|
|
#271 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Stringi na szydełku
Dziewczyny co taka cisza
.Nic nie piszecie,czy w miare schematy jasne,czy jestescie tak mocno zajete robótką stringów że nie macie czasu na forum.A moze fotki juz nie długo zobaczę
|
|
|
|
|
#272 |
|
Raczkowanie
|
Ja dopiero z pracy wróciłam, a do roboty zabiorę się dopiero wieczorem. Najpierw muszę przećwiczyć zabawę z kordonkiem, bo dawno nie robiłam niczego na tak cienkiej nici, potem spróbować z kwiatkami. Jeśli mi porządne te kwiatki wyjdą, będę bardzo szczęśliwa
![]() Mam nadzieję, że jakoś szybko mi się uda wrzucić zdjęcia choćby początku roboty
|
|
|
|
|
#273 |
|
Raczkowanie
|
Blotka i tak trzymaj.To jest prawidłowe podejscie do tematu.
Ja juz prawie swoje skończyłam,muszę tylko obrobić w koło |
|
|
|
|
#274 |
|
Raczkowanie
|
Skończyłam stringi czerwone,na stanik brakło mi nitki,musze dokupić.Miały byc takie same jak te z podanego linku w poscie wyżej.Ale doszłam do wniosku,że po co mam papugować,kiedy mogę stworzyć cos orginalnego
http://images3.fotosik.pl/23/x6ox5yq0trs7oa6xm.jpg http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...lqiziyvaq.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...iz3r74yql.html |
|
|
|
|
#275 |
|
Raczkowanie
|
Tak ładnie i starannie to wszystko jest zrobione
![]() Ja już robie tył i wreszcie znalazłam foto o które mnie zainspirowało(jakiś czas temu widziałam ładne stringi na stronce ale niestety mi fotka zaginęła) i porównując do tego co wyszło to nawet podobnie Jeszcze trochę i skończę |
|
|
|
|
#276 |
|
Raczkowanie
|
świetne wyszły - a ja, kurczę blade, nawet jeszcze swoich nie zaczęłam
ale kupiłam jeszcze taką fajną bawełenkę, melanż z różem i błękitem, obmacuję ją i obmacuję, ale nie mogę się zabrać do robotya nie, przepraszam, zrobiłam próbnego kwiatka
|
|
|
|
|
#277 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam pytanie.Chce te czerwone stringi wystawić na allegro.Ile moge za nie powiedzieć?
|
|
|
|
|
#278 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wczoraj skończyłam pierwszą parę robione na wzór załączonej fotki. Teraz robię różowe. ale trochę inne
|
|
|
|
|
|
#279 |
|
Raczkowanie
|
Szkoda,że nie mozesz zrobic fotki.Jestem bardzo ciekawa jak wyszły.
Ja juz zrobiłam nastepny ,stanik i stringi,a do tych czerwonych stringów próbuje z tych resztek co mi zostały dorobić jednak stanik.Jutro cykne fotke tego nowego kompletu |
|
|
|
|
#280 |
|
Raczkowanie
|
Ty to jesteś, kurczę, energiczna kobieta
A ja nie mogę przezwyciężyć oporu przed dzierganiem stringów )Co do Allegro - myślę, że cena między 20 a 30 zł (typowałabym jednak bliżej 30) jest OK. Gdybym była absolutnie przekonana, że sama nie zrobię, a chciałabym takie mieć, dałabym 30 bez mrugnięcia okiem. |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#282 |
|
Zadomowienie
|
swietna sprawa... ja sie zaczelam uczyc ale nie jestem do tego stworzona
((
|
|
|
|
|
#283 |
|
Zadomowienie
|
najpierw wpadłam w zachwyt jak zobaczyłam te biało - różowe
ale te czerwone po prostu scieły mnie z nóg!!!!!!!!!!!!! maximko gratuluję ja w przyszłym tygodniu będę miała trochę luzu w pracy, to kupię czerwone nici i się zabiorę za szydełkowanie ![]() dziękuję za inspirecję |
|
|
|
|
#284 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jak zrobić bikini na szydełku ?
Cytat:
prosze |
|
|
|
|
|
#285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wszystkie schematy znalazlam w tym watku stanik: http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=180 majtusie: http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=169 http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=171 http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=187 http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=188
|
|
|
#286 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Bede bardzo wdzieczna... sciskam bardzo mocno i czakam ma odp. (piksi@buziaczek.pl)
|
|
|
|
|
|
#287 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny!
Jestem pełna podziwu dla waszej pracy Ja nauczylam sie robic na szydelku pod koniec tamtego roku. Wczesniej nie mialam pojecia o szydelku ale kupilam ksiazke zeby poznac te wszystkie tajemnicze nazwy (slupek, pikotek itp.) i umiem Pozdrawiam! P.S. Odkad "wciaglo" mnie szydelko nazbieralam kilka schematow, wzorow i sciegow Moze ktos bedzie potrzebowal to sluze pomoca
|
|
|
|
|
#288 |
|
Raczkowanie
|
A ja chciałabym coś takiego wydziergać dla mojej córci 5 letniej
|
|
|
|
|
#289 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wklejam wzór - wprawdzienie dokładnie takie ale też ładne dladziewczynki
Edytowane przez salamanka77 Czas edycji: 2008-05-09 o 09:08 |
|
|
|
|
|
#290 |
|
Raczkowanie
|
AnkaL,może wrzuć jakiś ciekawy schemacik.Chętnie poszukam u Ciebie inspiracji
|
|
|
|
|
#291 |
|
Raczkowanie
|
Salamanka to jest suuuuuuuuuuuuuuper! I chyba nawet łatwiejsze.
|
|
|
|
|
#292 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#293 |
|
Raczkowanie
|
Jezeli chodzi o bikini to prosze bardzo
|
|
|
|
|
#294 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#295 |
|
Raczkowanie
|
Tylko w którym miejscu tu się zaczyna? W A?
|
|
|
|
|
#296 |
|
Raczkowanie
|
Szczerze powiedziawszy nie robiłam tego schematu, ale uważam że w A
Muszę spróbować z ciekawości ![]() Pozdrawiam Przyjemności w robieniu |
|
|
|
|
#297 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Puniax super ten twój strój z czego go robiłaś??
|
|
|
|
|
|
#298 |
|
Przyczajenie
|
Mam pytanie... a właściwie problem :/ góra wyszła mi bardzo ładnie
Niewiele opierałam się na wzorze - są one raczej kombinowane Robiłam je z dwóch części (przód i tył oddzielnie, ale wiem, że to znaczenia nie ma). Najpierw poszerzałam ( o 2, 4 w rządku - zależy jak pasowało) i dalej nie wiem jak zrobić tych kilka rządków prosto. Kiedy po rozszerzaniu robiłam 5-6 rządków bez poszerzania wyszły one pod kątem, to raz, a dwa wykrzywiały w łuk przy zawiązywaniu dwóch sznurków Kiedy dokładniej przypatrzyłam się zdjęciu doszłam do wniosku żeby nie robić ich bez poszerzania, ale nawet zwężać co 2 słupki w każdym kolejnym rzędzie.aha, własnie... dodam że całość robię słupkami. a teraz pytania : 1. czy mam za dużo rzędów 'prostych' Moze powinno być 3 a nie 5,6 2. co zrobić (zakładając że mam te 6 rządków) żeby to się tak nie zawijało w półkole? może jakaś obwódka ściągająca?? 3. mogę to w ogóle robić jakby za jednym pociągnięciem, czy właśnie o to chodzi że to musi się składać z dwóch części (jasna i ciemna)? Mam nadzieję że opisałam to w miarę jasno Niewiele w swoim życiu robiłam na szydełku, napewno niejedna z Was jest duzo bardziej doświadczona. a może któraś rozszfrowała dokładnie ten wzór o który pytam? Błagam, pomóżcie!Te na zdjęciu są takie śliczne.......
|
|
|
|
|
#299 |
|
Raczkowanie
|
Proszę mi powiedzieć w którym miejscu zaczyna się ten wzór? wiem ze to głupie pytanie ale ja jakaś niekumata jestem
zwłaszcza w kwestii szydełka z góry dziękuję
|
|
#300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.

.Nic nie piszecie,czy w miare schematy jasne,czy jestescie tak mocno zajete robótką stringów
że nie macie czasu na forum.A moze fotki juz nie długo zobaczę

Jeszcze trochę i skończę
ale kupiłam jeszcze taką fajną bawełenkę, melanż z różem i błękitem, obmacuję ją i obmacuję, ale nie mogę się zabrać do roboty

flejksy
zwłaszcza w kwestii szydełka