Wiarygodne perfumerie internetowe - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-11, 15:57   #4051
zania
Matka buldoga

Dot.: Wiarygodne perfumerie internetowe

Cytat:
Napisane przez sandalina Pokaż wiadomość
Dziękuję, dziękuję, dziekuję

a ja cała w strachu

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

w wizażowej.
Opisano problemy z paragonem i jakieś dekodowanie (mimo szczerych chęci nic nie zakumałam z tym dekodowaniem )

Ale jak mi ręczy Asiuuula i Zania to już się nie boję.

....
a poza tym, iPerfumy też mają siedzibę w czeskiej Pradze

Dziękuję Wam
O, o iPerfumach nie wiedzialam

Perfumy-perumeria=e-glamour, fakt, tylko sprawdz sobie, w ktorej perfumerii jest taniej. Bo niby to jedno i to samo, a zawsze jedna z nich ma lepsza oferte
I jak Asiuuuula napisala, nie bojaj sie Ja kupowalam juz kilka razy i wszystko bylo ok, mozliwe ze dostaniesz gratis lustereczko albo pilniczek...a no i probke perfum (tak bylo kiedys, nie wiem czy nadal daja)
Stary 2012-02-11, 19:38   #4052
sandalina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zania Pokaż wiadomość
O, o iPerfumach nie wiedzialam

Perfumy-perumeria=e-glamour, fakt, tylko sprawdz sobie, w ktorej perfumerii jest taniej. Bo niby to jedno i to samo, a zawsze jedna z nich ma lepsza oferte
I jak Asiuuuula napisala, nie bojaj sie Ja kupowalam juz kilka razy i wszystko bylo ok, mozliwe ze dostaniesz gratis lustereczko albo pilniczek...a no i probke perfum (tak bylo kiedys, nie wiem czy nadal daja)
Tak, iPerfumy też. Jak już miałam zrobić przelew za kliknięte flaszki to stwierdziłam, że najpierw posprawdzam.. Poniewczasie trochę, ale lepiej tak niźli wcale
Udało mi się kilka perfumerii przegrzebać , i okazało się , że iPerfumy też czeskie.

Mimo wszystko dopiero Wasze odpowiedzi pozwoliły ujść ze mnie złemu powietrzu (). ...wolałabym powietrzowi

Jeszcze jak o gratisach usłyszałam ... zmartwienia prysły!
nigdy mi nic za darmochę nie przysłali, no chyba , że za 1 grosz

Dziękuję Dzięwczynki !
Stary 2012-02-11, 22:41   #4053
Lukrecja_Borgia
Killing me softly

Dziewczyny, pomóżcie Czy zamawiałyście odlewki z "odlewki perfum pl"? Przeszukałam forum i jedyne co znalazłam to, że umieścili tu swego czasu nieopłaconą reklamę + 1 opinia polecająca. A mnie bardzo kusi kilka zapachów, których na próżno wyczekuję na Wspólnych zakupach perfumeryjnych Czy powyższy adres to dobre źródło, czy mogę liczyć na nierozcieńczone i oryginalne odlewki? Mam nadzieję, że moje pytanie nie jest gafą roku, bo chyba pytam o spamera, co nie kojarzy się dobrze

Edytowane przez Lukrecja_Borgia
Czas edycji: 2012-02-11 o 22:46
Lukrecja_Borgia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 23:28   #4054
sylwiaaaaa83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lukrecja_Borgia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pomóżcie Czy zamawiałyście odlewki z "odlewki perfum pl"? Przeszukałam forum i jedyne co znalazłam to, że umieścili tu swego czasu nieopłaconą reklamę + 1 opinia polecająca. A mnie bardzo kusi kilka zapachów, których na próżno wyczekuję na Wspólnych zakupach perfumeryjnych Czy powyższy adres to dobre źródło, czy mogę liczyć na nierozcieńczone i oryginalne odlewki? Mam nadzieję, że moje pytanie nie jest gafą roku, bo chyba pytam o spamera, co nie kojarzy się dobrze
Ja kupowałam tam odlewki kilka razy. Mogę polecić ten sklep, może wysyłka nie jest natychmiastowa ale zawsze jest jakiś gratis do zamówienia i po wpisaniu specjalnych kodów masz zniżkę za wysyłkę i rabat 5% Co do oryginalności perfum nie mam zastrzeżeń.

W planach:
...chyba nic, bo znikam

sylwiaaaaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 09:19   #4055
zania
Matka buldoga

Cytat:
Napisane przez sylwiaaaaa83 Pokaż wiadomość
Ja kupowałam tam odlewki kilka razy. Mogę polecić ten sklep, może wysyłka nie jest natychmiastowa ale zawsze jest jakiś gratis do zamówienia i po wpisaniu specjalnych kodów masz zniżkę za wysyłkę i rabat 5% Co do oryginalności perfum nie mam zastrzeżeń.
Fajna sprawa, tylko strasznie drogo To chyba wole poczekac na rozbiorkowy

I wszystko jasne: po lewej stronie jest banner, a tam "zobacz nasze komentarze na allegro", wchodze i wyswietla sie uzytkownik sprzedawca refree (perfumeria marysienka). Refree jest w polecanych sprzedawcach, wiec te odlewki musza byc jak najbardziej w porzadku

Edytowane przez zania
Czas edycji: 2012-02-12 o 09:25
zania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 11:18   #4056
Lukrecja_Borgia
Killing me softly

Dziękuję Wam stokrotnie Rzeczywiście drogo, ale czasem człowieka przyciśnie ochota
Stary 2012-02-12, 17:04   #4057
*milka*
Zakorzenienie

GG do *milka*

Hej Dziewczyny Mam do Was pytanie mozecie mi powiedziec ile czasu sie czeka na perfumy z dolce.pl ?

A teraz odnosnie perfumerii iperfumy czy zdazylo sie Wam trafic na podróbkę dzis sie doczytalam, ze mozna tam trafic na flaszki o lżejszym stężeniu (jakos szybko zapach wypawowuje)Do tej pory zamawialam tam dwukrotnie i wszystko bylo ok...
*milka* jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-02-12, 17:36   #4058
agaa13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *milka* Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny Mam do Was pytanie mozecie mi powiedziec ile czasu sie czeka na perfumy z dolce.pl ?
ja czekałam ok 2-3 dni.
Stary 2012-02-12, 21:50   #4059
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
A teraz odnosnie perfumerii iperfumy czy zdazylo sie Wam trafic na podróbkę dzis sie doczytalam, ze mozna tam trafic na flaszki o lżejszym stężeniu (jakos szybko zapach wypawowuje)Do tej pory zamawialam tam dwukrotnie i wszystko bylo ok...
Coś takiego w przyrodzie nie występuje , sa oryginały i podróby, w polecanych perfumeriach podróby nie dostaniesz, ew. moga być źle przechowywane, zawsze takie możesz reklamować. Chociaż moim skłomnym zdaniem to zazwyczaj kupującym się wydaje, że kiedyś były trwalsze itp. , może kiedys używali samych tanich wód, kupili pierwszą oryginalna wodę i ta ich zachwyciła pod wieloma względami, potem po latach już taka ach i och im sie nie wydaje bo używali innych mocnych i trwałych, inna sprawa też z reformulacją, dużo zapachów przechodzi reformulację, zapachy zazwyczaj tracą na tym niestety.
Ja tam akurat nie kupowałam ale wiele osób brało i dostawało oryginały
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 23:25   #4060
sandalina
Wtajemniczenie

Cytat:

w dolce.pl ja zawsze dostaje 2-go dnia po zamówieniu.

A jeśli chodzi o iPerfumy to absolutnie będę bronić ich honoru!
Mają 100% oryginały. Od dawna tam kupuję i nigdy nie miałam zastrzeżeń.
I dbają o stałych klientów [ czego nie robi na przykład mojezapachy.pl.]
Stary 2012-02-13, 08:42   #4061
*milka*
Zakorzenienie

GG do *milka*

Dziewczyny dzieki za odpowiedz Jednak postawilam na iperfumy
*milka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 17:59   #4062
201803290936
Konto usunięte

Czy http://www.perfumeria.pl/ nadal cieszy się dobrą sławą?
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 18:14   #4063
zania
Matka buldoga

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Czy http://www.perfumeria.pl/ nadal cieszy się dobrą sławą?
Bardzo dobra
Stary 2012-02-14, 11:23   #4064
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zania Pokaż wiadomość
Bardzo dobra
Dzięki, bo mój ukochany 1881 Cerrutti jest tam w bardzo fajnej cenie.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 15:23   #4065
drooo
Przyczajenie

poda mi ktoś numer rabatu do strony tagomago.pl?
może być pw
drooo jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-02-14, 19:17   #4066
Keket
Zakorzenienie

Muszę pochwalić e-glamour. Zrobiłam wczoraj moje drugie zamówienie u nich i już dzisiaj perfumy były u mnie (tak samo jak za pierwszym razem), do tego balsamik, który można było sobie zaznaczyć na ich stronie jako gratis i próbka perfum LB Laura Rose.

Edytowane przez Keket
Czas edycji: 2012-02-14 o 19:18 Powód: literówka
Keket jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 16:08   #4067
itaka
DobraRada-NieGłaszczGada.

GG do itaka

Dobry Dzień wizażanki

Chwalę również i ja e-glamour, dwa razy w ciągu 14 dni zamówiłam perfumy, za każdym razem błyskawiczna wysyłka, powiadomienie mailem o statusie zamówienia, perfekcyjnie opakowany flakon + gratis - za każdym razem próbka perfum (mimo, że do zamówienia ostatnio i tak dostaje się gratis - balsamik do ciała)

Chociażbym chciała to nie mam się czego czepić

I nie wiem, czy któraś z Was Kochane zamawiała w perfumeria-24h .... nie ma jej na pierwszej stronie

Otóż ja zamawiałam parę razy, za pierwszym razem z drżącym serduchem , potem drugi, trzeci.... jest OK pod każdym względem ( błyskawiczność, powiadomienie w spr. statusu zamówienia, dobre zabezpieczenie flakonu, oryginalność, sympatyczna obsługa) - z mojej strony - polecam

B
ądź dobry! Każdy, kogo spotykasz, prowadzi ciężki bój...

Fragrantica

Mój wątek wymiankowy : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1260976

Edytowane przez itaka
Czas edycji: 2012-02-16 o 16:12
itaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 11:27   #4068
petrox
Przyczajenie

Hej

Robił z Was ktoś może zakupy w perfumerii Pachnidełko?

www.pachnidelko.pl

Otrzymaliście oryginalne produkty?
petrox jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 12:44   #4069
agmis
Przyczajenie

Przeszukałam ten wątek ale nigdzie nie znalazłam odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie.

Znalazłam stronę patryko.pl gdzie oferowane są perfumy w horrendalnie niskich cenach - chodzi mi o wersje 20ml w sprayu. Czy jest ktoś, kto może próbował tego typu 'perfum'? Tzn. czy bardzo 'czuć spirytusem' i czy zapach utrzymuje się choć przez godzinke? No i przede wszystkim - jak bardzo odstaje od oryginału? Nie ukrywam, że jestem ostrożna, zanim kupie dużą wersje perfum, nie wystarczy mi 'degustacja' w perfumerii zeby sie zdecydować, a 17 zł za 'próbkę' to nie majątek (pozwoliłaby mi akurat na decyzję).

Bardzo proszę o odpowiedzi
agmis jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-19, 13:10   #4070
dobbinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agmis Pokaż wiadomość
Przeszukałam ten wątek ale nigdzie nie znalazłam odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie.

Znalazłam stronę patryko.pl gdzie oferowane są perfumy w horrendalnie niskich cenach - chodzi mi o wersje 20ml w sprayu. Czy jest ktoś, kto może próbował tego typu 'perfum'? Tzn. czy bardzo 'czuć spirytusem' i czy zapach utrzymuje się choć przez godzinke? No i przede wszystkim - jak bardzo odstaje od oryginału? Nie ukrywam, że jestem ostrożna, zanim kupie dużą wersje perfum, nie wystarczy mi 'degustacja' w perfumerii zeby sie zdecydować, a 17 zł za 'próbkę' to nie majątek (pozwoliłaby mi akurat na decyzję).

Bardzo proszę o odpowiedzi
Mieszasz dwie różne kwestie - na początku sama zakładasz(zapewnie słusznie), że to podróbki najzwyklejsze w świecie, a potem chcesz się na niech opierać szukając oryginalnych perfum. To kompletnie bez sensu, gdyż taki "odpowiednik" może w pierwszej chwili jakos tam odlegle przypominać dany zapach, ale dobre perfumy nosisz wiele godzin, pozwalasz im się rozwijać na skórze i zmieniać. To tak jak jedzenie słodzika zamiast miodu. I to i to słodkie, ale jak się nie czuje różnicy, to współczuję.
dobbinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 13:22   #4071
agmis
Przyczajenie

Dobrze, może wyraziłam się dość nieprecyzyjnie. Słyszałam o praktykach rozlewania większych pojemników na mniejsze (najczęściej są nieco rozcieńczane w tym procesie przez to zapach się krócej trzyma) - zatem pytam się, czy to jest coś w tym rodzaju? Nie chodzi tu o perfidne podróbki.
Byłabym wdzięczna za odpowiedzi osób, które faktycznie próbowały?
Stary 2012-02-19, 14:56   #4072
agmis
Przyczajenie

Może wyraziłam się nieco nieprecyzyjnie - mój błąd. Słyszałam o praktykach rozlewania perfum do mniejszych pojemników z większych (tu zakładam, że pewnie są nieco rozcieńczane w tym procesie, ale powoduje to tylko krótszy żywot zapachu, tak?) i chciałam się zapytać co o tym sądzicie - czy oferta na tej stronie przedstawia coś w tym rodzaju? Czy są to właśnie perfidne podróbki?

Dobbinko zauważam różnice, jestem po prostu ostrożna a ponieważ wcześniej takich rzeczy NIE praktykowałam (czyt. kupowałam rzeczy sprawdzone w sklepach, ale jak sama pewnie zdajesz sobie z tego sprawę - przynajmniej dla mnie - nie są to rzeczy najtańsze, więc jeśli mogłabym wypróbować w mniejszych ilościach zapachy - why not?) - wole spytać najpierw Was. Nie musisz mi współczuć
Stary 2012-02-19, 14:59   #4073
sandalina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez petrox Pokaż wiadomość
Hej

Robił z Was ktoś może zakupy w perfumerii Pachnidełko?

www.pachnidelko.pl

Otrzymaliście oryginalne produkty?
podbijam pytanie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-02-20, 00:02   #4074
midusia86
Zakorzenienie

Wrzuciła już w wyszukiwarkę, ale nic nie wyskoczyło. Kupował ktoś może w www.multiperfumeria.pl ?
Chciałam tam nabyć flaszeczkę zapachu, którego nigdy jeszcze nie miałam, flachy nie widziałam, więc nawet po otrzymaniu ciężko by stwierdzić, czy to oryginał
Stary 2012-02-20, 08:17   #4075
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Może wyraziłam się nieco nieprecyzyjnie - mój błąd. Słyszałam o praktykach rozlewania perfum do mniejszych pojemników z większych (tu zakładam, że pewnie są nieco rozcieńczane w tym procesie, ale powoduje to tylko krótszy żywot zapachu, tak?) i chciałam się zapytać co o tym sądzicie - czy oferta na tej stronie przedstawia coś w tym rodzaju? Czy są to właśnie perfidne podróbki?

Dobbinko zauważam różnice, jestem po prostu ostrożna a ponieważ wcześniej takich rzeczy NIE praktykowałam (czyt. kupowałam rzeczy sprawdzone w sklepach, ale jak sama pewnie zdajesz sobie z tego sprawę - przynajmniej dla mnie - nie są to rzeczy najtańsze, więc jeśli mogłabym wypróbować w mniejszych ilościach zapachy - why not?) - wole spytać najpierw Was. Nie musisz mi współczuć
Wyrazilaś się bardzo precyzyjnie.
Nie ma czegoś trakiego ak rozlewanie perfum i sprzedawanie mniejszych pojemności w sklepach, przy okazji lekko rozcieńczając je. To o czym piszesz, to perfidne podroby. Nawet nie ma co włazić do tego sklepu .
Jak chcesz wyprobowac zapachy w mniejszych ilościach zdobądz próbki.

A jednak ciekawośc zwyciężyła
Jakbyś przejrzala formu odrobinę dokladniej, nie musialabyś pytać co myślimy o tych oslawionych penach

Edytowane przez anastazjaaa2
Czas edycji: 2012-02-20 o 08:21
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 13:04   #4076
dobbinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dobbinka Pokaż wiadomość
. To tak jak jedzenie słodzika zamiast miodu. I to i to słodkie, ale jak się nie czuje różnicy, to współczuję.
Cytat:
Nie musisz mi współczuć
Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
Jak chcesz wyprobowac zapachy w mniejszych ilościach zdobądz próbki.
Nie pisałam, że współczuję akurat Tobie, tylko ogólnie tym, którzy takiej różnicy nie czują i są zadowoleni, że mają Chanel za 40 zł, a znam takich. To wtedy nie jest żaden Chanel, tylko zapach o nutach podobnych do jakiegoś konkretnego zapachu Chanel. Myślę, że porównując zapachy oba na sobie zauważyłabyś taką różnicę, skoro nawet ja - sierota węchowa - ją odczuwam.

Przychylam się do rady Anastazjiii, sama tak zaczynałam, od zakupu firmowych próbek zapachów na all, a teraz podpinam się pod rozbiórki tego, co wydaje mi się z opisu ciekawe, albo jest nieśmiertelnym klasykiem. Wiem, nie jest to najtańsza zabawa, ale dzięki temu poznałam już jakieś 70 zapachów w cenie jednej flaszki na przestrzeni pół roku i bardziej wiem, co lubię, a co nie sprawia mi przyjemności i na co zbierać pieniądze (niestety, okazało się, że wolę niszaki niektóre niż popularne świeżaki, kfiatki i takie tam do 200zł, co i tak nie jest dla mnie niską sumą)
Podsumowując, jeśli chcesz baaardzo ogólnie poznać zarys zapachu, to możesz wąchać, ale często coś, co wąchamy na kimś innym, albo na bloterku inaczej na nas pachnie, albo nie wytrzymujemy po jakimś czasie noszenia próbki wyśnionego zapachu powąchanego z testera. W przypadku podróbek z rozlewni może być tak samo, bo to nie jest ten sam zapach, a te legendy o rozlewaniu z dużych pojemników też kiedyś słyszałam i wcale im nie wierzę.
Stary 2012-02-20, 15:12   #4077
agmis
Przyczajenie

Dzięki za rady będę stronić od podejrzanie tanich wersji.
Co do próbek to zainwestuje w takim razie w wersje lotniskowych miniatur - widziałam nieraz np. 5 x 4 ml różnych perfum CK albo Lempickiej, najtańsze nie są ale to chyba też jakiś sposób na poznanie kilku zapachów Pozdrawiam!
Stary 2012-02-20, 18:44   #4078
dobbinka
Zakorzenienie

Czasem zwykłe 1,5ml za 4-5 zł wystarczy, żeby się kilka razy "ubrać" (kilkanaście psiknięć tam na pewno jest), a jak się trafi na "zawodowego" sprzedawce próbek, to można jedną przesyłką dostać wiele zapachów i za jednym zamachem poznać
Stary 2012-02-26, 18:05   #4079
niebieskiemotyle
Raczkowanie

Witajcie. Chciałam prosić o pomoc w ocenie perfumerii internetowej. W jednej z nich znalazłam klasyczne Envy 30 ml za niecałe 120 zł a 50 ml za ok. 150 zł. W porównaniu z większością obecnych cen tej wody te są szczególnie atrakcyjne. No i tu mam wątpliwości - czy nie jest to cena zbyt atrakcyjna i czy na pewno dotyczy oryginalnego produktu. Co Wy o tym myślicie, warto zaryzykować?
niebieskiemotyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 18:13   #4080
królewna z drewna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niebieskiemotyle Pokaż wiadomość
Witajcie. Chciałam prosić o pomoc w ocenie perfumerii internetowej. W jednej z nich znalazłam klasyczne Envy 30 ml za niecałe 120 zł a 50 ml za ok. 150 zł. W porównaniu z większością obecnych cen tej wody te są szczególnie atrakcyjne. No i tu mam wątpliwości - czy nie jest to cena zbyt atrakcyjna i czy na pewno dotyczy oryginalnego produktu. Co Wy o tym myślicie, warto zaryzykować?

a o jaką konkretnie perfumerię internetową chodzi?

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości