Wiarygodne perfumerie internetowe - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-15, 08:13   #1831
zania
Matka buldoga

Dot.: Wiarygodne perfumerie internetowe

Cytat:
Napisane przez Magda027 Pokaż wiadomość
Argument o uniemozliwieiu identyfikacji dystrybutora perfum sprzedawanych po niższych cenach wcale mnie nie przekonuje - wiadomo, że ceny produktów zakupionych w sklepach iternetowych są niższe niż w normalnych sklapach z oczywistych powodów obnizenie kosztów czynszu, obsługi itd. Ceny internetowe konkurują z cenami internetowymi.
Jeżeli perfumeria zamieszcza na stronie informację "Kupując u nas otrzymujecie Państwo gwarancję oryginalności produktów",a przed wysłaniem produktu zrywa z niego naklejki po czym pięknie pakuje wszystko w folię, to budzi to moje watpliwości co do jej uczciwości, i tyle.
To moze zareklamuj, podajac wytlumaczenie ze nie zyczylas sobie, aby pudelko bylo zniszczone i uszkodzone.
A jakbym chciala komus je dac w prezencie

A propos El Nino. Szukam AA Herba Fresca i przeszukujac ich asortyment znalazlam cos co mnie zdziwilo. Zawsze tester byl (i wydawalo mi sie do dzisiaj) ze jest tanszy od normalnej buteleczki (zapachu), a tu takie zdziwko:
-AA Foliflora 125ml edt - 129zl http://www.perfumy-perfumeria.pl/pro...toaletowa.html
-AA Foliflora 125ml edt tester - uwaga - 151zl http://www.perfumy-perfumeria.pl/pro...wa-Tester.html

czy ja moze jeszcze spie i jakiegos szczegolu nie widze, ktory tlumaczylby ta sytuacje
Stary 2010-01-15, 08:23   #1832
kroliczek190
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zania Pokaż wiadomość
A propos El Nino. Szukam AA Herba Fresca i przeszukujac ich asortyment znalazlam cos co mnie zdziwilo. Zawsze tester byl (i wydawalo mi sie do dzisiaj) ze jest tanszy od normalnej buteleczki (zapachu), a tu takie zdziwko:
-AA Foliflora 125ml edt - 129zl http://www.perfumy-perfumeria.pl/pro...toaletowa.html
-AA Foliflora 125ml edt tester - uwaga - 151zl http://www.perfumy-perfumeria.pl/pro...wa-Tester.html

czy ja moze jeszcze spie i jakiegos szczegolu nie widze, ktory tlumaczylby ta sytuacje
Może stwierdzili że "tester jest mocniejszy" jak to zresztą widnieje na stronach wielu sklepów internetowych

Edytowane przez kroliczek190
Czas edycji: 2010-01-15 o 08:24
kroliczek190 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 09:25   #1833
Soso
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie otrzymałam perfumy zakupione w perfumy-perfumeria.pl (czyli elnino). Niestety perfumy mają wydartą część wewnętrzną opakowania oraz częściowo zerwaną naklejkę na spodzie flakonu tak że nie można odczytać numeru seryjnego perfum. I co z tego że perfumeria daje próbki i ma tysiące samych pozytywnych opinii.
No ja do el nino zraziłam się tym, że kliknęłam u nich J'adore w pięknej cenie, tylko po to, by za chwilę odebrać tel. że niestety, ale towaru nie mają. Wolę pedet - kupuję u nich regularnie i jak dotąd bez wtopy ))
Soso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 09:31   #1834
zania
Matka buldoga

Cytat:
Napisane przez kroliczek190 Pokaż wiadomość
Może stwierdzili że "tester jest mocniejszy" jak to zresztą widnieje na stronach wielu sklepów internetowych
Raczej nie. Z ich strony "Testery, to pełnowartościowe produkty.
Ich zadaniem jest zachęcenie klienta do kupna zapachu, który miał możliwość przetestować w perfumerii. Testery są pakowane w białe-szare pudełeczka, występują również bez pudełek. Pozbawione są najczęściej zatyczki nakładanej na główkę sprayu. Głównym atrybutem testerów jest niższa cena".

Mozliwe wiec, ze sie "rąbneli", a jak przyjdzie co do czego, czyli ktos kupi tansza wersje, w normalnej butelce i kartoniku to napisza jak mowi Soso.

Nie lubie takiego balaganu. Brak profesjonalnosci.

Edytowane przez zania
Czas edycji: 2010-01-15 o 09:34
zania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 09:49   #1835
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

Zamawiałam na www.perfumy-perfumeria.pl
12.01(wtorek) zarejestrowałam się, złożyłam zamówienie, przekraczając minimum uprawniające do darmowej wysyłki, oraz uzyskując 2% rabatu ze względu na sporą kwotę zamówienia.. Dostałam tego samego dnia maila o przyjęciu zamówienia. Wybrałam przesyłkę za pobraniem.
13.01.(środa) - mail że zamówienie jest już w drodze, numer u kuriera, aby sprawdzić drogę paczki.
14.01(czwartek) rano przed godz. 8 dostałam sms, że paczka będzie dziś dostarczona i rzeczywiście była jeszcze przed południem.

Pilniczek też był

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 10:47   #1836
beyza
Perfume Lover

Cytat:
Argument o uniemozliwieiu identyfikacji dystrybutora perfum sprzedawanych po niższych cenach wcale mnie nie przekonuje - wiadomo, że ceny produktów zakupionych w sklepach iternetowych są niższe niż w normalnych sklapach z oczywistych powodów obnizenie kosztów czynszu, obsługi itd. Ceny internetowe konkurują z cenami internetowymi.
Jeżeli perfumeria zamieszcza na stronie informację "Kupując u nas otrzymujecie Państwo gwarancję oryginalności produktów",a przed wysłaniem produktu zrywa z niego naklejki po czym pięknie pakuje wszystko w folię, to budzi to moje watpliwości co do jej uczciwości, i tyle.
No tu jak dla mnie problemem mogą być jedynie kwestie estetyczne, tak jak któraś wizażanka pisała, w momencie gdy perfumy mają być dla kogoś prezentem. Inna kwestia, że co to za problem, te wszystkie kody i naklejki też można podrobić i coraz częściej tak się zdarza. Dla mnie głównym wyznacznikiem będzie jednak zapach, jego trwałość i to czy rozwija się prawidłowo oraz wykonanie samego flakonu, małe smaczki typu wygląd rurki, atomizera. Same kody nie dają takiej gwarancji. Więc nie widzę problemu.

WYMIANA: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1280992
beyza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 10:52   #1837
Murszafka
To ja :)

Cytat:
Napisane przez zania Pokaż wiadomość
Raczej nie. Z ich strony "Testery, to pełnowartościowe produkty.
Ich zadaniem jest zachęcenie klienta do kupna zapachu, który miał możliwość przetestować w perfumerii. Testery są pakowane w białe-szare pudełeczka, występują również bez pudełek. Pozbawione są najczęściej zatyczki nakładanej na główkę sprayu. Głównym atrybutem testerów jest niższa cena".

Mozliwe wiec, ze sie "rąbneli", a jak przyjdzie co do czego, czyli ktos kupi tansza wersje, w normalnej butelce i kartoniku to napisza jak mowi Soso.

Nie lubie takiego balaganu. Brak profesjonalnosci.
U nich bardzo często się tak trafia. Ja tak Boudoir u nich kupowałam Wcale mi nie zależało na większej pojemności, ale większa była tańsza (i to kwota się różnuła rzędu 30 zł) od mniejszej.
Być może chodzi o dostawy -np. wcześniej kupowali taniej, teraz już drożej, ale nie podnoszą z automatu poprzednich cen, tylko czekaja aż starszy towar zejdzie z magazynu, a jednocześnie już wystawiają droższy...

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-15, 14:08   #1838
Magda027
Przyczajenie

Odnośnie perfum zakupionych przeze mnie w perfumy-perfumeria.pl wcale nie przeszkadzają mi względy estetyczne związane z zerwaniem naklejek z kodami, ale ten fakt wzbudził we mnie niepokój co do oryginalności perfum. Nie wiem czy się za bardzo nie nakręciłam ale zapach wydaje mi się inny niz ten który testowałam (nie zachwycił mnie), jednak dość długo utrzymuje się na skórze a szczególnie na ubraniu, przed perwszym użyciem buteleczka nie pachniała.
Wczoraj napisałam wiadomość do perfumerii z prośbą o wyjaśnienie tej sytuacji i informacje o mozliwości reklamacji produktu - na razie bez odpowiedzi.
Napiszcie czy miałyście takie sytuacje z zerwanymi kodami, a jeżeli tak czy miałyście podejrzenia o tym, że produkt nie był oryginalny.
Ciepło pozdrawiam wszystkie wizażanki
Magda027 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 14:42   #1839
kroliczek190
Zadomowienie

[QUOTE=Magda027;16479856]Odnośnie perfum zakupionych przeze mnie w perfumy-perfumeria.pl wcale nie przeszkadzają mi względy estetyczne związane z zerwaniem naklejek z kodami, ale ten fakt wzbudził we mnie niepokój co do oryginalności perfum. Nie wiem czy się za bardzo nie nakręciłam ale zapach wydaje mi się inny niz ten który testowałam (nie zachwycił mnie), jednak dość długo utrzymuje się na skórze a szczególnie na ubraniu, przed perwszym użyciem buteleczka nie pachniała.
Wczoraj napisałam wiadomość do perfumerii z prośbą o wyjaśnienie tej sytuacji i informacje o mozliwości reklamacji produktu - na razie bez odpowiedzi.
Napiszcie czy miałyście takie sytuacje z zerwanymi kodami, a jeżeli tak czy miałyście podejrzenia o tym, że produkt nie był oryginalny.
QUOTE]

Jeśli o mnie chodzi, perfumy-perfumeria.pl to mój nr 1 wśród sklepów internetowych.
1. Dotąd nie miałam zerwanych kodów.
2. Wręcz czytałam, ze zerwane kody to sygnał że produkt jest oryginalny (omijanie przepisów)!
3. Nigdy nie kupiłabym prezentu dla kogoś w internetowym sklepie (sytuacje jak przytaczasz swoją) a choć przepłacając, jednak w zwykłej perfumerii.
4. Osobiście uważam że nie mam pewności kupując w necie - ponieważ źródło jest mi nieznane. Na produktach ze sklepu są zaś dokładne dane dystrybutora. Ale poniewaz dotąd byłam zadowolona z produktów z perfumerii netowych (a kupiłam ich wiele), zakładam że to oryginały.
5. Osobiście (powtarzam) kupuję w necie jedynie to co niedostępne na mieście (np. Rykiel Hot czy Cabotine). To co dostępne w zwykłych sklepach często udaje mi się kupić taniej niż w necie, wykorzystując zniżki.

Oczywiście każdy robi jak uważa, ważne ze po swojemu nabywa oryginalne produkty; w ramach dyskusji forumowej podzieliłam się swoimi poglądami których większość jednak nie podziela (perfumerie netowe są tu bardzo lubiane - ja mam do nich lekki dystans).
Pozdrawiam
Stary 2010-01-15, 18:13   #1840
Magda027
Przyczajenie

Dzięki dziewczyny, może faktycznie nie powinnam mieć obaw. Mam jeszcze jedno pytanie do Was. Czy Wasze perfumy bezpośrednio po psiknięciu (jak jeszcze nie wyschną) pachną alkoholem? Bo moje świeżo zakupione Marc Jacobs Daisy tak. Testując w perfumerii różne perfumy oraz te które mam w domu nie pachną alkoholem. Czy to nie jest charakterystyczne dla podróbek? Jak jest u Was??
Magda027 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 21:32   #1841
kroliczek190
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny, może faktycznie nie powinnam mieć obaw. Mam jeszcze jedno pytanie do Was. Czy Wasze perfumy bezpośrednio po psiknięciu (jak jeszcze nie wyschną) pachną alkoholem? Bo moje świeżo zakupione Marc Jacobs Daisy tak. Testując w perfumerii różne perfumy oraz te które mam w domu nie pachną alkoholem. Czy to nie jest charakterystyczne dla podróbek? Jak jest u Was??
Magdo, zacznę od tego iż jestem niemal pewna że perfumy-perfumeria.pl Cię nie zawiodła - od lat wierzę w ten sklep bo jak dotąd z zakupów w nim byłam usatysfakcjonowana. Myślę że będziesz zadowolona A piszę "niemal" bo moim zdaniem stuprocentową pewność możesz mieć jedynie kupując w zwykłym miejskim sklepie (typu douglas) gdzie oficjalnie wiadomo skąd pochodzi dany produkt. Niestety za tę pewność się przepłaca... Bóg wie ile lat to jeszcze potrwa, że w stosunku do przeciętnych dochodów Polaków markowe perfumy kupowane na mieście będą aż takim obciążeniem finansowym że człowiek wiecznie szuka tańszych rozwiązań. Moja dobra znajoma na przykład często bywa w Stanach i tam kupuje sobie perfumy, bo po prostu ich ceny są przystępne... nie to co u nas.

Ale w temacie: tak, zdarza mi się przy pierwszym psiku wyczuć alkohol - ale tylko przy niskopółkowcach jak Puma czy Mexx (używam ich na codzień). Przy droższych typu Armani od pierwszego psika czuję czarujący zapach, który rzecz jasna zmienia się pięknie z minuty na minutę, z godziny na godzinę.
Czasami gdy zapach ma wieeele lat, ta pierwsza nuta jest nie tyle alkoholowa co "gryząco-dżemowata" by po paru minutach dojść do siebie i przez kolejne długie godziny pachnieć pięknie, niczym świeże pachnidło. Tak bynajmniej wynika z moich obserwacji.

Najprościej zabrać produkt do miejskiej perfumerii, psiknąć na jeden nadgarstek (lub lepiej wierzch dłoni) testerem, na drugi swoimi perfumami. Powinny nie różnić się niczym. Oto najprostszy test
Stary 2010-01-16, 03:32   #1842
angel 310
BAN stały

GG do angel 310

Cytat:
Napisane przez bluegirl Pokaż wiadomość
Zamawiałam na www.perfumy-perfumeria.pl
12.01(wtorek) zarejestrowałam się, złożyłam zamówienie, przekraczając minimum uprawniające do darmowej wysyłki, oraz uzyskując 2% rabatu ze względu na sporą kwotę zamówienia.. Dostałam tego samego dnia maila o przyjęciu zamówienia. Wybrałam przesyłkę za pobraniem.
13.01.(środa) - mail że zamówienie jest już w drodze, numer u kuriera, aby sprawdzić drogę paczki.
14.01(czwartek) rano przed godz. 8 dostałam sms, że paczka będzie dziś dostarczona i rzeczywiście była jeszcze przed południem.

Pilniczek też był
też zawsze tak mam bardzo lubię elNino, kupowałam tam 9 razy, zawsze przesyłka jest szybko,można sprawdzać gdzie jest,dodają gratisy i zawsze odpowiadają na maile
teraz czekam na limitowaną flaszkę Gucci edp, myślę, że w poniedziałek dojdzie
angel 310 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-16, 08:17   #1843
Ona_27_wawa
BAN stały

Co Ty w ogóle opowiadasz? Od kiedy to dystrybutor umieszcza na opakowaniu cenę lub informacje o sobie? Popatrz na perfumy w douglas czy sephorze. Tam takie rzeczy się nie zdarzają. Czy to znaczy, że dystrybutorzy robią dla nich wyjątki? Nie!
Wielokrotnie kupowałam perfumy w perfumeriach internetowych i nie zdarzyło mi się, aby opakowanie było modyfikowane.
Zgadzam się z moją poprzedniczką, że może to świadczyć o krętactwie perfumerii, która tak postępuje.
Wiem, że kilka perfumerii internetowych stosuje hologramy w celu uniemożliwienia klientom podmiany produktów po zakupie a następnie ich reklamacji. Jednak nie oznacza to, że oryginalne opakowanie producenta jest zmieniane. Wystarczy nakleić hologram na sklejeniu opakowania i gotowe.

Cytat:
Napisane przez beyza Pokaż wiadomość
Zanim zaczniesz snuć jakieś teorie spiskowe, doradzam jednak zapoznanie się z tematem. Dziewczyny wielokrotnie tłumaczyły, że dzięki takiej modyfikacji opakowań, uniemożliwia się sprawdzenie dystrybutora/hurtownika sprzedającego bądź co bądź luksusowe dobra, po niższych cenach. Eksluzywne firmy takie jak Chanel, Dior itd., itp. po prostu chcą zachować pewien standard, a jego częścią jest dość wysoka cena za taki produkt jak perfumy. Także, co z tego, że wydarte?
Ona_27_wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-16, 10:18   #1844
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angel 310 Pokaż wiadomość
też zawsze tak mam bardzo lubię elNino, kupowałam tam 9 razy, zawsze przesyłka jest szybko,można sprawdzać gdzie jest,dodają gratisy i zawsze odpowiadają na maile
teraz czekam na limitowaną flaszkę Gucci edp, myślę, że w poniedziałek dojdzie
Ja pierwszy raz kupiłam w elNino i jestem bardzo zadowolona . Wszystko jak u bluegirl i angel 310 . Sprawniej już być nie może.
A co to za limitowanka? Czym sie różni, bo u nich na stronie wygląda tak samo jak inne... .
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-16, 11:31   #1845
beyza
Perfume Lover

Cytat:
Napisane przez Ona_27_wawa Pokaż wiadomość
Co Ty w ogóle opowiadasz? Od kiedy to dystrybutor umieszcza na opakowaniu cenę lub informacje o sobie? Popatrz na perfumy w douglas czy sephorze. Tam takie rzeczy się nie zdarzają. Czy to znaczy, że dystrybutorzy robią dla nich wyjątki? Nie!
Wielokrotnie kupowałam perfumy w perfumeriach internetowych i nie zdarzyło mi się, aby opakowanie było modyfikowane.
Zgadzam się z moją poprzedniczką, że może to świadczyć o krętactwie perfumerii, która tak postępuje.
Wiem, że kilka perfumerii internetowych stosuje hologramy w celu uniemożliwienia klientom podmiany produktów po zakupie a następnie ich reklamacji. Jednak nie oznacza to, że oryginalne opakowanie producenta jest zmieniane. Wystarczy nakleić hologram na sklejeniu opakowania i gotowe.
Cóż za zacietrzewienie . Wyobraź sobie, że te właśnie kody umieszczane na kartonikach i flakonach po rozkodowaniu dają nam datę produkcji/nr serii dzięki temu można dojść z jakiego źródła dana flaszka pochodzi. Nawet jeśli zwykły dekalkulator rozszyfruje tylko datę produkcji, to już producenci muszą wiedzieć skąd dana partia pochodzi. Zresztą pachnie mi to oszczerstwem, trzy posty, wszystkie na temat perfumerii internetowej w tym dwie śmieszne kryptoreklamy. Kiedy Wam się to ludzie znudzi . Smutne, że zamiast zapłacić za uczciwą reklamę, łatwiej jest spamować fora i oskarżać o krętactwo renomowaną perfumerię.

WYMIANA: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1280992
beyza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-16, 12:32   #1846
zania
Matka buldoga

Cytat:
Zresztą pachnie mi to oszczerstwem, trzy posty, wszystkie na temat perfumerii internetowej w tym dwie śmieszne kryptoreklamy. Kiedy Wam się to ludzie znudzi . Smutne, że zamiast zapłacić za uczciwą reklamę, łatwiej jest spamować fora i oskarżać o krętactwo renomowaną perfumerię.
O tym samym pomyslalam kiedy padly perfumerie na S. i na D.
Stary 2010-01-16, 15:15   #1847
kroliczek190
Zadomowienie

Cytat:
...te właśnie kody umieszczane na kartonikach i flakonach po rozkodowaniu dają nam datę produkcji/nr serii dzięki temu można dojść z jakiego źródła dana flaszka pochodzi. Nawet jeśli zwykły dekalkulator rozszyfruje tylko datę produkcji, to już producenci muszą wiedzieć skąd dana partia pochodzi.
Popieram
W ogóle warto znać źródło pochodzenia produktu - BTW na moich kartonikach od perfum kupionych na mieście są naklejki "dystrybutor... Warszawa... ulica..."
Stary 2010-01-17, 18:39   #1848
cbr
never say no to panda

GG do cbr

Dziewczyny, czy któraś z Was może już korzystała z www.aromaniak.pl ?
Chyba w miarę świeży sklep, bo wcześniej jakoś mi się w oczy nie rzucił, a teraz pierwsza pozycja w googlach (link sponsorowany) - asortyment jak Fragrancex.
Stary 2010-01-17, 20:32   #1849
MichailK
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cbr Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy któraś z Was może już korzystała z www.aromaniak.pl ?
Chyba w miarę świeży sklep, bo wcześniej jakoś mi się w oczy nie rzucił, a teraz pierwsza pozycja w googlach (link sponsorowany) - asortyment jak Fragrancex.
"Aromaniak jest amerykańskim sklepem internetowym zajmującym się sprzedażą oryginalnych perfum. Domeną naszej perfumerii jest sprzedaż wysyłkowa do Polski."

Ceny fajne, tylko szkoda że "netto"
MichailK jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-17, 20:36   #1850
cbr
never say no to panda

GG do cbr

Cytat:
Napisane przez MichailK Pokaż wiadomość
"Aromaniak jest amerykańskim sklepem internetowym zajmującym się sprzedażą oryginalnych perfum. Domeną naszej perfumerii jest sprzedaż wysyłkowa do Polski."

Ceny fajne, tylko szkoda że "netto"
tak, to też mi się w oczka rzuciło, ale:
Cytat:
Przesyłka do Polski jest darmowa i trwa od 5 do 12 dni roboczych.
więc już sama nie wiem
Stary 2010-01-17, 20:55   #1851
cbr
never say no to panda

GG do cbr

Cytat:
Dziwna sprawa. Myślałem, że jest to po prostu jeden sklep w dwóch różnych wersjach językowych i z cenami podanymi w "miejscowych" walutach. Spójrz Cbr na Aromaniac.com Women>>Bond no 9 - sporo próbek po niecałe 5$. Na polskiej stronie zaś jedna za 55(!) złotych...
Jeśli to ma być cena "darmowej" wysyłki to chyba wolę FragranceX.
ja też, ale FragranceX ma darmowe przesyłki nierejestrowane (i tylko czekam, która paczucha zaginie po drodze... już mnie listonosz opitalał, że takie pudło i słane jako zwykły list), więc gdyby tutaj dochodziła "pewność" o paczuchę (a przy okazji jednak krótszy czas oczekiwania), to dopłaciłabym te kilka złotych różnicy (nie mówię tu akurat o próbkach Bondów, bo mi się wydaje, że to jakaś pomyłka te 55zł za 1,7ml , ale np. Creedy już mają całkiem sympatyczną cenę)

*edit - tak, to musi być jakiś błąd - zerknij na próbki Anna Sui, ta sama cena

Edytowane przez cbr
Czas edycji: 2010-01-17 o 20:58
cbr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-17, 21:39   #1852
MichailK
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cbr Pokaż wiadomość
ja też, ale FragranceX ma darmowe przesyłki nierejestrowane (i tylko czekam, która paczucha zaginie po drodze... już mnie listonosz opitalał, że takie pudło i słane jako zwykły list), więc gdyby tutaj dochodziła "pewność" o paczuchę (a przy okazji jednak krótszy czas oczekiwania), to dopłaciłabym te kilka złotych różnicy (nie mówię tu akurat o próbkach Bondów, bo mi się wydaje, że to jakaś pomyłka te 55zł za 1,7ml , ale np. Creedy już mają całkiem sympatyczną cenę)

*edit - tak, to musi być jakiś błąd - zerknij na próbki Anna Sui, ta sama cena
Podejrzewam, że ceny próbek to nie jedyne błędy:
Creed Love in Black
Kredo Miłość w Czerni

To właściwie ile ten dolar jest wart?

Wracając do tematu wątku, to czy ktoś robił może zakupy w Namebrandsperfume?
Stary 2010-01-18, 08:56   #1853
kroliczek190
Zadomowienie

Question Dot.: Wiarygodne perfumerie internetowe

Cytat:
Podejrzewam, że ceny próbek to nie jedyne błędy:
Creed Love in Black
Kredo Miłość w Czerni

To właściwie ile ten dolar jest wart?

Wracając do tematu wątku, to czy ktoś robił może zakupy w Namebrandsperfume?
Michaile, a tak z innej beczki (bo siedzisz w temacie) - jak to jest z AUTORYZOWANYMI PERFUMERIAMI? Bo przeczytałam w necie wywiad z szefową kaliskiego pedet-u, że pedet ma autoryzację m. in. od Guerlain a inne perfumerie niekoniecznie...
Stary 2010-01-18, 09:37   #1854
MichailK
Zadomowienie

Cytat:
Michaile, a tak z innej beczki (bo siedzisz w temacie) - jak to jest z AUTORYZOWANYMI PERFUMERIAMI? Bo przeczytałam w necie wywiad z szefową kaliskiego pedet-u, że pedet ma autoryzację m. in. od Guerlain a inne perfumerie niekoniecznie...
Ogólnie moje informacje są niestety z drugiej ręki, gdyż nigdy po żadną autoryzację nie występowałem. Prawdą jest na pewno to, że większość perfumerii internetowych takowych nie posiada. I bardzo dobrze, gdyż często w takich umowach występują zapisy o sprzedaży po cenie sugerowanej (żeby nie popsuć marki ). Polskie perfumerie netowe kupują głównie w dwóch hurtowniach: el-nino i tagogroup, które z kolei zapewne kupują towar od producentów.
Producent może mieć wpływ jedynie na ceny hurtowe, traci kontrolę nad detalem.

Edytowane przez MichailK
Czas edycji: 2010-01-18 o 11:04
Stary 2010-01-18, 10:02   #1855
kroliczek190
Zadomowienie

Cytat:
Ogólnie moje informacje są niestety z drugiej ręki, gdyż nigdy po żadną autoryzację nie występowałem. Prawdą jest na pewno to, że większość perfumerii internetowych takowych nie posiada. I bardzo dobrze, gdyż często w takich umowach występują zapisy o sprzedaży po cenie sugerowanej (żeby nie popsuć marki ). Polskie perfumerie netowe kupują głównie w dwóch hurtowniach: el-nino i tagogroup, które z kolei zapewne kupują towar od producentów.
Producent może jedynie mieć wpływ jedynie na ceny hurtowe, traci kontrolę nad detalem.
To bardzo cenna informacja, dzięki
Uważam że perfumerie internetowe powinny na swoich stronach podawać źródło pochodzenia produktów, bo na ogół piszą coś w stylu "zapewniamy państwa ze nasze produkty są oryginalne i pochodzą z europejskich hurtowni"
Stary 2010-01-18, 11:11   #1856
MichailK
Zadomowienie

Cytat:
To bardzo cenna informacja, dzięki
Uważam że perfumerie internetowe powinny na swoich stronach podawać źródło pochodzenia produktów, bo na ogół piszą coś w stylu "zapewniamy państwa ze nasze produkty są oryginalne i pochodzą z europejskich hurtowni"
Źródło pochodzenia towaru jest przeważnie ściśle strzeżoną tajemnicą, przede wszystkim przed konkurencją. Widziałem nawet aukcję na allegro, na której delikwent chciał sprzedać swoje "konto" w hurtowni perfum za, bagatela, 40kzł
Stary 2010-01-18, 11:19   #1857
kroliczek190
Zadomowienie

Cytat:
Źródło pochodzenia towaru jest przeważnie ściśle strzeżoną tajemnicą, przede wszystkim przed konkurencją. Widziałem nawet aukcję na allegro, na której delikwent chciał sprzedać swoje "konto" w hurtowni perfum za, bagatela, 40kzł
Tym ciekawsze to zjawisko - bo na wodach z miejskich perfumerii są naklejki z nazwą, adresem i numerem telefonu dystrybutora... A co do perfumerii netowych wielu ludzi jest nieufnych właśnie przez ten brak danych
Stary 2010-01-18, 11:36   #1858
MichailK
Zadomowienie

Cytat:
Tym ciekawsze to zjawisko - bo na wodach z miejskich perfumerii są naklejki z nazwą, adresem i numerem telefonu dystrybutora... A co do perfumerii netowych wielu ludzi jest nieufnych właśnie przez ten brak danych
Jasne, tylko na tej naklejce znajduję się, jak wspomniałaś: nazwa importera, skład i miejsce produkcji, nie ma zaś wzmianki czy dystrybutor zakupił towar w hurtowni czy u producenta.
Masz jednak całkowitą rację, że ludzie boją się kupować w necie, ale to jest cena nie tylko tych "machinacji" ( choćby zacieranie kodów), ale również "cena niskich cen"
Stary 2010-01-18, 11:46   #1859
kroliczek190
Zadomowienie

Cytat:
Jasne, tylko na tej naklejce znajduję się, jak wspomniałaś: nazwa importera, skład i miejsce produkcji, nie ma zaś wzmianki czy dystrybutor zakupił towar w hurtowni czy u producenta.
Masz jednak całkowitą rację, że ludzie boją się kupować w necie, ale to jest cena nie tylko tych "machinacji" ( choćby zacieranie kodów), ale również "cena niskich cen"
Otóż to
Dlatego warto mieć zaufane źródło, a najlepiej jak się zna osobiście kogoś pracujacego w sklepie internetowym!
Przypuszczam że pracowników obowiazuja tajemnice zawodowe, bo na naszym znanym forum zapachowym tylko Ty się objawiłeś - ci z dolce czy pedetu ani mru mru
Stary 2010-01-18, 15:32   #1860
angel 310
BAN stały

GG do angel 310

Cytat:
Napisane przez Asiuuuuula Pokaż wiadomość
Ja pierwszy raz kupiłam w elNino i jestem bardzo zadowolona . Wszystko jak u bluegirl i angel 310 . Sprawniej już być nie może.
A co to za limitowanka? Czym sie różni, bo u nich na stronie wygląda tak samo jak inne... .
faktycznie, dziś przesyłka dotarła
flaszeczka(typowa kostka) jest z ciemnobrązowego szkła, napis Gucci jest na złotej blaszce, na takim złotym postumenciku stoi,wygląda pięknie
zanim kupiłam zapytałam o co biega z tą limitowanką, odp dostałam po jakiejś godzinie
angel 310 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości