|
|
#301 |
|
luckygirl
|
Dot.: jaka uczelnia,kierunek...???
ewelkaw ja sie zastanawiam nad studiowaniem PRAWA na Koźmińskim. A kolega mojego TŻta studiuje tam europeistykę i ma same 4 i sie opiernicza
|
|
|
|
|
#302 |
|
Zadomowienie
|
A ja sie wybieram na ogrodnictwo na rolnicza :P albo ewentualnie ochronę środowiska na AGH
z tego co widze nikogo tam nie ciągnie więc moze sie dostane
|
|
|
|
|
#303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż co dla niektórych jest łatwe do pojmowania innym przychodzi z bólem- nigdy nie miałam problemów z nauką, ale na poprzednim kierunku troche się zdołowałam![]() boje się, że nie pogodze pracy ze studiami- to jest najgorsze. Wiesz może jak to jest z tamtymi wykładowcami? czy bardzo patrzą na obecności? czy więcej jest ćwiczeń czy wykładów? |
|
|
|
|
|
#304 |
|
luckygirl
|
Nie,tego niestety nie wiem,ale skoro on się tam leni to nie są źli
|
|
|
|
|
#305 |
|
Rozeznanie
|
izia a jaki jest prob na ochrone srodowiska?
edit: i jak to jest z tymi odpisami u notariusza ile to trwa i czy jest od reki i ile to kosztuje?
''...kimkolwiek jesteś, cokolwiek robisz, jeśli naprawdę z całych sił czegoś pragniesz, znaczy to że owo pragnienie zrodziło się w duszy wszechświata, a spełnienie tego pragnienia to Twoja misja na Ziemi...'' ''Największe szczęscie w świecie na końskim leży grzbiecie''
|
|
|
|
|
#306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja np. placilam za swoj odpis 10zl i sie przychodiz gdzies po odbior mniej wiecej za 3 godziny jeszcze zalezy czy duzo ludzi jest
|
|
|
#307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maksymalna opłata jaka jest za to przewidziana to 14 złotych z groszami a ile weźmie dany notariusz to już jego sprawa ale zazwyczaj biorą maksymalną
|
|
|
|
|
|
#308 |
|
Raczkowanie
|
czy jest ktoś kto studiuje lub wybiera się na psychologię na UJ?
|
|
|
|
|
#309 |
|
Zadomowienie
|
na UJ sie wybiera, ale nie na psychologie
![]()
|
|
#310 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pomóżcie! Mogły byście mi doradzić jakiś kierunek studiów w przypadku zdawania na maturze WOSu (44% podstawowy) niemiecki (30% podts) i polski 36% podst. Chodzi mi o jakieś zaoczne studia na prywatnej uczelni Krakowie głownie o Frycza.
|
|
#311 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() mam nadzieje ze sie dostane na administracje, a skladam jeszcze na zarzadzanie ![]() a Ty czuczenka na jakim kierunku??
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#312 |
|
Zadomowienie
|
a ktos na Uniwersytet Śląski składa?
ja na Filologie polską...
|
|
#313 |
|
Zadomowienie
|
A ja się wybieram na UG na filologie angielską i jestem prawie pewna, że się dostanę, bo matura poszła mi bardzo pomyślnie
Pozdrawiam wszystkie tegoroczne maturzystki! |
|
|
|
|
#314 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaa jaaa na zarządzanie choc początkowo była socjologia reklamy :P
|
|
#315 |
|
Raczkowanie
|
ja sie wybieram na inzynierie biomedyczna na politechnike warszwska
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#316 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#317 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie za rok wybieram najprawdopodobniej na Akademie Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie, na kierunek pedagogika dla dzieci głuchych, czyli surdopedagogikę
![]() Mama-pedagog specjalny bardzo mnie do tego zachęca i uważa, że to bardzo przyszłościowy kierunek(ale nie sama pedagogika, tylko ta-specjalna) Wie ktoś coś może o tej uczelni?
|
|
|
#318 |
|
Raczkowanie
|
A czy ktoś zamierze studiować protetyke dentystyczna?
|
|
#319 | |
|
luckygirl
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#320 |
|
Zakorzenienie
|
W łodzi? Mój kolega tam probuje oboje rodzice to protetycy
|
|
#321 |
|
luckygirl
|
To będzie mu łatwiej
|
|
|
|
|
#322 |
|
Zakorzenienie
|
Papieska Akademia Teologiczna
kierunek : nauki o rodzinie.
|
|
#323 |
|
luckygirl
|
A potem gdzie będziesz pracowała?
|
|
|
|
|
#324 |
|
Zadomowienie
|
amerykanistyka lub porownawcze studia cywilizacji
![]() ![]()
|
|
#325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie wiesz jak jej tam?
|
|
|
|
#326 |
|
Zadomowienie
|
Studiuje może któraś z Was któryś z tych kierunków ?? Te są w Olsztyńskiej Szkole Wyższej. Ciężko jest?? Co o nich myślicie ?? Czy to jest wogóle przyszłościowe ?? Ciągnie mnie na tą odnowę biologiczną, ale boję się, że sobie nie poradzę bo jest dużo chemii, biolii a to nie jest mój konik.. Mieszkam na Mazurach więc może lepiej turystykę?? Doradzicie mi dziewczyny co wybrać ??
Dodam, że chciałabym studiować zaocznie ![]() Animacja turystyki i rekreacji Podstawowym zadaniem tej specjalności jest kształcenie pedagogów-animatorów turystyki, sportu i rekreacji. Absolwent jest przygotowany do pracy w placówkach oświatowych, w instytucjach obsługi ruchu turystycznego i rekreacji, w domach wypoczynkowych, ośrodkach rekreacyjnych, hotelach, instytucjach odpowiedzialnych za rozwój turystyki i rekreacji, organizacjach społecznych. Przedmioty kształcenia: ogólne m.in. filozofia, pedagogika, psychologia; specjalistyczne m.in. teoria i metodyka rekreacji, marketing usług turystycznych, metody i techniki obsługi ruchu turystycznego, prawo w turystyce i rekreacji. Co roku studenci tej specjalności wyjeżdżają do Berlina na Międzynarodowe Targi Turystyki. Uczestniczą również w obozach narciarskich i rekreacyjnych (rowerowych, żeglarskich). Odnowa biologiczna z dietetyką Absolwent ma przygotowanie zawodowe dotyczące technik i zabiegów z zakresu odnowy biologicznej. Jednocześnie dysponuje wiedzą medyczną i technologiczną dotyczącą żywienia człowieka zdrowego w różnych okresach rozwojowych oraz żywienia człowieka chorego. Absolwenci są również przygotowani do planowania racjonalnego żywienia dla różnych odbiorców usług w zakresie dietetyki. Połączony zawód dietetyka ze specjalnością odnowy biologicznej daje wiele możliwości pracy: w ośrodkach SPA, szpitalach, sanatoriach, klubach sportowych, siłowniach itp. Przedmioty kształcenia: ogólne m.in. etyka, filozofia, psychologia, informatyka; podstawowe m.in. chemia ogólna, biochemia, fizjologia, mikrobiologia, żywienie człowieka; zawodowe m.in. techniki zabiegów na ciało, chemia żywności, higiena i toksykologia żywności, żywienie zbiorowe, dietetyka w profilaktyce chorób społecznych.
|
|
|
#327 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, a czy któraś z Was studiuje albo zna kogoś kto studiuje ETNOLOGIE?
![]() Teraz (jak wiadomo) mam wakacje i powoli rozglądam się za jakimś kierunkiem, za (niecały) rok maturka, a ja wciąż nie wiem... prawo - marzy mi się, ale nie jestem jakoś wewnętrznie przekonana, myślałam o socjologii (na Uś miałabym blisko i są fajne specjalizacje), może filozofia? ale to chyba nie dla mnie... chciałabym coś zw. z historią, ale na kierunku historia chyba bym nie wytrzymała ![]() filologia angielska odpada, wszelkie inne filologie też, czytałam ostatnio o etnologii na stronie Uś i dość fajnie to wygląda... myślałam też dość poważnie o amerykanistyce albo rosjoznawstwie na UJ. są to studia kulturoznawcze a nie filologiczne, więc myślę, że na tym bym się odnalazła... ale co można po tym robić? ![]() EDIT: kiedyś jeszcze myślałam o psychologii (wcześniej o pedagogice), ale nienawidzę biologii, więc raczej nie...
|
|
#328 |
|
luckygirl
|
Mi mój chrzestny suszył głowę o etnologie,ale jakos nie kręci mnie ten kierunek
Co innego prawo
|
|
|
|
|
#329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Ma jakieś kosmiczne nazwy przedmiotów Nie jest tak chyba ciężko, nie uczy się prawie nic, a oceny ma lepsze niż w Liceum ale chyba poprostu dużo wynosi z wykładów. Hmm...co jeszcze moge powiedzieć o tej uczelni, mają fajny budynek .
|
|
|
|
|
|
#330 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Boże, jak ja prędko zmieniam zdanie - chyba tydzień temu byłam gotowa wskoczyć pod pociąg gdybym się nie dostała na prawo, a teraz... znalazłam też swoje wypowiedzi sprzed roku na jakimś wątku o psychologii - wtedy oczywiście "szłam" na psychologię ![]() Prawo wiadomo, prestiż, tylko ja właśnie nie mam takiego wewnętrznego przekonania, że chcę być prawnikiem. Bo rozpoczynając takie, ciężkie przecież, studia wypadałoby mieć plan pójścia dalej tą drogą, zrobienia aplikacji. A ja właśnie nie wyobrażam sobie siebie jako pani adwokat, prokurator, sędzia, radca prawny... nie wiem, czy chcę... ![]() A jeśli nie mam pracować w zawodzie to po co pchać się na takie studia jak prawo, dla ambicji? dla papierka? w sumie... chyba lepiej skończyć prawo niż administrację? wiem, też zależy gdzie ![]()
|
![]() |
Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:00.

chociaż co dla niektórych jest łatwe do pojmowania innym przychodzi z bólem- nigdy nie miałam problemów z nauką, ale na poprzednim kierunku troche się zdołowałam