|
|
#541 |
|
Zakorzenienie
|
Re: jaka sukienka przy wzroście 176 cm na studniówkę?
|
|
|
|
#542 |
|
Zakorzenienie
|
Jesli mowa o lata 60 (i okolicach)
|
|
|
|
#543 |
|
Przyczajenie
|
Re: Slub cywilny-suknia
Fotki sa super,rewelacja,a kolor czerwono-bordowy mnie urzekl i w taki kolorze sobie sprawie suknie
Dzieki wielki za pomoc,bardzo mi pomoglo.Suknia 1 od Agi BJ to cos chyba dla mnie i mojej figurki,kolorek tez super![]() dzieki
|
|
|
|
#544 |
|
Zadomowienie
|
Re: sukienka studniowkowa--ktora wybrac ?pomozcie:)))
Według mnie cudna jest 1-sza i ta złota!!!!!!!!! ta złota mnie urzekła wprost!!!!!!!!! Jej, śliczna! Ja bym sobie sprawila taką, któta mialaby krój tej pierwszej a kolor złoty!!! Cud!!! Ale to rzecz gustu, jednak ta złota jest dla mnie najpiękniejsza - tylko dekolt nie dla mnie - mały biust.....)-: Albo połączylabym dekolt 1-szej z krojem i kolorem złotej - super wedlug mnie.
DLA NAS NAJWAŻNIEJSZE SĄ PSY Dla jednych ważne są wieloryby, dla innych drzewa, a dla nas Psy. Te duże i te małe. Obronne i bezbronne. Rasowe i kundelki. Dla nas ważne są psie drzwiczki, psie smutki i psie marzenia. |
|
|
|
#545 |
|
Raczkowanie
|
dla mnie, straszliwie podoba się ta trzecia, jest po prostu boska,
|
#546 |
|
Rozeznanie
|
hey
szukalam dzis materialu i jesli chodzi o satyne (na ta pierwsza sukienke) nie znalazlam w tym odcieniu... ale znalazlam wiskoze ktora poodbno rowniez ladnie wyglada jak material na sukienke ze skosu, co o tym myslicie? ![]() pozdrawiam
|
#547 |
|
Raczkowanie
|
Pytasz jakią sukienkę wybrać?A ja myślę że sama odpowiedziałaś sobie na to pytanie
Natomiast co do materiału to nie orientuje się za bardzo o tej wiskozie,uważam że skoro zależy ci na stynie to powinnaś poszukać w hurtowni tkanin-tam jest największy wybór materiałów i pełna gama kolorów,przynajmniej w moim przypadku to się sprawdziło |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#548 |
|
Raczkowanie
|
Re: jaka sukienka przy wzroście 176-Pytanie do Mairy.
Maira. Otrzymałam od Ciebie kilka maili na privi. Odpowiadałąm. Przy ostatnim, poświęciłam cztery godziny, by odpowidź była staranna i spełniała Twoje oczekiwanie. To kosztem czterech godzin przy komputerze, miast leżeć w łóżku, bom chora. "spłodzoną" [pracę wysłąłam. Prosiłam o potwierdzenie odbioru przesyłki. Cisza. Kolejne maile z prośbą o potwierdzenie, czy aby moja praca nie poszła na marne / wszystko wskazuje na to, że nie/ też.....cisza. No nic. Jeśli będziesz miała jakieś pytania do mnie, zamieszczaj na wizażu. Jeśli akurat wejdę w wizaż-to odpowiem. Trzeba liczyć na łut szczęścia. Dziękuję za obdarzenie mnie uznaniem.
|
|
|
|
#549 |
|
Przyczajenie
|
STUDNIÓWKA RAZ JESZCZE ! ! ! PROŚBA!!!
Witam Wszystkie dziewczyny!!!
Studniówka tuż tuż! Buciki już mam. Kupiłam w Prima Moda brązowe zamszowe na malutkim obcasiku, mają ozdobę w kształcie supełka(niestety nie mam zdjęcia)pełne i do szpica! Teraz poszukuję do nich sukienki (może być połączenie spódnicy z topem)! Może być w kolorze brązu, do bucików! Pomórzcie mi coś dobrać! Chodziłam już po sklepach ale niestety nic ciekawego nie znalazłam! Wszędzie tylko gorsety, nic orginalnego! Nie chce wyglądać jak inne dziewczyny! Sukienka nie musi być długa, może sięgać za kolana. Bardzo podobają mi się takie sukienki z tiulem!!! Jeśli chodzi o dodatki to chyba wybiorę perełki(sztuczne), Może być też jakaś broszka, lub broszka w kształcie kwiatu lub kokardki(kolor to tak jakby "zbrudzony" róż)! Podobają mi się też tasiemki(wstążki). Wklejajcie zdjęcia i najlepiej nazwy (adresy) sklepów w których można to kupić! Ale oczywiście nie pojadę do Warszawy żeby kupić jakąś sukienkę! Mieszkam w Bielsku i raczej tu bym chciała kupić wszystkie rzeczy! Podoba mi się sukienka na dołączonym zdjęciu! Tylko jakby była brązowa! Pozdrawiam!!! |
|
|
|
#550 |
|
Raczkowanie
|
|
#551 |
|
Przyczajenie
|
mam podobny problem, bo spodobał mi się dekolt tej czekoladowej i sposob w jaki sie układa, ale mam jeszcze sukienke w kokarda (przesyłam ją) bo ma odpowiednią długość, ale kokarde chciałabym mniejsza.Pomozcie mi wybrac,ktora byłaby dla mnie idealna (mam mały biust i 168 cm wzrostu, brazowe włosy),obie sukienki szyłabym z czerwonego materiału, tylko nie wiem z jakiego tą z kokardą jakby co.Aha,i jakie do obu sukienek pasują buty( musze miec najwyżej 5 cm obcas).Jesli ktos potrafi odpowiedziec na moje pytania to ekstra !
an-si napisał(a):> hey > znalalzlam na wizazu 4 sliczne sukienki(zalaczam je) > jestem brunetka z jasna cera, brazowymi oczami, mam 170 cm > jestem szczupla, moze lekko bym sie do ud przyczepila ale reszta no > kompleks:p > ktora z tych sukienek mi polecacie > ? > jaka wam sie najbardziej podoba? > mi sie podobaja 4 ale wszystkich uszyc nie moge:p > w tej zlotej urzekla mnie gora > w tej w kolorze czerwonego wina sam kolor a > a ta marszczona jest porostu sliczna > za to w tej brazowej podoba mi sie bardzo dekolt > I teraz jestem rozdarta, doradzcie cos dziewczyny > jaka polecacie? > jakie dodatki by pasowaly > > I najwazniejsze, z jakich materialow sa uszyte ))> pozdrawiam
|
|
|
|
#552 |
|
Przyczajenie
|
aha,miała być odpowiedz z tym ze mamy podobny problem, wiec nie potrafie odpowiedziec na to pytanie! ale ja sie skłaniam ku brązowej. a kiedy masz studniówke?
|
|
|
|
#553 |
|
Rozeznanie
|
Moze was cos dziewczyny zainspiruje
|
|
#554 |
|
Rozeznanie
|
|
|
#555 |
|
Rozeznanie
|
|
|
#556 |
|
Rozeznanie
|
hey
![]() widze ze wygladasz bardzo podobnie do mnieL ![]() ja juz sie prawie zdecydowalam na ta brazowa , tzn jej kroj ale chce w kolorze ciemno bordowym ciemne wino--cos jak ta dluga ciemno czerwona <- jej kolorek ![]() a co do dodatkow to jeszcze pomysle ![]() narazie musze kupic material i dac do krawcowej pozdrawiam ![]() daj znac na co sie zdecydowalas
|
#557 |
|
Przyczajenie
|
To spoko ze sie na nia decydujesz, a co myslisz o tej z kokarda? dzieki za odpowiedz, no i jeszcze kiedy masz ta studniowke, bo ja juz 8 stycznia wiec terminy naglą! pozdro
|
|
|
|
#558 |
|
Rozeznanie
|
mam studniowke 14 stycznia
![]() co do tej sukienki to nie jest ona do konca w mlim stylu, moze bez tej kokardy ale jesli tobie bardzo sie podoba to nie wahaj sie tylko ja szyj i baaaw sie dobrze;
|
#559 |
|
Raczkowanie
|
do Enterpe: najmocniej Cie przepraszam. Nie odpowiedziałam bo nie miałam dojścia do internetu przez te parę dni-siła wyzsza. Mam nadzieje że mi wybaczysz
Z uwaga i dokładnościa przeczytałam twojego meila. Bardzo ale to bardzo dziękuje ci za wszystkie rady. Jestes niesamowita. Naprawde umiesz doradzać ludzom w potrzebie. Jeszcze raz dziękuje i przepraszam
|
|
|
|
#560 |
|
Raczkowanie
|
Noo to się cieszę. Myślałam...no wiesz. Starałam się, jak mogłam. A czy chociaż - pomogłam? Zawsze służę pomocą - jeśli będę miała wiedzę w temacie. Zazdroszczę zabawy.
Stu-dniówkowej oczywiście. A w karnawale szalejesz? Czy uczysz się? Trzymaj się. Pozdrowionko |
|
|
|
#561 |
|
Raczkowanie
|
Już jestem. Widzę, że wybrałaś sukienki bardzo spokojne i wyważone. Słusznie. Dla spokoju sumienia, podrzucę jeszcze kilka propozycji, bardzo zbliżonych w swym kroju i spokoju, do tych, które samna wybrałaś.
Odniosę się jadnak do Twojego wyboru. Gdybym Ja miała wybrać jedną z Twoich czterech, napewno odrzuciłabym nr1. Z tytułu góry sukienki. Fason ten, forma staniczków, jest juz bardzo obnoszony od lat. Skupiłabym się na pozostałych trzech. Na najspokojniejszych.I Szlachetnych w formie. A są to złota i ostatnia bordowa. Złota, w miarę klasyczna, ma dość ciekawe cięcia i bardzo spokojny, ładnie układający się dekold. Można ją skrócić do długości takiej jak nr1. Bordowa - też spokojna, klasyczna. Jesteś brunetka o jasnej karnacji - teraz wybór w którym kolorze będziesz wyglądać korzystniej. Można sprawdzić w sklepie dokładając do twarzy zwój tkaniny w jednym i drugim kolorze. Do tego ładny spokojny makijaż. Tu specem nie jestem, wyszukałam kilka zdjęć makijażu stonowanego i gustownego. Nie ekspresyjnego. Ale w makijażach, dziewczęta pomogą. Są "specjalistkami". Załączam zdjęcia dodatkowe sukien i kilka makijaży. Pozdrawiam serdecznie . Znam ten ból. Wybór właściwej sukni. Takie "babskie" bolączki". |
|
|
|
#562 |
|
Raczkowanie
|
O,o. Cos sie popsuło. Pierwsza, absolutnie nie.Pomyłka. Zaraz sprawdze makijaż. Nie wiem czy sie załadował ten waściwy makijaż-mam problem z wysłaniem.
|
|
|
|
#563 |
|
Raczkowanie
|
do Enterpe: Cieszę się że nie jestes na mnie zła. Wiem ty się tyle namęczyłaś żeby mi pomóc a ja nawet nie umiałam ci odpisać. Pytałas czy w karnawale szaleje. Hm... chyba trzeba będzie znaleźć taki złoty środek żeby nie dac ponieść się tylko zabawie i przyjemnościom,a skoncentrować się i pomyśleć troche nad przyszłością.A mogłabyś mi napisac czym się zajmujesz zawodowo? Wydaje mi sie że jestes projektantką. Zgadłam?
|
|
|
|
#564 |
|
Raczkowanie
|
Coś Ty Maira. Ja zła? Ciekawska, czy coś doradziłam.
Czy jestem projektantką? Niestety nie. Chociaż....gdybym swego czasu nie "oblała" z rysunku, to kto wie. Ale bardziej interesowała mnie tkanina. Nie wiem co byłoby. Oblałam-trzeba było iść "za chlebem" gdzie indziej. Jednak pozostała wyobrażnia, zabawa z tkaniną,kolorem, pomysły, tkanie. Robie sobie szkice węgielkiem i moje wypociny "zlecam". Podpatruję Fachowców. Uszyć to umiem tylko ściere do podłogi. Zero wyobrażni w makijażach. Wybiórcze umiejętności. |
|
|
|
#565 |
|
Raczkowanie
|
Tak doradziłaś , zdecydowałam się na tą czarną-mojąwybraną-ale dzieki twojej pomocy wiem jak ma byc uszyta żeby pasowała do mojej figury. Moda cierpi na tym że nie projektujesz...
|
|
|
|
#566 |
|
Raczkowanie
|
Jakiej firmy jest ta sukienka???
|
|
|
|
#567 |
|
Raczkowanie
|
to nie jest taka zwykła spódnica A - dodam parę słów..spódnica ma z tyłu fałdę i delikatne marszczenia na przodzie..oryginalny fason spódnicy został zrównoważony prostotą koszulowej bluzki..w podobnej kreacji wystąpiła kiedyś Sharon Stone (ale bluzka nie miała falban..i chyba to była portfelówka) na rozdaniu nagród filmowych i zebrała oklaski od świata mody..wykrój jest dostępny w którymś tam numerze czasopisma "Burda"
|
|
|
|
#569 |
|
Przyczajenie
|
Hej Mairo
Powiem Ci że miałam podobny problem do Ciebie w poszukiwaniu studniówkowej kiecki 15stycznia mam swoją a jako że Bozia obdarzyła mnie równymi 180cm wzrostu też sie zastanawiałam I powiem Ci co wybrałam.... kiecka czarna z pięknymi przetarciami kolorowymi wiec dodatki nie stanowią problemu a długośc to takie pomiedzy za kolano z dość ciekawo poszarpanym dołem,układa sie świetnie,i wyszczupla co najważniejsze Nie stawiaj na gorsety,bo będziesz wówczas jedna z 1000 takich samych, różniących się tylko i wyłącznie kolorami ;] myśle że na studniówce przedewszystkim trzeba postawić na wygode i dobre samopoczucie Gorąco pozdrawiam koleżanke maturzystke |
|
|
|
#570 |
|
BAN stały
|
shimanko, a kupilas tą sukieneczke czy szylas? i gdzie mozna dostac taki material?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:50.

Dzieki wielki za pomoc,bardzo mi pomoglo.Suknia 1 od Agi BJ to cos chyba dla mnie i mojej figurki,kolorek tez super

Nie stawiaj na gorsety,bo będziesz wówczas jedna z 1000 takich samych, różniących się tylko i wyłącznie kolorami ;] myśle że na studniówce przedewszystkim trzeba postawić na wygode i dobre samopoczucie