Zakupy na Strawberrynet - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-03-20, 07:41   #2731
Mariola13
Zakorzenienie

Dot.: Zakupy na Strawberrynet

Cytat:
Napisane przez Tkjreed Pokaż wiadomość
Nie koniecznie z boku na paczkach na zielonej karteczce jest napisana zadeklarowana wartość przesyłki i zawartość czyli cosmetics. Ale masz zależy na kogo trafi w UC, lecz lepiej zamówić dwie albo trzy mniejsze paczki niż jedną dużą z mojej praktyki się to sprawdza.
A z moich obserwacji to się nie sprawdza. Na 26 zamówień 3 wpadły do UC i tylko jedna z nich była większa/ cięższa. Pozostałe 2 to małe lekkie i mało wartościowe przesyłki. Nie ma reguły.
Stary 2008-03-20, 07:44   #2732
Madlaine
Zakorzenienie

z moich paczek - coś koło 50 sztuk na pewno - z różnych sklepów zagranicznych wszystko przeszło przez UC bez dodatkowych opłat, mamy fajnych celników
Madlaine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-20, 07:52   #2733
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez Madlaine Pokaż wiadomość
z moich paczek - coś koło 50 sztuk na pewno - z różnych sklepów zagranicznych wszystko przeszło przez UC bez dodatkowych opłat, mamy fajnych celników
Moja jedna trafiła, więc czasem nawet 'nasi' miewają humory .

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-20, 07:55   #2734
Madlaine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Moja jedna trafiła, więc czasem nawet 'nasi' miewają humory .
2 razy otworzyli moje perfumy i psiknęli, ale wybaczam im, bo poszły bez opłat
Madlaine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-20, 10:30   #2735
aragosta
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lilivampire Pokaż wiadomość
wystarczy jak im prześlesz potwierdzenie zamówienia z tru + tłumaczenie tego potwierdzenia we własnym zakresie, xero dowodu osobistego i oświadczenie, że zamówione kosmetyki są do użytku prywatnego, nie na sprzedaż
opłata jest chyba tylko w przypadku, gdy ktoś inny by chciał odebrać paczkę za Ciebie, Ty za odbiór nic nie płacisz - oprócz oczywiście VAT-u i jakichś tam ich opłat

W Poznaniu z kolei nie chcą przesyłania żadnego ksero dowodu osobistego i oświadczenia. Potrzebne im tylko: PESEL, potwierdzenie zakupu i potwierdzenie zapłaty.
aragosta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-20, 11:26   #2736
nuna_77
Zadomowienie

Wczoraj po prawie 3 tygodniach otrzymałam paczke z moim Black Cashmere 30 ml oraz dla brata Le fleur JPG
Na szczescie bez cła, którego tak sie obawiałam
8 abs
nuna_77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-22, 05:45   #2737
Tkjreed
BAN stały

GG do Tkjreed

Ja tez dostałem wczoraj paczuszkę dokładnie po 12 dniach (shipping date 2008/03/09 04:35:07) poczta tym razem sie spisała urząd celny odpuścił. Przyszła bez cła kwota zamówienia 362pln

No i oczywiście mam dodatkowe 10% rabatu poza rabatem od strawberry. Lecz nie pisze na forum jak bo znowu zostanę posądzony o reklamę (duża ilość maili które dostałem tylko utwierdza mnie że ta informacja jest ciekawa ale cały czas nie mam odpowiedzi od moderatorów).

Statystyka moja ceny PLN

Bez UC
Paczki cena do 150 - 15
Paczki cena do 300 - 7
paczki cena do 500 - 4
paczki cena do 700 - 1

z UC
Paczki cena do 150 - 2
Paczki cena do 300 - 0
paczki cena do 500 - 1
paczki cena do 700 - 1

Prosiłbym jak ktoś ma ochotę przekopiowywać tabelkę i dodać swoje dane wg moich obliczeń paczki do 150pln najczęściej mają adnotacje
oddział celny pocztowy w Pruszczu Gdańsku - objęto procedurą dopuszczenia do obrotu. Oczywiście jakby te dane były dla 300-1000 zamówień to byłyby bardziej wiarygodne. Więc jeżeli chcecie kopiujcie tabelke i dodawajcie swoje i zobaczymy co z tego wyjdzie obliczy sie procent i może się bedzie sprawdzać. Na razie nie ma sensu chyba dzielic na oddzialy celne i na wielkość paczki

BTW Wszystkiego najlepszego z okazji świąt
Tkjreed jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-22, 11:14   #2738
Mariola13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tkjreed Pokaż wiadomość
Ja tez dostałem wczoraj paczuszkę dokładnie po 12 dniach (shipping date 2008/03/09 04:35:07) poczta tym razem sie spisała urząd celny odpuścił. Przyszła bez cła kwota zamówienia 362pln

No i oczywiście mam dodatkowe 10% rabatu poza rabatem od strawberry. Lecz nie pisze na forum jak bo znowu zostanę posądzony o reklamę (duża ilość maili które dostałem tylko utwierdza mnie że ta informacja jest ciekawa ale cały czas nie mam odpowiedzi od moderatorów).

Statystyka moja ceny PLN

Bez UC
Paczki cena do 150 - 15
Paczki cena do 300 - 7
paczki cena do 500 - 4
paczki cena do 700 - 1

z UC
Paczki cena do 150 - 2
Paczki cena do 300 - 0
paczki cena do 500 - 1
paczki cena do 700 - 1

Prosiłbym jak ktoś ma ochotę przekopiowywać tabelkę i dodać swoje dane wg moich obliczeń paczki do 150pln najczęściej mają adnotacje
oddział celny pocztowy w Pruszczu Gdańsku - objęto procedurą dopuszczenia do obrotu. Oczywiście jakby te dane były dla 300-1000 zamówień to byłyby bardziej wiarygodne. Więc jeżeli chcecie kopiujcie tabelke i dodawajcie swoje i zobaczymy co z tego wyjdzie obliczy sie procent i może się bedzie sprawdzać. Na razie nie ma sensu chyba dzielic na oddzialy celne i na wielkość paczki

BTW Wszystkiego najlepszego z okazji świąt

Szczerze mówiąc nie wiem po co robić jakieś procentowe obliczenia wpadania paczek w ręce UC ? Przecież to nie wykluczy prawdopodobieństwa, że akurat moja nie wpadnie czy wpadnie w ręce UC ? To i tak zostanie kwestią przypadku, bo to, że wartość zamówienia nie ma zapełnie wpływu na trafienie przesyłki do UC to już zostało ustalone w wątku ponad wszelką wątpliwość.
Stary 2008-03-22, 12:21   #2739
Tkjreed
BAN stały

GG do Tkjreed

Dalego warto ze jak P dla paczek np do 150 pln będzie 0,01 a dla paczek od 500-700 będzie powiedzmy 0,07 to będzie sie bardziej opłacało wysłać ten sam towar jak to będzie możliwe np dwoma paczkami w odstępach czasu lub na inne adresy na forum nikt takiej statystyki nie przeprowadził wiec może warto
Tkjreed jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-22, 14:56   #2740
phdwao
Zakorzenienie

ja dokonałam przed chwilą pierwszego samodzielnego zakupu na truskawie, myslałam że moza tylko z kartą kredytową, okazalo się,że moj kochany mbank wprowdział możliwośc płacenia także zwykłymi kartami,więc pierwszy zakup-hypnose + gratis puder stila lecą do mnie

powiedzcie mi jak z tymi rabatami na tru: trzeba jednorazowo kupić 3 produkty i jest -5%,czy jak się uzbierają 3 w róznych zakupach to jest -5%?
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-22, 17:58   #2741
Mariola13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
ja dokonałam przed chwilą pierwszego samodzielnego zakupu na truskawie, myslałam że moza tylko z kartą kredytową, okazalo się,że moj kochany mbank wprowdział możliwośc płacenia także zwykłymi kartami,więc pierwszy zakup-hypnose + gratis puder stila lecą do mnie

powiedzcie mi jak z tymi rabatami na tru: trzeba jednorazowo kupić 3 produkty i jest -5%,czy jak się uzbierają 3 w róznych zakupach to jest -5%?

Hmm, tzn. jaką kartą mBanku zapłaciłaś ?
Stary 2008-03-22, 20:03   #2742
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mariola13 Pokaż wiadomość
Hmm, tzn. jaką kartą mBanku zapłaciłaś ?
debetową z delfinkiem
Stary 2008-03-22, 20:41   #2743
annmarie
Wtajemniczenie

GG do annmarie Send a message via Skype™ to annmarie

Cytat:
Jednorazowo 3 lub wiecej - 5% zniżki.
A różne zakupy, to chyba po 7 albo 10 dojdziesz do 5% zniżki
Stary 2008-03-22, 21:13   #2744
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annmarie Pokaż wiadomość
Jednorazowo 3 lub wiecej - 5% zniżki.
A różne zakupy, to chyba po 7 albo 10 dojdziesz do 5% zniżki
dziękuję

jak widzisz mój mbank wprowadził nowośc o której dziś się dowiedziałm więc truskawkowe zakupy są już i dla mnie
Stary 2008-03-22, 21:31   #2745
aaricia8
Zakorzenienie

Dziewczyny, szukam jakiegoś świeżego zapachu na wiosnę. Czy możecie mi polecić jakiegoś ładnego truskawkowego świeżucha?
aaricia8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-03-22, 23:04   #2746
Mariola13
Zakorzenienie

Cytat:
debetową z delfinkiem
Doczytałam na stronie mBanku, że trzeba zadzwonić na infolinię i powiedzieć, że chce się tą kartą z delfinkiem płacić z necie, żeby uaktywnili płatności Czy to prawda, czy nie trzeba ? A-ha i jak to jest ? Od razu widzisz na koncie ile Ci pobrali, czy jest też jakaś blokada określonej kwoty, która później schodzi z konta czy od razu są ściągane pieniążki ?

Na stronie truskawy płacisz nią jak kartą kredytową ? Wpisujesz numer i 3 cyfrowy kod i to wszystko ?
Stary 2008-03-23, 06:57   #2747
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mariola13 Pokaż wiadomość
Doczytałam na stronie mBanku, że trzeba zadzwonić na infolinię i powiedzieć, że chce się tą kartą z delfinkiem płacić z necie, żeby uaktywnili płatności Czy to prawda, czy nie trzeba ? A-ha i jak to jest ? Od razu widzisz na koncie ile Ci pobrali, czy jest też jakaś blokada określonej kwoty, która później schodzi z konta czy od razu są ściągane pieniążki ?

Na stronie truskawy płacisz nią jak kartą kredytową ? Wpisujesz numer i 3 cyfrowy kod i to wszystko ?
już odpowiadam:
musisz zadzwonic na infolinię i ustalić najwyższy dzienny- oraz miesięczny limit(kwotę) oraz maksymalną ilość transakcji w miesiącu.Po tym telefonie możesz od razu płacić.Jak zapłacisz odchodzi Ci z konta dana suma,ale w formie obciążenia/blokady(tak jak bywa to wprzypadku zapłaty w sklepach kartą)nie wiem po ilu dniach odbierającałkowicie z konta bo teraz są święta i może jest przestój dlatego u mnie stoi.Zatem masz kwotę 1111 na koncie ale dostępne środki to 11.

Na stronie truskawy płacisz jak kartą kredytową,czyli wpisujesz numer karty, datę do kiedy jest ważna i 3 ostatnie cyfry na odwrocie karty na pasku magnetycznym i finał

w razie pytań pisz a ja chcę się tą nowinką dizelić z wszyskimi bo jest to duże ułatwienie
Stary 2008-03-23, 07:06   #2748
Baned
BAN stały

jeżeli chodzi o mbank znacznie bezpieczniej jest zamówić ekarte do ekonta ponieważ nawet jak będzie oprogramowanie śledzące ruchy na klawiaturze na twoim komputerze to i tak złodziejowi to nic nie da jeżeli wykradnie twój numer karty ponieważ zawsze użytkownik sam ustala środki na e- karcie przed każdą transakcją. A limit domyślny 10000PLN wystarczy do większości zastosowań. Przy rejestracji wybierasz też walute karty EUR/USD, w zależnośći gdzie więcej kupujesz.

Pozdrawiam
Baned jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-23, 12:46   #2749
virtual_reality
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach

Dziewczyny co znaczy:
"Premium price due to weight/shipping cost"
virtual_reality jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-24, 10:09   #2750
Mariola13
Zakorzenienie

Cytat:
już odpowiadam:
musisz zadzwonic na infolinię i ustalić najwyższy dzienny- oraz miesięczny limit(kwotę) oraz maksymalną ilość transakcji w miesiącu.Po tym telefonie możesz od razu płacić.Jak zapłacisz odchodzi Ci z konta dana suma,ale w formie obciążenia/blokady(tak jak bywa to wprzypadku zapłaty w sklepach kartą)nie wiem po ilu dniach odbierającałkowicie z konta bo teraz są święta i może jest przestój dlatego u mnie stoi.Zatem masz kwotę 1111 na koncie ale dostępne środki to 11.

Na stronie truskawy płacisz jak kartą kredytową,czyli wpisujesz numer karty, datę do kiedy jest ważna i 3 ostatnie cyfry na odwrocie karty na pasku magnetycznym i finał

w razie pytań pisz a ja chcę się tą nowinką dizelić z wszyskimi bo jest to duże ułatwienie
Dzięki bardzo za odpowiedź

Cytat:
Napisane przez Baned Pokaż wiadomość
jeżeli chodzi o mbank znacznie bezpieczniej jest zamówić ekarte do ekonta ponieważ nawet jak będzie oprogramowanie śledzące ruchy na klawiaturze na twoim komputerze to i tak złodziejowi to nic nie da jeżeli wykradnie twój numer karty ponieważ zawsze użytkownik sam ustala środki na e- karcie przed każdą transakcją. A limit domyślny 10000PLN wystarczy do większości zastosowań. Przy rejestracji wybierasz też walute karty EUR/USD, w zależnośći gdzie więcej kupujesz.

Pozdrawiam
Ja właśnie mam ekartę i nią płaciłam do tej pory po nieprzyjemnych zdarzeniarz z paypalem.
Stary 2008-03-25, 09:38   #2751
agu.s
Zadomowienie

Moją paczuszką "zaopiekował" sie UC w Bytomiu, wyslalam im emailem, to co sobie zyczyli, ale nie dostalam zadnego potwierdzenia, ze dostali, oczywiscie nie dodzwonilam sie na nr podany przez nich i co teraz? Mam czekać az łaskawie mi przesla paczkę, czy tez dalej sie do nich dobijać. Ile sie czeka na przesylke z UC?
agu.s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-25, 09:44   #2752
burn-it-up
Zakorzenienie

GG do burn-it-up

Tydzień temu odebrałam swoje zamówienie z truskawy.Szło poniżej tygodnia i nie dopadli go celnicy
Stary 2008-03-25, 09:44   #2753
Anastazja#
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agu.s Pokaż wiadomość
Moją paczuszką "zaopiekował" sie UC w Bytomiu, wyslalam im emailem, to co sobie zyczyli, ale nie dostalam zadnego potwierdzenia, ze dostali, oczywiscie nie dodzwonilam sie na nr podany przez nich i co teraz? Mam czekać az łaskawie mi przesla paczkę, czy tez dalej sie do nich dobijać. Ile sie czeka na przesylke z UC?
Ja też zawsze wysyłam mailem. Nie wysyłają potwierdzenia, że go dostali. Na swoją ostatnią paczkę czekałam ok. 1,5 tygodnia. A dodzwonić się nie da- próbowałam przez kilka dni- ciągle zajęte
Anastazja# jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-25, 09:46   #2754
Reese
Zakorzenienie

Cytat:
Bytom działa mi na nerwy niesamowicie. Moja paczke trzyma juz miesiąc, bo pierwszego maila ode mnie rzekomo nie dostali, wysłałam jeszzce raz 1,5 tygodnia temu i nadal nie mam tej paczki, druga moja paczke trzymaja od tygodnia, wysłalam maila ale nie odczytali jeszcze. Można sie załamać, ja nie rozumiem po co piszą że można uzyskać informacje skoro nie odbierają telefony

Tak że nastaw sie na czekanie i użeranie z Bytomiem
Reese jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-25, 10:02   #2755
agu.s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Reese Pokaż wiadomość
Bytom działa mi na nerwy niesamowicie. Moja paczke trzyma juz miesiąc, bo pierwszego maila ode mnie rzekomo nie dostali, wysłałam jeszzce raz 1,5 tygodnia temu i nadal nie mam tej paczki, druga moja paczke trzymaja od tygodnia, wysłalam maila ale nie odczytali jeszcze. Można sie załamać, ja nie rozumiem po co piszą że można uzyskać informacje skoro nie odbierają telefony

Tak że nastaw sie na czekanie i użeranie z Bytomiem
A jak sie dowiedzialas, ze nie otrzymali Twojego pierwszego maila? Właśnie tego sie obawiam, ze skoro nie ma informacji zwrotnej, to albo dostali, albo i nie
Stary 2008-03-25, 10:09   #2756
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

A ja wczoraj złożyłam 1 zamówienie w Truskawce i mmm czekam na swoje Baby Doll (50 ml za 35 $) i Eternity
irsin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-25, 10:18   #2757
Reese
Zakorzenienie

Cytat:
A jak sie dowiedzialas, ze nie otrzymali Twojego pierwszego maila? Właśnie tego sie obawiam, ze skoro nie ma informacji zwrotnej, to albo dostali, albo i nie
udało mi sie dodzwonic w sobotę ok 10. I pan powiedział mi że nie otrzymali nic ode mnie, a ja im wysłałam od razu po otrzymaniu zawiadomienia, więc wysłałam jeszcze raz ale nie moge sie dodzwonić więc nie wiem nic
Reese jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-25, 10:19   #2758
annmarie
Wtajemniczenie

GG do annmarie Send a message via Skype™ to annmarie

Jak wysyłacie mail do Bytomia, włączajcie "żądaj potwierdzenia odbioru" - wtedy będziecie mieć potwierdzenie, że mail dotarł (innego nie wysyłają, ale klikają "potwierdź").
Stary 2008-03-25, 10:23   #2759
agu.s
Zadomowienie

Annmarie, dzięki chyba jeszcze raz wyślę własnie z włączoną opcją potwierdzenia odbioru.

EDT
Wysłam maila jeszcze raz włączając opcję automatycznego potwierdzenia no i dzisiaj przyszedł mi mail zwrotny automatyczny, ale właśnie przed chwilką ktos z UC napisał mi maila, ze moja przesyłka czeka na odprawę.... tylko jak długo jeszcze będzie czekać.
Ale to i tak postęp biorąc pod uwagę, ze nie odpisują na maile.

Edytowane przez agu.s
Czas edycji: 2008-03-26 o 13:37
Stary 2008-04-01, 12:23   #2760
Vellamo
Przyczajenie

GG do Vellamo

A myślałam, że mi się upiecze...
UP w Bytomiu wczoraj zatrzymał moją czwartą paczkę z Truskawki. Wartość zamówionych kosmetyków to 239zł. – słabo mi jak pomyślę jakie cło mi naliczą... Boję się też, czy wszystkie rzeczy przyślą w nienaruszonym stanie... Wysłałam do nich mail, podając ilość kosmetyków, ich wartość i oświadczając, że są wyłącznie na mój użytek. Próbowałam się też tam dodzwonić, ale graniczy to z cudem. Hmmm...
Poprzednie trzy paczki doszły bez cła, ale jedna z nich była rozerwana, jakby ktoś chciał zajrzeć, co jest w środku. Tę paczkę otrzymałam w plastikowej torbie... No comment!

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości