![]() |
#181 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Wiarygodne perfumerie internetowe
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A' propos Dioneta, kiedyś tam zajrzałam i było napisane, że strona na sprzedaż i nie realizują zamówień.
![]() |
#182 |
Przyczajenie
|
Witam Was bardzo serdecznie!To moj pierwszy post niestety dosc przykry dla mnie...Mam problem zamowilam tydzien temu w perfumerii internetowej,,Wisienka"wo de perfumowana.No i problem dzisiaj w skrzynce znalazlam list z Urzedu Celnego w Gdyni informujacy mnie o oplacie celnej w kwocie 1 zl oraz prosbe o dostarczenie dowodu zakupu.Nie mieszkam w Gdyni ,w dodatku nie mam pojecia jak interpretowac slowa-W razie nie zgloszenia przesylki do odprawy celnej lub wniosku o powrotny wywoz po 14 dniach przesylka jest nieodreczalna zostanie zwrocona za granice lub potraktowana zgodnie z dyspozycja nadawcy...no coz czy ktoras z WAs miala podobna przygode z ,,Wisienka".Prosze bardzo mocno o pomoc ,jak zareagowac?pozdrawiam serdecznie
|
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
opłaty możesz dokonać chyba przelewem na konto UC a dowodem może być wyciąg bankowy jeżeli płaciłaś przelewem, natomiast wisienka w regulaminie ma zawartą klauzulę zwrotu kosztów opł.celnej w razie zatrzymania przez UC - kserujesz wydatki i puszczasz im faxem, powodzenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Miałam podobny problem. Mieszkam w Słupsku, więc również dostałam z Urzędu Celnego z Gdyni prośbę o przesłanie dowodu zakupu. Na zamówieniu był podany numer faksu, pod który mam przesłać dowód zakupu. Wysłałam dowód zakupu faksem na poczcie. Dwa dni później listonosz przyniósł mi przesyłkę. Opłaty celne łącznie wyniosły około 40 zł, a perfumy kosztowały mnie około 106 zł. Niestety nie wiem jak wygląda sprawa zwrotu cła przez Wisienkę , bo nie ubiegałam się o zwrot. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#185 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W nawiązaniu do mojego eksperymentu z Le Fleur: dzisiaj przysłali mi wiadomość, że moje zamówienie nie może zostać zrealizowane, bo nie mają tego, co zamówiłam. Patrzcie państwo, jak tak, to się odzywają, a na moje maile z pytaniami o poprzednie zamówienie i wpłatę przelewem, to milczą jak nagrobek.
Trudności są stanem normalnym, ale przemijającym. Czasem łatwiej zgasić w sobie światło niż rozjaśnić ciemność. Mój wirtualny psiurek - Mundek ![]() Edytowane przez Edwina2111 Czas edycji: 2006-04-18 o 15:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Zadomowienie
|
Co powiecie na to:
https://www.usaperfumes.com http://www.makesgoodscents.com Znalazłam piękny puder Shalimara: http://www.usaperfumes.com/dt/awsha44dp.htm oraz tu: http://www.makesgoodscents.com/Produ...847SH&click=27 Zamawiać?
#187 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#188 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiedziałam, że to forum jest fajne, ale że ma moc czynienia cudów i załatwiania rzeczy niemożliwych do załatwienia, to nie wiedziałam. ![]() ![]() ![]() Odezwali się do mnie z perfumerii Le Fleur na PW. Tak, tak, dobrze czytacie- nie odpowiedzieli na moje hurtowo słane maile, tylko wyczytali moje skargi na Wizażu i zareagowali: że przeglądając to forum, zauważyli moje zastrzeżenia, co do wpłaty i terminowości i chcą to wyjaśnić. Wymieniłam wiadomości z kierownikiem sprzedaży i pieniądze się znajdą z powrotem na moim koncie. Podobno zostały źle zaksięgowane. Na to, że takie pomyłki się zdarzają, to byłam przygotowana, w końcu nie myli się tylko ten, co nic nie robi. Ale nie omieszkałam się podzielić moim rozżaleniem o całkowity brak kontaktu z ich strony, co mnie niesłychanie wkurzało i o co miałam właśnie największe pretensje. I że coś mają z telefonem (podobno dlatego, że mieli kłopoty z zasięgiem) Poinformowali mnie stanowczo,że wyciągnęli już konsekwencje wobec odpowiedzialnego za to pracownika. A dzisiaj zadzwonił do mnie pan (chyba ktoś tam ważny) z osobistymi przeprosinami za zaistniałą sytuację, odbyliśmy całkiem uprzejmą pogawędkę na temat zaufania i specyfiki zakupów w Internecie i gdyby nie cała sytuacja, moje wrażenia byłyby wielce pozytywne. Cenię sobie umiejętność przyznania się do błędu i takie gesty, więc mnie troszkę udobruchali. Reasumując, może teraz wszystko będzie u nich działało, jak należy. Trochę się w moich oczach zrehabilitowali i zwracam im honor, który tu chyba nieco podważyłam. A Wizaż wielbię bałwochwalczo: ![]() ![]() ![]()
![]() |
#189 |
Raczkowanie
|
Edwina, rzeczywiście zajączek sprawił ci niespodziankę
![]() ![]() Boją się o przyszłą klientelę i dobrze, może czegoś ich to nauczy. |
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Zakorzenienie
|
możesz powiedzieć, że zachowali się w porządku jak faktycznie zobaczysz kaskę na koncie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#191 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#192 |
BAN stały
|
Dziewczyny ja mam pytanie odnosnie Strawberrynet.
Dostalam wezwanie z Urzedu Celego chcieli zeby wyslac im potwierdzenie e-mail znolzenia zamowienia ale ja tego maila nie mam, juz dawno wykasowalam czy moge jakos an stronie to sprawdzic? nigdzie nie moge znalesc historii zamowien |
![]() ![]() |
![]() |
#193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możesz mieć problem Marsiglia, bo wydaje mi się, że na stronie Truskawki tego nie sprawdzisz. Może wyślij do UC jakieś bankowe potwierdzenie zapłaty. Powinno wystarczyć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#194 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() W zalaczniku od UC bylo otwierdenie zamowienia, wiec po co im nastepne :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Zakorzenienie
|
Tak wogóle, to co to za cyrk z tym wysyłaniem potwierdzeń. Też właśnie to przerabiam. Nigdy wcześniej nie przydarzyła mi się podobna akcja. Owszem, płaciłam cło listonoszowi, ale jakieś potwierdzenia? Teraz czytam, że to nagminna praktyka.
Dziwię się, że UC wysyła listy polecone z takim zawiadomieniem. To przecież musi wcale niemało kosztować. Coraz bardziej pod górkę te zakupy na Strawberry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja przefaksowałam:
Na razie nie oddzwonili, więc może im wystarczy tych dowodów ![]() A, i jeszcze zadzwoniłam do UC, żeby upewnić się, że faks doszedł. Szczerze powiedziawszy, załamałam się lekko z powodu tych wszystkich koniecznych formalności ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#197 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
na który z adresów strawberry wysyłany był mail? niestety akurat trafiła mi się wizyta w urzędzie celnym i muszę się liczyć z zapłatą zarówno VAT jak i akcyzy (kosmetyki kolorowe) ale i tak nie mam ochoty zrezygnować z truskawki ! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#198 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A odnośnie adresu, na który wysłać tego maila, to takowy jest chyba podany w zakładce Customer Service przy postanowieniach dot. ewentualnego zwrotu cła |
|
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Raczkowanie
|
Potwierdzam teorię Homyka, zamówiłam w wisience, paczka nie dotarła po 7 dniach, za to przyszło zawiadomienie z UC, teraz wysyłam na adres poczty głównej potwierdzenie zapłaty, obliczą mi cło, jeśli ureguluję na poczcie wówczas mogę odebrać paczkę- 3,20 zł lub 20 zł - dla firm (nieźle poczta sobie dorabia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Raczkowanie
|
Czy ktoś wie, co się dzieje z Perflandem? Złożyłam zamówienie 12 dni temu, nawet odliczając Święta będzie ponad tydzień... I nic. Status zamówienia - cały czas w realizacji. Na maile nie odpowiadają.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 | |
With Beauty In Love
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Przyczajenie
|
Witam,
bardzo dziękuję za informację i w momencie kiedy sfinalizuję całą transakcję napiszę jaki był końcowy efekt. Pozdrawiam wszystkie wizażystki !!! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 |
Przyczajenie
|
Witam weekendowo,
właśnie dostałam potwiedzenie z truskawki o uznaniu wszystkich kosztów zwiazanych z opłatami celnymi plus koszty maniupulacyjne, a miałam naliczone około 200 zł, więc w sumie transakcję mogę uznać za bardzo udaną. Poza tym informację do truskawki wysłałam w środę a już w piątek miałam potwierdzenie o przelewie. ŻYCZĘ WSZYSTKIM TAK UDANYCH ZAKUPÓW I POZDRAWIAM |
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Raczkowanie
|
ja z kolei mogę zaliczyć wisienkę do sklepów przeszłości, sklep ten nie zwraca naliczonego cła!!! Paczka została oclona, opłaciłam cło, jednkaże te koszty są sprawą klienta. więc wisienka idzie w odstawkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Zakorzenienie
|
http://www.marko.bydgoszcz.pl/index....=&brutto_suma=
Dziewczyny co o tym sądzicie? Niby wszystko wygląda ok, ale nie znalazłam adresu fitmy co jest niepokojace hmmmmm |
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Raczkowanie
|
mulier, stronka jest niby w porządku, tylko brak jest jakichkolwiek danych, nie ma nic o oświadczeniu, że sprzedają oryginalne produkty, nic o ew. reklamacji. ceny niektórych pozycji są bardzo korzystne, można ich zasypać pytaniami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#208 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Zakorzenienie
|
no dzwoniłam tam nawet, zadałam kluczewe (co prawda niczego nie gwarantujące) pytanie o oryginalnośc produktów, miły Pan odpowiedział mi żartem " są tak oryginalne jak ja sam"...
![]() ![]() ![]() Skoro homyk mówi, że raczej pewne, to może zaryzykuję, np. jakiś drobny zakup ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już kilka razy ryzykowałam w takich nieznanych szerzej perfumeriach internetowych i jeszcze się nie nacięłam. Nerwy przy tym były straszne, to fakt, szczególnie jak płaci się przelewem. Ale żyje się tylko raz. Czasem, żeby osiągnąć cel, trzeba zaryzykować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:33.