|
|
#3301 |
|
*sportaddict*
|
Dot.: Obfite biodra a sukienka na studniówkę
Polecam się
|
|
|
|
#3302 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: czy znajdę sukienkę na studniówkę w takich kolorach ? a moze znaleźć materiał i uszyć
Sereenena myśle, że musisz jednak pójść do krawcowej ze swoim materiałkiem bo inaczej nigdzie takich sukieneczek nie znajdziesz
![]() Ale nie martw się zaprojektuj sobie swoją sukieneczke marzeń a zobaczysz że będzie olśniewająca jak ze sklepów!!!
|
|
|
|
#3303 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: czy znajdę sukienkę na studniówkę w takich kolorach ? a moze znaleźć materiał i uszyć
to moze lepiej nago sie wybierz na tę studniowke...Te sukienki,które zaproponowalaś to oblęd. Nigdy bym tego nie włozyla na taką okazje. Troche skromności dziewczyno.
|
|
|
|
#3304 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Suknia balowa na studniówkę... HELP!!! :)
nie ma się co przejmować........możesz iść w czym chcesz,a tą babą z salonu się nie przejmuj bo ona powiedziała tak żebyś kupiła u nich sukienke!!!Napewno jest bardzo piękna ta suknia!!!Życzę udanej zabawy!!
|
|
|
|
#3305 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie by nie przeszly takie sukienki jakie sie tobie podobaja.. no ale to kwestia szkoly ;p
mi np sie za bardzo nie podobaja takie balowe suknie, podobnie jak gorsety i spodnice.. ja tez mam teraz studniowke, 14 stycznia. znalazlam w necie a dokladniej to wlasnie na wizazu zdjecie sukienki, poszlam z nim do krawcowej a ona powiedziala mi jaki materiaal i ile musze go kupic za uszycie bierze ok 120zl, a za material dalam 80zl.pojutrze ide na przymiarke.. ![]() co do twojej wymarzonej sukienki to lepiej isc do krawcowej ktora wszystko ci powie, napewno doradzi i przynajmniej kupisz taki material, jaki bedzie najlepszy do sukienki. powodzenia ;p |
|
|
|
#3306 |
|
Raczkowanie
|
sklepy z sukienkami
czy wiecie może gdzie są jakieś sklepy z fajnymi, oryginalnymi :P sukienkami na sylwester, studniówkę???
(cena nie gra roli pozdrawiam
|
|
|
|
#3307 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jakie dodatki do tej sukienki?
Na pewno zdążysz znaleźć. Teraz jest przecież sezon na takie sylwestrowo - studniówkowe buciki. Jak kupisz, to wklej zdjęcie.
|
|
|
|
#3308 |
|
Rozeznanie
|
pomóżcie dobra dodatki na studniówkę
to są zdjątka mojej sukienki i moje
jakie pasują dodatki, sukienka jest, czego moze nie byc dobrze widac na fotkach, koloru czekoladowego.chodzi mi o butki biżuteria itp nawet makijaz jak mozecie wklejajcie fotki , najlepiej z nazwami sklepów, gdziue moge to dostac. Z góry wielkie dzięki, nigdy nie nosze sukienek,więc i dobranie dodatków to dla mnie koszmar
|
|
|
|
#3309 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: pomóżcie dobra dodatki na studniówkę
własnie dołączam fotki
|
|
|
|
#3310 |
|
Rozeznanie
|
więcej zdjęc załącze jutro, bo mi coś nie idzie
|
|
|
|
#3311 |
|
Zadomowienie
|
Moim zdaniem, jeżeli chodzi o bizuterię to do takiej sukienki pasuje jakis duzy etniczny naszyjnik, luzna bransoleta i wiszące (jakze modne teraz) kolczyki. Na allegro znalazłam tylko coś takiego ja załaczam (wszystko proponuje mniej więcej w tym stylu). Sukienka jest dosyć prosta więc dodatki powinny być (oczywiście wg mnie) efektowne
powodzenia w poszukiwaniach
|
#3312 |
|
Rozeznanie
|
to fotki
|
|
|
|
#3313 |
|
Rozeznanie
|
Ja bym dodala cos ze zlota jakas branzoletke kolczyki moga byc wiszace albo lancuszek ale taki z wiszacym sznurkiem jakby:Pnie wiem jak to wytlumaczyc,nie uwazam w kazdym razie zeby etniczna bizuteria pasowala,to jednak studniowka i powinno byc elegancko
|
|
|
|
#3314 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
masz racje, etniczna np. drewniana zbytnio nie pasuje ale coś metalowego (moze nawet ze srebra) moim zdaniem jak najbardziej. Ja w każdym razie mam sukienkę w zupełnie innym stylu i biżuterię ubieram klasyczną (a jestem chora na punkcie ogromnych naszyjników a mój jest taki delikatny...) no cóż...
|
|
#3315 |
|
Raczkowanie
|
poprawa biustu;/:).....
juz nie długo moja studniówka
sama szyję sobie sukienkę,tzn gorset i dół. Rzecz polega na tym,żebiustu nie mam za dużego a do gorseciku jaki sobie wymarzyłam chcaiłabym "przedziałek" a poniewaz mam szeroko rozstawiony biust to nie wiem jak sobie z tym poradzić przeciez sobie nie wypcham ![]() prosze pomóżcie mi czekam na wsze posty pozdrowionka
|
#3316 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: poprawa biustu;/:).....
Może powinnaś sprawić sobie taki biustonosz... http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=77576674 myślę, że dzięki niemu udałoby Ci się osiągnąć taki efekt
|
|
|
|
#3317 |
|
Rozeznanie
|
Ja bym nie polecala takiego rozkloszowanego dolu;/ i jezeli jestes niska to napewno nie dlugi doł do ziemi,bo bedzie to nieciekawie wygladac,lepiej wlasnie wybrac prosta sukienke za kolano czy jakąs taką ,,poszarpana"na koncu,i koniecznie zeby podkreslala wciecie w talii,bo inaczej wyglada sie jak worek;/ wiem cos o tym bo naogladalam sie na studniowce swojej roznych dziewczyn i ich sukienek i dopiero teraz moge stwierdzic co komu pasuje a co nie.Zauwaz ze te sukienki pokazane w tym watku sa na chudych modelkach ktore nie maja sporych bioderek wiec na nich dobrze leza,co innego na okraglych biodrach...chociaz ja uwazam ze biodra i uda musza byc zaokraglone i kobiece,zycze powodzonka w zakupie
|
|
|
|
#3318 |
|
Rozeznanie
|
Najodpowiedniejsze bylyby ta zołta i turkusowa i ta z rozowa kokardka tylko ona jest dluga.Mowie o sukienkach pokazanych przez ole80
|
|
|
|
#3319 |
|
Rozeznanie
|
Zauwaz jak ta biala sukienka tej lasce w czarnych wlosach(olunia90-przepraszam za poprzednia pomylke)pogrubila jej biodra! a wlasnie jest rozkloszowana,tak wiec nie polecam.Ale sie rozpisalam
|
|
|
|
#3320 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A on nawet nie jest jeszcz zbyt dobry, będzie widac tą zapinkę z przodu ![]() chodzi mi raczej o jakies rady,co do uszycia gorsetu, bo jestem amatorką
|
|
#3321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spróbuj tam
|
|
#3322 |
|
Raczkowanie
|
dzięks
pozdro
|
#3323 |
|
Zakorzenienie
|
Sukienka kupiona a teraz ...
Kupiłam już sukienkę na studniówkę (notabene nie swoją
![]() w każdym razie mam problem z doborem koloru butów - napewno musza być na niskim obcasie bo jestem wysoka. Inne dodatki - np biżuteria - myślałam coś o kolorowych kamyczkach, w kolorze sukienki ... nie mam pomysłu we włosy jakąś błyszczącą spinkę co wy mi doradzicie? |
|
|
|
#3324 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sukienka kupiona a teraz ...
Buty pewnie najlepiej czarne,moze na malutkim koreczku,bo plaskie nie beda pasowaly za bardzo moim zdaniem.A co do bizuterii to moze jakis sznur perel i do tego taka branzoletka z perel,ten naszyjnik moze byc przelozony na dwa razy albo zrobiony supelek taki na ,,prawie dole" naszyjnika
nie wiem czy wiesz o czym mowie,ale nie potrafie jakos inaczej tego wytlumaczyc.
|
|
|
|
#3325 |
|
Raczkowanie
|
hmm.. mysle ze moglyby byc jakies balerinki na delikatniutkim obcasiku.. albo (ewentualnie) jakies sandalki.. co do bizuterii ładnie by wygladała grubsza obroża np. z czarnych cyrkonii.. do tego spineczka z takimi samymi kamyczkami.. w brigitte bijou jest tego mnostwo.. łatwo cos dobierac
co o tym myślisz??
|
|
|
|
#3326 |
|
Rozeznanie
|
Ja bym do tej sukienki pomyslala takze o złotych dodatkach,ten kolor az sie prosi o nie
i wlasnie jakies delikatne dlugie kolczyki,branzoletka i delikatny lancuszek.Do tej sukienki moim zdaniem pasuja lancuszki raczej krotkie i okragle a nie jakies dlugie i zwisajace bo do dekoldu nie pasowalyby.Takie jest moje zdanie,a wybor nalezy juz do Ciebie.Zapomnialam dodac ze sukienka jest sliczna a z dodatkaimi bedzie cudowna napewno juz |
|
|
|
#3327 |
|
Rozeznanie
|
dzieki wiatr86
za pokazanie pewnych niuansów. Czyli powinnam kupic taką wciętą w talii, prostą, ale nie rozkloszowaną (ewentualnie rozgloszona ponizej linnii bioder?)? Przepraszam ze Cie tak męczę. Mam 170 i wygladam na dosyc wysoką. Pozdrawiam i dziekuje
|
|
|
|
#3328 |
|
Rozeznanie
|
Tak mi sie wlasnie wydaje,moja siostra ma wlasnie obfite biodra(przymajmniej ona tak uwaza) i tez ma teraz studniowke i nie kupuje sukienki dlugiej,ani rozkloszowanej,tylko raczej prosta,planuje jakas z duzym dekoldem,koniecznie wcieta w talii(kiedys na wazna uroczystosc miala taka bez wciecia wygladala strsznie,worek doslownie!) i najlepiej zeby eksponowala to co lubisz w sobie
jak masz ładne plecki to wybierz sukienke ktora je dodatwowo pokaze,jak ladny dekold i piersi to takze jakis podkreslajacy to kroj itp. mam nadzieje, ze te rady sie przydadza i sie nie zawiedziesz |
|
|
|
#3329 |
|
Raczkowanie
|
Tez jestem za zlotymi lub nawet srebrnymi dodatkami zalezy jaki jest twoj typ kolorystyczny , ale bez wielkiego obwieszania sie. duza fajna bransoletka i o podobnym typie kolia na szyje. butki fajne bylyby plaskie ale ze szpiczastym czubkiem moze nawet wlasnie zlote lub srebrne, troche szalenstwa nie zaszkodzi.
Perly tez byly by odpowiednie ale raczej nie wiszace bo to jeszcze bardziej wydluzy sylwetke. W drugiej opcji bardziej spokojniejszej proponuje czarna polyskujaca kolie+ bransoletka i czarne buciki, odpadaja balerinki do tak dostojnej sukienki . |
|
|
|
#3330 |
|
Rozeznanie
|
Wiesz w tym wątku własnie w modzie gdzie sa nazbierane wszystkie sukienki na studniowki,bale i wielkie wyjscia chyba na 11stronie jest sliczna sukienka czarna ze srebrnym dekoldem z przodu,chyba salma hayek ja prezentuje,nie jestem pewna,ale jest bardzo fajna
wlasnie o takie kroje mi chodzi,chociaz sa inne takze sliczne,w innych kolorach sukienki z tego typu wkleilabym Ci to zdj ale nie wiedzialam jak
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:50.

za uszycie bierze ok 120zl, a za material dalam 80zl.
(cena nie gra roli