W CO SIĘ UBRAĆ NA ŚLUB I WESELE???????? - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-02-11, 16:41   #3901
Black Isabell
Raczkowanie

GG do Black Isabell
Dot.: pasują ponczoszki do sandałków??

Proponuję pończochy samonośne w kolorze cielistym bez wzmocnień na palcach...
Black Isabell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-11, 22:33   #3902
marcelina73
Wtajemniczenie

do sandałków nie nosi się rajstop ani pończoch
a jeżeli już musisz to wszystko jedno - byle nie kabaretki, cieliste, bez szwów na palcach i bez zaznaczonej pięty
no chyba że chcesz wyglądac śmiesznie
marcelina73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-12, 08:42   #3903
Olunia90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ellada
Na biznesowym spotkaniu, w pracy, czy na uczelnie RAJSTOPY TAK! Do sandałów bez palców rajstopy- zdecydowanie NIE!
Śmiać mi się chce jak widze rajsopy ubrane do butów z odkrytymi palcami.Obojętnie czy to są klapki,sandały czy innego rodzaju buty...U mnie w szkole to dziewczyny noszą rajstopy do japonek MASAKRA !
Olunia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-12, 09:21   #3904
gabi121
Raczkowanie

ja na studniowce w zeszlym roku mialam rajstopy bez palcow i sandaly i WSZYSTKIE dziewczyny w sandalkach rowniez mialy rajstopy. w ogole mi to nei przeszkadzalo, na kasecie, na zdjeciach rowniez nic nie widac a przynajmniej bylo mi cieplej niz w ogole bez rajstop.
gabi121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-12, 14:38   #3905
Germini
Zakorzenienie

rajstopy do sandalkow to jest masakra!!
a jesli jest za zimno na brak rajstop, to nie ubiera sie sandalow i tyle.
Stary 2006-02-12, 20:18   #3906
Rubina
Raczkowanie

Dot.: Sukienka na studniówkę

Dziękuję, za propozycje. Na studniówce miałam jednak brązową sukienkę i jednak gorset. Myślę, że nie było najgorzej
Rubina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-13, 10:02   #3907
nnia***
Raczkowanie

GG do nnia***

Cytat:
Napisane przez Olunia90
Śmiać mi się chce jak widze rajsopy ubrane do butów z odkrytymi palcami.Obojętnie czy to są klapki,sandały czy innego rodzaju buty...U mnie w szkole to dziewczyny noszą rajstopy do japonek MASAKRA !

moze lepiej niech sobie ubiora skarpetki z palcami
nnia*** jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-02-13, 10:06   #3908
nnia***
Raczkowanie

GG do nnia***

dzieki za rady ,polece do apteki zapytac o te wkladki
Stary 2006-02-13, 10:11   #3909
nnia***
Raczkowanie

GG do nnia***

Cytat:
Napisane przez spray
co prawda tych firmowych, od sholla nie używałam, tylko dużo tańszych Daichmana, ale zapewne są te świetne-a skoro nie masz D.w swoim mieście to pozostaje Ci Sholl
dzieki wielkie
Stary 2006-02-13, 11:50   #3910
tornado
Zadomowienie

Na slub w czerni?

Witajcie,

po pierwsze musze wam powiedziec, ze to forum jest rewelacyjne. Macie swietne watki, skad mozna czerpac inspiracje w nieskonczonosc Dzieki wam za to

A teraz moj problem. W kwietniu idziemy z mezem na slub i wesele kolegi. Nie mam kasy na wyszukane kreacje na jeden raz (nie szykuja sie w najblizszym czasie podobne okazje) i szczerze mowiac baaardzo rzadko nosze sukienki. W zwiazku z tym postanowilam wykorzystac to, co mam w szafie czyli elegancki czarny top bez plecow z odrobinke widoczna srebrna nitka z kolnierzykiem wokol szyi i dokupic do tego dluga czarna spodnice. Dzis widzialam na wyprzedazach elegancka blyszczaca spodnice rozszerzajaca sie do dolu. Mysle, ze bedzie to wygladalo elegancko dodatkowo z kolorowym szalem na ramiona dla zlamania czerni. Teraz moje pytanie: czy wypada w czerni pojsc na slub i wesele? Znalazlam jedna wypowiedz na wizazu negatywnie odnoszaca sie do takiego pomyslu. Co wy myslicie? Nie chcialabym nikogo urazic czarnym strojem. Ja w czerwcu wychodzilam za maz i nie mialam z tym problemu, ze 3 kobietki byly w czarnych kreacjach. Dla mnie to kolor jak kazdy inny. Powiedzcie co o tym sadzicie?

Pozdrawiam
tornado jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-13, 12:29   #3911
dzindrzej
BAN stały

Dot.: Na slub w czerni?

Moim zdaniem każdy kolor pasuje na ślu byle nie biały jak panna młoda
dzindrzej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-13, 12:32   #3912
Mona Lisa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tornado
Teraz moje pytanie: czy wypada w czerni pojsc na slub i wesele?
Jeśli będziesz dobrze czuła się w takim zestawieniu, to absolutnie popieram ten pomysł.
Na moim ślubie w pięknej czarnej sukni z białym szalem wystąpiła moja osobista Chrzestna i wyglądała zjawiskowo.
Może dołącz do tego jakieś lekkie pantofelki? Będą pasowały do odkrytych pleców i nadadzą całości szyku.
Mona Lisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-13, 13:00   #3913
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

nie widze problemów, przecież wszyscy nie będą w czerni żeby atmosfera pogrzebowa miała byc, mysle że jeśli bedziesz czuć się dobrze to idz w czerni, możesz np mieć jakies dodatki kolorowe np na szyi czy broszke
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-13, 13:32   #3914
kretka1984
Rozeznanie

jasne ze mozesz isc w czerni
ale ja np niedawno bylam na weselu i czarny mi sie zle kojazy ja mialam złota kiecke za kolana , 4 dziewczyny mialy czarne sukienki dwie bordowe ( bardzo ciemne) a jedna granatową , powiem szczerze dziwnie to wygladalo, ja nie pasowalam do reszty a reszta wygladala jak na pogrzebie
(dodam ze byl to wrzesien takze bylo cieplo, a w szystkie dziewczyny w dlugich ciemnych sukniach) ja uwazam ze zimą czarny i inne ciemne owszem, a na lato i wiosne lepiej kolorowo
Stary 2006-02-13, 13:46   #3915
ligia
Raczkowanie

niestety ja nie zgodzę się co do czerni na ślubie, mimo, że zestaw brzmi zachęcająco, ale w czerni na ślub powinny chodzić tylko osoby, które mają żałobę.
wiem, że się tego nie przestrzega, ale taka jest zasada.
a wyobraź sobie, gdyby na twój ślub 3/4 wesela była na czarno, nie dosyć, że mężczyźni w czarnych garniturach to i ich partnerki w czarnych sukniach
oczywiście decyzja należy do ciebie pozdrawiam
ligia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-13, 13:50   #3916
ligia
Raczkowanie

wiem, że nie możesz przewidzieć ile osób będzie na czarno, ale ja byłam na ślubie przyjaciółki, gdzie 90% kobiet było w czerni,

powiem tylko- nie za bardzo weselnie to wyglądało
ligia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-13, 13:56   #3917
zabciam
Zadomowienie

GG do zabciam

a ja miałam na studniwce buty z odkrytymi palcami i białe bezszwowe ponczochy i długa czaarna suknie i bardzo fajnie to wygladało i jak juz ktoras napisała ze nie wypada to bez rajstop na bal a nie na odwrot. wiec radze kupic rajstopy albo ponczochy bezszwowe cieliste i bez propblemu.
pozdrawiam

https://wizaz.pl/akcje/adopcja_serca/

http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=4269936
POMÓŻMY ZWIERZĘTOM W KORABIEWICACH!!

http://www.republika.pl/bayka
zabciam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-13, 14:28   #3918
tornado
Zadomowienie

Hej Dziewczyny,

dziekuje bardzo za szybkie odpowiedzi. Jestem coraz bardziej zdecydowana na zestaw czarny z kolorowymi dodatkami. Wzielam sobie tez do serca opinie ligii, ktora raczej odradza i ... obejrzalam jeszcze raz plyte z naszego wesela z naciskiem na kreacje przyszlej panny mlodej Dziewczyna kolegi miala tez czarna sukienke z jakimis bezowymi wzorami bez kolorowych dodatkow. Ogolne wrazenie bylo wiec czarne Chyba moge nie miec wyrzutow sumienia wystepujac w czerni?

Pozdrawiam i biegne mierzyc spodnice nie tylko czarne
Stary 2006-02-13, 14:58   #3919
Aneth:)
Wtajemniczenie

odradzam czerń-podobnie jak poprzedniczki. Ja preferuje jasne kolory na tego typu okazje.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-02-13, 15:05   #3920
Ellada
BAN stały

A może po prostu soro na bal nie wypoada bez rajstop to eleganckie czółenka a nie sandały?
Ellada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-13, 15:07   #3921
yedanna
Zakorzenienie

...a ja ujmę to tak - jeśli materiały Twoich ciuszków są raczej lekkie, nie przytłaczające i przełamiesz tą czerń jakimś innym kolorem (np. czerwienią w dodatkach) to może być. Osobiście też jestem przeciwniczką czarnego stroju, bo łatwo mogę sobie wyobrazić ponury widok, gdy 20 pań w czerni ze swoimi partnerami (prawdopodobne że w czarnych garnitturach) zacznie tańczyć... Fart, jeśli przytrafi się tylko jedna osoba w takim stroju!
Stary 2006-02-13, 15:19   #3922
Ellada
BAN stały

A mi się wydaje, że jednak jakieś pastele. Sama nie chciałabym aby moje wesele bylo w ponurej atmosferze (widok gości weselnych w czerni) albo sylestrowo0 karnawałowej (czer ze swiecacymi nitkami)
Stary 2006-02-13, 15:30   #3923
natii4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ligia
wiem, że nie możesz przewidzieć ile osób będzie na czarno, ale ja byłam na ślubie przyjaciółki, gdzie 90% kobiet było w czerni,

powiem tylko- nie za bardzo weselnie to wyglądało
A co ty na to,że niektóre kolekcje sukien ślubnych to tylko i wyłącznie czarne suknie

Uważam,że kolor czarny jest i był zawsze modny,pasuje do wszystkiego i na każdą okazję,ale jak wiadomo diabeł tkwi w szczegółach- najważniejsze to odpowiednie dodatki, jeżeli dobierzesz je właściwie to nie będziesz wyglądać jak na stypę

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

natii4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-13, 15:45   #3924
Ellada
BAN stały

Cytat:
Napisane przez natii4
A co ty na to,że niektóre kolekcje sukien ślubnych to tylko i wyłącznie czarne suknie

Uważam,że kolor czarny jest i był zawsze modny,pasuje do wszystkiego i na każdą okazję,ale jak wiadomo diabeł tkwi w szczegółach- najważniejsze to odpowiednie dodatki, jeżeli dobierzesz je właściwie to nie będziesz wyglądać jak na stypę

może jako żałoba z powodu porzucenia stanu wolności HAHAHAHAHHA
Stary 2006-02-13, 15:47   #3925
balbinka27
Raczkowanie

GG do balbinka27

nie widze problemu gdyż czarny jest zawsze modny elegancki i bardzo mi sie podoba a co za problem że sporo kobiet będzie w czarnym tak samo jak sporo jest w gorsetach dla mnie to mały problem ja mam się czuć w czymś dobrze i mam podobać się mojemu partnerowi
balbinka27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-13, 16:04   #3926
kasienka.b
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka

GG do kasienka.b
Cool Dot.: Na slub w czerni?

Dlaczego nie??? Stroj elegancki JA bym tak poszla
Stary 2006-02-13, 16:08   #3927
yedanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez balbinka27
nie widze problemu gdyż czarny jest zawsze modny elegancki i bardzo mi sie podoba a co za problem że sporo kobiet będzie w czarnym tak samo jak sporo jest w gorsetach dla mnie to mały problem ja mam się czuć w czymś dobrze i mam podobać się mojemu partnerowi
Ale tu nie chodzi o to, że jest dużo kobiet w tym samym, tylko o to, że jest dużo kobiet w czarnym i wygląda to ponuro
Stary 2006-02-13, 16:33   #3928
Fresa
Zakorzenienie

Mi też czarny strój raczej nie pasuje na ślub i wesele.Jak sama nazwa wskazuje-jest to dzień radości.Kolor czarny poza tym,że elegancki jest raczej smutny,gryzie się więc z radością wesela.To tylko takie moje zdanie.Osobiście nigdy nie założyłam i nie załóże nic czarnego na ślub.
Fresa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-13, 16:42   #3929
tornado
Zadomowienie

Dzieki za sugestie. Ja szczerze mowiac nigdy nie traktowalam czerni jako koloru stypowego , ale dobrze wiedziec, ze wystep w czerni moze byc potraktowany jako faux pas. Teraz mam watpliwosci, bo w takim zestawieniu czuje sie dobrze. No nic, bede sie takze dzis rozgladac za czyms jasniejszym. Trudno mi jednak znalezc cos fajnego, bo mam waskie ramiona, wiec wszelkie sukienki na ramionkach raczej odpadaja bo 1) pomniejszaja jeszcze bardziej optycznie moje ramiona, 2) ramiaczka mi ciagle spadaja

Ellada, ten top nie jest z serii sylwestrow w remizie Przyjrzalam sie mu jeszcze raz i ... nie ma tam srebrnej nitki tylko czarna blyszczaca i to wprowadzona co jakis czas wiec material odbija raczej refleksy niz sie swieci. Co wazniejsze material jest dobrej jakosci, co jest jednak wazne.

Pozdrawiam
Stary 2006-02-13, 16:46   #3930
Fresa
Zakorzenienie

Nie martw się,zawsze się znajdzie jakieś wyjście z sytuacji.Przejrzyj jeszcze raz szafę,może rzuci Ci się coś w oczy?A może pożyczysz coś od koleżanki,siostry,kuzynki ?
Fresa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości