Zakupy na Strawberrynet - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-04-16, 10:00   #2821
Wisnia
Wtajemniczenie

GG do Wisnia
Dot.: Zakupy na Truskawie

Cytat:
Napisane przez Mariola13 Pokaż wiadomość
Zamówienie z truskawki też jest potrzebne dla UC. To jest ten e-mail, który dostajemy po złożeniu zamówienia (order confirmation) + wydruk z dokonania zapłaty (paypal, karta kredytowa, wyciąg bankowy)
Kobietkli nie przesadzajcie - od lat do UC wysylam w odpowiedzi na ich pismo TYLKO maila od truskawy( order confirmation) z adnotacja ze jest to na potrzeby wlasnie i informacja co to jest, ile kosztowalo w PLN i w jakiej ilosci zamowione (tak kaze uproszczona procedura celna) i nigdy nie wyslalam zadnych wydrukow z dokonania zaplaty czy innych i nie zdarzylo sie zeby ten mail nie wystraczyl
Wisnia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-16, 10:26   #2822
annmarie
Wtajemniczenie

GG do annmarie Send a message via Skype™ to annmarie

Cytat:
Napisane przez Wisnia Pokaż wiadomość
Kobietkli nie przesadzajcie - od lat do UC wysylam w odpowiedzi na ich pismo TYLKO maila od truskawy( order confirmation) z adnotacja ze jest to na potrzeby wlasnie i informacja co to jest, ile kosztowalo w PLN i w jakiej ilosci zamowione (tak kaze uproszczona procedura celna) i nigdy nie wyslalam zadnych wydrukow z dokonania zaplaty czy innych i nie zdarzylo sie zeby ten mail nie wystraczyl
Wiśnio, to zależy pod jaki UC podlegasz. Ja podlegam pod Bytom i też wystarczy ten email z potwierdzeniem, ale nie wszędzie tak jest. Są UC, w których są żądane inne dokumenty i bez nich po prostu Ci nie odprawią paczki, tylko po 21 dniach odeślą do nadawcy - zgodnie z pismem, które wcześniej wysyłają (jest na nim zaznaczone, że należy dostarczyć komplet dokumentów, aby paczka mogła być odprawiona).
Stary 2008-04-16, 10:47   #2823
Wisnia
Wtajemniczenie

GG do Wisnia

Cytat:
Napisane przez annmarie Pokaż wiadomość
Wiśnio, to zależy pod jaki UC podlegasz. Ja podlegam pod Bytom i też wystarczy ten email z potwierdzeniem, ale nie wszędzie tak jest. Są UC, w których są żądane inne dokumenty i bez nich po prostu Ci nie odprawią paczki, tylko po 21 dniach odeślą do nadawcy - zgodnie z pismem, które wcześniej wysyłają (jest na nim zaznaczone, że należy dostarczyć komplet dokumentów, aby paczka mogła być odprawiona).
No coz, Bytom Bytomiem, sęk w tym, ze kolezank iz innych czesci Polski tez nie mialy problemu jak wyslaly tylko maila z truskawy.

Tak czy siak, celnicy sa niedogarniecia. Moja paczke z USA trzymaja na cle juz prawie meisiac
a teraz wcielo mi zamowienie z truskawy (jak juz pisalam) i zaczynam sie zalamywac, bo akurat to bylo wazne zamowienie
Stary 2008-04-16, 11:48   #2824
Mariola13
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny bo nie ma cła na kosmetyki i perfumy.
Za kosmetyki naliczaja tylko VAT, a przuy perfumach kiedys była jeszcze akcyza 10%, ale chyba juz ją zniesli. REszta to oplaty za procedure celna i takie pierdołki.

Ale nie o tym chcialam. Mam taki mały problem z truskawa i perfumami, jak juz pewnie wiecie wysyłaja je przez Szwajcarie. 1 kwietnia zamweilam na prezent Kenzo dla siostry, normalnie kolorowka i pielegnacyjne ida do mnie okolo 8 dni a perfumy okolo 10 dni. Od 3 lat zamawiam na truskawie i nigdy sie nie zdarzylo zeby cos nie doszlo - albo trafialo bezposrednio albo przez łapki celników - ale od nich szybko papierek dostawalam ze mam podac wartosc i bylo po klopocie.
Jest 16 kwietnia - minelo juz ze 3 tygodnie a perfum nie ma
Pisalam do poczty polskiej z pytaniem czy wiedza gdzie moja paczka - odpisali ze nie maja zarejestrowanego takie numerku przesylki, na stronie Swiss post (na ktora kieruje truskawa) napisane jest ze 8 kwietnia przesylka do nich trafila... i nic wiecej

Napisalam do truskawy, napisalam do swiss post ale mam do Was pytanie, bo calkiem nie kojarze jak to potem ta paczka idzie: tak jak reszta normalna poczta polska czy jakims kurierem (GLS ma chyba cos wspolnego ze swiss post?) Bo ja sie pogubilam i nie wiem gdzie interweniowac, juz mnie nie mecza wydane pieniadze ale fakt ze siostra ma te imieniny 21 kwietnia i prezentu nie mam dla niej
Zadzwoń tutaj: 022/548-11-99 lub 98 i podaj numer przesyłki. Oni Ci powiedzą czy przesyłka dotarła do Polski i co z nią dajel się stało. Jak nic o niej nie będą wiedzieli to wtedy pisz do truskawy, że nie dostałaś przesyłki. Nic innego nie rób, bo nic sama nie zdziałasz. Powodzenia

Cytat:
Moje przesyłki jak trafiają do UC Poznań, bo pod niego podlegam, wymagają zamówienie + dowód zapłaty (wydruk paypal, karta czy czym tam się płaciło) + swój numer dowodu osobistego i nr telefonu.

Nie muszę robić żadnego tłumaczenia (a wiem, że niektórzy muszą) i myślę, że te 2 papierki to nie jest jakiś wielki problem. To że ktoś nie wysyła dowodu zapłaty nie znaczy, że w innym UC też tak można. Ja tak robię w stosunku do UC Poznań i paczkę mam na góra 3 dzień w rękach.
Stary 2008-04-16, 11:51   #2825
Wisnia
Wtajemniczenie

GG do Wisnia

Cytat:
Zadzwoń tutaj: 022/548-11-99 lub 98 i podaj numer przesyłki. Oni Ci powiedzą czy przesyłka dotarła do Polski i co z nią dajel się stało. Jak nic o niej nie będą wiedzieli to wtedy pisz do truskawy, że nie dostałaś przesyłki. Nic innego nie rób, bo nic sama nie zdziałasz. Powodzenia
napisalam do truskawy - odpisali ze będą szukac.
poczta polska mnie poinformowala, ze nie maja przesylki o takim numerze w rejestrze

jak na zlosc musieli zgubic ta paczke akurat i to na dodatek przed strajkiem ktory zapowiada sie od 21 kwietnia
Stary 2008-04-16, 11:59   #2826
Mariola13
Zakorzenienie

Cytat:
napisalam do truskawy - odpisali ze będą szukac.
poczta polska mnie poinformowala, ze nie maja przesylki o takim numerze w rejestrze

jak na zlosc musieli zgubic ta paczke akurat i to na dodatek przed strajkiem ktory zapowiada sie od 21 kwietnia
Nie martw się. Jak truskawa nie znajdzie zwróci Ci peiniądze....
Stary 2008-04-16, 12:07   #2827
Wisnia
Wtajemniczenie

GG do Wisnia

Cytat:
Nie martw się. Jak truskawa nie znajdzie zwróci Ci peiniądze....

Ehh to juz nie chodzi o kase. Ale o to, ze teraz bede innego prezentu dla siostry szukac na szybko. A tak sie cieszylam ze kupuje jej ulubione perfumy. Niestety w naszych perfumeriach ich cena zabija - za 50 ml 250 zł

Nic to kupie cos innego - perfumy dostanie pozniej

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-04-16, 13:06   #2828
Mariola13
Zakorzenienie

Cytat:
Ehh to juz nie chodzi o kase. Ale o to, ze teraz bede innego prezentu dla siostry szukac na szybko. A tak sie cieszylam ze kupuje jej ulubione perfumy. Niestety w naszych perfumeriach ich cena zabija - za 50 ml 250 zł

Nic to kupie cos innego - perfumy dostanie pozniej
Stary 2008-04-16, 19:09   #2829
Vellamo
Przyczajenie

GG do Vellamo

Dziś odebrałam moją paczuszkę, zatrzymaną przez UP Bytom Zapłaciłam 52zł. cła (z zamówienia o wartości 238zł.) + 5,7zł. za fatygę urzędników, czyli w sumie 57,7zł. Spróbuję odzyskać kasę ze Strawberrynet, pewnie nie będzie z tym żadnych problemów Aha, paczka przetrzymywana była ok. 3 tygodni. Wszystko dotarło w idealnym stanie (kosmetyki były zapakowane w słynny srebrny papier, co daje mi pewność, że nikt przy nich nie majstrował ).
Jedyne z czego jestem niezadowolona, to oczywiście długi czas oczekiwania na oclenie. Niech te wstrętne pocztowe nieroby clą co drugą paczkę, która do nich trafia - będzie szybciej i z korzyścią dla wszystkich Póki co, za takie opóźnienie należy im się bacik
Stary 2008-04-17, 12:08   #2830
jazmine
Zadomowienie

Dot.: Zakupy na Strawberrynet

mi przyszla Sonia Rykiel Woman 75ml za niecała stówke bez przerwy na kawke w UC wiec jestem zadowolona, natomiast ogólnie toche sie zapusciłam w zapachach....polowałam na gucci by gucci, i juz zrezygnowana postanowiłam go nabyc w perfumerii ae na szczęscie sie prewencyjnie psiknełam i cóz....to co zimą jest ok latem na mnie nie do strawienia, z gucciego wyszło mydło ....

poszukuje jakiejś fajnego zapachu w tym klimacie ale nadającego sie na lato...niestety żadne cytrusy i swiezaki mnie nie interesują...
poradzicie cos?

jazmine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-17, 12:18   #2831
Reese
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vellamo Pokaż wiadomość
Dziś odebrałam moją paczuszkę, zatrzymaną przez UP Bytom Zapłaciłam 52zł. cła (z zamówienia o wartości 238zł.) + 5,7zł. za fatygę urzędników, czyli w sumie 57,7zł. Spróbuję odzyskać kasę ze Strawberrynet, pewnie nie będzie z tym żadnych problemów Aha, paczka przetrzymywana była ok. 3 tygodni. Wszystko dotarło w idealnym stanie (kosmetyki były zapakowane w słynny srebrny papier, co daje mi pewność, że nikt przy nich nie majstrował ).
Jedyne z czego jestem niezadowolona, to oczywiście długi czas oczekiwania na oclenie. Niech te wstrętne pocztowe nieroby clą co drugą paczkę, która do nich trafia - będzie szybciej i z korzyścią dla wszystkich Póki co, za takie opóźnienie należy im się bacik
mi tez perfumy trzymali miesiąc Wczoraj dopiero dotarły
Strasznie mnie wkurza takie czekanie. Łapią te paczki a potem nie nadążają
Reese jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-17, 17:09   #2832
skarbonka
Raczkowanie

Cytat:
A ja dostałam od nich 9 kwietnia pisemko z prośbą o dosłanie mailem dokumentów. Przesłałam wszystko (inf. od Strawberry, Inteligo i PayPala) z opcją "żądaj potwierdzenia". Potwierdzenia nie dostałam, wysłałam drugi raz - też cisza. Od kilku dni próbuję się dodzwonić pod podany w piśmie numer telefonu - albo nikt nie odbiera, albo jest zajęte. Zaczynam się zastanawiać, co z tym dalej robić.
skarbonka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-17, 17:21   #2833
Wisnia
Wtajemniczenie

GG do Wisnia

pojechac osobiscie. zalatwisz sprawe na miejscu i po problemie. jest tez opcja ze twoj mail trafil im do spamu - niestety tak sie zdarza, mozesz wyslac z innego konta i zobaczyc co bedzie
Stary 2008-04-17, 18:17   #2834
skarbonka
Raczkowanie

Cytat:
pojechac osobiscie. zalatwisz sprawe na miejscu i po problemie. jest tez opcja ze twoj mail trafil im do spamu - niestety tak sie zdarza, mozesz wyslac z innego konta i zobaczyc co bedzie
Dzięki serdeczne za radę Przed wycieczką do Bytomia spróbuję wysłać maila z innego konta. Pozdrawiam wszystkie Truskawki
Stary 2008-04-17, 18:30   #2835
KatarzynaD
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny bo nie ma cła na kosmetyki i perfumy.
Za kosmetyki naliczaja tylko VAT, a przuy perfumach kiedys była jeszcze akcyza 10%, ale chyba juz ją zniesli. REszta to oplaty za procedure celna i takie pierdołki.

Ale nie o tym chcialam. Mam taki mały problem z truskawa i perfumami, jak juz pewnie wiecie wysyłaja je przez Szwajcarie. 1 kwietnia zamweilam na prezent Kenzo dla siostry, normalnie kolorowka i pielegnacyjne ida do mnie okolo 8 dni a perfumy okolo 10 dni. Od 3 lat zamawiam na truskawie i nigdy sie nie zdarzylo zeby cos nie doszlo - albo trafialo bezposrednio albo przez łapki celników - ale od nich szybko papierek dostawalam ze mam podac wartosc i bylo po klopocie.
Jest 16 kwietnia - minelo juz ze 3 tygodnie a perfum nie ma
Pisalam do poczty polskiej z pytaniem czy wiedza gdzie moja paczka - odpisali ze nie maja zarejestrowanego takie numerku przesylki, na stronie Swiss post (na ktora kieruje truskawa) napisane jest ze 8 kwietnia przesylka do nich trafila... i nic wiecej

Napisalam do truskawy, napisalam do swiss post ale mam do Was pytanie, bo calkiem nie kojarze jak to potem ta paczka idzie: tak jak reszta normalna poczta polska czy jakims kurierem (GLS ma chyba cos wspolnego ze swiss post?) Bo ja sie pogubilam i nie wiem gdzie interweniowac, juz mnie nie mecza wydane pieniadze ale fakt ze siostra ma te imieniny 21 kwietnia i prezentu nie mam dla niej
Wiśnia mam dokładnie tak samo wysłana 1.04, 7.04 wysłana ze Swiss a u mnie brak. Dziś zadzwoniłam pod numer reklamacji i pan powiedział, iż te paczki jeszcze nie dotarły i że są wysyłane ze Swiss raz na miesiąc, raz na dwa lub trzy tygodnie a do tego czasu grzecznie czekają na granicy. Coś mi się w to nie chce wierzyć ale tak twierdził.
No i dodał aby telefonować za tydzień i jeszcze się nie martwić.
Pewnie nasze paczki dotrą w jednej bandzie.
KatarzynaD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-17, 19:00   #2836
Wisnia
Wtajemniczenie

GG do Wisnia

Cytat:
Napisane przez KatarzynaD Pokaż wiadomość
Wiśnia mam dokładnie tak samo wysłana 1.04, 7.04 wysłana ze Swiss a u mnie brak. Dziś zadzwoniłam pod numer reklamacji i pan powiedział, iż te paczki jeszcze nie dotarły i że są wysyłane ze Swiss raz na miesiąc, raz na dwa lub trzy tygodnie a do tego czasu grzecznie czekają na granicy. Coś mi się w to nie chce wierzyć ale tak twierdził.
No i dodał aby telefonować za tydzień i jeszcze się nie martwić.
Pewnie nasze paczki dotrą w jednej bandzie.

Ja tez nie bardzo moge uwierzyc, ze one sa ze szwajcarii wysylane raz w miesiacu. Zamawialam juz nie raz perfumy od czasu jak truskawa zmienila system wysylki i ani razu nie czekalam tak długo. I nie mialo znaczenia czy zamawialam na poczatku czy na koncu albo w polowie miesiaca - szly jakis 10-14 dni do mnie.

Ehhh... nic to - prezent dla siostry bedzie po terminie
Stary 2008-04-17, 19:08   #2837
KatarzynaD
Raczkowanie

Cytat:
Ja tez nie bardzo moge uwierzyc, ze one sa ze szwajcarii wysylane raz w miesiacu. Zamawialam juz nie raz perfumy od czasu jak truskawa zmienila system wysylki i ani razu nie czekalam tak długo. I nie mialo znaczenia czy zamawialam na poczatku czy na koncu albo w polowie miesiaca - szly jakis 10-14 dni do mnie.

Ehhh... nic to - prezent dla siostry bedzie po terminie
Powodzenia! napiszę jak dostanę i Ty też daj znak bo oczywiście też się denerwuję gdzie ta paczka
KatarzynaD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-17, 22:53   #2838
Baned
BAN stały

Cos widze że Bytom namiętnie cli te paczuszki, pewno jakieś wredne Panie> Moje paczuszki dochodzą z urzędu celnego w pruszczu gdańskim i póki co przechodzą w wieksząści przypadków bez vatu.
Baned jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-18, 07:24   #2839
Wisnia
Wtajemniczenie

GG do Wisnia

Cytat:
Napisane przez Baned Pokaż wiadomość
Cos widze że Bytom namiętnie cli te paczuszki, pewno jakieś wredne Panie> Moje paczuszki dochodzą z urzędu celnego w pruszczu gdańskim i póki co przechodzą w wieksząści przypadków bez vatu.
\

hihi, w Bytomiu to raczej Panowie. a ostatnio 99% paczke z truskawy trafia do mnie bez cła wiec jest ok A zamawiam naprawde sporo Mysle, ze jedyne czego sie czepiaja to perfumy bo to ponoc towar luksusowy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-18, 09:09   #2840
Mariola13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jazmine Pokaż wiadomość
mi przyszla Sonia Rykiel Woman 75ml za niecała stówke bez przerwy na kawke w UC wiec jestem zadowolona, natomiast ogólnie toche sie zapusciłam w zapachach....polowałam na gucci by gucci, i juz zrezygnowana postanowiłam go nabyc w perfumerii ae na szczęscie sie prewencyjnie psiknełam i cóz....to co zimą jest ok latem na mnie nie do strawienia, z gucciego wyszło mydło ....

Zobacz, a ja akurat też "chorowałam" na Gucciego i chyba też musze go sobie odpuścić, bo wczoraj jak spryskałam sobie nadgarstek to później rozbolała mnie ostro głowa. Wcześniej (w zimie) jakoś inaczej go odebrałam. Wczoraj za to bardzo spodobał mi się Guerlain Insolence i chyba na tego zapoluję na lato

poszukuje jakiejś fajnego zapachu w tym klimacie ale nadającego sie na lato...niestety żadne cytrusy i swiezaki mnie nie interesują...
poradzicie cos?
Cytat:
Napisane przez Reese Pokaż wiadomość
Ja też czekam już 3-ci tydzień na 2 paczki z 3-ma flaszkami Jak dzwoniłam kilka dni temu to nie było jeszcze w Polsce paczuszki
Stary 2008-04-18, 10:43   #2841
Vellamo
Przyczajenie

GG do Vellamo

Cytat:
Napisane przez skarbonka Pokaż wiadomość
A ja dostałam od nich 9 kwietnia pisemko z prośbą o dosłanie mailem dokumentów. Przesłałam wszystko (inf. od Strawberry, Inteligo i PayPala) z opcją "żądaj potwierdzenia". Potwierdzenia nie dostałam, wysłałam drugi raz - też cisza. Od kilku dni próbuję się dodzwonić pod podany w piśmie numer telefonu - albo nikt nie odbiera, albo jest zajęte. Zaczynam się zastanawiać, co z tym dalej robić.

Nie dodzwonisz się do nich, wiem, bo próbowałam Ślij do nich maile, jak im zapchasz skrzynkę, to któryś w końcu odbiorą (ja wysłałam im 5) Powodzenia!
Stary 2008-04-18, 10:55   #2842
Reese
Zakorzenienie

Cytat:
Nie dodzwonisz się do nich, wiem, bo próbowałam Ślij do nich maile, jak im zapchasz skrzynkę, to któryś w końcu odbiorą (ja wysłałam im 5) Powodzenia!
ja jak nie mogłam sie dodzwonić to wysłałm im maila z pretensjami i nawet odpisali po 3 dniach że paczkę wypuścili
Reese jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-18, 10:58   #2843
Vellamo
Przyczajenie

GG do Vellamo

Cytat:
Napisane przez Reese Pokaż wiadomość
Zastanawiam się, czy nie napisać na nich skargi. W końcu miesiąc to kawał czasu... Nienawidzę Poczty Polskiej!!!
Stary 2008-04-18, 11:08   #2844
Baned
BAN stały

teraz ma być strajk na poczcie to dopiero będą szły te paczuszki
Baned jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-18, 11:15   #2845
Vellamo
Przyczajenie

GG do Vellamo

Cytat:
Ty, nawet nie żartuj! Serio???
Stary 2008-04-18, 12:42   #2846
Kattarina
Zakorzenienie

Dziewczyny, chcialam zapytac czy Truskawka wciaz wysyla paczki przez Swiss Post, (przewiazane fioletowa wstazka) czy znowu korzysta z uslug DHL?
Kattarina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-18, 12:45   #2847
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Strajk odwołany - info z dzisiaj od listonosza
Stary 2008-04-18, 12:47   #2848
annmarie
Wtajemniczenie

GG do annmarie Send a message via Skype™ to annmarie

Cytat:
Napisane przez Kattarina Pokaż wiadomość
Dziewczyny, chcialam zapytac czy Truskawka wciaz wysyla paczki przez Swiss Post, (przewiazane fioletowa wstazka) czy znowu korzysta z uslug DHL?
Perfumy Swiss Post, kolorówka i pielęgnacja - Hong-Kong Post.
Stary 2008-04-18, 12:51   #2849
Kattarina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annmarie Pokaż wiadomość
Perfumy Swiss Post, kolorówka i pielęgnacja - Hong-Kong Post.
Annmarie- pieknie dziekuje za odpowiedz
Kattarina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-18, 13:30   #2850
skarbonka
Raczkowanie

Cytat:
Cytat z przysłanego zawiadomienia: "Dodatkowe informacje można uzyskać..." dalej adres i numer telefonu. Po trzech dniach kręcenia bez skutku brzmi to jak kpina.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości