|
|
#1951 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Wiarygodne perfumerie internetowe
Cytat:
oczywiście że moja opinia dotycząca tego sformułowania oparta jest tylko i wyłącznie na zaskakujących praktykach "sprzedawców" |
|
|
|
|
#1952 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie. Dołącza kolejna zadowolona perfumoholiczka z zakupów na Dolce.
We wtorek po 20.00 złożyłam zamówienie, w środę był mail, że paczka zostanie wysłana, w czwartek o 10.00 perfumy u mnie, Oczywiście wszystko ok, próbka, dobrze zapakowane, zapach oryginalny .Myślałam że iperfumy to ekspres bo zamówiony towar miałam do 3 dni,a tu proszę Dolce o 1 dzień szybsza .Ze swojej strony polecam obie perfumerie. Edytowane przez daqmar Czas edycji: 2010-01-23 o 12:48 |
|
|
|
#1953 |
|
gamma Orionis
|
Przejrzałam wątek, spisałam najczęściej powtarzające się i polecane nazwy perfumerii - proszę, sprawdźcie czy wszystko się zgadza, czy powinnam coś dopisać - i wrzucę to do pierwszego postu, jednocześnie dając kilka linków do wątków podobnych: weryfikacyjnego, polecanych sprzedawców, niepolecanych, etc., bo niestety zdarzają się leniwce piszące nie tam gdzie trzeba ;]
Myślę że po "zatwierdzeniu" ten post i pozostałe usunę, dla porządku w wątku. Perfumerie polskie:
Zagraniczne:
Nie polecane:
Swung by Seraphim whose foot-falls tinkled on the tufted floor... avatar: Edward Okuń "Noc" Edytowane przez Bellatrix Czas edycji: 2010-01-24 o 00:19 |
|
|
|
#1954 |
|
never say no to panda
|
a dla mnie fragrancenet stoi pod dużym znakiem zapytania (i chyba nie tylko dla mnie), bo robili mi jakieś straszliwe cyrki z wpłatą za zamówienie - ostatecznie odpuściłam i zamówiłam na fragrancexie
proponuję też na listę NIEpolecanych wpisać Demeter, bo to, co odpi...la ostatnio, to się nóż w kieszeni człowiekowi otwiera (tym bardziej, że nie są to zamówienia detaliczne, zostawiamy tam grube tysiaki) *edit - zapomniałabym - jeszcze do zaufanych można dodać stronę wysyłkową pana Malle, bo rewelacyjna realizacja zamówienia i coś jeszcze... ale wyleciało mi z łebka *edit2 - już wiem! stronę wysyłkową Tauera
Edytowane przez cbr Czas edycji: 2010-01-23 o 23:02 |
|
|
|
#1955 |
|
gamma Orionis
|
Malle i Tauer to już bardziej 'sprecyzowane' strony, ale dopisałam.
W takim razie może dodać Quality i Galilu? Demeter wylądowała w niepolecanych, jak i Fragrancenet.
|
|
#1956 |
|
never say no to panda
|
Galilu i Q też powinny być
bo ja rozumiem, że chcemy stworzyć bazę sklepów z perfumami, takich sprawdzonych w 100%, czyli oba powyższe się kwalifikują (szczególnie jestem zachwycona Q, bo przy zamawianiu próbeczek, zawsze dostanę jakieś bonusowe, które przypasowują mi o wiele bardziej, niż te przeze mnie wybierane )co do Tauera i Malle - można stworzyć osobną kategorię (oficjalne strony Wielkich Nosów )*edit - aha, na gazetowym jest njus, że warszawskie CdG (R1, czy jak to się tam zwie?) zaczęło też prowadzić sprzedaż netową *edit2 - co do Fragrancenet - prosiłabym jeszcze o opinię innych zakupujących w tym sklepie - ja się zawiodłam srogo :/
Edytowane przez cbr Czas edycji: 2010-01-23 o 23:16 |
|
|
|
#1957 |
|
czyli Endżi
|
Już na wątku z propozycjami do wspólnozakupowego o tym wspomniałam, ale na wszelki wypadek się powtórzę
![]() Z rządzą zemsty do niechlubnej kategorii Black List zgłaszam kandydaturę beautyforyou.de . Historia choroby - TUTAJ . Generalnie rzecz biorąc: - wystawiają na stronę rzeczy, których fizycznie nie posiadają i okazuje się to już po zapłaceniu za nie pieniędzy - nie zabezpieczają paczek z perfumami - czego skutkiem może być właśnie przesyłanie trzech paczek pod rząd żeby ostatecznie zamówienie dotarło bez potłuczonego szkła w środku No i ofkors Demeter. Ale już jest umieszczone, więc nie będę wyliczać oczywistości...
|
#1958 |
|
Raczkowanie
|
Czesc Dziewczyny
A robila ktoras z Was moze zakupy w www.perfumeriaczerwona.pl ?
|
|
|
|
#1959 | |
|
never say no to panda
|
Cytat:
|
|
|
#1960 |
|
Raczkowanie
|
Przepraszam, ale jestem tutaj nowa, jak widac po postach i nie wszystko jeszcze ogarnelam. Poprawie sie
Dziekuje Ci bardzo za link. Widze, ze nie za dobra ma opinie ta perfumeria... Dobrze, ze najpierw zapytalam tutaj, bo chcialam cos w niej kupic :p A tak na marginesie... Bo tu naprawde jest tyle tego, ze nawet nie wiem, gdzie zapytac... Mozesz mi jeszcze powiedziec, dlaczego skoro dodalam 10 recenzji, na temat produktow, to mimo ze przez jakies 3 dni byly one widoczne, teraz zostaly mi tylko 4?? Ktos je usunal?? Dziekuje i pozdrawiam!
|
|
|
|
#1961 |
|
gamma Orionis
|
Najprawdopodobniej wpisany przez Ciebie czas używania kosmetyku był zbyt krótki, to najczęstsza przyczyna odrzucania recenzji. Polecam szczegółowy regulamin KWC.
P.S. Z lewej strony, w "Szybkim Menu Forum" masz spis wszystkich tematycznych wizażowych forów. W zakładce "Forum techniczne" -> "Techniczne KWC", które dotyczy m.in. Twojego pytania. Wszędzie można bez problemu dotrzeć i wszystko znaleźć, wystarczy czytać.
Swung by Seraphim whose foot-falls tinkled on the tufted floor... avatar: Edward Okuń "Noc" Edytowane przez Bellatrix Czas edycji: 2010-01-24 o 17:30 |
|
|
|
#1962 |
|
Raczkowanie
|
To dziwne, bo dwoch kosmetykow uzywalam tak samo dlugo i jeden zostal usuniety, a drugi nie... Ale no... widocznie tak mialo byc... A z tym szukaniem nadal nie moge sobie poradzic... ;/ Gdzie to sie wchodzi?? Jak mi moze ktos powiedziec :p
---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Nadal nie wiem jak szukac... nie chodzilo mi o jakies Szybkie Menu Forum, tylko o to jak np moge znalezc informacje o np danej perfumerii... Podala mi dziewczyna link http://www.wizaz.pl/forum/search.php?searchid=21145062 i teraz bym chciala wiedziec, jak moge np o innych perfumeriach poszukac tak samo ;/ |
|
|
|
#1963 |
|
never say no to panda
|
będzie offtop, ale już wyytłumaczę
wchodzisz do interesującego Cię wątku (Ty akurat szukasz informacji o perfumeriach netowych, więc to jest odpowiedni wątek) na górze strony, ale nie na samej górze - gdzieś w okolicach (załącznik 1) masz opcje: Narzędzia, Przeszukaj ten wątek, Ocena klikasz w Przeszukaj ten wątek (na tę strzałeczkę przy napisie) i rozwija Ci się małe okienko (załącznik 2) w to jasne pole wpisujesz odpowiednią frazę, np. "dolce" i klikasz Idź (obok tego pola) powinno Cię przenieść do listy postów w tym temacie, które mają w sobie słowo "dolce"
Edytowane przez cbr Czas edycji: 2010-12-07 o 23:04 |
|
|
|
#1964 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje Ci slicznie za pomoc CBR!!!
Juz wiem jak to zrobic ) I przepraszam za off topa
|
|
|
|
#1965 |
|
Raczkowanie
|
chyba na dolce jest drozej niz na perfumy-perfumeria patrzac nawet na lancome miracle 100ml i to niemala roznica w cenie
|
|
#1966 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1967 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1968 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1969 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
aha i mają też taki dziwno-oryginalny przewodnik po perfumach
|
|
|
|
|
#1970 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1971 |
|
Zadomowienie
|
To proste - wpisujesz zapach w ceneo.pl - np. Acqua di Gio - pokazuje się wiele sklepów internetowych (w tym wymienione na wizażu) - posrodku ustawiasz myszą suwak na "lokalizacja - Kraków" i masz wynik które sklepy mają w Krakowie siedzibę.
|
|
|
|
#1972 |
|
Przyczajenie
|
DZIĘKI za podpowiedź
pozdrawiam ciepło
|
|
|
|
#1973 |
|
Przyczajenie
|
Witam to kompetentne forum jako świeżak;] Chciałam sie zapytac czy ktoś coś wie o miastoperfum.pl, prześledziłam wątki ale nic co by mi odpowiedziało na to pytanie nie trafiłam.
"Oferują dostawę w 24 godziny" , ale po 24h godzinach nic. Napisałam do nich maila, ale cisza. Status realizacji zamówienia na stronie także sie nie zmienia. Stąd moje pytanie czy ktoś cos o nich wie, bo może to ja jestem nadpobudliwa i powinnam spokojnie czekac, albo powinnam jakies kroki już podjąc w tej kwestii. |
|
|
|
#1974 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1975 |
|
Przyczajenie
|
Perfumy dotarły i wszystko z nimi w jak najlepszym porządku. Firma w porządku ostatecznie. Tylko nie powinni sie reklamować dostawą w 24h, bo to naprawde nic strasznego jeżeli klient poczeka te 2 dni, tylko obawy wzbudza jak nie ma towaru i kontaktu po 24h a płatność jest tylko przelewem. Podkreślam jednak, że perfumy ok, przesyłka ubezpieczona, zapach zafoliowany, zapakowany w tyle folii że prędko jej nie wypstrykam
Trzeba też przyznać, że ceny maja calkiem ładne. Kupowałam Yves Saint Laurent elle 50ml za 143zł
|
|
|
|
#1976 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#1977 |
|
Zakorzenienie
|
ultraviolet.pl co sądzicie?
szukałam w tym wątku ale raczej to hasło pojawia się tutaj właśnie w formie pytań o tą perfumerie, nie widziałam odpowiedzi i opinii na jej temta |
|
|
|
#1978 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny szukam perfum Be Givenchy i nigdzie nie mogę ich znależć, prosze pomóżcie mi.
|
|
|
|
#1979 | |
|
Matka buldoga
|
Cytat:
Dla pewnosci mozesz wrzucic do watku o weryfikacji aukcji. ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Chyba, ze chcialas z perfumerii - no to lipa
|
|
#1980 |
|
Zakorzenienie
|
www.e-glamour.pl
- 27.01.10 (środa) godz. 7.14, złożenie zamówienia na 2 zapachy, na kwotę powyżej 300zł za pobraniem (płatne przy odbiorze), uprawniającą już do darmowej wysyłki. - 27.01.10r godz. 8.33 - mail o rozpoczęciu realizacji - 28.01.10 (czwartek) godz. 11.22 - mail informujący że zamówienie jest już w drodze, podany numer przesyłki DPD - 29.01.10 (piątek) przed południem - przesyłka jest już u mnie. Produkty zgodne z opisem, gratis 2 próbki. Dobrze zabezpieczone, każdy flakon owinięty bąbelkową folią, wnętrze kartonu wypełnione ścinkami papieru z niszczarki, także flakony nie miały jak się przemieszczać.
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:11.

oczywiście że moja opinia dotycząca tego sformułowania oparta jest tylko i wyłącznie na zaskakujących praktykach "sprzedawców" 

)
)