|
|
#3901 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: pasują ponczoszki do sandałków??
Proponuję pończochy samonośne w kolorze cielistym bez wzmocnień na palcach...
|
|
|
|
#3902 |
|
Wtajemniczenie
|
do sandałków nie nosi się rajstop ani pończoch
a jeżeli już musisz to wszystko jedno - byle nie kabaretki, cieliste, bez szwów na palcach i bez zaznaczonej pięty no chyba że chcesz wyglądac śmiesznie |
|
|
|
#3903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3904 |
|
Raczkowanie
|
ja na studniowce w zeszlym roku mialam rajstopy bez palcow i sandaly i WSZYSTKIE dziewczyny w sandalkach rowniez mialy rajstopy. w ogole mi to nei przeszkadzalo, na kasecie, na zdjeciach rowniez nic nie widac a przynajmniej bylo mi cieplej niz w ogole bez rajstop.
|
|
|
|
#3905 |
|
Zakorzenienie
|
rajstopy do sandalkow to jest masakra!!
a jesli jest za zimno na brak rajstop, to nie ubiera sie sandalow i tyle.
|
#3906 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sukienka na studniówkę
Dziękuję, za propozycje. Na studniówce miałam jednak brązową sukienkę i jednak gorset. Myślę, że nie było najgorzej
|
|
|
|
#3907 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moze lepiej niech sobie ubiora skarpetki z palcami
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3908 |
|
Raczkowanie
|
dzieki za rady ,polece do apteki zapytac o te wkladki
|
|
|
|
#3909 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3910 |
|
Zadomowienie
|
Na slub w czerni?
Witajcie,
po pierwsze musze wam powiedziec, ze to forum jest rewelacyjne. Macie swietne watki, skad mozna czerpac inspiracje w nieskonczonosc Dzieki wam za to A teraz moj problem. W kwietniu idziemy z mezem na slub i wesele kolegi. Nie mam kasy na wyszukane kreacje na jeden raz (nie szykuja sie w najblizszym czasie podobne okazje) i szczerze mowiac baaardzo rzadko nosze sukienki. W zwiazku z tym postanowilam wykorzystac to, co mam w szafie czyli elegancki czarny top bez plecow z odrobinke widoczna srebrna nitka z kolnierzykiem wokol szyi i dokupic do tego dluga czarna spodnice. Dzis widzialam na wyprzedazach elegancka blyszczaca spodnice rozszerzajaca sie do dolu. Mysle, ze bedzie to wygladalo elegancko dodatkowo z kolorowym szalem na ramiona dla zlamania czerni. Teraz moje pytanie: czy wypada w czerni pojsc na slub i wesele? Znalazlam jedna wypowiedz na wizazu negatywnie odnoszaca sie do takiego pomyslu. Co wy myslicie? Nie chcialabym nikogo urazic czarnym strojem. Ja w czerwcu wychodzilam za maz i nie mialam z tym problemu, ze 3 kobietki byly w czarnych kreacjach. Dla mnie to kolor jak kazdy inny. Powiedzcie co o tym sadzicie? Pozdrawiam
|
|
|
|
#3911 |
|
BAN stały
|
Dot.: Na slub w czerni?
Moim zdaniem każdy kolor pasuje na ślu byle nie biały jak panna młoda
|
|
|
|
#3912 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na moim ślubie w pięknej czarnej sukni z białym szalem wystąpiła moja osobista Chrzestna i wyglądała zjawiskowo. Może dołącz do tego jakieś lekkie pantofelki? Będą pasowały do odkrytych pleców i nadadzą całości szyku. |
|
|
|
|
#3913 |
|
Zakorzenienie
|
nie widze problemów, przecież wszyscy nie będą w czerni żeby atmosfera pogrzebowa miała byc, mysle że jeśli bedziesz czuć się dobrze to idz w czerni, możesz np mieć jakies dodatki kolorowe np na szyi czy broszke
|
|
|
|
#3914 |
|
Rozeznanie
|
jasne ze mozesz isc w czerni
ale ja np niedawno bylam na weselu i czarny mi sie zle kojazy ja mialam złota kiecke za kolana , 4 dziewczyny mialy czarne sukienki dwie bordowe ( bardzo ciemne) a jedna granatową , powiem szczerze dziwnie to wygladalo, ja nie pasowalam do reszty a reszta wygladala jak na pogrzebie (dodam ze byl to wrzesien takze bylo cieplo, a w szystkie dziewczyny w dlugich ciemnych sukniach) ja uwazam ze zimą czarny i inne ciemne owszem, a na lato i wiosne lepiej kolorowo
|
|
#3915 |
|
Raczkowanie
|
niestety ja nie zgodzę się co do czerni na ślubie, mimo, że zestaw brzmi zachęcająco, ale w czerni na ślub powinny chodzić tylko osoby, które mają żałobę.
wiem, że się tego nie przestrzega, ale taka jest zasada. a wyobraź sobie, gdyby na twój ślub 3/4 wesela była na czarno, nie dosyć, że mężczyźni w czarnych garniturach to i ich partnerki w czarnych sukniach oczywiście decyzja należy do ciebie pozdrawiam
|
|
|
|
#3916 |
|
Raczkowanie
|
wiem, że nie możesz przewidzieć ile osób będzie na czarno, ale ja byłam na ślubie przyjaciółki, gdzie 90% kobiet było w czerni,
powiem tylko- nie za bardzo weselnie to wyglądało
|
|
|
|
#3917 |
|
Zadomowienie
|
a ja miałam na studniwce buty z odkrytymi palcami i białe bezszwowe ponczochy i długa czaarna suknie i bardzo fajnie to wygladało i jak juz ktoras napisała ze nie wypada to bez rajstop na bal a nie na odwrot. wiec radze kupic rajstopy albo ponczochy bezszwowe cieliste i bez propblemu.
pozdrawiam
|
|
#3918 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny,
dziekuje bardzo za szybkie odpowiedzi. Jestem coraz bardziej zdecydowana na zestaw czarny z kolorowymi dodatkami. Wzielam sobie tez do serca opinie ligii, ktora raczej odradza i ... obejrzalam jeszcze raz plyte z naszego wesela z naciskiem na kreacje przyszlej panny mlodej Dziewczyna kolegi miala tez czarna sukienke z jakimis bezowymi wzorami bez kolorowych dodatkow. Ogolne wrazenie bylo wiec czarne Chyba moge nie miec wyrzutow sumienia wystepujac w czerni? ![]() Pozdrawiam i biegne mierzyc spodnice nie tylko czarne
|
|
|
|
#3919 |
|
Wtajemniczenie
|
odradzam czerń-podobnie jak poprzedniczki. Ja preferuje jasne kolory na tego typu okazje.
|
#3920 |
|
BAN stały
|
A może po prostu soro na bal nie wypoada bez rajstop to eleganckie czółenka a nie sandały?
|
|
|
|
#3921 |
|
Zakorzenienie
|
...a ja ujmę to tak - jeśli materiały Twoich ciuszków są raczej lekkie, nie przytłaczające i przełamiesz tą czerń jakimś innym kolorem (np. czerwienią w dodatkach) to może być. Osobiście też jestem przeciwniczką czarnego stroju, bo łatwo mogę sobie wyobrazić ponury widok, gdy 20 pań w czerni ze swoimi partnerami (prawdopodobne że w czarnych garnitturach) zacznie tańczyć... Fart, jeśli przytrafi się tylko jedna osoba w takim stroju!
|
#3922 |
|
BAN stały
|
A mi się wydaje, że jednak jakieś pastele. Sama nie chciałabym aby moje wesele bylo w ponurej atmosferze (widok gości weselnych w czerni) albo sylestrowo0 karnawałowej (czer ze swiecacymi nitkami)
|
|
|
|
#3923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uważam,że kolor czarny jest i był zawsze modny,pasuje do wszystkiego i na każdą okazję,ale jak wiadomo diabeł tkwi w szczegółach- najważniejsze to odpowiednie dodatki, jeżeli dobierzesz je właściwie to nie będziesz wyglądać jak na stypę
|
|
#3924 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
może jako żałoba z powodu porzucenia stanu wolności HAHAHAHAHHA
|
|
|
|
|
#3925 |
|
Raczkowanie
|
nie widze problemu gdyż czarny jest zawsze modny elegancki i bardzo mi sie podoba a co za problem że sporo kobiet będzie w czarnym tak samo jak sporo jest w gorsetach dla mnie to mały problem ja mam się czuć w czymś dobrze i mam podobać się mojemu partnerowi
|
|
|
|
#3927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3928 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też czarny strój raczej nie pasuje na ślub i wesele.Jak sama nazwa wskazuje-jest to dzień radości.Kolor czarny poza tym,że elegancki jest raczej smutny,gryzie się więc z radością wesela.To tylko takie moje zdanie.Osobiście nigdy nie założyłam i nie załóże nic czarnego na ślub.
|
|
|
|
#3929 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki za sugestie. Ja szczerze mowiac nigdy nie traktowalam czerni jako koloru stypowego
, ale dobrze wiedziec, ze wystep w czerni moze byc potraktowany jako faux pas. Teraz mam watpliwosci, bo w takim zestawieniu czuje sie dobrze. No nic, bede sie takze dzis rozgladac za czyms jasniejszym. Trudno mi jednak znalezc cos fajnego, bo mam waskie ramiona, wiec wszelkie sukienki na ramionkach raczej odpadaja bo 1) pomniejszaja jeszcze bardziej optycznie moje ramiona, 2) ramiaczka mi ciagle spadaja ![]() Ellada, ten top nie jest z serii sylwestrow w remizie Pozdrawiam |
|
|
|
#3930 |
|
Zakorzenienie
|
Nie martw się,zawsze się znajdzie jakieś wyjście z sytuacji.Przejrzyj jeszcze raz szafę,może rzuci Ci się coś w oczy?A może pożyczysz coś od koleżanki,siostry,kuzynki ?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:14.