Wiarygodne perfumerie internetowe - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-17, 14:04   #4891
marynka42
Zakorzenienie

Dot.: Wiarygodne perfumerie internetowe

czy ktoś kupował tutaj?
http://www.electro.pl/Perfumy_damskie,993,992.html

mają dziś dzień darmowej dostawy
marynka42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 19:17   #4892
kuki9
Zakorzenienie

Widzę, że tutaj ostatnio same narzekania na kokai.pl

A powiedzcie czy w przypadku innych, może nie tak szalenie okazyjnych ofert, działają oni ok?
Chciałabym coś zamówić, z płatnością z góry i trochę się waham.Zamawiała któraś z was coś w ostatnich dniach i może się podzielić wrażeniami?
kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 19:52   #4893
Latiha
Zakorzenienie

Dziewczyny, co z Agito.pl ??? Można im zaufać?

moja fragrantica
http://www.fragrantica.com/member/213446/

Arabistka, w sercu i na papierze

...ماتت قلوب الناس ماتت بنا النخوة
Latiha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 19:59   #4894
dobbinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Latiha Pokaż wiadomość
Dziewczyny, co z Agito.pl ??? Można im zaufać?
To pytanie było już, chyba przedwczoraj. ?Można.
dobbinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 20:38   #4895
Gwen_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wiosnaachtoty Pokaż wiadomość
Zgadzam się w 100% - zarówno co do aspektu językowego jak i "funkcji dekoracyjnej". Perfum nie powinno się przechowywać w takich miejscach jak łazienka, albo blisko okna. Zresztą jeśli ktoś eksponuje zbyt dużą ilość kosmetyków to wcale nie wygląda to ładnie - jest... nagracone i robi wrażenie bałaganu

Z tą funkcją dekoracyjną chodzi mi o to, że ja raczej zwykle nie pozwalam sobie na większe szaleństwa przede wszystkim ze względów finansowych i kupuje raz na jakiś czas jeden flakon, który zużywam do końca. Jeden flakon stoi u mnie na półce w pokoju przez dość długi okres, bo zwykle kupuję 100 ml i cieszy oko . Dlatego tez zapach wybieram bardzo rozważnie. Spędziłam ostatnio cały dzień z Addictem i jednak wycofuję się z zakupu. Jest dla mnie zdecydowanie za ciężki. Na pasku inaczej też się rozwijał niż na mojej skórze. Na pasku było więcej wanilii, u siebie wyczuwam tylko drzewną nutę...Dziś przeszłam się z Allure na sobie i zdecydowałam już konkretnie, teraz tylko szukam sprawdzonego sklepu . Zna ktoś te ?
http://www.perfumyplaza.pl/chanel-al...a-dostawa.html
http://neofix.pl/chanel-allure-100ml-edp-p-196.html
http://www.perfumeriapure.pl/chanel-...ay-100-ml.html

Pozdrawiam!
Gwen_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 14:34   #4896
Latiha
Zakorzenienie

Wrzuciłam hasło w wyszukiwankę ale nic mi nie wyszło więc zapytam:

co sądzicie o
http://kosmetykiperfumy.pl
?

Są tam perfumy na które poluję w bardzo przystępnej cenie... ale trochę się boję zaryzykowac.

moja fragrantica

Stary 2013-02-18, 17:07   #4897
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Latiha Pokaż wiadomość
Wrzuciłam hasło w wyszukiwankę ale nic mi nie wyszło więc zapytam:

co sądzicie o
http://kosmetykiperfumy.pl
?

Są tam perfumy na które poluję w bardzo przystępnej cenie... ale trochę się boję zaryzykowac.
https://wizaz.pl/search/index.php?to...=1&query=oraza

edit. Dalsza historia moich udanych zakupów na Kokai.pl

W końcu udało mi się dodzwonić do nich w ubiegły poniedziałek, po milionie prób Miły Pan mnie przeprosił i powiedział, że paczka z pozostałą częścią zamówienia zostanie wysłana jeszcze tego dnia, a w ramach rekompensaty dostanę pakiet próbek.
Rzeczywiście na drugi dzień przyszła paczuszka a tam w gratisie... 1 próbka Angela Sunessence

To napisałam, że potrafią człowieka rozśmieszyć. Odpisano mi, że zostanie wysłana paczka z gratisami, a pieniądze za nieszczęsną organzę zostaną przelane na moje konto. Na drugi dzień przyszła paczuszka z kilkoma próbkami. Na kasę czekam do dziś

Edytowane przez DiTu77
Czas edycji: 2013-02-18 o 17:45
DiTu77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 19:52   #4898
Aramintha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kawaarabska Pokaż wiadomość
www.e-perfumy.pl domena obecnie jest wystawiona na sprzedaż, może dobrze byłoby ją usunąć z potencjalnych wiarygodnych perfumerii?
nie działa również strona innej perfumerii z pierwszego wątku ( chyba, że to tylko u mnie) http://www.bananza.pl/
Czas najwyższy na aktualizację pierwszego posta

Cytat:
Napisane przez DiTu77 Pokaż wiadomość
To napisałam, że potrafią człowieka rozśmieszyć. Odpisano mi, że zostanie wysłana paczka z gratisami, a pieniądze za nieszczęsną organzę zostaną przelane na moje konto. Na drugi dzień przyszła paczuszka z kilkoma próbkami. Na kasę czekam do dziś
Ja bym napisała maila, że albo zwrócą mi pieniądze wraz z odsetkami do jutra albo zgłaszam sprawę na policję jako oszustwo.
Z niektórymi trzeba ostro bo inaczej się nie da, a za takie akcje ten sklep powinien zniknąc z listy polecanych perfumerii.
Aramintha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 13:21   #4899
kaaterina
Zadomowienie

Dzisiaj przyszła do mnie przesyłka z xperfume.pl - wszystko cacy. W poniedziałek pakowana na miejscu była w środę. Ceny dobre, dołożone próbki - polecam ! (kupowałam Dior Dolce Vita i YSL Baby Doll). A, i na paragonie jest kod zniżkowy na następne zakupy w wysokości 10 zł.
kaaterina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 13:37   #4900
HannaG
Przyczajenie

Ja jestem zadowoloną klientką perfumerii.pl. Już kilka razy miałam okazję kupić tam zapachy, zarówno dla siebie jak i dla chłopaka. Ceny są faktycznie niższe, perfumy oryginalne, dosyć duży wybór. Nie miałam żadnych problemów z zamówieniem czy odbiorem. Mogę polecić w 100 proc.
HannaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 14:43   #4901
Latiha
Zakorzenienie

Jestem troszkę zniesmaczona zamówieniem na E-Glamour. Kupiłam perfumy, których... nie mają na stanie. Zaproponowali mi, abym poczekała albo zwrócą mi pieniądze. Dodam, że zdecydowałam się na zakupy w tej perfumerii właśnie ze względu na to, że mieli akurat ten konkretny zapach, mimo, że kliknęłam też inne przy okazji, to na tym mi specjalnie zależało. Perfumy widmo.

moja fragrantica

Stary 2013-02-23, 22:23   #4902
Gaya_oo
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gwen_ Pokaż wiadomość
Ok, przepraszam - 'moje' perfumy, będę pamiętać ! Wiem, wiem moje flakoniki stoją w zacienionym miejscu . Cały czas biję się z myślami czy nie wziąć zamiast tych Gucci Premiere, ale to już muszę sobie rozważyć sama... Dzisiaj wieczorem dokonam zakupu i po transakcji dam znać.

EDIT: Byłam w Sephorze i oszalałam na punkcie Angela... Teraz wybieram spośród Addict i Angel. Proszę powiedzcie mi jeszcze dziewczyny gdzie mogę najtaniej kupić edp Angel 50 ml raczej ostatecznie 100 ml.

Pozdrawiam
Gwen, proponuję Ci zamówić najpierw probkę. Miałam podobnie. Zauroczył mnie Angel. Fascynował i urzekał. Na szczęście miałam tylko próbkę. Zużyłam połowę... Nie dałam rady więcej. Zaczął mnie "odrzucać". Aż niedobrze mi się robiło. Nie każdy tak musi mieć, ale warto się upewnić, cena dość wysoka
Gaya_oo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 23:38   #4903
--Olka--
Zakorzenienie

Dziewczyny, mam prośbę. Pewnie wkurzają was tego typu pytania, ale widzę sprzeczne wiadomości odnośnie aktualność pierwszego posta, więc stąd mje pytanie - czy iperfumy.pl są wiarygodne na tip top?

Edytowane przez --Olka--
Czas edycji: 2013-02-23 o 23:42
--Olka-- jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 00:28   #4904
Gwen_
Raczkowanie

Ja zrobiłam zakupy w kokai, wszystko idealnie, jestem b.zadowolona, polecam !
Stary 2013-02-24, 03:49   #4905
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez --Olka-- Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam prośbę. Pewnie wkurzają was tego typu pytania, ale widzę sprzeczne wiadomości odnośnie aktualność pierwszego posta, więc stąd mje pytanie - czy iperfumy.pl są wiarygodne na tip top?
Wiarygodne, co jakiś czas u nich coś kupuję i jeszcze nie mieli wtopy
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 08:01   #4906
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aramintha Pokaż wiadomość
Czas najwyższy na aktualizację pierwszego posta

Ja bym napisała maila, że albo zwrócą mi pieniądze wraz z odsetkami do jutra albo zgłaszam sprawę na policję jako oszustwo.
Z niektórymi trzeba ostro bo inaczej się nie da, a za takie akcje ten sklep powinien zniknąc z listy polecanych perfumerii.
Niestety nie umiem tak ostro Po kolejnym upomnieniu - oddali w końcu pieniądze
Stary 2013-02-24, 13:14   #4907
UsmiechnietaKuna
Przyczajenie

Dziewczyny, powiedzcie mi proszę, czy któraś z Was kupowała Aliena na iperfumy.pl ( http://www.iperfumy.pl/thierry-mugle...na-dla-kobiet/ )? Przyznam, że do tej pory perfumy kupowałam tylko stacjonarnie, bojąc się podróbek. Jednak cena perfumeryjna Aliena jest dla mnie za wysoka. Tyle, że tu (jak na wodę perfumowaną, nie toaletową) jest z kolei jakaś taka niska. Nie wiem czy nie za niska... Perfumeria jest co prawda w poście z polecanymi, ale i tak się boję. Dlatego jestem ciekawa czy któraś z Was kupowała tam tę wodę perfumowaną (nie toaletową).
UsmiechnietaKuna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 13:30   #4908
dobbinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UsmiechnietaKuna Pokaż wiadomość
Dziewczyny, powiedzcie mi proszę, czy któraś z Was kupowała Aliena na iperfumy.pl ( http://www.iperfumy.pl/thierry-mugle...na-dla-kobiet/ )? Przyznam, że do tej pory perfumy kupowałam tylko stacjonarnie, bojąc się podróbek. Jednak cena perfumeryjna Aliena jest dla mnie za wysoka. Tyle, że tu (jak na wodę perfumowaną, nie toaletową) jest z kolei jakaś taka niska. Nie wiem czy nie za niska... Perfumeria jest co prawda w poście z polecanymi, ale i tak się boję. Dlatego jestem ciekawa czy któraś z Was kupowała tam tę wodę perfumowaną (nie toaletową).
Tak, za niska. To same podróby, ale tylko edp, bo edt jest oryginalna. A na liście polecanych jest, bo tylko niektóre to podróby.
No , pomyśl trochę.
Stary 2013-02-24, 14:35   #4909
UsmiechnietaKuna
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez dobbinka Pokaż wiadomość
Tak, za niska. To same podróby, ale tylko edp, bo edt jest oryginalna. A na liście polecanych jest, bo tylko niektóre to podróby.
No , pomyśl trochę.
Nie musisz być niemiła. Wyraźnie piszę, że nigdy wcześniej nie zamawiałam perfum przez internet, więc boję się podróbek. Zapytałam grzecznie, jeżeli irytują Cię takie posty, mogłaś go pominąć. Szanuję moje ciężko zarobione pieniądze, do tego muszę utrzymać rodzinę i nie chcę wydawać 200 zł na podróbkę. Mam wątpliwości, więc grzecznie pytam. Nie zmuszam kogokolwiek do odpowiedzi.
Stary 2013-02-24, 14:36   #4910
Gwen_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gaya_oo Pokaż wiadomość
Gwen, proponuję Ci zamówić najpierw probkę. Miałam podobnie. Zauroczył mnie Angel. Fascynował i urzekał. Na szczęście miałam tylko próbkę. Zużyłam połowę... Nie dałam rady więcej. Zaczął mnie "odrzucać". Aż niedobrze mi się robiło. Nie każdy tak musi mieć, ale warto się upewnić, cena dość wysoka

Przeszłam się kilka dni temu z Anglelem i też mi było niedobrze . Kupiłam w kokai Givenchy z tej serii anioły i demony, fioletową wersję. Cena też niska w porównaniu do Sephory, mam nadzieję, że to oryginał.
Stary 2013-02-24, 15:18   #4911
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Cytat:
Napisane przez UsmiechnietaKuna Pokaż wiadomość
Nie musisz być niemiła. Wyraźnie piszę, że nigdy wcześniej nie zamawiałam perfum przez internet, więc boję się podróbek. Zapytałam grzecznie, jeżeli irytują Cię takie posty, mogłaś go pominąć. Szanuję moje ciężko zarobione pieniądze, do tego muszę utrzymać rodzinę i nie chcę wydawać 200 zł na podróbkę. Mam wątpliwości, więc grzecznie pytam. Nie zmuszam kogokolwiek do odpowiedzi.
Cytat:
Napisane przez Gwen_ Pokaż wiadomość
Przeszłam się kilka dni temu z Anglelem i też mi było niedobrze . Kupiłam w kokai Givenchy z tej serii anioły i demony, fioletową wersję. Cena też niska w porównaniu do Sephory, mam nadzieję, że to oryginał.
Dziewczyny, ja rozumiem, że macie wątpliwości - bo kiedy zaczynałam "bywać" na wizażu, też pytałam o sklep/kupującego, nawet jeśli był na liście polecanych - "na wszelki wypadek".

Wszyscy, którzy na taką listę trafią, to sprawdzone (nie raz i nie kilka) perfumerie i sprzedawcy - wizażanki kupują od niech regularnie, i nie wystarczy, żeby kilka osób zachwalało, żeby na listę trafić.

Jeśli sklep/allegrowicz jest na liście polecanych, nie musicie martwić się o podróbkę - na 100% dostaniecie oryginalne perfumy. A jeśli po raz enty pojawia się nowa osoba i pisze "widzę, że jest w spisie polecanych, ale pytam na wszelki wypadek" - zrozumcie irytację...
VI4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 15:39   #4912
Terha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VI4 Pokaż wiadomość
Wszyscy, którzy na taką listę trafią, to sprawdzone (nie raz i nie kilka) perfumerie i sprzedawcy - wizażanki kupują od niech regularnie, i nie wystarczy, żeby kilka osób zachwalało, żeby na listę trafić.
Jak się ma to w takim razie do tych ogromnych problemów z perfumerią kokai która też jest na liście polecanych, a na której tak wiele Wizażanek się "przejechało"?

Terha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 15:45   #4913
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Cytat:
Napisane przez Terha Pokaż wiadomość
Jak się ma to w takim razie do tych ogromnych problemów z perfumerią kokai która też jest na liście polecanych, a na której tak wiele Wizażanek się "przejechało"?
przejechało się - ale nie miało to nic wspólnego z oryginalnością perfum.
VI4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 15:51   #4914
dobbinka
Zakorzenienie

Nie jestem niemiła, bo nie chcesz utopić pieniędzy, tylko dlatego, że nie chce Ci się czytać nawet kilku postów na forum. A to dlatego, że na Twoje wątpliwości kilkadziesiąt t razy już odpowiadano - co to znaczy, że perfumeria jest polecana.
Stary 2013-02-24, 15:55   #4915
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
przejechało się - ale nie miało to nic wspólnego z oryginalnością perfum.
Dokładnie. Odzywam się jako "przejechana" dwa zapachy które u nich kupiłam są w 100% oryginalne. Wpadka ze sprzedażą wody której nie mieli na stanie nie tylko im się zdarzyła. Spotkało mnie to też np. w e-glamour ostatnio Perfumeria.pl też mi raz anulowała zamówienie bo się okazało, że za tanio mieli wodę w systemie Co jednak nie zmienia faktu, że perfumerie te sprzedają oryginalne produkty.

Edytowane przez DiTu77
Czas edycji: 2013-02-24 o 15:56
Stary 2013-02-24, 16:14   #4916
czarnazuzia1
rude jest piękne:)

Cytat:
Dziewczyny, ja rozumiem, że macie wątpliwości - bo kiedy zaczynałam "bywać" na wizażu, też pytałam o sklep/kupującego, nawet jeśli był na liście polecanych - "na wszelki wypadek".

Jeśli sklep/allegrowicz jest na liście polecanych, nie musicie martwić się o podróbkę - na 100% dostaniecie oryginalne perfumy. A jeśli po raz enty pojawia się nowa osoba i pisze "widzę, że jest w spisie polecanych, ale pytam na wszelki wypadek" - zrozumcie irytację...
dokladnie tak i nawet nie chce sie odpowiadac po raz n-ty na takie posty.

Cytat:
nie ma to nic wspolnego z oryginalnoscia perfum.
zaliczyli wpadke, ktoras z dziewczyn pisala ,ze zmieniali siedzibe ,byc moze dlatego powstal taki balagan.

Cytat:
Napisane przez DiTu77 Pokaż wiadomość
Dokładnie. Odzywam się jako "przejechana" dwa zapachy które u nich kupiłam są w 100% oryginalne. Wpadka ze sprzedażą wody której nie mieli na stanie nie tylko im się zdarzyła. Spotkało mnie to też np. w e-glamour ostatnio Perfumeria.pl też mi raz anulowała zamówienie bo się okazało, że za tanio mieli wodę w systemie Co jednak nie zmienia faktu, że perfumerie te sprzedają oryginalne produkty.

i pewnie jeszcze nie raz sie zdarzy
przyzwyczailysmy sie ,ze kupujemy i w ciągu 3 dni mamy przesylke albo na drugi dzien (biorac za pobraniem)

Edytowane przez czarnazuzia1
Czas edycji: 2013-02-24 o 16:23
czarnazuzia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 16:45   #4917
UsmiechnietaKuna
Przyczajenie

Myślałam, że gdzie jak gdzie, ale na wizażu, który uwielbiam od lat (choć nie udzielałam się na forum) można zapytać o wszystko bez obawy o publiczny lincz. Jednak się myliłam. Rozumiem, że podobne pytania zadawne są wiele razy i mogą irytować. Myślałam jednak, że jeżeli ktoś nie chce odpowiadać omija pytanie. Przynajmniej tak dzieje się na innych odwiedzanych przeze mnie forach, nawet jeżeli dany temat był wałkowany milion razy. Rozumiem irytację, ale nie lubię kiedy ktoś jest w stosunku do mnie niegrzeczny (zupełnie bez powodu).

Żeby nie robić niepotrzebnego zamieszania tematycznego, bo w końcu to nie wątek o wyżalaniu się, dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Stary 2013-02-24, 16:46   #4918
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
A komu niby ta perfumeria sprzedała podróbkę?

EDIT gdyby na liście wiarygodnych perfumerii zamieszczać tylko takie, które nigdy nie zaliczyły wpadki z błędem w zamówieniu czy czymś w ten deseń, to żadna z najbardziej topowych perfumerii (w których Wizażanki ciągle kupują) nie miałaby na niej (liście) racji bytu.

Edytowane przez siarka40
Czas edycji: 2013-02-24 o 16:50
siarka40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 15:33   #4919
Terha
Zakorzenienie

Cytat:
W tym przypadku nie chodziło mi o oryginalność perfum, tylko o rzetelność sprzedających. W końcu to również jest ważne. Ja nie chciałabym mieć takich problemów jak ostatnio wiele Wizażanek. Ale jeśli uważacie, że to dla klienta rzetelność sprzedawcy nie ma żadnego znaczenia to dla Was lepiej.

Nie neguję faktu, ze być może sklep ten ma trudności przejściowe, ale nie zmienia faktu, że klienta powinno się szanować, a z relacji niektórych z Was nie odniosłam takiego wrażenia.

Terha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 10:35   #4920
agno
Raczkowanie

Dziewczyny, może warto dopisać do listy wiarygodnych xperfume.pl? Jest tu kilka pozytywnych opinii na jej temat. Ja sama bardzo czaiłam się z tym sklepem, bo tanio, bo szeroka oferta, ale rekomendacji brak. Ostatnio zrobiłam tam zakupy i nie można złego słowa powiedzieć, bardzo dobra informacja ze strony sklepu, na przesyłkę czekałam dwa dni, do tego miły gest w postaci odlewki ( do wyboru jedna z podanych pozycji) oraz próbka gratis (to już losowo). Paczka bardzo dobrze zapakowana. Zaglądałam tu przed zakupami i wyłowiłam kilka postów na jej temat, a że nie było na pierwszej liście, miałam zagwarantowane mnóstwo emocji w oczekiwaniu na paczkę

Edytowane przez agno
Czas edycji: 2013-02-27 o 10:42
agno jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości