Wiarygodne perfumerie internetowe - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-16, 18:35   #1081
anuskasz
Raczkowanie

Dot.: Wiarygodne perfumerie internetowe

Dziewczyny pisałam zapytanie o limta.pl, nie dostałam odpowiedzi, ale zaryzykowałam. Zamówiłam mój kochany bright crystal oraz dwa ulubione żele aquoliny (czekoladę orzechową i papaję).

Dzisiaj dostałam propozycję od sprzedawcy, że w tej samej cenie 199zł dostane zestaw z 90ml (tą pojemność zamawiałam), żel i balsam.

Już nie mogę doczekać się przesyłki, mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze
anuskasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-19, 14:19   #1082
koenicke
Raczkowanie

witajcie mam problem dot. oryginalnosci perfum
a sprawa wyglada nastepujaco :
kupiłam niedawno wodę perfumowaną w super pharm Belle en Rykiel(sonia rykiel)
pierwszy raz spotkalam sie z tym zapachemi spodoba ł mie sie niesamowicie
niedawno zarejestrowałam sie na portalu www.zona43.pl i wygrałam tam jakas nagrode
ktora dostałam dzis w paczce wraz z probka zapachu Belle en Rykiel(woda toaletowa)
w zestawieniu z moimi perfumami sa zupełnie inne ! czy woda toaletowa moze sie az tak roznic od wody perfumowanej ?
a jesli jednen z produktów jest podróbką....
jak Wy to widzicie wizażystki?
czy jest jakies miejsce, osoba, ktora pomogłaby mi zweryfikować oryginalność perfum ? no mam problem
koenicke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-19, 17:23   #1083
Wildflower
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez koenicke Pokaż wiadomość
czy woda toaletowa moze sie az tak roznic od wody perfumowanej ?
Akurat jesli chodzi o Belle en Rykiel to moim zdaniem tak. Z tego co pamiętam to dwa różne zapachy, choć mają taką samą nazwę.

Cytat:
Napisane przez koenicke Pokaż wiadomość
czy jest jakies miejsce, osoba, ktora pomogłaby mi zweryfikować oryginalność perfum ?
Hmmm... najbliższa Sephora, Douglas, Marrionnaud etc? Ja bym psiknęła jeden na jedną łapkę, drugi na drugą i... problem z głowy
Wildflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-19, 18:15   #1084
koenicke
Raczkowanie

ufff dzieki
na samą mysl ze kupilam podróbe w super pharm ciary mi przeszły ,
a z tego ze zona43 jest git rowniez sie ciesze
koenicke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-26, 15:15   #1085
akissi
Przyczajenie

Jestem w szoku. Dopiero zaczynam "chorować" na perfumy, ale różnice cenowe między stacjonarnymi perfumeriami a internetowymi zwalają mnie z nóg! Stąd moje pytanie do Was... (nie wiem czy mogę je tu zadać...)
Otóż interesuje mnie Kenzo Amour. W "perfumeria.pl" 100 ml w bardzo fajnym zestawie kosztuje mniej niż 30 ml w np. douglasie! Czy mogę śmiało kliknąć na "perfumeria.pl" czy takie różnice cenowe są podejrzane za bardzo? Czytałam opinie osób zadowolonych z usług owej perfumerii internetowej, jednak takie przebicie wprawia mnie w konsternację.
akissi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-26, 16:06   #1086
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez akissi Pokaż wiadomość
Jestem w szoku. Dopiero zaczynam "chorować" na perfumy, ale różnice cenowe między stacjonarnymi perfumeriami a internetowymi zwalają mnie z nóg! Stąd moje pytanie do Was... (nie wiem czy mogę je tu zadać...)
Otóż interesuje mnie Kenzo Amour. W "perfumeria.pl" 100 ml w bardzo fajnym zestawie kosztuje mniej niż 30 ml w np. douglasie! Czy mogę śmiało kliknąć na "perfumeria.pl" czy takie różnice cenowe są podejrzane za bardzo? Czytałam opinie osób zadowolonych z usług owej perfumerii internetowej, jednak takie przebicie wprawia mnie w konsternację.
Sama ostatnio kupiłam tam perfumy Mogę się tylko przyłączyć do grona zadowolonych osób i potwierdzić, że perfumeria.pl to "solidna firma"
DiTu77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-26, 16:34   #1087
akissi
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez DiTu77 Pokaż wiadomość
Sama ostatnio kupiłam tam perfumy Mogę się tylko przyłączyć do grona zadowolonych osób i potwierdzić, że perfumeria.pl to "solidna firma"

DiTu77
właśnie ulżyłaś mojemu portfelowi. Dziękuję Ci bardzo!
akissi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-26, 16:40   #1088
czarnazuzia1
rude jest piękne:)

Cytat:
Napisane przez akissi Pokaż wiadomość

Potwierdzam ,perfumeria sprawdzona ,bardzo szybka dostawa kurierem

czarnazuzia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-26, 22:38   #1089
d3tr0
Przyczajenie

Po przebrnięciu przez cały temat w ostatniej chwili udało mi sie zrezygnować z zakupów na www.parfum.pl "perfumy na topie", i anulować jeszcze nie zaksięgowany przez bank przelew. Na ceneo mają opinie dobra ale z tematu można sie dowiedzieć że nie koniecznie.

Jeśli chodzi o www.iperfumy.pl to ostatnio kupowałem od nich fahrenheita 200ml i problemów które były opisywane w temacie nie doświadczyłem. To znaczy ani pudełko ani naklejka na spodzie butelki nie była wycinana, numery są. Nie ma zacieków oraz napisy nie schodzą z butelki a ta nie jest porysowana.

Bez małego kłopotu z iperfumy sie nie obyło, musiałem dzwoniłć do nich 2 razy, za pierwszym razem że nie dostałem maila z potwierdzeniem przyjęcia zamówienia i nie wiem zupełnie co robić (powiedziano że mają problemy z mailem) a drugi telefon po 3 dniach od zaksiegowania u mnie przelewu który poszedł i czy juz go dostali bo cisza. Przelew z reguły dociera maksymalnie na 2 dzień. Tym razem powiedzieli że sprawdzą w księgowości i oddzwonią. Telefonu nie było, ale na 2 dzień z rana dostałem SMS'a że wysyłka została przekazana do kuriera.

ot cała przygoda z iperfumy.pl, mały problem ale finał zadowalający 100% oryginał

zamówiłem teraz kolejny raz u nich Higher Energy, i równolegle Pume Flowing na www.dolce.pl, myśle że sie nie rozczaruje, po opiniach z tego forum raczej 0 wątpliwości co sie dostanie z obu perfumeri

Edytowane przez d3tr0
Czas edycji: 2008-09-29 o 16:04
d3tr0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-01, 20:49   #1090
paulina1978
Przyczajenie

Thumbs down

Witam

Pierwszy raz zakupiłam perfumy przez internet i chyba ostatni.

właśnie dzisiaj odebrałam z poczty perfumy Jadore edp 100ml. 254zł. zakupione na www.swiat-perfum.pl , nie poszłam do pracy (mam wolny zawód i mogę sobie na to czasem pozwolić) i siedzę przed komputerem cały dzień szukając tematów typu; podróbki; podróbki a oryginały; jador oryginały; jak rozpoznać podróbkę itp. już pęka mi głowa.

Dlaczego jestem niepewna?
-perfumy były zapakowane w folijkę (to jakby plus)
-po jej zdjęciu doleciał mi zapach perfum; nie powinno tak być, perfumy powinny zapachnieć dopiero po pierwszym MOIM psiknięciu ( to jakby minus)
-flaszeczka jest jakby ok. JAKBY.... Wydaje mi się że perfumy oryginalne powinny mieć perfekcyjnie wykonaną butelkę.
-korek się zgadza; wg. wcześniej czytanych przeze mnie opisów (pod plastikową kulką napis Jadore)
-nr. serii też, chociaż na dnie butelki jest on wybity czarnym tuszem na naklejce (prawie go wytarłam pocierając raz delikatnie paznokciem) a z tego co czytałam o diorze, to coś? na butelkach powinno być wytłoczone w szkle - nic takiego nie ma.
- no i do tego ten PAPROCH. był przyklejony do dna, po poruszeniu odkleił sie i lata.
- najważniejsze. Na dnie pudełka, tam gdzie jest wypisany skład, jest biała nalepka, która ukrywa pod sobą wycięty kawałek chyba kodu, i to samo od środka pudełka - żeby to zrobić trzeba by rozkleic pudełko, lub najpierw wycinać, a potem sklejać............ nie wydaje mi się, żeby firma Dior made in France robiła takie rzeczy

Razem z przesyłką dostałam gratis 2 wizytówki
Przesyłka dotarła w odpowiednim terminie

Ostatnio jak kupowałam perfumy nie było takich cyrków, tylko zadowolenie z produktu, a perfumy kupione w sephora.

Czy to są oryginały czy podróbki myślę że się nie dowiem, a zapach hm......... CHYBA ten sam

ta łapka czerwona przy temacie ta tak przez przypadek

Edytowane przez dzika truskawa
Czas edycji: 2008-10-02 o 14:48 Powód: post pod postem - proszę korzystać z opcji "edytuj"
paulina1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-01, 21:50   #1091
paulina1978
Przyczajenie

Nie chciałabym żeby ta moja wypowiedź była odbierana w ten sposób, że krytykuję ten sklep, ponieważ tak naprawdę nie wiem czy perfumy, które u nich kupiłam to oryginały czy nie.
Może to najprawdziwsze w świecie oryginalne perfumy, a firma jest uczciwa, tego oczywiście najbardziej sobie i innym życzę.
Dobrze jak by wypowiedziała sie tutaj osoba, która zna się na marce dior i powie czy to co wymieniłam wcześniej może rzeczywiscie zaniepokoić.
Ponieważ chyba najgorsze co mogłaby zrobić, to przez wrodzoną nieufność narobić komuś złej opinii.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-02, 20:34   #1092
paulina1978
Przyczajenie

To znowu ja.
Ponieważ zaczęłam wątek, to stwierdziłam, że muszę dokończyć.
Wybrałam się dzisiaj do perfumerii douglas, żeby porównać perfumy moje, zakupione na www.swiat-perfum.pl z ,,ichnimi" a więc, opakowanie było dokładnie takie samo,( a w internecie jest naprawdę dużo różnych) z tym że tam gdzie ja miałam naklejkę zasłaniającą ,,wycinkę" w dnie - był kod kreskowy.
butelka również taka sama, z tym że u mnie rurka jest prościutka, a u nich była lekko zakrzywiona, ale natomiast w wodzie toaletowej - rurkę mieli prostą...
korek, czyli cała góra; u nich jak i u mnie przy podnoszeniu lekko odchodzi od butelki, ale nie spada jak sie podnosi.
Z tego zakładam, że perfumy są ORYGINALNE, a paproch może się trafić i u diora.
Pozdrawiam Panie lubujące się w zapachu Jadore i życzę trafnych zakupów.

ps. gratuluję urodzin, ja niedługo także obchodzę, ale o zgrozo 30ste.
Stary 2008-10-03, 09:27   #1093
Paula Smerfetka
Przyczajenie

Witam miłe panie
Muszę powiedzieć, że nie mam doświadczenia w kupowaniu perfum on-line. Jednak kumpela poleciła mi nowy sklep http://www.jasminium.pl . Mają uroczą stronkę Oczu nie mogę oderwać. Zaryzykowałam i kupiłam perfumy Jestem bardzo zadowolona, szybko, sprawnie, tanio no i oryginalnie!
Paula Smerfetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-03, 09:50   #1094
czarnazuzia1

Cytat:
Napisane przez Paula Smerfetka Pokaż wiadomość
Witam miłe panie
Muszę powiedzieć, że nie mam doświadczenia w kupowaniu perfum on-line. Jednak kumpela poleciła mi nowy sklep http://www.jasminium.pl . Mają uroczą stronkę Oczu nie mogę oderwać. Zaryzykowałam i kupiłam perfumy Jestem bardzo zadowolona, szybko, sprawnie, tanio no i oryginalnie!

W porownaniu do innych spawdzonych perfumerii wcale tak tanio nie jest ale dobrze,ze kazdy ma wybor

Stary 2008-10-04, 21:57   #1095
Paula Smerfetka
Przyczajenie

Witam, tak tak, kupiłam już perfumy w jasminium... Może nie wybrałam oferty najlepszej z najlepszych, ale mam bardzo dobre wrażenia co do www.jasminium.pl, więc myślę, że kolejnych zakupów dokonam też tam... Już sprawdzone, załatwione, wszystko ok, więc firma zaufana
Paula Smerfetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-04, 22:42   #1096
czarnazuzia1

Cytat:
Napisane przez Paula Smerfetka Pokaż wiadomość
Witam, tak tak, kupiłam już perfumy w jasminium... Może nie wybrałam oferty najlepszej z najlepszych, ale mam bardzo dobre wrażenia co do www.jasminium.pl, więc myślę, że kolejnych zakupów dokonam też tam... Już sprawdzone, załatwione, wszystko ok, więc firma zaufana

Dobrze wiedziec na przyszlosc

Stary 2008-10-06, 14:47   #1097
czarnulka80
Rozeznanie

witam czy ktos mi moze powiedziec czy ta perfumeria sprzedaje oryginaly?,zamawial ktos z niej?

http://perfumeriax.pl/moschino,funny...36?cPath=21_97
Stary 2008-10-06, 20:53   #1098
ewcia77
Przyczajenie

Witam
Mam pytanie czy ktos moze kupowal w perfumerii La Donna? Chcialabym tam zakupic Calvin Klein Euphoria 100 ml za 144 zl. Ma to byc prezent wiec nie chcialabym podarowac komus jakiejs paskudnej podrobki.
ewcia77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-07, 13:38   #1099
Kevin Lomax
Zadomowienie

Perfumeria.pl / Pedet.pl

W niedzielę zamówiłem i zrobiłem przelew. Wczoraj wysłali, a dziś mam już paczkę w domu o 14. Perfumy bardzo dobrze zabezpieczone i przede wszystkim oryginalne. Polecam z czystym sumieniem, tym bardziej, że często mają świetne ceny i ciekawe promocje
Kevin Lomax jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-07, 16:38   #1100
Helge Wodnica
Raczkowanie

Zamawiałam w perfumeria.pl i jestem w 100% zadowolona.
Paczka przyszła po 2 dniach, towar oryginalny i należycie zapakowany. Paragon dołączony.

Wątpliwości mam co do iperfumy.pl
Kod na pudełku i perfumach został usunięty. Dlaczego?
Same pudełko i perfumy, na moje oko, nie wygladają partacznie.

Faktura jest, próbka gratis jest. Tylko co z tymi kodami? Co myślicie?

Interesuje mnie belmea.pl
Wątpliwości wzbucza we mnie to, że przy niektórych towarach napisane jest "produkt fabrycznie niezafoliowany". Co mam przez to rozumieć?
Stary 2008-10-07, 17:40   #1101
Kevin Lomax
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Helge Wodnica
Wątpliwości wzbucza we mnie to, że przy niektórych towarach napisane jest "produkt fabrycznie niezafoliowany". Co mam przez to rozumieć?
Niektóre produkty nie są foliowane fabrycznie.

Nawiasem mówiąc belmea.pl była tu kilkakrotnie polecana, sprzedają również perfumy na allegro, niestety nie pamiętam pod jakim nickiem.
Stary 2008-10-07, 17:43   #1102
iwona-jk
Wtajemniczenie

GG do iwona-jk

Cytat:
Napisane przez Kevin Lomax Pokaż wiadomość
Niektóre produkty nie są foliowane fabrycznie.

Nawiasem mówiąc belmea.pl była tu kilkakrotnie polecana, sprzedają również perfumy na allegro, niestety nie pamiętam pod jakim nickiem.
phu_Bartex... Osobiście sprawdzone- bez zastrzeżeń

iwona-jk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-07, 18:12   #1103
Helge Wodnica
Raczkowanie

Iwona-jk, Kevin Lomax - Dziękuję za odpowiedź.
Stary 2008-10-07, 19:30   #1104
201804100943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez iwona-jk Pokaż wiadomość
phu_Bartex... Osobiście sprawdzone- bez zastrzeżeń
własnie miałam zamówić perfumki u Bartex. Na all kosztują u niego 155 a na stronce 175zł. Czemu aż taka różnica w cenie...?
201804100943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-07, 19:47   #1105
la gata
Raczkowanie

Witam

co myslicie o tej ofercie Black Cashmere

http://www.parfemu-raj.cz/damske-par...acem/3341.html

jakas dziwna ta perfumeria, sa znane marki ale tylko malo znane mi zapachy

La Gata
la gata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-09, 15:53   #1106
iwona-jk
Wtajemniczenie

GG do iwona-jk

Cytat:
Napisane przez aanneett Pokaż wiadomość
własnie miałam zamówić perfumki u Bartex. Na all kosztują u niego 155 a na stronce 175zł. Czemu aż taka różnica w cenie...?
Dlatego, iż phu_Bartex jest zarejestrowaną firmą, więc płacą podatki, narzucają marżę itp. (do zakupu dołączają paragon lub fakturę Vat na życzenie). Na Allegro uiszczają opłaty, ale z pewnością są one niższe. Stąd ta różnica w cenie.
Tak myślę

iwona-jk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-09, 16:42   #1107
Kevin Lomax
Zadomowienie

A poza tym na Allegro jest konkurencja cenowa "kto da mniej", z tym również trzeba się liczyć, aby skusić klienta do siebie.
Stary 2008-10-10, 17:32   #1108
ke3r
Przyczajenie

ma ktoś jakieś doświadczenia z perfumeriax.pl
chcę kupić sobie takie cuś
http://perfumeriax.pl/givenchy,woda,...,50ml,prd,1761

jak myślicie będzie oryginał
ke3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-13, 06:40   #1109
karolina2020
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iwona-jk Pokaż wiadomość
Dlatego, iż phu_Bartex jest zarejestrowaną firmą, więc płacą podatki, narzucają marżę itp. (do zakupu dołączają paragon lub fakturę Vat na życzenie). Na Allegro uiszczają opłaty, ale z pewnością są one niższe. Stąd ta różnica w cenie.
Tak myślę
Bzdura, jesli sprzedaja na Allegro jako firma (inaczej nie powinno sie sprzedawac towaru w ilosciach hurtowych) to placa takie same podatki plus prowizje dla Allegro, ktora nawiasem mowiac nie jest taka mala.

Mozliwe ze chce byc konkurencyjny i opuszcza troche cene
Stary 2008-10-13, 10:20   #1110
86Rn
Przyczajenie

Witam,

Mam pytanie. Czy któraś z Was kupowała może lub zna ten sklep?

www.perfumy24.pl

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam
86Rn jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości