Wiarygodne perfumerie internetowe - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-15, 11:15   #4501
mxxa
Przyczajenie

Dot.: Wiarygodne perfumerie internetowe

Hej dziewczyny,

przymierzam się do zakupu perfum Jean Paul Gaultier - Classique i zastanawiam się, w której perfumerii lepiej dokonać zakupu - iperfumy. pl czy perfumeria.pl... W internecie widziałam bardzo skrajne opinie - albo wszystko super albo piszą, że podróby.
Doradźcie mi proszę szczerze w którym sklepie z wyżej przeze mnie wymienionych najlepiej dokonać zakupu.
Z góry dziękuję
mxxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 11:41   #4502
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mxxa Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,

przymierzam się do zakupu perfum Jean Paul Gaultier - Classique i zastanawiam się, w której perfumerii lepiej dokonać zakupu - iperfumy. pl czy perfumeria.pl... W internecie widziałam bardzo skrajne opinie - albo wszystko super albo piszą, że podróby.
Doradźcie mi proszę szczerze w którym sklepie z wyżej przeze mnie wymienionych najlepiej dokonać zakupu.
Z góry dziękuję
Obydwie perfumerie są na liście polecanych, w żadnej z nich nie sprzedają podróbek, bierz gdzie taniej
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 17:01   #4503
Violetta 005
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Asiuuuuula Pokaż wiadomość
Obydwie perfumerie są na liście polecanych, w żadnej z nich nie sprzedają podróbek, bierz gdzie taniej
Najtaniej i oryginał !

http://www.perfumy.matitrading.p l/perfumy/90-jpg-classique-edt-50-ml.html[/URL]
Violetta 005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 19:08   #4504
LeejdiNaati
Zakorzenienie

Dziewczyny co powiecie o perfumerii internetowej FUMERIA.PL ? Szukałam na wątku, kilka dziewczyn pytało, ale nie otrzymały odpowiedzi. Może mi pomożecie?
Stary 2012-09-18, 10:29   #4505
agelusia
Raczkowanie

Dziewczyny potrzebuję waszej opini i porady! Otóż kupiłam wczoraj tester Jadore EDP 100ml w perfumeri EGlamour i dostała ten produkt dzisiaj ...i wszystko wydaje się ok ,sam produkt na oko wydaje się byc dobry (porównam w Sephorze),ale zapach to nie to ..!!! Znam ten zapach testowałam go kilka razy w Sephorze ,zbierałam pieniądze na niego i wreszcie skuszona ceną 330zł postanowiłam go wczoraj nabyc.Jakie wielkie dzisiaj rozczarowanie i nerwy!,bo to co dostałam to smierdzący Jadore,nie wiem co o tym myslęc?! Czy któraś miała z tą perfumerią jakąś reklamację?
Właśnie jestem w trakcie pisania reklamacji

PS Mój tester z tyłu na butelce nie ma napisu DEMONSTRATION VENTE INTEPIXSTE NOT FOR SALE

A widziałam nie dawno na innym testerze taki napis?

Edytowane przez agelusia
Czas edycji: 2012-09-18 o 10:33
agelusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 10:32   #4506
lexxi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agelusia Pokaż wiadomość
Dziewczyny potrzebuję waszej opini i porady! Otóż kupiłam wczoraj tester Jadore EDP 100ml w perfumeri EGlamour i dostała ten produkt dzisiaj ...i wszystko wydaje się ok ,sam produkt na oko wydaje się byc dobry (porównam w Sephorze),ale zapach to nie to ..!!! Znam ten zapach testowałam go kilka razy w Sephorze ,zbierałam pieniądze na niego i wreszcie skuszona ceną 330zł postanowiłam go wczoraj nabyc.Jakie wielkie dzisiaj rozczarowanie i nerwy!,bo to co dostałam to smierdzący Jadore,nie wiem co o tym myslęc?! Czy któraś miała z tą perfumerią jakąś reklamację? Właśnie piszę reklamację.
sprawdź kod w decalculatorze, może perfumy są stare albo zwietrzały, zepsuły się, to się niestety zdarza ja nie miałam takiej sytuacji i nic nie reklamowałam ale wiem, że niektóre dziewczyny składały reklamacje jak zapach był zmieniony..

"Obie ręce oparłszy o poręcz drewnianą, rzekł z uporem, że ducha zobaczył dziś rano."

WISH

Christine

lexxi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 10:37   #4507
agelusia
Raczkowanie

Zapomniałam dodać że przed zakupem prosiłam o podanie numerów kodu i Pani mi dała do wyboru z dwóch parti z marca 2011r i z maja 2011r ,prosiłam o tę z maja dostałam z marca 2011

1Q02

PS Piszesz konkretnie o tej perfumeri -reklamacji dziewczyn??

Edytowane przez agelusia
Czas edycji: 2012-09-18 o 10:39

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-18, 10:43   #4508
lexxi
Zakorzenienie

Cytat:
Zapomniałam dodać że przed zakupem prosiłam o podanie numerów kodu i Pani mi dała do wyboru z dwóch parti z marca 2011r i z maja 2011r ,prosiłam o tę z maja dostałam z marca 2011

1Q02

Nawet z marca 2011 woda nie powinna śmierdzieć jesteś pewna na 100% że zapach jest zmieniony? W e-glamour na pewno jakieś wizażanki reklamowały wody ale tak jak mówię, ja nie byłam w takiej sytuacji Raz dostałam od nich wodę AoD dwuletnią ze zmienionym kolorem płynu, ale zapach był ok i wiem, że te wody ciemnieją więc nie robiłam rabanu

"Obie ręce oparłszy o poręcz drewnianą, rzekł z uporem, że ducha zobaczył dziś rano."

WISH

Christine

Stary 2012-09-18, 10:45   #4509
sandalina
Wtajemniczenie

Cytat:

1Q02

a kolor J'adorka? Zmieniony ?
Zazwyczaj jak się zmienia zapach to i kolor...
Stary 2012-09-18, 10:51   #4510
agelusia
Raczkowanie

No widzisz skoro reklamowały w tej perfumeri to znaczy że się zdarzaja tam takie sytuacje. Moim zdaniem zapach jest zmieniony. Podjadę do Sephory w celu porównania

Moze gdybym dostała ten drugi tester z maja to woda byłaby ok?!,wiem ze to nie robi róznicy te 2 miesiące,ale moze drugi tester byłby dobry.Nawet na ciuchu nie pachną.Czuję drazniącą wodę,kiedy testowałam je w perfumeri za kazdym razem czułam go kilka godzin przyjemną won,a teraz jakiś smierdzący jadore

A tak jeszcze na marginesie odnosnie perfumeri MojeZapachy.pl, najpierw tam zamówiłam 50ml jadore,wysyłka miała byc w piątek,rozmawiałam telefonicznie wszystko uzgodniłam,czekam w poniedziałek na kuriera i nie ma .Wysłałam maila z zapytaniem i nic,wreszcie zadzwoniłam i dostałam informację że paczka nie została do mnie wysłana poniewaz mają problemy z kurierem ,nie wiem dokładnie o co chodziło w kazdym razie zapytałam Pana czy nie mogli się ze mna skontaktowac mailem lub telefonicznie o tej sytuacji i głucho??!! Szczerze się zawiodłam to miały byc moje perwsze zakupy w tej perfumeri..
Taka jestem zdenerwowana tym ,że gubie litery

Edytowane przez agelusia
Czas edycji: 2012-09-18 o 11:05
Stary 2012-09-18, 11:32   #4511
sandalina
Wtajemniczenie

Cytat:
No widzisz skoro reklamowały w tej perfumeri to znaczy że się zdarzaja tam takie sytuacje. Moim zdaniem zapach jest zmieniony. Podjadę do Sephory w celu porównania

Moze gdybym dostała ten drugi tester z maja to woda byłaby ok?!,wiem ze to nie robi róznicy te 2 miesiące,ale moze drugi tester byłby dobry.Nawet na ciuchu nie pachną.Czuję drazniącą wodę,kiedy testowałam je w perfumeri za kazdym razem czułam go kilka godzin przyjemną won,a teraz jakiś smierdzący jadore

A tak jeszcze na marginesie odnosnie perfumeri MojeZapachy.pl, najpierw tam zamówiłam 50ml jadore,wysyłka miała byc w piątek,rozmawiałam telefonicznie wszystko uzgodniłam,czekam w poniedziałek na kuriera i nie ma .Wysłałam maila z zapytaniem i nic,wreszcie zadzwoniłam i dostałam informację że paczka nie została do mnie wysłana poniewaz mają problemy z kurierem ,nie wiem dokładnie o co chodziło w kazdym razie zapytałam Pana czy nie mogli się ze mna skontaktowac mailem lub telefonicznie o tej sytuacji i głucho??!! Szczerze się zawiodłam to miały byc moje perwsze zakupy w tej perfumeri..
Taka jestem zdenerwowana tym ,że gubie litery
Czy któraś z nas reklamowała? nie wiem.
Pamiętam natomiast sytuacje podobne do tej - perfumy kupione w jednej z polecanych perfumerii i "podejrzenia". Nie pamiętam by któraś z "poszkodowanych" podzieliła się z nami finałem takiej sytuacji...
Nie kupiłaś na pewno podróbki.
Jeśli kolor perfum nie jest zmieniony (ciemniejszy) to może miałaś kontakt z perfumami sprzed reformulacji i dlatego zapach wydaje się inny...
Idź do perfumerii stacjonarnej i porównaj zapachy.

Mojezapachy.pl polecam szczególnie. A że mogli mieć problem z kurierem - rzecz ludzka. Zapewne Twoje zamówienie nie było jedynym (tygodniowo mają kilkaset) i mogli wszystkich nie zdążyć poinformować. Myślę, że nie powinnaś się zniechęcać.
Pamiętaj, że to zakupy internetowe a nie stacjonarne - i na czas dostarczenia przesyłki może wpłynąć kilka czynników zewnętrznych np. kurier...

Edytowane przez sandalina
Czas edycji: 2012-09-18 o 11:34
sandalina jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-19, 09:48   #4512
lulaluna
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny potrzebuję waszej opini i porady! Otóż kupiłam wczoraj tester Jadore EDP 100ml w perfumeri EGlamour i dostała ten produkt dzisiaj ...i wszystko wydaje się ok ,sam produkt na oko wydaje się byc dobry (porównam w Sephorze),ale zapach to nie to ..!!! Znam ten zapach testowałam go kilka razy w Sephorze ,zbierałam pieniądze na niego i wreszcie skuszona ceną 330zł postanowiłam go wczoraj nabyc.Jakie wielkie dzisiaj rozczarowanie i nerwy!,bo to co dostałam to smierdzący Jadore,nie wiem co o tym myslęc?! Czy któraś miała z tą perfumerią jakąś reklamację?
Właśnie jestem w trakcie pisania reklamacji

PS Mój tester z tyłu na butelce nie ma napisu DEMONSTRATION VENTE INTEPIXSTE NOT FOR SALE

A widziałam nie dawno na innym testerze taki napis?
Jestem w podobnej sytuacji, chodzi tylko o inny zapach. Dziewczyny w innym wątku poleciły mi napisanie reklamacji.
I mam pytanie tutaj ponieważ nigdy niczego nie reklamowałam.
Czy taką reklamację trzeba napisać na piśmie i wysłać listem poleconym razem z kupionymi perfumami do sklepu?

Czy ktoś reklamował perfumy i może się podzielić jak to wyglądało? Ile czasu czekaliście na jej rozpatrzenie? Rozumiem że w grę wchodzi wymiana towaru lub zwrot pieniędzy?
lulaluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 10:06   #4513
sandalina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lulaluna Pokaż wiadomość
Jestem w podobnej sytuacji, chodzi tylko o inny zapach. Dziewczyny w innym wątku poleciły mi napisanie reklamacji.
I mam pytanie tutaj ponieważ nigdy niczego nie reklamowałam.
Czy taką reklamację trzeba napisać na piśmie i wysłać listem poleconym razem z kupionymi perfumami do sklepu?

Czy ktoś reklamował perfumy i może się podzielić jak to wyglądało? Ile czasu czekaliście na jej rozpatrzenie? Rozumiem że w grę wchodzi wymiana towaru lub zwrot pieniędzy?
Reklamację zazwyczaj składa się w formie pisemnej. Skontaktuj się z perfumerią i zapytaj jaką formą reklamacji powinnaś się posłużyć i co zrobić by przyjęli Twój wniosek.
Oprócz zwrotu pieniędzy czy wymiany towaru możesz usłyszeć "reklamacja niezasadna". I wtedy koniec
Stary 2012-09-19, 16:07   #4514
agelusia
Raczkowanie

Ja dzisiaj wysłałam wniosek reklamacyjny (dostałam na maila)i odesłałam perfumy łaćznie z próbką którą dostałam.(dodam ze juz trzeci raz do zamówienia dostaję tę samą próbkę tego samego zapachu co zawsze ,Do 14 dni powinno byc to rozpatrzone,mam nadzieję że pozytywnie? Tester miał 1,5 roku moze był żle przechowywany,moze wada produktu,ale wiem na pewno że zapach się róznił był ostry,drazniący nie taki jak jadore..kolor był jasny więc chyba ok.
Dam znać jak rozpatrzono moją reklamację.
Stary 2012-09-20, 07:46   #4515
goosiaw
Przyczajenie

Dziewczyny co sądzicie o tym sklepie internetowym
http://e-scential.pl/index/

Sprzedają tam odlewki perfum.
Czy któraś z was kupowała już w tym sklepie?
goosiaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 09:33   #4516
Laalka
Przyczajenie

Ku przestrodze- perfumepoint

Cześć!
Nie jestem aktywną forumowiczką, ale ten wątek osobiście mi pomógł i byłoby nie na miejscu nie podzielić się z Wami tym, co zauważyłam.

Pewnie wiele z Was korzysta z zakupów grupowych. Jestem aktualnie w potrzebie kupienia sobie perfum, więc oczywiście zwróciła moją uwagę ta oferta:
http://www.citeam.pl/oferty/cala-pol...drowie+i+Uroda
(w skrócie kupon zniżkowy do PerfumePoint, 119-19=100 zł)

Zawsze sprawdzam opinie o sklepach-partnerach, niestety wielokrotnie okazuje się, że "klient z grupona, gorszy klient" czy coś podobnego.
Znalazłam to: http://www.faniperfum.pl/ciekawe-oka...estrodze-1373/
Podobna oferta jak widać, pojawiła się w lipcu na Gruperze.

Nie można wierzyć we wszystko, co się w internecie przeczyta, dlatego sprawdziłam, czy rzeczywiście oskarżenia mają jakieś podstawy i jestem w szoku. Co więcej, znalazło się na chwilę obecną 150 klientów, którzy już skorzystali z oferty. Jak napisałam wyżej, odwiedzam teraz liczne perfumerie, też te stacjonarne mające wysokie marże, jak Douglas czy Sephora i znam ceny swoich perfum niemal na pamięć. Dla przykładu 30 ml EDP Armani Diamonds W DOUGLASIE aktualnie(na półce promocja -30%) kosztuje 187 zł, na iperfumy.pl 137zł a na stronie PerfumePoint, uwaga, 297!!! Paco Rabanne EDT 30 ml Douglas 150(ale ręki nie dam), iperfumy.pl 102 zł a PerfumePoint 215!!! Chanel Mademoiselle EDP 50 ml - Douglas ok.380 zł, iperfumy.pl 356zł a PerfumePoint 438 zł.

Nie chcę używać wielkich słów, napisałam w tej sprawie do Citeamu, ale coś tu śmierdzi
Laalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 09:57   #4517
czarnazuzia1
rude jest piękne:)

kiedys czytalam, kurka nie pamietam w jakiej gazecie ,artykul
na temat sprzedazy w gruponach i innych tego typu akcjach
okazalo sie ,ze to co oferuja niby taniej niestety jest
drożej
ludzie reaguja na slowo taniej i korzystaja
nie sprawdzajac
Nie chce pisac ,ze wszystko itd ,bo pewnie sporo osob korzystalo i ma inne zdanie.
Ja tylko pisze o przeczytanym artykule ,w nim byly zawarte przyklady cen z roznych działów oferowanych w ofertach gruponow i innych

Edytowane przez czarnazuzia1
Czas edycji: 2012-09-20 o 12:02
czarnazuzia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 11:42   #4518
Laalka
Przyczajenie

Tak, wiem o czym mowa, chodzi o te "oszczędzasz X złotych", gdzie rzeczywista różnica w cenie z kuponem a bez jest mniejsza lub zerowa. Mnie razi dlaczego nie sprawdzają, czy mają uczciwych partnerów w sprzedaży :/ Pojawiły się zarzuty co do tej oferty na Gruperze w lipcu a we wrześniu identyczna pojawia się na Citeamie :/
Sama kilka razy korzystałam z ofert grupowych i za każdym razem byłam zadowolona, ale nie można tracić zdrowego rozsądku.
Laalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 12:01   #4519
confusion
Rozeznanie

Kupowałam Bijan B Exquisite w perfumerii www.breva.pl i wszystko było ok Niesamowicie szybka wysyłka, dobry kontakt z obsługą klienta i gratisy! Dostałam mały szampon Dove 50ml i lakier do włosów taft 75ml, a zamówienie było na śmieszną kwotę 60zł.
Widać, że to nowy sklep i chcą przyciągnąć klienta Dla mnie na plus, pewnie jeszcze nie raz tam kupię
confusion jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-22, 09:37   #4520
lexxi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez confusion Pokaż wiadomość
Kupowałam Bijan B Exquisite w perfumerii www.breva.pl i wszystko było ok Niesamowicie szybka wysyłka, dobry kontakt z obsługą klienta i gratisy! Dostałam mały szampon Dove 50ml i lakier do włosów taft 75ml, a zamówienie było na śmieszną kwotę 60zł.
Widać, że to nowy sklep i chcą przyciągnąć klienta Dla mnie na plus, pewnie jeszcze nie raz tam kupię
ja też tam kupowałam ta samą flaszkę i nie dostałam nic ale polecam perfumerię, za szybką wysyłkę i produkt w dobrej cenie, który nigdzie indziej nie był dostępny tak tanio

WISH

Christine

Stary 2012-09-22, 10:12   #4521
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Napisane przez goosiaw Pokaż wiadomość
Dziewczyny co sądzicie o tym sklepie internetowym
http://e-scential.pl/index/

Sprzedają tam odlewki perfum.
Czy któraś z was kupowała już w tym sklepie?
To sklep wizażanki, kupowałam, wszystko bez problemu. Polecam

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 13:48   #4522
kuki9
Zakorzenienie

Wiem, że jest na górze w polecanych ale i tak polecam
http://mojezapachy.pl/index.php

Właśnie stamtąd wracam z nowym nabytkiem-Boss Intense
Podoba mi się to, że jest to właściwie mały sklepik gdzie można perfumy kupić od ręki, nie zamawiając ich wcześniej w necie.
Maja spory wybór zestawów, dodatkowo widziałam też trochę kolorówki i pielęgnacji.

Ceny-identyczne jak w necie.

kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 19:54   #4523
iampeaches
Raczkowanie

Cześć dziewczyny. Z tego co się zorientowałam to perfumerię perfumesco raczej polecacie, ale wiecie co oznacza na ich stronie przy nazwie perfum oznaczenie (W)? tak jak tutaj: http://www.perfumesco.pl/dolce-&-gab...ml-p-2680.html Miałam w planach zakup tych perfum przez empik.pl ale nagle podrożały z 270 do 320 zł .. więc szukam lepszej oferty. To będzie mój pierwszy zakup perfum przez internet dlatego szukam czegoś poleconego i sprawdzonego.
iampeaches jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 20:29   #4524
confusion
Rozeznanie

W czyli damskie. M czyli męskie

http://perfumeria-24h.iai-shop.com/ znacie/polecacie ten sklep?
Stary 2012-09-24, 20:45   #4525
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez confusion Pokaż wiadomość
W czyli damskie. M czyli męskie

http://perfumeria-24h.iai-shop.com/ znacie/polecacie ten sklep?
Pod tą samą nazwą sprzedaja na all i polecamy (są na liście polecanych sprzedawców), znaczy się, że i sklep polecamy
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 08:41   #4526
confusion
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Asiuuuuula Pokaż wiadomość
Pod tą samą nazwą sprzedaja na all i polecamy (są na liście polecanych sprzedawców), znaczy się, że i sklep polecamy
Dziękuję
Stary 2012-09-26, 11:11   #4527
LeejdiNaati
Zakorzenienie

Dziewczyny mam pytanie, bo już się pogubiłam.

Kliknęłam wczoraj na kokai.pl Guerlain Insolence 50ml EDP tester. Wczoraj było przy aukcji zdjęcie EDT zamiast EDP, dlatego dzisiaj zadzwoniłam do nich i zapytałam czy to nie jest błąd i sprzedają jednak EDT. Pan powiedział, że to błąd w zdjęciu, poprawił na EDP a na moją prośbę o real zdjęcie EDP wysłał mi to samo co jest na ich stronie. Co zrobić? Zapłacić normalnie i czekać na moją wodę perfumowaną czy odpuścić, bo mogą mi wysłać jednak EDT?
Stary 2012-09-26, 11:16   #4528
sandalina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LeejdiNaati Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie, bo już się pogubiłam.

Kliknęłam wczoraj na kokai.pl Guerlain Insolence 50ml EDP tester. Wczoraj było przy aukcji zdjęcie EDT zamiast EDP, dlatego dzisiaj zadzwoniłam do nich i zapytałam czy to nie jest błąd i sprzedają jednak EDT. Pan powiedział, że to błąd w zdjęciu, poprawił na EDP a na moją prośbę o real zdjęcie EDP wysłał mi to samo co jest na ich stronie. Co zrobić? Zapłacić normalnie i czekać na moją wodę perfumowaną czy odpuścić, bo mogą mi wysłać jednak EDT?
takie są zdjęcia EDP Naati
Nic się nie martw.
Stary 2012-09-26, 11:20   #4529
LeejdiNaati
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sandalina Pokaż wiadomość
takie są zdjęcia EDP Naati
Nic się nie martw.
No to super Martwię się, bo to na rozbiórkę a nie całości dla mnie, dlatego nie chciałabym wtopy
Stary 2012-09-27, 12:03   #4530
KlatkaNaPtaszka
Zakorzenienie

czy ktoś kiedyś korzystał z tej perfumerii http://www.perfumymax.pl?

91....................... .......................91
65....................... .......................60
86....................... .......................90
KlatkaNaPtaszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości