![]() |
#2221 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiarygodne perfumerie internetowe
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2222 | |
Matka buldoga
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2223 |
Raczkowanie
|
Czy ktoras z polskich perfumerii internetowych akceptuje PayPal?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2224 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam nadzieje że wszystko będzie ok z perfumami. Jak nie będę się bawiła najwyżej w zwroty ![]() Tak mi się coś właśnie wydawało że ktoś ze wspólnych zakupów od nich brał ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2225 |
Przyczajenie
|
Witam drogie Pani,
Zakupiłem w dolce słynne hugo boss bottled i niestety jestem rozczarowany...Na 99% otrzymałem podróbkę, to nie są te słodkie i orzeźwiające perfumy, które kupiłem 2 lata temu w Douglasie i się nimi zachwycałem. Na dodatek mam kolegę sąsiada, który bez przerwy praktycznie uzywa "Szaraka" i jak nic te perfumy,k tóre dostałem z Dolce nie przypominają ich. Jestem ciekawy odp. od tej perfumerii, przecież mogła im się trafić zła partia,jakaś podróbka...Jak wiadomo Szaraki nie są foliowane przez producenta i jeszcze łatwiej o podróbkę...Później może prześle foty pudełka i samej butelki w celu zwerifikowania. Miał może ktoś do czynienia z podobną sytuacją? |
![]() ![]() |
![]() |
#2226 | |
Matka buldoga
|
Cytat:
![]() Kiedy skonczyles Bossa zakupionego 2 lata w D.? To, ze na twoim koledze Boss sie pieknie i swiezo rozwija nie musi tak samo rozwijac sie na tobie. Nie pisalabym tez, ze otrzymales podrobke. Ja w to nie wierze. Inna sprawa, ja tez kiedys sie zachwycalam Dolce Vita, a w tym roku kupilam sobie bodajze 10 ml i juz mi nie pasuja. Na pewno nie kupilam podrobki. Po prostu moze zmienil mi sie gust lub percepcja w odbieraniu zapachow. Rowniez jestem ciekawa odpowiedzi od Dolce. Jesli mozesz to daj znac co odpisali.
![]() |
#2227 |
Przyczajenie
|
Hmmm Douglas ? a co w nim złego? bo jakby przesłania nie zrozumiałem?
Kupując 2 lata temu szaraka używałem non stop czyli skończyłem go prawie po miesiącu. Ja doskonale wiem że wszystko to zależy od PH skóry i nie każde perfumy pachnią tak samo. Ale specjalnie jeszcze dzis przyniosłem do pracy buteleczkę i dałem "zaaplikować" kolegom ten specyfik-sorry ale nie powaliły na kolana mnie. Z resztą jeśli chodzi o trwałość to też nie powala już nie mówie że popsikałem na ubraniach-efekt ten sam. Wracając do samej perfumerii dolce, przecież taka perfumeria zrobiła sobie przez lata mega mocną reklamę, mają miliony na kontach. W związku z czym co im zależy wrzucić od czasu do czasu jakąś podróbe... Z resztą Hugo Boss Bottled są pakowane bez tej folijki co jeszcze łatwiej można napotkać na fake...Jeśli chodzi o kontakt z dolce czuje że będzie trudny ponieważ kiedyś czytałem jak forumowicz mający własną perfumerię prosił o współpracę z nimi-zero odzewu. |
![]() ![]() |
![]() |
#2228 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A podstawa: idź do sklepu stacjonarnego (Douglas) i na jeden blotter psiknij sklepową wodę a na drugi blotter wodę z internetu. Oba blottery winny pachnieć identycznie i tak samo długo. Jeśli nie - zrób zwrot. Podkreślam - BLOTTERY NIE SKÓRA - bo dla mnie stwierdzenia "każda skóra emanuje perfumy po swojemu" nijak się mają do autentyczności. Toć wiadomo że zależy to od stu różnych czynników jak dieta, stan zdrowia, własny zapach skóry itd. - testy na skórze (zwłaszcza w odstępach czasu) są niemiarodajne ![]() ![]() Aha, jeszcze jedno - bedąc w sklepie porównaj skład na obu opakowaniach - być może jest jakaś różnica (zresztą, miałeś poprzedni flakon 2 lata temu). Edytowane przez kroliczek190 Czas edycji: 2010-05-13 o 11:29 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2229 |
Matka buldoga
|
Dla mnie testy z psikaniem na blottery/reke w przypadku zapachu z dwoch butelek nie sa wiarygodne. Oczywiscie jesli mowa o osobie, ktora wie, ze z jedna flaszka jest cos nie tak. Rozumiecie - podswiadomie juz wiemy, ze zapach to podroba i nie bedzie nam sie podobac.
Tedziko, przeprowadz taki test, ale na osobie nie wtajemniczonej. Ot, powiedz jej, ze masz 2 zapachy do wyboru, nie mozesz sie zdecydowac i zeby ta osoba wyrazila zdanie, ktory jej sie bardziej podoba. Oczywiscie mozesz udac sie tez do D. i tam na miejscu porownac nie tylko zapach, ale i butelki. Czy rzeczywiscie jest to ta sama woda? Moze teraz jakas wersja limitowana sie pojawila? I jeszcze jedno. Troche nie ladnie, ze nie odpowiedzieli twojemu koledze na maila. Ale ty znajdujesz sie w innej sytuacji i z reklamacja nie maja prawa odprawic cie z kwitkiem. Tylko juz nie szalej z ta woda i jej psikaniem, zeby potem nie bylo problemu z przyjeciem jej, bo np pol butelki gdzies wyparowalo ![]() I kurcze, no jakos nadal nie wierze ze taka perfumeria moglaby robic przekrety. Tym bardziej na szarych bossach, ktore znowu do drogich nie naleza. Probowales do nich dzwonic, skoro z mailem sie nie spiesza? ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Ja tam testery tez kupuje bez folijki. A nawet chyba i zwykle produkty kupowalam bez ![]() Poza tym folijki to i na podrobach mozna dostac, wiec tym to bym sie nie sugerowala. Inna sprawa, taka folie latwo otworzyc a potem ja zalepic, np lakierem.
#2230 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Chciałam zamówić DKNY Be Delicious i jest tam za 177 zł za 100ml to chyba tanio z tego co się orientuje no i są z Krakowa wiec zaoszczędze na wysyłce ![]()
![]() |
#2231 | |
Matka buldoga
|
Cytat:
Takze udanych zakupow ![]()
![]() |
#2232 |
Przyczajenie
|
Perfumy z el-nino dotarły b, szybko. Jeszcze nie testowałam ich (migrena skutecznie mi to uniemożliwia), ale sprawdziłam daty produkcji (po kodach) i o ile acqua di gio jest z 2009 roku, to już lou lou jest z 2007, a to już 3 lata. Zastanawiam się nad reklamacją, bo jednak 3 lata od daty produkcji to chyba długo. Nie zużyję tych perfum w krótkim czasie, bo to 100ml.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2233 | |
never say no to panda
|
Cytat:
jeśli perfumy były nieotwierane i przechowywane prawidłowo - 3 lata to pikuś i dla mnie reklamowanie ich jest bezpodstawne, bo zapach niezmieniony, prawda? ![]()
Edytowane przez cbr Czas edycji: 2010-05-14 o 03:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2234 | ||
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
Cytat:
ot, nie dalabym tez 3 - letnich perfum komus na urodziny.
![]() ![]() |
![]() |
#2235 | |
never say no to panda
|
Cytat:
![]() dla mnie akurat 3 lata od produkcji (dla produktu zafoliowanego, nieużywanego i przechowywanego w stosunkowo chłodnym miejscu, choć bez przesady... byle nie leżały na koloryferze) to jednak "świeżak" co innego przy perfumach "odkupowanych" od kogoś, które nie wiadomo, jak były przechowywane (chodzi mi głównie o bezkartonikowość i dumne stanie na najbardziej widocznej i nasłonecznionej półeczce ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2236 | |
Matka buldoga
|
Cytat:
Nawet do dzisiaj mam ta mala buteleczke, wiec wersja jest ta sama. A ze od posiadania moich pierwszych DV uplynelo juz z 15 lat to i "slodkie zycie" moglo sie zmienic ![]()
![]() |
#2237 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zgodzę się z Siarką - co inszego perfumy wycofane (tutaj nie oczekuję informacji, że są sprzed lat kilku, gdyż każdy se może po necie pogrzebać i sprawdzić i wiadomo, że OI nie będzie świeżo zjechana z taśmy produkcyjnej ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2238 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Liczę, że na jakieś 3-4lata ta pojemność wystarczy, bo mam jeszcze inne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2239 |
Zakorzenienie
|
A po 7 latach to nie wiadomo, co z nimi będzie
![]() Powodzenia w każdym razie! |
![]() ![]() |
![]() |
#2240 |
Przyczajenie
|
tester drozszy od perfum?
Hello, przegladam oferte kokai.pl i natykam sie na poszukiwane perfumy, ale w 2 ee wersjach tj.:
Givenchy Pi 100ml oraz Tester Givenchy Pi 100ml No i nie wiem czemu tester jest drozszy od samych perfum?:/ Jak to jest? Z gory dzieki za odpowiedzi.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2241 |
BAN stały
|
Dot.: tester drozszy od perfum?
Ponieważ produkt jest w tej chwili przeceniony z 259 na 169
![]() ![]() Albo po prostu błąd perfumerii ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2243 |
Przyczajenie
|
Dot.: tester drozszy od perfum?
To które proponujecie kupic? Ja jestem w tej branzy zielony, tylko kupic, byle oryginalne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2245 | ||
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() Cytat:
i tez zycze powodzenia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2246 |
Przyczajenie
|
jeśli chodzi o moja sprawę to zadzwonił do mnie Pan z dolce i zaczal tłumaczyć że to oczywiscie nie możliwe że sprzedaliby podróbkę. Zostałem poinformowany ze mamy teraz taki okres że alergikom inaczej wszystko pachnie-tylko że ja nie jestem alergikiem...perfumy są poddawane badaniu kontroli jakości i takie tam...
Tylko ja nadal nie czuje tego mega za****go zapachu. Przyniosłem do pracy specjalnie buteleczkę i dałem zaaplikować kolegom, no nie zachwycili się. W domu to samo nikt z kobiet nie urzekł się tym zapachem. Co gorsza an ubraniach max 2 godz. i zapach ucieka. Przy najbliższej okazji ide do Sephory i wypsiukam się Bosiakiem. Kazdy moze przecież popełnic błędy...Dla mnie ta sprawa nadal jest nie wyjaśniona. oczywiście pytałem się co jeśli odeslałbym perfumy-dostałem odp. ze nie ma takiej możliwości. |
![]() ![]() |
![]() |
#2247 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
w sumie nie dziwie sie, ze zwrotu z uwagi na podrobke, nie chca przyjac...
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2248 |
Przyczajenie
|
a ja polecam perfumerie www.i-perfume.pl
tam maja oryginalne perfumy i w rozsądnych cenach |
![]() ![]() |
![]() |
#2249 |
Raczkowanie
|
To ja może coś napisze z drugiej strony, bo perfumy sprzedaje.
To że czasami w jednym sklepie tester jest droższy niż zapach w kartoniku i folii nie znaczy że to oszustwo, kant i naciąganie. Czasami kupuje się tester, wycenia zgodnie z przyjętym w sklepie narzutem i stawia w sklepie. A po jakimś czasie hurtownia robi promocję i można kupić ten sam zapach w oryginalnym pudełku, w folii itd dużo taniej niż się kupiło ten tester. I wtedy znowu robi się narzut na produkt standardowy i wychodzi taniej niż tester. I co w tym złego? Co mamy robić? Zawyżać cenę produktu czy oddać tester za darmo? No bez sensu. Zostaje tak jak jest droższy tester i tańszy produkt, najwyżej tester sprzeda się dopiero po tym jak się sprzeda produkt, 2 czy 3 miesiące na półce go nie zbawi. Co do terminu ważności 3 lata to wybaczcie, ale jest to na tyle długi termin że nie wydaje się nieuczciwe ze sprzedający o tym nie poinformował. Jeśli jednak ktoś uważa inaczej to ma 10 dni na odesłanie nieotwartego zafoliowanego produktu bez podania przyczyny. A co do podróbek to jeśli kupujecie w sklepie który na produkt ma fakture VAT i dostajecie na to paragon, to jest dalece mało prawdopodobne żeby to była podróbka. Wcale nie dziwie się że dolce się broni, oni mają dowód legalnego zakupu wystawiony przez hurtownie, skoro hurtownia wystawiła im fakturę to towar musiała też kupić legalnie i ma na to dowód, więc nie ma możliwości żeby były tam nielegalne podróbki. Wyszłoby to na wierzch przy pierwszej lepszej kontroli. Sklep nie ma też obowiązku przyjąć odpakowanego towaru bo takie jest prawo konsumenckie. Jeszcze jedna rzecz mi się rzuciła w oczy. To nie prawda że nie ma testerów 30ml, a jeśli są to są podrobione. Nam się regularnie udaje takie kupić w normalnej legalnej hurtowni i nie mieliśmy nigdy żadnych skarg co do tych produktów. Jako wyjaśnienie podaje się m.in. fakt że 30 są często produkowane do zestawów w kartonikach zbiorczych ( np. woda toaletowa + balsam + żel ) i wtedy one najczęściej nie mają folii, kartonika, więc perfumy pochodzące z takich zdekompletowanych zestawów albo produkowane do zestawów, są potem sprzedawana jako testery bo bez kartonika. |
![]() ![]() |
![]() |
#2250 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pytam mimo iz sama nigdy nie odsyłałam jak bywało coś nie tak (nie chciało mi się po prostu użerać z odsyłaniem, nie miałam zresztą czasu), wiem ze dziewczyny odsyłały - i perfumerie nie robiły im żadnych problemów, wręcz przepraszały (kiedyś ktoś opisał odsyłany tester Gucci2 z paprochami) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:32.