![]() |
#541 |
Rozeznanie
|
Dot.: Zakupy na Strawberrynet
Stresuję się tym. Niby zapach w porządku, ale ten flakon...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#542 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#543 |
Rozeznanie
|
Uspokoiłaś mnie, Mulier
![]() No i tak... Zapach ten sam... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#544 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#545 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny Kochane, powiedzcie mi prosze jak to jest:
- jak płacimy na truskawce kartą - bezpośrednio, to banki zawsze doliczają kilka procent prowizji za przewalutowanie...to wiem bo doświadczyłam na własnej skórze, - ale jak płaciłabym przez PP .... to co, to wtedy nie ma prowizji dodatkowej? Wtedy kwota truskawki jest kwota ostateczną, bez dolicznia za przewalutowanie? Jakie macie doświadczenia? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#546 |
Raczkowanie
|
Powiedzcie mi dziewczyny jak to w koncu jest z ta kolorowka z truskawki. Czy rzeczywiscie jest ona na koncowce waznosci ( a nawet po) czy to sporadyczne przypadki? Poluje na puder sypki, ale nie wiem czy warto dla ok. 30 zl roznicy w cenie ryzykowac? Czy prawdopodobne jest tez to, ze zostanie naliczona oplata celna? Wartosc pudru ok. 120 zl. Aha, w gre wchodzi truskawka e-bay'owa, bo niestety karty nie posiadam.
Przepraszam, ze na watku perfumiarskim o to pytam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#547 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chcialam Ci natomiast podrzucic link, do watku, gdzie dziewczyny umawiaja sie na wspolnie zakupy, m.in. na Truskawce. Zawsze znajdzie sie ktos, kto posiada karte i pomoze w zakupach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#548 |
Raczkowanie
|
Dziekuje Kattarina
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#549 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#550 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny kochane
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#551 |
niecnotliwa dziewica
|
Przychodzą, przychodzą
![]() ![]() Nie przejmuj się, ze czasem trwa to dłużej - zalezy od pracy lokalnej poczty, od tego, czy UC się nie "przyczepi".
![]() |
#552 |
Raczkowanie
|
Dziękuję Margot serdecznie chyba rozwiałaś mój niepokój
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#553 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast można wybrać taką kredytówkę, przy której prowizja za przewalutowanie jest jak najniższa. Tylko wtedy tez może być tak, że akurat liczą kwotę przy wyższym kursie. Ja kupuję sporo i kartą, i przez PP i zawsze mam coś tam doliczone za to przewalutowanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#554 |
niecnotliwa dziewica
|
Trzymam
![]() ![]()
![]() |
#555 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, mam pytanie: czy zdarzylo sie Wam, ze perfumy z Truskawy przyszly jedna paczka a ten gratis kosmetyczny przyszedl w oddzielnej przesylce?
![]() |
#556 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#557 |
Zakorzenienie
|
dziekuje Iwonko
![]() ![]()
![]() |
#558 |
Zakorzenienie
|
Klaudio, rok temu to jeszcze wszystkie paczki jak jedna szły z HongKongu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#559 |
Zakorzenienie
|
acha
![]() ![]() ![]()
![]() |
#560 |
Raczkowanie
|
Kokakola ja miałam dwie osobne paczki, i do gratisu UC się przyczepił a perfumik przyszedł bez przygód
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#561 |
Zakorzenienie
|
Nadio, w takim razie jestem jeszcze spokojniejsza (chodzi mi o spokoj wzgledny
![]() ![]()
![]() |
#562 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Otóz nie jest tak, że wszędzie jest tak samo... Na pay palu zawsze płacisz kwotę, która automatycznie PP Ci nalicza. Z konta ściągana jest kwota, którą widzisz zaraz po transakcji...i tyle. PP ma po prostu swój kurs dolara (wyzszy oczywiście niz kurs średni NBP...ale na czyms muszą zarabiać). Mimo to, płacąc przez PP wychodzi taniej niz (przynajmniej w moim przypadku) płacąc bezpośrednio kartą. Ja płacąc karta miałam naliczane średnio 5 % do kosztów, które podawała truskawka (bank BZ WBK). Płacąc przez PP jest taniej. Nie potrafię podac ile procentowo, moge podac tylko że kurs jaki przyjmuje PP waha się (obserwacje tylko kilkudniowe ![]() Tak czy inaczej płacąc bezpośrednio kartą narażamy sie na: - po pierwsze wyższy kurs, jaki zawsze bank nalicza przy sprzedaży walut - a dwa na dopłacenie do tego interesu prowizji właśnie za przewalutowanie. A tu płacimy po prostu tylko za walutę po wyzszym kursie. Na mój chłopski rozum tak wygląda. Próbowałam podliczac transakcje jakie ostatnio robiłam i zawsze płacąc przez PP (tez kartą) wychodziło taniej. Przy kwotach około 100 - 200 zł była to róznica około 5-10 zł. Może to niewiele, ale po co przepłacać? Ps. Nie reklamuję tu PP ![]() Edytowane przez mulier Czas edycji: 2007-09-25 o 16:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#563 |
Zakorzenienie
|
A widzisz, czyli wszystko zależy od karty i banku
![]() U mnie jak płacilam przez PP kartą nr 1 - zawsze mi naliczali 3% wartości transakcji, bo za każdą transakcje w obcej walucie dopłacałam 3%, niezależnie czy PP czy inaczej. I powodowało to to, że najpierw kwota transakcji przy sprawdzaniu smsem była X a potem wyższa niż X (bo bank uwzględnił swój haracz ![]() Teraz mam kartę nr 2 i tu za przewalutowanie mam poniżej procenta - ale jeszcze nie wiem, jaki mają kurs funta (bo mnie akurat funty interesują, a nie dolary ![]() Czyli wszystko zależy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#564 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niemniej, polecam wszystkim truskawkomaniaczkom (i nie tylko) sprawdzic sobie co im się lepiej opłaca. Ja mam na wyciągu z konta dokładnie te kwotę, którą pokazał PP. a mam jeszcze jedno pytanie...to "póxniej" przy tym haraczu to kiedy to było? Kilka dni po transakcji, czy tez na koniec miesiąca? Bo jeszcze taka opcja jest mozliwa, że głupia mulier się cieszy, że jest taniej, a przywala jej prowizję na koniec miesiąca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#565 |
Zakorzenienie
|
U mnie to "później" przy karcie nr 1 było kwestią kilku dni. Tak jakby najpierw liczyli funta po kursie A, a potem przeliczyli po kursie B (wyższym). Nigdy nie miałam tej prowizji zaznaczonej osobno.
Obecnie mam inną kartę (nr 2) i tu już nie ma problemów, bo mam zawsze tyle ściągane ile jest (tylko tak jak mówię, moze kurs mają wyższy.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#566 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Moje zamówienie z lipca br. zaginęło. Zgłosiłem to do Truskawy. Najpierw kazali mi czekać bo muszą sprawdzić co się stało z paczką. Po kilku następnych mailach stwierdzili że paczka zaginęła i mogą wysłać ponownie lub zwrócić kasę. Podobno 17.09 wysłali ponownie. Narazie czekam ... na paczke lub na list z UC. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#567 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
W orginalność produktów z Truskawy sam zacząłem wątpić. Kupiłem mojej lubej CH212 w Truskawie. Wcześniej miała CH212 kupione w Sephorze. Te z Truskawy o wiele krócej trzymają się na skórze. Jak się popsika rano to po kilku godzinach juz nic nie czuć. Te z Sephory po rannym popsikaniu było czuć jeszcze wieczorem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#568 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zaproponowanie zwrotu pieniędzy, czy ponowne wysłanie zamówienia świadczy o ich uczciwości. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#569 | |
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#570 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
Uważam że Truskawa postąpiła super, że zaoferowała mi ponowną wysyłke lub zwrot kasy. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.