![]() |
#361 |
Przyczajenie
|
Dot.: Zakupy na Strawberrynet
Dziś przyszła moja paczuszka. Po trzech tygodniach czekania prezent dla drugiej połówki dopiero dostarł
![]() Teraz tylko wskanować papierki i napisać do Truskawy. Czy któraś z was mogłaby podać co dokładnie im napisać, żeby zwrócili koszty? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#362 |
Rozeznanie
|
przeszukaj watek by byla juz o tym mowa nie raz.
w skroce: -nr zamowienia -wysokosc calej kwoty ktora doplaciles (wlasnie ile zaplaciles?) i mozesz napsac jakie to sa oplaty - nie pisz że żadasz, czy wymagasz (jak to wczesniej sugerowałes) bo jest to wyjatkowo niegrzeczne a pamietaj ze zwrot kosztów to ich dobra wola !! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#363 |
Raczkowanie
|
Witam WAs Wizażanki,
mam ochotę na zakupy na Truskawie, ale niestety nie posiadam karty kredytowej ![]() ![]() ![]() co robić ? ;( |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#364 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#365 |
Raczkowanie
|
W końcu moje paczuszki czekają na mnie na poczcie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#366 |
Zakorzenienie
|
Przeczytalam wlasnie watek, ale nadalpewna nie jestem,moge zarejestrowac sie w PayPal (majac karte inteligo) i dokonywac zakupow na Truskawce? Bo sie zamotalam
![]() ![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#367 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#368 |
Zakorzenienie
|
Super.
Dziekuje za uswiadomienie ![]() To teraznic tylko rejestrowac sie i robic zakupy ![]() A i jeszcze jedno, perfumy przychodzaz USA, a kolorowka z Hong Kongu, czyli zamawiajac i to i to, przyjda do mnie 2 paczki ![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() Edytowane przez layla_lbn Czas edycji: 2007-06-07 o 11:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#369 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#370 |
Rozeznanie
|
oho kolejna nowa amatorka truskawkowych zakupkow sie szykuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#371 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje
![]() No ![]() Juz od dawna przegladam Strawberry i ten watek,ale jakos nie moglam sie zdecydować. Ale po ostatniej wizycie w perfumerii, kiedy pozniej zobaczyla, ile zaoszczedzilabym na Truskawce,to szlag mnie trafil.
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() Edytowane przez layla_lbn Czas edycji: 2007-06-07 o 22:19 Powód: spacja tu i tam :-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#372 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#373 |
Zakorzenienie
|
Mam pytanie - czy jeżeli skończą się im zapasy jakichś perfum to uzupełniają braki ? - przykładowo, od dłuższego czasu przy Black Cashmere widnieje napis "Nett", albo po prostu gdy perfumy znikną, to czy po określonym czasie znowu można je nabyć ? - jeszcze wczoraj interesująca mnie pojemnośc była dostępna - natomiast teraz wcale jej nie ma
![]() Czy jest szansa, że perfumy obecne w ofercie (ale nie we wszystkich pojemnościach) np. bez wariantu 50ml znowu do niej powrócą w tej pojemności, czy nie ? I chciałam jeszcze zapytać o cło - mianowicie, od jakiej kwoty jest naliczane cło ? (wydaje mi się, że nie ma na to reguły i róznie to wypada, ale wole sie upewnić ![]() Jeżeli zamówię sobie perfumy za kwotę 200zł. to ile maksymalnie może wynosić opłata celna i czy np. może się zdarzyć sytuacja, że przesyłka nie zostanie obciążona cłem ?
![]() |
![]() |
#374 |
Rozeznanie
|
szansa jest duza, bo to co jest na stronie jest tym co aktualnie maja w magazynie, wiec jesli bylo to pewnie sie pojawi
![]() o oplatach tez juz sporo bylo, to zalezy bo czasem naliczaja do malych zamowien. ostatnio moje nadplaty wyniosly, jak juz wczesniej pisalam ponad 30 % |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#375 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#376 |
Raczkowanie
|
Mam moje cudowne skarby
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#377 | ||
Przyczajenie
|
Zakupy na Strawberrynet
Cytat:
Dokładnie wygląda to tak ze wyceniają towar po kursie USD z NBP i od tej kwoty liczą 22% podatku. Dodatkowo dochodzą jeszcze opłaty pocztowe ok 5-6 zł. Ja za zamówienie o wartości 175 zł zapłaciłem 39 zł podatku i 6 zł opłat pocztowych. Cytat:
Odpisali mi że zrobią to najszybciej jak to będzie możliwe, ale przeważnie trwa to ok 1-2 tygodni. Teraz pozostaje czekać i wkrótce się wybrać na nowe zakupy, ale tym razem dla siebie :P Edytowane przez tulipanka Czas edycji: 2007-07-06 o 14:21 Powód: post pod postem |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#378 |
Zakorzenienie
|
Poszaleli w tym UC.
Naliczyli mi 20 zł plus opłaty za ich ciężką pracę - od flaszki wartej 66 zł !!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#379 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#380 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Tak się zastanawiam, jak im się to opłata ? Czemu to robią przecież nie muszą ![]() A tak z innej beczki: przesyłka zabezpieczona bez zarzutów, wszystko owinięte i jeszcze na dodatek z 2 stron są styropianowe płytki i same kosmetyki leżą są w takich "styropianowych kulkach". |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#381 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na razie moja wiedza opiera się tylko na łaskawie udzielonej telefonicznie informacji. Oczywiście jak bede wiedziec dokładnie wszystko wam opiszę. Nadiu, tez mnie to mocno zastanawia. Ja nawet jak odbiore paczke to zadzwonię do UC i poprosze o wyjaśnienia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#382 | ||
Raczkowanie
|
Zakupy na Strawberrynet
Cytat:
Hmm, za dużo liczysz moim zdaniem przecież $ nie kosztuje nawet 3 PLN. U mnie wyszło nawet zawyżając kurs na naszą niekorzyść jakieś 15 PLN + opłaty Cytat:
![]() Edytowane przez tulipanka Czas edycji: 2007-07-06 o 14:24 Powód: post pod postem |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#383 |
Zakorzenienie
|
Łysy ma rację, doliczaja 22% plus opłaty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#384 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#385 |
Przyczajenie
|
Witam was i prosze o pomoc
Kupiłam pierwszy raz perfumy na truskawce i juz mi cłow naliczyli..eh ja to mam szczescie;p Dostalam pismo z CUP punkt pocztowy poznan i troche nie moge zrozumiec jego tresci... Odprawy celnej nelezy dokonać w Oddziale Celnym MTP Miejscie wyznaczone Poczta Polska: - na dokumencie DPDZ do równowartości przesyłki 1000 eur. Po pierwsze co to jest dokument DPDZ a po drugie czy musze jechac aż do Poznania aby to załatwic? Dziewczyny na forum pisały ze wysylaly potrzebne dokumenty faksem albo mailem. Po dokonaniu odprawy celnej przesyłkę mozna odebrac w siedzibie Poczty Polskiej Poznanń Punkt 102. Czyli musze jechac po przesylke do Poznania czy tez moze wysla mi ja na adres na jaki miala byc dostarczona? Z góry dziekuje za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#386 |
Zakorzenienie
|
Mam jeszcze jedno pytanie, a w zasadzie to kilka, próbowałam zamówić na Truskawce kosmetyki, przy pomocy PP chciałąm zapłacić, ale wyskoczyłmi taki oto komunikat:
Tej płatności nie można zrealizować, ponieważ karta kredytowa została odrzucona przez wystawcę karty kredytowej. Aby uzyskać szczegółowe informacje na temat powodów odrzucenia karty, skontaktuj się z działem obsługi klienta wystawcy karty kredytowej. Możesz spróbować użyć innej karty kredytowej lub wybrać płatność czekiem elektronicznym. W tym celu kliknij łącze Więcej opcji płatności.. W zasadzie nie za bardzo wiem, o co chodzi... Ale mniejsza z tym, sprobuje jeszcze raz zobaczyc ustawienia w PP, ale mam pytanie, czy jak bede chciala zaplacic za te rzeczy,ktore zamowilam, to bede musiala jeszcze raz skladac zamowienie? I co ile (mniej-wiecej) zmieniaja sie promocje na Truskawce? BTW, jest wiele zapachow,ktoremi sie podobaja, ale nie ma ich w ofercie Strawberry :-(, jest jakas mozliwosc sprawdzenia czy kiedykolwiek byly? ![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() Edytowane przez layla_lbn Czas edycji: 2007-06-08 o 18:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#387 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Oferta zmienia się na moje oko gdzieś raz na miesiąc w zakładce Gifts & Specials . Natomiast mailem dostaje się informację o odnowieniach na Spacial Purchase. Też ubolewam, że nie wszystko na co mam ochotę jest dostępne na Strawberry. Pamiętaj o tym że na stronie widnieje ich aktualny "stan magazynów" więc warto śledzić za zmianami ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#388 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zapytałam ponieważ chciałam zrobić zakupy na Wisieńce, ale problem tkwi w tym, że Wisieńka nie zwraca dodatkowych opłat związanych z kosztami nałozonymi przez UC ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#389 |
Wtajemniczenie
|
SpanishMyszko widziałam, ze mają BC na Truskawie w pojemności 50ml - zajrzyj jeszcze raz.
![]() |
#390 |
Raczkowanie
|
SpanishMyszka, a czy Wisienka nie jest czasem droższa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:14.