![]() |
#3091 |
Zadomowienie
|
Dot.: Zakupy na Strawberrynet
Mi ostatnio Bytom łapnal perfumy za 52 zl... Naliczyli Vat i swoje oplaty i wyszlo mi 16,50 zl do zaplaty, a 'najlepsze' jest to ze na ten swoj kwitek nakleili jakas tasme z napisami i nie mozna bylo rozczytac kwot, a jak sie ja oderwalo to oczywiscie cala kartka sie porwala
![]() Dobrze ze to nieduza kwota, bo ze zwrotu od Truskawki nici. Nie wspominajac juz o tym ze Bytom dostal moja przesylke ok 20 kwietnia, ja dostalam polecony 25 kwietnia, w tym samym dniu wyslalam im wszystko mailem, a oni ja bezczelnie wyslali 6 maja!!! Dopiero po mojej interwencji, bo przez bity tydzien nie moglam sie do nich dodzwonic, pan ktory laskawie odebral stwierdzil 'ops, pani juz dopelnila wszystkich procedur 25 kwietnia, to ja zaraz pojde sie po nia upomniec'. Wyobrazacie sobie cos takiego? Grrr ![]() ![]() A juz calkiem rozwalilo mnie to, ze przed dodzwonieniem sie do nich wyslalalam do nich maila, z pytaniem czy maja zepsute telefony i co sie dzieje z moja przesylka, to perfidnie sklamali ze wyszla od nich 29 kwietnia...
![]() ![]() ![]() Edytowane przez karolina2020 Czas edycji: 2008-05-22 o 10:29 Powód: lit. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3092 |
Przyczajenie
|
Cześć wszystkim.
Wiem że temat był poruszany już wiele razy, ale powiedzcie, czy zdarzyło wam się coś takiego: Zamówienie złożone 1 kwietnia, tego samego dnia wysłane. 8 Kwietnia jeszcze przesyłkę zarejestrowano w Szwajcarii. I od tego dnia ślad po niej zaginął. Próbowałem dodzwonić się pod dwa numery, które tutaj podajecie (końcówka 98 i 99) i zero odpowiedzi. Po prostu nikt się nie zgłasza. Napisałem do truskawy - kazali czekać 7 dni, aż ustalą gdzie przesyłka jest. Po 7 dniach odezwałem się do nich znowu - napisali, że mogą zwrócić kasę albo wysłać ponownie. Wybrałem drugą opcję i od 10 maja znowu czekam. Z tego co zauważyłem to 15 maja przesyłka wyszła ze Szwajcarii. W sumie nie martwię się bardzo (przesyłka za prwie 500 zeta) bo Truskawa jakby co zwróci pieniądze (mam nadzieję) ale wkurza mnie to że przesyłki wsiąkają gdzieś po drodze i ani poczta (byłem parokrotnie) ani nadawca nie wie gdzie jest. A dzwoniąc do urzędu ktoś robi ci łaskę że odbierze słuchawkę. Mieliście już taki przypadek że czekałyście na przesyłkę ponad 1,5 miesiąca i nadal jej nie otrzymałyście? Może powinienem coś jeszcze zrobić? A moze czekać cierpliwie na drugą przesyłkę? Masakra jakaś. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3093 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzwoniłam kiedyś do nich i pan mi wmawiał 2 x ze paczka już odprawiona, wysłana, zapomniana - w dokumentacji była już dawno poza Bytomiem. Tyle, ze jak się potem okazało leżała sobie w magazynie i gdybym nie interweniowała to pewnie lezałaby dalej. Ale w papierzyskach oczywiście wszystko gra, paczki dawno ni ma Wrrrrr
![]() |
![]() |
#3094 |
BAN stały
|
wczoraj przylecial do mnie Chopard i zakochalam sie!!! tak jak poprzednio czekalam rowniutko 3 tygodnie i perfumki w idealnym stanie. Gdyby nie to ze na truskawkowe perfumy trzeba tyle czekac to chyba bym zbankrutowala hehe
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3095 |
Zakorzenienie
|
ale masz dobrze,ja juz tyle czekam,a kiedy dokładnie zamaiwiałaś?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3096 |
BAN stały
|
zamawialam dokladnie 2 maja no i juz sa u mnie, wczesniej zamawialam Ellen Tracy i tez dokladnie wyszlo 3 tygodnie wiec jak narazie doswiadczenia z Truskwa mam bardzo zachecajace
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3097 |
Zakorzenienie
|
A mi cholery z UC przejęły paczuszkę i musiałam do nich jeździć! nie dość, że podatek trzeba będzie zapłacić, to wszystko przedłuża się w nieskończoność, bo mają mi to wysłać i czekam już kolejny tydzień...grrr :P
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3098 |
Zakorzenienie
|
ja zamówiłam 26.04, 28.04 mi wysłali, w Polsce była już 2.05 i od tego czasu nie wiem co się z nią dzieje.dzwonię do UC ale nie odbierają:/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3099 |
BAN stały
|
no to bardzo dlugo "gdzies" jest... w zasadzie to najpozniej 5 powinna juz byc u Ciebie. Chyba ze trzymaja ja w UC ale to powinnas juz o tym wiedziec bo przez tak dlugi czas to zawiadomienie dawno by doszlo. Moze dzwon z samego rana wtedy podobno jest latwiej ale ja nie wiem bo mi jeszcze nigdy nic nie zatrzymali. Tak czy inaczej te paczka nie mogla sie rozplynac wiec albo lezy w UC albo na poczcie. Mam nadzieje ze w ktoryms z tych miejsc i ze nikt nie skusil sie na to co bylo w srodku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3100 |
Zadomowienie
|
![]()
Dziewczyny, czy któraś z Was ma maila do UC nr 1 w Warszawie???
Zatrzymali mi oczywiście przesyłkę, a nie jestem z Wawy, chciałam wszystko załatwić mejlami, ale pod wskazanymi czterema (!!!) nr telefonu nikt nie raczy odebrać ![]() ![]() ![]() Aha, jeszcze jedno: Karolina napisała powyżej, że "na zwrot cła z truskawy nie ma co liczyć". To oni już nie zwracają cła? Coś się zmieniło? P.S. Miałam taki pomysł, żeby zadzwonić w tej sprawie do Radia Zet i do Weissa ![]() ![]() P.S. Jeszcze jedno - czy tłumaczyłyście jakoś na polski te pisma z truskawy?
"Sticks and stones may break my bones, but words can never hurt me" Edytowane przez wunia83 Czas edycji: 2008-05-23 o 13:44 Powód: skleroza :) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3101 |
Zakorzenienie
|
Ja też dołączam do grona oczekujących
![]() Zamówiłam 17 maja trzy flaszki po 50 ml Stelli McCartney: Stella In Two Peony, Stella Eau De Parfum, Stella Rose Absolute. Dwa pierwsze zapachy znam i uwielbiam (!), trzeciego w Polsce w ogóle nie widziałam ![]() ![]() Śledzę sobie losy mojej paczuszki i marzę, by nie dostała się w łapy celników... P.S. No właśnie, a co ze zwrotami tzw. cła przez Truskawkę? Nie zwracają już? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3102 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Aaa no i czasem jednak odbierają telefony ![]() Truskawka cały czas zwraca opłaty celne. Karolina pisała, że ma podartą kartkę od UC i dlatego ma z tym problem, bo nie ma potwierdzenia poniesionych kosztów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3103 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zamówienie wyszło 28 kwietnia - dwa flakony perfum (w osobnych paczkach na dwa rózne adresy) i ani widu, ani słychu. Ze Szwajcarii wyszła podobno 8 maja i od tamtej pory cisza. ![]() Dzwoniłam do Warszawy na ogólny numer pocztowy i nic - nie maja takiej przesyłki (ani jednej, ani drugiej). Chyba napiszę do Truskawy bo zła juz jestem, że hej... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3104 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3106 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3107 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
![]()
Dziewczyny ( lub chłopaki ) napiszcie, czy to : Departure from border point of origin country oznacza, że wyszło ze Szwajcarii, czy też, że przekroczyło granicę Polski ?
14.05 taka informacja pojawiła się przy mojej przesyłce na stronie Swiss Post i nie wiem, czy już dzwonić do Warszawy, czy poczekać |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3108 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, pewnie mnie poszatkujecie za to pytanie, bo z pewnoscia wiele razy padało, ale o Truskawie na calym wizazu jest tyle postów ze głowa boli, a szukanie odpowiedzi to jak szukanie igły w stogu siana
![]() czy ktoraś z Was mogłaby mi "na chłopski rozum" wytłumaczyc, jak płacicie za swoje zakupy ? nie rozumiem tego wszystkiego z PayPalem mam konto student w banku millennium, karte do bankomatu, i co dalej?
![]() |
#3109 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
Cytat:
Jeśli nie, to popytaj w innych bankach (odsyłam na str.102 tego wątku - tam napisałam, jak ja płacę ![]() Coraz więcej banków pozwala na płacenie kartą bankomatową przez internet |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3110 |
Zadomowienie
|
Witam, czy moze ktos wytlumaczyc czemu kiedy patrze na swoje zamowienie w shopping cart, to cena jest wyzsza niz wtedy gdy klikalam na przedmiot zeby zamowic? W Total price piszy mi ze jest 88,50 pln, a potem jest "Shipping Cost - 10% on sales amount for Perfume/Fragrance/Cologne (Max. EUR 10.00
- Total charge per order)" i nizej jest New Total i juz jest 97.35 pln. Tzn ze musze zaplacic za dostawe? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli wyniakaloby ze paczka juz opuscila granice Szwajcarii. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3112 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3113 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3114 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3115 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3116 |
Rozeznanie
|
A co kupiłaś? Bo bezpłatna przesyłka nie dotyczy perfum, za to doliczają 10% ceny.
![]() |
#3117 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3118 |
Zakorzenienie
|
a ja nadal czekam na moja paczke z 14 kwietnia;(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3119 |
Zakorzenienie
|
Yonoo- czyżby na nasze BC?
Czekam chyba już koło 3-4 tygodni też na jeszcze inne perfumy, które zamówiła dla mnie nuna_77. Ale już wiem, że to norma dla zakupów na tru - jak nie jeszcze dłużej ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3120 |
Zadomowienie
|
ostatbnio zamówiłam serum Idealist Estee Lauder. Zamówiłam 10go maja i paczka doszła 16go maja!!
Super, nie?? zamówienie było na niecałe 140zł, nie płaciłam zadnego cła ani nic. Szybko i wygodnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:04.