Wiarygodne perfumerie internetowe - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-15, 11:34   #1681
Elsi81
Zakorzenienie

Dot.: Wiarygodne perfumerie internetowe

Ja kupowałam na www.perfumy-perfumeria.pl

Kupowałam Euphorie tester i zestaw męski Hugo Boss element oprócz perfum otrzymałam próbki Moschino Funny i Mexx oraz coś co nie wiem co to jest wygląda jak pilniczek ale nie wiem czy są szklane pilniki do paznokci czy to coś do nakładania perfum naprawdę nie wiem co to jest. Z zakupów jestem zadowolona gdyby nie to że przed weekendem zamawiałam to na pewno szybciej dostałabym tą przesyłkę a tak to wczoraj do mnie dotarła.

...Po każdym dniu postaw kropkę, odwróć kartkę i zacznij na nowo...
Elsi81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 11:39   #1682
Kattarina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elsi81 Pokaż wiadomość
Ja kupowałam na www.perfumy-perfumeria.pl

Kupowałam Euphorie tester i zestaw męski Hugo Boss element oprócz perfum otrzymałam próbki Moschino Funny i Mexx oraz coś co nie wiem co to jest wygląda jak pilniczek ale nie wiem czy są szklane pilniki do paznokci czy to coś do nakładania perfum naprawdę nie wiem co to jest. Z zakupów jestem zadowolona gdyby nie to że przed weekendem zamawiałam to na pewno szybciej dostałabym tą przesyłkę a tak to wczoraj do mnie dotarła.
To jest szklany pilniczek do paznoki -swoja droga calkiem niezly
Kattarina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 14:38   #1683
Danula
Zakorzenienie

Czy ktoś z zamawiających w crystaline.pl wie o co chodzi z punktami za zakupy? Na stronie nie mogę znaleźć informacji o tym.

"Tak, jestem szczęśliwa,
i brak mi tylko dzwoneczka u szyi, który by brzęczał nad tobą, gdy śpisz."
Szymborska
Danula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 04:52   #1684
Velvet Acid Kitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tayma Pokaż wiadomość
www.mojezapachy.pl - pisał już ktoś coś o nich?
Znalazłem tam dla siebie Armani Attitude 100ml za 165zł!!!

Jest wyszukiwarka, żeby to sprawdzić i nie, nikt nie pisał i żaden wasz pracownik w ten sposób nie 'reklamował' waszej perfumerii.
Dla twojej informacji - tego typu autoreklama nie jest mile widziana przez użytkowników...

Velvet Acid Kitty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 12:48   #1685
sotie
Zadomowienie

jak dotąd zamawiałam z www.perfumeria.pl i www.e-glamour.pl i obie perfumerie mogę polecić. wszystko sprawnie, dobrze zapakowane, dodatkowo na glamour próbki (5 sztuk na 4 flaszki) i długopis gratis.

a te mojezapachy to rzeczywiście nikt nie zna? mają addicta w super cenie , ale nie wiem czy ryzykować?
sotie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 12:56   #1686
Elsi81
Zakorzenienie

Nie wiem ale dziwna mi się ta perfumeria wydaje bo mają tam Euphorie o pojemności 15 ml a ja nigdy się z tą pojemnością nie spotkałam nawet w perfumeriach do których zaglądałam.

Stary 2009-12-16, 13:25   #1687
Hedonistka
Zakorzenienie

A ja mam pytanie odnośnie perfumerii www.perfumeria-no1.pl.
Mają tam bardzo niskie ceny, aż mnie to dziwi, np
Calvin Klein Secret Obsession Woda perfumowana 100 ml za 99 zł?
Co sądzicie na ten temat?
Stary 2009-12-16, 18:34   #1688
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
Napisane przez Elsi81 Pokaż wiadomość
Nie wiem ale dziwna mi się ta perfumeria wydaje bo mają tam Euphorie o pojemności 15 ml a ja nigdy się z tą pojemnością nie spotkałam nawet w perfumeriach do których zaglądałam.

Euphoria 15 ml istnieje, w ogole większość zapachów Calvina Kleina występuje również w tej pojemności. Słodką małą Euphorię miałam we własnych łapkach

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 19:35   #1689
iloneczka1
Wtajemniczenie

http://www.perfumeria-no1.pl/Calvin_...00_ml-130.html

I to też jest oryginał????

130 zł za 100 ml?
Kotka Trufelka z białaczką, przygarnij..........
iloneczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 19:59   #1690
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
Euphoria 15 ml istnieje, w ogole większość zapachów Calvina Kleina występuje również w tej pojemności. Słodką małą Euphorię miałam we własnych łapkach
ano, jest, jest, zdaje sie, ze ptissot ja na przyklad sprzedaje badz sprzedawal
Stary 2009-12-16, 20:57   #1691
anka_res
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iloneczka1 Pokaż wiadomość
http://www.perfumeria-no1.pl/Calvin_...00_ml-130.html

I to też jest oryginał????

130 zł za 100 ml?

Widziałam je w Irlandii za 22 euro za 100 ml i też nie schodziły To akurat nic podejrzanego, acz perfumerii nie znam.
anka_res jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-17, 07:40   #1692
sotie
Zadomowienie

poczytałam opinie o mojezapachy i sporo jest negatywnych - długie terminy, sprzedaż artykułów, których nie ma na stanie etc
czyli zakupy na własne ryzyko
sotie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 10:16   #1693
iloneczka1
Wtajemniczenie

na wspólnozakupowych są w moich zakupach organizowane zakupy, chyba w dwoch wątkach, nawet chyba w czymś partycypowałam.
Stary 2009-12-17, 17:42   #1694
free123
Raczkowanie

Jak już wcześniej pisałam raz skorzystałam z oferty perfumerii mojezapachy i nie miałam zastrzeżeń co do oryginalności produktu. Jeśli chodzi o dotrzymanie terminu wysyłki, to niestety już nie pamiętam, jak z tym dokładnie było.
Natomiast gdzieś czytałam, że perfumeria No1 ma tego samego właściciela co niesławne e-zapachy.

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Czy ktoś może kupował w www.perfumeria-allure.pl ?
Właśnie ceneo wyrzuciło mi tę nazwę na początek listy. Jest tam jeden mój zapach w obiecującej cenie. Mają sporo pozytywnych opinii, ale jakoś wcześniej ta nazwa nigdy nie wpadła mi w oko. A właściwie nie wiadomo, kto na ceneo te opinie pisał ;-)
free123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 18:53   #1695
Elsi81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez free123 Pokaż wiadomość
Jak już wcześniej pisałam raz skorzystałam z oferty perfumerii mojezapachy i nie miałam zastrzeżeń co do oryginalności produktu. Jeśli chodzi o dotrzymanie terminu wysyłki, to niestety już nie pamiętam, jak z tym dokładnie było.
Natomiast gdzieś czytałam, że perfumeria No1 ma tego samego właściciela co niesławne e-zapachy.

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Czy ktoś może kupował w www.perfumeria-allure.pl ?
Właśnie ceneo wyrzuciło mi tę nazwę na początek listy. Jest tam jeden mój zapach w obiecującej cenie. Mają sporo pozytywnych opinii, ale jakoś wcześniej ta nazwa nigdy nie wpadła mi w oko. A właściwie nie wiadomo, kto na ceneo te opinie pisał ;-)
Skoro to są zaufane opinie to ja bym się nie obawiała tam kupować.

Stary 2009-12-18, 19:10   #1696
riverside
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kamkam Pokaż wiadomość
A ja zauważyłam ostatnio dziwną rzecz - kupowałam do tej pory w 2 perfumeriach, tj. perfumerii.pl i dolce.pl. Obie sa ok, ale jak dotąd dolce zawsze była o kilka złotych droższa, a dziś porównywałam kilka interesujących mnie zapachów i okazało się, że nagle dolce jest o 50-70zł na flakoniku tańsze :O
Niektóre ceny biją na głowę promocje z rossmana...aż dziwne...
Kupowałyście tam może ostatnio? Nadal wszystko gra?
Godzine temu otrzymałem paczke z Dolce. O ile zawsze byłem zadowolony, teraz mam watpliwości co do oryginalności perfum. Zakupiłem Ralfa Laurena, porównałem ze starą butelką którą kiedyś równiez nabyłem w dolce.pl. Okazuje sie, ze na obydwu jest ten sam kod. Myslałem, ze kazda buteleczka ma unikalny symbol literowocyfrowy. Tak ma być?
riverside jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-18, 20:09   #1697
iloneczka1
Wtajemniczenie

riverside, może to jest data produkcji albo rok albo numer serii? Dolce jest naprawdę polecana
Stary 2009-12-18, 20:52   #1698
riverside
Przyczajenie

7D067 widnieje - nie wiem co to jest Ale wydaje mi się, że powinien być to numer taki, który na zadnym innym flakonie nie wystepuje. Wtedy porównywanie, czy numerki na pudełku i butelce są identyczne ma sens Dolce jest polecane, wiem. Nawet kiedys zrobiłem eksperyment. Te same perfumy z dolce rozpsikałem na jednym nadgarstku a na drugim z sephory i nie było róznicy, taki sam zapach, taka sama trwałośc.

edit:
Dziękuje Wizażankom za rozwianie mych wątpliwości Wesołych Swiąt

Edytowane przez riverside
Czas edycji: 2009-12-22 o 10:25
riverside jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-18, 21:38   #1699
anka_res
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez riverside Pokaż wiadomość
7D067 widnieje - nie wiem co to jest Ale wydaje mi się, że powinien być to numer taki, który na zadnym innym flakonie nie wystepuje. Wtedy porównywanie, czy numerki na pudełku i butelce są identyczne ma sens Dolce jest polecane, wiem. Nawet kiedys zrobiłem eksperyment. Te same perfumy z dolce rozpsikałem na jednym nadgarstku a na drugim z sephory i nie było róznicy, taki sam zapach, taka sama trwałośc.
Absolutnie nie. W tym numerze jest zakodowana zwykle data produkcji, chyba nie sądzisz,ze z taśmy zjeżdża jedna flaszka na miesiąc Mimo wszystko diamenty certyfikowane to nie są ani insze dzieła Picassa

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Co do Twego kodu, w 100% pewna nie jestem, bo kalkulator RL nie czyta, ale kilka Ralphów mi się przewinęło i na tej podstawie mam niejasne wrażenie, że Twoja woda pochodzi z 2007 roku (1-wsza cyfra). Nie biorę za to odpowiedzialności

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-19, 14:52   #1700
Lili99
Zadomowienie

Również polecam Tagomago. W środę ok. 21 złożyłam zamówienie, a w czwartek przed południem już czekały na mnie - odbiór osobisty.
Lili99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 11:58   #1701
studentkaAM
Zakorzenienie

GG do studentkaAM Wyślij wiadomość przez MSN do studentkaAM

Czy tej perfumerii można zaufać? NIe znam jej, a i wyszukiwarka nic mi nie znalazła na jej temat:
http://www.perfumeria-no1.pl/index.html

Szukam odlewki N. Ricci Love in Paris. Proszę o PW
studentkaAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 18:42   #1702
beyza
Perfume Lover

Czy ktos moglby sie wypowiedziec na temat tej perfumerii.

http://www.beautyfly.pl/shopping_car...cturers_id=342

WYMIANA: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1280992
beyza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 10:30   #1703
77motylek88
Raczkowanie

prosze osoby ktore zamawialy o podanie perfumerii w ktorej moge nabyc oryginalne lancome miracle, po kupieniu paru podrobek jestem niedowiarkiem troche tanie te perfumy 100ml za 200zl jesli w sephorze kosztuja 405zl... ale moze to marza
Stary 2009-12-22, 10:47   #1704
anka_res
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 77motylek88 Pokaż wiadomość
prosze osoby ktore zamawialy o podanie perfumerii w ktorej moge nabyc oryginalne lancome miracle, po kupieniu paru podrobek jestem niedowiarkiem troche tanie te perfumy 100ml za 200zl jesli w sephorze kosztuja 405zl... ale moze to marza

Nie trzeba szukać w podejrzanych miejscach, to się podróbki nie kupi. Temat był tłuczony milion razy, renomowane perfumerie netowe nie sprzedają podróbek, sprawdzeni sprzedawcy na allegro nie sprzedają podróbek, a "niedowiarki" padają ofiarą propagandy sponsorowanej przez sieciówki, że "oryginały to tylko tam". Szczególnie podatne są osoby, które nowa nigdy nie wyściubiły poza nasz piękny kraj. Gdyby wyściubiły, zobaczyłyby że w Irlandii bez problemu kupisz w renomowanych sklepach Miracle 100 ml za 50 euro lub taniej, i może proces myślowy by się jakiś tam uruchomił. Zresztą, jeśli ktoś chce finansować Sephorę i Douglas, czemu nie, jego sprawa.

Wkurza mnie tylko, gdy ktoś (zwykle) mający małą lub żadną orientację w temacie perfum, ich marketingu oraz cen, kupić gdzieś w jakimś szemranym miejscu podróbę i od razu sieje bzdury typu "wszędzie poza Sephorą są podróbki".

Wycieczkę zagraniczną zalecam i wyprawę do handlowni (nie mam tu na myśli Lidla).
Stary 2009-12-22, 18:01   #1705
kroliczek190
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anka_res Pokaż wiadomość
Nie trzeba szukać w podejrzanych miejscach, to się podróbki nie kupi. Temat był tłuczony milion razy, renomowane perfumerie netowe nie sprzedają podróbek, sprawdzeni sprzedawcy na allegro nie sprzedają podróbek, a "niedowiarki" padają ofiarą propagandy sponsorowanej przez sieciówki, że "oryginały to tylko tam". Szczególnie podatne są osoby, które nowa nigdy nie wyściubiły poza nasz piękny kraj.
Ej, Aniu, szkoda że nie ma takiej osoby jak Ty na moim ulubionym forum Drogerii Natura (zauważyłam że parę popularnych wizażanek też tam siedzi) bo tam na forum "Perfumy" bryluje taka pani, która twierdzi że mieszka w Anglii i że tam ceny w drogeriach są niczym w sephorze! Poucza też wszystkie miłośniczki perfum z tego forum, że oryginał to tylko z naziemnej perfumerii, że nie kupiłaby niczego na allegro czy w necie... Przy tym mądrzy się o nutach zapachowych itd., generalnie gra ekspertkę a co najdziwniejsze forumowiczki chylą czoła...

Ale nie dziw się że niektórzy (jak motylek pytający o Miracle) nie dowierzają cenom z internetu, bo kto nie siedzi po uszy w temacie, tego zastanawiają te różnice w cenach. Warto namawiać takich ludzi do przyjemnej lektury wizażu
kroliczek190 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 18:03   #1706
anka_res
Zakorzenienie

Mnie wcale nie szkoda tych, co przepłacają, skoro nie chce im się zainteresować tematem, muszą dopłacać "frycowe" - ja np się nie znam na autach i jestem pewna, że mnie kantują na klepaniu

Tylko niech nie opowiadają bzdur jak się nie znają ni w ząb Tamta laska - idę o zakład - podstawiona przez perfumerię (z przyczyn prywatnych, choć nie osobiście moich, wiem, jak odbywa się "marketing w internecie" - akurat nie w temacie perfum mnie oświecono, ale mechanizm jest ten sam wszędzie).

Się na tamto forum nie wybiorę jednak

Edytowane przez anka_res
Czas edycji: 2009-12-22 o 18:05
Stary 2009-12-22, 18:16   #1707
kroliczek190
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anka_res Pokaż wiadomość
Się na tamto forum nie wybiorę jednak
No trudno! Ach, szkoda... Tamta pani ma cięty język i ironicznie traktuje tamtejsze forumowiczki które czasem nieśmiało oponują - raz napisała z wyższością "kto kupuje za 150 zł musi się liczyć z jakością za 150, a kto kupuje za 400, ma jakość za 400" i jeszcze "co w takim razie kupowanie taniej ma wspólnego z logiką" - nie przegadałabym jej z pewnością, za to Ty - jak najbardziej
Ale masz rację, szkoda Twojego czasu na tamto forum... Ja je często podczytuję z ciekawości...
Stary 2009-12-22, 20:08   #1708
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez kroliczek190 Pokaż wiadomość
No trudno! Ach, szkoda... Tamta pani ma cięty język i ironicznie traktuje tamtejsze forumowiczki które czasem nieśmiało oponują - raz napisała z wyższością "kto kupuje za 150 zł musi się liczyć z jakością za 150, a kto kupuje za 400, ma jakość za 400" i jeszcze "co w takim razie kupowanie taniej ma wspólnego z logiką" - nie przegadałabym jej z pewnością, za to Ty - jak najbardziej
Ale masz rację, szkoda Twojego czasu na tamto forum... Ja je często podczytuję z ciekawości...
a ja za to bym sie chetnie wybrala
moglabys, kroliczku, rzucic linkiem?
zajrze kiedys z ciekawosci
Stary 2009-12-22, 20:54   #1709
iloneczka1
Wtajemniczenie

Też się wybierę , zapytaj jej czy jak wystawisz na all. decant z oryginalnego sephorowskego flakonu to też podróbka.
Chyba, że jest tak niekumata. Kiedyś czytałam neutrala u zaufanej sprzedającej od kogoś, kto twierdził, że jak można mówić, że oryginał, jak to jest odlewka.
Stary 2009-12-22, 22:01   #1710
kroliczek190
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
a ja za to bym sie chetnie wybrala
moglabys, kroliczku, rzucic linkiem?
zajrze kiedys z ciekawosci
Ależ proszę:

http://drogerianatura.pl/forum/?forum=9

polecam zwłaszcza 3 pierwsze przypięte wątki, można je czytać "od końca" czyli od ostatniej strony by wyłapać np. herezje o wyprzedażach

Szczególnie POLECAM TO!!!
http://drogerianatura.pl/forum/?topic=5010&pp=3&p=2

Siarko, jesteś precyzyjna w wypowiedziach więc z łatwością poradziłabyś sobie z wymądrzającą się tam "specjalistką"
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości