Zakupy na Strawberrynet - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-01-03, 18:57   #1501
Nuitblanche
Rozeznanie

Dot.: Zakupy na Strawberrynet

dubel.
Nuitblanche jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-03, 19:01   #1502
martwa papuga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nuitblanche Pokaż wiadomość
Zawsze odpowiadali tego samego dnia, a dziś zonk. Napisałam rano, wysłałam i do teraz cisza. Wizażowy wirus ich przytkał i mają przestoje w przepływie informacji
Hm, zobaczymy. W Twoim przypadku może jeszcze odpiszą tego samego dnia, późniejszym wieczorem. W końcu to Hong Kong, jak u nas jest dzień, to oni chyba śpią? Eeee, nie wiem, to Wy się tu znacie, ja zamawiałam pierwszy raz...
Inna rzecz, że ja nie mogłam im wysłać maila od razu po odebraniu paczki - napisałam z ponad tygodniowym opóźnieniem. Trochę mnie martwi, czy nie uznali, że za późno poprosiłam ich o zwrot cła.
martwa papuga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-03, 19:48   #1503
tomisco
Raczkowanie

hmm jestem tu nowy, w dodatku facet, więc czuję się nieswojo, prosze nie krzyczeć, ze pytanie laika

Czy jest możliwość, aby któraś z wizażystek przy jakimś swoim zamówieniu domówiła mi jakiś perfum(wcześniej oczywiście podesłałbym pieniążki za towar i przesyłkę)?

Bo z tego co widzę, to ceny kuszące, w dodatku dużo zapachów dość trudno dostępnych

pozdr
tomisco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-03, 19:50   #1504
Nuitblanche
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martwa papuga Pokaż wiadomość
Inna rzecz, że ja nie mogłam im wysłać maila od razu po odebraniu paczki - napisałam z ponad tygodniowym opóźnieniem. Trochę mnie martwi, czy nie uznali, że za późno poprosiłam ich o zwrot cła.
To raczej nie ma znaczenia - kiedyś prosiłam o zwrot ponad 1,5 miesiąca po odbiorze paczki, nie było problemów z ich strony.

Kiedyś miałam z nimi niezłe kwiatki Zapobiegawczo wysłałam prośbę o zwrot cła mailem i faxem, jakiś czas później sprawdzam konto - zwrócili x 2. Niestety nie było możliwości żeby ściągnęli to z rachunku przy następnych zakupach, a sam przelew kosztowałby zbyt wiele. I tak rozeszło się po kościach

Cytat:
Napisane przez tomisco Pokaż wiadomość
Czy jest możliwość, aby któraś z wizażystek przy jakimś swoim zamówieniu domówiła mi jakiś perfum(wcześniej oczywiście podesłałbym pieniążki za towar i przesyłkę)?
Nawet jest taki wątek: Szukam chętnych na wspólne zakupy!
Nuitblanche jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-03, 19:56   #1505
tomisco
Raczkowanie

@Nuitblanche dziękuję bardzo!
tomisco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-03, 19:56   #1506
martwa papuga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nuitblanche Pokaż wiadomość
To raczej nie ma znaczenia - kiedyś prosiłam o zwrot ponad 1,5 miesiąca po odbiorze paczki, nie było problemów z ich strony.

Kiedyś miałam z nimi niezłe kwiatki Zapobiegawczo wysłałam prośbę o zwrot cła mailem i faxem, jakiś czas później sprawdzam konto - zwrócili x 2. Niestety nie było możliwości żeby ściągnęli to z rachunku przy następnych zakupach, a sam przelew kosztowałby zbyt wiele. I tak rozeszło się po kościach
A to nadgorliwi nieźle

Cytat:
Napisane przez annmarie Pokaż wiadomość
Papugo, spróbuj wysłać maila jeszcze raz. Ja tak już u nich miałam - nie było odpowiedzi, wysłałam na drugi dzień maila ponownie i dostałam odpowiedź w ciągu 10 minut, a Isabelle (ostatnio na nią trafiam) odpisała, że nie dostała wcześniejszego maila...
Nie zauważyłam wcześniej Twojego posta, Annmarie dzięki!
martwa papuga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-04, 09:54   #1507
Pe_Ka_Sia
Przyczajenie

Do dziewczyn, które dostały zwrot cła od Truskawki?
O jakim cle mówimy? Jest jakieś cło? Szczerze mówiąc nie znalazłam produktów, na które obowiązywałoby cło... No ale nie jestem w stanie sprawdzić wszystkich krajów pochodzenia...
Zdarzyło mi się, że UC skierował paczkę do odprawy, ale nie doliczył cła tylko VAT. Czy Truskawka zwraca VAT?
Czy "customs duty" obejmuje wszystkie opłaty celno - podatkowe, w tym VAT właśnie??? Bo zawsze myślałam, że skoro naliczają VAT, nie cło to nie mogę ich prosić o zwrot... Ale teraz już sama nie wiem...
Pe_Ka_Sia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-01-04, 12:30   #1508
Mariola13
Zakorzenienie

A ja mam takie pytanie.

Truskawka ma mi zwócić pieniądze i powiedzieli, że zwrócą na kartę kredytową. Tylko, że to zamóienie było płacone z karty annmarie. Teraz już mam swoją kartę kredytową, którą płaciłam za kolejne 2 zamówienia przez Paypal, a z tego co czytałam oni zwracają na tę kartę z której była płatność za konkretne zamówienie. Nie chciałabym robić kłopotów dla annmarie, żeby musiała pilnować i przelewać mi zwrot z Truskawki i napisałam (przy uprzejmości w tłumaczeniu annmarie), żeby zwrócili mi pieniądze na juz moją kartę, poprzez którą płaciłam kolejne 2 razy, ale oni piszą, że ok, ale żebym podała wszystkie dane karty.
Nie można przecież wysyłać mailem numeru karty kredytowej ?! Napisałam im to, a oni odpisali, że można dane wysłać w 2 mailach. To mi się też nie podoba. Co robić ?
Stary 2008-01-04, 13:19   #1509
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mariola13 Pokaż wiadomość
A ja mam takie pytanie.

Truskawka ma mi zwócić pieniądze i powiedzieli, że zwrócą na kartę kredytową. Tylko, że to zamóienie było płacone z karty annmarie. Teraz już mam swoją kartę kredytową, którą płaciłam za kolejne 2 zamówienia przez Paypal, a z tego co czytałam oni zwracają na tę kartę z której była płatność za konkretne zamówienie. Nie chciałabym robić kłopotów dla annmarie, żeby musiała pilnować i przelewać mi zwrot z Truskawki i napisałam (przy uprzejmości w tłumaczeniu annmarie), żeby zwrócili mi pieniądze na juz moją kartę, poprzez którą płaciłam kolejne 2 razy, ale oni piszą, że ok, ale żebym podała wszystkie dane karty.
Nie można przecież wysyłać mailem numeru karty kredytowej ?! Napisałam im to, a oni odpisali, że można dane wysłać w 2 mailach. To mi się też nie podoba. Co robić ?
Ja bym wolała ze wzgledów bezpieczeństwa nawet w dwóch mailach nie przesyłać i poprzestać na zwrocie na kartę Annmarie.

Mam pytanie czy ktoś miał/ zamawiał:
http://us.strawberrynet.com/productD...22791&goChar=L

Jeśli tak to czy będzie odpowiedni dla osoby o jasnej karnacji?

Crucify Your Mind
amber2046 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-04, 13:35   #1510
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

Cytat:
Napisane przez amber2046 Pokaż wiadomość
Ja bym wolała ze wzgledów bezpieczeństwa nawet w dwóch mailach nie przesyłać i poprzestać na zwrocie na kartę Annmarie.

Mam pytanie czy ktoś miał/ zamawiał:
http://us.strawberrynet.com/productD...22791&goChar=L

Jeśli tak to czy będzie odpowiedni dla osoby o jasnej karnacji?
Ja zamawiałam już jakiś czas temu, kolor dokładnie obejrzałam, jednak jeszcze nie używałam bo nadal kończe prasowanego True Match W1 z USA w odcieniu Porcelain.
Kolor wygląda dość ładnie, jasna porcelana, bez domieszki żółci. Dla bladolicej bedzie dobry.
Niestety fotki które mu robiłam przekłamują kolor.
Mogę dziś na wieczór wypróbować czy nie ciemnieje, czy matuje itp.
Niestety na chwilę obecną tylko kolor w puderniczce mogę opisać.

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-04, 14:02   #1511
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bluegirl Pokaż wiadomość
Ja zamawiałam już jakiś czas temu, kolor dokładnie obejrzałam, jednak jeszcze nie używałam bo nadal kończe prasowanego True Match W1 z USA w odcieniu Porcelain.
Kolor wygląda dość ładnie, jasna porcelana, bez domieszki żółci. Dla bladolicej bedzie dobry.
Niestety fotki które mu robiłam przekłamują kolor.
Mogę dziś na wieczór wypróbować czy nie ciemnieje, czy matuje itp.
Niestety na chwilę obecną tylko kolor w puderniczce mogę opisać.

Zamówiłam go 30 grudnia i z każdym dniem oczekiwania nabierałam coraz większych wątpliwości czy nie za ciemny będzie. Teraz już jestem spokojna, rozwiałaś moje wszelkie obawy. Pozostaje mi cierpliwie czekać na przesyłkę.

Crucify Your Mind

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-04, 14:22   #1512
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

Cytat:
Napisane przez amber2046 Pokaż wiadomość

Zamówiłam go 30 grudnia i z każdym dniem oczekiwania nabierałam coraz większych wątpliwości czy nie za ciemny będzie. Teraz już jestem spokojna, rozwiałaś moje wszelkie obawy. Pozostaje mi cierpliwie czekać na przesyłkę.
Jest dość jasny, cena niska, bardzo okazyjna, puderniczka ładna, do poprawek powinien się sprawdzić

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-04, 20:17   #1513
Mariola13
Zakorzenienie

Cytat:
A ja mam takie pytanie.

A nie mogę im podać konto, na które mogliby przelać pieniądze ? Czy oni tylko na kartę kredytową zwracają ? To przecież nie powinno robić im chyba żadnej różnicy ? Zwracali komuś na konto ?

EDIT: Teraz tak myślę, czy oni będą zwracać złotówki czy dolary, bo już się pogubiłam. Bo jeśli dolary to pewnie zwykłe konto złotówkowe odpada ? Musiałoby być walutowe pewnie.
Stary 2008-01-04, 20:34   #1514
snowqueen
Zakorzenienie

Dziś doszla do mnie przesylka z 26.12 (wlaściwie było już po pólnocy w PL, więc jakby 27.12) - zapas Virtuose.
Czekam na trzy przesyłki, w tym jedną z UC
snowqueen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-04, 21:15   #1515
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:
A nie mogę im podać konto, na które mogliby przelać pieniądze ? Czy oni tylko na kartę kredytową zwracają ? To przecież nie powinno robić im chyba żadnej różnicy ? Zwracali komuś na konto ?

EDIT: Teraz tak myślę, czy oni będą zwracać złotówki czy dolary, bo już się pogubiłam. Bo jeśli dolary to pewnie zwykłe konto złotówkowe odpada ? Musiałoby być walutowe pewnie.

czy to może mieć coś wspólnego z walutą w której się płaciło za zakup?
U mnie było płacone z duńskiego konta, wiec jakby trafił mi sie zwrot to jakoś tak pomyślałam, że byłby w koronach.
Sama jestem ciekawa jak to z tym jest.

Dowiedziałam się przed chwilą, że TŻ ma jakieś awizo i przypuszcza, że to do mnie.

Crucify Your Mind

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-01-04, 21:30   #1516
anciaahk
kosmitka

A ja dzisiaj dostałam zamówienie z 30.12. . Byłam w ciężkim szoku . Jutro testowanie.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-04, 23:10   #1517
Reichea
Raczkowanie

A ja własnie zrobiłam kolejne zamówienie - Emporio Armani 50 ml Mam nadzieję, że przyjdzie szybko!

amber2046, to wg mnie może miec wiele wspólnego z walutą. Jak płacisz z karty kredytowej to Twoja waluta jest automatycznie przeliczana na dolary, albo na Euro albo na costam jeszcze (są gdzieś na truskawce wymienione te waluty - bodajże jak sie zamówienie składa). Podejrzewam,że własnie dlatego oni zwracają kasę na rachunek karty kredytowej, bo nie ma problemów z przewalutowaniem. Gdyby taka kasa poszla na normalne konto złotówkowe to nie wiem, czy nie było by z tym jakiś jaj.
Reichea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-05, 13:50   #1518
amber2046
Zakorzenienie

Poszliśmy w południe na pocztę byłam tak zadowolona z szybkości przesyłki, że nie przeszkadzał mi dzisiejszy mróz. Do tego zero kolejki do okienka, wręcz idealnie, lecz niestety nie do końca.
Okazało się, że to wprawdzie paczka z Hong Kongu, ale nie do mnie, a do mojego chłopaka, który dostał imieninowy prezent od koleżanki. Przez cała drogę powrotną miał ze mnie niezły ubaw widząc moją zawiedzioną minę i swoją niespodziankę.

Na moją paczkę z Hong Kongu przyjdzie mi jeszcze poczekać, oby jak najkrócej, bo cierpliwość nie jest moją mocna stroną.

Crucify Your Mind
Stary 2008-01-06, 11:09   #1519
iizabelaa
Zakorzenienie

Dot.: Pytanie do Mulier

Cytat:
Napisane przez mulier Pokaż wiadomość
Oczywiście nie wytrzymałam i musziałam sprawdzić jak to naprawdę jest
Otóz nie jest tak, że wszędzie jest tak samo...
Na pay palu zawsze płacisz kwotę, która automatycznie PP Ci nalicza. Z konta ściągana jest kwota, którą widzisz zaraz po transakcji...i tyle. PP ma po prostu swój kurs dolara (wyzszy oczywiście niz kurs średni NBP...ale na czyms muszą zarabiać). Mimo to, płacąc przez PP wychodzi taniej niz (przynajmniej w moim przypadku) płacąc bezpośrednio kartą. Ja płacąc karta miałam naliczane średnio 5 % do kosztów, które podawała truskawka (bank BZ WBK). Płacąc przez PP jest taniej. Nie potrafię podac ile procentowo, moge podac tylko że kurs jaki przyjmuje PP waha się (obserwacje tylko kilkudniowe ) 0, 20 groszy za dolara więcej niz średni NBP.
Tak czy inaczej płacąc bezpośrednio kartą narażamy sie na:
- po pierwsze wyższy kurs, jaki zawsze bank nalicza przy sprzedaży walut
- a dwa na dopłacenie do tego interesu prowizji właśnie za przewalutowanie.
A tu płacimy po prostu tylko za walutę po wyzszym kursie.
Na mój chłopski rozum tak wygląda. Próbowałam podliczac transakcje jakie ostatnio robiłam i zawsze płacąc przez PP (tez kartą) wychodziło taniej. Przy kwotach około 100 - 200 zł była to róznica około 5-10 zł. Może to niewiele, ale po co przepłacać?
Ps. Nie reklamuję tu PP
Przekopuje cały ten wątek ponieważ przymierzam się do pierwszych zakupów na Truskawie
Złózyłam wniosek o srebną kartę kredytową w BZ WBK. Napisz proszę czy płacąc kartą z BZWBK przez PP płacisz 3% prowizji. Gdzieś się doczytałam że prowizja ta dtyczy tylko kart Visa a MaestroCrd już nie. Jaką ty masz?
Będę wdzięczna za pomoc.
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-06, 13:58   #1520
MagJa
Zakorzenienie

A powiedzcie mi czy w przypadku zakupów na Truskawie i płatności przez PayPal nie ma problemów z innym adresem przypisanym do karty, a innym podanym do wysyłki?
Nie lubię płacić przez PP, bo ciągle mam jakieś problemy A to za jedną transakcję na ebayu w ogóle nie udało mi się zrealizować płatności i to z pomocą dwóch kart, a wielokrotność kwoty była zablokowana na jednej z nich 2 tygodnie, a to znów PP blokował powtórną płatność na ten sam adres w przypadku zakupów w sklepie internetowym. W ogóle cyrk i najlepsze, że w obu sytuacjach nie uzyskałam żadnej pomocy ani od banków ani od PP
No ale skoro przez PP wychodzi taniej, to może zaryzykuję i spróbuję trzeci raz zrealizować płatność za ich pośrednictwem. Tylko właśnie czytałam gdzieś, że czasem inny adres do wysyłki może być problemem
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-06, 14:13   #1521
yoona
Zakorzenienie

ja mam inny i jest ok

Blogowy świat

yoona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-06, 14:20   #1522
Magdama1
Zakorzenienie

Dziewczyny pomóżcie, może ktoś miałjuż taki problem. Zamówiłam 01.12.2007 !! Organzę. Od tamtej pory jak wpisuję numer zamówienia to podany jest tylko nr przesyłki dla skin care, a na perfumki nie ma Napisałam 9.12, że tam nie ma nawet nru i nic. Potem napisałam przed świetami to samo. A ostatni0 28.12. i 01.01.08 i nci. Żadnej odpowiedzi Piszę na mail: orders@strawberrynet.com, ostatnio dodałam info@strawberrynet.com. Jeśli wiecie jak wydobyć to zamówienie od nich to proszę pomóżcie. BTW kremik zamówiony 28.12 przyszedł 04.01..08. Nic nie rozumiem... DZięki z góry.
Magdama1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-06, 20:36   #1523
natii4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MagJa Pokaż wiadomość
A powiedzcie mi czy w przypadku zakupów na Truskawie i płatności przez PayPal nie ma problemów z innym adresem przypisanym do karty, a innym podanym do wysyłki?
Ja płacę PayPalem i czasami kupuję dla znajomej osoby i wysyłam od razu do niej.Zapobiegawczo mam dodany adres do wysyłki w PayPalu dla tej konkretnej osoby Chociaż i tak im pewnie ta płatność wyskakuje z moim nazwiskiem i nazwiskiem i adresem tej drugiej osoby. Paczki zawsze są adresowane tak jak jest to podane podczas robienia zakupów. Poza tym przecież jest taka opcja przy wypełnianiu pól jak "wysyłka pod inny adres",więc nie powinno być problemów.

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

natii4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-06, 20:42   #1524
Madlaine
Zakorzenienie

dziewczyny, jaki Wam ostatnio przelicznik USD/PLN wyszedł podczas zakupów ?
Madlaine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-06, 22:15   #1525
virtual_reality
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach

Działa Wam strona? Bo mnie nie nie ładuje sie nic tylko główna non stop
virtual_reality jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-06, 22:29   #1526
annmarie
Wtajemniczenie

GG do annmarie Send a message via Skype™ to annmarie

http://eu.strawberrynet.com/main.aspx?region=PL

Ta mi się ładuje i z niej wszystko działa

Cytat:
Napisane przez Madlaine Pokaż wiadomość
dziewczyny, jaki Wam ostatnio przelicznik USD/PLN wyszedł podczas zakupów ?
2,53
Stary 2008-01-06, 23:30   #1527
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yoona Pokaż wiadomość
ja mam inny i jest ok
Cytat:
Napisane przez natii4 Pokaż wiadomość
Ja płacę PayPalem i czasami kupuję dla znajomej osoby i wysyłam od razu do niej.Zapobiegawczo mam dodany adres do wysyłki w PayPalu dla tej konkretnej osoby Chociaż i tak im pewnie ta płatność wyskakuje z moim nazwiskiem i nazwiskiem i adresem tej drugiej osoby. Paczki zawsze są adresowane tak jak jest to podane podczas robienia zakupów. Poza tym przecież jest taka opcja przy wypełnianiu pól jak "wysyłka pod inny adres",więc nie powinno być problemów.
Dzięki, dziewczyny. Wolałam się upewnić, bo gdzieś takie info wyczytałam, już nie pamiętam gdzie. A że specjalne miejsce na wpisanie adresu do wysyłki jest to, wiem
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-01-07, 10:33   #1528
vril
Zakorzenienie

Dostalam pake z 27.12 "Dluzej" szla, bo oblecila dwa UC ale obeszlo sie bez cla Moze dzis jest znow paczkowy poniedzialek - zycze wszystkim otrzymania zamowionych firdygalkow
vril jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-07, 11:07   #1529
Różowy Strachulec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vril Pokaż wiadomość
Dostalam pake z 27.12 "Dluzej" szla, bo oblecila dwa UC ale obeszlo sie bez cla Moze dzis jest znow paczkowy poniedzialek - zycze wszystkim otrzymania zamowionych firdygalkow
Może moje Meteoryty z 26.12 wreszcie dojdą
Stary 2008-01-07, 11:15   #1530
snowqueen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Różowy Strachulec Pokaż wiadomość
Może moje Meteoryty z 26.12 wreszcie dojdą
Ja też zamówiłam meteoryty, ale wczoraj
snowqueen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości