Zakupy na Strawberrynet - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-11-10, 18:35   #3961
Layila
Zadomowienie

Dot.: Zakupy na Strawberrynet

Cytat:
Napisane przez Vansen Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

właśnie dołączyłam do Waszego grona potrzebuję pomocy doświadczonych duszyczek... Z zamówieniem na Strawberrynet zbierałam się hmmm jakieś 2 lata, aż się odważyłam. Zamówienie poszło 4 listopada, wszystko odbyło się bez problemów i do dzisiaj przebierałam nóżkami czekając na paczuszkę iiiiiiiiiii właśnie listonosz dostarczył liścik z UC i moja radość się skończyła. Niestety było już zbyt późno i nie mogłam się dodzwonić pod wskazane nr. Jutro wolny dzień, też nic się nie dowiemWięc proszę Was, napiszcie co i jak, bo jakoś się przestraszyłam. Niby czytałam troszkę Wasze wypowiedzi, ale tyle tego jest, że umrę albo osiwieję nim wszystko przeczytam i troszkę się uspokoję, hm albo i nie Liczę na Waszą pomoc. Dzięki wielkie
Kurcze, jak przeczytałam to w te pędy poleciałam sprawdzić czy i ja laurki od UC nie mam. Mnie też wysłali paczkę 4 i cisza w eterze. Co do UC, to jeszcze nie miałam przyjemności, ale nie masz się czym przejmować - w końcu to nie przestępstwo Musisz im przesłać to o co proszą, czyli zestawienie zamówionych produktów wraz z cenami - niestety na tej podstawie naliczą Ci vat i cło ;]
Layila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-10, 18:55   #3962
Vansen
Przyczajenie

Troszkę już poczytałam i ponoć doliczają tylko 22% Vat no cóż, mam tylko nadzieję że Truskawa odda, a jak nie no to d..a, wyjdzie niewiele mniej niż w perfumerii Zastanawiam się tylko czego tak naprawdę chcą. Może chodzi o przedstawienie dowodu zakupu i napisanie oświadczenia, że na użytek własny... na szczęście wszystkie artykuły mam pojedyncze. Czytałam gdzieś, że jedna dziewczyna zamówiła 3 takie same pudry i miała problem żeby się wytłumaczyć. Koleżanki musiały poświadczyć, że przyłączyły się do zamówienia...
Tak czy inaczej nie lubię takich urzędowych spraw, mocno mnie to stresuje.
Vansen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-10, 19:34   #3963
pokemona
Raczkowanie

Dziewczyny! Pierwszy raz sama zamawiałam na Truskawie i już tydzień temu, a do tej pory nie sciągnęli mi nic z karty kredytowej- u Was też tak długo to trwa?Myślałam,że to kwestia dwóch góra trzech dni i już na tej karcie nie bedę miała kwoty, a dalej jest
pokemona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-10, 19:40   #3964
Vansen
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez pokemona Pokaż wiadomość
Dziewczyny! Pierwszy raz sama zamawiałam na Truskawie i już tydzień temu, a do tej pory nie sciągnęli mi nic z karty kredytowej- u Was też tak długo to trwa?Myślałam,że to kwestia dwóch góra trzech dni i już na tej karcie nie bedę miała kwoty, a dalej jest
Hmmm, nie chcę Ciebie martwić, ja miałam ściągnięte w ciągu...minuty może dwóch. Wyskoczył mi komunikat oczekiwanie na autoryzację. Grzecznie poczekałam i za chwilkę było już po wszystkim. Oczywiście jak weszłam na konto i operacje z karty to brakowała tej kwoty, tylko nie były widoczne dane jednostki pobierającej pieniążki. To dopiero pojawiło się po chyba 3 dniach w historii operacji. Pewnie jak już zostało zaksięgowane.
radze sprawdzić bo coś jest nie tak
Stary 2009-11-10, 19:47   #3965
Layila
Zadomowienie

Cytat:
Troszkę już poczytałam i ponoć doliczają tylko 22% Vat no cóż, mam tylko nadzieję że Truskawa odda, a jak nie no to d..a, wyjdzie niewiele mniej niż w perfumerii Zastanawiam się tylko czego tak naprawdę chcą. Może chodzi o przedstawienie dowodu zakupu i napisanie oświadczenia, że na użytek własny... na szczęście wszystkie artykuły mam pojedyncze.
Może nie będzie tak źle, choć jesli już wysłali świstek, to nie po to się fatygowali, żeby nic nie naliczyć Co do zasady, najpierw dolicza się 22% vatu, a potem od kwoty brutto cło - Truskawa zwraca cło, ale vat niestety musisz zapłacić z własnej kieszeni. Mnie też po doliczeniu vatu średnio sie opłaca całą impreza, ale trudno. No risk, no fun
Stary 2009-11-10, 19:50   #3966
Vansen
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Layila Pokaż wiadomość
Może nie będzie tak źle, choć jesli już wysłali świstek, to nie po to się fatygowali, żeby nic nie naliczyć Co do zasady, najpierw dolicza się 22% vatu, a potem od kwoty brutto cło - Truskawa zwraca cło, ale vat niestety musisz zapłacić z własnej kieszeni. Mnie też po doliczeniu vatu średnio sie opłaca całą impreza, ale trudno. No risk, no fun
A w jakiej wysokości jest naliczane cło? Aha i skąd masz takie info? Dziewczyny piszą zupełnie coś innego. Już nie wiem zupełnie jak to jest

Edytowane przez Vansen
Czas edycji: 2009-11-10 o 19:56
Stary 2009-11-10, 20:06   #3967
magda s.
Zakorzenienie

Cytat:
nie do konca...czesto mialam tak, ze po przeslaniu dokumentow dostawalam paczke bez oplat...

a VATu mi nie doliczali nigdy...no chyba, ze to bylo ukryte w oplacie celnej...a to truskawa zwraca...
magda s. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-10, 20:07   #3968
Layila
Zadomowienie

Nigdy nie zamawiałam ze Strawberry, stąd nie wiem jak to u nich wygląda - napisałam jak wygląda standardowa procedura w przypadku naliczania cła i vatu. Co do wysokości cła, to zależy skąd paczka została wysłana i jaka jest jej wartość. Tak czy owak, cło powinni Ci zwrócić - z tym, ze przeczytałam na jakimś blogu, że przy zerowej stawce celnej zwrócono vat To by brzmiało już duzo lepiej.

A co piszą Dziewczyny?
Stary 2009-11-10, 20:18   #3969
Vansen
Przyczajenie

Cytat:
Nigdy nie zamawiałam ze Strawberry, stąd nie wiem jak to u nich wygląda - napisałam jak wygląda standardowa procedura w przypadku naliczania cła i vatu. Co do wysokości cła, to zależy skąd paczka została wysłana i jaka jest jej wartość. Tak czy owak, cło powinni Ci zwrócić - z tym, ze przeczytałam na jakimś blogu, że przy zerowej stawce celnej zwrócono vat To by brzmiało już duzo lepiej.

A co piszą Dziewczyny?
Z tego co zdążyłam poczytać to na kosmetyki nie ma cła

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Cytat:
Napisane przez magda s. Pokaż wiadomość
nie do konca...czesto mialam tak, ze po przeslaniu dokumentow dostawalam paczke bez oplat...

a VATu mi nie doliczali nigdy...no chyba, ze to bylo ukryte w oplacie celnej...a to truskawa zwraca...

Oj dopiero zobaczyłam Twój wpis czyli jest jakaś nadzieja Proszę napisz jak to się odbywało w Twoim przypadku Dzięks
Stary 2009-11-10, 20:19   #3970
Layila
Zadomowienie

Cytat:
A zamawiałaś same kosmetyki czy perfumy też? Bo ja tu cały czas pisze z myślą o perfumach Bo jeśli same kosmetyki, to wcale bym się UC nie przejmowała!

Edytowane przez Layila
Czas edycji: 2009-11-10 o 20:21
Stary 2009-11-10, 20:23   #3971
Vansen
Przyczajenie

Cytat:
A zamawiałaś same kosmetyki czy perfumy też? Bo ja tu cały czas pisze z myślą o perfumach Bo jeśli same kosmetyki, to wcale bym się UC nie przejmowała!

Same kosmetyki tzn. kolorówkę.
Stary 2009-11-10, 21:04   #3972
magda s.
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Oj dopiero zobaczyłam Twój wpis czyli jest jakaś nadzieja Proszę napisz jak to się odbywało w Twoim przypadku Dzięks
nie wiem od czego zalezy czy UC sprawdzi paczke, bo moje sprawdzali i duze, i male, i lekkie, i ciezkie...nie wydedukowalam jak oni dobieraja paczki do kontroli...

ale jesli juz zlapia, prosza o dokumenty, wiec wysylam mailem zamowienie z truskawy i odbierma paczke (czas tez jest rozny, raz czekalam ponad 2 tyg!)....czasem jest do zaplaty clo i oplaty pocztowe (za sprawdzenie, za odeslanie itp)....placilam, odbieralam i prosilam i kopie naliczonych oplat (na jednej paczce zakleili mi to tasma PP i pani musiala robic ksero)...kwitek odsylam do truskawki z prosba o zwrot kosztow cla...i po kilku dniach mam na koncie kase

staram sie zamawiac do 100-200 zl (czasem kilka kosmetykow wole rozlozyc na 2 przesylki, zeby do UC nie trafily)...a oplaty sa rzedu 20-30 zl z UC...

to tyle z moich doswiadczen...mam nadzieje, ze troche pomoglam
Stary 2009-11-11, 08:56   #3973
pokemona
Raczkowanie

Cytat:
Hmmm, nie chcę Ciebie martwić, ja miałam ściągnięte w ciągu...minuty może dwóch. Wyskoczył mi komunikat oczekiwanie na autoryzację. Grzecznie poczekałam i za chwilkę było już po wszystkim. Oczywiście jak weszłam na konto i operacje z karty to brakowała tej kwoty, tylko nie były widoczne dane jednostki pobierającej pieniążki. To dopiero pojawiło się po chyba 3 dniach w historii operacji. Pewnie jak już zostało zaksięgowane.
radze sprawdzić bo coś jest nie tak
Bardzo dziękuję.Jutro wędruję do banku sprawdzić.Na meila dostałam wiadomość,że moje zamówienie jest dispatched 08.11
pokemona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-11, 14:10   #3974
lewaloff
Rozeznanie

Send a message via Skype™ to lewaloff

Cytat:
Napisane przez magda s. Pokaż wiadomość
nie wiem od czego zalezy czy UC sprawdzi paczke, bo moje sprawdzali i duze, i male, i lekkie, i ciezkie...nie wydedukowalam jak oni dobieraja paczki do kontroli...

ale jesli juz zlapia, prosza o dokumenty, wiec wysylam mailem zamowienie z truskawy i odbierma paczke (czas tez jest rozny, raz czekalam ponad 2 tyg!)....czasem jest do zaplaty clo i oplaty pocztowe (za sprawdzenie, za odeslanie itp)....placilam, odbieralam i prosilam i kopie naliczonych oplat (na jednej paczce zakleili mi to tasma PP i pani musiala robic ksero)...kwitek odsylam do truskawki z prosba o zwrot kosztow cla...i po kilku dniach mam na koncie kase

staram sie zamawiac do 100-200 zl (czasem kilka kosmetykow wole rozlozyc na 2 przesylki, zeby do UC nie trafily)...a oplaty sa rzedu 20-30 zl z UC...

to tyle z moich doswiadczen...mam nadzieje, ze troche pomoglam
Za truskawkę nie płaci się cła a tylko i wyłącznie VAT - czyli jeżeli dostaniecie list z UC,to do wartości podanej w potwierdzeniu zamówienia z Truskawki doliczcie 22% oraz około 5 pln za obsługę celno-pocztową
Stary 2009-11-11, 14:29   #3975
magda s.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lewaloff Pokaż wiadomość
Za truskawkę nie płaci się cła a tylko i wyłącznie VAT - czyli jeżeli dostaniecie list z UC,to do wartości podanej w potwierdzeniu zamówienia z Truskawki doliczcie 22% oraz około 5 pln za obsługę celno-pocztową
jezeli doliczany jest VAT, to powinien byc doliczaney do kazdej przesylki skontrolowanej przez UC (kiedy mamy wyslac potwierdzenie zamowienia)...a ja dostalam 'wezwanie do zaplaty' tych oplat tylko w kilku przypadkach, tzn. nie do kazdej przesylki kontrolowanej przez UC...wiec od czego to zalezy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-12, 19:04   #3976
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

eh a mi zlapali kolejna paczke, ile razy zamawialam zawsze place Vat.
Juz nawet nie chodzi o samo placenie, ale o to jak bardzo sie przedluza to wszystko
Takie szczescie
irsin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-12, 19:05   #3977
skarbiatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
Juz nawet nie chodzi o samo placenie, ale o to jak bardzo sie przedluza to wszystko
Takie szczescie
no ale zwraca Ci Truskawa ten Vat?

skarbiatko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-12, 19:09   #3978
BigMama
Zakorzenienie

Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
A duzo zamawiasz na raz ?

Bo ja zawsze po jednej rzeczy i jak dotąd mnie nie capli.
Ja wiem, że zamawiając np 3 szt zyskuje się dodatkową zniżkę, ale coś za coś.

BigMama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-12, 19:51   #3979
agnieszka1970
Zadomowienie

Ja też zamawiam zawsze po 1 rzeczy i na 70 zamówień złapali mi tylko jedno (kupowałam krem dla koleżanki za 300zł). Truskawa zwróciła kasę w niespełna tydzień
agnieszka1970 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-13, 13:37   #3980
Layila
Zadomowienie

Dzisiaj doleciała do mnie paczuszka z Elixirem
Niestety, zapach kompletnie mi nie odpowiada - dlatego nieziemsko się cieszę, że nie musiałam nic dodatkowo dopłacać do tej imprezy.

I jeszcze jedno - Truskawa sama oznaczyła mi paczuszkę jako GIFT Buteleczka też była ładnie opakowana w fioletowy papier, ale i tak sądzę, że nikt się do niej nie dobierał w UC, bo nie ma śladów.

Edytowane przez Layila
Czas edycji: 2009-11-13 o 13:40
Stary 2009-11-25, 20:04   #3981
nimka
Raczkowanie

Dziewczyny, również pls o pomoc w sprawach celnych

Zrobiłam drugie zamówienie i tym razem UC się zainteresował Dostałam zawiadomienie z oddziału celnego poczty polskiej w Wawie (nie bezpośrednio z UC). Na jaki adres się z nimi kontaktować? Widziałam wyżej poradę, żeby zamówienie z Truskawy przesłać mailem, ale na zawiadomieniu brak oczywiście adresu mailowego , jest tylko tel. Na stronie UC też takiego adresu nie widzę. Pls o pomoc
nimka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-25, 20:18   #3982
magda s.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nimka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, również pls o pomoc w sprawach celnych

Zrobiłam drugie zamówienie i tym razem UC się zainteresował Dostałam zawiadomienie z oddziału celnego poczty polskiej w Wawie (nie bezpośrednio z UC). Na jaki adres się z nimi kontaktować? Widziałam wyżej poradę, żeby zamówienie z Truskawy przesłać mailem, ale na zawiadomieniu brak oczywiście adresu mailowego , jest tylko tel. Na stronie UC też takiego adresu nie widzę. Pls o pomoc
zadzwon i popros o maila...
Stary 2009-11-25, 20:34   #3983
nimka
Raczkowanie

Sure

Najłatwiejsze rozwiązania czasem nie przychodzą do głowy jak człowiek spanikuje przed urzędnikami
nimka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-26, 11:30   #3984
Vansen
Przyczajenie

Cześć Dziewczyny

Ja już paczkę odebrałam więc napisze Wam jak to wygląda. Pojechałam do UC w Warszawie, zostawiłam im dokument zamówienia, wezwanie które od nich dostałam i zrobili sobie ksero dowodu osobistego. Pan zapytał czy wole odebrać sama czy czekać na listonosza wybrałam szybsza opcję czyli odbiór osobisty. Niestety tego dnia co pojechałam kasa była już zamknięta i nic więcej nie załatwiłam. Dostałam karteczkę z nr sprawy i pan wyznaczył odbiór na czwartek na 10 rano(byłam w poniedziałek około 15). Stawiłam się w wyznaczonym dniu, zrobiłam opłatę w kasie - 22% vat, później z dokumentami celnymi, skierowano mnie do kolejnego okienka gdzie odbiera się paczki. Tam pani wystawiła kolejne kwitki i wysłała do innej kasy żeby uiścić opłatę pocztową w wysokości 3,20. Z podstemplowanym kwitkiem wróciłam do okienka, gdzie została mi wydana przesyłka. Od tygodnia jestem szczęśliwą posiadaczka różnych cacuszek. Wszystko było ładnie zapakowane, każda rzecz w osobny ozdobny papier. Wszystko przełożone styropianem, całość zawiązana fioletową tasiemką. Aha zrobiłam skan dokumentów, przesłałam do Truskawy i w ciągu 35 minut miałam odpowiedz, że bardzo przepraszają itd i że w ciągu od 1-2 tyg będę miała kaskę na koncie.
Pierwszy raz mam za sobą i nie pozostaje nic innego jak składać kolejne zamówienia
Stary 2009-12-03, 23:01   #3985
gochol
Raczkowanie

jest polska strona strawberrynet z darmową przesyłką
gochol jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-04, 08:13   #3986
magda s.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gochol Pokaż wiadomość
ano jest...i to od dawna juz...
Stary 2009-12-04, 08:52   #3987
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez gochol Pokaż wiadomość
no ale ta darmowa przesyłka to taki trick , przecież doliczają 10% wartości perfum
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-04, 09:08   #3988
magda s.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
no ale ta darmowa przesyłka to taki trick , przecież doliczają 10% wartości perfum
Polly, teraz znow jest darmowa przy zakupach laczonych (zapach + pielegnacja lub kolorowka)...
Stary 2009-12-04, 11:36   #3989
gochol
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość

hmm...no tak,masz rację ale z tego co widzę,to tylko perfum. produktów do makijażu i pielęgnacji to nie dotyczy. Tak myślę...

ze strawberrynet:

"
  • Obecnie perfumy, wody toaletowe i kolońskie muszą być wysłane z zachowaniem specjalnych procedur, zgodnych z międzynarodowymi regulacjami pocztowymi. Niestety proces ten znacznie zwiększa nasze koszty, więc jesteśmy zmuszeni do pobierania niewielkiej opłaty na ich pokrycie. Należy pamiętać, że opłata wynosi 10% całkowitej wartości zakupionych perfum, wód toaletowych lub kolońskich, ale nie więcej niż 15,00 USD przy każdym złożonym zamówieniu.
  • Jedno zamówienie, zawierające zarówno perfumy, wody toaletowe i kolońskie jak i produkty do pielęgnacji skóry, ciała i makijażu wymaga mniejszej ilości dokumentacji i jest wysyłane szybciej.
    W tym wypadku wysyłka jest również GRATIS a przesyłka jest doręczana za potwierdzeniem nadania i pokwitowaniem odbioru.
  • Prosimy również pamiętać, że przy zamawianiu perfum, wód toaletowych lub kolońskich nadal obowiązują wszystkie rabaty (5% rabatu na zamówienia 3 lub więcej produktów oraz do 10% zniżki w naszym Programie Lojalnościowym). Wysyłka kosmetyków do makijażu oraz pielęgnacji skóry i ciała do każdego miejsca na świecie jest GRATIS"
gochol jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-12, 10:29   #3990
olciaaa25
Przyczajenie

hej kobitki
a na ktory adres mailowy nalezy wyslac ewentualny druk mojej oplaty celnej?

(wlasnie jestem po 3 zakupie i juz 2 raz otrzymuje liscik z UC, tylko tym razem zamowilam perfumy i dlatego mysle ze tym razem bede musiala zaplacic a tak 2 razy mnie sie upieklo po przeslaniu do nich mailem wszystkich dokumentow dot. tejze transakcji

dzieki za info z gory;D

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

no i co sie dzieje ze strona? nie mozna na nia wejsc????? :/
olciaaa25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości