![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ślub cywilny- Wasze propozycje
W tym roku (1 sierpień) biorę ślub cywilny. Od kilku dni wertuje internet w poszukiwaniu kreacji...i już sama nie wiem co założyć. Nie chce typowej białej sukni. Wolę coś skromniejszego. I pytanie do was...czy takie sukienki nadają się na ślub? Nie bede sie zlewać z gośćmi?
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
witam,napiszcie proszę co myslicie o tych sukienkach na slub cywilny, dodam tylko ze slub bardzo skromny,raptem 10 osob z nami bedzie,potem obiadek w restauracji.
tutaj link: http://www.dba.dk/asp/soegning/detai...nceId=58233298 oraz jedno zdjecie drugiej kiecki w zalaczniku
Aparatka: góra i dół-system DAMON od 23.12.2009 SLEEP WITH ME, SLEEP WITH MY PIT BULL !!! http://www.suwaczki.com/tickers/ug37k6nlp0b0isba.png Edytowane przez Chantalle Czas edycji: 2009-01-28 o 23:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
Czesc
Ja ślub biore 5 czerwca i tez mam ogromny dylemat w co sie ubrac na tą uroczystość. Nie chce białej sukni bo kojarzy mi sie ze ślubem kościelnym. Czy któraś z Was wie gdzie można ładnego kupić w Poznaniu. Chodzi mi o jakąś garsonke lub elegancka suknie z żakietem ??? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
Dzieki wielkie za pomoc zajrzę w te miejsca na pewno. pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
Ja na początku upierałam się przy tym, żeby na ślub cywilny nałożyć jakąś garsonkę, a później zrobić obiad dla rodziny w jakiejś dobrej restauracji. Na szczęście od tej pory dużo się zmieniło i ostatecznie nałożyłam suknię ślubną (zdjęcie poniżej) i wyprawiliśmy tradycyjne wesele ;-) Nie żałuję, że nie zdecydowaliśmy się na "skromną" pierwszą wersję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Przyczajenie
|
Witajcie, a ja na swoj Slub Cywilny zalozylam sukienke odcinana pod biustem czerwona w biale drobne groszki
![]() ![]() ![]() ![]() pozdrawiam wszystkich przed i po ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
wybierzesz coś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
A dajecie normalnie zaproszenia czy jak ? I jak one powinny wygladac?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Zadomowienie
|
Oczywiscie, ze dajemy normalne zaproszenia - przynajmniej my ![]() Zreszta u nas cale przygotowania sa podobnie jak w przypadku slubu koscielnego - koscielnego miec nie moge, wiec dlaczego ma mnie to wszystko ominac? ![]() Jakos ciagle mam wrazenie, ze ludzie uwazaja slub cywilny za gorszy... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkie wizażanki
![]() Ja także biorę ślub cywilny 18.07 09 ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
Uważam, że powinnaś przymierzyć najpierw jakąś garsonkę, a później tradycyjną suknię, a z pewnością dokonasz wyboru ;-) Na http://artelis.pl/art-9301,8,92,Ludz..._cywilny_.html jest także artykuł na temat ubioru na ślub cywilny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Zadomowienie
|
Nie chce nikogo urazic, bo to nie moja sprawa co kto pisze w swoich zaproszeniach, ale taki teks brzmi dla mnie conajmniej dziwnie...
Chyba, ze dla kogos to jest tylko podpisanie papierka. Przegladajac teksty na zaproszenia do cywilnego wlasnie bylo tylko to - kolejny przyklad na dyskryminacje slubu cywilnego....Smutne to troche ![]() Jak mozna w ogole zastanawiac sie czy trzeba zapraszac elegancko, miec kwiaty itd Wskoczyc w garsonke..jak do pracy i po krzyku? W sumie jesli dla kogos jest to tylko podpisanie aktu to moze nie warto zapraszac nikogo, a wtedy i zaproszenia nie beda potrzebne.... Ale dla mnie bedzie to slub, jedyny i wyjatkowy. U mnie bedzie na zaproszeniach tekst "na uroczystosc zawarcia związku małzenskiego" i "ze po Slubie zapraszamy na przyjecie" itd |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Moderator
|
Cytat:
Mialam podobnä,tylko ze ciemno rözowa ![]() Edytowane przez kaska222 Czas edycji: 2009-02-12 o 18:11 ![]()
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno. Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum. Ta reklama pokazywana jest pod 6 269 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Po 2. To ze na naszym zaproszeniu było napisane ze zapraszamy na uroczyste podpisanie aktu małżenstwa wcale nie jest dla mnie dziwne tym bardziej że ślub cywilny nie jest moim jedynym ślubem bo i tak kościelny będzie, a i ten ślub i ten jest równie ważny dla mnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
z racji tego ze jestemy za granica to na slub przyjezdzaja tylko nasi rodzice i swiadkowie to im powinnismy wyslac zaproszenia,a reszcie rodziny zawiadomienia? dodam ze koscielny za rok jakos bedzie.
![]() |
#110 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Kompletnie nie rozumiem tego sztucznego rozróżnienia na: - "gorszy" ślub cywilny- w którym należy wystąpić w jakiejś skromej-nie znoszę tego określenia- garsonce - i "lepszy ślub kościelny- biała kiecka itd... Ja z powodu przekonań biorę ślub cywilny i będę miała strojną sukienkę i wesele ze wszelkimi "szykanami" ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i szlag mnie trafia, jak coponiektórzy mnie pytają, czemu nie będę mieć kościelnego, skoro nie wychodzę za rozwodnika.. i, że jako ochrzczona katoliczka mam obowiązek wziąć ślub kościelny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zadomowienie
|
A my w zaproszeniu mieliśmy "... na uroczystość zawarcia Związku Małżeńskiego" i uważam, że bardzo fajna ta treść.
Dla mnie kościelny nie jest w niczym ważniejszy od cywilnego.
Co to jest miłość ? To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu. Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się, że przemókł do głębi serca http://s3.suwaczek.com/20090530040117.png http://www.suwaczki.com/tickers/p19ucsqvry96uqg4.png 15.12.2010 - prawo jazdy zdane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Uważam, że każda para narzeczonych powinna przeżyć ten dzień tak, żeby pozostał w ich pamięci jako jedna z piękniejszych chwil a nie źródło stresu pt. "co ludzie powiedzą". Ja też nie miałabym wątpliwości na jaki ślub się zdecydować - nie jestem katoliczką i wcale się tego nie wstydzę, nie mam też na tym tle żadnych kompleksów. Chciałabym tylko, żeby ceremonia nie trwała 20 min... ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Zadomowienie
|
Ja wlasnie jestem po slubie cywilnym...i w niczym nie odstawalam od "koscielnych panien mlodych"
![]() A sam slub byl bardzo wzruszajacy....z granym na zywo marszem weselnym, piekna przemowa itd ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zadomowienie
|
W sumie w jakimś sensie ten cywilny jest ważniejszy, bo kościelny nie daje praw do niczego, a i z zalatwieniem samego koscielnego, to musi byc zgoda biskupa.
Co to jest miłość ? To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu. Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się, że przemókł do głębi serca http://s3.suwaczek.com/20090530040117.png http://www.suwaczki.com/tickers/p19ucsqvry96uqg4.png 15.12.2010 - prawo jazdy zdane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zadomowienie
|
Idę w sukni. Czarnej, ale poszłabym w niej nawet i do kościelnego, więc nie jest to porzucenie marzeń o białej sukni bo "tylko cywilny". Będę miała też kwiaty, welon, imprezę i ślub w ogrodzie, na pohybel traktowania "cywilnych" jak ludzi gorszej kategorii
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Przyczajenie
|
Ja też uważam, że każdy do ślubu powinien iść tak, jak mu się podoba, z szacunku do sytuacji, w sensie jest to podniosła dość i uroczysta chwila, to nie jakieś biust na wierzchu czy prześwitujące majtki, ale cała reszta według uznania
![]()
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
Biorąc ślub w kościele to nie można (raczej) obejść się bez białej sukni i welonu. Ślub cywilny to już dowolność.. sukienka może być jakiekolwiek koloru. Z różnych przyczyn nie każdy może brać ślub kościelny z weselem na 100 osób, wiec nie można traktować ludzi którzy decydują się na jednie cywilny jako drugą kategorię. Sama będąc ostatnio w USC przypadkowo natknęłam się na młoda parę, która brała ślub cywilny w codziennych ubraniach, jeansy, sweter ..oni i dwóch świadków i tak bez niczego, a był to czwartek popołudniu. Także dla niektórych ślub wcale nie jest wydarzeniem życiowym.. Natomiast z mojego punktu widzenia wszystko powinno być na miejscu i należałoby jakoś wyjątkowo przeżyć ten dzień.
...Moje ramię będzie zawsze przy tobie, jeśli kiedykolwiek zechcesz płakać, wszystko będzie dobrze, bo zawsze będę cię kochać, aż do dnia, w którym umrę. ![]() Szczęśliwa mama i żona Edytowane przez ona2646 Czas edycji: 2017-12-05 o 18:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:55.