![]() |
#4561 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiarygodne perfumerie internetowe
Cytat:
Możecie wkleić fotki zakupionej flaszki w wątku "Oryginał czy podróbka" dla pewności i Waszego komfortu... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4562 |
Szef ds. Wymianek
|
jesli sie wybiera niesprawdzone miejsca, to mozna sie naciac zapewne.
![]() |
#4563 |
Zakorzenienie
|
Aż sobie sprawdziłam datę produkcji dwóch moich flaszek: Shalimar i Mitsouko. Shalik z all z 2009r., a Mitsouko z 2002 hmm (brałam ją w te wakacje). Kupiłam ją w perfumerii, która sprzedaje testery. Starawa trochę, ale pachnie ok.
#4564 |
Przyczajenie
|
Szanowne użytkowniczki i Szanowni użytkownicy tego wątku
Mam pytanie dotyczące perfumerii internetowej www.fragrancenet.com. Wiem, że znajduje się ona w grupie sklepów przez Was niepolecanych, czy mógłbym się dowiedzieć dlaczego? Robiłem tam zakupy dwukrotnie :raz dla mojej mamy chanel 5, (kazałem przesłać flakon do kogoś w USA i ten ktoś później przysłał mi je w paczce, perfumy były jak najbardziej ok) drugi raz zamówiłem Polo Blue dla kolegi z USA i też wszystko było ok, dlatego chciałbym się dowiedzieć skąd ta negatywna opinia? Z góry dziękuję za odpowiedź |
![]() ![]() |
![]() |
#4565 |
Raczkowanie
|
Witam, przeszukałam forum kilka razy i niestety nie znalazłam odp. na nurtujące mnie pytanie: czy któraś z was drogie Wizażanki robiła zakupy na stronie odlewki perfum pl ? Mają bardzo szeroką ofertę odlewek różnych zapachów. Czy ktoś może potwierdzić ich oryginalność? Z góry dziękuję za pomoc.
Edytowane przez sisi2508 Czas edycji: 2012-10-12 o 10:13 Powód: adres strony pisany bez spacji zamieniał sie w szereg czaszek wiec musiałam napisac ze spacjami |
![]() ![]() |
![]() |
#4566 |
Zakorzenienie
|
Coś się wyszukiwarka nie spisała. Było o tym. Oryginały. Drogo trochę, ale jak się nie może znaleźć testera, czy próbki, to warto chyba.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4567 |
Przyczajenie
|
www.e-glamour.pl = www.perfumy-perfumeria.pl? czyżby???
Raczej bym powiedziała, że www. iperfumy.pl = www. perfumy-perfumeria.pl, a przynajmniej jedna czeska firma i druga i obie z Prahy. A eglamour to polska firma z Wałbrzycha. |
![]() ![]() |
![]() |
#4568 |
gamma Orionis
|
Mają ten sam adres korespondencyjny...
Swung by Seraphim whose foot-falls tinkled on the tufted floor... avatar: Edward Okuń "Noc" Edytowane przez Bellatrix Czas edycji: 2012-10-12 o 21:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#4569 |
Raczkowanie
|
ja lubię iperfumy. często mają promocje
![]()
#4570 |
Raczkowanie
|
Polecam czeską xperfume.pl, duzy wybór perfum i odlewek (1ml), atrakcyjne ceny, szybka realizacja zamówień (wysyłka kurierem trwa co prawda 2 dni, ale tyle samo czekam na przesyłki z perfumeria.pl).
|
![]() ![]() |
![]() |
#4571 |
Przyczajenie
|
IPerfumy-moja koleżanka dostała od nich podróbkę. Napisała do nich- prosili o zwrot towaru. Kasę oddali i przeprosili. Nie wiem czy taka ich taktyka, czy faktycznie raz im się podróbka trafiła. Ja jednak nie zaryzykuje tam zakupów.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4572 | |
rude jest piękne:)
|
Cytat:
tak ,to kazdy na kazdego moze napisac. czasem juz takich postow to sie nie chce czytac zbyt latwo przychodzi szafowanie slowem ,szkoda ,wielka szoda,eh....
![]() |
#4573 |
Przyczajenie
|
hm, dlaczego bzdura? Akurat koleżanka miała w domu końcówkę Eternity i porównała. Te z iperfumy na dnie butelki ,na naklejce z numerem seryjnym produktu , numer seryjny miały bardzo dokładnie wycięty. To, ze zapach był duzo mnie trwały to by jeszcze mogło przejśc, ale wycięcie numeru bardzo juz "podpadło". Zachowali sie bardzo OK- bo oddali kase przeprosili i napisali, że produkt odeślą do producenta. Tak jak napisałam- byc może raz jeden się to zdarzyło!
"zbyt latwo przychodzi szafowanie slowem ,szkoda ,wielka szoda,eh." - to prawda, bardzo łatwo przychodzi szafowanie słowem |
![]() ![]() |
![]() |
#4574 |
Przyczajenie
|
jeszcze raz, bo nie wiem czemu sie nie dodało.
Nie wiem dlaczego uważasz, że napisałam bzdurę. Koleżanka akurat miała końcówkę Eternity i mogła dokładnie porównać zarówno zapach jak i butelkę. Ta flaszka z iperfumy miała na dnie, na naklejce z nr seryjnym, bardzo dokładnie wycięty owy nr seryjny. To, że zapach był mniej intensywny to by jeszcze jakoś przeszło. Numer z wycięciem juz nie. Tak jak napisałam, IPerfumy przeprosiły i poinformowały, ze produkt odeślą do producenta. Kasę bez problemu zwrócili. I chwała im za to. Być może raz jeden im sie to zdarzyło. Nie wiemy tego. |
![]() ![]() |
![]() |
#4575 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4576 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
napisze krotko - wycinanie kodow to zadna nowosc, nie swiadczy bynajmniej o podrobce (wystarczy troche poszperac w necie), za to razi mnie, jak latwo dyletanci rzucaja pomowienia.
![]() ![]() |
![]() |
#4577 |
Przyczajenie
|
o, to idę poczytać, bo naprawdę nie wiedziałam , ze wycinanie nr seryjnych to normalka....
Ale z ciekawości wrzuciłam do wujka google hasło" iperfumy oryginalne czy nie" i sporo można na ich temat poczytać. Ja nie mam najmniejszego zamiaru nikogo przekonywać,można samemu poszukać informacji. |
![]() ![]() |
![]() |
#4578 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie słyszałaś, że w Sephorze można dostać podróbki?Nie?Ja słyszałam.Znajoma kupiła perfumy, zapach był słabszy i ona była święcie przekonana, że złe panie konsultantki podmieniają oryginały ![]() Gdybyś Ty wystawiła opinię iperfumom w tym momencie także zepsułabyś im opinię.
![]() |
#4579 | ||
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
co do wrzucenia hasla w wyszukiwarke, to zaloze sie, ze wpisy o podrobkach w tej perfumerii pochodza albo od anonimowych uzytkownikow, albo od takich z mala iloscia postow (jesli mowa o innych forach). ot, chocby Twoj wpis doklada sie do tych negatywnych, a zaraz sie okaze, ze nieoryginalnosc perfum kupionych przez Twoja kolezanke zostala wywiedziona na falszywej przeslance (to wycinanie kodow). mnie wypowiedzi "anonimowe" nie przekonuja, bo jak wiadomo, mozna napisac wszystko w ten sposob. btw, jakby ktos wpisal moj inny nick w wyszukiwarke, to prawdopodobnie wyskoczy on takze w wypowiedzi pewnej internautki, ktora nazwala mnie oszustka ![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Cytat:
![]() ![]() juz to zrobila, nie sadzisz?^^
![]() ![]() |
![]() |
#4580 |
Przyczajenie
|
no masz rację.....o Sephorze słyszałam, o Douglasie także. Koleżance jednak wierzę (min. dlatego, ze nie jest dla mnie osobą anonimowa, nie jest na pewno żadną konkurencja dla iperfum, ani osobą złośliwa i chcąca popsuć komuś opinię "na złość"). W IPerumach zatem zakupów nie zrobię. Jak znajdę info, ze na mojej ulubionej wolnocłówce sprzedają podróby to tez przestane tam kupować;0 Tyle jest perfumerii- jest na szczęście w czym wybierać
![]() Edytowane przez Marikaso Czas edycji: 2012-10-15 o 13:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4581 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() acz oczywiscie, nikt nie namawia Cie do korzystania z tej wlasnie perfumerii - jedynie uczulam w tym miejscu, ze rowniez z innych sklepow moga przyjsc perfumy bez kodu...
![]() ![]() |
![]() |
#4582 |
Przyczajenie
|
Nie, to nie tak, ze TYLKO na podstawie wyciętego kodu stwierdziła, ze ma podróbkę. Koleżanka od lat używa Eternity. W Iperumerii kupiła którąś z kolei dla siebie flaszkę . Używała przez kilka dni. Zaskoczona była, że tak krótko trzymają zapach. Wydało się to podejrzane, obejrzała wiec dokładnie butelkę i stwierdziła, że kod jest wycięty. I dopiero wówczas stwierdziła, ze to podróbka.
Po przeczytaniu Waszych postów i pogrzebaniu w necie stwierdzam, że faktycznie nie musiała być to podróbka, a po prostu stary produkt, dlatego zapach się nie trzymał i kod był wycięty. Możliwe to? Jesli tak, to tez nie za fajna praktyka....ale chociaż nie podróba... |
![]() ![]() |
![]() |
#4583 | ||
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
Cytat:
Marikaso, co do praktyk roznego rodzaju, stosowanych przez perfumerie internetowe, pojawiaja sie na forum zastrzezenia, sluszne zreszta - ale jednak nalezy oddzielic to od sprzedawania podrobek. stad z takim "burzliwym" odzewem spotkal sie Twoj post.
![]() ![]() |
![]() |
#4584 |
Przyczajenie
|
ok , odszczekuje mój "wyrok" odnośnie sprzedawania przez iperfumy podróbek.
Jednak człowiek cale zycie sie uczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4585 | |
Zakorzenienie
|
Chodziło mi o portale typu opineo czy ceneo
![]() Cytat:
![]() Niech koleżanka weźmie buteleczkę i pójdzie do Sephory się upewnić.Sobie poprawi humor, że nie wydała pieniędzy na podróbkę a i Ty dostaniesz niezbity dowód. Aha tak w ogóle to zauważyłam pewną rzecz-perfumy ogólnie robią teraz słabsze.Używałam dooobre kilka lat temu niektórych zapachów Kleina czy Bossa.Pamiętam, że trzymały się skóry jak przyspawane.Dwa psiki wystarczały bym pachniała cały dzień. Po kilku latach do nich wróciłam.O dziwo są słabsze, trzymają się gorzej, już po 2-3 godzinach nic nie czuć.I nie są to podróbki.
![]() |
#4586 |
Przyczajenie
|
Koleżanka nie weźmie buteleczki nie nie pójdzie do Sephory, ponieważ, tak jak napisałam w pierwszym poscie- odeslała perfumy do iperfumy i dostała zwrot kasy! (po raz enty- chwała im za to!)
Ja rozumiem, ze nasze nosy przyzwyczajają sie do zapachów i potem ich juz nie wyczuwają, ale jesli perfumy pachną jedynie chwile po aplikacji to cos jest z nimi nie tak. |
![]() ![]() |
![]() |
#4587 |
Zakorzenienie
|
czy ktoś kiedyś korzystał z tej perfumerii http://www.perfumymax.pl?
#4588 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja robiłam tam zakupy i nadal będę robić, nigdy żadnej podróbki nie dostałam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4589 |
Przyczajenie
|
hehe, jakaś spiskowa teoria dziejów?
Przeglądam sobie forum od lat, ale nie udzielam się. Natrafiłam na temat o perfumeriach internetowych. Akurat byłam świeżo po rozmowie z koleżanką, która żaliła sie na iperumy. Napisałam tu o tym, bo tak jak koleżanka pewna byłam, że słaby zapach i wycięty kod to dowód na to, ze to podróbki. Zwróciłyście mi uwagę, ze wyciety kod i nietrwały zapach to nie zawsze dowód na podróbkę. Nie miałam pojęcia, ze wycinanie kodów jest praktykowane ( wg mnie nie jest to OK, ale faktycznie nie świadczy o podróbce....a jedynie o chęci ukrycia jakiś informacji o produkcie/jego pochodzeniu/dacie produkcji- teorii jest kilka z tego co wyczytałam). I tyle. Nie sprzedaje perfum, nie jestem konkurencją dla iperfumy, odszczekałam , ze sprzedają podróbki. Coś jeszcze mam wytłumaczyć????? |
![]() ![]() |
![]() |
#4590 | |
rude jest piękne:)
|
Cytat:
![]() przeczytalam całą dyskusje ,widze,ze dziewczyny juz wytlumaczyly wszystko ,to dobrze ![]() Dodam tylko ,że nawet inny zapach czy moc ,nie jest dowodem ,ze to podrobka ,firmy bardzo często przeprowadzaja reformulacje zapachow ,nie chwala sie tym ,ba wręcz przeciwnie trzymaja w tajemnicy ![]() Sama sie przejechalam na Poison Diora ,nowe nie ma nic wspolnego ani z moca ani z trwaloscia starego dobrego Poisona ![]() Rozmawialam ze znajoma pracujaca w Douglasie ,ktora nic nie wiedziela o mieszaniu w zapachach akurat Diora. Mowiła ,ze sporo klientek ,ktore uzywala/uzywa zapachy ,przychodzi i mowi wprost ,ze nie wie czemu ale zapach jest inny ,mniej trwaly ,ciut inaczej sie rozwija. Pytala sie gory czy cos z zapachem robiono ,odpowiedz jedna nieeee . Nie dziw się ,ze reakcja nasza byla az taka ,ale jak przegladniesz watek ,to sama sie przekonasz jak wiele osob z ogromna łatwościa wydaje wyroki publicznie ![]() Ty akurat dyskutujesz grzecznie ,czytasz ze zrozumieniem i przyjmujesz do wiadomosci .Natomiast sa osoby ,ktore az takie grzeczne nie sa ,Pisza swoje opinie niczym nie poparte , bez konsekwencji i odpowiedzialnosci za slowo ,trąbia na wszystkie strony swiata ,pooodroba ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:06.