![]() |
#1831 | |
Matka buldoga
|
Dot.: Wiarygodne perfumerie internetowe
Cytat:
A jakbym chciala komus je dac w prezencie ![]() ![]() A propos El Nino. Szukam AA Herba Fresca i przeszukujac ich asortyment znalazlam cos co mnie zdziwilo. Zawsze tester byl (i wydawalo mi sie do dzisiaj) ze jest tanszy od normalnej buteleczki (zapachu), a tu takie zdziwko: -AA Foliflora 125ml edt - 129zl http://www.perfumy-perfumeria.pl/pro...toaletowa.html -AA Foliflora 125ml edt tester - uwaga - 151zl http://www.perfumy-perfumeria.pl/pro...wa-Tester.html czy ja moze jeszcze spie i jakiegos szczegolu nie widze, ktory tlumaczylby ta sytuacje ![]()
![]() |
#1832 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez kroliczek190 Czas edycji: 2010-01-15 o 08:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1833 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1834 | |
Matka buldoga
|
Cytat:
Ich zadaniem jest zachęcenie klienta do kupna zapachu, który miał możliwość przetestować w perfumerii. Testery są pakowane w białe-szare pudełeczka, występują również bez pudełek. Pozbawione są najczęściej zatyczki nakładanej na główkę sprayu. Głównym atrybutem testerów jest niższa cena". Mozliwe wiec, ze sie "rąbneli", a jak przyjdzie co do czego, czyli ktos kupi tansza wersje, w normalnej butelce i kartoniku to napisza jak mowi Soso. Nie lubie takiego balaganu. Brak profesjonalnosci.
"Nie mam nic do ukrycia...oprócz strzykawek, skalpeli i pił do kości, które mam w ukrytej szufladzie..." Edytowane przez zania Czas edycji: 2010-01-15 o 09:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1835 |
Zakorzenienie
|
Zamawiałam na www.perfumy-perfumeria.pl
12.01(wtorek) zarejestrowałam się, złożyłam zamówienie, przekraczając minimum uprawniające do darmowej wysyłki, oraz uzyskując 2% rabatu ze względu na sporą kwotę zamówienia.. Dostałam tego samego dnia maila o przyjęciu zamówienia. Wybrałam przesyłkę za pobraniem. 13.01.(środa) - mail że zamówienie jest już w drodze, numer u kuriera, aby sprawdzić drogę paczki. 14.01(czwartek) rano przed godz. 8 dostałam sms, że paczka będzie dziś dostarczona i rzeczywiście była jeszcze przed południem. Pilniczek też był ![]()
![]() |
#1836 | |
Perfume Lover
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1837 | |
To ja :)
|
Cytat:
![]() Być może chodzi o dostawy -np. wcześniej kupowali taniej, teraz już drożej, ale nie podnoszą z automatu poprzednich cen, tylko czekaja aż starszy towar zejdzie z magazynu, a jednocześnie już wystawiają droższy...
![]() |
#1838 |
Przyczajenie
|
Odnośnie perfum zakupionych przeze mnie w perfumy-perfumeria.pl wcale nie przeszkadzają mi względy estetyczne związane z zerwaniem naklejek z kodami, ale ten fakt wzbudził we mnie niepokój co do oryginalności perfum. Nie wiem czy się za bardzo nie nakręciłam ale zapach wydaje mi się inny niz ten który testowałam (nie zachwycił mnie), jednak dość długo utrzymuje się na skórze a szczególnie na ubraniu, przed perwszym użyciem buteleczka nie pachniała.
Wczoraj napisałam wiadomość do perfumerii z prośbą o wyjaśnienie tej sytuacji i informacje o mozliwości reklamacji produktu - na razie bez odpowiedzi. Napiszcie czy miałyście takie sytuacje z zerwanymi kodami, a jeżeli tak czy miałyście podejrzenia o tym, że produkt nie był oryginalny. Ciepło pozdrawiam wszystkie wizażanki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1839 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=Magda027;16479856]Odnośnie perfum zakupionych przeze mnie w perfumy-perfumeria.pl wcale nie przeszkadzają mi względy estetyczne związane z zerwaniem naklejek z kodami, ale ten fakt wzbudził we mnie niepokój co do oryginalności perfum. Nie wiem czy się za bardzo nie nakręciłam ale zapach wydaje mi się inny niz ten który testowałam (nie zachwycił mnie), jednak dość długo utrzymuje się na skórze a szczególnie na ubraniu, przed perwszym użyciem buteleczka nie pachniała.
Wczoraj napisałam wiadomość do perfumerii z prośbą o wyjaśnienie tej sytuacji i informacje o mozliwości reklamacji produktu - na razie bez odpowiedzi. Napiszcie czy miałyście takie sytuacje z zerwanymi kodami, a jeżeli tak czy miałyście podejrzenia o tym, że produkt nie był oryginalny. QUOTE] Jeśli o mnie chodzi, perfumy-perfumeria.pl to mój nr 1 wśród sklepów internetowych. 1. Dotąd nie miałam zerwanych kodów. 2. Wręcz czytałam, ze zerwane kody to sygnał że produkt jest oryginalny (omijanie przepisów)! 3. Nigdy nie kupiłabym prezentu dla kogoś w internetowym sklepie (sytuacje jak przytaczasz swoją) a choć przepłacając, jednak w zwykłej perfumerii. 4. Osobiście uważam że nie mam pewności kupując w necie - ponieważ źródło jest mi nieznane. Na produktach ze sklepu są zaś dokładne dane dystrybutora. Ale poniewaz dotąd byłam zadowolona z produktów z perfumerii netowych (a kupiłam ich wiele), zakładam że to oryginały. 5. Osobiście (powtarzam) kupuję w necie jedynie to co niedostępne na mieście (np. Rykiel Hot czy Cabotine). To co dostępne w zwykłych sklepach często udaje mi się kupić taniej niż w necie, wykorzystując zniżki. Oczywiście każdy robi jak uważa, ważne ze po swojemu nabywa oryginalne produkty; w ramach dyskusji forumowej podzieliłam się swoimi poglądami których większość jednak nie podziela (perfumerie netowe są tu bardzo lubiane - ja mam do nich lekki dystans). Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1840 |
Przyczajenie
|
Dzięki dziewczyny, może faktycznie nie powinnam mieć obaw. Mam jeszcze jedno pytanie do Was. Czy Wasze perfumy bezpośrednio po psiknięciu (jak jeszcze nie wyschną) pachną alkoholem? Bo moje świeżo zakupione Marc Jacobs Daisy tak. Testując w perfumerii różne perfumy oraz te które mam w domu nie pachną alkoholem. Czy to nie jest charakterystyczne dla podróbek? Jak jest u Was??
|
![]() ![]() |
![]() |
#1841 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale w temacie: tak, zdarza mi się przy pierwszym psiku wyczuć alkohol - ale tylko przy niskopółkowcach jak Puma czy Mexx (używam ich na codzień). Przy droższych typu Armani od pierwszego psika czuję czarujący zapach, który rzecz jasna zmienia się pięknie z minuty na minutę, z godziny na godzinę. Czasami gdy zapach ma wieeele lat, ta pierwsza nuta jest nie tyle alkoholowa co "gryząco-dżemowata" by po paru minutach dojść do siebie i przez kolejne długie godziny pachnieć pięknie, niczym świeże pachnidło. Tak bynajmniej wynika z moich obserwacji. Najprościej zabrać produkt do miejskiej perfumerii, psiknąć na jeden nadgarstek (lub lepiej wierzch dłoni) testerem, na drugi swoimi perfumami. Powinny nie różnić się niczym. Oto najprostszy test ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1842 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() teraz czekam na limitowaną flaszkę Gucci edp, myślę, że w poniedziałek dojdzie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1843 | |
BAN stały
|
Co Ty w ogóle opowiadasz? Od kiedy to dystrybutor umieszcza na opakowaniu cenę lub informacje o sobie? Popatrz na perfumy w douglas czy sephorze. Tam takie rzeczy się nie zdarzają. Czy to znaczy, że dystrybutorzy robią dla nich wyjątki? Nie!
Wielokrotnie kupowałam perfumy w perfumeriach internetowych i nie zdarzyło mi się, aby opakowanie było modyfikowane. Zgadzam się z moją poprzedniczką, że może to świadczyć o krętactwie perfumerii, która tak postępuje. Wiem, że kilka perfumerii internetowych stosuje hologramy w celu uniemożliwienia klientom podmiany produktów po zakupie a następnie ich reklamacji. Jednak nie oznacza to, że oryginalne opakowanie producenta jest zmieniane. Wystarczy nakleić hologram na sklejeniu opakowania i gotowe. Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1844 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co to za limitowanka? Czym sie różni, bo u nich na stronie wygląda tak samo jak inne... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1845 | |
Perfume Lover
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1846 | |
Matka buldoga
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1847 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W ogóle warto znać źródło pochodzenia produktu - BTW na moich kartonikach od perfum kupionych na mieście są naklejki "dystrybutor... Warszawa... ulica..." ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1848 |
never say no to panda
|
Dziewczyny, czy któraś z Was może już korzystała z www.aromaniak.pl ?
Chyba w miarę świeży sklep, bo wcześniej jakoś mi się w oczy nie rzucił, a teraz pierwsza pozycja w googlach (link sponsorowany) - asortyment jak Fragrancex.
![]() |
#1849 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ceny fajne, tylko szkoda że "netto" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1850 | ||
never say no to panda
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1851 | |
never say no to panda
|
Cytat:
![]() *edit - tak, to musi być jakiś błąd - zerknij na próbki Anna Sui, ta sama cena ![]()
Edytowane przez cbr Czas edycji: 2010-01-17 o 20:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1852 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Creed Love in Black Kredo Miłość w Czerni To właściwie ile ten dolar jest wart? ![]() Wracając do tematu wątku, to czy ktoś robił może zakupy w Namebrandsperfume? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1853 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1854 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Producent może mieć wpływ jedynie na ceny hurtowe, traci kontrolę nad detalem. Edytowane przez MichailK Czas edycji: 2010-01-18 o 11:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1855 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Uważam że perfumerie internetowe powinny na swoich stronach podawać źródło pochodzenia produktów, bo na ogół piszą coś w stylu "zapewniamy państwa ze nasze produkty są oryginalne i pochodzą z europejskich hurtowni" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1856 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1857 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1858 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Masz jednak całkowitą rację, że ludzie boją się kupować w necie, ale to jest cena nie tylko tych "machinacji" ( choćby zacieranie kodów), ale również "cena niskich cen" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1859 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dlatego warto mieć zaufane źródło, a najlepiej jak się zna osobiście kogoś pracujacego w sklepie internetowym! Przypuszczam że pracowników obowiazuja tajemnice zawodowe, bo na naszym znanym forum zapachowym tylko Ty się objawiłeś - ci z dolce czy pedetu ani mru mru ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1860 | |
BAN stały
|
Cytat:
flaszeczka(typowa kostka) jest z ciemnobrązowego szkła, napis Gucci jest na złotej blaszce, na takim złotym postumenciku stoi,wygląda pięknie ![]() zanim kupiłam zapytałam o co biega z tą limitowanką, odp dostałam po jakiejś godzinie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.