Wiarygodne perfumerie internetowe - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-23, 01:00   #1951
deszczyk5
Przyczajenie

Dot.: Wiarygodne perfumerie internetowe

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
acz nie zaprzeczysz chyba, ze samo w sobie to sformulowanie nie ma wydzwieku pejoratywnego - dopiero w kotekscie wykorzystywania go przez nieuczciwych sprzedawcow, staje sie czyms negatywnym...
acz nie śmiałbym zaprzeczyć takiej konkluzji oczywiście że moja opinia dotycząca tego sformułowania oparta jest tylko i wyłącznie na zaskakujących praktykach "sprzedawców"
deszczyk5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 11:47   #1952
daqmar
Raczkowanie

Witajcie. Dołącza kolejna zadowolona perfumoholiczka z zakupów na Dolce.
We wtorek po 20.00 złożyłam zamówienie, w środę był mail, że paczka zostanie wysłana, w czwartek o 10.00 perfumy u mnie, Oczywiście wszystko ok, próbka, dobrze zapakowane, zapach oryginalny .
Myślałam że iperfumy to ekspres bo zamówiony towar miałam do 3 dni,a tu proszę Dolce o 1 dzień szybsza .
Ze swojej strony polecam obie perfumerie.

Edytowane przez daqmar
Czas edycji: 2010-01-23 o 11:48
daqmar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 21:54   #1953
Bellatrix
gamma Orionis

Przejrzałam wątek, spisałam najczęściej powtarzające się i polecane nazwy perfumerii - proszę, sprawdźcie czy wszystko się zgadza, czy powinnam coś dopisać - i wrzucę to do pierwszego postu, jednocześnie dając kilka linków do wątków podobnych: weryfikacyjnego, polecanych sprzedawców, niepolecanych, etc., bo niestety zdarzają się leniwce piszące nie tam gdzie trzeba ;]

Myślę że po "zatwierdzeniu" ten post i pozostałe usunę, dla porządku w wątku.

Perfumerie polskie:

Zagraniczne:

Nie polecane:

Edytowane przez Bellatrix
Czas edycji: 2010-01-23 o 23:19
Bellatrix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 21:57   #1954
cbr
never say no to panda

GG do cbr

a dla mnie fragrancenet stoi pod dużym znakiem zapytania (i chyba nie tylko dla mnie), bo robili mi jakieś straszliwe cyrki z wpłatą za zamówienie - ostatecznie odpuściłam i zamówiłam na fragrancexie

proponuję też na listę NIEpolecanych wpisać Demeter, bo to, co odpi...la ostatnio, to się nóż w kieszeni człowiekowi otwiera (tym bardziej, że nie są to zamówienia detaliczne, zostawiamy tam grube tysiaki)

*edit - zapomniałabym - jeszcze do zaufanych można dodać stronę wysyłkową pana Malle, bo rewelacyjna realizacja zamówienia i coś jeszcze... ale wyleciało mi z łebka

*edit2 - już wiem! stronę wysyłkową Tauera

Edytowane przez cbr
Czas edycji: 2010-01-23 o 22:02
cbr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 22:10   #1955
Bellatrix
gamma Orionis

Malle i Tauer to już bardziej 'sprecyzowane' strony, ale dopisałam.
W takim razie może dodać Quality i Galilu?

Demeter wylądowała w niepolecanych, jak i Fragrancenet.

Stary 2010-01-23, 22:13   #1956
cbr
never say no to panda

GG do cbr

Galilu i Q też powinny być
bo ja rozumiem, że chcemy stworzyć bazę sklepów z perfumami, takich sprawdzonych w 100%, czyli oba powyższe się kwalifikują (szczególnie jestem zachwycona Q, bo przy zamawianiu próbeczek, zawsze dostanę jakieś bonusowe, które przypasowują mi o wiele bardziej, niż te przeze mnie wybierane )

co do Tauera i Malle - można stworzyć osobną kategorię (oficjalne strony Wielkich Nosów )

*edit - aha, na gazetowym jest njus, że warszawskie CdG (R1, czy jak to się tam zwie?) zaczęło też prowadzić sprzedaż netową

*edit2 - co do Fragrancenet - prosiłabym jeszcze o opinię innych zakupujących w tym sklepie - ja się zawiodłam srogo :/

Edytowane przez cbr
Czas edycji: 2010-01-23 o 22:16
Stary 2010-01-23, 23:07   #1957
your Angel
czyli Endżi

Już na wątku z propozycjami do wspólnozakupowego o tym wspomniałam, ale na wszelki wypadek się powtórzę
Z rządzą zemsty do niechlubnej kategorii Black List zgłaszam kandydaturę beautyforyou.de . Historia choroby - TUTAJ . Generalnie rzecz biorąc:
- wystawiają na stronę rzeczy, których fizycznie nie posiadają i okazuje się to już po zapłaceniu za nie pieniędzy
- nie zabezpieczają paczek z perfumami - czego skutkiem może być właśnie przesyłanie trzech paczek pod rząd żeby ostatecznie zamówienie dotarło bez potłuczonego szkła w środku

No i ofkors Demeter. Ale już jest umieszczone, więc nie będę wyliczać oczywistości...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-24, 16:09   #1958
FLAJ
Raczkowanie

Czesc Dziewczyny A robila ktoras z Was moze zakupy w www.perfumeriaczerwona.pl ?
FLAJ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-24, 16:14   #1959
cbr
never say no to panda

GG do cbr

Cytat:
Napisane przez FLAJ Pokaż wiadomość
A robila ktoras z Was moze zakupy w www.perfumeriaczerwona.pl ?
wyszukiwarka nie gryzie, naprawdę --> http://www.wizaz.pl/forum/search.php?searchid=21145062
Stary 2010-01-24, 16:23   #1960
FLAJ
Raczkowanie

Przepraszam, ale jestem tutaj nowa, jak widac po postach i nie wszystko jeszcze ogarnelam. Poprawie sie Dziekuje Ci bardzo za link. Widze, ze nie za dobra ma opinie ta perfumeria... Dobrze, ze najpierw zapytalam tutaj, bo chcialam cos w niej kupic :p A tak na marginesie... Bo tu naprawde jest tyle tego, ze nawet nie wiem, gdzie zapytac... Mozesz mi jeszcze powiedziec, dlaczego skoro dodalam 10 recenzji, na temat produktow, to mimo ze przez jakies 3 dni byly one widoczne, teraz zostaly mi tylko 4?? Ktos je usunal?? Dziekuje i pozdrawiam!
Stary 2010-01-24, 16:25   #1961
Bellatrix
gamma Orionis

Najprawdopodobniej wpisany przez Ciebie czas używania kosmetyku był zbyt krótki, to najczęstsza przyczyna odrzucania recenzji. Polecam szczegółowy regulamin KWC.

P.S. Z lewej strony, w "Szybkim Menu Forum" masz spis wszystkich tematycznych wizażowych forów.
W zakładce "Forum techniczne" -> "Techniczne KWC", które dotyczy m.in. Twojego pytania.

Wszędzie można bez problemu dotrzeć i wszystko znaleźć, wystarczy czytać.

Edytowane przez Bellatrix
Czas edycji: 2010-01-24 o 16:30

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-24, 18:08   #1962
FLAJ
Raczkowanie

To dziwne, bo dwoch kosmetykow uzywalam tak samo dlugo i jeden zostal usuniety, a drugi nie... Ale no... widocznie tak mialo byc... A z tym szukaniem nadal nie moge sobie poradzic... ;/ Gdzie to sie wchodzi?? Jak mi moze ktos powiedziec :p

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Nadal nie wiem jak szukac... nie chodzilo mi o jakies Szybkie Menu Forum, tylko o to jak np moge znalezc informacje o np danej perfumerii... Podala mi dziewczyna link http://www.wizaz.pl/forum/search.php?searchid=21145062 i teraz bym chciala wiedziec, jak moge np o innych perfumeriach poszukac tak samo ;/
Stary 2010-01-24, 18:21   #1963
cbr
never say no to panda

GG do cbr

będzie offtop, ale już wyytłumaczę
wchodzisz do interesującego Cię wątku (Ty akurat szukasz informacji o perfumeriach netowych, więc to jest odpowiedni wątek)
na górze strony, ale nie na samej górze - gdzieś w okolicach (załącznik 1) masz opcje: Narzędzia, Przeszukaj ten wątek, Ocena
klikasz w Przeszukaj ten wątek (na tę strzałeczkę przy napisie) i rozwija Ci się małe okienko (załącznik 2)
w to jasne pole wpisujesz odpowiednią frazę, np. "dolce" i klikasz Idź (obok tego pola)
powinno Cię przenieść do listy postów w tym temacie, które mają w sobie słowo "dolce"

Edytowane przez cbr
Czas edycji: 2010-12-07 o 22:04
Stary 2010-01-24, 20:32   #1964
FLAJ
Raczkowanie

Dziekuje Ci slicznie za pomoc CBR!!! Juz wiem jak to zrobic ) I przepraszam za off topa
Stary 2010-01-26, 16:34   #1965
77motylek88
Raczkowanie

chyba na dolce jest drozej niz na perfumy-perfumeria patrzac nawet na lancome miracle 100ml i to niemala roznica w cenie
Stary 2010-01-26, 21:31   #1966
daqmar
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 77motylek88 Pokaż wiadomość
chyba na dolce jest drozej niz na perfumy-perfumeria patrzac nawet na lancome miracle 100ml i to niemala roznica w cenie
Niekoniecznie, wszystko zależy od perfum, bo np Flowerbomb jest tańsze
daqmar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 08:34   #1967
edit2009
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez czarna.noc Pokaż wiadomość
Dzieki za informacje, dziewczyny
Ja mialam zle doswiadczenie ze sklepem e-kosmetyki (kosmetyki nie doszly, nikt nie odbiera tel, brak reakcji na maila..)
Ale tym razem bede kupowac az 2 zapachy niedostepne juz w perfumeriach, wiec musze byc pewna.
Dzieki jeszcze raz
PS. e-perfumy faktycznie maja swietna oferte a do tego sa juz przez was sprawdzone
mam pytanie, wpisałam w przeglądarce www.e-perfumy.pl a wyświetliła mi się strona home.pl i informacja, że obsługę tej strony zapewnia właśnie home.pl, a co chodzi???
edit2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 08:59   #1968
feliz1984
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez edit2009 Pokaż wiadomość
mam pytanie, wpisałam w przeglądarce www.e-perfumy.pl a wyświetliła mi się strona home.pl i informacja, że obsługę tej strony zapewnia właśnie home.pl, a co chodzi???
To znaczy ze domena wygasla i nie ma juz takiej strony.
Stary 2010-01-27, 09:23   #1969
edit2009
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Agniesia666 Pokaż wiadomość
podbijam pytanie. ktos cos wie?

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

a w temacie - zamawialam na poczatku stycznia w el nino i bylo ok (chyba... bo teraz juz mnie w paranoje wpedzacie... ide omacac butelke jeszcze raz) :P
tak, kupowałam tam już dwukrotnie. Nie mam żadnych zastrzeżeń. Polecam pachniemy.pl, którą ma też drugą nazwę Luxury Perfumes czy jakoś tak aha i mają też taki dziwno-oryginalny przewodnik po perfumach

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-27, 09:43   #1970
kisiaczek2010
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Bellatrix Pokaż wiadomość
Przejrzałam wątek, spisałam najczęściej powtarzające się i polecane nazwy perfumerii - proszę, sprawdźcie czy wszystko się zgadza, czy powinnam coś dopisać - i wrzucę to do pierwszego postu, jednocześnie dając kilka linków do wątków podobnych: weryfikacyjnego, polecanych sprzedawców, niepolecanych, etc., bo niestety zdarzają się leniwce piszące nie tam gdzie trzeba ;]

Myślę że po "zatwierdzeniu" ten post i pozostałe usunę, dla porządku w wątku.

Perfumerie polskie:

Zagraniczne:

Nie polecane:

a czy znacie jakieś perfumerie internetowe z Krakowa? tak abym mogła odebrać osobiście? Będę wdzięczna za informację
kisiaczek2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 10:05   #1971
kroliczek190
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kisiaczek2010 Pokaż wiadomość
a czy znacie jakieś perfumerie internetowe z Krakowa? tak abym mogła odebrać osobiście? Będę wdzięczna za informację
To proste - wpisujesz zapach w ceneo.pl - np. Acqua di Gio - pokazuje się wiele sklepów internetowych (w tym wymienione na wizażu) - posrodku ustawiasz myszą suwak na "lokalizacja - Kraków" i masz wynik które sklepy mają w Krakowie siedzibę.
kroliczek190 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 10:08   #1972
kisiaczek2010
Przyczajenie

DZIĘKI za podpowiedź pozdrawiam ciepło
kisiaczek2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 11:59   #1973
selektazz
Przyczajenie

Witam to kompetentne forum jako świeżak;] Chciałam sie zapytac czy ktoś coś wie o miastoperfum.pl, prześledziłam wątki ale nic co by mi odpowiedziało na to pytanie nie trafiłam.
"Oferują dostawę w 24 godziny" , ale po 24h godzinach nic. Napisałam do nich maila, ale cisza. Status realizacji zamówienia na stronie także sie nie zmienia. Stąd moje pytanie czy ktoś cos o nich wie, bo może to ja jestem nadpobudliwa i powinnam spokojnie czekac, albo powinnam jakies kroki już podjąc w tej kwestii.
selektazz jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-27, 12:11   #1974
kroliczek190
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez selektazz Pokaż wiadomość
Witam to kompetentne forum jako świeżak;] Chciałam sie zapytac czy ktoś coś wie o miastoperfum.pl, prześledziłam wątki ale nic co by mi odpowiedziało na to pytanie nie trafiłam.
"Oferują dostawę w 24 godziny" , ale po 24h godzinach nic. Napisałam do nich maila, ale cisza. Status realizacji zamówienia na stronie także sie nie zmienia. Stąd moje pytanie czy ktoś cos o nich wie, bo może to ja jestem nadpobudliwa i powinnam spokojnie czekac, albo powinnam jakies kroki już podjąc w tej kwestii.
Hmmm może nieostrożnie ze wybrałaś mało znany sklep - mam nadzieję że zaznaczyłaś przesyłkę za pobraniem?
kroliczek190 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 08:21   #1975
selektazz
Przyczajenie

Perfumy dotarły i wszystko z nimi w jak najlepszym porządku. Firma w porządku ostatecznie. Tylko nie powinni sie reklamować dostawą w 24h, bo to naprawde nic strasznego jeżeli klient poczeka te 2 dni, tylko obawy wzbudza jak nie ma towaru i kontaktu po 24h a płatność jest tylko przelewem. Podkreślam jednak, że perfumy ok, przesyłka ubezpieczona, zapach zafoliowany, zapakowany w tyle folii że prędko jej nie wypstrykam Trzeba też przyznać, że ceny maja calkiem ładne. Kupowałam Yves Saint Laurent elle 50ml za 143zł
selektazz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 16:15   #1976
edit2009
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kisiaczek2010 Pokaż wiadomość
ja też jestem z Krakowa tak, jest perfumeria internetowa w Krakowie, nazywa się pachniemy.pl , robiłam już tam zakupy, wszystko było ok Pozdrawiam
Stary 2010-01-28, 17:08   #1977
HulaGirl
Zakorzenienie

GG do HulaGirl

ultraviolet.pl co sądzicie?

szukałam w tym wątku ale raczej to hasło pojawia się tutaj właśnie w formie pytań o tą perfumerie, nie widziałam odpowiedzi i opinii na jej temta
HulaGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 19:53   #1978
andzia_i
Rozeznanie

Dziewczyny szukam perfum Be Givenchy i nigdzie nie mogę ich znależć, prosze pomóżcie mi.
andzia_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 09:37   #1979
zania
Matka buldoga

Cytat:
Napisane przez andzia_i Pokaż wiadomość
Dziewczyny szukam perfum Be Givenchy i nigdzie nie mogę ich znależć, prosze pomóżcie mi.
Prosze: http://www.allegro.pl/item899834350_..._toilette.html

Dla pewnosci mozesz wrzucic do watku o weryfikacji aukcji.

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Chyba, ze chcialas z perfumerii - no to lipa
Stary 2010-01-29, 13:25   #1980
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

www.e-glamour.pl
- 27.01.10 (środa) godz. 7.14, złożenie zamówienia na 2 zapachy, na kwotę powyżej 300zł za pobraniem (płatne przy odbiorze), uprawniającą już do darmowej wysyłki.
- 27.01.10r godz. 8.33 - mail o rozpoczęciu realizacji
- 28.01.10 (czwartek) godz. 11.22 - mail informujący że zamówienie jest już w drodze, podany numer przesyłki DPD
- 29.01.10 (piątek) przed południem - przesyłka jest już u mnie.

Produkty zgodne z opisem, gratis 2 próbki.
Dobrze zabezpieczone, każdy flakon owinięty bąbelkową folią, wnętrze kartonu wypełnione ścinkami papieru z niszczarki, także flakony nie miały jak się przemieszczać.

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości