|
|
#3061 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: znow...studniówka....czy to bedzie ok?:)
bardzo fajna ta sukienka i to przewiązanie. A kolor .... może głeboki fiolet (modny teraz) a przewiązanie z tafty mieniącej się czerwienią
?
|
|
|
|
#3062 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: znow...studniówka....czy to bedzie ok?:)
ehh,tez myslalam o fiolecie,ale wygladam w nim jak dama cmentarna niestety
( a szkoda,bo to byloby na pewno cos innego...a tak?
|
|
|
|
#3063 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: sukienka na studniówkę:)
a tak w ogole co o niej myslicie?
nie za odwazna? moja przyjaciolka mowi, ze dyrektorka mnie wywali za ten biust na wierzchu
|
|
|
|
#3064 |
|
Zadomowienie
|
u mnie na studniowce zdarzaly sie takie kreacje, ze hoho, biusty, korony od ponczoch, wsyztsko co chcialas na wierzchu :/
ale ta sukienka jest naprawde sliczna, bedziesz sie wyrozniac i zrobisz duze wrazenie! a to Twoj bal, nie dyrektorki, wiec sie nie przejmuj! ( chyba, ze jest wkomisji egzaminacyjnej na maturze )
|
|
|
|
#3065 |
|
Raczkowanie
|
Kiecka jak dla mnie BOMBA-poprostu super
.. Zrozum, to starsze pokolenie i maja troche inne poglady co do wielu spraw.. I niewiem jak ty ale jakbym miala taka kiecke to czulabym sie dosc "niepewnie" i niekomfortowo w czasie tancow
|
|
|
|
#3066 |
|
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2005-11
|
aaa.. co sie bede rozpisywac, zobaczcie same jaka jest cudowna
Edytowane przez bunny-pie Czas edycji: 2005-11-29 o 12:08 Powód: prosze zapoznac sie z Regulaminem |
|
|
|
#3067 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: [sprzedam] sukienka na studniowke, sylwestra, wesele.. :)
hmm... mozna tak robic?
|
|
|
|
#3068 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: [sprzedam] sukienka na studniowke, sylwestra, wesele.. :)
Cytat:
|
|
#3069 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze nie mogę się zdecydować co do sukienki studniówkowej. Już miałam zamiawiać na allegro (szyta na wymiar) ale dziś pomyślałam sobie, ze może chyba będzie lepiej sobie uszyć u krawcowej taką, która będzie ukrywać moje niedoskonałości a eksponować doskonałości
hehe. No bo prawda jest taka ze jestem raczej niską osobą (163cm) no i do szczupłych nie należę (wagi to już raczej nie podam . Dołączam tą z allegro(ale nie złoto-brazowa tylko czarna) i typ takiej jaką bym chciała sobie uszyć (tylko bez tego zapięcia pod szyją no i nie brązowa tylko czarna albo ciemna zieleń). Co wy na to? Moze ktoś cos doradzi...
|
|
|
|
#3070 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mam problem- studniówka
zdecydowanie druga! ciemna zieleń - myślę, że fajnie by wyglądała
|
|
|
|
#3071 |
|
Zadomowienie
|
hmmm.... w takim razie jutro gadam z bratową i pędzę do krawcowej
|
|
|
|
#3072 |
|
Zakorzenienie
|
Z całą pewnością druga. Jest piękna i w ciemnej zieleni bedzie super.
|
|
|
|
#3073 |
|
Raczkowanie
|
Stanowczo ta druga i zielona, śliczna!! I może jakiś szal na ramiona?? Może się przedać, żeby ewentualnie zakryć to i owo... Baw się dobrze!!
|
|
|
|
#3074 |
|
Raczkowanie
|
Ta druga sukienka jest śliczna i ciemna zieleń też będzie ok
|
|
|
|
#3075 |
|
Raczkowanie
|
Rzeczywiscie ta druga opcja jest najtrafniejsza ,nie masz co się zastanawiac tylko pędź do tej krawcowej bo chyba nie wiele czasu pozostało
|
|
|
|
#3076 |
|
Zakorzenienie
|
Ta 1 jest okropna!! A ta 2 bardzo fajna
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
|
|
#3077 |
|
Przyczajenie
|
2
|
|
|
|
#3078 |
|
Rozeznanie
|
Jezeli juz to druga ale teoretycznie osoby niskie powinne unikać dlugich sukienek czy spódnic. Jeżeli nie jestes szczupla to taki krój sukienki może dodatkowo cię pogrubić. Jabym ja skrócila tak żeby siegala za kolano + szpilki. Ważne aby przy szyciu zachować taka forme dolu jak na zdjeciu 2 czyli taki lekki trapez gdyz zbyt duzo materialu bedzie tworzylo takie faldy jak na zd,1 co dodatkowo cie pogrubi. Czepie sie tez gory sukienki dlatego ze w przypadku braku zaznaczonej tali proponuje sie aby gora sukienki byla bardziej zabudowana w ramionach (oczywiscie dekolt moze byc duzy) przez co talia optycznie bedzie wezsza.
|
|
|
|
#3079 |
|
Zakorzenienie
|
Nie zastanawiaj sie,zdecydowanie 2
.
|
|
|
|
#3080 |
|
BAN stały
|
zdecydowanie druga opcja, no i rady illuminar są rzeczywiście trafne, choć sama bym na to nie wpadła, bo sie na tym nie znam
|
|
|
|
#3081 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Niedługo studniówka a moja sukienka bedzie w stylu lat 50...Mam pytanie czy wiecie moze cos wiecej o modzie z tamtych lat? Interesują mnie szczególnie dodatki, makijaż, fryzury buty itd. Z gory dziękuje za informacje |
|
|
|
#3082 |
|
Raczkowanie
|
Szerokie ramiona, wąskie biodra... Co na studniówkę??
Niedługo studniówka a ja nie mam jeszcze sukienki! Problem w tym że mam szerokie ramiona i wąskie biodra!!Nie mam pojęcia jaką mam uszyć spódnice!! Gorset chciałabym mieć w takim kroju jak na załączonych zdjęciach ( OCZYWIŚCIE KOLOR INNY) Jestem brunetką więc myslałam o kremowym gorsecie a brązowej spódnicy!! Co o tym myślicie?
|
|
|
|
#3083 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: lata 50
Hope you speak english my dear
![]() The constant rounds of barbecues, cocktail parties, and other social events all required dressing up. Christian Dior’s 'New Look' influenced fashion, but so did the conservative elegance of Coco Chanel. Charles Jourdan introduced a new kind of shoe style, the stiletto heel, in 1951. As time went on the goal was for the slimmest possible heel, eliminating earlier "chunky" styles. The pump was the basic shoe, but its toes might be cut, the vamps curved or cut in enticing 'V's, or the heels molded into a variety of shapes. Every color of the rainbow was used; shoes were intended to match an outfit perfectly. Teenagers were basically the focal point of this era. Films such as 'Rebel without a Cause' were influential in how teenagers dressed. The Beatnik culture, inspired by authors such as Jack Kerouac, was also in vogue. Leather, Levi’s, and Converse sneakers helped create the look. Along with the famous circle and poodle skirts, ponytails, saddle shoes, penny loafers, and colored sneakers were popular with teenaged bobby-soxers. Sandals, ballet slippers, and other casual footwear became increasingly fashionable, as pool parties and other casual outdoor activities became popular. |
|
|
|
#3084 |
|
Przyczajenie
|
ja tez mam studniówke-juz za miesiac
I szyje sobie taka spódnice :
|
#3085 |
|
TuR. Towarzyska und Roztropna.
|
Bal absolwenta w gimnazjum
Niestety to jest zwyczaj mojej szkoły i no cóż jest to coś niepowtarzalnego wiec warto pójść. Nie chciałabym wyglądać jak jakaś szalona dwudziestka (bez obrazy
) tak więc chce się was poradzić jak powinnam być ubrana aby wyglądać naturalne i odpowiednie do swojego wieku.Narazie myślałam o tych butach, a reszte mi podpowiedźcie. ![]()
|
|
|
|
#3086 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: STUDNIÓWKA RAZ JESZCZE ! ! ! PROŚBA!!!
Było o tym duuuuużo wątków, jeden- największy jest przypięty na górze.
Najlepszym wyjściem dla Ciebie będzie udanie się do dobrej krawcowej, która uszyje Ci wymarzoną sukienkę
|
#3087 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szerokie ramiona, wąskie biodra... Co na studniówkę??
hmm kremowy gorset i brązowa spódnica to piękne połączenie
wiesz, wydaje mi sie że piękno tkwi w szczegółach i jeśli chodzi o Twoje ramionka to wystarczy szal. A żeby nieco ukryć zbyt wąskie biodra wystarczy szeroka spódnica i problem z głowy mi osobiście najbardziej podoba sie ta w środku CUDO !! pozdrawiam
|
#3088 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szerokie ramiona, wąskie biodra... Co na studniówkę??
mnie tez najbardziej podoba sie ta druga, z tym ze bez ogona- bedzie ciezko ci tanczyc. mysle ze kroj spodniczki pasuje do twojej budowy ciala gdyz ukryjesz w ten sposob waskie biadra.
|
|
|
|
#3089 |
|
Raczkowanie
|
studniówka - dodatki do sukienki
już niedlugo będzie moja studniówka
ale już zamówiłam sukienkę ![]() jeszcze nie jest uszyta - ale wiem, jak ma wyglądać jest to bardzo prosta sukienka, z czarnego materiału nie jest nawet na ramiączkach - jest po prostu bez rękawów dekold ma mały, bez gorsetu sięga do ziemi w związku z prostotą mojej sukienki, wypadałoby, by nadać jej uroczystego, studniówkowego charakteru - sądze, że będe musiała mieć jakieś wyszukane dodatki buty na pewno będe miała czarne, torębkę raczej też by wszystko nie było na czarno, dodatki muszą być w kontrastowym kolorze pomyślałam, że mogłabym założyć rękawiczki - w kolorze czerwonym natomiast pozostaje jeszcze sprawa biżuterii macie jakieś pomysły - musi to być coś niezykłego jakieś propozycje , pomysły??
|
|
|
|
#3090 |
|
Zadomowienie
|
a mi podoba się pierwsza,dobrać tylko kolorki,ewentualnie podpiąć np. kwiatuszkami dół i gotowe. nie wyobrażam sobie iść na studniówke z taką bezą na dole...ale wszystko jest kwestią gustu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:25.

?

( a szkoda,bo to byloby na pewno cos innego...a tak?
nie za odwazna? moja przyjaciolka mowi, ze dyrektorka mnie wywali za ten biust na wierzchu

.. Zrozum, to starsze pokolenie