![]() |
#2881 | |
Matka buldoga
|
Dot.: Wiarygodne perfumerie internetowe
Cytat:
Na ich stronie pisze, ze przesylka 12 zl (pobranie, przelew), a za zakupy powyzej 250 zl gratis. Wiec na 99,9% jestem pewna, ze na ten gratis mozesz liczyc ![]() Jesli masz watpliwosc odnosnie tego 0,1% to musisz do nich napisac maila ![]()
![]() |
#2882 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję za odpowiedź ![]() A z tymi opiniami to tak sobie myślę, że ,,zaufane opinie" w ceneo (3 miejsce w 2010r. w rankingu), których się doszukałam właśnie na necie i opinie wizazanek są wiarygodniejsze niż opinie, które może wystawić praktycznie każdy (konkurencja też). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2883 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() Poczytałam troszkę o różnych perfumeriach, polecałyście między innymi iperfumy.pl Weszłam na stronę, ale jestem w 'lekkim' szoku odnośnie Burberry 'The Beat' http://www.iperfumy.pl/burberry/burb...a-perfumowana/ Tutaj woda perfumowana 75ml kosztuje 143zł, w Sephorze koło 300? Trochę mnie to zaintrygowało, że AŻ taka różnica ![]() Może ktoś rozwiać moje wątpliwości, że tam są po prostu takie ceny i wszystko jest ok? Z góry dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2884 |
korzonek
|
Znacie perfumerię:
http://www.cheapsmells.com/ ? Widzę, że są tam super promocje, z tym, że nie mogę doczytać, czy wysyłają też do Polski (podczas rejestracji jest do wyboru Polska, ale nie wiem czy to coś znaczy) i na jakich zasadach i jaka jest forma płatności. Jeśli ktoś miałby chwilkę czasu to prooooszę o pomoc. Nie jestem jakoś super biegła w angielskim ![]() ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Już doszukałam, że znacie, ale mógłby mi ktoś pomóc w tym, co napisałam powyżej? |
![]() ![]() |
![]() |
#2885 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W stacjonarnej perfumerii muszą zapłacić sprzedawcom i całej reszcie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2886 |
Rozeznanie
|
Jedyne co mnie zastanawia to te skrajne opinie na opineo.pl :/
Lepsze ma dolce.pl Już sama nie wiem :/ Skąd takie zróżnicowanie w opiniach? |
![]() ![]() |
![]() |
#2887 | ||
Perfume Lover
|
Cytat:
Tak wysylaja do Polski, jak sie zarejestrujesz i wprowadzisz dane, ze jestes z Polski, to podczas wkladania produktow do koszyka, automatycznie pokaza Ci sie ceny przesylek. Formy platnosci to karta kredytowa albo pay pal. A tak, zapomnialam dodac. Urzad Celny moze wyciagnac lapy po ta paczke jesli zamowienie bedzie konkretniejsze. ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
Nie wiem skad. Zamawialam z iperfumy 4 razy i nie mialam najmniejszych problemow. Brakuje na tym forum watkow edukacyjnych. Burberry w iperfumy ma cene absolutnie normalna, tyle to powinno kosztowac. Na w/w stronie cheapsmells, ten sam zapach jest w cenach (podane w funtach): 30ml-17.73 -ok 80 zlotych 50ml-25.50 -ok 120 zlotych 75ml-32.45- 155 zlotych Trzysta zlotych w Sephorze. Pfff zart.
[B]Z perfumami jest jak z alkoholem. Liczy się tylko kolejna flaszka ![]() WYMIANA: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1280992 Edytowane przez beyza Czas edycji: 2011-01-28 o 08:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2888 |
Raczkowanie
|
Witam
Chciałam zapytać jak to jest z tymi wiarygodnymi perfumeriami internetowymi? Przykładem tu jest Pedet.pl Perfumeria.pl, a dzisiaj znalazłam ich trzecią stronę pod nazwą e-kosmetyki.com.pl??? Ile stron może mieć jedna perfumeria, czy to triki marketingowe?Jeśli są tacy wiarygodni to po co zakładają co róż to kolejną stronę zamiast pracować i nabijać sobie pozytywy na jendo konto? Dla mnie to trochę dziwne?,nie uważacie? |
![]() ![]() |
![]() |
#2889 |
Zakorzenienie
|
może to troche dziwne
![]() 1. Mają nowe strony, ale każdy kto zna ich pierwszą stronę (pedet potem perfumeria.pl) łatwo rozpozna kolejne (kolorystyka, ceny, produkty), także jeśli kupiłabym na jednej z nich podróbkę to potem nie kupię już na żadnej z nich 2. Jeśli ktoś chce kupić jakiś kosmetyk czy perfumy, a nie zna stron, wpisuje w wyszukiwarkę hasło. Otrzyma wynik zawierający szukane slowo, czyli dla hasła ,,kosmetyk" jedna z pierwszych wyświetlonych stron będzie zawierała w nazwie to słowo 3. Ich najnowasza strona zdecydowanie bardziej kojarzy się z ogólnie pojętymi ,,kosmetykami" niż perfumy.pl, dlatego część osób (kupujących np. kosmetyki do makijażu) szybciej na nią trafi. A tak w ogóle kupowałam już kilka razy w pedecie i perfumeria.pl, i mogę polecić z zczystym sumieniem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2890 |
Raczkowanie
|
W sumie to masz rację,ale trik marketingowy w tym jest,ponieważ każdy kto szuka w internecie perfum bądź kosmetyków (kolorówka) trafi szybciej do tego akurat sklepu bo ma on kilka stron o innej nazwie. Ja akurat też od razu poznałam że to ta firma po kolorystyce i formie strony ect...,ale osoby które po raz pierwszy będą kupować u nich nie skojarzą od razu że to ta sama firma?!..A na marginesie kupowałam u nich raz Lolitę Lempicką i niestety nie jest tak trwała jak ta kupiona w Sephorze dawniej,może to czytsty przypadek?, w I.perfumy zamawiałam około 6razy i na to 6 razy 2 razy trafiły mi się również dwie wody mało trwałe min była to Dolce Vita która jest szalenie trwała,a ta u nich kupiona nie trzymała się 10minut na skórze i ciuchu. Poszła na wymianę ,teraz jest ok. Nie wiem czy to prawda,ale już kilkukrotnie słyszałam że te perfumerie int...kupują tureckie perfumy i mieszają między oryginałami podróbki??! To smutne,ale coś w tym jest ,wynika to z trwałości tych wód kupowanych w owych perfumeriach. W Sephorze na 10 lat kupowania perfum, tylko raz zdarzyło mi się zareklamować wodę, która również była niepełnowartościowa. Oceńcie to same
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2891 | |
Perfume Lover
|
Cytat:
Niczego nie bedziemy oceniac, bo w iperfumach czy pedecie kupilysmy hektolitry perfum i bedziemy kupowac dalej, gdyz sprzedaja produkty oryginalne. To, ze trafilas na produkt stary czy zle przechowywany to inna sprawa, ktora mozna bylo bez problemu w tych sklepach reklamowac. Inna kwestia, ze niektore zapachy jak np. Dolce Vita przeszly reformulacje i roznia sie nie tylko trwaloscia, ale i zapachem od poprzedniej wersji. Jeny czemu ludzie nie skoncza z tymi bzdurami. Na calym swiecie handel w internecie rzadzi sie tymi samymi prawami co ten w 'rzeczywistosci', ale nieeeeee, w Polsce musza powstawac teorie spiskowe. Napisz do Guerlain, ze nie potrzebnie wystawili pedetowi swoja autoryzacje, bo i tak ich perfumy sa mieszane z tureckimi podrobami.... Niech poznaja prawde! Ten watek ma na celu uswiadamiac ludziom, ktorzy nie siedza w temacie i trafili tu przypadkiem, gdzie mozna bez obaw kupowac, ktore perfumerie internetowe sa sprawdzone i polecane. Pedet, iperfumy, dolce czy e-glamour sa polecane od zawsze, wizazanki ktore rozpoznaja podrobe przez sen i z zamnietymi oczami, juz dawno te perfumerie sprawdzily, przetestowaly i teraz doradzaja innym. Ktos kto wejdzie i losowo trafi na takie teorie spiskowe jak ta z postu powyzej, moze nabrac watpliwosci i bedzie rozsiewal takie glupoty dalej. I cale to recenzowanie perfumerii internetowych psu na bude.
[B]Z perfumami jest jak z alkoholem. Liczy się tylko kolejna flaszka ![]() WYMIANA: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1280992 Edytowane przez beyza Czas edycji: 2011-01-31 o 09:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2892 |
Rozeznanie
|
beyza - a jeśli woda toaletowa CK in2U nie ma kodu z boku flakoniaka na szkle na dole to oznacza, że to podróba, czy jak?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2893 |
Przyczajenie
|
Zakupiłem w jednej z "wiarygodnych"perfume rii internetowych EDT Lacoste Pour Homme 100ml, otrzymałem dzisiaj przesyłkę i oto co otrzymałem, pojemność jest chyba nie za bardzo. Co o tym sądzicie ?
Link do zdjęcia: http://img695.imageshack.us/img695/1007/lacosteb.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#2894 | |
Matka buldoga
|
Cytat:
![]() Mi sie nie chcialo juz ponownie walkowac tego tematu, wiec odpuscilam. Za to ty beyzo pieknie to ujelas.
![]() |
#2895 |
BAN stały
|
Apel do szanownych adminek - proszę zmienić listę na pierwszej stronie tegoż wątku, gdyż:
- tagomago i - perfumeriax należą do tej samej osoby: niejakiego Jakuba Gierasimiuka, który handluje m. in. podróbkami. W mojej opinii jeśli perfumeria sprzedała chociażby jedną podróbkę tym samym przestaje być wiarygodna! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2896 |
Przyczajenie
|
@normajeane: o perfumeriax nawet nie słyszałam, ale w tago kiedyś robiłam zakupy i odbierałam u nich osobiście, sklep wyglądał jakby miał same oryginalne zapachy....
Skąd to info o odróbkach? |
![]() ![]() |
![]() |
#2897 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A swoje perfumy które kupowałam w tych perfumeriach,oczywiście że reklamowałam i bez problemu zostały wymienione, więc coś w tym chyba jest?!dziwi mnie tylko że na około 6 razy kupowanych perfum w i.perfumy dwa razy trafiła mi się lipa?!!! Fakt jest taki że trochę za często trafiała mi się niepełnowartościowa woda. Tak jak pisałam kupuję nie od dziś i takie osoby jak Ty nie będą mnie krytykować i pisać że piszę bzdury!!! Może skoro kupujesz tyle u nich hektolitrów to zacznij się w nich kąpać???!!!! PS.Te słowa kieruję również do Zani! Mam wrażenie że co poniektóre Vizażanki pozjadały wszystkie rozumy?! Bo myślą że jak są tutaj już długo to wiedzą już wszystko o perfumach i kosmetykach, nie znając człowieka jak w przypadku moim i wielu osób ,które nie spędzają czasu na tego typu portalach,a mają być może więcej lat i większe doświadczenie,więcej "wylanych hektolitrów" za sobą?!!Brak słów po prostu dziewczyny! Edytowane przez agelusia Czas edycji: 2011-02-01 o 21:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2898 | |
Matka buldoga
|
Cytat:
![]() Strasznie sie pienisz i jestes zacietrzewiona w tym co piszesz. Musisz tez miec jakiegos pecha, ze ciagle natrafiasz na felerne wody. Pozdrowienia od Wizazanki.
"Nie mam nic do ukrycia...oprócz strzykawek, skalpeli i pił do kości, które mam w ukrytej szufladzie..." Edytowane przez zania Czas edycji: 2011-02-01 o 22:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2899 |
Raczkowanie
|
Czy któraś z Was korzystała z oferty tej perfumerii internetowej:
http://dolcevitaperfum.pl/index.php Wyszukiwarka niestety mi nie pomogła. Chciałabym skorzystać z opcji odbioru osobistego u nich - mam bardzo blisko, ale w ciemno nie będę ryzykować... Dziękuję z góry za odpowiedź! Acha, o co chodzi z tymi zastrzeżeniami do tagomago? Kilkakrotnie kupowałam u nich (także perfumy niszowe np. The Different Company) i zawsze wszystko było w porządku. normajeane możesz uzasadnić swoje zarzuty? |
![]() ![]() |
![]() |
#2900 |
Raczkowanie
|
ja również kupowałam w tagomago.Ostatnio kupiłam aliena 50 ml za 220 zł, owszem,dużo taniej niz w seforze czy douglasie jednak jestem pewna ze są to perfumy oryginalne.W internecie jest taniej .Kupując w perfumeriach wymienionych powyżej połowe ceny płacisz za to że kupujesz w luksusowym sklepie z prestiżowymi markami,wymalowanymi ekspedientkami.Przeciez u nas w Polsce perfumy są w bardzo zawyżonych cenach dlatego cieszę się ze istnieja perfumerie internetowe i wizaz dzięki któremu mam pewność ze kupuje oryginał.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2901 |
BAN stały
|
Otóż kupiłam u p. Gierasimiuka podróbkę. Postępowanie reklamacyjne jest w toku. Tago jest zarejestrowane na adres warszawski owego jegomościa, natomiast perfumeriax - na bydgoski. Człowiek ten handluje podróbkami!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2902 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pisałam o dwóch perfumeriach , gdzie okazało się że do końca nie można być zadowolonym z zakupów u nich.Piszę prawdę, a zostałam przez to skrytykowana i obrażona,oraz ukarana przez admina. I to udowadnia jeszcze raz że nowa osoba może zostać ukarana ,a te które są tutaj długo i obrażają innych pisząc że piszą i rozsiewają bzdury- NIE!!!,ciekawe stanowisko?! Nie wiem czy to ironia z Twojej strony pisząc że muszę mieć pecha trafiając na takie felerne wody?! Ale niestety to prawda na 6 zakupów w I,perfumy dwie wody dostałam nic nie warte w Pedecie również Lempicka nie jest taka jak te z Sephory to jest prawda nie moje widzi misie .. Pisanie do mnie,że piszę i rozsiewam bzdury ,pienię się i zacietrzewiam to chyba lekka przesada?! Waszej strony skąśliwe uwagi nie zostały ukarane?! ![]() A swoją drogą możesz mi wytłumaczyć znaczenie słowa ,które napisałaś że jestem "zatrzetrzewiona" ??? Bo nie znam znaczenia takiego?, znam slowo "zacietrzewiona" ,ale "zatrzetrzewiona" -nie?? Obawiam się że nie do końca znasz znaczenie tego słowa,oraz jego pisownię?? ![]() Edytowane przez agelusia Czas edycji: 2011-02-03 o 14:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2903 | |
gamma Orionis
|
Cytat:
Dalsze zaognianie dyskusji i zbędne odbijanie piłeczki będę kasować.
![]() ![]() |
![]() |
#2904 |
Zakorzenienie
|
Polecam www.perfumy-perfumeria.pl , dotarły do mnie perfumki, są całe, zdrowe i co najważniejsze oryginalne. Wszystko się zgadza, wygląd, kody, zapach i trwałość.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2905 |
Przyczajenie
|
Ja kupowalam perfumy na stronie perfumy.pl i bylam zadowolona moze znacie lepsze strony i tansze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2906 |
Raczkowanie
|
Na iperfumy.pl znalazłem zapach w świetnej cenie, aż nierealnej trochę, lecz jeśli piszecie, że perfumeria iperfumy.pl jest wiarygodna, to nie pozostaje mi nic innego, jak wam zaufać.
![]() Tylko nie rozumiem o co chodzi z tą przesyłką. Niby na stronie jest napisane, że wysyłka gratis, a widziałem wpisy, że przesyłka kosztuje 18 zł. Jak to w końcu jest? Edytowane przez gwiezdnyplemnik Czas edycji: 2011-02-06 o 23:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#2907 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
perfumeria polecana przez wizazanki.
![]() |
#2908 |
Zakorzenienie
|
A jak z wiarygodnością http://www.crystaline.pl/ ?
Jest na liscie polecanych, ale przejrzalam watek i nie wiele info na jej temat... Zamawiał ktoś tam w ciągu ostatnich kilku miesięcy? |
![]() ![]() |
![]() |
#2909 |
Zakorzenienie
|
ostatnio kupowałam perfumy w perfumerii www.perfumeria-annamaria.pl.
Jestem bardzo zadowolona, perfumy oryginalne, (wybrałam odbiór w paczkomacie za pobraniem - nic więcej nie dopłacałam do ceny perfum, całość była wliczona w cenę ![]() Polecam tę perfumerię, mogłaby zagościć na liście wiarygodnych perfumerii, bo już kilka osob ( z tego co przejrzałam) kupowało tam i było zadowolonych.
#2910 |
Raczkowanie
|
Powiem szczerze że perfumeria i.perfumy.pl zaszalała przed Walentynkami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.