Suknia marzeń cz.I - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-02-20, 11:47   #3541
basiazdr
Raczkowanie

Dot.: suknia marzeń

Cytat:
Napisane przez agatita Pokaż wiadomość
basiazdr! masz duzo ciekawych i oryginalnych sukien! ta o ktorej wczesniej wpominalam jednak zawladnela moim sercem. Nawet i mialabym mozliwosc zakupienia w londynie,tylko pozostaje jedna kwestia - finansowa! nie wiesz moze ile kosztuje?? znasz adres jakiegos londynskiego salonu? a szukalam na stronce,ale rzeczywiscie nie ma. pozdrawiam sredecznie.
ja tez juz nalazłąm kontakty w Londynie przez kolezanke i we Włoszech ale cena ( PLN) grubo ponad 10 tys za suknie slubna nie jest dla mnie do przejscia.Zamierzałam szyc ale dziewczyny tu na formum wypowiadały sie na temat materiałów z jakich te suknie sa zrobione no i u nas takich nie ma a z innych gatunkowo materiałów to nie wiadomo jak to wyjdzie. Ryzyko okazało sie tak duze ze szyje suknie tez z le spose di Gio ( kolekcja 2007) ale łatwiejsza w uszyciu i materiał mozna dostac u nas w kraju.
basiazdr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-20, 13:36   #3542
mollya
Raczkowanie

GG do mollya

A co myślicie o tych modelach??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 13_d.jpg (30,5 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4_d.jpg (34,9 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 23.jpg (78,7 KB, 55 załadowań)
Stary 2007-02-20, 13:51   #3543
aneeta
Przyczajenie

Basiazdr!
Czy pamiętasz może skąd są suknie w #3530 (szczególnie 3),# 3531 (dokładnie 2), #3533 (2, 3 I 6) - wszystkie piekne, delikatne i zwiewne... jestem ciekawa czy jest sens o nich myśleć, a muszę się w miarę szybko zdecydować czy suknię szyję czy szukam...

Będę bardzo wdzięczna
aneeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-20, 18:38   #3544
basiazdr
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aneeta Pokaż wiadomość
Basiazdr!
Czy pamiętasz może skąd są suknie w #3530 (szczególnie 3),# 3531 (dokładnie 2), #3533 (2, 3 I 6) - wszystkie piekne, delikatne i zwiewne... jestem ciekawa czy jest sens o nich myśleć, a muszę się w miarę szybko zdecydować czy suknię szyję czy szukam...

Będę bardzo wdzięczna
czesc Nie bardzo moge sie połapac w numerach któe napisałas bo ja mam inne. Zamiesc prosze zdjecia o które Ci chodzi lub załacz moja wiadomosc bo wysyłałam kilka zestawów. Ogólnie moge napisac tylko ze suknie które zamieszczałm to modele w wiekszosci ktore znalazlm na zgranicznych stronach poniewaz nie gustuje w naszych, charakterystycznych krajowych modelach sukien slubnych ( nie pisze ze sa brzydkie i nie chce nikogo uraziec ale to poprostu nie mój gust). Ja zdecydowałam sie na szycie włąsnie suknie zwiewnej i bardzo delikatnej. pozdrawiam
Stary 2007-02-20, 19:20   #3545
agatita
Raczkowanie

ohhhh,no to moze w przyszłym wcieleniu bedzie mi pisana taka pieknosc...dzieki!
agatita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-21, 09:30   #3546
KASIULKAK
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez yasou Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomóżcie!!! Szukam, szukam i szukam ale wszystkie suknie maja dekolt a ja chciałabym cos takiego jak zamieszczałam juz wcześniej...
Znalazłam kilka sukienek bez dekoltu - moża któraś ci się spodoba
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg F22_2.jpg (23,7 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg F22_4.jpg (22,1 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Fiorenza Collections.jpg (59,3 KB, 39 załadowań)
KASIULKAK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-21, 09:32   #3547
KASIULKAK
Raczkowanie

i jeszcze...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg White One.jpg (34,2 KB, 69 załadowań)
Stary 2007-02-21, 10:35   #3548
aneeta
Przyczajenie

A gdzie szyją suknie zwiewne i delikatne? Masz może jakiś projekt swojej?
aneeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-21, 11:51   #3549
basiazdr
Raczkowanie

Ja szyje suknie w Krakowie. Zobaczymy co z tego wyjdzie Jak tylko bedzie gotowa to umieszcze zdjecia dla osób zauroczonych Le spose di gio. Ja szyje zesłoroczny model który najłatwiej uszyc.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 17552img6.jpg (19,3 KB, 78 załadowań)
Stary 2007-02-21, 11:52   #3550
basiazdr
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez basiazdr Pokaż wiadomość
Ja szyje suknie w Krakowie. Zobaczymy co z tego wyjdzie Jak tylko bedzie gotowa to umieszcze zdjecia dla osób zauroczonych Le spose di gio. Ja szyje zesłoroczny model który najłatwiej uszyc.
POmyłka- model jest z tego roku
Stary 2007-02-21, 14:14   #3551
yasou
Raczkowanie

Dziękuję bardzo......
yasou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-21, 14:15   #3552
yasou
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez KASIULKAK Pokaż wiadomość
i jeszcze...

Dziękuję bardzo...
Stary 2007-02-21, 14:22   #3553
KASIULKAK
Raczkowanie

Dziewczyny znalazłam super stronkę w necie, gdzie jest mnóstwo kolekcji ślubnych z całego świata... POLECAM

http://www.idealnyslub.eu/suknie_slu...lekcja2007.php

UDANYCH POSZUKIWAŃ TEJ WYMARZONEJ

Nie wiecie może jaki to model?? Moja wymarzona a wiem tylko tyle że to kolekcja Farage, nie późniejsza niż z 2005 roku.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Kopia 120102223.jpg (68,3 KB, 98 załadowań)
Stary 2007-02-21, 14:51   #3554
KALWI23
Zadomowienie

GG do KALWI23

Bardzo ładna, ale niestety nie wiem jaki to model
Stary 2007-02-22, 13:17   #3555
KASIULKAK
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez yasou Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomóżcie!!! Szukam, szukam i szukam ale wszystkie suknie maja dekolt a ja chciałabym cos takiego jak zamieszczałam juz wcześniej...
choć mają dekolcik to jednak malutki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2807.jpg (61,2 KB, 70 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7207.jpg (53,3 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7207 tył.jpg (51,4 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg jl.jpg (63,4 KB, 42 załadowań)
Stary 2007-02-22, 13:38   #3556
ancia19
Zadomowienie

Cytat:
nie podobają mi sie tego typu suknie, takie sztywne. Jak pancerze
ancia19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-22, 13:53   #3557
desdemona1984
Raczkowanie

a co myslicie o tej sukience? ma ona bardzo długi tren, troszke bedzie jeszcze przerobiona (jest jednoczesciowa,a bedzie gorset i spodnica osobno), ale generalnie w niej pojde do slubu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CIMG1535.jpgmale.jpg (75,5 KB, 192 załadowań)
desdemona1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-22, 13:58   #3558
freshona
Zadomowienie

A ja po przymierzeniu prawie 20 różnych sukien przekonuję się do jednej - choć będę ją chciała z poprawkami. Sukienka, nieskromna jestem, wygląda lepiej na mnie niż na modelce
Raczej nie myślałam, żeby ją mierzyć... a tu niespodzianka.
Tak więc dziewczyny - z doświadczenia wiem - że te kiecki, które mi się najbardziej podobały, niekoniecznie dobrze na mnie leżały. I odwrotnie - lepiej wyglądałam w tych, które panie w salonie same mi zaproponowały.
No a to ta moja:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg karina.JPG (111,5 KB, 152 załadowań)
freshona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-22, 14:04   #3559
olivka_7
Zakorzenienie

Suknia śliczna, naprawdę bardzo ładnaprzyznaję że faktycznie tak jest każda suknienka na mnie wyglądała zupełnie inaczej niż w kaatlogu.
A ja zastanawiam się nad taką, co o niej myślicie??Nie powinna być bardziej skromna??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 4570_671a.jpg (26,9 KB, 80 załadowań)
olivka_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-22, 14:25   #3560
freshona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość
A ja zastanawiam się nad taką, co o niej myślicie??Nie powinna być bardziej skromna??
Ja właśnie wolę prostsze, bardziej skromne fasony, dlatego też w tej "mojej" chcę zmienić dół. Sama sukienka nie jest aż tak przeładowana - zależy, w czym lepiej się czujesz
Z kolekcji Agnes z tego roku najjbardziej podobała mi się ta, choć w sumie do takich najskromniejszych też nie należy:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Agnes 1515%20zbl.jpg (88,4 KB, 63 załadowań)
Stary 2007-02-22, 14:44   #3561
ancia19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez freshona Pokaż wiadomość
Ja właśnie wolę prostsze, bardziej skromne fasony, dlatego też w tej "mojej" chcę zmienić dół. Sama sukienka nie jest aż tak przeładowana - zależy, w czym lepiej się czujesz
Z kolekcji Agnes z tego roku najjbardziej podobała mi się ta, choć w sumie do takich najskromniejszych też nie należy:
moim zdaniem nie jest wcale zbyt nieskromna, jest ciekawa i na czasie. Jestem za
Stary 2007-02-22, 14:45   #3562
ancia19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez desdemona1984 Pokaż wiadomość
a co myslicie o tej sukience? ma ona bardzo długi tren, troszke bedzie jeszcze przerobiona (jest jednoczesciowa,a bedzie gorset i spodnica osobno), ale generalnie w niej pojde do slubu
a skąd masz tą suknię? Jaka to firma?
Stary 2007-02-22, 14:48   #3563
olivka_7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez freshona Pokaż wiadomość
Ja jak ją zobaczyłam to od razu mi się spodobała chociaż nie myślałam żeby się na nią zdecydować po prostu wpadła mi w oko, ale jak ją przymierzyłam to po prostu się zachwyciłam ale sama nie wiem
olivka_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-22, 14:54   #3564
freshona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość
Ja jak ją zobaczyłam to od razu mi się spodobała chociaż nie myślałam żeby się na nią zdecydować po prostu wpadła mi w oko, ale jak ją przymierzyłam to po prostu się zachwyciłam ale sama nie wiem
Skoro wygląda na tobie rewelacyjnie to chyba nie ma się co zastanawiać
W końcu najważniejsze jest to, że to Ty masz świetnie wyglądać.
Stary 2007-02-22, 19:00   #3565
-agniesia-
Wtajemniczenie

A to moje cudo. Na żywo wygląda dużo ładniej, bo koronka na gorsecie jest wysadzana kamyczkami i cała się mieni. Dosyć odważna, ale co tam Tylko ta cena(3100zł). Chodzę po internecie i szukam jakiegoś malutkiego sklepiku z sukniami ślubnymi Agory,w równie małym miasteczku, gdzie by mi ją sprowadzili za połowę ceny Ale cieszę się, że zakochanie od pierwszego wejrzenia mam już za sobą, bo już zaczynałam wątpić, że takie coś istnieje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg cudo.jpg (13,0 KB, 148 załadowań)
-agniesia- jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-23, 08:00   #3566
desdemona1984
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ancia19 Pokaż wiadomość
a skąd masz tą suknię? Jaka to firma?
jest to suknia z kolekcji mori lee z tym ze kolekcja sprzed kilku lat- dostałam ja od dalekiej rodziny z zagranicy, slub byl jakies 5-6 lat temu, pewne elementy sa do przerobki np z tyłu ma ona wielka kokarde czego bym nie przezyła w wygladzie sukni:P ale tak ogolnie to jest bardzo pozadnie zrobiona,gorset i tren wyszywany koralikami, ma to swój urok
desdemona1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-23, 08:09   #3567
YvY
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez -agniesia- Pokaż wiadomość
A to moje cudo. Na żywo wygląda dużo ładniej, bo koronka na gorsecie jest wysadzana kamyczkami i cała się mieni. Dosyć odważna, ale co tam Tylko ta cena(3100zł). Chodzę po internecie i szukam jakiegoś malutkiego sklepiku z sukniami ślubnymi Agory,w równie małym miasteczku, gdzie by mi ją sprowadzili za połowę ceny Ale cieszę się, że zakochanie od pierwszego wejrzenia mam już za sobą, bo już zaczynałam wątpić, że takie coś istnieje
Hej. Ja tez wybrałamAgore model 27-15 bardzo podobna do Twojej, dekolt ma mniejszy i troszke inne upiecia na spodnicy, Ale jest równie cudowna!!!Ja moja wypozyczam za 1200 zl, normalnie kosztuje 3000. ja bede ja wypozyczac jako druga osoba - dzisiaj ide sprawdzic czy wszytsko jest ok. Skoro wybrałyśmy podobne suknie to myslę, że pomoższ mi w wyborze biustonosza pod ten gorest, nie chce aby bielizna była za bardzo widoczna, jak masz jakies pomysly,to napisz,albo wklej zdjecia.
Ps. gdzie znalazlaś to zdjęcie, bo ja mojej nigdzie nie mogę znależć.Pozdrawiam i czekam na dalszą korespondecje. Sukienka jest urocza!!!!!
YvY jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-23, 08:51   #3568
yasou
Raczkowanie

Cytat:
Bardzo fajne i dość unikalne suknie ale niestety z tego co wiem nie są dotępne w Polsce :-( :-( :-(
Stary 2007-02-23, 08:54   #3569
-agniesia-
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez YvY Pokaż wiadomość
Hej. Ja tez wybrałamAgore model 27-15 bardzo podobna do Twojej, dekolt ma mniejszy i troszke inne upiecia na spodnicy, Ale jest równie cudowna!!!Ja moja wypozyczam za 1200 zl, normalnie kosztuje 3000. ja bede ja wypozyczac jako druga osoba - dzisiaj ide sprawdzic czy wszytsko jest ok. Skoro wybrałyśmy podobne suknie to myslę, że pomoższ mi w wyborze biustonosza pod ten gorest, nie chce aby bielizna była za bardzo widoczna, jak masz jakies pomysly,to napisz,albo wklej zdjecia.
Ps. gdzie znalazlaś to zdjęcie, bo ja mojej nigdzie nie mogę znależć.Pozdrawiam i czekam na dalszą korespondecje. Sukienka jest urocza!!!!!
Ja też wybrałam model 27-15, ale nie mogę znaleźć jego zdjecia nigdzie w internecie, a to było najbardziej podobne Zdjęcie jest ze strony www.slubnesuknie.pl. Znalazłam tą sukienkę w Wadowicach za 2600zł, więc czeka mnie po nią cała wyprawa Co do bielizny to myślę, że przy takim gorsecie jedynym wyjściem są silikonowe miseczki i to wszystko. Każdą inną bieliznę będzie za bardzo widać, chociaż mam zamiar jeszcze poszperać, może są jakieś wynalazki o których jeszcze nic mi nie wiadomo Gratuluje wyboru, mam nadzieję trafiłyśmy w 10 Pozdrawiam
-agniesia- jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-23, 09:22   #3570
YvY
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez -agniesia- Pokaż wiadomość
Ja też wybrałam model 27-15, ale nie mogę znaleźć jego zdjecia nigdzie w internecie, a to było najbardziej podobne Zdjęcie jest ze strony www.slubnesuknie.pl. Znalazłam tą sukienkę w Wadowicach za 2600zł, więc czeka mnie po nią cała wyprawa Co do bielizny to myślę, że przy takim gorsecie jedynym wyjściem są silikonowe miseczki i to wszystko. Każdą inną bieliznę będzie za bardzo widać, chociaż mam zamiar jeszcze poszperać, może są jakieś wynalazki o których jeszcze nic mi nie wiadomo Gratuluje wyboru, mam nadzieję trafiłyśmy w 10 Pozdrawiam
Wiesz, troche sie boje takich miseczek czytalam opinie,ze jak sie troche spocisz to sie odklejają. Panie w salonie mi doradzily bialy gladki staniczek bez ramiaczek.bede mierzyc i zobacze jak wyglada. Na pewno trafilysmy w 10!!! To byla pierwsza suknia jaka przymierzylam i nic innego juz mi sie nie podobalo. Trafilam na nia przez przypadek w salonie w lesznie, a chcialam mierzyc cos innego Pozdrawiam.
YvY jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości