Suknia marzeń cz.I - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-01-05, 01:35   #3061
Rumianek:-)
Raczkowanie

Dot.: suknia marzeń Takie bym chciała!!!!:) Czy ktos moze widział podobne????

Dziewczyny kochane!

Podpowiedźcie proszę, gdzie mogę znaleźć taką suknię!!!
Proszę, proszę.
Może macie też pomysły i namiary na suknie w podobnie zwiewnym, dziewczęcym stylu, koniecznie z lejącymi się rękawami.

Hm, a kiedyś byłam przekonana, że do ślubu pójdę w koronkach...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg suknia slubna.jpg (31,9 KB, 168 załadowań)
Rumianek:-) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-05, 02:06   #3062
elsi
Zakorzenienie

Suknia którą poszukujesz pochodzi z kolekcji firmy Margarett:
http://www.margarett.pl/
Co do sukni z takimi rękawami polecam Ci niestety przeglądnąć cały ten wątek. Dużo tego tu było, sama załączałam takie suknie, ponieważ moja jest podobna. Kilka wątków znalazłam:
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=2351
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=1968
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=1967
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=1966
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=558
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=556
I innej autorki:
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=1929
No i moja wybranka:
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=1432
Powodzenia!
elsi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-05, 09:06   #3063
mjepar
Przyczajenie

GG do mjepar

basiazdr a kiedy słub?? Ja własnie wczoraj byłam u krawcowej i suknie bedzie mi szyła cały maj teraz musze znalesc materiały ale pani fajnie doradza i widac ze zna sie na tym co robi a pozatym ma dobre oko. Najlepiej daj mi gg a ja przesle ci do niej numer
mjepar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-05, 10:40   #3064
basiazdr
Raczkowanie

Dot.: suknia marzeń

Slub mam w czerwcu ale juz przekonuje sie ze znalezienie sukni slubnej to ogromny problem. W koncu to raz w zyciu i chce my było pieknie!! MOje GG 5297784.
basiazdr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-05, 14:42   #3065
Rumianek:-)
Raczkowanie

dziekuję Elsi!
dzięki za tyle podpowiedzi, i za szybkość!!!
tak się cieszę, że już wiem, gdzie szukać upatrzonej sukni
z godziny na godzinę upewniam się w wyborze
ech, trzeba wracać do pracy;-)
Rumianek:-) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-06, 17:36   #3066
YvY
Przyczajenie

Hejka. Szukam zdjęć sukni z kolekcji AGORA a właściwie model 27-15, z góry dziękuję za zdjęcie lub linki. pozdrawiam przyszle panny mldoe:-
YvY jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-07, 17:31   #3067
taka_jedna
Raczkowanie

Ja jestem do szleństwa zakochana w sukni Demetrios (model 933). Załączam zdjęcie. (to ta biała z kamyczkami) I właśnie ją chciałabym założyć w dzień ślubu. Ostatnio tez podobała mi się suknia Justin Alexander 8137. Też robi wrażenie.

Dziewczyny, słyszałam, że pod koniec roku są obniżki cen sukien ślubnych, ponieważ od nowego roku wchodzą inne kolekcje. Ten model jest z tego roku, a my chcemy ślubować w 2008. Czy myślicie, że jest szansa, że kupię ją troszkę taniej? I jak wczesniej trzeba się o to zatroszczyć, żeby mi nie powiedzieli, że już za późno, żeby taką suknię zamówić?

Pozdrawiam wszystkie Wizażanki!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 933.jpg (13,1 KB, 146 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ja-8137.jpg (30,0 KB, 160 załadowań)
taka_jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-07, 21:52   #3068
marticia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taka_jedna Pokaż wiadomość
Ja jestem do szleństwa zakochana w sukni Demetrios (model 933). Załączam zdjęcie. (to ta biała z kamyczkami) I właśnie ją chciałabym założyć w dzień ślubu. Ostatnio tez podobała mi się suknia Justin Alexander 8137. Też robi wrażenie.

Dziewczyny, słyszałam, że pod koniec roku są obniżki cen sukien ślubnych, ponieważ od nowego roku wchodzą inne kolekcje. Ten model jest z tego roku, a my chcemy ślubować w 2008. Czy myślicie, że jest szansa, że kupię ją troszkę taniej? I jak wczesniej trzeba się o to zatroszczyć, żeby mi nie powiedzieli, że już za późno, żeby taką suknię zamówić?

Pozdrawiam wszystkie Wizażanki!
OOO, co ja widze, Demetrios 2007 nr 933, moja kiecka. Juz ja nawet kupilam. Gwarantuje Ci, ze zdjecie nie oddaje calego jej piekna, jest przecudowna..ale zdjecia ze slubu dopiero na koniec sierpnia. Byc moze wystawie ja na sprzedaz
marticia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-07, 22:40   #3069
taka_jedna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marticia Pokaż wiadomość
OOO, co ja widze, Demetrios 2007 nr 933, moja kiecka. Juz ja nawet kupilam. Gwarantuje Ci, ze zdjecie nie oddaje calego jej piekna, jest przecudowna..ale zdjecia ze slubu dopiero na koniec sierpnia. Byc moze wystawie ja na sprzedaz
Oj dziewczyno! Ale mi teraz smaku narobiłaś! Obecnie kocham tę suknię 2 razy bardziej! Teraz to już na pewno jestem zdecydowana!
A skąd jesteś i jaki rozmiar nosisz, to jakbyś sprzedawała, to może się uśmiechnę do Ciebie...
A rzeczywiście zapłaciłaś tyle, ile podają w cenniku na stronie Demetrios?

-- W. B. Yeats --

(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination!
Stary 2007-01-08, 14:45   #3070
marticia
Zakorzenienie

Cytat:
Oj dziewczyno! Ale mi teraz smaku narobiłaś! Obecnie kocham tę suknię 2 razy bardziej! Teraz to już na pewno jestem zdecydowana!
A skąd jesteś i jaki rozmiar nosisz, to jakbyś sprzedawała, to może się uśmiechnę do Ciebie...
A rzeczywiście zapłaciłaś tyle, ile podają w cenniku na stronie Demetrios?
Zaplacilam jeszcze wiecej, bo mieszkam za granica, ale jakby co to moj adres emailowy to marticia@interia.pl. Po sierpniu odezwij sie do mnie i dam Ci znac kiedy ja sprzedaje i za ile. Wiesz, oczywiscie tez jestem zakochana w Demetrios, mialam na uwadze inne modele do przymierzenia, oczywiscie z kolekcji 2006..tej nowej jeszcze nie widzialam. Jak tylko weszlam do atelier, rzucila mi sie w oczy wlasnie ta 933. Ma pod spodem 3 wartwy posrebrzanego tiulu (nie widac na zdjeciu), bardzo dobrze wykrojony gorset, z ktorego puszczona zostala francuska koronka przechodzaca w tren..niby taka bogata suknia a jednak wydaje sie skromna...dlatego jest taka przeslioczna...mieni sie tysiacami brylancikow . Zreszta, jak tylko bedziesz miala okazje ja zobaczyc w jakims salonie polecam. Na swieta przyjechalam do mnie moja mama..jak tylko ja zobaczyla oniemiala..a wierz mi, ze ma bardzo wyrafinowany gust. Pozdrawiam serdecznie i pozostaniemy w kontakcie (podaj mi rowniez swoj email, w ten sposob go zachowam i dam Ci znac..jestem z Ostrody, niedalego Olsztyna)
Stary 2007-01-08, 21:32   #3071
taka_jedna
Raczkowanie

O Matko! Brzmi jak bajka!
Ja jestem z Łodzi, a tak jak sprawdzałam, to u nas nie ma salonu sukien Demetrios. Tak też będę musiała się wybrać na eskapadę do Warszawy (tam chyba będzie najbliżej )
Bardzo podoba mi się ten gorset, bo jest ładnie wykrojony. Większość gorsetów, jak patrzyłam ma prostą górę, a ten ma śliczną linię, więc podkreśla to i owo (a przy moich drobnych rozmiarach, to chyba dobre rozwiązanie).
Ja jestem tancerką, więc lubię jak się świeci (stąd też moja miłość do tej sukienki).
Jakie dodatki sobie do niej będziesz szykować?
Aha! Mój mail: trinity303@wp.pl

-- W. B. Yeats --

(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination!
Stary 2007-01-09, 12:41   #3072
marticia
Zakorzenienie

Cytat:
O Matko! Brzmi jak bajka!
Ja jestem z Łodzi, a tak jak sprawdzałam, to u nas nie ma salonu sukien Demetrios. Tak też będę musiała się wybrać na eskapadę do Warszawy (tam chyba będzie najbliżej )
Bardzo podoba mi się ten gorset, bo jest ładnie wykrojony. Większość gorsetów, jak patrzyłam ma prostą górę, a ten ma śliczną linię, więc podkreśla to i owo (a przy moich drobnych rozmiarach, to chyba dobre rozwiązanie).
Ja jestem tancerką, więc lubię jak się świeci (stąd też moja miłość do tej sukienki).
Jakie dodatki sobie do niej będziesz szykować?
Aha! Mój mail: trinity303@wp.pl
To na pewno ladnie bedzie na Tobie lezala ta suknia..rzeczywiscie, gorset ma inny niz wszystkie, ladie wyprofilowany. Poza tym ladnie przechodzi w suknie, wiec podkresla ladna figure i jeszcze wysmukla (przynajmniej mnie...nic nie widac, ze wiecej zjadlam). Juz sobie zapisalam Twoj adres emailowy..polecam ja najpierw przymierzyc, bo wtedy bedziesz miala pewnosc, ze to ta wlasnie..a pozniej sie skontaktujemy. Dla mnie ta suknia to jak bajka..ale to kwestia gustu. Pozdrawiam Cie serdecznie i zycze przyjemnego przymierzania (ja jej nie chcialam zdjac..hihihi)
Stary 2007-01-09, 12:44   #3073
marticia
Zakorzenienie

A, jeszcze dodatki..tak naprawde to jeszcze nie wybieralam ich, bo w kjoncu mam troche czasu, ale juz przymierzalam welon 3,5 - metrowy i do tego cieniuetki diadem..bardzo mi sie podobalo..mysle, ze rowniez naszyjnik bedzie delikatny, a rekawiczki planuje takie za lokiec z przykrytymi palcami...ale pozniej jeszcze zobacze, bo nie chcialabym, zeby przedobrzyc z tymi dodatkami
Stary 2007-01-09, 18:21   #3074
Rzymianka
Wtajemniczenie

Dziewczyny wasze suknie piękne.Wklejam kilka które mnie się podobają.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 7224.jpg (33,3 KB, 88 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg cosmobella 7192 2240,00.jpg (34,4 KB, 92 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg papilio..jpg (114,3 KB, 74 załadowań)
Rzymianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-09, 18:27   #3075
Rzymianka
Wtajemniczenie

I jeszcze te.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg z3233434G.jpg (24,8 KB, 88 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (13,0 KB, 119 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 60873330.jpg (51,6 KB, 86 załadowań)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-01-09, 19:55   #3076
agatita
Raczkowanie

Rzymianka masz racje! widziałam tez te suknie w necie i również na nie zwróciłam uwagę!!
Duzo sukni jest pięknych,ale dla mniej apiekniejsze sa te. Niestety Ta z odsłonięta nóżką (dla mnie the best) jest okropnie droga, ta "skromna" jeszcze nie wiem, ale na razie prowadzi demetrios-miłość od pierwszego wejrzenia;]
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg no1.JPG (10,7 KB, 120 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 706.jpg (19,3 KB, 89 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 32d.jpg (38,4 KB, 85 załadowań)
agatita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-09, 20:56   #3077
taka_jedna
Raczkowanie

Naturalnie, że przymierzę i też boję się, że będą musieli ze mnie ściągać siłą. Narazie jestem na etapie rozglądania się, bo tak naprawdę, to termin mnie nie nagli (w sumie to dopiero będą przyszłe wakacje - czerwiec/lipiec).
Aha! Jeszcze jedno pytanie: jak długi tren ma ta sukienka? Zastanawiam się swoją drogą, jak ja zatańczę ten nasz układ w czymś takim wijącym się po podłodze. :P Muszę to rozplanować, bo skoro jesteśmy tancerzami, to nie odmówię sobie przyjemności zatańczenia ładnego walca.
Już nie mogę się doczekać!

agatita: Rzeczywiście fajna ta z nóżką. Aż boję się spytać o cenę, skoro mówisz, że taka droga. :P

-- W. B. Yeats --

(\__/)
(O.o )
Stary 2007-01-09, 22:10   #3078
marta45
Raczkowanie

no to ja tez moja wymarzona pokaze... jak ja zobaczylam to pomyslalam ta i zadna inna, przegladalam suknie od przynajmniej 6 miesiecy i zadna inna tak mi sie nie podoba. jade ja kupic w marcu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 896m.jpg (35,3 KB, 121 załadowań)
marta45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-09, 23:44   #3079
marticia
Zakorzenienie

[quote=taka_jedna;3422072]Naturalnie, że przymierzę i też boję się, że będą musieli ze mnie ściągać siłą. Narazie jestem na etapie rozglądania się, bo tak naprawdę, to termin mnie nie nagli (w sumie to dopiero będą przyszłe wakacje - czerwiec/lipiec).
Aha! Jeszcze jedno pytanie: jak długi tren ma ta sukienka? Zastanawiam się swoją drogą, jak ja zatańczę ten nasz układ w czymś takim wijącym się po podłodze. :P Muszę to rozplanować, bo skoro jesteśmy tancerzami, to nie odmówię sobie przyjemności zatańczenia ładnego walca.
Już nie mogę się doczekać!

No ten tren to jest troche dlugi, ale juz poprosilam o to, aby zrobili go tak zeby mozna bylo go podpiac, bo rowniez sobie nie wyobrazam cala noc tanczyc ze sznurkiem na palcu podtrzymujacym tren. Ale to bedzie musialo slicznie wygladac..piekny taniec wykonany przez zawodowcow. Ja musze troche nad tym popracowac, ale chyba walca nie bede tanczyla, bo mi chyba nie wyjdzie z taka lekkoscia i wdziecznoscia.
Stary 2007-01-09, 23:45   #3080
marticia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta45 Pokaż wiadomość
no to ja tez moja wymarzona pokaze... jak ja zobaczylam to pomyslalam ta i zadna inna, przegladalam suknie od przynajmniej 6 miesiecy i zadna inna tak mi sie nie podoba. jade ja kupic w marcu
Widze, ze Demetrios kroluje. Marto, teraz jesli sie nie myle musisz sie pospeszyc, bo wchodzi nowa kolecja i nie wiem czy jeszcze uda Ci sie znalezc te sukieneczke, ale zdaje sie ze na Allegro ktos ja teraz sprzedaje.
Stary 2007-01-09, 23:51   #3081
marta45
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marticia Pokaż wiadomość
Widze, ze Demetrios kroluje. Marto, teraz jesli sie nie myle musisz sie pospeszyc, bo wchodzi nowa kolecja i nie wiem czy jeszcze uda Ci sie znalezc te sukieneczke, ale zdaje sie ze na Allegro ktos ja teraz sprzedaje.
wyslalam maila do salonu nadal ja beda mieli w sprzedazy w marcu. niestety wczesniej nie bede mogla przyjechac do Polski.
Stary 2007-01-09, 23:53   #3082
marta45
Raczkowanie

A taka suknie mialam na slubie cywilnym... tez mi sie bardzo podobala

...szkoda tylko ze sie spieklam 2 tygodnie przed slubem i mialam paski na plecach, ale dobry program graficzny i nie bedzie widac
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg moja sukniasmall.jpg (27,5 KB, 173 załadowań)
Stary 2007-01-10, 01:37   #3083
frigiditas
Raczkowanie

Basiazdr!
Ale numer!
Marzę o tej samej sukni! Ale to La Sposa di Gio i w Polsce nie ma, o ile wiem, więc chyba skończy się na szyciu. No i mieszkam sobie w Krakowie i tak jak Ty ogladam się za krawcową. Mam też wątpliwości co to ma być za materiał-tafta, satyna?
Pozdrawiam Cię serdecznie!
frigiditas jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-01-10, 10:27   #3084
taka_jedna
Raczkowanie

Marta45 - też piękna! W ogóle suknie z długim trenem mają w sobie to coś. Innej sobie nie wyobrażam. I chyba ja też ją widziałam na allegro.

Z tym trenem to coś się pomyśli. Bo jak w walcu jest opadanie, to ja już sobie wyobraziłam, jaki będzie tego skutek: wdepnę na tą kieckę i tyle z tego będzie. (ostatnio zaczepiłam się o spódniczkę obcasem w łacinie i nie było fajnie :P) A co będziesz tańczyć?

Ja już sobie pomyślalam, że nieważne ile suknia będzie kosztować, bo jakbym miała sobie resztę życia wypominać, że nie miałam tej, o której marzyłam, to będzie źle. (oczywiście mówię tu o jakiś w miarę rozsądnych cenach ;P)

-- W. B. Yeats --

(\__/)
(O.o )
Stary 2007-01-10, 10:43   #3085
basiazdr
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez frigiditas Pokaż wiadomość
Basiazdr!
Ale numer!
Marzę o tej samej sukni! Ale to La Sposa di Gio i w Polsce nie ma, o ile wiem, więc chyba skończy się na szyciu. No i mieszkam sobie w Krakowie i tak jak Ty ogladam się za krawcową. Mam też wątpliwości co to ma być za materiał-tafta, satyna?
frigiditas
Czesc
Jesli jestes zainteresowana to znalazłąm firme w Stanach która szyje te uknie ( piszemy na razie maile , o warunkach zakupu itd) jesli chcesz wszystko moge Ci przesłac. To firma która szyje identyczne suknie tylko nie firmówki ale kto tam patrzy na metke wystarczy by była piekna jak ta.Zastanawiam sie jeszcze nad szyciem u nich bo to troche ryzyko tak bez przymiarki. Dodatkowo mam jeszcze krawcową i napisałam do kilku salonów z zapytaniem czy sa w stanie uszyc taka suknie która nie bedzie odbiegała od oryginału. Jesli chcesz mozemy sie porozumiewać w tej sprawie, w dwojke to zawsze razniej POdaje Ci moje GG 5297784 i maila basiazdr@go2.pl. Mam jeszcze cały zestaw innych sukien z tej firmy na wypadek gdyby to było zbyt duze ryzyko szyc to moja wybrana i nie wiedziec co z niej wyjdzie Pozdrawiam Basia
Stary 2007-01-10, 10:44   #3086
basiazdr
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez frigiditas Pokaż wiadomość
Basiazdr!
Ale numer!
AAAA i juz wiem jaki to materiał
Basia
Stary 2007-01-10, 20:03   #3087
niezwykłości
Raczkowanie

GG do niezwykłości

ja zachorowałam na którąś z tych dwóch sukienek -w załaczniku ,ale w wersji kolorowej nie klasycznej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 5_2.jpg (91,6 KB, 68 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sarah_1.jpg (10,4 KB, 83 załadowań)
niezwykłości jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-10, 22:49   #3088
Rzymianka
Wtajemniczenie

Agatita masz rację śliczna sukienka.I ta noga nadaje trochę hmm sexapilu, ale w dobrym tonie
Stary 2007-01-11, 08:11   #3089
papryczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niezwykłości Pokaż wiadomość
ja zachorowałam na którąś z tych dwóch sukienek -w załaczniku ,ale w wersji kolorowej nie klasycznej
bardzo ladne! i popieram wybor innego koloru niz klasyczny.
papryczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-11, 16:34   #3090
becia_leszno
Zadomowienie

GG do becia_leszno

Właśnie dzisiaj zamówiłam swoją sukienkę Kolekcja Agnes 2007 kolor cappucino Pierwsza przymiarka w marcu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1571a.jpg (20,5 KB, 96 załadowań)
becia_leszno jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości