W CO SIĘ UBRAĆ NA ŚLUB I WESELE???????? - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2005-12-26, 13:23   #3301
vadi
*sportaddict*

Dot.: Obfite biodra a sukienka na studniówkę

Polecam się
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-26, 13:24   #3302
zuzka.pl
Raczkowanie

GG do zuzka.pl
Dot.: czy znajdę sukienkę na studniówkę w takich kolorach ? a moze znaleźć materiał i uszyć

Sereenena myśle, że musisz jednak pójść do krawcowej ze swoim materiałkiem bo inaczej nigdzie takich sukieneczek nie znajdzieszAle nie martw się zaprojektuj sobie swoją sukieneczke marzeń a zobaczysz że będzie olśniewająca jak ze sklepów!!!
zuzka.pl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-26, 13:28   #3303
scayla
Raczkowanie

Dot.: czy znajdę sukienkę na studniówkę w takich kolorach ? a moze znaleźć materiał i uszyć

to moze lepiej nago sie wybierz na tę studniowke...Te sukienki,które zaproponowalaś to oblęd. Nigdy bym tego nie włozyla na taką okazje. Troche skromności dziewczyno.
scayla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-26, 13:31   #3304
zuzka.pl
Raczkowanie

GG do zuzka.pl
Dot.: Suknia balowa na studniówkę... HELP!!! :)

nie ma się co przejmować........możesz iść w czym chcesz,a tą babą z salonu się nie przejmuj bo ona powiedziała tak żebyś kupiła u nich sukienke!!!Napewno jest bardzo piękna ta suknia!!!Życzę udanej zabawy!!
zuzka.pl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-26, 13:37   #3305
malalka
Zakorzenienie

GG do malalka

u mnie by nie przeszly takie sukienki jakie sie tobie podobaja.. no ale to kwestia szkoly ;p
mi np sie za bardzo nie podobaja takie balowe suknie, podobnie jak gorsety i spodnice..
ja tez mam teraz studniowke, 14 stycznia. znalazlam w necie a dokladniej to wlasnie na wizazu zdjecie sukienki, poszlam z nim do krawcowej a ona powiedziala mi jaki materiaal i ile musze go kupic za uszycie bierze ok 120zl, a za material dalam 80zl.
pojutrze ide na przymiarke..

co do twojej wymarzonej sukienki to lepiej isc do krawcowej ktora wszystko ci powie, napewno doradzi i przynajmniej kupisz taki material, jaki bedzie najlepszy do sukienki.
powodzenia ;p
malalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-26, 18:31   #3306
myshaa
Raczkowanie

sklepy z sukienkami

czy wiecie może gdzie są jakieś sklepy z fajnymi, oryginalnymi :P sukienkami na sylwester, studniówkę??? (cena nie gra roli ) najlepiej jakies we wrocławiu lub w okolicach..? z góry dzięki pozdrawiam
myshaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-27, 01:16   #3307
ewa.nea
Zakorzenienie

Dot.: Jakie dodatki do tej sukienki?

Na pewno zdążysz znaleźć. Teraz jest przecież sezon na takie sylwestrowo - studniówkowe buciki. Jak kupisz, to wklej zdjęcie.
ewa.nea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-27, 21:55   #3308
djprinzesin
Rozeznanie

pomóżcie dobra dodatki na studniówkę

to są zdjątka mojej sukienki i moje jakie pasują dodatki, sukienka jest, czego moze nie byc dobrze widac na fotkach, koloru czekoladowego.
chodzi mi o butki biżuteria itp nawet makijaz jak mozecie wklejajcie fotki , najlepiej z nazwami sklepów, gdziue moge to dostac.
Z góry wielkie dzięki, nigdy nie nosze sukienek,więc i dobranie dodatków to dla mnie koszmar
djprinzesin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-27, 22:24   #3309
djprinzesin
Rozeznanie

Dot.: pomóżcie dobra dodatki na studniówkę

własnie dołączam fotki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg aga.jpg (62,2 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg agga.JPG (32,3 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0844.jpg (88,9 KB, 70 załadowań)
Stary 2005-12-27, 22:36   #3310
djprinzesin
Rozeznanie

więcej zdjęc załącze jutro, bo mi coś nie idzie
Stary 2005-12-27, 23:19   #3311
gabka9
Zadomowienie

GG do gabka9

Moim zdaniem, jeżeli chodzi o bizuterię to do takiej sukienki pasuje jakis duzy etniczny naszyjnik, luzna bransoleta i wiszące (jakze modne teraz) kolczyki. Na allegro znalazłam tylko coś takiego ja załaczam (wszystko proponuje mniej więcej w tym stylu). Sukienka jest dosyć prosta więc dodatki powinny być (oczywiście wg mnie) efektowne powodzenia w poszukiwaniach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg aaaaaaaaaa.jpg (11,8 KB, 19 załadowań)

Siedzę i zastanawiam się co robi pozostałe 6 cudów świata

Bloguję:

WrzosowiskoMakeUp

gabka9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-27, 23:37   #3312
djprinzesin
Rozeznanie

to fotki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN0845.jpg (90,5 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0846.jpg (80,8 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0847.jpg (93,8 KB, 28 załadowań)
Stary 2005-12-27, 23:40   #3313
wiatr86
Rozeznanie

Ja bym dodala cos ze zlota jakas branzoletke kolczyki moga byc wiszace albo lancuszek ale taki z wiszacym sznurkiem jakby:Pnie wiem jak to wytlumaczyc,nie uwazam w kazdym razie zeby etniczna bizuteria pasowala,to jednak studniowka i powinno byc elegancko
wiatr86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-28, 00:02   #3314
gabka9
Zadomowienie

GG do gabka9

Cytat:
Napisane przez wiatr86
Ja bym dodala cos ze zlota jakas branzoletke kolczyki moga byc wiszace albo lancuszek ale taki z wiszacym sznurkiem jakby:Pnie wiem jak to wytlumaczyc,nie uwazam w kazdym razie zeby etniczna bizuteria pasowala,to jednak studniowka i powinno byc elegancko

masz racje, etniczna np. drewniana zbytnio nie pasuje ale coś metalowego (moze nawet ze srebra) moim zdaniem jak najbardziej. Ja w każdym razie mam sukienkę w zupełnie innym stylu i biżuterię ubieram klasyczną (a jestem chora na punkcie ogromnych naszyjników a mój jest taki delikatny...) no cóż...

Siedzę i zastanawiam się co robi pozostałe 6 cudów świata

Bloguję:

WrzosowiskoMakeUp

gabka9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-28, 22:47   #3315
agatka1187
Raczkowanie

poprawa biustu;/:).....

juz nie długo moja studniówka ale mam pewien problem sama szyję sobie sukienkę,tzn gorset i dół. Rzecz polega na tym,żebiustu nie mam za dużego a do gorseciku jaki sobie wymarzyłam chcaiłabym "przedziałek"
a poniewaz mam szeroko rozstawiony biust to nie wiem jak sobie z tym poradzić
przeciez sobie nie wypcham
prosze pomóżcie mi
czekam na wsze posty
pozdrowionka
agatka1187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-28, 22:54   #3316
KityKate
Raczkowanie

Dot.: poprawa biustu;/:).....

Może powinnaś sprawić sobie taki biustonosz... http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=77576674 myślę, że dzięki niemu udałoby Ci się osiągnąć taki efekt
KityKate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-28, 23:41   #3317
wiatr86
Rozeznanie

Ja bym nie polecala takiego rozkloszowanego dolu;/ i jezeli jestes niska to napewno nie dlugi doł do ziemi,bo bedzie to nieciekawie wygladac,lepiej wlasnie wybrac prosta sukienke za kolano czy jakąs taką ,,poszarpana"na koncu,i koniecznie zeby podkreslala wciecie w talii,bo inaczej wyglada sie jak worek;/ wiem cos o tym bo naogladalam sie na studniowce swojej roznych dziewczyn i ich sukienek i dopiero teraz moge stwierdzic co komu pasuje a co nie.Zauwaz ze te sukienki pokazane w tym watku sa na chudych modelkach ktore nie maja sporych bioderek wiec na nich dobrze leza,co innego na okraglych biodrach...chociaz ja uwazam ze biodra i uda musza byc zaokraglone i kobiece,zycze powodzonka w zakupie
Stary 2005-12-28, 23:42   #3318
wiatr86
Rozeznanie

Najodpowiedniejsze bylyby ta zołta i turkusowa i ta z rozowa kokardka tylko ona jest dluga.Mowie o sukienkach pokazanych przez ole80
Stary 2005-12-28, 23:45   #3319
wiatr86
Rozeznanie

Zauwaz jak ta biala sukienka tej lasce w czarnych wlosach(olunia90-przepraszam za poprzednia pomylke)pogrubila jej biodra! a wlasnie jest rozkloszowana,tak wiec nie polecam.Ale sie rozpisalam
Stary 2005-12-28, 23:47   #3320
agatka1187
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez KityKate
Może powinnaś sprawić sobie taki biustonosz... http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=77576674 myślę, że dzięki niemu udałoby Ci się osiągnąć taki efekt
fajny ale jak na razie to u mnie z kasa krucho
A on nawet nie jest jeszcz zbyt dobry, będzie widac tą zapinkę z przodu
chodzi mi raczej o jakies rady,co do uszycia gorsetu, bo jestem amatorką
Stary 2005-12-28, 23:51   #3321
jaszmurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatka1187
fajny ale jak na razie to u mnie z kasa krucho
A on nawet nie jest jeszcz zbyt dobry, będzie widac tą zapinkę z przodu
chodzi mi raczej o jakies rady,co do uszycia gorsetu, bo jestem amatorką
To wiesz co? Spróbuj raczej na "Zrób to sama" tam dziewczyny potrafią zdziałać cuda spróbuj tam

wyloguj
jaszmurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-29, 17:00   #3322
agatka1187
Raczkowanie

dzięks jaszmurka pozdro
Stary 2005-12-29, 23:13   #3323
martina@
Zakorzenienie

GG do martina@
Sukienka kupiona a teraz ...

Kupiłam już sukienkę na studniówkę (notabene nie swoją
w każdym razie mam problem z doborem koloru butów - napewno musza być na niskim obcasie bo jestem wysoka.
Inne dodatki - np biżuteria - myślałam coś o kolorowych kamyczkach, w kolorze sukienki ... nie mam pomysłu
we włosy jakąś błyszczącą spinkę
co wy mi doradzicie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 465001_g.jpg (16,1 KB, 283 załadowań)
martina@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-29, 23:19   #3324
wiatr86
Rozeznanie

Dot.: Sukienka kupiona a teraz ...

Buty pewnie najlepiej czarne,moze na malutkim koreczku,bo plaskie nie beda pasowaly za bardzo moim zdaniem.A co do bizuterii to moze jakis sznur perel i do tego taka branzoletka z perel,ten naszyjnik moze byc przelozony na dwa razy albo zrobiony supelek taki na ,,prawie dole" naszyjnika nie wiem czy wiesz o czym mowie,ale nie potrafie jakos inaczej tego wytlumaczyc.
Stary 2005-12-29, 23:19   #3325
Martini:)
Raczkowanie

GG do Martini:)

hmm.. mysle ze moglyby byc jakies balerinki na delikatniutkim obcasiku.. albo (ewentualnie) jakies sandalki.. co do bizuterii ładnie by wygladała grubsza obroża np. z czarnych cyrkonii.. do tego spineczka z takimi samymi kamyczkami.. w brigitte bijou jest tego mnostwo.. łatwo cos dobierac co o tym myślisz??
Martini:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-29, 23:23   #3326
wiatr86
Rozeznanie

Ja bym do tej sukienki pomyslala takze o złotych dodatkach,ten kolor az sie prosi o nie i wlasnie jakies delikatne dlugie kolczyki,branzoletka i delikatny lancuszek.Do tej sukienki moim zdaniem pasuja lancuszki raczej krotkie i okragle a nie jakies dlugie i zwisajace bo do dekoldu nie pasowalyby.Takie jest moje zdanie,a wybor nalezy juz do Ciebie.Zapomnialam dodac ze sukienka jest sliczna a z dodatkaimi bedzie cudowna napewno juz
Stary 2005-12-29, 23:44   #3327
_Karolka_
Rozeznanie

dzieki wiatr86 za pokazanie pewnych niuansów. Czyli powinnam kupic taką wciętą w talii, prostą, ale nie rozkloszowaną (ewentualnie rozgloszona ponizej linnii bioder?)? Przepraszam ze Cie tak męczę. Mam 170 i wygladam na dosyc wysoką.

Pozdrawiam i dziekuje
_Karolka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-29, 23:51   #3328
wiatr86
Rozeznanie

Tak mi sie wlasnie wydaje,moja siostra ma wlasnie obfite biodra(przymajmniej ona tak uwaza) i tez ma teraz studniowke i nie kupuje sukienki dlugiej,ani rozkloszowanej,tylko raczej prosta,planuje jakas z duzym dekoldem,koniecznie wcieta w talii(kiedys na wazna uroczystosc miala taka bez wciecia wygladala strsznie,worek doslownie!) i najlepiej zeby eksponowala to co lubisz w sobiejak masz ładne plecki to wybierz sukienke ktora je dodatwowo pokaze,jak ladny dekold i piersi to takze jakis podkreslajacy to kroj itp. mam nadzieje, ze te rady sie przydadza i sie nie zawiedziesz 3mam kciuki
Stary 2005-12-29, 23:55   #3329
soley1
Raczkowanie

Tez jestem za zlotymi lub nawet srebrnymi dodatkami zalezy jaki jest twoj typ kolorystyczny , ale bez wielkiego obwieszania sie. duza fajna bransoletka i o podobnym typie kolia na szyje. butki fajne bylyby plaskie ale ze szpiczastym czubkiem moze nawet wlasnie zlote lub srebrne, troche szalenstwa nie zaszkodzi.
Perly tez byly by odpowiednie ale raczej nie wiszace bo to jeszcze bardziej wydluzy sylwetke.
W drugiej opcji bardziej spokojniejszej proponuje czarna polyskujaca kolie+ bransoletka i czarne buciki, odpadaja balerinki do tak dostojnej sukienki .
soley1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-30, 00:03   #3330
wiatr86
Rozeznanie

Wiesz w tym wątku własnie w modzie gdzie sa nazbierane wszystkie sukienki na studniowki,bale i wielkie wyjscia chyba na 11stronie jest sliczna sukienka czarna ze srebrnym dekoldem z przodu,chyba salma hayek ja prezentuje,nie jestem pewna,ale jest bardzo fajna wlasnie o takie kroje mi chodzi,chociaz sa inne takze sliczne,w innych kolorach sukienki z tego typuwkleilabym Ci to zdj ale nie wiedzialam jak
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości