Wiarygodne perfumerie internetowe - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-05-28, 16:06   #241
krooliczek
Raczkowanie

GG do krooliczek
Dot.: Wiarygodne perfumerie internetowe

Z tym rabatem to troszke lipa wg mnie bo przy 400zł wychodzi 20zł rabatu, a ja napewno nie będę chciała zamawiać za więcej niż 350zł jednorazowo - zwykle kupuje kosmetyki pielęgnacyjne, a nie perfumy czy kolorowe
a poza tym trochę się boje, żeby przesyłka "nie zaginęła" - co niestety zdarzało się już jak zamawiałam z zagranicy
ach ta kochana poczta polska
krooliczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-28, 20:07   #242
kaixia
Raczkowanie

GG do kaixia

Cytat:
Napisane przez krooliczek
Z tym rabatem to troszke lipa wg mnie bo przy 400zł wychodzi 20zł rabatu, a ja napewno nie będę chciała zamawiać za więcej niż 350zł jednorazowo - zwykle kupuje kosmetyki pielęgnacyjne, a nie perfumy czy kolorowe
a poza tym trochę się boje, żeby przesyłka "nie zaginęła" - co niestety zdarzało się już jak zamawiałam z zagranicy
ach ta kochana poczta polska
No tak... samo 5% to mało, ale jak do tego dołoży się upust za kolejne zamówienia, to chyba już gra jest warta świeczki.
W sumie, to ja zawsze robię tak, że zamawiam dwie rzeczy droższe i jedną tanią - jakąś z aktualnej promocji, bo magia upustów na mnie działa
kaixia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-28, 20:31   #243
krooliczek
Raczkowanie

GG do krooliczek

Jeżeli rabaty się sumują to można poszaleć

ale ja i tak na razie będę zamawiać po jednym produkcie, no chyba, że w czymś się zakocham ;P co niestety często się zdaża - a potem pusto w kieszeni
krooliczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-31, 13:23   #244
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

A propos truskawki - zaczytując się od pewnego czasu w wypowiedziach na forum skusiłam sie i ja. I jestem zachwycona: czekałam na przesylkę tylko 5 dni, cła mi nie naliczyli, perfumy (O Oui Lancome) piękne i oryginalne, do zakupu dołączony bonus. Polecam z czystym sumieniem i pozdrawiam wszystkie Wizażanki
Margot45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-01, 16:39   #245
krooliczek
Raczkowanie

GG do krooliczek

No dzisiaj siadłam do neta z myslą, że coś zamówie na truskawce
Więc tak siedze i przebieram w tych kosmetykach - musze przecież zobaczyć też na promocje... Po jakimś czasie zadowolona "ide do kasy", wszystko wpisuje, numer karty i szlak mnie trafia więc wpisuje jeszcze raz i następny!! I nic Nawet domyślam się dlaczego - Visa Electron

Mam takie pytanie: czy któraś z was próbowała płacić visą electron?
Stary 2006-06-01, 19:27   #246
krooliczek
Raczkowanie

GG do krooliczek

Chciałam tylko dopisać, że zdecydowałam się założyć na paypal konto i już posłałam pieniądze, a teraz będę czekać z niecierpliwością
Tak na marginesie to zamówiłam jednak trzy rzeczy - te promocje są po prostu straszne
Stary 2006-06-02, 08:15   #247
Mala kroweczka o imieniu
Zakorzenienie

A mnie kusi perfumeria.pl po za tym tyle co ja sie tu naycztalam to hcyba najlepsza internetowa per4fumeria.Zamierzam zakupić Davidoff Cool Water i Gucci Envy me 2(boskie!)....Co myslicie o tej perfumeri?
Mala kroweczka o imieniu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-02, 13:24   #248
ebn
Przyczajenie

Thumbs down Truskawkowy Pic!

Po odbiorze kolejnej paczuszki z truskawki, stwierdzam, ze to co sprzedaja jest conajwyzej bardzo dobrze wykonanąaPODROBKA! Skusilam sie tym razem na Hugo Deep Red - butelka ogolnie bez zastrzezen, nieco inna tylko naklejka spod spodu ale powiedzmy, ze moglo to ulec zmianie. Za to sam zapach jest tylko ZBLIZONY/PODOBNY do oryginalu i o wiele bardziej ulotny! W przypadku poprzednich perfum zakupionych na prezent dla mojego mezczyzny (Dunhill Desire) mialam podobne watpliwosci jednak ludzac sie, ze to tylko moje przewrazliwienie zamowilam w truskawce po raz kolejny. Teraz juz wiem,ze ostatni!

PS Moge jeszcze dodac, ze z UC nie mialam problemow przy zadnej z paczek. Wypisywalam karte z zyczeniami "z okazji urodzin.." wiec moze to przynosilo skutek.
ebn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-04, 07:33   #249
kaixia
Raczkowanie

GG do kaixia
Dot.: Truskawkowy Pic!

Cytat:
Napisane przez ebn
Po odbiorze kolejnej paczuszki z truskawki, stwierdzam, ze to co sprzedaja jest conajwyzej bardzo dobrze wykonanąaPODROBKA! Skusilam sie tym razem na Hugo Deep Red - butelka ogolnie bez zastrzezen, nieco inna tylko naklejka spod spodu ale powiedzmy, ze moglo to ulec zmianie. Za to sam zapach jest tylko ZBLIZONY/PODOBNY do oryginalu i o wiele bardziej ulotny! W przypadku poprzednich perfum zakupionych na prezent dla mojego mezczyzny (Dunhill Desire) mialam podobne watpliwosci jednak ludzac sie, ze to tylko moje przewrazliwienie zamowilam w truskawce po raz kolejny. Teraz juz wiem,ze ostatni!

PS Moge jeszcze dodac, ze z UC nie mialam problemow przy zadnej z paczek. Wypisywalam karte z zyczeniami "z okazji urodzin.." wiec moze to przynosilo skutek.
Zszokowałaś mnie strasznie !
Ja z perfum na truskawie zamawiałam Chrome Azzaro, Byzance Rochasa, Szarą Lacostę i wszystko było OK. Zamawiałam też kremy Diora, Clinique'a i Biothermu, trochę kolorówki i też wszystko było oryginalne...
Moja kumpela, która zamawia dużo więcej niż ja i jest bardzo uczulona na oryginalność produktów też nigdy nie spotkała się z podróbą na truskawie...
Nie wiem co mam o tym myśleć...
kaixia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-09, 07:01   #250
Souss
Przyczajenie

A więc i ja jestem po pierwszych bojach z Urzedem Celnym przy przesylce z truskawy Zamawialam tam pierwszy raz i od razu łapnelo mnie clo. Perfumy (szt. 1) z gratisami kosztowaly w truskawce 57 USD. Zamawiane jako GIFT. Niestety UC na Śląsku zawsze cli wszystkie przesylki z truskawki Tak przynajmniej raczono mnie poinformowac telefonicznie jak tam dzwonilam. Tak wiec od kwoty 57 USD zaplacilam 66,50 PLN dodatkowych oplat. Przeslalam wszystko do truskawy i dostalam odpowiedz, ze po 1-2 tyg. dostane zwrot na konto. Jak juz przyjedzie to poinformuje

PS. Zastanawia mnie tylko jedno: truskawka w papierach przesylanych nie pisze wartosci przesylki. Kazuja sobie doslac potwierdzenie wartosci (zaplaty). Oclenie jest tylko od "widzimisię" celnikow. Ci na Śląsku są nadzwyczaj gorliwi i clą ponoć wszystko jak popadnie co tylko przychodzi z truskawy. No chyba ze się myle, to niech odezwie sie ktos, komu przez UC Bytom przeszlo cos z truskawy bez cla. Aha. W przepisach celnych jest tak, ze clu nie podlega przesylka, ktorej wartosci jest mniejsza badz rowna 22 EURO w przypadku zakupu w firmie, a 45 EURO jezeli kupujemy od osoby fizycznej. Niestety celnik nie umial mi przytoczyc definicji firmy ani osoby fizycznej. Na moja sugestie, ze rowniez u nas firma to osoba fizyczna prowadzaca jednoosobowa dzialalnosc gospodarcza w sluchawce nastala dluga cisza. Albo są tam niedouczeni, ale roznie interpretuja sobie przepisy.

PS2. Pytanie: skoro truskawa nie pisze wartosci przesylki, to czy ktos przy zamawianiu w truskawie prosil ich w formularzu zakupu, aby podali mniejsza wartosc paczki i tak zrobili ?
Souss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-09, 14:55   #251
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Napisane przez krooliczek
No dzisiaj siadłam do neta z myslą, że coś zamówie na truskawce
Więc tak siedze i przebieram w tych kosmetykach - musze przecież zobaczyć też na promocje... Po jakimś czasie zadowolona "ide do kasy", wszystko wpisuje, numer karty i szlak mnie trafia więc wpisuje jeszcze raz i następny!! I nic Nawet domyślam się dlaczego - Visa Electron

Mam takie pytanie: czy któraś z was próbowała płacić visą electron?
Krooliczku, Visa Elektron jest kartą "płaską", nie służy do płacenia w internecie, podobnie jak karta Maestro. Potrzebujesz karty "wypukłej", czyli po prostu karty kredytowej- Visa, Mastercard... one mają dodatkowy nr na odwrocie, który musisz zazwyczaj podać przy autoryzacji.
Są jeszcze specjalne karty przeznaczone wyłącznie do płacenia w necie, ale o ile wiem, nie każdy bank je prowadzi- polecam dowiedzieć się w swoim, jak jest

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-06-10, 13:30   #252
basia_poznań
Raczkowanie

Mam pytanie. Na e-perfumy.pl znalazłam perfumy Priscilli Presley Indian Summer:

http://www.e-perfumy.pl/linia.php?sid=14105573131&l=369

Wydaje mi się, że one już od dawna nie są produkowane. Chyba nie widniałyby na stronce perfumerii gdyby nie były dostępne?

Pokonać wroga!!
Wykrzesać z siebie siły i uwolnić pokłady energii!

basia_poznań jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-10, 16:38   #253
AniaSob
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez basia_poznań
Wydaje mi się, że one już od dawna nie są produkowane. Chyba nie widniałyby na stronce perfumerii gdyby nie były dostępne?
Proste, jeśli od dawna nie są produkowane, to są to stare zapasy. Innej mozliwości nie ma, to tak jak z Intense Shimmer- Hugo Bossa, są dostępne w perfumeriach, a od dawna nie produkowane
AniaSob jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-10, 18:00   #254
basia_poznań
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AniaSob
Proste, jeśli od dawna nie są produkowane, to są to stare zapasy. Innej mozliwości nie ma, to tak jak z Intense Shimmer- Hugo Bossa, są dostępne w perfumeriach, a od dawna nie produkowane
A nie będą jakieś yyy.. przeterminowane czy coś?

Pokonać wroga!!
Wykrzesać z siebie siły i uwolnić pokłady energii!

basia_poznań jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-11, 00:45   #255
AniaSob
Przyczajenie

Mogą być, zależy kiedy przestali produkować, ja bym nie ryzykowała powyżej 24-36 miesięcy.Oczywiscie mogą nadal pachnieć, ale też zależy w jakich warunkach, temperaturze były przechowywane.
Stary 2006-06-12, 19:29   #256
krooliczek
Raczkowanie

GG do krooliczek

Cytat:
eiri
Krooliczku, Visa Elektron jest kartą "płaską", nie służy do płacenia w internecie, podobnie jak karta Maestro. Potrzebujesz karty "wypukłej", czyli po prostu karty kredytowej- Visa, Mastercard... one mają dodatkowy nr na odwrocie, który musisz zazwyczaj podać przy autoryzacji.
Są jeszcze specjalne karty przeznaczone wyłącznie do płacenia w necie, ale o ile wiem, nie każdy bank je prowadzi- polecam dowiedzieć się w swoim, jak jest
wiem, wiem, że płaska ale dotychczas nie miałam problemów z płaceniem nią w necie, a trochę e-sklepów zaliczyłam ale na truskawkę to musiałam założyć konto w paypal'u - z czego nie do końca jestem zadowolona bo mam takie wrażenie, że moje dane są łatwo dostępne w ten sposób ale innej rady nie było bo karto kredytowa nie wchodzi w gre

a dzisiaj przyszło mi awizo i jutro ide na pocztę po odbiór więc napisze co i jak już się nie mogę doczekać

ale mimo wszystko dzięki za rade eiri
Stary 2006-06-13, 10:17   #257
krooliczek
Raczkowanie

GG do krooliczek

Poszłam dzisiaj na poczte po przesyłkę z nadzieją, że zobaczę to pięknie zapakowane pudełeczko z truskawki ale oczywiście tak się nie stało pudełko kartonowe oklejone taśmą ze wszystkich stron ze stropianowymi kuleczkami w środku - troszkę mnie to rozczarowało
ale nie ma co się smucić - kosmetyki oryginalne, data ważności ok
Myślę, że urząd celny otwierał tą przesyłkę i dlatego tak wyglądała - pudełko było oklejone taśmą poczty polskiej i było na nim parę pieczątek z urzędu...

Truskawkę mogę polecić z czystym sumieniem
Stary 2006-06-13, 12:22   #258
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Proszę uprzejmie
o ciekawe, że możesz płacić Visą Elektron w necie, to Inteligo? Zresztą- nieważne, grunt, że zakupy się udały
Stary 2006-06-13, 13:41   #259
Souss
Przyczajenie

Mialam poinformowac, jak dostane zwrot cła i VATu z truskawy. A wiec informuje, iz wczoraj kasa juz byla na koncie. Tak wiec truskawe polecam w 100%. I zazdroszcze tym, ktorzy nie naleza pod UC w Bytomiu. Wala clo kazdemu...
Souss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-13, 14:21   #260
krooliczek
Raczkowanie

GG do krooliczek

Cytat:
eiri
o ciekawe, że możesz płacić Visą Elektron w necie, to Inteligo? Zresztą- nieważne
Ale mimo wszystko odpowiem to z inteligo i jak dotąd nie miałam problemów, a zamawiałam z Europy i ze Stanów...
A zakupy udały się bardzo w sephorze to mnie szybko nie zobaczą
Stary 2006-06-17, 15:28   #261
AniaSob
Przyczajenie

Ku przestrodze dla używających PayPal http://www.cdrinfo.pl/news/9908
Stary 2006-06-28, 14:22   #262
AgnesPi
Raczkowanie

Przypadkowo trafiłam dziś na stronę, gdzie można porównać ceny perfum w sklepach internetowych. I wybrać sklep oferujący najlepszą cenę.

Perfumy i wody - porĂłwnanie ofert i cen w sklepach internetowych
AgnesPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-28, 20:39   #263
wskazówka
Zakorzenienie

Czy zamawiałyście perfumy z tej strony Tagomago.pl perfumy, kosmetyki, perfumeria internetowa, oryginalne perfumy i kosmetyki w bardzo dobrych cenach - perfumeria internetowa ?
wskazówka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-28, 21:25   #264
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Napisane przez AgnesPi
Przypadkowo trafiłam dziś na stronę, gdzie można porównać ceny perfum w sklepach internetowych. I wybrać sklep oferujący najlepszą cenę.

Perfumy i wody - porĂłwnanie ofert i cen w sklepach internetowych
Ta strona jest intensywnie "promowana" na wszelkich możliwych forach, mnie to już doprowadza do mdłości i na pewno nie będę z niej korzystać. Zresztą- kiepska jest...
Stary 2006-06-29, 11:33   #265
clanculum
Przyczajenie

Sprzedają także na Allegro:

Moja strona - Aukcje internetowe Allegro

Cieszą się dobrą opinią; jedyne, co można im zarzucić, to czasem brak terminowości. Poza tym nie są jedynie wirtualni - jest podany pełny kontakt łącznie z warszawskim adresem (zarówno firmy, jak i sklepu).
clanculum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-29, 12:14   #266
kubusiulka
Przyczajenie

Brak terminowości na pewno można zarzucić tej perfumerii, ale również lekceważenie klienta. Zamówiłam tam na początku czerwca wodę Champs Elysees 30 ml i krem do ciała Champs Elysees. Dobrze, że nie placiłam przelewem, tylko wybrałam opcję za pobraniem. Kiedy zadzwoniłam po kilku dniach dowiedzieć się co z moim zamówieniem jakaś miła dziewczyna poinformowała mnie, że jest już zrealizowane, tylko mam jeszcze czekać na wysyłkę (do dwóch dni). Po tym terminie znów dzwonię do firmy z pytaniem o moje zamówienie, tym razem odbiera telefon mężczyzna i twierdzi, że z zamówieniem jest kłopot ponieważ nie mają zamówionego przeze mnie kremu i ewentualnie może przesłać samą wodę, a krem przyślą jak tylko dystrybutor będzie go miał. Po czym wbrew temu co ustaliliśmy przez telefon przysyła mi samą wodę. Kilka dni później jeszcze raz zadzwoniłam, aby upewnić się czy w końcu doślą mi ten nieszczęsny krem, aby dowiedzieć się , że go nie mają. Ale do dnia dzisiejszego krem na stronie Tagomago widnieje (szkoda, że tylko na pokaz).
Co do zakupionej wody zastrzeżeń nie mam, ale duży minus za małą kontaktowość Tagomago, wystarczyłby jeden telefon lub mail, że mają problem z zamówieniem, a wrażenia byłyby inne.
W każdym razie mimo bogatej oferty tego sklepu, ja już z niego nie skorzystam.
kubusiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-29, 23:33   #267
AniaSob
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez eiri
Ta strona jest intensywnie "promowana" na wszelkich możliwych forach, mnie to już doprowadza do mdłości i na pewno nie będę z niej korzystać. Zresztą- kiepska jest...
To może : http://9sekund.pl/
http://www.skapiec.pl/
http://www.totu.pl/chce_kupic.php?c=7472
http://www.i-sklepy.pl/sk.php

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-06-30, 12:36   #268
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Stary 2006-06-30, 21:51   #269
tornado
Zadomowienie

A czy zamawiałyście kiedyś z perfumerii http://www.scentiments.com ? Jest to perfumeria amerykańska i ceny ma naprawdę niskie. Najbardziej szokuje mnie tester Shalimara za 8$ . Co o tym sądzicie?
tornado jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-03, 17:13   #270
krooliczek
Raczkowanie

GG do krooliczek

Cytat:
tornado
A czy zamawiałyście kiedyś z perfumerii http://www.scentiments.com ? Jest to perfumeria amerykańska i ceny ma naprawdę niskie. Najbardziej szokuje mnie tester Shalimara za 8$ . Co o tym sądzicie?
ale oni nie wysyłają za granicę

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości