|
|
#1081 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Re: długa suknia wieczorowa na wesele
Cytat:
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#1082 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: długa suknia wieczorowa na wesele
Oto kilka propozycji:
|
|
|
|
#1083 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Co do małej - czarnej?
Ja bym przy małej czarnej zaszalała z biżuterią.
Aby podkreślić szyję i troszkę wydłużyć sylwetkę założyłabym naszyjnik "golf" - jak na zdjęciach bądż też założyła kwiatuszek (do marynarki by pasował. Włosy bym podpieła trochę wyzej, lecz w takim artystycznym nieładzie. |
|
|
|
#1084 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie wiem tylko czy napisalam gdzie to robilam-Warszawa
|
|
|
#1085 |
|
Raczkowanie
|
bardzo fajne propozycje przedstawila IWS fotka 9628.jpg-bardzo fajna i ciekawie podkresla sylwetke,fotka lime.jpg-bardzo prosta i chyba najladniejsza calosc zdobią ladne zapiecia a raczej ich imitacja bo cos mnie sie zdaje ze kiecka jest na krytym zamku umieszczonym na plecach.Jenn zaproponowala suknie dress.jpg-czerwień!!tez pomyslowa sukieneczka ale ten przód na wyskości biustu jest beznadziejny!Vicky23 jak masz czas przejdz sie po sklepach poszukaj w necie zglos sie do dobrego krawca( a taki udzieli porady i sam zaproponuje) i bedziesz miala to co chcesz ... i najwazniejsze abys błyszczała na tym weselu !
|
|
|
|
#1086 |
|
Rozeznanie
|
słuchajcie-wszyscy jestescie kochani.jesli chodzi o krawcową, to bedzie nia naprawde dobry fachowiec-Pani, ktora pracuje dla bardzo dobrego , włoskiego salonu sukien slubnych w Wawie. Wybrałam trzy sukienki. tylko jeszcze nie wiem jak je polaczyc, na pewno góra bedzie taka jak w tej kremowej sukieneczce-to znaczy takie ramiaczka i teraz problem z dolem-czy zrobic calkiem taka jak ta kremowa( z tasiemką pod biustem i dołem sztywniejszym podkreslajacym ksztalt A spódnicy, czy zrobic dół jak w sukience różowej jasnej-lejąca spódnica z warstwą tiulu czy czegos przezroczystego a zamiast tasiemki pod biustem takie wlasnie troczki w talii, czy wogole zrobic kiecke jak ta jaskrawo rozowa tylko z rekawkami i tylem pleców jak w kremowej ( bo tył ma wygladac tak, że te ramiaczka będą przechodzic w łódeczkę na plecach). ajjjj pewnie zamotałam,przepraszam, ale jak ktos mnie zrozumie to bede wdzieczna za wasze zdanie.
pozdrawiam
|
|
#1087 |
|
Raczkowanie
|
te wiązanie pod samym biustem jest OK mozna nawet spokojnie stwierdzic ze optycznie podwyższa biust i bardziej go eksponuje ale nie proponuje Tobie wiązania jakie jest na foto nr 1
|
|
|
|
#1088 |
|
Zadomowienie
|
hej
Moim skromnym zdaniem góra z beżowej kiecki a dół z różowej (nr.2) Uważam, że jesli dokładnie taką jak ta beżowa, to bedziesz wyglądała jak...druga panna młoda Jak na mój gust to ona jest zbyt "dostojna" :PNo ale zrobisz jak uważasz. ![]() Załączam pare niegłupich "rozwiązań" Śle buziaki: wszystkiego najlepszego młodej parze i szampańskiej zabawy
|
#1089 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie!mam pytanko, niedługo wybieram się na wesele , chciałabym założyć gorset i nie wiem co do niego?myślałam o spódnicy za kolana lekko przyciętej na skos, prosze doradxcie mi co najbardziej pasuje do gorsetu??odpada długa spódnica, gdyż jakos żle się czuję , wolałabym coś za kolana.proszę poratujcie!!!!
|
|
|
|
#1090 |
|
Raczkowanie
|
co do gorsetu????
Witajcie!mam problem , niedługo mam wesele, nie wiem co założyć na tą okazję!!mam świetny kremowy(ecre)gorset i chciałabym do niego dokupić spódnicę>marzy mi się za kolana i lekko przycięta na skos, czy pasuje to do gorsetu???a jesli nie to może macie jakies propozycje samych sukienek za kolana i lekko przycietych na skos????ja znalazłam troche fotek wygląta to tak:
|
|
|
|
#1091 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: co do gorsetu????
głownie do gorsetu są długi spódnice,ja osobiscie nie widziałam innego połączenia
też niedługo wybieram się na ślub i ogładam suknie
|
|
|
|
#1092 |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Załączam kilka spódnic
|
|
|
|
#1093 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki agabil 1 wydaje mi się,że uda mi się coś wykombinowac i znajdę jakieś stosowne i gustowne połączenie gorsetu
pozdrawiam
|
|
|
|
#1094 |
|
okrutnica jakaś... |
załączam też sukienki ( z którym swobodnie mozna podpatrzyć dół na spódnicę)
|
|
|
|
#1095 |
|
Raczkowanie
|
Zerknij sobie na te kiecki ,może coś Ci przypadnie do gustu:
|
|
|
|
#1096 |
|
Raczkowanie
|
Agabil 1 ta czarna jest fajna z tymi falbankami, skad ja wytrzasnęłaś???
|
|
|
|
#1097 |
|
okrutnica jakaś... |
z netu-ale nie pamiętam stronkiTo szeroka spódnica na dłuższej halce tiulowej |
|
|
|
#1098 |
|
Zakorzenienie
|
Poszukaj na forum, byl niedawno watek o skosnych spodnicach
|
|
|
|
#1099 |
|
Raczkowanie
|
Tutaj możesz sobie popróbować co będzie z czym dobrze wyglądać i w jakim kolorze:
http://www.alfredsungdresses.com/index.cfm?go=separates Tylko wpisz adres bez spacji. |
|
|
|
#1100 |
|
Raczkowanie
|
dzięki za stronkę, ale coś nie mogę jej otworzyć, może póżniej się uda
![]()
|
|
|
|
#1101 |
|
Zakorzenienie
|
Do gorsetu nie musisz koniecznie ubierać długiej, balowej spódnicy. Z powodzeniem możesz zastąpić ją krótszą. Ja sama mam właśnie taki komplet - prosty gorset + dość "zamaszysta"
(szeroka) spódnica. Moja krawcowa wyczarowała dokładnie takie samo cudo jak na pierwszym zdjęciu załączonym przez agabil1. Tylko, że na zdjęciu to jest chyba całość, a moja kreacja jest dwuczęściowa.
Edytowane przez maja55 Czas edycji: 2005-05-03 o 21:26 |
|
|
|
#1102 |
|
Raczkowanie
|
Droga Maju!właśnie o coś takiego mi chodziło, chyba skorzystam z Twojej fotki i dam taki wzorek do uszycia, serdeczne dzięki
|
|
|
|
#1103 |
|
Wtajemniczenie
|
Moj chlopak dostal od kuzyna zaproszenie na slub oczywiscie z osoba towarzyszaca
Slub jest pod koniec czerwca. Na ostatniej imprezie tego typu bylam z siedem lat temu i bylam wtedy brzdąc. Nie wiem co mam zalozyc?Jak tak wczoraj na trzezwo pomyslalam to moze mala czarna tak do kolanka? Bo nic innego nie przychodzi mi do glowy.Na codzien preferuje styl sportowy a elegancko ubieram sie tylko na jakies specjalne okazje. Moja mama stwierdzila ze sukienka jest obowiazkowa. Wiem ze napewno nie zaloze nic co utrudnialoby mi oddychanie bo odznaczaly by sie moje slodkie "boczki" no i brzushek...Prosze o porade dotyczaca kompletnego stroju na te okazje. Moze adresy jakis sklepow? Tylko blagam nie Gucci Jestem z Warszawy
|
|
|
|
#1104 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ślub...
na taką okazję pasuje wiele ciuszków-począwszy od gorsetów i długich sukni, poprzez jakies kompleciki z lejącymi, szerokimi spodniami, az do krótkich sukieneczek- po prostu bardzo duzo mozliwosci
skoro preferujesz mala czarną, to moze cos takiego jak pierwsze zdjecie-mnie sie bardzo podoba załączam tez kilka innych sukieneczek w takiej długości i propozycje ze spodniami. osobiscie proponuje znalezc dobra, polecona krawcowa, upatrzec sobie jakis wzor i uszyc-masz wtedy rzecz absolutnie oryginalną
|
|
#1105 |
|
Rozeznanie
|
ja byma osttanio na 4 weselach i kazdy ubiera tak aby mu bylo wygodnie. NI epolecam czarnego stroju z racji tego ze to slub a nie pogrzeb a po drugie ejstes mloda i lepiej ubrac sie w cos jasnego
Przewaznie zdazaja sie sukieneczki dalikatne, choc niktorzy maja balowe a zdarzaja sie nawet mini ( jednak minii nie polecam gdyz bardzo zle to sie kojarzy ) Bylo rowniez pare pan w spodniach, badz bluzeczce i spodniczce i rowniez t bardzo ladnie wygladalo
|
|
|
|
#1106 |
|
Rozeznanie
|
Na wesele najlepsza sukienka
|
|
|
|
#1107 |
|
Zakorzenienie
|
Tutaj masz moj stary watek o ubrankach na wesele : http://www.wizaz.pl/w-agora/index.ph...key=1114340631
|
|
|
|
#1108 |
|
Zadomowienie
|
Skoro jesteś z Warszawy to masz przeogromny wybor: Orsay,Victoria Secrets, Esprit, Morgan, Bolero itp. Tam są fajne , nietuzinkowe kiecuszki w zupełnie przyzwoitych cenach.Zgadzam się też z przedmówczynią, że czarny to nie jest odpowiedni kolor na wesele
Załączam kilka propozycj: KRÓTKIE
|
#1109 |
|
Zadomowienie
|
I DŁUGIE...
|
#1110 |
|
Rozeznanie
|
bardzo mi sie podoba ta różowa krótka kiecusia zaproponowana przez Agniesie
polecam
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:15.

z netu-ale nie pamiętam stronki
(szeroka) spódnica. Moja krawcowa wyczarowała dokładnie takie samo cudo jak na pierwszym zdjęciu załączonym przez agabil1. Tylko, że na zdjęciu to jest chyba całość, a moja kreacja jest dwuczęściowa.