Wiarygodne perfumerie internetowe - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-07, 19:08   #4561
sandalina
Wtajemniczenie

Dot.: Wiarygodne perfumerie internetowe

Cytat:
Napisane przez dobbinka Pokaż wiadomość
Koleżanka podejrzewa, że dostała podróbkę od iperfumy i potrzebuje weryfikacji.
Nie dostała podróbki na 100%.Od dobrych 8 lat u nich kupuję (kilkadziesiąt flaszek) i nigdy w życiu nie było żadnego probemu. Na naszą listę trafiła ona nie bez powodu.

Możecie wkleić fotki zakupionej flaszki w wątku "Oryginał czy podróbka" dla pewności i Waszego komfortu...
Stary 2012-10-07, 21:02   #4562
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez goliatka Pokaż wiadomość
Z mojego doświadczenia żadna forma internetowa niestety się nie sprawdziła, generalnie nic nie kupuje on -line
jesli sie wybiera niesprawdzone miejsca, to mozna sie naciac zapewne.
Stary 2012-10-08, 10:34   #4563
Keket
Zakorzenienie

Aż sobie sprawdziłam datę produkcji dwóch moich flaszek: Shalimar i Mitsouko. Shalik z all z 2009r., a Mitsouko z 2002 hmm (brałam ją w te wakacje). Kupiłam ją w perfumerii, która sprzedaje testery. Starawa trochę, ale pachnie ok.

Keket jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 21:45   #4564
bh90210
Przyczajenie

Szanowne użytkowniczki i Szanowni użytkownicy tego wątku
Mam pytanie dotyczące perfumerii internetowej www.fragrancenet.com. Wiem, że znajduje się ona w grupie sklepów przez Was niepolecanych, czy mógłbym się dowiedzieć dlaczego? Robiłem tam zakupy dwukrotnie :raz dla mojej mamy chanel 5, (kazałem przesłać flakon do kogoś w USA i ten ktoś później przysłał mi je w paczce, perfumy były jak najbardziej ok) drugi raz zamówiłem Polo Blue dla kolegi z USA i też wszystko było ok, dlatego chciałbym się dowiedzieć skąd ta negatywna opinia?
Z góry dziękuję za odpowiedź
bh90210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 10:10   #4565
sisi2508
Raczkowanie

Witam, przeszukałam forum kilka razy i niestety nie znalazłam odp. na nurtujące mnie pytanie: czy któraś z was drogie Wizażanki robiła zakupy na stronie odlewki perfum pl ? Mają bardzo szeroką ofertę odlewek różnych zapachów. Czy ktoś może potwierdzić ich oryginalność? Z góry dziękuję za pomoc.

Edytowane przez sisi2508
Czas edycji: 2012-10-12 o 10:13 Powód: adres strony pisany bez spacji zamieniał sie w szereg czaszek wiec musiałam napisac ze spacjami
sisi2508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 16:07   #4566
dobbinka
Zakorzenienie

Coś się wyszukiwarka nie spisała. Było o tym. Oryginały. Drogo trochę, ale jak się nie może znaleźć testera, czy próbki, to warto chyba.
dobbinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 20:10   #4567
kovala
Przyczajenie

www.e-glamour.pl = www.perfumy-perfumeria.pl? czyżby???

Raczej bym powiedziała, że www. iperfumy.pl = www. perfumy-perfumeria.pl, a przynajmniej jedna czeska firma i druga i obie z Prahy. A eglamour to polska firma z Wałbrzycha.
kovala jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-12, 21:53   #4568
Bellatrix
gamma Orionis

Mają ten sam adres korespondencyjny...

Edytowane przez Bellatrix
Czas edycji: 2012-10-12 o 21:54
Bellatrix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 12:21   #4569
freewolna6
Raczkowanie

ja lubię iperfumy. często mają promocje

oraz do polubienia mnie na FB
Facebook Freewolnosc :https://www.facebook.com/Freewolnosc
freewolna6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 14:29   #4570
Sugarbomb
Raczkowanie

Polecam czeską xperfume.pl, duzy wybór perfum i odlewek (1ml), atrakcyjne ceny, szybka realizacja zamówień (wysyłka kurierem trwa co prawda 2 dni, ale tyle samo czekam na przesyłki z perfumeria.pl).
Sugarbomb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 10:11   #4571
Marikaso
Przyczajenie

IPerfumy-moja koleżanka dostała od nich podróbkę. Napisała do nich- prosili o zwrot towaru. Kasę oddali i przeprosili. Nie wiem czy taka ich taktyka, czy faktycznie raz im się podróbka trafiła. Ja jednak nie zaryzykuje tam zakupów.
Marikaso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 10:26   #4572
czarnazuzia1
rude jest piękne:)

Cytat:
Napisane przez Marikaso Pokaż wiadomość
IPerfumy-moja koleżanka dostała od nich podróbkę. Napisała do nich- prosili o zwrot towaru. Kasę oddali i przeprosili. Nie wiem czy taka ich taktyka, czy faktycznie raz im się podróbka trafiła. Ja jednak nie zaryzykuje tam zakupów.
bzdura ,totalna bzdura
tak ,to kazdy na kazdego moze napisac.
czasem juz takich postow to sie nie chce czytac
zbyt latwo przychodzi szafowanie slowem ,szkoda ,wielka szoda,eh....

czarnazuzia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 10:38   #4573
Marikaso
Przyczajenie

hm, dlaczego bzdura? Akurat koleżanka miała w domu końcówkę Eternity i porównała. Te z iperfumy na dnie butelki ,na naklejce z numerem seryjnym produktu , numer seryjny miały bardzo dokładnie wycięty. To, ze zapach był duzo mnie trwały to by jeszcze mogło przejśc, ale wycięcie numeru bardzo juz "podpadło". Zachowali sie bardzo OK- bo oddali kase przeprosili i napisali, że produkt odeślą do producenta. Tak jak napisałam- byc może raz jeden się to zdarzyło!

"zbyt latwo przychodzi szafowanie slowem ,szkoda ,wielka szoda,eh." - to prawda, bardzo łatwo przychodzi szafowanie słowem
Stary 2012-10-15, 10:49   #4574
Marikaso
Przyczajenie

jeszcze raz, bo nie wiem czemu sie nie dodało.

Nie wiem dlaczego uważasz, że napisałam bzdurę. Koleżanka akurat miała końcówkę Eternity i mogła dokładnie porównać zarówno zapach jak i butelkę. Ta flaszka z iperfumy miała na dnie, na naklejce z nr seryjnym, bardzo dokładnie wycięty owy nr seryjny. To, że zapach był mniej intensywny to by jeszcze jakoś przeszło. Numer z wycięciem juz nie. Tak jak napisałam, IPerfumy przeprosiły i poinformowały, ze produkt odeślą do producenta. Kasę bez problemu zwrócili. I chwała im za to. Być może raz jeden im sie to zdarzyło. Nie wiemy tego.
Stary 2012-10-15, 11:13   #4575
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze raz, bo nie wiem czemu sie nie dodało.

Nie wiem dlaczego uważasz, że napisałam bzdurę. Koleżanka akurat miała końcówkę Eternity i mogła dokładnie porównać zarówno zapach jak i butelkę. Ta flaszka z iperfumy miała na dnie, na naklejce z nr seryjnym, bardzo dokładnie wycięty owy nr seryjny. To, że zapach był mniej intensywny to by jeszcze jakoś przeszło. Numer z wycięciem juz nie. Tak jak napisałam, IPerfumy przeprosiły i poinformowały, ze produkt odeślą do producenta. Kasę bez problemu zwrócili. I chwała im za to. Być może raz jeden im sie to zdarzyło. Nie wiemy tego.
Wiemy , wiemy, że niemożliwe, żeby wysłali podróbę . O wycinanych kodach wystarczy poczytać
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 11:30   #4576
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
To, że zapach był mniej intensywny to by jeszcze jakoś przeszło. Numer z wycięciem juz nie.
od kiedy podrobke poznaje sie po tym, ze ma wyciety numer seryjny z etykiety? o_O
napisze krotko - wycinanie kodow to zadna nowosc, nie swiadczy bynajmniej o podrobce (wystarczy troche poszperac w necie), za to razi mnie, jak latwo dyletanci rzucaja pomowienia.
Stary 2012-10-15, 13:18   #4577
Marikaso
Przyczajenie

o, to idę poczytać, bo naprawdę nie wiedziałam , ze wycinanie nr seryjnych to normalka....
Ale z ciekawości wrzuciłam do wujka google hasło" iperfumy oryginalne czy nie" i sporo można na ich temat poczytać. Ja nie mam najmniejszego zamiaru nikogo przekonywać,można samemu poszukać informacji.
Stary 2012-10-15, 13:24   #4578
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
o, to idę poczytać, bo naprawdę nie wiedziałam , ze wycinanie nr seryjnych to normalka....
Ale z ciekawości wrzuciłam do wujka google hasło" iperfumy oryginalne czy nie" i sporo można na ich temat poczytać. Ja nie mam najmniejszego zamiaru nikogo przekonywać,można samemu poszukać informacji.
Ale przecież to zawsze tak jest.Nie ma perfumerii internetowej, która miałaby 100% pozytywnych opinii.Bo tak się nie da.Konkurencja nie śpi, nieświadomi konsumenci także.
A nie słyszałaś, że w Sephorze można dostać podróbki?Nie?Ja słyszałam.Znajoma kupiła perfumy, zapach był słabszy i ona była święcie przekonana, że złe panie konsultantki podmieniają oryginały

Gdybyś Ty wystawiła opinię iperfumom w tym momencie także zepsułabyś im opinię.

kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 13:31   #4579
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
nie powinno byc normalka, ale zdarza sie - jakkolwiek nie powoduje, ze dane perfumy staja sie podrobka.
co do wrzucenia hasla w wyszukiwarke, to zaloze sie, ze wpisy o podrobkach w tej perfumerii pochodza albo od anonimowych uzytkownikow, albo od takich z mala iloscia postow (jesli mowa o innych forach). ot, chocby Twoj wpis doklada sie do tych negatywnych, a zaraz sie okaze, ze nieoryginalnosc perfum kupionych przez Twoja kolezanke zostala wywiedziona na falszywej przeslance (to wycinanie kodow).
mnie wypowiedzi "anonimowe" nie przekonuja, bo jak wiadomo, mozna napisac wszystko w ten sposob.
btw, jakby ktos wpisal moj inny nick w wyszukiwarke, to prawdopodobnie wyskoczy on takze w wypowiedzi pewnej internautki, ktora nazwala mnie oszustka.

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Cytat:
Napisane przez kuki9 Pokaż wiadomość
A nie słyszałaś, że w Sephorze można dostać podróbki?Nie?Ja słyszałam.Znajoma kupiła perfumy, zapach był słabszy i ona była święcie przekonana, że złe panie konsultantki podmieniają oryginały
o, tototo, dobry przyklad. nawet na tym forum czytalam o podrobkach w Sephorze, a podejrzewam, ze w to Marikaso sama nie wierzy.

Cytat:
Napisane przez kuki9 Pokaż wiadomość
Gdybyś Ty wystawiła opinię iperfumom w tym momencie także zepsułabyś im opinię.
juz to zrobila, nie sadzisz?^^

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-15, 13:32   #4580
Marikaso
Przyczajenie

no masz rację.....o Sephorze słyszałam, o Douglasie także. Koleżance jednak wierzę (min. dlatego, ze nie jest dla mnie osobą anonimowa, nie jest na pewno żadną konkurencja dla iperfum, ani osobą złośliwa i chcąca popsuć komuś opinię "na złość"). W IPerumach zatem zakupów nie zrobię. Jak znajdę info, ze na mojej ulubionej wolnocłówce sprzedają podróby to tez przestane tam kupować;0 Tyle jest perfumerii- jest na szczęście w czym wybierać

Edytowane przez Marikaso
Czas edycji: 2012-10-15 o 13:39
Stary 2012-10-15, 13:45   #4581
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
no masz rację.....o Sephorze słyszałam, o Douglasie także. Koleżance jednak wierzę (min. dlatego, ze nie jest dla mnie osobą anonimowa, nie jest na pewno żadną konkurencja dla iperfum, ani osobą złośliwa i chcąca popsuć komuś opinię "na złość"). W IPerumach zatem zakupów nie zrobię. Jak znajdę info, ze na mojej ulubionej wolnocłówce sprzedają podróby to tez przestane tam kupować;0 Tyle jest perfumerii- jest na szczęście w czym wybierać
Marikaso, ale w co jej wierzysz? ze perfumy mialy wyciety kod? zauwaz, ze ona na tej jedynie podstawie wysnula, ze otrzymala podrobke - a jak tlumaczymy, wyciety kod nie czyni z perfum fake'a. tak ze kolezanka zapewne nie klamala co do wycietego kodu - co wiecej, nie sadze, aby swiadomie wprowadzila Cie w blad, mowiac o podrobce. po prostu nie wiedziala o praktyce wycinania kodow, zreszta tak jak i Ty, w zwiazku z czym uznala, ze ma podrobke. zatem ja bym wierzyla kolezance co do faktow, nie zas co do wnioskow przez nia wysnutych. sadze, ze po przemysleniu powyzszych postow, sama przyznasz mi racje.
acz oczywiscie, nikt nie namawia Cie do korzystania z tej wlasnie perfumerii - jedynie uczulam w tym miejscu, ze rowniez z innych sklepow moga przyjsc perfumy bez kodu...
Stary 2012-10-15, 14:10   #4582
Marikaso
Przyczajenie

Nie, to nie tak, ze TYLKO na podstawie wyciętego kodu stwierdziła, ze ma podróbkę. Koleżanka od lat używa Eternity. W Iperumerii kupiła którąś z kolei dla siebie flaszkę . Używała przez kilka dni. Zaskoczona była, że tak krótko trzymają zapach. Wydało się to podejrzane, obejrzała wiec dokładnie butelkę i stwierdziła, że kod jest wycięty. I dopiero wówczas stwierdziła, ze to podróbka.
Po przeczytaniu Waszych postów i pogrzebaniu w necie stwierdzam, że faktycznie nie musiała być to podróbka, a po prostu stary produkt, dlatego zapach się nie trzymał i kod był wycięty. Możliwe to? Jesli tak, to tez nie za fajna praktyka....ale chociaż nie podróba...
Stary 2012-10-15, 14:32   #4583
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Po przeczytaniu Waszych postów i pogrzebaniu w necie stwierdzam, że faktycznie nie musiała być to podróbka, a po prostu stary produkt, dlatego zapach się nie trzymał i kod był wycięty. Możliwe to?
Marikaso, mysle, ze tak wlasnie bylo. produkt mogl byc stary albo zle przechowywany - to moze sie odbic na trwalosci zapachu, a nawet na nutach.

Cytat:
Jesli tak, to tez nie za fajna praktyka....ale chociaż nie podróba...
no, tak, zwlaszcza, jesli ktos chce dac komus takie perfumy w prezencie, to niefajne jest.
Marikaso, co do praktyk roznego rodzaju, stosowanych przez perfumerie internetowe, pojawiaja sie na forum zastrzezenia, sluszne zreszta - ale jednak nalezy oddzielic to od sprzedawania podrobek. stad z takim "burzliwym" odzewem spotkal sie Twoj post.
Stary 2012-10-15, 15:25   #4584
Marikaso
Przyczajenie

ok , odszczekuje mój "wyrok" odnośnie sprzedawania przez iperfumy podróbek.
Jednak człowiek cale zycie sie uczy)) Nie wpadłabym na ten "myk" z wycinaniem kodów. A powiedzcie mi jeszcze, jak to jest, ze produkt jest niby oryginalnie zafoliowany, w kartoniku, a ten cholerny kod jest wycięty? To kto te perfumy foliuje? Nie producent, a dystrybutor? Nieszczęsne perfumy koleżanki były w zafoliowanym kartoniku właśnie.
Stary 2012-10-15, 16:20   #4585
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość

juz to zrobila, nie sadzisz?^^
Chodziło mi o portale typu opineo czy ceneo

Cytat:
Nie, to nie tak, ze TYLKO na podstawie wyciętego kodu stwierdziła, ze ma podróbkę. Koleżanka od lat używa Eternity. W Iperumerii kupiła którąś z kolei dla siebie flaszkę . Używała przez kilka dni.Zaskoczona była, że tak krótko trzymają zapach.
Koleżanka musi mieć niesamowity węch.Skoro używa perfum przez kilka lat, dodatkowo nosiła je kilka dni pod rząd i wyczuła jeszcze zapach.Ja zapach swoich perfum przestaję czuć już po 2 dniach, czuję je tylko podczas aplikacji a zapach przecież tam jest

Niech koleżanka weźmie buteleczkę i pójdzie do Sephory się upewnić.Sobie poprawi humor, że nie wydała pieniędzy na podróbkę a i Ty dostaniesz niezbity dowód.

Aha tak w ogóle to zauważyłam pewną rzecz-perfumy ogólnie robią teraz słabsze.Używałam dooobre kilka lat temu niektórych zapachów Kleina czy Bossa.Pamiętam, że trzymały się skóry jak przyspawane.Dwa psiki wystarczały bym pachniała cały dzień.
Po kilku latach do nich wróciłam.O dziwo są słabsze, trzymają się gorzej, już po 2-3 godzinach nic nie czuć.I nie są to podróbki.

kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 17:38   #4586
Marikaso
Przyczajenie

Koleżanka nie weźmie buteleczki nie nie pójdzie do Sephory, ponieważ, tak jak napisałam w pierwszym poscie- odeslała perfumy do iperfumy i dostała zwrot kasy! (po raz enty- chwała im za to!)
Ja rozumiem, ze nasze nosy przyzwyczajają sie do zapachów i potem ich juz nie wyczuwają, ale jesli perfumy pachną jedynie chwile po aplikacji to cos jest z nimi nie tak.
Stary 2012-10-15, 18:43   #4587
KlatkaNaPtaszka
Zakorzenienie

czy ktoś kiedyś korzystał z tej perfumerii http://www.perfumymax.pl?

91....................... .......................91
65....................... .......................60
86....................... .......................90
KlatkaNaPtaszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 19:19   #4588
Diablica z Tasmanii
Zakorzenienie

Cytat:
Dziwnym trafem, niepochlebne opinie o iperfumach piszą użytkownicy z niewielką ilością postów, ciekawe dlaczego

Ja robiłam tam zakupy i nadal będę robić, nigdy żadnej podróbki nie dostałam

Mark Twain
Diablica z Tasmanii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 08:18   #4589
Marikaso
Przyczajenie

hehe, jakaś spiskowa teoria dziejów?
Przeglądam sobie forum od lat, ale nie udzielam się. Natrafiłam na temat o perfumeriach internetowych. Akurat byłam świeżo po rozmowie z koleżanką, która żaliła sie na iperumy. Napisałam tu o tym, bo tak jak koleżanka pewna byłam, że słaby zapach i wycięty kod to dowód na to, ze to podróbki. Zwróciłyście mi uwagę, ze wyciety kod i nietrwały zapach to nie zawsze dowód na podróbkę. Nie miałam pojęcia, ze wycinanie kodów jest praktykowane ( wg mnie nie jest to OK, ale faktycznie nie świadczy o podróbce....a jedynie o chęci ukrycia jakiś informacji o produkcie/jego pochodzeniu/dacie produkcji- teorii jest kilka z tego co wyczytałam). I tyle. Nie sprzedaje perfum, nie jestem konkurencją dla iperfumy, odszczekałam , ze sprzedają podróbki. Coś jeszcze mam wytłumaczyć?????
Stary 2012-10-16, 08:46   #4590
czarnazuzia1
rude jest piękne:)

Cytat:
hehe, jakaś spiskowa teoria dziejów?
Przeglądam sobie forum od lat, ale nie udzielam się. Natrafiłam na temat o perfumeriach internetowych. Akurat byłam świeżo po rozmowie z koleżanką, która żaliła sie na iperumy. Napisałam tu o tym, bo tak jak koleżanka pewna byłam, że słaby zapach i wycięty kod to dowód na to, ze to podróbki. Zwróciłyście mi uwagę, ze wyciety kod i nietrwały zapach to nie zawsze dowód na podróbkę. Nie miałam pojęcia, ze wycinanie kodów jest praktykowane ( wg mnie nie jest to OK, ale faktycznie nie świadczy o podróbce....a jedynie o chęci ukrycia jakiś informacji o produkcie/jego pochodzeniu/dacie produkcji- teorii jest kilka z tego co wyczytałam). I tyle. Nie sprzedaje perfum, nie jestem konkurencją dla iperfumy, odszczekałam , ze sprzedają podróbki. Coś jeszcze mam wytłumaczyć?????
nie juz nic nie musisz tlumaczyc
przeczytalam całą dyskusje ,widze,ze dziewczyny juz wytlumaczyly wszystko ,to dobrze.
Dodam tylko ,że nawet inny zapach czy moc ,nie jest dowodem ,ze to podrobka ,firmy bardzo często przeprowadzaja reformulacje zapachow ,nie chwala sie tym ,ba wręcz przeciwnie trzymaja w tajemnicy.
Sama sie przejechalam na Poison Diora ,nowe nie ma nic wspolnego ani z moca ani z trwaloscia starego dobrego Poisona
Rozmawialam ze znajoma pracujaca w Douglasie ,ktora nic nie wiedziela o mieszaniu w zapachach akurat Diora. Mowiła ,ze sporo klientek ,ktore uzywala/uzywa zapachy ,przychodzi i mowi wprost ,ze nie wie czemu ale zapach jest inny ,mniej trwaly ,ciut inaczej sie rozwija. Pytala sie gory czy cos z zapachem robiono ,odpowiedz jedna nieeee .
Nie dziw się ,ze reakcja nasza byla az taka ,ale jak przegladniesz watek ,to sama sie przekonasz jak wiele osob z ogromna łatwościa wydaje wyroki publicznie
Ty akurat dyskutujesz grzecznie ,czytasz ze zrozumieniem i przyjmujesz do wiadomosci .Natomiast sa osoby ,ktore az takie grzeczne nie sa ,Pisza swoje opinie niczym nie poparte , bez konsekwencji i odpowiedzialnosci za slowo ,trąbia na wszystkie strony swiata ,pooodroba

czarnazuzia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości