Wiarygodne perfumerie internetowe - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-12-07, 23:56   #721
Mariola13
Zakorzenienie

Dot.: gdzie kupować!

Czy może mi ktoś powiedzieć jak to jest z kartą płatniczą, żeby załozyć konto w PayPal i móc robić zakupy na strawberrynet.com ? Czytałam ten wątek i ktoś nawet napisał, że nie ma karty Visa czy MasterCard i też "sobie radzi" z zamawianiem. Proszę o odpowiedź, bo ja nie mam takiej karty i nie wiem jaką powinnam wyrobić/ wykupić ? Dla sporadycznych zakupów na truskawce nie opłaca się chyba utrzymywać drogich kart, a takimi chyba są Visa czy Maestro ? Czy np e-karta w mbanku też może być ? Niech ktoś da jakąs pewna odpowiedź, a jeśli nie może być inna to ile kosztuje ta karta Visa czy MasterCard, bo ja mam tylko kartę Maestro do konta osobistego.
Stary 2007-12-08, 20:21   #722
Mariola13
Zakorzenienie

A-ha i jeszcze jedno pytanie dotyczące kosztów wysyłki ze strawberrynet.com . Otórz jak zdąrzyłam się zorientować to darmowa jest tylko przesyłka kosmetyków kolorowych i pielęgnacyjnych. Do perfumów jak sie wrzuci do koszyka (doszłam do tego i dalej klops, bo jeszcze nie mam tej karty płatniczej) doliczają jakaś kwotę (?)
Stary 2007-12-08, 21:07   #723
Mariola13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mariola13 Pokaż wiadomość
Czy może mi ktoś powiedzieć jak to jest z kartą płatniczą, żeby załozyć konto w PayPal i móc robić zakupy na strawberrynet.com ? Czytałam ten wątek i ktoś nawet napisał, że nie ma karty Visa czy MasterCard i też "sobie radzi" z zamawianiem. Proszę o odpowiedź, bo ja nie mam takiej karty i nie wiem jaką powinnam wyrobić/ wykupić ? Dla sporadycznych zakupów na truskawce nie opłaca się chyba utrzymywać drogich kart, a takimi chyba są Visa czy Maestro ? Czy np e-karta w mbanku też może być ? Niech ktoś da jakąs pewna odpowiedź, a jeśli nie może być inna to ile kosztuje ta karta Visa czy MasterCard, bo ja mam tylko kartę Maestro do konta osobistego.

Już wszystko wiem na temat karty Nie mam takiej Visy jak trzeba, ale maż może ja wyrobić u siebie w banku. Czy ktoś wie jak to długo trwa, bo jeszcze przed świątami chciałam coś zamówić ????????
Stary 2007-12-08, 21:19   #724
d'ou vient le vent
Zakorzenienie

Cytat:
Już wszystko wiem na temat karty Nie mam takiej Visy jak trzeba, ale maż może ja wyrobić u siebie w banku. Czy ktoś wie jak to długo trwa, bo jeszcze przed świątami chciałam coś zamówić ????????
Zadzwon na mLinie i powiedz ze chcesz zamowic e-karte, musisz powiedziac w jakiej walucie beda rozliczenia (euro czy dolary) i czy zwykla czy partnerska (onet/interia). Potem sciagaja ci 25 pln z konta i karta przychodzi w ciagu 1 - 1,5 tygodnia.

Nat

Not all those who wander are lost.
MNIEJ CHEMII / NIE MARNUJ!
Legite aut Perite!
d'ou vient le vent jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-09, 13:14   #725
Mariola13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d'ou vient le vent Pokaż wiadomość
Zadzwon na mLinie i powiedz ze chcesz zamowic e-karte, musisz powiedziac w jakiej walucie beda rozliczenia (euro czy dolary) i czy zwykla czy partnerska (onet/interia). Potem sciagaja ci 25 pln z konta i karta przychodzi w ciagu 1 - 1,5 tygodnia.

Nat
A w jakiej walucie kupujecie na strawberrynet ??? Bo widziałam, że jest możliwość wybrania waluty w tym złotówki. Czy to znaczy, że jak coś widzę ile zł kosztuje i zamawiam to zapłata pójdzie w złotówkach ?

A-ha i powiedzcie czy pierwszy raz robiąc zakupy na truskawce najpierw trzeba się zalogować (załozyć konto) ? bo nie widzę takiej opcji na stronie głównej. Czy dopiero po wrzuceniu rzeczy do koszyka wypełnia się dane do założenia swojego konta ? Jak to jest ?

Czy e-kartą można płacić na truskawce ?
Stary 2007-12-09, 14:57   #726
Sylwieta
Raczkowanie

Dot.: Wiarygodne perfumerie internetowe

Wyobrażcie sobie, że złożyłam zamówienie na www.dolce.pl 26.11.2007r. Do dnia dzisiejszego ( 2 tygodnie ! ) nie otrzymałam przesyłki. Piszę to ku przestrodze dla tych wizażanek, które zamierzają tam złożyć zamówienie z myslą o prezencie gwiazdkowym. Ja sama mam nadzieję, że przed gwiazdką dostanę przesyłkę..........

Pozdrawiam
Sylwieta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-09, 18:11   #727
Mariola13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sylwieta Pokaż wiadomość
Wyobrażcie sobie, że złożyłam zamówienie na www.dolce.pl 26.11.2007r. Do dnia dzisiejszego ( 2 tygodnie ! ) nie otrzymałam przesyłki. Piszę to ku przestrodze dla tych wizażanek, które zamierzają tam złożyć zamówienie z myslą o prezencie gwiazdkowym. Ja sama mam nadzieję, że przed gwiazdką dostanę przesyłkę..........

Pozdrawiam

Nie strasz mnie Ja złozyłam u nich zamówienie 6 grudnia i od razu zrobiłam przelew i teraz czekam. dostałam maila potwierdzającego, ze towar jest dostępny od ręki i jak pieniądze wpłyną do wysyłają towar. Mam nadzieję, że w tym tygodniu dostanę przesyłkę. Jutro będę do nich dzwonić i zapytam co i jak - bo ja kupuję na firmę z fakturą.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-12-12, 19:35   #728
Dewu
Przyczajenie

GG do Dewu

hej dziewczyny, możecie mi powiedzieć czy kupowałyście perfumy na jednej z niżej wymienionych perfumerii:

http://parfum.pl/
http://www.asteria.pl/
http://www.blueapple.pl/

?

Chciałem się zaopatrzyć w Ermenegildo Zegna Intenso, niestety właśnie otrzymałem wiadomość z perfumeria.pl, że nie mają ich już na stanie ;/ Dlatego szukam teraz jakiejś alternatywy dla tego sklepu, możecie mi coś doradzić?

Z góry dziękuję za każdą pomoc,

pozdrawiam
Dewu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-13, 18:40   #729
nargothrond
Rozeznanie

Witajcie! We wtorek o 21:00 zamówiłam słonika na www.perfumy-perfumeria.pl. Dzisiaj w południe miałam je już u siebie. Co do ich oryginalności nie mam wątpliwości, jednak na kartoniku widnieje data produkcji 2002. One mają już 5 lat. Czy to nie za dużo? Nie zaczną mi się zaraz psuć? bo u mnie na pewno troszkę sobie jeszcze poleżą.
Proszę dziewczyny doradzcie, bo wogóle się na tym nie znam. Odsyłać je? Czy zostawić
nargothrond jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-13, 19:00   #730
Kattarina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nargothrond Pokaż wiadomość
Witajcie! We wtorek o 21:00 zamówiłam słonika na www.perfumy-perfumeria.pl. Dzisiaj w południe miałam je już u siebie. Co do ich oryginalności nie mam wątpliwości, jednak na kartoniku widnieje data produkcji 2002. One mają już 5 lat. Czy to nie za dużo? Nie zaczną mi się zaraz psuć? bo u mnie na pewno troszkę sobie jeszcze poleżą.
Proszę dziewczyny doradzcie, bo wogóle się na tym nie znam. Odsyłać je? Czy zostawić
Jakie to perfumy? Czy data zostala wprost okreslona, jako data produkcji czy musialas sama odszyfrowac kod?

Edit: doczytalam, ze to Slonik

Edit2: Sprawdzilam swoj kartonik; napis © 2002 KENZO- nie oznacza daty produkcji, tylko copyrights- prawa autorskie.

Data produkcji jest zapisana kodem:cyfra-litera-cyfra-cyfra, (gdzie pierwsza cyfra oznacza rok, litera miesiac: A-styczen, B-luty, itd)
Kattarina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-13, 19:24   #731
nargothrond
Rozeznanie

Dziękuj Ci bardzo Kattarino. Bo już się troszkę przestraszyłam, że rok produkcji 2002. Mój kod z pudełka to 7E01, czyli wychodzi na to, że są z maja 2007
nargothrond jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-12-13, 19:58   #732
Mariola13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sylwieta Pokaż wiadomość

Pozdrawiam
Ja dzisiaj dostałam przesyłę z Dolce.pl - Dior - Poison - przecudne
A Ty już dostałaś swoje ?
Stary 2007-12-16, 13:03   #733
wiewiórka40
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Megaan Pokaż wiadomość
Dziewczyny kupowala któraś z was w tej perfumerii http://www.perfumy-vip.pl/produkt/2001 Noa fleur jest u nich podejrzanie tania
Kupowalam 'samsare' edp100ml /209 - jak dla mnie super okazja[IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/Dom/USTAWI%7E1/Temp/moz-screenshot-1.jpg[/IMG][IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/Dom/USTAWI%7E1/Temp/moz-screenshot.jpg[/IMG] .Zaryzykowalam, bo tez niewiele słyszalam o tej perf. Toszke "skubnął' mnie kurier bo przez poczte juz nie przyjmowali za pobraniem. swietna informacja.dobrze zapakowane. Nie było próbki innych perfum tylko próbeczka kremu Vichy. 100% orginal, a doswiadczenie w samsarze mam wieloletnie.
wiewiórka40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-20, 19:03   #734
marmota
Raczkowanie

BOBIRED - nie jest to perfumeria w scisłym znaczeniu tego słowa, wybór zapachów nie jest może za duży ale zamówione przeze mnie w poniedziałek Nu za zaliczeniem dotarło do mnie już dziś (czwartek). Perfumy oryginalne a w międzyczasie 3 kolejne maile od firmy informujące o kolejnych etapach realizacji zamówienia.
Ja jestem bardzo zadowolona:
http://www.bobired.pl/index.php?cPat...de0ec89316eb7d
marmota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-24, 17:41   #735
phdwao
Zakorzenienie

http://www.perfumy-perfumeria.pl/

sprawdzona,dobra,szybka,p olecam, dla chętnych powiem,że towar jest przywożony z czech, to czeska firma
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-26, 00:40   #736
yennefer94
Raczkowanie

Witam, to mój pierwszy post zarejestrowałam się ponieważ...przeczytałam tutaj na forum, że perfumeria www.iperfumy.pl jest wiarygodna a mam zupełnie inne doświadczenia. Mój facet zamówił od nich Code i Euphorię dla mnie na gwiazdkę...rozpakowuję i...ewidentne podróbki! Wprawdzie zapach bardzo trawły i identyczny (ale ja nie znałam zbyt dobrze tych zapachów, tylko z prób nadgarstkowych z perfumerii) ale za to flakony...na Code-zacieki, Euphoria obdrapana, korek w ogóle nie trzymający się flakonu. Naklejki z butelek można zdrapać jednym pociągnięciem paznokcia. Pozytywne jest to, że po telefonie od mojego faceta o tej sytuacji oddzwonili z przeprosinami i obietnicą zwrotu pieniędzy. Jeszcze w Wigilię te podróby zostały im odesłane, czekam co będzie dalej.
yennefer94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-26, 14:05   #737
beyza
Perfume Lover

:| Zamawialam z iperfumy.pl dwa zapachy- jeden niedostepny w Polsce i na pewno niepodrabiany, oraz inny dosc popularny, czesto falszowany i jest w 100% oryginalny, bo mialam juz kilka flaszek tego zapachu, wiec mam porownanie. Przeprosiny i zwrot pieniedzy- taka jest polityka tej perfumerii, zreszta wiekszosci- zamowione kosmetyki mozna w ciagu kilku dni odeslac bez podania powodu. Szkoda, ze nie zrobilas zdjec, ktore moglabys umiescic w internecie jako dowod, wtedy mi jako wiernej fance tego sklepu latwiej byloby uwierzyc i ostrzec innych, bo tak na slowo to raczej trudno...

Pozdrawiam i wesolego po swietach
beyza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-26, 15:02   #738
Mariola13
Zakorzenienie

Ja w tej perfumerii (iPerfumy) kupiłam Kate Moss, wzięłm fakturę VAT na firmę i jestem pewna, że perfumy są oryginalne. myślę, że chyba baliby się sprzedawać podróbki i wystawiać na to dokument ?
Stary 2007-12-26, 15:17   #739
yennefer94
Raczkowanie

Ja właśnie chciałam zebrać opinie o tej perfumerii i wprost nie mogłam uwierzyć, że ta perfumeria ma tak dobre...ja nie jestem jakąś znawczynią perfum ale na pierwszy rzut oka było widać, że to są podróbki. Mogłam zrobić zdjęcia (nie pomyślałam o tym) a teraz są już odesłane. Czy widziałyście kiedyś oryginalne perfumy z zaciekami na flakonie? Przecież zapach to nie wszystko, flakonik powinien dostarczać miłych przeżyć estetycznych a te były dosłownie obdrapane. Mój facet gdy zadzwonił i powiedział o tej sytuacji pani próbowała coś tam tłumaczyć o wadliwych produktach...Potem zadzwonili z przeprosinami. Myślę, że gdyby mieli pewność, ze to oryginały to poczekaliby chociaż na te odesłane produkty...Może to wina okresu przedświątecznego i braków w magazynie. Ja tam już żadnej perfumerii internetowej nie zaufam (ta była przecież sprawdzona!) i w piątek jadę na zakupy do Sephory
yennefer94 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-12-27, 12:20   #740
milgryf
Zadomowienie

No i ja mam mętlik odnośnie iperfumy.
Kupowałam wcześniej i wszystko było oki, więc i tym razem zamówiłam Fahrenheit
200 ml dla męża na gwiazdkę i lagunę Dali. I z laguną ok, ale małżonek stwierdził że Fahrenheit jest dziwny. Mąż pryska sie tym już z 10 lat i według niego to nie jest oryginał. Ale co mnie najbardziej zdziwiło to fakt że z naklejki na spodzie butelki został wycięty prostokącik z numerkami które powinny być też na opakowaniu. Opakowania już nie mam, ale sam fakt że ktoś coś gmerał przy butelce powoduję że ja juz chyba w żadnej internetowej nie kupię. . Jestem zła na siebie że nie sprawdziłam sama i dałam mężowi taki prezent.
milgryf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-27, 13:44   #741
Mariola13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milgryf Pokaż wiadomość
No i ja mam mętlik odnośnie iperfumy.
Kupowałam wcześniej i wszystko było oki, więc i tym razem zamówiłam Fahrenheit
200 ml dla męża na gwiazdkę i lagunę Dali. I z laguną ok, ale małżonek stwierdził że Fahrenheit jest dziwny. Mąż pryska sie tym już z 10 lat i według niego to nie jest oryginał. Ale co mnie najbardziej zdziwiło to fakt że z naklejki na spodzie butelki został wycięty prostokącik z numerkami które powinny być też na opakowaniu. Opakowania już nie mam, ale sam fakt że ktoś coś gmerał przy butelce powoduję że ja juz chyba w żadnej internetowej nie kupię. . Jestem zła na siebie że nie sprawdziłam sama i dałam mężowi taki prezent.
Ja bym tego tak nie zostawiła. Zadzwoniłabym do nich i zarządała wyjaśnień i/lub zwrotu pieniędzy. Co to za jakieś wycinanki z opakowania ? jasne, że coś musi być nie tak z produktem, skoro coś jest wycięte i zapach jak widać też nie ten.
Stary 2007-12-29, 10:13   #742
banialuka
Przyczajenie

no tak, tak to jest gdy ulegnie sie magii ceny - skusiła nas niska cena chanel nr5,kenzo flower i gucci envy - te dwa ostanie zapachy (?) były kupione jako wody perfumowane, wszystko jako prezenty pod choinke - perfumefia internetowa "yes - ser".Obsługa szybka, faktura jest,no i co z tego jesli KAZDY zapach okazał sie bardzo, bardzo nietrwały - utrzymuje sie ok.2-3 godz.WNIOSEK:dalismy się nabrac - chytry dwa razy traci.To nie moga byc oryginały.Juz pare lat zyje i uzywałam różnych zapachów,ale to co taraz nabyła, to zupełna porazka.To muszabyc jakieś podróby!!!
banialuka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-29, 10:24   #743
banialuka
Przyczajenie

nie uwierze juz, nabrałam sie , dałam sie nabrac.NIC pachnacego,zadnych kosemtykow juz nie kupie w i-perfumeriach.Nawet stwierdzam,że te pozytywne opinie zamieszczane w necie przez klientow - to pewnie w ramach e-pracy.Daje upust mojemu rozczarowaniu - kupiłam zapachy,ktore choc sa wodami perfumowanymi ( tak napiasane jest na etykiecie) "tzrymaja" sie skory 2-3 godz. I-Perfumeria "Yes - Ser" tak mnie nabiła w butelke i zarobiła na mnie, a ja straciłam.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-12-29, 10:31   #744
Mariola13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banialuka Pokaż wiadomość
nie uwierze juz, nabrałam sie , dałam sie nabrac.NIC pachnacego,zadnych kosemtykow juz nie kupie w i-perfumeriach.Nawet stwierdzam,że te pozytywne opinie zamieszczane w necie przez klientow - to pewnie w ramach e-pracy.Daje upust mojemu rozczarowaniu - kupiłam zapachy,ktore choc sa wodami perfumowanymi ( tak napiasane jest na etykiecie) "tzrymaja" sie skory 2-3 godz. I-Perfumeria "Yes - Ser" tak mnie nabiła w butelke i zarobiła na mnie, a ja straciłam.
Mówisz o jednej perfumerii czy o dwóch ? Bo jest "iPerfumeria" - taka nazwa sklepu internetowego oraz jak piszesz jakaś inna "Yes-Ser" - o tej nigdy nie słyszałam, więc nic nie mogę powiedzieć. Natomiast "iPerfumeria" uważam za pewny sklep ponieważ kupiłam w nim ostatnio Kate Moss - Kate Moss i są jak najbardziej oryginalne.
Stary 2007-12-29, 10:35   #745
banialuka
Przyczajenie

jeśli jeszce leżą to odsyłac.Chociaż zasada jest taka,ze jeśli flakon nie jest otwarty to zapach nie ulatuje,ale ...5 lat to zbyt wiele.Ja sie dasłam nabrac i kupiłam w "Yes - Ser" "perfumy na topie" zapachy znane mi i okazłao sie,że to jakies coś wlane do flakonów - poewnie z odzysku,bo zapachy sa nietrwałe.Ktoś sobie zarobił na mnie,zapłaciłam frycowe za swoją naiwność.Mam fakture, moze coś odzyskam,a jesli nie to przynajmniej złoże reklamację,ale co to da oprócz satysfakcji - watpliwej po stracie kasy;-((((((((((((
Stary 2007-12-29, 10:40   #746
banialuka
Przyczajenie

Cytat:
Mówisz o jednej perfumerii czy o dwóch ? Bo jest "iPerfumeria" - taka nazwa sklepu internetowego oraz jak piszesz jakaś inna "Yes-Ser" - o tej nigdy nie słyszałam, więc nic nie mogę powiedzieć. Natomiast "iPerfumeria" uważam za pewny sklep ponieważ kupiłam w nim ostatnio Kate Moss - Kate Moss i są jak najbardziej oryginalne.
i - perfumeria uzywam jako ogólnej nazwy, konkretnie na fakturze jest pieczątka "Yes - Ser" nawet ares W-wa ul.Stagiewna ( chyba, bo teraz nie mam dostepu do faktury).Kiedy ROZCZAROWANA wklepałam w wyszukiwarke własnie "Yes - Ser" okazłao sie,że maja bardzo szeroka oferte - perfumy , torebki itp.Szkoda,że nie sparwdziłam ich przedtem.Ich zapachy nie pachna, ale ich dziłalość tak rozłegła pachnie jakąś kombinacja
Stary 2007-12-29, 11:11   #747
Mariola13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banialuka Pokaż wiadomość
i - perfumeria uzywam jako ogólnej nazwy, konkretnie na fakturze jest pieczątka "Yes - Ser" nawet ares W-wa ul.Stagiewna ( chyba, bo teraz nie mam dostepu do faktury).Kiedy ROZCZAROWANA wklepałam w wyszukiwarke własnie "Yes - Ser" okazłao sie,że maja bardzo szeroka oferte - perfumy , torebki itp.Szkoda,że nie sparwdziłam ich przedtem.Ich zapachy nie pachna, ale ich dziłalość tak rozłegła pachnie jakąś kombinacja
No włąśnie tak pomyślałam, że perfumerie internetowe w ogóle nazwałaś iPerfumerie, a to bardzo mylące dla kupujących w "iPerfumeria". Teraz jasne co miałąś na myśłi.

Wracając do tej perfumeri "Yes -ser" to skoro masz fakturę to nie wiem na co czekasz ? Ja bym od razu do nich zadzwoniła, żeby to wyjaśnić.
Stary 2007-12-29, 23:50   #748
Nicoletta
Zadomowienie

GG do Nicoletta

Przepraszam, jeżeli nie doczytałam, bo nie znalazłam w tym wątku nic o kokai.pl
Można tej firmie zaufać?
Nicoletta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-02, 11:42   #749
milgryf
Zadomowienie

Napisałam do iperfumy o moim nieszczęsnym zakupie wody Fahrenheit. Zobaczę co mi odpiszą, ale sprawdziłam regulamin i mogę tę wodę po prostu reklamować. Na szczęście mam fakturę i znalazłam pudełko od tej wody. Na pudełku też są wycinanki - nie ma żadnych numerów.
milgryf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-02, 12:51   #750
Mariola13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milgryf Pokaż wiadomość
Napisałam do iperfumy o moim nieszczęsnym zakupie wody Fahrenheit. Zobaczę co mi odpiszą, ale sprawdziłam regulamin i mogę tę wodę po prostu reklamować. Na szczęście mam fakturę i znalazłam pudełko od tej wody. Na pudełku też są wycinanki - nie ma żadnych numerów.

Nie rozumiem tych wycinanek Już za samo to możesz zwrócić towar.

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości