W CO SIĘ UBRAĆ NA ŚLUB I WESELE???????? - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-02-13, 16:55   #3931
natii4
Zakorzenienie

Dot.: Na slub w czerni?

Cytat:
Napisane przez tornado
Dzieki za sugestie. Ja szczerze mowiac nigdy nie traktowalam czerni jako koloru stypowego , ale dobrze wiedziec, ze wystep w czerni moze byc potraktowany jako faux pas. Teraz mam watpliwosci, bo w takim zestawieniu czuje sie dobrze. No nic, bede sie takze dzis rozgladac za czyms jasniejszym. Trudno mi jednak znalezc cos fajnego, bo mam waskie ramiona, wiec wszelkie sukienki na ramionkach raczej odpadaja bo 1) pomniejszaja jeszcze bardziej optycznie moje ramiona, 2) ramiaczka mi ciagle spadaja

Ellada, ten top nie jest z serii sylwestrow w remizie Przyjrzalam sie mu jeszcze raz i ... nie ma tam srebrnej nitki tylko czarna blyszczaca i to wprowadzona co jakis czas wiec material odbija raczej refleksy niz sie swieci. Co wazniejsze material jest dobrej jakosci, co jest jednak wazne.

Pozdrawiam
Może poszukać na wyprzedażach spódnic w innych kolorach niż czarny (jeżeli naprawdę nie chcesz iść w czerni) np. bordowy, srebrny, oliwkowy ??

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

natii4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-13, 18:03   #3932
senses
Przyczajenie

Moim zdaniem warto by było zapytać czy para młoda nie ma nic przeciwko. Kiedyś trochę siedziałam w temacie i od paru panien młodych usłyszłam, że nie chciałoby, żeby na ich ślubie była kobieta ubrana na czarno. Ja osobiście nie uważam to za coś strasznego, szczególnie, że bardzo lubię czarny i większość mojej graderoby jest właśnie w tym kolorze
Znowu pare innych panien młodych opowiadało mi, że zadano im właśnie takie pytanie i nie miały nic przeciwko. Więc jeśli zależy Ci na tej czerni zapytaj
senses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-13, 18:07   #3933
ewa.nea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natii4
Może poszukać na wyprzedażach spódnic w innych kolorach niż czarny (jeżeli naprawdę nie chcesz iść w czerni) np. bordowy, srebrny, oliwkowy ??
Popieram. I problem będzie rozwiązany
ewa.nea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-13, 18:15   #3934
Ellada
BAN stały

Cytat:
Napisane przez tornado

Ellada, ten top nie jest z serii sylwestrow w remizie Przyjrzalam sie mu jeszcze raz i ... nie ma tam srebrnej nitki tylko czarna blyszczaca i to wprowadzona co jakis czas wiec material odbija raczej refleksy niz sie swieci. Co wazniejsze material jest dobrej jakosci, co jest jednak wazne.

Pozdrawiam
Błyszczący nie oznacza tandetny. Nie miałam zamiaru cię urazić
po prostu rzeczy sylwestrowe zostawny na karnawał, który dobiega już końca.
Ellada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-13, 18:42   #3935
tornado
Zadomowienie

Ellada, nie urazilas mnie

A tak poza tym to kupilam spodnice... czarna. Inaczej byc nie chcialo Przymierzalam w innych kolorach, ale cos mi nie gralo. Nie wiem czy w tym pojde, ale nie moglam sie powstrzymac. Poza tym kupilam malinowy szal waski z koralikami zwisajacymi (ostatnio uwielbiam takie ) Jak sie wyrobie z praca to wkleje zdjecie i popytam was o dodatki.

Pare mloda oczywiscie zapytam - sama tez bylam o to pytana Mysle, ze panna mloda nie bedzie miala nic przeciwko skoro, tak jak pisalam, u mnie byla w czerni.

Dziekuje wszystkim za rady i pozdrawiam
tornado jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-13, 18:43   #3936
katrina
Rozeznanie

GG do katrina

Na wszelki wypadek zapytaj przyszłej panny młodej, czy nie ma nic przeciwko. Ja tak zrobiłam przed weselem na którym byłam w sierpniu (głównie ze względów finansowych - szkoda kasy na jasną kreację na jeden raz - bo normalnie takich nie noszę, pożyczyć nie miałam od kogo) - panna młoda nie miała nic przeciwko, wystąpiłam w czarnej sukience do kolan bez pleców i czarnych sandałach, a i tak wszyscy zwracali uwagę tylko na moje jaskrawo-fuksjowe paznokcie u rąk i nóg oraz usta w tym kolorze. Dodatkowym kolorowym akcentem był mój towarzysz - czerwona koszula i zabawny krawat
katrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-13, 20:17   #3937
natii4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tornado

A tak poza tym to kupilam spodnice... czarna. Inaczej byc nie chcialo Przymierzalam w innych kolorach, ale cos mi nie gralo. Nie wiem czy w tym pojde, ale nie moglam sie powstrzymac. Poza tym kupilam malinowy szal waski z koralikami zwisajacymi (ostatnio uwielbiam takie ) Jak sie wyrobie z praca to wkleje zdjecie i popytam was o dodatki.

Pare mloda oczywiscie zapytam - sama tez bylam o to pytana Mysle, ze panna mloda nie bedzie miala nic przeciwko skoro, tak jak pisalam, u mnie byla w czerni.

Czerń z malinkami mniammmmmm Bardzo dobry wybór

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

natii4 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-02-13, 20:54   #3938
kobietka
Raczkowanie

Doradzcie co dodac?

Drogie Wizazanki. Doradzcie prosze, co dodac do tej sukienki. Chce sie w niej wybrac na slub. w sumie nie jestem pewna czy to do konca odpowiednia suknia, ale skoro juz ja mam.... Chodzi mi o rady od stop do glow czyli od bucikow do bizuterii.
Dodam ze bede swiadkowa mojej siostry
kobietka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-13, 21:31   #3939
Fresa
Zakorzenienie

Dot.: Doradzcie co dodac?

Myślę,ze z tą sukienką ładnie będą się prezentować złote dodatki i granatowe oraz czarne.
Fresa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-13, 21:36   #3940
Ellada
BAN stały

Ja bym skomponowała ją z czarnymi dodatkami. Czarne buciki, torebka np. portfelowa albo kopertówk a i przy jednym ramiączku doczepiłabym duzy kwiat broszkę
Stary 2006-02-13, 21:51   #3941
lain
Zakorzenienie

a ta sukienka nie jest za dluga na ciebie?
lain jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-02-13, 21:56   #3942
yedanna
Zakorzenienie

Też zapytam - co z tą długością???
Zgodzę się z Elladą - od razu skojarzyły mi się czarne dodatki i jakaś broszka (czarna) z materiału, żebyś nie była taką "czerwoną plamą" Jeżeli broszka to już nic na szyję, ewentualnie długie kolczyki i bransoletka. Koniecznie czarne buty i torebka
Stary 2006-02-13, 22:11   #3943
Ellada
BAN stały

Zabawiłam się w paincie i o to efekty

CZARNE DODATKI, złote będą mdłe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg suknia.jpg (51,7 KB, 92 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ellada.jpg (21,7 KB, 220 załadowań)
Stary 2006-02-13, 22:18   #3944
Ellada
BAN stały

Cytat:
Napisane przez tornado

Czern plus malina, lub bordo TAK TAK TAK
Właśnie dokonywałam dla jedenj wizazanki takiej przerobki.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg suknia.jpg (51,7 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ellada.jpg (21,7 KB, 49 załadowań)
Stary 2006-02-13, 22:28   #3945
yedanna
Zakorzenienie

No, Ellada - widzę, że będzie u kogo szukać pomocy, kiedy będę myśleć nad dodatkami
Bardzo korzystna przeróbka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-02-13, 22:34   #3946
VanillaCafe
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ellada

Zabawiłam się w paincie i o to efekty

CZARNE DODATKI, złote będą mdłe
Nie wiedziałam, że zwykły (?) Paint ma takie możliwości. Całkiem nieźle Ci to wyszło
VanillaCafe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-13, 22:38   #3947
Ana :)
Raczkowanie

Jak się bedziesz czuła to możesz iśc w czarnym! Jakbyłam na weselach to niektóre kobiety miały czarne sukienki ale to była rzadkość! Przeważnie na początku wesela miały stroje w jasnych barwach a na wieczór przebierały się w suknie wieczorowe.
Zrob jak bedziesz uważać, tylko żebyś się dobrze czuła...
Ana :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-14, 00:11   #3948
Ellada
BAN stały

Cytat:
Napisane przez yedanna
No, Ellada - widzę, że będzie u kogo szukać pomocy, kiedy będę myśleć nad dodatkami
Bardzo korzystna przeróbka
dziękuję

O ile do projektowania, majsterkowania i szycia mam 2 lewe ręce to wszelkiego typu kolaze (zestawianie calosci z elemntow gotowych) wychodza mi nader korzytsnie
Stary 2006-02-14, 00:11   #3949
Ellada
BAN stały

Cytat:
Napisane przez VanillaCafe
Nie wiedziałam, że zwykły (?) Paint ma takie możliwości. Całkiem nieźle Ci to wyszło
zwykły- własciwie to byla tylko opcja wytnij- wklej NIC WIELKIEGO

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-02-14, 05:42   #3950
balbinka27
Raczkowanie

GG do balbinka27

Cytat:
Napisane przez yedanna
Ale tu nie chodzi o to, że jest dużo kobiet w tym samym, tylko o to, że jest dużo kobiet w czarnym i wygląda to ponuro
moim zdaniem to nie wygląda ponóro tylko dostojnie i elegancko odpowiedni dodatek typu szal czy korale no nie wiem jakaś inna biżuteria i oszałamiająca fryzura i efekt super
balbinka27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-14, 05:48   #3951
balbinka27
Raczkowanie

GG do balbinka27

Cytat:
Napisane przez tornado
kupilam malinowy szal waski z koralikami zwisajacymi (ostatnio uwielbiam takie ) Jak sie wyrobie z praca to wkleje zdjecie i popytam was o dodatki.
no właśnie o to mi chodzilo szal korale dla mnie bomba jeszcze makijaż w takich kolorach i super a jakie masz włosy długie czy krutkie jaki kolor może coś z czerwienią?
Stary 2006-02-14, 10:26   #3952
tornado
Zadomowienie

Co do wlosow to mam krecone do ramion w kolorze jasnej czekolady, ale chce cos zmienic
Dzieki za rady
tornado jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-14, 10:48   #3953
Gonia
Zakorzenienie

Smile Dot.: Na slub w czerni?

Ja miałam ten sam problem (jest gdzieś mój wątek)..... Pod koniec sierpnia byłam u kuzynki na weselu. Miałam tylko czarno- srebrną sukienkę i bałam się, że będe dziwnie wyglądąc w czarnej sukience na weselu..... Miałam jako rozjasniający dodatek blado różową torebkę - kopertówkę i wyglądałam super !!!! (ależ nie skromna jestem ). To fakt, że kilka dziewczyn tez było na czarno ubrane ale nie wyglądało to ponuro.... W czerni zawsze wygląda się elegancko.... co z tego, że jedna z kuzynek miała rózową sukienke jak wyglądała kiczowato....
Gonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-14, 11:43   #3954
apiratka
Raczkowanie

sięgnęłam pamięcią do czasów licealnych - byłam na weselu w czarnej sukience, zwykłej prostej na ramiączkach i wyglądałam lepiej niż moja kuzynka (w tym samym wieku co ja) w srebrnej, odblaskowej (!!!) sukience najważniejsze, żeby nie starać się przyćmić panny młodej a pastelowe żakieciki zostawiam ciociom :P
Stary 2006-02-14, 11:43   #3955
balbinka27
Raczkowanie

GG do balbinka27

Cytat:
Napisane przez tornado
Co do wlosow to mam krecone do ramion w kolorze jasnej czekolady, ale chce cos zmienic
Dzieki za rady
ostra czerwień i super kok taki rozwalony i nie będzie ponuro dla mnie bomba
Stary 2006-02-14, 12:35   #3956
kobietka
Raczkowanie

Tak tak, oczywiscie, musze ja skrocic. Jestem z tych malych i wszystko prawie musze skracac No ale z tym problemu nie bedzie. Ale wlasnie poprzednio zapomnialam zapytac, jak sadzicie na jaka dlugosc powinnam skrocic? Tak zeby dotykala ziemii-minimalnie plynela po niej? Czy zeby buty bylo troche widac? W sumie czarnych dodatkow nie chcialam, bo jakies taki mi sie oklepane wydaja, ale skoro tak piszecie, to moze jednak sie zdecyduje...
To co Ellada zrobila wyglada super, musze poszukac takiej torebeczki
Stary 2006-02-14, 12:47   #3957
Ellada
BAN stały

Kobietka poszukaj wątkuz torebkami kopertowymi i portfelowymi. Być może tam są adresy sklepów, w których można je kupić.
Po wylwestrze może jeszcze coś będzie na wyprzedażach- niekoniecznie ze świecidełkami.

co do kolorów! Może pistacja? biel/ecru? Trzebaby o zestawić i zobaczyć jaki będzie efekt. Jak znajdę chwilkę to pobawię się znowu w paincie i wyczaruję dodatk iw innych kolorkach.
Stary 2006-02-14, 13:34   #3958
kobietka
Raczkowanie

O wlasnie! Ecru! MOja siostra bedzie miala suknie slubna w tym kolorze, wiec moze to by mialo sens? Z drugiej strony ja jestem podobno kolorystyczna Zima, wiec nie wiem, czy takie zestawienie bedzie mi do twarzy...
Bukiety kwiatow bedziemy mialy chyba wlasnie w takich kolorach - jakies moze roze herbaciane, i ciemno-czerwone.. Co Wy na to?
Stary 2006-02-14, 14:35   #3959
Fresa
Zakorzenienie

Jeśli masz już buciki do tej sukienki,to przymierz z nimi i zdecyduj o długości.Do jednych by pasowała np.do kostek,a do innych do końca obcasa.Zależy od bucików.
Fresa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-14, 14:58   #3960
kobietka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fresa
Jeśli masz już buciki do tej sukienki,to przymierz z nimi i zdecyduj o długości.Do jednych by pasowała np.do kostek,a do innych do końca obcasa.Zależy od bucików.
Niestety nic poza kiecusia jeszczee nie mam. W takim razie najpierw kupie buty, a pozniej bede ja skracac Dzieki.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości