W CO SIĘ UBRAĆ NA ŚLUB I WESELE???????? - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2004-11-14, 21:34   #391
MartusiaJ
Rozeznanie

Re: Myślałam,że Polki mają gust

Witam,
mnie te buty sie nie podobaja i nie uważam by były odpowiednie dla młodej dziewczyny na taką okazję jaką jest studniówka....hmmmmmmmmmm
pzdr
Marta (studniówka 7 lat wstecz i coraz bardziej ją to wszystko zadziwia...)
Stary 2004-11-14, 21:35   #392
MartusiaJ
Rozeznanie

Witam,
mnie te buty sie nie podobaja i nie uważam by były odpowiednie dla młodej dziewczyny na taką okazję jaką jest studniówka....hmmmmmmmmmm
pzdr
Marta (studniówka 7 lat wstecz i coraz bardziej ją to wszystko zadziwia...)
Stary 2004-11-14, 21:45   #393
natii4
Zakorzenienie

Re: Natii trochę skromności pls...

Jeszcze mi powiedź,że jak połączymy te buty,które jej się podobają z tą pierwszą sukienką to wyjdzie coś ładnego? Jeżeli nadal uważasz,że to są za ostre słowa to wyobraź sobie jak wyglada takie połączenie.

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

natii4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2004-11-14, 21:49   #394
lilu1980
Zadomowienie

GG do lilu1980

mi sie ta czarna sukienka podoba i mysle ze jest bardzo ok na studniowke takich butow bym nie zalozyla bo kupujac buty maysle o wielokrotnym uzytku i mysle ze do sukienek typu czarna i tej co Ma Weronika Rosati pasuja klasyczne butkiAgateczko pamietaj ze nigdy nie trafisz w gust wszystkich i nie przejmuj sie zbyt opiniami innych, najwazniejsze bys ty czuła sie dobrze w sukience ktora sobie wybierzesz a krawcowej poprostu musisz pokazac zdjecie i wtedy powie Ci czy w ogole jest w stanie cos takiego zrobic!!! pamietaj tez ze na Studniowke wybiera sie raczej klasyczne kreacje ale nie jest to regułą i co roku bardzo sie wszystko zmienia uwazam ze powinnas w takiej sukience zachwac swoj styl zycze milej zabawy i udanego szycia lub zakupu! pozdrawiam...
lilu1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2004-11-14, 21:50   #395
agateczka
BAN stały

nie, nie uwazam ze te buty pasuja do tej sukienki. zaopatrze sie w te buty jezeli bede miala sukienke jakąś do ziemi, wtedy buty beda malo widoczne. zalezy mi na dodaniu sobie centymetrow wiec mysle ze te buty byly by dobrym rozwiazaniem do dlugiej sukienki (a nie do tych ktore zalaczylam)
agateczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2004-11-14, 21:53   #396
agateczka
BAN stały

lilu1980 napisał(a):
> mi sie ta czarna sukienka podoba i mysle ze jest bardzo ok na studniowke takich butow bym nie zalozyla bo kupujac buty maysle o wielokrotnym uzytku i mysle ze do sukienek typu czarna i tej co Ma Weronika Rosati pasuja klasyczne butkiAgateczko pamietaj ze nigdy nie trafisz w gust wszystkich i nie przejmuj sie zbyt opiniami innych, najwazniejsze bys ty czuła sie dobrze w sukience ktora sobie wybierzesz a krawcowej poprostu musisz pokazac zdjecie i wtedy powie Ci czy w ogole jest w stanie cos takiego zrobic!!! pamietaj tez ze na Studniowke wybiera sie raczej klasyczne kreacje ale nie jest to regułą i co roku bardzo sie wszystko zmienia uwazam ze powinnas w takiej sukience zachwac swoj styl zycze milej zabawy i udanego szycia lub zakupu! pozdrawiam...

dziekuje lilu, tez tak mysle, i ta czarna tez mi ise podoba i takze uwazam ze telikatniejsze butki do niej pauja, wiec zaznaczam jeszcze raz ze buty ktore zalaczylam zamierzam zalozyc jesli bede miala dluuga sukeinke . pozdrawiam
Stary 2004-11-14, 21:56   #397
Hexa
Raczkowanie

Nie,nie... ja bym tych butów nie kupowała, naprawdę... są zdecydowanie za wysokie, będzie to wyglądało komicznie, a po drugie jakie one muszą być niewygodne... i wg. mnie nie pasują do sukienki... są takie jakieś wulgarne i punkowe. Nie wyobrażam sobie tańczyć w nich! Zastanów się, lepiej przejdź się po sklepach i poprzymierzaj buciki, na pewno coś znajdziesz.
Hexa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2004-11-14, 21:57   #398
natii4
Zakorzenienie

A moze to?

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

Stary 2004-11-14, 22:01   #399
agateczka
BAN stały

przyznam ze podoba mi sie, tylko ze ja chcialabym miec choć odrobine zmyślną sukienke. no i chyba jednak wolalabym cos dlugiego zebym mogla wysokie buty zalozyc, takie jak zalaczylam
Stary 2004-11-14, 22:09   #400
Złośnica81
Zadomowienie

GG do Złośnica81

natii4 napisał(a):
> Jeszcze mi powiedź,że jak połączymy te buty,które jej się podobają z tą pierwszą sukienką to wyjdzie coś ładnego? Jeżeli nadal uważasz,że to są za ostre słowa to wyobraź sobie jak wyglada takie połączenie.

Wg mnie źle. Ale zrozumiałam że to po prostu przykład butów - że po prostu mają być na bardzo wysokim obcasie i na platformie. Takich też nie lubię, ale jeżeli Agata będzie się w nich dobrze czuła...

Inną sprawą jest czy te suknie w ogóle pasują na studniówkę. Moja była niecałe 5 lat temu i żadna dziewczyna nie miała u nas balowej kreacji, nie było żadnych kół, gorsetów, wszystkie dziewczyny miały raczej proste sukienki w ciemnych kolorach, moja była szyta - długa, atłasowa o najprostszym możliwym kroju. Nie wiem co teraz na studniówki się nosi. Ja bym nie założyła ani Twoich propozycji, ani Agaty - na studniówkę wybrałabym dużo skromniejszy strój

Agato - weź pod uwagę, że na studniówce przede wszystkim się tańczy, więc o ile nie czujesz się świetnie w bardzo wysokich obcasach lepiej będzie z nich zrezygnować.
No i nie łudź się że butów nie będzie widać - nawet przy bardzo długiej sukni ( swoją drogą też nie najlepszy wybór jak chodzi o taniec) buty będą widoczne, a te Twoje faktycznie raczej nie pasują
Złośnica81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2004-11-14, 22:15   #401
agateczka
BAN stały

no wiec jesli mozecie to wklejcie mi jakies zdjecia dlugich sukieneczek (tylko nie takich gorsetowych oblatanych juz) no i mile widziany lekki tiulowy akcent lub wogole jakis akcent ktory sprawi ze sukiennka bedzie oryginalna.
Stary 2004-11-14, 22:41   #402
Złośnica81
Zadomowienie

GG do Złośnica81

propozycje od VS ( tylko dla inspiracji, niektórych dekoltów na studniówkę ZDECYDOWANIE nie polecam ), mi się najbardziej podoba ostatnia
Złośnica81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2004-11-14, 23:15   #403
Floe
Raczkowanie

Zgadzam się z tym, że na studniówke nie należy przesadzać ze strojem i lepiej wykazać się umiarkowaniem. Co do sukienkek agateczki nie bedę wdawać się w dyskusje o gustach. Uważam jednak, że należy uszanować gusta innych i jeśli samemu się ma odmienne zdanie to należy przedstawić je w kulturalny sposób a nie napadać. Od siebie dodam tylko tyle, że butki ze zdjęcia są raczej nieadekwatne do imprezy, sama bym takowych nie zakupila. A poniżej pare propozycji sukieneczek.

Misja w Zambii
Floe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2004-11-14, 23:17   #404
Floe
Raczkowanie

Misja w Zambii
Stary 2004-11-14, 23:20   #405
Floe
Raczkowanie

Misja w Zambii
Stary 2004-11-15, 06:16   #406
natii4
Zakorzenienie

Ciekawe dlaczego nie odpisałaś nic o tym,że to są sukienki z realiów USA? Europa ma swoją modę-totalnie inną od USA i ciekawe czy po delikatnych słowach ona by zareagowała?

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

Stary 2004-11-15, 06:21   #407
natii4
Zakorzenienie

Najlepiej obejrzeć sobie kasety z lat poprzednich ze stusniówek w twojej szkole-tam znajdziesz wiele pomysłów na buty,fryzurę,sukienkę z realiów twojego miasta.
Poszukaj w archiwum różnych wątków o studniówkach,weselach,ślu bach,najpiękniejszych sukienkach (forum plotkowe),bo dziewczyny nie zawsze mogą trafić w twój gust czy twoje oczekiwania-i chyba tak jest skoro drugi raz już ten sam wątek rozpoczynasz.
Na forum znajdują się także zdjęcia dziewczyn,które już miały studniówkę-zobacz ich kreacje.

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

Stary 2004-11-15, 08:35   #408
Enterpe
Raczkowanie

Agateczko. Obejrzyj sobie wątek "Najpiękniejsza suknia..." Jest tam wiele pomysłow. Ja też wklejałam zdjęcia. Zmieniając kolory-powinnaś coś dla siebie znależć. Pamiętaj tylko o jednej zasadzie: Zbyt wysoki obcas, przy niskim wzroście "zakłóca" proporcje między sylwetką a dodatkiem. Na baardzo wysoki obcas, może sobie pozwolić dziewczyna o długich nogach. W innym przypadku występuje bardzo widoczna "asymetria" całości. Zauważ nawet na ulicy, jak wygladają dziewczyny wysokie, o smukłych nogach, w wysokim obcasie. Widok piękny. ten sam obcas przy niskim wzroście-wygląd nienaturalny. Taka moja sugesta byś zweryfikowała swoje marzenie w odniesieniu do własnego ciała i wzrostu. Suknie: przy wzrości niskim-suknia "przy ciele" opływająca w dół "optycznie" sylwetkę wydłuża. W moim mniemaniu, nie negując samej sukni, myślę, że ten fason Ciebie "skróci". Przynajmniej dół nie powinien być aż tak falbaniasty. Mógłby być rozszerzany, ze skosu-efekt chyba lepszy. Oprócz sukien we wspomnianym wątku, dorzucę kilka propozycji. Kolorystyka do wyboru własnego. Przejrzyj tamten wątek, a Ja założyłabym dwie lub trzy pierwsze, zastanawiałabynm sie nad nastepnymi + z poprzedniego w atku. Pamietajac o zachowaniu proporcji.Pozdrawiam
Enterpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2004-11-16, 14:05   #409
EwelinciaD.
Raczkowanie

GG do EwelinciaD.

Enterpe przepraszam że jak tak się wrącę ale widzę że masz rozeznanie w tej sprawie możesz mi powiedzieć jakie sukienki pasują do niskiej osoby na studniówkę zaznaczam,że chodzi mi o długą.Możesz bardziej sprecyzować to o tych opływowych sukienkach chcę sprawdzić czy mój wybór okazał się trafny aha i jeszcze to tak na marginesie niedawno słyszałam,że gorsety nie pasują do niskiej osoby czy to prawda?Z góry dziękuję za odpowiedź
EwelinciaD. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2004-11-16, 14:11   #410
Ginger26
Raczkowanie

GG do Ginger26

witam, ja mam dokłądnie taki sam gust i zdanie jak Ty Nati4.. Ta sukienka różowa jest boska - czy moze wiesz z jakiego jest sklepu, gdzie ją mogę znaleźć ??? Albo ta czarna, która była zamieszczona wcześniej, są super mdne i kobiece... Pozdrawiam..
Ginger26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2004-11-16, 15:50   #411
agateczka
BAN stały

zdjecia tych sukieneczek pochodza z tej strony jest to zagraniczna strona wiec mysle ze nie mozna u nas takowej kupic, aczkolwiek moze gdzies sie znajda reprodukcje ale zawsze mozna uszyc u krawcowej
Stary 2004-11-16, 16:14   #412
agateczka
BAN stały

upsii zapomnialam napisac jaka to stronka http://www.loralie.com/promc.php3?p=2
Stary 2004-11-16, 16:21   #413
iwona_01
Raczkowanie

Re: ciekawe czy moja krawcowa bedzie potrafila uszyc cos takiego :)

Stary 2004-11-16, 16:37   #414
natii4
Zakorzenienie

Dzięki.Wiele ze zdjęć,które pojawiają się na wizażu pochodzi ze stronek brytyjskich z modą.Większość to tylko pomysły Sama właśnie jestem "męczona" przez moją koleżankę czy nie wiem gdzie mogłaby kupić taką czarną sukinkę z tym dołem tiulowy.Pozdrawiam

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

Stary 2004-11-16, 17:18   #415
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 34.jpg (28,5 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Bez k1.jpg (20,8 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg d4.jpg (29,7 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg malaCZARNA1.jpg (44,5 KB, 36 załadowań)

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2004-11-16, 17:28   #416
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg róż.jpg (41,9 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sukienka8.jpg (24,7 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SUKIENKApink3.jpg (21,5 KB, 36 załadowań)

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2004-11-16, 17:51   #417
Enterpe
Raczkowanie

Drobciu. Tak jak między zdaniami napisała Natii4 - Studniówka jest Balem. SKROMNYM BALEM.
I w sposób właściwy należy dopasować kreację, by swą szykownościa nie odbiegała, "nie zakłocała" - rangii imprezy. Czym innym jest Wielki Bal, czym innym Studniówka.Choć czasy zmieniają się, to pewne podstawowe zasady ubioru-obowiązują.
Dobra do dzieła.Niski wzrost.Dobieramy tak suknię i fryzurę by Nas "wydłużyła"
- odpadają wszystkie suknie do długości połowy łydek. Widoczny odcinek nogi między butem a zakończeniem sukni jest zbyt mały.Optycznie następuje skrócenie.Przykład suknia 2 i 4 od Alice i wszystkie podobne.
-nie powinno się podkreślać tali. Przykład suknia czarna z białą przepaską od Natii4 i suknia od Alice czarna z różową wstążką od Alice i wszystkie podobne.
-nie powinno się obniżac talii i dodawać do niej marszczony dół. Przykład suknia czarna z różową wstążką od Alice i wszystkie podobne
Osobę wzrostu niskiego wydłuża:
- upięta ładnie fryzura, odkrywająca szyję. Ma to wpływ na optyczne wydłużenie torsu zwłaszcza przy dekoldach i nie tylko.
Właściwie dobrana suknia czyli:
Długość przed kolana lub całkiem długa.
Jeśli z odcięciem, to talia winna być zaakcentowana powyżej swego miejsca. Przykład Suknia moja 2,3, 4. i wszystkie podobne z poprzedniego wątku.
Calkowicie długie i opływające .Przykład od Złośnicy1 suknia1 -redukcja dekoldu; suknia2-ciutkę wyżej pezepaska taliowa, lub ją wyrzucić; Suknia3-typowo opływający fason-redukcja dekoldu w tyle; Suknia4-j.w z redukcją dekoldu w przodzie; Suknia czarna od Alice/nad różową/ gdyby ją przedłużyć do dołu; Suknia moja seledynowa; i wszystkie długie.W tym i tamtym wątku. Można zredukować dekold nakładając np: baaardzo kruciuchne bolerko z tiulu, koronki, futerka - którego zakończenie byłoby nad samym dekoldem.
Gorset: właściwy krój gorsetu, z wykończeniem wydłużającym talię+ opływowy, miękki dół pasują i dobrze leżą również na osobie przy niższym wzroście. Obowiązkowo fryzura "upięta" wysoko, podniesiona.
Wszystkie zamieszczane suknie, wszystkie propozycje mają na celu tylko i wyłącznie "sugestie" i 'ukierunkowanie". Musimy znać nasze cialo.Jego wady i zalety. Wtedy, zainspirowane zdjęciami,możemy moćno manewrować, wybierając to co możemy wyeksponować a co zakryć. nie możemy się kierować bezkrytycznie załączonym zdjęciem. czasem, by zdobyć super efekt - musi popracować nasza wyobrażnia i np trzeba będzie połączyć dwa zdjęcia.
A czemu Agateczka uparła się na ten nieszczęsny tiul? z tiulem ładna jest Suknia Czarna Natii4/pierwsza po tych tiulowych/. bardzo widoczna czarna tkanina podstawowa, nie jest zagłuszana przez b.delikatny tiul. Zdecydowanie bez obróżki na szyi. Skraca szyję. Lepiej coś we włosach.
Chyba starczy co??? Zmęczyłam się. Idę łyknąć piwka damskiego.mniam
Stary 2004-11-16, 18:02   #418
paula78
Zakorzenienie

sukienki 2 pierwsze są koszmarne i niska osoba bedzie wyglądała na jeszcze niższą bo dół bedzie ją "ściągał"
buty na koturnie i szpilce kojarzą mi sie tylko z jednym najstarszym zawodem świata wiec zdecydowanie odpadają a w połączeniu z ta suienka bedą przekomiczne.

ja stawiam na prostot i klasykę szczególnie ,że to studniówka a nie sylwester i nie masz wyglądac jak sexbomba czy inna wywłoka tylko na powazną kobiete stająca przed pierwszym waznym egzaminem.

najwazniejsze aby po latach nie wzdrygac sie na widok samej siebie na zdjęciach (osobiscie spokojnie moge oglądac swoją sukienke ze studniówki a było to lat 7 temu)

prosta sukienka ,delikatne buty plus ciekawe dodatki bedą jak najbardziej na miejscu.
pzdr
paula

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2004-11-16, 18:30   #419
natii4
Zakorzenienie

Pytania do Enterpe

Enterpe napisał(a):
> Dobra do dzieła.Niski wzrost.Dobieramy tak suknię i fryzurę by Nas "wydłużyła"
> - odpadają wszystkie suknie do długości połowy łydek. Widoczny odcinek nogi między butem a zakończeniem sukni jest zbyt mały.Optycznie następuje skrócenie.Przykład suknia 2 i 4 od Alice i wszystkie podobne.
> -nie powinno się podkreślać tali. Przykład suknia czarna z białą przepaską od Natii4 i suknia od Alice czarna z różową wstążką od Alice i wszystkie podobne.
> -nie powinno się obniżac talii i dodawać do niej marszczony dół. Przykład suknia czarna z różową wstążką od Alice i wszystkie podobne
> Osobę wzrostu niskiego wydłuża:
> - upięta ładnie fryzura, odkrywająca szyję. Ma to wpływ na optyczne wydłużenie torsu zwłaszcza przy dekoldach i nie tylko.
> Właściwie dobrana suknia czyli:
> Długość przed kolana lub całkiem długa.
> Jeśli z odcięciem, to talia winna być zaakcentowana powyżej swego miejsca. Przykład Suknia moja 2,3, 4. i wszystkie podobne z poprzedniego wątku

Piszesz o osobie niskiej i "przy kości" czy ogólnie o osobie niskiej.I w ogóle jaka osoba jest wg ciebie osobą niską.
Ja mam 165 cm i też mam w tym roku studniówkę.Wybrałam sobie taką sukienkę jak na zdjęciu i wszystko było cały czas ok,ale teraz po przeczytaniu tych rad jestem pełna wątpliwości Nie wiem czy sukienka będzie miała taką długość czy może bardziej przed kolano.W sumie zdecydowałam się na nią bo podoba mi się ten pas i jest krótka-wreszcie można pokazać ładne nóżki
No to jak dobrze robię??

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

Stary 2004-11-16, 19:29   #420
Enterpe
Raczkowanie

Re: Pytania do Enterpe

Natii4. sukieneczka Ok. Mam ją na "widoku". W tym przypadku nie obawiaj się szerokiego pasa bo nawet łączenie pasa z dołem sukni, jest "zagłuszone" marszczeniem pod biustem. Jest to element przykuwajacy wzrok jako pierwszy. A właściwie neutralizuje wstawienie pasa. sam pas jest dopasowany, idealnie doszyty do obwodu dołu i wcale nie przeszkadza. Jest ładna i jak masz szczupłą talię-wszystko bedzie ok.
Osóbki o szerszych bioderkach - oprócz zawartych wcześniej wskazówek, powinny nosić suknie krojem lekko przypominajace dzwon. Powinien on zaczynć się od bioder w sposób niezwykle delikatny, bardzo subtelnie i lekki dzwon lub wstawiane kliny od wysokości kolana.Ten krój neutralizuje "bioderka".
Sukieneczka bardzo ładna. Acha, wg znawczyń wzrost "właściwy" ha! zaczyna się od 170 cm. Wszystkim balowiczkom - Szampańskiej zabawy. I proszę byc grzeczne.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości