Wiarygodne perfumerie internetowe - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-11, 20:43   #2221
agusia_1
Zakorzenienie

GG do agusia_1
Dot.: Wiarygodne perfumerie internetowe

Cytat:
Napisane przez paradoxal Pokaż wiadomość
Dzięki za info. A jak u nich z próbkami? Do każdej flaszki dodają 1 próbkę, czy 1 do zamówienia?
Dają dużo próbek

Szukasz kota/psa do adopcji? Może Twoi znajomi szukają? Zajrzyj do nas!

Adopcje na terenie Warszawy i okolic
agusia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 20:45   #2222
zania
Matka buldoga

Cytat:
Dzięki za info. A jak u nich z próbkami? Do każdej flaszki dodają 1 próbkę, czy 1 do zamówienia?
Ja akurat zamawialam 2x Moschino (jedno zamowienie) i dostalam 2 probki roznych zapachow + jeden szklany pilniczek
Stary 2010-05-12, 11:52   #2223
Tam Dao
Raczkowanie

Czy ktoras z polskich perfumerii internetowych akceptuje PayPal?
Tam Dao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 12:53   #2224
Karolina2211
Raczkowanie

GG do Karolina2211

Cytat:
Napisane przez agusia_1 Pokaż wiadomość
Kupowałam wcześniej w Fanaberii na allegro, a teraz robiłam łączone zakupy w sklepie i na allegro i w obu przypadkach byłam bardzo zadowolona
W niektórych przypadkach coś jest trochę tańsze w sklepie a w niektórych na allegro więc warto porównywać
Kontakt telefoniczny i mailowy bardzo dobry, jedyne co mogę im zarzucić to brak gratisowych próbek nawet przy dużych zakupach
W sumie tez by mi tak pasowało - zakupy łączone. Wysłałam do nich maila z pytaniem czy tak w ogóle mogę zrobić.
Mam nadzieje że wszystko będzie ok z perfumami. Jak nie będę się bawiła najwyżej w zwroty
Tak mi się coś właśnie wydawało że ktoś ze wspólnych zakupów od nich brał
Karolina2211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 09:02   #2225
tedziko
Przyczajenie

Witam drogie Pani,
Zakupiłem w dolce słynne hugo boss bottled i niestety jestem rozczarowany...Na 99% otrzymałem podróbkę, to nie są te słodkie i orzeźwiające perfumy, które kupiłem 2 lata temu w Douglasie i się nimi zachwycałem. Na dodatek mam kolegę sąsiada, który bez przerwy praktycznie uzywa "Szaraka" i jak nic te perfumy,k tóre dostałem z Dolce nie przypominają ich. Jestem ciekawy odp. od tej perfumerii, przecież mogła im się trafić zła partia,jakaś podróbka...Jak wiadomo Szaraki nie są foliowane przez producenta i jeszcze łatwiej o podróbkę...Później może prześle foty pudełka i samej butelki w celu zwerifikowania.
Miał może ktoś do czynienia z podobną sytuacją?
tedziko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 09:31   #2226
zania
Matka buldoga

Cytat:
Napisane przez tedziko Pokaż wiadomość
Witam drogie Pani,
Zakupiłem w dolce słynne hugo boss bottled i niestety jestem rozczarowany...Na 99% otrzymałem podróbkę, to nie są te słodkie i orzeźwiające perfumy, które kupiłem 2 lata temu w Douglasie i się nimi zachwycałem. Na dodatek mam kolegę sąsiada, który bez przerwy praktycznie uzywa "Szaraka" i jak nic te perfumy,k tóre dostałem z Dolce nie przypominają ich. Jestem ciekawy odp. od tej perfumerii, przecież mogła im się trafić zła partia,jakaś podróbka...Jak wiadomo Szaraki nie są foliowane przez producenta i jeszcze łatwiej o podróbkę...Później może prześle foty pudełka i samej butelki w celu zwerifikowania.
Miał może ktoś do czynienia z podobną sytuacją?
No tak, Douglas to przeciez wyrocznia
Kiedy skonczyles Bossa zakupionego 2 lata w D.?
To, ze na twoim koledze Boss sie pieknie i swiezo rozwija nie musi tak samo rozwijac sie na tobie.
Nie pisalabym tez, ze otrzymales podrobke. Ja w to nie wierze.
Inna sprawa, ja tez kiedys sie zachwycalam Dolce Vita, a w tym roku kupilam sobie bodajze 10 ml i juz mi nie pasuja. Na pewno nie kupilam podrobki. Po prostu moze zmienil mi sie gust lub percepcja w odbieraniu zapachow.

Rowniez jestem ciekawa odpowiedzi od Dolce. Jesli mozesz to daj znac co odpisali.
Stary 2010-05-13, 09:42   #2227
tedziko
Przyczajenie

Hmmm Douglas ? a co w nim złego? bo jakby przesłania nie zrozumiałem?

Kupując 2 lata temu szaraka używałem non stop czyli skończyłem go prawie po miesiącu. Ja doskonale wiem że wszystko to zależy od PH skóry i nie każde perfumy pachnią tak samo. Ale specjalnie jeszcze dzis przyniosłem do pracy buteleczkę i dałem "zaaplikować" kolegom ten specyfik-sorry ale nie powaliły na kolana mnie. Z resztą jeśli chodzi o trwałość to też nie powala już nie mówie że popsikałem na ubraniach-efekt ten sam.
Wracając do samej perfumerii dolce, przecież taka perfumeria zrobiła sobie przez lata mega mocną reklamę, mają miliony na kontach. W związku z czym co im zależy wrzucić od czasu do czasu jakąś podróbe...
Z resztą Hugo Boss Bottled są pakowane bez tej folijki co jeszcze łatwiej można napotkać na fake...Jeśli chodzi o kontakt z dolce czuje że będzie trudny ponieważ kiedyś czytałem jak forumowicz mający własną perfumerię prosił o współpracę z nimi-zero odzewu.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-13, 10:15   #2228
kroliczek190
Zadomowienie

Cytat:
Hmmm Douglas ? a co w nim złego? bo jakby przesłania nie zrozumiałem?

Wracając do samej perfumerii dolce, przecież taka perfumeria zrobiła sobie przez lata mega mocną reklamę, mają miliony na kontach. W związku z czym co im zależy wrzucić od czasu do czasu jakąś podróbe...
Tedziko, jeśli nie jesteś zadowolony z wody (osobiście bardzo lubię i polecam dolce.pl jako renomowany sklep), po prostu ją zwróć.
A podstawa: idź do sklepu stacjonarnego (Douglas) i na jeden blotter psiknij sklepową wodę a na drugi blotter wodę z internetu. Oba blottery winny pachnieć identycznie i tak samo długo. Jeśli nie - zrób zwrot.
Podkreślam - BLOTTERY NIE SKÓRA - bo dla mnie stwierdzenia "każda skóra emanuje perfumy po swojemu" nijak się mają do autentyczności. Toć wiadomo że zależy to od stu różnych czynników jak dieta, stan zdrowia, własny zapach skóry itd. - testy na skórze (zwłaszcza w odstępach czasu) są niemiarodajne Trzeba w tej samej chwili porównać zapachy na papierkach lub tkaninie (np. na rękawie kurtki) i tyle. Ma być to samo. I wierzę że będzie to samo
Aha, jeszcze jedno - bedąc w sklepie porównaj skład na obu opakowaniach - być może jest jakaś różnica (zresztą, miałeś poprzedni flakon 2 lata temu).

Edytowane przez kroliczek190
Czas edycji: 2010-05-13 o 11:29 Powód: dopisek
kroliczek190 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 12:39   #2229
zania
Matka buldoga

Dla mnie testy z psikaniem na blottery/reke w przypadku zapachu z dwoch butelek nie sa wiarygodne. Oczywiscie jesli mowa o osobie, ktora wie, ze z jedna flaszka jest cos nie tak. Rozumiecie - podswiadomie juz wiemy, ze zapach to podroba i nie bedzie nam sie podobac.

Tedziko, przeprowadz taki test, ale na osobie nie wtajemniczonej. Ot, powiedz jej, ze masz 2 zapachy do wyboru, nie mozesz sie zdecydowac i zeby ta osoba wyrazila zdanie, ktory jej sie bardziej podoba. Oczywiscie mozesz udac sie tez do D. i tam na miejscu porownac nie tylko zapach, ale i butelki.
Czy rzeczywiscie jest to ta sama woda? Moze teraz jakas wersja limitowana sie pojawila?

I jeszcze jedno. Troche nie ladnie, ze nie odpowiedzieli twojemu koledze na maila. Ale ty znajdujesz sie w innej sytuacji i z reklamacja nie maja prawa odprawic cie z kwitkiem. Tylko juz nie szalej z ta woda i jej psikaniem, zeby potem nie bylo problemu z przyjeciem jej, bo np pol butelki gdzies wyparowalo

I kurcze, no jakos nadal nie wierze ze taka perfumeria moglaby robic przekrety. Tym bardziej na szarych bossach, ktore znowu do drogich nie naleza.

Probowales do nich dzwonic, skoro z mailem sie nie spiesza?

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Ja tam testery tez kupuje bez folijki. A nawet chyba i zwykle produkty kupowalam bez
Poza tym folijki to i na podrobach mozna dostac, wiec tym to bym sie nie sugerowala. Inna sprawa, taka folie latwo otworzyc a potem ja zalepic, np lakierem.
Stary 2010-05-13, 14:26   #2230
bagera
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zania Pokaż wiadomość
Ja w Luxury Perfumes nie kupowalam, ale znalazlam takie opinie o tej perfumerii KLIK Moze juz czytalyscie je? Wydaje sie byc w porzadku.
Strona internetowa to pachniemy.pl O nia wam chodzilo?
W regulaminie znajduja sie tez dane o firmie. Rowniez tu nie widze nic niepokojacego.

Jedynie ceny mnie jakos nie zachecily
Dzięki
Chciałam zamówić DKNY Be Delicious i jest tam za 177 zł za 100ml to chyba tanio z tego co się orientuje no i są z Krakowa wiec zaoszczędze na wysyłce
bagera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 17:15   #2231
zania
Matka buldoga

Cytat:
Napisane przez bagera Pokaż wiadomość
Dzięki
Chciałam zamówić DKNY Be Delicious i jest tam za 177 zł za 100ml to chyba tanio z tego co się orientuje no i są z Krakowa wiec zaoszczędze na wysyłce
Masz racje, szukalam na allegro i w sieci i faktycznie oni maja najtaniej. Tzn na allegro cos tam wypatrzylam, ale jak dodalam koszty wysylki to na jedno wyszlo. Mysle wiec, ze oferta jest bardzo dobra. No i odbior osobisty tez jest na plus - od razu widzisz, za co placisz.
Takze udanych zakupow

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-14, 02:17   #2232
paradoxal
Przyczajenie

Perfumy z el-nino dotarły b, szybko. Jeszcze nie testowałam ich (migrena skutecznie mi to uniemożliwia), ale sprawdziłam daty produkcji (po kodach) i o ile acqua di gio jest z 2009 roku, to już lou lou jest z 2007, a to już 3 lata. Zastanawiam się nad reklamacją, bo jednak 3 lata od daty produkcji to chyba długo. Nie zużyję tych perfum w krótkim czasie, bo to 100ml.
paradoxal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 02:58   #2233
cbr
never say no to panda

GG do cbr

Cytat:
ou lou jest z 2007, a to już 3 lata. Zastanawiam się nad reklamacją, bo jednak 3 lata od daty produkcji to chyba długo. Nie zużyję tych perfum w krótkim czasie, bo to 100ml.
temat wałkowany x razy, ale ponownie - perfumy to nie kolorówka z krótką datą przydatności (od daty produkcji)
jeśli perfumy były nieotwierane i przechowywane prawidłowo - 3 lata to pikuś i dla mnie reklamowanie ich jest bezpodstawne, bo zapach niezmieniony, prawda?

Edytowane przez cbr
Czas edycji: 2010-05-14 o 03:06
cbr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 09:12   #2234
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez zania Pokaż wiadomość
Inna sprawa, ja tez kiedys sie zachwycalam Dolce Vita, a w tym roku kupilam sobie bodajze 10 ml i juz mi nie pasuja. Na pewno nie kupilam podrobki. Po prostu moze zmienil mi sie gust lub percepcja w odbieraniu zapachow.
Żanno, a moze wczesniej sie zachwycalas wersja Dolce Vita sprzed reformulacji? nie dalej jak pare dni temu (moze ciut wiecej) wyplynela na forum taka kwestia, ktora, przyznam, byla mi wczesniej nieznana^^

Cytat:
Napisane przez cbr Pokaż wiadomość
temat wałkowany x razy, ale ponownie - perfumy to nie kolorówka z krótką datą przydatności (od daty produkcji)
jeśli perfumy były nieotwierane i przechowywane prawidłowo - 3 lata to pikuś i dla mnie reklamowanie ich jest bezpodstawne, bo zapach niezmieniony, prawda?
oj, nie potrafie sie z tym zgodzic - dla mnie perfumy 3 - letnie to jednak dosc stare perfumy - a przynajmniej na tyle, ze uwazam, ze winno sie przy nich - podczas sprzedazy - zamieszczac stosowna informacje. owszem, nieotwieranie i dobre przechowywanie faktycznie moze perfumom nie zaszkodzic, ale nie uwierze, ze czas swego nie robi. zwlaszcza, ze te perfumy dopiero zaczna byc uzywane i nie wiadomo jak dlugo beda mialy sluzyc.
ot, nie dalabym tez 3 - letnich perfum komus na urodziny.
Stary 2010-05-14, 12:59   #2235
cbr
never say no to panda

GG do cbr

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
oj, nie potrafie sie z tym zgodzic - dla mnie perfumy 3 - letnie to jednak dosc stare perfumy - a przynajmniej na tyle, ze uwazam, ze winno sie przy nich - podczas sprzedazy - zamieszczac stosowna informacje. owszem, nieotwieranie i dobre przechowywanie faktycznie moze perfumom nie zaszkodzic, ale nie uwierze, ze czas swego nie robi. zwlaszcza, ze te perfumy dopiero zaczna byc uzywane i nie wiadomo jak dlugo beda mialy sluzyc.
to ja się zapytam: a taka OI-ka i Koszmara?

dla mnie akurat 3 lata od produkcji (dla produktu zafoliowanego, nieużywanego i przechowywanego w stosunkowo chłodnym miejscu, choć bez przesady... byle nie leżały na koloryferze) to jednak "świeżak"
co innego przy perfumach "odkupowanych" od kogoś, które nie wiadomo, jak były przechowywane (chodzi mi głównie o bezkartonikowość i dumne stanie na najbardziej widocznej i nasłonecznionej półeczce ) - wtedy się zgodzę - 3 lata to jednak może być sporo
Stary 2010-05-14, 13:54   #2236
zania
Matka buldoga

Cytat:
Żanno, a moze wczesniej sie zachwycalas wersja Dolce Vita sprzed reformulacji? nie dalej jak pare dni temu (moze ciut wiecej) wyplynela na forum taka kwestia, ktora, przyznam, byla mi wczesniej nieznana^^
Moze masz racje. Nie przyszlo mi to do glowy, a tez mi cos sie o uszy obilo czytajac forum.
Nawet do dzisiaj mam ta mala buteleczke, wiec wersja jest ta sama. A ze od posiadania moich pierwszych DV uplynelo juz z 15 lat to i "slodkie zycie" moglo sie zmienic
Stary 2010-05-14, 14:24   #2237
anka_res
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez cbr Pokaż wiadomość
to ja się zapytam: a taka OI-ka i Koszmara?

dla mnie akurat 3 lata od produkcji (dla produktu zafoliowanego, nieużywanego i przechowywanego w stosunkowo chłodnym miejscu, choć bez przesady... byle nie leżały na koloryferze) to jednak "świeżak"
co innego przy perfumach "odkupowanych" od kogoś, które nie wiadomo, jak były przechowywane (chodzi mi głównie o bezkartonikowość i dumne stanie na najbardziej widocznej i nasłonecznionej półeczce ) - wtedy się zgodzę - 3 lata to jednak może być sporo

Zgodzę się z Siarką - co inszego perfumy wycofane (tutaj nie oczekuję informacji, że są sprzed lat kilku, gdyż każdy se może po necie pogrzebać i sprawdzić i wiadomo, że OI nie będzie świeżo zjechana z taśmy produkcyjnej , natomiast w przypadku normalnie produkowanych egzemplarzy, zwłaszcza ze sklepu, nowych => nieużywanych, wypadałoby wziąć pod uwagę, że zużywanie też będzie trochę trwać i tak z 3 lat zrobi się 7 albo i 10. Mnie tam wiek aż tak bardzo nie uruchamia ( o ile kolor / zapach są bez zmian), ale jeśli, czujesz się niekomfortowo z tymi Lou Lou - reklamuj. Zwłaszcza, że to dawka na długie lata
anka_res jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 14:55   #2238
paradoxal
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez anka_res Pokaż wiadomość
Zgodzę się z Siarką - co inszego perfumy wycofane (tutaj nie oczekuję informacji, że są sprzed lat kilku, gdyż każdy se może po necie pogrzebać i sprawdzić i wiadomo, że OI nie będzie świeżo zjechana z taśmy produkcyjnej , natomiast w przypadku normalnie produkowanych egzemplarzy, zwłaszcza ze sklepu, nowych => nieużywanych, wypadałoby wziąć pod uwagę, że zużywanie też będzie trochę trwać i tak z 3 lat zrobi się 7 albo i 10. Mnie tam wiek aż tak bardzo nie uruchamia ( o ile kolor / zapach są bez zmian), ale jeśli, czujesz się niekomfortowo z tymi Lou Lou - reklamuj. Zwłaszcza, że to dawka na długie lata
Napisałam maila z reklamacją- na razie cisza.... Świeższy miałam flakon, który właśnie skończyłam...
Liczę, że na jakieś 3-4lata ta pojemność wystarczy, bo mam jeszcze inne
paradoxal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 15:06   #2239
anka_res
Zakorzenienie

A po 7 latach to nie wiadomo, co z nimi będzie

Powodzenia w każdym razie!
anka_res jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-14, 16:22   #2240
hvdy
Przyczajenie

tester drozszy od perfum?

Hello, przegladam oferte kokai.pl i natykam sie na poszukiwane perfumy, ale w 2 ee wersjach tj.:

Givenchy Pi 100ml

oraz

Tester Givenchy Pi 100ml

No i nie wiem czemu tester jest drozszy od samych perfum?:/
Jak to jest? Z gory dzieki za odpowiedzi..
hvdy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 16:37   #2241
kasiaa91
BAN stały

Dot.: tester drozszy od perfum?

Ponieważ produkt jest w tej chwili przeceniony z 259 na 169 a cena testera cały czas wynosi 179 chyba
Albo po prostu błąd perfumerii
kasiaa91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 16:49   #2242
skarbiatko
Zakorzenienie

może zalegają z jakiejś starszej partii i dlatego obniżyli żeby wyprzedać...

skarbiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 17:49   #2243
hvdy
Przyczajenie

To które proponujecie kupic? Ja jestem w tej branzy zielony, tylko kupic, byle oryginalne
hvdy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 17:51   #2244
kasiaa91
BAN stały

Ja proponuję tutaj kupić klik wyjdzie jeszcze taniej i sprzedawca polecany
kasiaa91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 15:03   #2245
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
cbr, Anna napisala wszystko to, co mialo byc odpowiedzia na Twoj post

Cytat:
Napisałam maila z reklamacją- na razie cisza.... Świeższy miałam flakon, który właśnie skończyłam...
Liczę, że na jakieś 3-4lata ta pojemność wystarczy, bo mam jeszcze inne
Cytat:
A po 7 latach to nie wiadomo, co z nimi będzie
ano wlasnie.
i tez zycze powodzenia
Stary 2010-05-15, 15:34   #2246
tedziko
Przyczajenie

jeśli chodzi o moja sprawę to zadzwonił do mnie Pan z dolce i zaczal tłumaczyć że to oczywiscie nie możliwe że sprzedaliby podróbkę. Zostałem poinformowany ze mamy teraz taki okres że alergikom inaczej wszystko pachnie-tylko że ja nie jestem alergikiem...perfumy są poddawane badaniu kontroli jakości i takie tam...
Tylko ja nadal nie czuje tego mega za****go zapachu. Przyniosłem do pracy specjalnie buteleczkę i dałem zaaplikować kolegom, no nie zachwycili się. W domu to samo nikt z kobiet nie urzekł się tym zapachem. Co gorsza an ubraniach max 2 godz. i zapach ucieka. Przy najbliższej okazji ide do Sephory i wypsiukam się Bosiakiem. Kazdy moze przecież popełnic błędy...Dla mnie ta sprawa nadal jest nie wyjaśniona. oczywiście pytałem się co jeśli odeslałbym perfumy-dostałem odp. ze nie ma takiej możliwości.
Stary 2010-05-15, 15:51   #2247
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
jeśli chodzi o moja sprawę to zadzwonił do mnie Pan z dolce i zaczal tłumaczyć że to oczywiscie nie możliwe że sprzedaliby podróbkę. Zostałem poinformowany ze mamy teraz taki okres że alergikom inaczej wszystko pachnie-tylko że ja nie jestem alergikiem...perfumy są poddawane badaniu kontroli jakości i takie tam...
Tylko ja nadal nie czuje tego mega za****go zapachu. Przyniosłem do pracy specjalnie buteleczkę i dałem zaaplikować kolegom, no nie zachwycili się. W domu to samo nikt z kobiet nie urzekł się tym zapachem. Co gorsza an ubraniach max 2 godz. i zapach ucieka. Przy najbliższej okazji ide do Sephory i wypsiukam się Bosiakiem. Kazdy moze przecież popełnic błędy...Dla mnie ta sprawa nadal jest nie wyjaśniona. oczywiście pytałem się co jeśli odeslałbym perfumy-dostałem odp. ze nie ma takiej możliwości.
a tylko to, ze podrobke dostales, sugerowales? moze warto bylo napomknac o niewlasciwym przechowywaniu zapachu badz wieku perfum? (sprawdzales date produkcji?).
w sumie nie dziwie sie, ze zwrotu z uwagi na podrobke, nie chca przyjac...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-17, 12:36   #2248
pszczolka78
Przyczajenie

a ja polecam perfumerie www.i-perfume.pl
tam maja oryginalne perfumy i w rozsądnych cenach
pszczolka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 12:53   #2249
troczek
Raczkowanie

To ja może coś napisze z drugiej strony, bo perfumy sprzedaje.
To że czasami w jednym sklepie tester jest droższy niż zapach w kartoniku i folii nie znaczy że to oszustwo, kant i naciąganie. Czasami kupuje się tester, wycenia zgodnie z przyjętym w sklepie narzutem i stawia w sklepie. A po jakimś czasie hurtownia robi promocję i można kupić ten sam zapach w oryginalnym pudełku, w folii itd dużo taniej niż się kupiło ten tester. I wtedy znowu robi się narzut na produkt standardowy i wychodzi taniej niż tester. I co w tym złego? Co mamy robić? Zawyżać cenę produktu czy oddać tester za darmo? No bez sensu. Zostaje tak jak jest droższy tester i tańszy produkt, najwyżej tester sprzeda się dopiero po tym jak się sprzeda produkt, 2 czy 3 miesiące na półce go nie zbawi.
Co do terminu ważności 3 lata to wybaczcie, ale jest to na tyle długi termin że nie wydaje się nieuczciwe ze sprzedający o tym nie poinformował. Jeśli jednak ktoś uważa inaczej to ma 10 dni na odesłanie nieotwartego zafoliowanego produktu bez podania przyczyny.
A co do podróbek to jeśli kupujecie w sklepie który na produkt ma fakture VAT i dostajecie na to paragon, to jest dalece mało prawdopodobne żeby to była podróbka. Wcale nie dziwie się że dolce się broni, oni mają dowód legalnego zakupu wystawiony przez hurtownie, skoro hurtownia wystawiła im fakturę to towar musiała też kupić legalnie i ma na to dowód, więc nie ma możliwości żeby były tam nielegalne podróbki. Wyszłoby to na wierzch przy pierwszej lepszej kontroli.
Sklep nie ma też obowiązku przyjąć odpakowanego towaru bo takie jest prawo konsumenckie.
Jeszcze jedna rzecz mi się rzuciła w oczy. To nie prawda że nie ma testerów 30ml, a jeśli są to są podrobione. Nam się regularnie udaje takie kupić w normalnej legalnej hurtowni i nie mieliśmy nigdy żadnych skarg co do tych produktów. Jako wyjaśnienie podaje się m.in. fakt że 30 są często produkowane do zestawów w kartonikach zbiorczych ( np. woda toaletowa + balsam + żel ) i wtedy one najczęściej nie mają folii, kartonika, więc perfumy pochodzące z takich zdekompletowanych zestawów albo produkowane do zestawów, są potem sprzedawana jako testery bo bez kartonika.
troczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 13:20   #2250
kroliczek190
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez troczek Pokaż wiadomość
Jeśli jednak ktoś uważa inaczej to ma 10 dni na odesłanie nieotwartego zafoliowanego produktu bez podania przyczyny.
Czy to oznacza, ze gdyby kupiony zapach był zepsuty, nie można go odesłać bo się już otworzyło?
Pytam mimo iz sama nigdy nie odsyłałam jak bywało coś nie tak (nie chciało mi się po prostu użerać z odsyłaniem, nie miałam zresztą czasu), wiem ze dziewczyny odsyłały - i perfumerie nie robiły im żadnych problemów, wręcz przepraszały (kiedyś ktoś opisał odsyłany tester Gucci2 z paprochami)
kroliczek190 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości