![]() |
#2731 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zakupy na Strawberrynet
A z moich obserwacji to się nie sprawdza. Na 26 zamówień 3 wpadły do UC i tylko jedna z nich była większa/ cięższa. Pozostałe 2 to małe lekkie i mało wartościowe przesyłki. Nie ma reguły.
![]() |
#2732 |
Zakorzenienie
|
z moich paczek - coś koło 50 sztuk na pewno - z różnych sklepów zagranicznych wszystko przeszło przez UC bez dodatkowych opłat, mamy fajnych celników
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2733 | |
kosmitka
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2734 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2735 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
W Poznaniu z kolei nie chcą przesyłania żadnego ksero dowodu osobistego i oświadczenia. Potrzebne im tylko: PESEL, potwierdzenie zakupu i potwierdzenie zapłaty. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2736 |
Zadomowienie
|
Wczoraj po prawie 3 tygodniach otrzymałam paczke z moim Black Cashmere 30 ml oraz dla brata Le fleur JPG
![]() Na szczescie bez cła, którego tak sie obawiałam ![]()
![]() |
#2737 |
BAN stały
|
Ja tez dostałem wczoraj paczuszkę dokładnie po 12 dniach (shipping date 2008/03/09 04:35:07) poczta tym razem sie spisała urząd celny odpuścił. Przyszła bez cła kwota zamówienia 362pln
No i oczywiście mam dodatkowe 10% rabatu poza rabatem od strawberry. Lecz nie pisze na forum jak bo znowu zostanę posądzony o reklamę (duża ilość maili które dostałem tylko utwierdza mnie że ta informacja jest ciekawa ale cały czas nie mam odpowiedzi od moderatorów). Statystyka moja ceny PLN Bez UC Paczki cena do 150 - 15 Paczki cena do 300 - 7 paczki cena do 500 - 4 paczki cena do 700 - 1 ![]() Paczki cena do 150 - 2 Paczki cena do 300 - 0 paczki cena do 500 - 1 paczki cena do 700 - 1 Prosiłbym jak ktoś ma ochotę przekopiowywać tabelkę i dodać swoje dane wg moich obliczeń paczki do 150pln najczęściej mają adnotacje oddział celny pocztowy w Pruszczu Gdańsku - objęto procedurą dopuszczenia do obrotu. Oczywiście jakby te dane były dla 300-1000 zamówień to byłyby bardziej wiarygodne. Więc jeżeli chcecie kopiujcie tabelke i dodawajcie swoje i zobaczymy co z tego wyjdzie obliczy sie procent i może się bedzie sprawdzać. Na razie nie ma sensu chyba dzielic na oddzialy celne i na wielkość paczki BTW Wszystkiego najlepszego z okazji świąt |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2738 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerze mówiąc nie wiem po co robić jakieś procentowe obliczenia wpadania paczek w ręce UC ? Przecież to nie wykluczy prawdopodobieństwa, że akurat moja nie wpadnie czy wpadnie w ręce UC ? To i tak zostanie kwestią przypadku, bo to, że wartość zamówienia nie ma zapełnie wpływu na trafienie przesyłki do UC to już zostało ustalone w wątku ponad wszelką wątpliwość.
![]() |
![]() |
#2739 |
BAN stały
|
Dalego warto ze jak P dla paczek np do 150 pln będzie 0,01 a dla paczek od 500-700 będzie powiedzmy 0,07 to będzie sie bardziej opłacało wysłać ten sam towar jak to będzie możliwe np dwoma paczkami w odstępach czasu lub na inne adresy na forum nikt takiej statystyki nie przeprowadził wiec może warto
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2740 |
Zakorzenienie
|
ja dokonałam przed chwilą pierwszego samodzielnego zakupu na truskawie, myslałam że moza tylko z kartą kredytową, okazalo się,że moj kochany mbank wprowdział możliwośc płacenia także zwykłymi kartami,więc pierwszy zakup-hypnose + gratis puder stila lecą do mnie
![]() powiedzcie mi jak z tymi rabatami na tru: trzeba jednorazowo kupić 3 produkty i jest -5%,czy jak się uzbierają 3 w róznych zakupach to jest -5%? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2741 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmm, tzn. jaką kartą mBanku zapłaciłaś ?
![]() |
![]() |
#2742 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2743 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A różne zakupy, to chyba po 7 albo 10 dojdziesz do 5% zniżki ![]()
![]() |
![]() |
#2744 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2745 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, szukam jakiegoś świeżego zapachu na wiosnę. Czy możecie mi polecić jakiegoś ładnego truskawkowego świeżucha?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2746 |
Zakorzenienie
|
Doczytałam na stronie mBanku, że trzeba zadzwonić na infolinię i powiedzieć, że chce się tą kartą z delfinkiem płacić z necie, żeby uaktywnili płatności
![]() Na stronie truskawy płacisz nią jak kartą kredytową ? Wpisujesz numer i 3 cyfrowy kod i to wszystko ? ![]()
![]() |
#2747 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
musisz zadzwonic na infolinię i ustalić najwyższy dzienny- oraz miesięczny limit(kwotę) oraz maksymalną ilość transakcji w miesiącu.Po tym telefonie możesz od razu płacić.Jak zapłacisz odchodzi Ci z konta dana suma,ale w formie obciążenia/blokady(tak jak bywa to wprzypadku zapłaty w sklepach kartą)nie wiem po ilu dniach odbierającałkowicie z konta bo teraz są święta i może jest przestój dlatego u mnie stoi.Zatem masz kwotę 1111 na koncie ale dostępne środki to 11. Na stronie truskawy płacisz jak kartą kredytową,czyli wpisujesz numer karty, datę do kiedy jest ważna i 3 ostatnie cyfry na odwrocie karty na pasku magnetycznym i finał ![]() w razie pytań pisz a ja chcę się tą nowinką dizelić z wszyskimi bo jest to duże ułatwienie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2748 |
BAN stały
|
jeżeli chodzi o mbank znacznie bezpieczniej jest zamówić ekarte do ekonta ponieważ nawet jak będzie oprogramowanie śledzące ruchy na klawiaturze na twoim komputerze to i tak złodziejowi to nic nie da jeżeli wykradnie twój numer karty ponieważ zawsze użytkownik sam ustala środki na e- karcie przed każdą transakcją. A limit domyślny 10000PLN wystarczy do większości zastosowań. Przy rejestracji wybierasz też walute karty EUR/USD, w zależnośći gdzie więcej kupujesz.
Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2749 |
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
Dziewczyny co znaczy:
"Premium price due to weight/shipping cost" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2750 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#2751 |
Zadomowienie
|
Moją paczuszką "zaopiekował" sie UC w Bytomiu, wyslalam im emailem, to co sobie zyczyli, ale nie dostalam zadnego potwierdzenia, ze dostali, oczywiscie nie dodzwonilam sie na nr podany przez nich i co teraz? Mam czekać az łaskawie mi przesla paczkę, czy tez dalej sie do nich dobijać. Ile sie czeka na przesylke z UC?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2752 |
Zakorzenienie
|
Tydzień temu odebrałam swoje zamówienie z truskawy.Szło poniżej tygodnia i nie dopadli go celnicy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2753 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2754 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak że nastaw sie na czekanie i użeranie z Bytomiem |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2755 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2756 |
Zakorzenienie
|
A ja wczoraj złożyłam 1 zamówienie w Truskawce i mmm czekam na swoje Baby Doll (50 ml za 35 $) i Eternity
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2757 |
Zakorzenienie
|
udało mi sie dodzwonic w sobotę ok 10. I pan powiedział mi że nie otrzymali nic ode mnie, a ja im wysłałam od razu po otrzymaniu zawiadomienia, więc wysłałam jeszcze raz ale nie moge sie dodzwonić więc nie wiem nic
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2758 |
Wtajemniczenie
|
Jak wysyłacie mail do Bytomia, włączajcie "żądaj potwierdzenia odbioru" - wtedy będziecie mieć potwierdzenie, że mail dotarł (innego nie wysyłają, ale klikają "potwierdź").
![]() |
#2759 |
Zadomowienie
|
Annmarie, dzięki chyba jeszcze raz wyślę własnie z włączoną opcją potwierdzenia odbioru.
EDT Wysłam maila jeszcze raz włączając opcję automatycznego potwierdzenia no i dzisiaj przyszedł mi mail zwrotny automatyczny, ale właśnie przed chwilką ktos z UC napisał mi maila, ze moja przesyłka czeka na odprawę.... tylko jak długo jeszcze będzie czekać. Ale to i tak postęp biorąc pod uwagę, ze nie odpisują na maile. Edytowane przez agu.s Czas edycji: 2008-03-26 o 13:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2760 |
Przyczajenie
|
A myślałam, że mi się upiecze...
UP w Bytomiu wczoraj zatrzymał moją czwartą paczkę z Truskawki. Wartość zamówionych kosmetyków to 239zł. – słabo mi jak pomyślę jakie cło mi naliczą... Boję się też, czy wszystkie rzeczy przyślą w nienaruszonym stanie... ![]() Poprzednie trzy paczki doszły bez cła, ale jedna z nich była rozerwana, jakby ktoś chciał zajrzeć, co jest w środku. Tę paczkę otrzymałam w plastikowej torbie... No comment!
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:42.