Zakupy na Strawberrynet - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-06-08, 21:19   #3211
annmarie
Wtajemniczenie

GG do annmarie Send a message via Skype™ to annmarie
Dot.: Zakupy na Strawberrynet

Cytat:
Napisane przez Kagan Pokaż wiadomość
Dziewczyny i chłopaki , którzy często kupujecie na truskawie, proszę podpowiedzcie mi, proszę, jaką opcję wybrać. Chciałabym płacić kartą i nie wiem jakie rozwiązanie jest lepsze. Mój mąż ma angielski meldunek i tamtejsze konto. Będę zamawiała płacąc jego kartą i nie wiem jak będzie lepiej. Czy kupować na polskiej stronie (paczka ma iść do Polski), ale wtedy nie wiem jak z przelicznikiem funta, czy lepiej kupować z angielskiej strony i podać wysyłkę do Polski. Podpowiedzcie, która opcja jest lepsza. Kompletnie nie wiem
Nie ma znaczenia na jakiej stronie kupujesz, tylko jaką kartą płacisz... Na "polskiej" stronie możesz tak samo ustawić ceny w funtach (na podglądzie listy, nie pojedynczego produktu, na górze możesz zmienić walutę).

To ten sam sklep, różne "strony" to tak naprawdę tylko domyślne ustawienie waluty i czasem ilość produktów (najszybciej pojawiają się na amerykańskiej, jak wynika z ostatnich obserwacji).

Przy czym pamiętaj, że na Truskawce płacimy w $, więc niezależnie z jakiej karty i tak zostanie to przeliczone na $ (kurs zależy od firmy zarządzającej kartą, którą płacisz, ten podany przez Truskawkę jest kursem zbliżonym, nie dokładnym).

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Ja mam info, że jakieś 2 tygodnie temu moje perfumy minęły cło w Polsce i leca już do mnie. Na razie cisza w eterze, nie wiem, czy mam już się denerwować
Aggie, jest strajk poczty...
Stary 2008-06-08, 21:24   #3212
Kagan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez annmarie Pokaż wiadomość
Nie ma znaczenia na jakiej stronie kupujesz, tylko jaką kartą płacisz... Na "polskiej" stronie możesz tak samo ustawić ceny w funtach (na podglądzie listy, nie pojedynczego produktu, na górze możesz zmienić walutę).

To ten sam sklep, różne "strony" to tak naprawdę tylko domyślne ustawienie waluty i czasem ilość produktów (najszybciej pojawiają się na amerykańskiej, jak wynika z ostatnich obserwacji).

Przy czym pamiętaj, że na Truskawce płacimy w $, więc niezależnie z jakiej karty i tak zostanie to przeliczone na $ (kurs zależy od firmy zarządzającej kartą, którą płacisz, ten podany przez Truskawkę jest kursem zbliżonym, nie dokładnym).

annmarie dziękuję za wyjaśnienia. Płaciłam visą, ciekawa jestem ile ściągną mężowi z karty? Nie mam pojęcia jaki jest przelicznik.
Kagan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-08, 21:29   #3213
Dog-Rose
Zadomowienie

Cytat:
Aggie, jest strajk poczty...
eeehhh ten strajk to mnie do szalu doprowadzi... dostalam 2 zawiadomienia o przesylkach po dlugim czekaniu, a tu poczte mam zamknieta
Dog-Rose jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-08, 21:32   #3214
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

No wiem, że strajk, ale 26 maja miałam info od Katty, ktora mi zalatwiala zakupy na truskawie, że w piątek moja paczka minęła cło. A strajk zaczął się znacznie później

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-08, 21:37   #3215
annmarie
Wtajemniczenie

Cytat:
annmarie dziękuję za wyjaśnienia. Płaciłam visą, ciekawa jestem ile ściągną mężowi z karty? Nie mam pojęcia jaki jest przelicznik.
Nie wiem jak jest z funtów - ze złotówek to ok. 1 zł/50 zł (o złotówkę więcej niż pokazuje Tru na każde 50 zł ceny).

Cytat:
No wiem, że strajk, ale 26 maja miałam info od Katty, ktora mi zalatwiala zakupy na truskawie, że w piątek moja paczka minęła cło. A strajk zaczął się znacznie później
Aggie, 26 był tydzień przed strajkiem - to nie tak wiele. Spokojnie - znajdzie się (trzymam kciuki).
A Katty dzwoniła do UC, czy jakoś inaczej?
Stary 2008-06-08, 21:38   #3216
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Nawet nie wiem czy Katty dzwoniła do UC, dała mi tylko znać, że paczuszka minęła cło i już do mnie jedzie

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
Stary 2008-06-08, 21:53   #3217
Kagan
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie wiem jak jest z funtów - ze złotówek to ok. 1 zł/50 zł (o złotówkę więcej niż pokazuje Tru na każde 50 zł ceny).
Zobaczymy jak sprawdzi konto. Totalnej czystki mu nie zrobiłam, bo zamówiłam tylko jedną małą buteleczkę. A w prezencie dostanę taki zestaw http://eu.strawberrynet.com/newcustpro.aspx
Stary 2008-06-09, 10:19   #3218
agu.s
Zadomowienie

Właśnie dostałam list z Bytomia, niestety UC zaopiekował sie moja poczka problem w tym, ze ja z Truskawy tym razem nie dostałam potwierdzenia złożenia zamówienia a to chca bym im przesłała mailem, to co ja teraz moge im wysłać? Miał ktos już taka sytuację?
agu.s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-09, 10:23   #3219
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Ja własnie dzisiaj dostałam swoje perfumy - Gossip, w idealnym stanie. Kupowane w ciemno, ale przesliczne, idealne na letnią pogodę

Stary 2008-06-09, 10:45   #3220
Mariola13
Zakorzenienie

Cytat:
Ja własnie dzisiaj dostałam swoje perfumy - Gossip, w idealnym stanie. Kupowane w ciemno, ale przesliczne, idealne na letnią pogodę
Gratulacje
Stary 2008-06-09, 10:50   #3221
Kagan
Wtajemniczenie

Mam do Was pytanie Wczoraj po zakupie perfum na tru. dostałam od razu @ potwierdzającego zakupy. Dzisiaj przyszedł mi drugi, w którym napisane jest Post Reference i podany numer. Czy to znaczy, że wysyłka już do mnie poszła, a to jest numer nadania pocztowego? Mój angielski jest eeeeeeeee znaczy się kiepski .
Stary 2008-06-09, 11:05   #3222
annmarie
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam do Was pytanie Wczoraj po zakupie perfum na tru. dostałam od razu @ potwierdzającego zakupy. Dzisiaj przyszedł mi drugi, w którym napisane jest Post Reference i podany numer. Czy to znaczy, że wysyłka już do mnie poszła, a to jest numer nadania pocztowego? Mój angielski jest eeeeeeeee znaczy się kiepski .
To znaczy, że jest przygotowany do wysyłki. Najczęściej paczuszka jest wysyłana na drugi dzień od Status Shipment. Ale Post Reference to jest numer nadania.

Jak wpiszesz sobie order number w okienko po lewej stronie, na głównej stronie Tru, to możesz potem śledzić przesyłkę.
Jak rozumiem, zamówiłaś perfumy? To pamiętaj, że najpierw pojadą do Szwajcarii, a dopiero stamtąd do PL.
Stary 2008-06-09, 11:19   #3223
sylion
Raczkowanie

szacunek za Waszą cierpliwość dziewczyny w tłumaczeniu, wyjasnianiu, pomaganiu

Cytat:
Jak wpiszesz sobie order number w okienko po lewej stronie, na głównej stronie Tru, to możesz potem śledzić przesyłkę.
Jak rozumiem, zamówiłaś perfumy? To pamiętaj, że najpierw pojadą do Szwajcarii, a dopiero stamtąd do PL.
Do mojej przesyłki - perfum dołączyli gift - kremy jakieś tam. I cały czas w statusie przesyłki mam info, że paczka jest wysyłana z HK, a nie jak w przypadku perfum ze Szwajcarii. Tzn. że mogę się spodziewać dwóch paczek? Czy raczej spakują mi je razem i wyślą z HK.
Stary 2008-06-09, 11:24   #3224
Kagan
Wtajemniczenie

Cytat:
To znaczy, że jest przygotowany do wysyłki. Najczęściej paczuszka jest wysyłana na drugi dzień od Status Shipment. Ale Post Reference to jest numer nadania.

Dzięki bardzo Tak, zamówiłam Wischa. Taka promocja, ze nie mogłam się oprzeć. Jeżeli nie oclą, to będzie taniej niż na lotnisku.
Stary 2008-06-09, 11:30   #3225
annmarie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylion Pokaż wiadomość
Do mojej przesyłki - perfum dołączyli gift - kremy jakieś tam. I cały czas w statusie przesyłki mam info, że paczka jest wysyłana z HK, a nie jak w przypadku perfum ze Szwajcarii. Tzn. że mogę się spodziewać dwóch paczek? Czy raczej spakują mi je razem i wyślą z HK.
Wszystko jest wysyłane z HK, tylko kolorówka i pielęgnacja idzie od razu do PL, a perfumy do Szwajcarii i dopiero stamtąd do PL.

I tak, dostaniesz 2 paczki - z kremami i z perfumami. Kremy przyjadą od razu do PL, więc będą szybciej.

Cytat:
Dzięki bardzo Tak, zamówiłam Wischa. Taka promocja, ze nie mogłam się oprzeć. Jeżeli nie oclą, to będzie taniej niż na lotnisku.
Jak oclą, napisz do Tru - na razie zwracają cło

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-06-09, 11:37   #3226
Kagan
Wtajemniczenie

Cytat:

Jak oclą, napisz do Tru - na razie zwracają cło
Dzięki za tłumaczenie . Jak przyjdą oclone, to pewnie znowu bedę prosiła o pomoc. Ale jak człowiek pierwszy raz coś robi, to nie zawsze potrafi . Jeszcze żebym znała dobrze angielski. Ale tak to jest, jak w szkole zamiast normalnych języków obcych uczuli rosyjskiego
Stary 2008-06-09, 13:45   #3227
psycha
Zakorzenienie

GG do psycha

Cytat:
Napisane przez agu.s Pokaż wiadomość
Właśnie dostałam list z Bytomia, niestety UC zaopiekował sie moja poczka problem w tym, ze ja z Truskawy tym razem nie dostałam potwierdzenia złożenia zamówienia a to chca bym im przesłała mailem, to co ja teraz moge im wysłać? Miał ktos już taka sytuację?
Napisz do truskawy prosbe o wysłanie kopii potwierdzenia zlozenia zamowienia. Jesli masz skrzynke na interii... to podaj innego maila, bo interia wlasnie "wcina" wszystkie potwierdzenia zamowienia - uznaje je za spam zanim jeszcze do Ciebie dotra i kasuje....

Gdzies czytalam ze starcza tez potwierdzenia zapłaty za przedmiot z paypal'a, ale nie jestem pewna...
psycha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-09, 17:50   #3228
agu.s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez psycha Pokaż wiadomość
Napisz do truskawy prosbe o wysłanie kopii potwierdzenia zlozenia zamowienia. Jesli masz skrzynke na interii... to podaj innego maila, bo interia wlasnie "wcina" wszystkie potwierdzenia zamowienia - uznaje je za spam zanim jeszcze do Ciebie dotra i kasuje....

Gdzies czytalam ze starcza tez potwierdzenia zapłaty za przedmiot z paypal'a, ale nie jestem pewna...

Masz rację Psyche, skrzynkę miałam na interii, niestety nie płaciłam paypalem, tylko karta kredytowa a to co wysłalam jako wyciag może jednak nie wystarczyć UC.
Problem w tym,ze ja nie znam angielskiego. Czy któras Dobra Duszyczka mogłaby mi przetłumaczyć tekst "Prosze o wysłanie kopii potwierdzenia zamówienia zakupu założonego w dniu.... nr..... na adres...."
Byłabym wdzieczna :d
Stary 2008-06-10, 21:22   #3229
pumka_83
Raczkowanie

kto mi pomoże z zapłatą na strawberrynet:/
mojej karty nie przyjmują

please!!!
pumka_83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-10, 22:22   #3230
pinky11
Rozeznanie

Miałabym prosbe...chciałabym kupic 2 rzeczy na Truskawce a nie mam karty.. czy któras Dobra Dusza by mnie poratowała? to mała kwota ...
Prosze bardzo..
Stary 2008-06-10, 22:26   #3231
miss natasha
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pinky11 Pokaż wiadomość
Miałabym prosbe...chciałabym kupic 2 rzeczy na Truskawce a nie mam karty.. czy któras Dobra Dusza by mnie poratowała? to mała kwota ...
Prosze bardzo..
mogę pomóc jeśli się zgadzasz, to proszę o pw.

Perfume is the weather of our inner world bringing life to a personal landscape. (Christopher Brosius)

miss natasha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-11, 12:33   #3232
wunia83
Zadomowienie

Moje zamówienia w końcu przyszły

Mam jeszcze tylko pytanko - w sprawie zwrotu cła trzeba wysłać tylko to potwierdzenie z urzędu celnego? Trzeba tłumaczyć na ang?
Stary 2008-06-11, 14:28   #3233
agu.s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wunia83 Pokaż wiadomość
Moje zamówienia w końcu przyszły

Mam jeszcze tylko pytanko - w sprawie zwrotu cła trzeba wysłać tylko to potwierdzenie z urzędu celnego? Trzeba tłumaczyć na ang?
Ja wyslalam tylko skan i tekst po angielesku, ktory gdzies tu sie przewijał, samego potwierdzenia opłaty celnej nie tłumaczyłam a pieniążki zwrócili, tylko musisz napisać nr zamówienia.

REKLAMA
Stary 2008-06-11, 15:17   #3234
milka-pilka
Zakorzenienie

A ja dzisiaj dostałam walentynkę. Już myślałam, że obejdzie się bez. Niestety, gdy zamawiam więcej rzeczy jednocześnie, UC mi nie daruje
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-11, 17:54   #3235
milka-pilka
Zakorzenienie

Kurcze! Moja poczta totalnie strajkuje!!! Właśnie przed chwilą tam byłam i chciałam wysłać dokumenty do UC na Łączyny, a pani w okienku oznajmiła mi, że listy leżą w workach i od nich nie wychodzą... Na moje stwierdzenie, że listonosz przyniósł mi dzisiaj pocztę (choć odbierał ja mój chłopak i w sumie nie wiem czy przyniósł ten listonosz co zawsze), odpowiedziała, że to wyjątek - pan listonosz jest innego wyznania (?) i nie strajkuje, albo że przesyłki przechwyciła jakaś firma prywatna...hmm Na dodatek poinformowała, że strajk na pewno potrwa do końca tygodnia, bo "nie chcą z nimi rozmawiać"
Dziewczyny, nie wiecie jak to jest z urzędami pocztowymi w Warszawie? Czy poczta Główna też nie pracuje????
Stary 2008-06-11, 18:00   #3236
Dog-Rose
Zadomowienie

Co do tych ktore maja inne wyznanie i nie strajkuja, to glownie to sa te osobe ktore podpisaly umowe pracy na jakis czas i nie moga nie pracowac...
Dog-Rose jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-12, 07:43   #3237
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dog-Rose Pokaż wiadomość
Co do tych ktore maja inne wyznanie i nie strajkuja, to glownie to sa te osobe ktore podpisaly umowe pracy na jakis czas i nie moga nie pracowac...
Hmm... to wszystko jasne. Dziękuję. W takim razie pozostaje mi uzbroić się w cierpliwość, czego i życzę wszystkim oczekującym na swoje przesyłki truskawkomaniaczkom

REKLAMA
Stary 2008-06-12, 09:22   #3238
lillililli
Przyczajenie

pomocy.........

powiedzcie co robie nie tak- chce zaplacic na truskawie visa electron z mbanku- wipsuje numer karty, wpisuje te 3 cyferki z paska i nic-odrzuca......co robie nie tak? moze ta karte trzeba jakos odblokowac czy cos zeby mozna bylo na truskawie zaplacic...........? ( zwykla visa electron nie ta wirtualna)
lillililli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-12, 11:12   #3239
Nuitblanche
Rozeznanie

Jesteś pewna, że karta może być używana do zagranicznych zakupów internetowych? Do mojej kary z mbanku dosłali mi kody CVV2 oddzielnie, może zadzwoń na infolinię mbanku, by uzyskać dokładniejsze informacje o karcie jaką masz.
Nuitblanche jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-12, 11:35   #3240
magnetica
Wtajemniczenie

Dot.: pomocy.........

Cytat:
Napisane przez lillililli Pokaż wiadomość
powiedzcie co robie nie tak- chce zaplacic na truskawie visa electron z mbanku- wipsuje numer karty, wpisuje te 3 cyferki z paska i nic-odrzuca......co robie nie tak? moze ta karte trzeba jakos odblokowac czy cos zeby mozna bylo na truskawie zaplacic...........? ( zwykla visa electron nie ta wirtualna)
To jest ta zwykła Visa do eKonta? Zadzwoń na infolinię mBanku, żeby ustalić limity transakcji internetowych (ilość transakcji w miesiącu i maksymalną kwotę). Wtedy zadziała
magnetica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości