![]() |
#3061 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zakupy na Strawberrynet
Oclili mi malutka paczuszke wartą 90 zł i kiedy wyslałam im zawiadomienie o wartosci,dopuscili mi ja do obrotu bez płacenia cła, takze cieszy mnie to oczywiście ale i lekko zastanawia.W takim wypadku muszą miec jakies sztywne zasady od jakiej kwoty zaczynaja clić.
Z kolei perfumy jakos bardzo szybko do mnie tafiaja ostatnio - zamowiłam jedne dla kumpeli na urodziny 1 maja, 3 maja byly juz w Szwajcarii a 15 maja juz u mnie - jak na nich to niesamowicie szybko - obstawiałam 1 czerwca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3062 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hmmm.. jakby oclili to zaplacilabys cło :P a polsce nie płaci sie cła za kosmetyki tylko VAT :P i jakbys przeczytala pismo z UC (no chyba z Twoj UC) wysyla inne to bys sie doczytala, ze maja sztywne zasady od jakiej kwoty zaczynaja clić... choc trzeba wziasc pod uwage, ze nie jest obligatoryjne i bardzo czesto wynika to chęci celnika, ze nie naliczy VATu... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3063 |
Przyczajenie
|
teraz to mnie zaskoczyliście, nie wiedzialem, ze zwykla karta do bankomatu pozawala na platnosci w Truskawce, ja dzwonilem na mLinie i dowiadywalem sie o karte przedplacona i tez takie posiadaja za 25 zl. ale w tej sytuacji nie ma sensu jej zamawiać.
Tak sobie wymyslilem, ze pierwszy raz to na probe zamowie jakas wode toaletowa z tych tanszych, za 60 zl [IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/xxx/USTAWI%7E1/Temp/moz-screenshot.jpg[/IMG] bo jesli wtopie to strata bedzie niewielka a po prostu nie wierze,że dojdzie do mnie jakas paczka z Azji ![]() A do kolegi na gg odezwę się na pewno.Nie sądzilem, ze na tym forum sa tacy mili ludzie hehe ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3064 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Poza tym w moim pismie od Uc nic nie było o tym od ilu clą ... Zawsze dostaje tylko informacje ,ze mam przesłac dokumenty albo stawić sie osobiście.Takze przykro mi ... A podlegam pod Warszawę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3065 |
Wtajemniczenie
|
hmmm.. wiesz co, no nie wiem jak to wyglada gdzies indziej, ale jest dyrektywa unijna ktora okresla co i jak. na stronie UC mozna ja znalezc, ale nie dam Ci linka bo nie mam sily dzisiaj szukac ;-)
wkleje Ci tylko skan z takiego pisma jak przychodzi do mnie z Bytomskiego UC, moze bedzie pomocne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3066 |
Raczkowanie
|
Pismo z warszawskiego UC wygląda inaczej. Nie ma wymienionej żadnej kwoty i potwierdzam, że Warszawa nie dolicza VATu, gdy wartość przesyłki jest niższa niż ok. 80-90 zł. Jak widac każdy UC stosuje inne zasady.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3067 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3068 |
Wtajemniczenie
|
Podobnie jak Bytom (no, niemal do wszystkiego, jak pisałam kiedyś coś za 20-kilka zł puścili, ale to ewenement)
![]()
![]() |
#3069 |
Zakorzenienie
|
mi się zdarza, że Bytom puszcza wolno przesyłki do około 50-55 zł
![]() |
#3070 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() A ja mam chyba problem.... :-( 28 kwietnia zamówiłam na truskawie dwa flakony perfum - w osobnych paczkach. Prześledziłam droge przesyłki i obie paczuszki powinny juz być - podobno 8 maja opusciły Szwajcarię, jeżeli dobrze zrozumiałam komunikat: Departure from border point of origin country Ale paczek jak nie ma tak nie ma. Zadzwoniałam właśnie do Warszawy z pytaniem czy nie wiedza gdzi one teraz są. Podałam numery nadania i pani powiedziała mi, że jeszcze przesyłek nie dostali ze Szwajcarii. Nie wiem czy mam sie martwić i uderzać do truskawy... Przesyłka miała iść 12 dni roboczych - idzie 16. Wczesniej zamawiałam juz i perfumy i kosmetyki kolorowe a nic takiego mi się nie przytrafiło wrrrrrrrrrr..... O - przykład 1 maja zamawiałam mascarę YSL - i dotarła 7 maja. Kobiety - radźcie co robić !!!!!!! Pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3071 |
Raczkowanie
|
Aaaaaaaa!!!! I jeszcze coś z cłem też już miałam jedna przygodę - ale tez nie czekałam tyle czasu. Trwało to tydzień. A teraz mam stres.......
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3072 | |
Wtajemniczenie
|
mi sie zdarzylo ze puscili i taka za 100 zl bez VATu ale to rzadkosc jest
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3073 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3074 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny perfumy idą ZAZWYCZAJ dłużej niż kolorówka. Moje perfumy szły np. 1,5 miesiąca
![]()
![]() |
#3075 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3076 |
Raczkowanie
|
Cześć PHDWAO ja dzwoniałam pod 022/548-11-98.
Jestem juz baaaadzo zniecierpliwiona. Jak dawniej zamawiałam flakony z pachnidłami to czekałam góra tydzień, a teraz.... Szok! Jestem coraz bardziej zła....wrrrrrr :-( Tym bardziej, że czekam na Eau de Cristobal i ciekawa jestem tego zapachu... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3077 |
Zakorzenienie
|
Jasne
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3078 |
Raczkowanie
|
Jeżeli o mnie chodzi to już nawet niech UC kładzie te łapki, ale niech już te flakony będą bo ta niewiedza gdzie one są mnie zabije.... :-(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3079 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3080 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3081 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3082 |
Raczkowanie
|
Ja podałam cyferki i literki
![]() Oj PHDWAO - siostro w oczekiwaniu na paczki. Łączę się w bólu i zniecierpliwieniu. Szlag mnie pomału trafia bo siostzre zamówiłam flakon, a ona wyjeżdza niebawem. Co za klops! No nic - zadzwonię jeszcze raz do Warszawy pojutrze - może juz dojadą te zapachy... Musimy czekać. Jak tylko czegoś się dowiem dam znać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3083 |
Raczkowanie
|
WITAM,
CZY MOZE WIE KTOŚ CO ZROBIĆ GDY NIE PRZYSŁALI MI EMAILA POTWIERDZAJĄCEGO ZAKUP WYSŁAŁAM ZAPYTANIE I NIC??!! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3084 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehehe ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3085 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za to kolejne doszły w ciągu chyba dwóch tygodni - nieoclone. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3086 |
Zakorzenienie
|
dąłacam się do oczekujących na paczki zamówiłam jeszcze w kwietniu a pod koniec kwietnia już miało UC i co nadal ich niemam tyle raz pan mnie obiecał że juz wysyłają ! echh a to dla mojej szefowej było a ona juz wyjechała!pech to pech!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3087 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
Zaczęła się promocja Dzień Ojca (23 lipca) ????!!!!
![]() Czy ktoś zna wodę Andy Warhol ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3088 |
Zakorzenienie
|
Mi w poniedziałek kochana i uczynna Katty
![]() ![]()
![]() |
#3089 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Same cyferki to nr zamówienia - on jest do kontaktu ze sklepem i nie widnieje na paczce. Literki i cyferki to nr nadania - i po nim paczka jest identyfikowana. Dzień Ojca jest 23 czerwca, a więc za niecały miesiąc (a nie lipca).
![]() |
![]() |
#3090 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.