|
|
#571 | |
|
BAN stały
|
Dot.: jaka uczelnia,kierunek...???
Cytat:
. Jasne, że najlepiej studiować dziennie na dobrej państwowej uczelni, bo na prywatnych i zaocznych z reguły poziom jest niższy, ale to oczywiście nie wyklucza tego, że i tam można się czegoś nauczyć, wszystko zależy od danego człowieka, jego zdolności, ambicji i samozaparcia. Stromanthe - weterynaria to trudny kierunek, mój znajomy studiuje, kolokwium miał już w pierwszym tygodniu nauki na I roku
|
|
|
|
|
|
#572 |
|
Zakorzenienie
|
Od października Uniwersytet Gdański Administracja
|
|
|
|
|
#573 | |
|
luckygirl
|
Ja wcale nie byłabym za tym,żeby była,bo było to głupotą.
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#574 |
|
Raczkowanie
|
ap kraków
-I'm pure perfection- Edytowane przez Nicostrata Czas edycji: 2009-08-04 o 17:52 |
|
|
|
|
#575 |
|
Raczkowanie
|
UKSW, Warszawa
Administracja
|
|
#576 |
|
Raczkowanie
|
Ja od października filologia angielska na UMK w Toruniu. Jakby się znalazła jeszcze jakaś filolożka to proszę PW
|
|
#577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#578 |
|
Raczkowanie
|
To studiujemy ten sam kierunek, na tej samej uczelni
|
|
#579 |
|
Zakorzenienie
|
chciałabym poznać wasze opinie co do kierunków takich jak:
administracja turystyka i rekreacja ekonomia psychologia filologia romańska / niderlandzka / angielska / japonistyka / orientalistyka / sinologia / italianistyka stosunki międzynarodowe gospodarka przestrzenna europeistyka bezpieczeństwo wewnętrzne prawo konkretnie chodzi mi o to, że jakbyście miały wybierać spośród nich (szeroki wachlarz, wiem ) to na co byście się zdecydowały i dlaczego? ![]() może ktoś studiuje któryś z tych kierunków? z góry dziękuję za opinie
|
|
|
|
|
#580 |
|
Zadomowienie
|
japonistyka / sinologia / .... jestem na kulturoznawstwie dalekowschodnim i mam na studiach doczynienia przede wszystkim z japonskim (zajecia 4x w tygodniu) jak i chinskim .. i w przypadku tych jezykow jesli nie jestes maniaczka ktora dzien w dzien bedzie siedziala nad znaczkami (w japonskimstandardem jest 2000znakow, tylko ze wiekszosc z nich ma wiecej niz 1odczyt) i myslala wlasciwie tylko o nich, to po prostu nie dasz rady .. inaczej moze byc z jezykami orientalnymi ktore maja tylko sylabariusze/alfabety, bo wkucie tego na pamiec to kilka dni siedzenia i jest, natomiast tu trzeba sie uczyc tego non stop. takze wymaga to ogromnej ilosci pracy i samozaparcie. dlatego wlasnie takie studia koncza po 3-4 osoby
|
|
#581 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
...Daj znać na PW...Może będę potrafiła trochę pomóc...
|
|
|
|
#582 |
|
po prostu Em :)
|
Ja wybrałabym turystykę, no i wybrałam. Od października zaczynam.
|
|
|
#583 |
|
Zakorzenienie
|
kierunek: język biznesu
Uniwersytet Opolski
|
|
|
|
|
#584 |
|
Raczkowanie
|
jakie są progi na prawo??
czy ktoras z was jest po prawie podatkowym lub hadlowym? i czy na ktoryms uniwerku jest oligofrenopedagogika lub pedagogika specjalna? |
|
|
|
|
#585 |
|
BAN stały
|
Ja od października Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie - międzynarodowe stosunki gospodarcze
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#586 |
|
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez słodka-chwila Czas edycji: 2009-11-12 o 19:44 |
|
|
|
|
#587 |
|
Zadomowienie
|
A jest ktoś z Akademii Ekonomicznej w Poznaniu?
W tym roku zdaję maturę i bardzo mnie interesuje ta uczelnia ;p
|
|
|
|
|
#588 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
JA studiuję stosunki międzynarodowe w Poznaniu .... ze specjalizacją handel zagraniczny
|
|
|
|
|
#589 |
|
Rozeznanie
|
A co możecie powiedzieć o Akademii Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie ? może któraś jest stamtąd ?
Kierunek: Pedagogika specjalna, praca socjalna... mnie najbardziej interesuje
|
|
#590 |
|
Zadomowienie
|
mam 2 koleżanki, które się tam uczą. bardzo im się podoba, jedna coś kiedyś mi mówiła o bardzo fajnych praktykach. niestety więcej szczegółów nie znam...
|
|
|
#591 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny matura czeka mnie dopiero za rok, ale ja zupełnie nie mam pomysłu co ze sobą zrobić. kompletnie jestem blada, jeżeli chodzi o rekrutacje na studia więc mam nadzieje, że troche mi pomożecie
jestem w klasie humanistycznej i raczej pójde w tym kierunku. Moim powiedzmy takim marzeniem jest praca w mediach, jako dziennikarka telewizyjna, radiowa -coś w tym stylu tyle, że czytałam, iż wielu dziennikarzy jest po zupełnie innych kierunkach. Zastanawiam się więc nad politologią, psychologią, socjologią i ew. europeistyka. Nie wiem co mam zdawać na maturze i jakie rozszerzenia. Czy może któraś z was wie jakie progi na te kierunki są na UG, i z czego najlepiej zdawać rozszerzenie? prosze o pomoc, bo jestem zdesperowana... historia nie jest moją najlepszą stroną i mam cichą nadzieje, że znajdę jakiś ciekawy kierunek gdzie jej rozszerzenie będzie zbędne
życie w hiszpanii mmmm dieta na erasmusie! ![]() start: 81 kg ![]() Cel I: 77kg JEST Cel II: 73 kg Cel III: 69 kg Cel IV: 65 kg 60 kg musi być! Edytowane przez Paulyna_ Czas edycji: 2008-10-01 o 18:05 Powód: literówki |
|
|
|
|
#592 |
|
Konto usunięte
|
Fajna sprawa, jestem na ekonomii. Jest sporo matmy ale nie tylko jako przedmiot (akurat tego mało) ale liczenia, wzorki itp A teraz zaczynam przedmiot statystyka, to znowu matma
![]() Jest to na pewno jeden z łatwiejszych kierunków ![]() Bardzo ciekawa rzecz jak chce się zarządzać nieruchmościami, można otworzyc biuro nieruchomości czy (zależnie od specjalności) wyceniać nieruchomości |
|
|
|
|
#593 |
|
Rozeznanie
|
Co sądzicie na temat Public relations? Jestem jeszcze w liceum, maturę piszę w przyszłym roku szkolnym, ten kierunek mnie bardzo kusi od jakiegoś czasu. Ciekawi mnie przyszła praca w tych klimatach
, ale czy tylko te studia otwierają furtkę w kierunku PR? Czy może zainteresować się innymi kierunkami (jakimi??), tak jak to jest w przypadku dziennikarstwa (ponoć).
|
|
#594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W każdym razie na AE w Poznaniu jest specjalność public relations i publicystyka ekonomiczna w ramach ekonomii.
|
|
|
#595 |
|
Zakorzenienie
|
UAM, politologia
specjalność: administracja samorządowa oraz marketing polityczny Czytałam wcześniej, że ktoś tam nie zna żadnej osoby, która by na to chciała iść? Otóż są tacy chętni, bo jest to wszechstronny kierunek i dużo tak naprawdę zależy od specjalności...
|
|
|
#596 |
|
Zakorzenienie
|
a ja studiuję na POU, reklamę i marketing
jestem bardzo zadowolona lepsze to w moim przypadku niż filologia polskaa PRowcem można być i po historii sztuki (case mojej znajomej), trzeba tylko chcieć
|
|
|
|
|
#597 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ale ogólna, to nie specjalna. Na specjalnej faktycznie ludzie sa zaangażowani, przedmioty skoncentrowane na kierunkach, wykładowcy znają sie na rzeczy. Dzieki temu studenci zadowoleni. Pedagogika to chyba zreszta powinni byc ludzie nastawieni ideowo. W każdym razie, według mnie: specjalna- tak, ogólna- nie. Teraz jestem na socjologii na SGGW i tez jestem ciekwa, ale zapowiada się interesująco. Może nareszcie będzie...
|
|
|
#598 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale jak pisze paula007 też uważam, że tak by było lepiej Jak w przypadku dziennikarstwa, wolą tam po filologii polskiej niż po dziennikarstwu
|
|
|
|
|
|
#599 |
|
Zakorzenienie
|
pracę w interesującym Cię zawodzie dają nie tyle studia, co doświadczenie i Twoja wiedza na ten temat
przykład- mój wujek niedokończona fizyka a praca jako główny informatyk
|
|
|
|
|
#600 |
|
Rozeznanie
|
U mnie we Wrocławiu PR jest na Uniwersytecie. Na Uniwersytecie Ekonomicznym są jedynie podyplomowe. Dlatego zastanawiam się, czy dobrą opcją nie byłoby wziąć jakiegoś kierunku z UE, a potem ew. dokształcić się w dziedzinie PR...
![]() Edit. I zastanawiam się nad filologią angielską tak trochę.
![]() |
Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:06.

. Jasne, że najlepiej studiować dziennie na dobrej państwowej uczelni, bo na prywatnych i zaocznych z reguły poziom jest niższy, ale to oczywiście nie wyklucza tego, że i tam można się czegoś nauczyć, wszystko zależy od danego człowieka, jego zdolności, ambicji i samozaparcia.

prosze o pomoc, bo jestem zdesperowana... historia nie jest moją najlepszą stroną i mam cichą nadzieje, że znajdę jakiś ciekawy kierunek gdzie jej rozszerzenie będzie zbędne