![]() |
#211 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiarygodne perfumerie internetowe
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Przyczajenie
|
truskawkowe zakupy
zamowilam swojemu facetowi na truskawce jego ukochany zapach - Dunhill'a Desire i przyznam,ze sama nie wiem co mam o nich myslec.. Butelka wyglada niby ok brakuje na niej imienia Alfred w nazwie, oznaczenia na pudelku wskazuja,ze miejsce produkcji jest to samo, kod kreskowy rowniez identyczny, wiec nie wiem skad roznica w oznaczeniu flakonu. Jesli chodzi o zapach to moze jestem przewrazliwiona ale wydaje mi sie mniej intensywny i nie unosi sie za moim facetem tak jak kiedys..
mam nadzieje,ze moje odczucia sa bledne bo korci mnie zeby zamowic tym razem cos dla siebie i pewnie niedlugo to zrobie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam serdecznie! Dokonałam u Państwa "testowego" zakupu, czyli sprawdzenia wiarygodności i sposobu działania sklepu. Oto wnioski: - byłam bardzo miło zaskoczona w sobotę telefonem jednej z Pań w sprawie zamówienie (kwestia potwierdzenie, upewnienia się co do opcji - kupiłam dezodorant lancome w kremie, chodziło o to czy ma być to krem, roll-on itp. itd.) - produkt jest oryginalny - paczka przyszła bardzo szybko - nie naliczono mi rabatu, o którym Państwo informujecie przy każdorazowym otwarciu Waszej strony. Specjalnie w tej kwestii, zanim złożyłam zamówienie telefonowałam do Państwa, aby sie upewnić na jakiej zasadzie to działa. Poinformowano mnie, ze te 15 % rabatu będzie automatycznie odliczone od ceny produktu przy zamówieniu. A tu nic! Dezodorant kosztował 65 zł plus koszty wysyłki 12,50 w sumie 77,50 zł. I tyle też zapłaciłam odbierając paczke. Wniosek z tego taki, że ów rabat na kosmetyki pielęgnacyjne to po prostu fikcja. Jeżeli nie ma to większego znaczenia przy mniejszym zamówieniu, to juz przy zamówieniu na dużo wyższą kwotę powoduje spore rozczarowanie klienta i poczucie, że został po prostu "zrobiony w balona", sugerując sie ceną a do tego obiecanym rabatem. - Produkt przyszedł mocno sfatygowany. Podejrzewam, że jest to poniekąd wina opakowania (tylko koperta bąbelkowa). I tu znowu drobna uwaga. Zakupy robiłam dla siebie, więc nie zależy mi na opakowaniu, ale jeżeli kupiłabym np. perfumy na prezent to juz moje rozczarowanie sięgnęłoby zenitu. Skoro pobieracie Państwo dość wysoką opłatę za paczke (1 produkt- nie 10 zł jak Państwo sugerujecie, ale 12,50) to można by pomyśleć o solidniejszym opakowaniu, np. o jakimś kartoniku. Sprzedawcy z allegro, których nie cechuje profesjonalizm jak Państwa pomysleli o tym juz dawno, a i koszty przesyłki (choć to akurat drobnostka, ale taki sa fakty) sa niższe (zazwyczaj 11 zł za pobraniem). Pozdrawiam serdecznie, "upierdliwa klientka", xxxxxxxxxxxxxxxx a oto odpowiedź jaka nadeszła: Witam serdecznie! Chciałbym podziękować Pani za słowa krytyki, które pozwolą mam zwiększyć profesjonalizm i nie dopuścić do popełniania błędów. Co dotyczy rabatu to muszę Panią przeprosić, ponieważ zamówienie obsługiwała osoba nowo przyjęta do pracy ale wiem, że to nie jest żadne wytłumaczenie dlatego w ramach jakiegoś zadośćuczynienie mogę zaproponować jakiś upominek od mojej firmy, oczywiście jeżeli będzie z pani strony chęć zakupu jakiegokolwiek towaru. Jeżeli chodzi o opłatę to na naszej stronie jest zaznaczone, że koszt przesyłki przewidziany jest od 10,00 - 15,00 zł i jest to uzależnione od wagi produktu. Serdecznie pozdrawiam Marek Uselis |
|
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Raczkowanie
|
Co dotyczy rabatu to muszę Panią przeprosić, ponieważ zamówienie obsługiwała osoba nowo przyjęta do pracy ale wiem, że to nie jest żadne wytłumaczenie dlatego w ramach jakiegoś zadośćuczynienie mogę zaproponować jakiś upominek od mojej firmy, oczywiście jeżeli będzie z pani strony chęć zakupu jakiegokolwiek towaru.
[/quote] Mulier, Pan Marko minął się z powołaniem. Pownien mieć stragan na rynku. |
![]() ![]() |
![]() |
#216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sprawa wyglada więc tak: produkty oryginalne, ale aby ewentualnie (!!!) zrekompensować sobie moje straty muszę cos jeszcze u nich kupić ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Zakorzenienie
|
Czy ktoś kupował może na stronie www.perfumeria.pl ???? Wydaje się świetna strona, szybko działa, perfumy tańsze niż w sklepie. Ale czy oryginalne ???? Ma ktoś jakieś doświadczenia z tym sklepem ???
#218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Zakorzenienie
|
nabrałam ochoty, żeby coś ładnego kupić taniej i porównałam ceny w kilku perfumeriach internetowych, a że znam dodatkowo ceny sklepowe tych kosmetyków to już sama nie wiem co o tym myśleć. Najbardziej boję się podróbek. Zobaczcie co wywęszyłam:
1)www.tamago.pl, nie piszą na stronie, że ich perfumy są oryginalne. Na maila odpowiedzieli natychmiast: oto mój mail do nich, bo interesująca dla mnie była cena Givenchy-Verry Irresistible (30ml EDT) 105-złnormalnie cena jest średnio między 150-170zł: [I]"Szanowni Państwo, Jestem zainteresowana zakupem perfum u Państwa, jednak nigdzie na stronie internetowej nie znalazłam informacji o orygilanlości produktów. Czy to nie są oryginalne perfumy ???? A może są po dacie ważności ?? Pytam ponieważ różnice cenowe są znaczne w porównaniu z innymi sklepami, zarówno tymi internetowymi jak i nie."[/I a oto co dostałam w odpowiedzi od nich: "Witam Panią serdecznie, Na początek przeproszę- nie ja powinieniem odpowiadać na Pani maila, lecz osoba za to odpowiedzialna. Stanie się to jednak dopiero w poniedziałek, stad moja decyzja o jak najszybszej odpowiedzi- pytanie jest z grupy tych najbardziej istotnych ( w poniedziałek dostanie Pani zapewne oficjalną odpowiedź od kogoś innego). Perfumy sprzedawane w naszej perfumerii sa orginalne. Nie jest to zaznaczone w sklepie gdyż samo umieszczenie nazw powinno świadczyć o ich orginalności- inaczej łamalibyśmy prawo oraz wprowadzali klientów w błąd. Raz jeszcze zapewniam- są to orginalne produkty. Zapraszam do zakupów. Z Poważaniem Jakub Gierasimiuk +48 600983881 marketing@tagomago.pl" oraz kolejny przed chwilą: "Szanowna Pani, Wszystkie nasze produkty sa oryginalne. Mamy najlepszych dostawców. Znamy się na na perfumach i kosmetykach. Nie ma możliwości, aby dostała od nas produkty nieoryginalne. Z poważaniem Jędrzej Karasek www.tagomago.pl" co o tym myślicie ??? prawda czy podejrzane ??? zamawiać czy raczej nie ???? 2) Kolejna perfumeria to sorea.pl, mają na stronie info, że maja oryginalne produkty,a produkt, który mnie interesuje to:Thierry Mugler -Alien cena 189,-zł za 30 ml EDP, gdzie normalnie cena jest między 270-300 zł warto czy nie warto pokusić się o zakup ???? Pytam bo przy takich cenach, gdzie płaci się w setkach gdyby okazało się, że to podróba to tylko strata, a nie zysk. 3) następna to: e-perfumy.pl, jest info na stronie, że produkty oryginalne. ten sam zapach Alien, ta sama pojemność, cena 199,-zł 4) kolejna to: dolce.pl, jest info na stronie, ze oryginalne produkty, interesujący mnie produkt to: Lacoste, cena 132,-zł (30 ml, EDT) 5) kolejna to flakonik.pl, ten sam produkt czyli Lacoste, 30 ml EDT, cena 128,-zł 6) ostatnia to perfumy-perfumeria.pl,jest info, że oryginały, ten sam produkt Lacoste, 30 ml,EDT cena: 132,-zł -darmowa wysyłka, można odebrać za pobraniem. Co myślicie o tym ? bo mam ochotę na te 4 perfumy i nie wiem czy je zamówić w necie, czy raczej dać sobie spokój i pójść do sklepu i kupić po NORMALNEJ cenie ???
#220 |
Raczkowanie
|
Ktora z perfumerii : jasmine, la fleur czy esentia jest najbardziej wiarygodna i najszybciej dostarczy towar? czytam te opinie i juz sie gubie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#221 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Przy czterech perfumach naprawdę zaoszczędzisz sporą sumkę. I na pewno będą to oryginały. Spróbuj. ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#222 |
Zakorzenienie
|
zastanawia mnie skąd Ci sprzedawcy biorę te perfumy, skoro nawet z ich zarobkiem są średnio 100 zł tańsze. Kto jest taki głupi, żeby towar, który chodzi normalnie O WIELE WIĘCEJ sprzedawać tak nisko ?????
#223 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a) nie muszą wynajmować sklepu, czyli odpada im dzierżawa; b) nie muszą ponosić kosztów utrzymania sklepu- prądu, wody, ogrzewania, itp.; c) nie muszą zatrudniać sprzedawców i płacić im pensji; d) nie muszą płacić ZUSu za tychże sprzedających; e) nie muszą wliczać w marżę ewentualnych towarów ukradzionych, które "nóg dostały". Myślę, że taką działalność można nawet prowadzić w pojedynkę, bez potrzeby rozbudowy wielkiego magazynu, w końcu nic nie trzeba rozkładać na półkach tak, aby klient widział. Wszystko można sobie obejrzeć wirtualnie. Według mnie to własnie stąd bierze się ta różnica w cenie, a nie dlatego, że perfumy są podejrzane.
![]() |
#224 |
Raczkowanie
|
zgadzam się z Edwiną, koszty utrzymania sklepu, związane m.in. z pracownikami są bardzo wysokie. Internet daje możliwość obniżenia kosztów do minimum. Prawdę mówiąc, odwiedzam sephorę tylko by kupić kolorówkę, a zapachy jedynię wywąchać, potem zamawiam je w necie
|
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Zakorzenienie
|
dzięki Wam dziewczyny, to chyba jednak coś sobie zamówię
![]() ![]() Zastanawiam się skąd w posiadaniu sprzedawców biorą się testery, bo jak wiadomo one pachną intensywniej i dłużej przez to się trzymają, czyli lepiej sobie kupić chyba testerek. Czy testerki, które nie mają korka szybciej wietrzeją czy to nie ma znaczenia ???
![]() |
#226 |
Wtajemniczenie
|
Testery sa tak samo trwale jak produkt, to bajka rozpuszczana przez sprzedawcow testerow.Jesli nie przeszkasza Ci brak korka, mozesz kupic tester.Chociaz czasami maja one korek, a roznia sie jedynie napisem, lub naklejka- tester.
Testery sprzedawcy maja z roznych zrodel,legalnych i mniej.Na testerach zazwyczaj maja najwiekszy zarobek.Tak w skrocie to wyglada |
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Raczkowanie
|
Powrócę do zakupów na Truskawce, bo właśnie trzy dni temu odebrałam od nich przesyłkę. Zamówiłam EDP Azurra Lorisa Azzaro (refil, 50 ml) i spokojnie moge polecić ten sklep. Trzy dni testowania zapachu na sobie utwierdziły mnie, że przysłano mi oryginał, poza tym jako bonus za pierwszy zakup dostałam make up Borghese, nawet może być. Dodam, że za Azzurę zapłaciłam dokładnie 96,33 PLN, specjalnie czekałam na dobry kurs dolara w stosunku do PLN, dziś Azzura kosztuje równo 100 PLN. Urząd Celny nic ode mnie nie chciał, choć nadawca nakleił na przesyłce deklarację celną i podał wartość - właśnie to 96 PLN, zaznaczając przy tym, że jest to gift. Co do opakowania, to bez zarzutu, pudełeczko, w środku styropian i pieczolowicie ułożony zamówiony towar. Aha, przesyłka przyszła w ciągu 8 dni. Zatem polecam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Przyczajenie
|
Ostrzegam wszystkie wizażystki przed sklepem wisienka.pl sprzedali mi podróbkę z honk kongu.. buteleczka ze skazami ...zapach zbliżony do oryginału, jednakże bardzo drażliwy, ostry i nieprzyjemny... poza tym sklep nie posiada, żadnych numerów telefonów kontaktowych, danych firmy, NIP-u, czy REGON-u itd. nie dajcie się oszukać....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#229 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Przyczajenie
|
AniaSob słuchaj...po pozytywnych opiniach na wizazu wisienki postanowiłam tak na próbę zamówić perfum niedostępny już w polsce.... wiem jak pachnie oryginał i wiem jak wyglada oryginalna butelka...wierzyć nie musisz...ale przecież jeżeli paczka dociera do Ciebie z honkkongu to na co Ty liczysz...że niby tam oryginały produkują??? Zastanów się... to już widać, że coś jest nie tak... aaa co do sklepu to każdy może sobie taką strone internetową założyć, bez adresu firmy, rejestracji działalności i nabijać ludzi w butelkę...przez wisienke moje zaufanie do sklepów internetowych się skończyło....i dziwię się, że wcześniejsze wypowiedzi na temat tego sklepu były pozytywne...aaaha jak będę miała cyfrówkę to prześlę zdjęcie podróbki ( z wisienki)... i oryginału ze stron zagranicznych... ale to troszkę potrwa.... pozdrawiam...
|
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Raczkowanie
|
Ja rownież kupowałam na wisience i otrzymałam tylko oryginalne perfumy, byłam bardzo zadowolona z ich usług dopóki UC nie naliczył mi cła, które wiśnia nie zwraca. Myślę, że powinnaś napisać do nich, bo możliwe że sprzedano ci po prostu przterminowany produkt.
|
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Wtajemniczenie
|
napisz do nich reklamacje, z uwagi na przeterminowanie produktu.
Kupilam juz cos pare razy i w wisience i w truskawie(tez wysylaja z hong kongu- nie rozumiem o co ten caly szum) i wszystko bylo ok.Zamawiam po jednym produkcie,aby cla mi nie naliczyli ![]() w przypadku bardzo starych zapachow , dawno wycofanych istnieje mozliwosci "zepsucia" |
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Raczkowanie
|
![]()
evee
Zamawiam po jednym produkcie,aby cla mi nie naliczyli Zastanawiam się nad zakupem na truskawce ![]() Evee skąd masz pewność, że przy zamówieniu jednego produktu nie naliczą cłą??? A tak ogólnie to czy jak otworzą przesyłkę na granicy to cło mogą naliczyć do wszystkich produktów czy tylko do perfum?? |
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Przyczajenie
|
Witam,
po pierwsze jeśli urząd celny przechwyci przesyłkę to doliczy 22% VAT do wszystkich produktów a oprócz tego 7% akcyzy do perfum i kosmetyków kolorowych. Opłaty te nie są doliczane do przesyłek - prezentów o wartości do 40 USD a jeśli chodzi o cło to nie dotyczy ono indywidualnie sprowadzanych towarów do wartości 1000 USD. Jednak jeśli przytrafi ci się tak przykra niespodzianka z Urzędem Celnym to truskawka zawsze zwracała pełną kwotę poniesionych dodatkowych oplat w ciągu tygodnia, więc ryzyko przepłaconych zakupów jest zerowe. Życzę udanych zakupów !!! |
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Raczkowanie
|
Bromissima dzięki za tak wyczerpującą odp.
![]() ![]() ![]() Ale z tym cłem to chyba nie do końca tak jest bo w tamtym roku zamówiłam pare szmatek z Victoria's secret na kwote 94,91$ i na granicy oczywiści doliczyli cło 125zł + prowizja dla agencji celnej ![]() ![]() Dlatego teraz wole nie mieć do czynienia z urzędem celnym ![]() Dodam tylko, że na truskawce napewno zamówie w przyszlym tygodniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#236 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Przyczajenie
|
Część,
to co napisałam to dotyczy wysyłek pocztowych a nie dostaw za pomocą agencji celnych. Pozdrawiam weekendowo !!! |
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Przyczajenie
|
Witam,
faktycznie akcyza wynosi 10% ale zawsze najpierw naliczany jest VAT a później od łącznej wartości akcyza. W sumie nie ma się czym przejmować bo w przypadku truskawki te koszty są zwracane a dodatkowo nawet manipulacyjne opłaty pocztowe. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Raczkowanie
|
Myśle, że i tak będę zamawiać po jednym produkcie bo jeżeli urząd się przyczepi to będzie cała masa roboty z tymi papierami, a i do truskawki będzie trzeba potem elaboraty pisać i załatwiać wszystko...
A tak do jednego produktu się nie doczepią, a przesyłka z truskawki i tak jest gratis (o ile się nie myle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Raczkowanie
|
No tak, ale trzeba by najpierw sobie przekalkulować co się bardziej opłaca: ryzykować że UC się doczepi, ale zamówić trzy produkty z truskawy i mieć 5% upustu, czy zamawiać po jednym produkcie, zrezygnować z upustu i liczyć na to, że UC do jednego się nie doczepi...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:50.