Suknia marzeń cz.I - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-05-19, 07:39   #1801
Black Velvet
Raczkowanie

Dot.: suknia marzeń

Cytat:
Napisane przez thm
Suknia na zdjęciu to Oleaje Pronoviasa. Juz można ją przymierzyć w Madonnie na Wilczej. Tyle że posiadany przez nich model jest w kolorze białym.
Biały też może byc ciekawy, ...biegiem na Wilczą, dzięki thm
Stary 2006-05-19, 07:42   #1802
katrina
Rozeznanie

GG do katrina

[QUOTE=thm]To może zainteresuje Cię Talita... Pisałam o niej na wątku o sukienkach mini.[/QUOTE

Problem z takim fasonem polega na tym, że masakrycznie skraca nogi i w ogóle sylwetkę zwłaszcza w połączeniu z kozakami.
katrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-19, 14:49   #1803
Malwens
Raczkowanie

GG do Malwens

Cytat:
Napisane przez Agniesia~
Do takiej sukni, to chyba dlugi welon.
Moja suknia bedzie na szerokim kole, drapowana, z trenem(do podpiecia), ale jest tu taka roznica, ze ta wydaje mi sie taka bardzo ciezka, troche przytlaczajaca.
Czy dokladnie bedziesz miala taka sama?
I kolory tez?
Jeśli chodzi o kolorki to będą podobne ale raczej zrezygnuje z błękitnego gorsetu i zastąpie go beżowym no i nie chce tej kokardy na rękawie a reszta będzie taka sama.
Malwens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-19, 14:55   #1804
Opiumalfa
Zakorzenienie

mi osobiscie suknia malwenes sie nie podoba.za duzo, za duza, chyba ze z Ciebie malwenes duza dziewczyna bo mnie (165cm) to by zakryło.tyke materiałów musi byc masakrycznie cięzkie nie?
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-19, 15:24   #1805
Malwens
Raczkowanie

GG do Malwens

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa
mi osobiscie suknia malwenes sie nie podoba.za duzo, za duza, chyba ze z Ciebie malwenes duza dziewczyna bo mnie (165cm) to by zakryło.tyke materiałów musi byc masakrycznie cięzkie nie?
Ta suknia na zdjęciu jest "zbudowana" na krynolinie które w tamtych czasach były raczej ciężkie. Moja będzie na usztywnionej halce. Nie sądze żeby była strasznie ciężka. Cóż ja do małych kobiet nie należę (173cm wzrostu i rozmiar 40), nie sądzę żeby mnie zakryła. Kiedy zobaczyłam tą sukienkę wiedziałam że to ta jedyna ale to moje zdanie.
Stary 2006-05-19, 15:54   #1806
Opiumalfa
Zakorzenienie

oczywisice masz prawo, twoj slub twoja suknia, powodzenia i czekamy na fotke gotowej sukni
Stary 2006-05-19, 16:56   #1807
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Malwens
Moja sukienka bedzie taka, ale ja szyję ją sobie sama. Macie może jakiś pomysł jaki welon będzie do niej pasował?
welon.... chyba wykończony grubym wzorem, atki zwykły będzie dla niej za delikatny
Malwens, a ty do ślubu/do kościoła będziesz szła czy jechała? Zmieści się ta suknia do pojazdu????
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-05-19, 17:34   #1808
Malwens
Raczkowanie

GG do Malwens

Będę jechała. Do kościoła mam blisko ale wesele mamy kilka kilometrów od domu. Na 90% pojedziemy bryczką. Ale chcemy jechać sami, więc sądze że się zmieszczę. Trzymajcie kciuki bo w pon idę szukać materiału na suknię. W sprawie welonu udam się chyba do modystki, jeszcze tylko muszę wymyślić bukiet i fryzurę która będzie pasowała.
Stary 2006-05-19, 17:35   #1809
katrina
Rozeznanie

GG do katrina

Suknia robi wrażenie (czy to nie cesarzowa Sissy?), może wyjść bardzo fajnie. Na pewno niezbędny jest do niej duży pojazd, duży kościół i duży Pan Młody (inaczej to jego przytłoczy ). Też chętnie obejrzę zdjęcia gotowej sukni!
Stary 2006-05-19, 18:51   #1810
Malwens
Raczkowanie

GG do Malwens

Na gotową suknię będzie trzeba troszkę poczekać bo biorę się za nią sama a nie ukrywam że na brak zajęć nie narzekam, ale od 24 czerwca mam urlop więc praca pójdzie pełną parą. Znalazłam kilka welonów, myślicie że któyś by pasował?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 758small.jpg (23,4 KB, 66 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 776small.jpg (23,4 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg lace_veil_w1042_1.jpg (34,5 KB, 44 załadowań)
Stary 2006-05-19, 19:37   #1811
elsi
Zakorzenienie

Malwens z tego co widziałam, Twoja dama (czyżby królowa Wiktoria?) ma z tyłu welon. I taki właśnie pasowałby najbardziej. Zresztą myślę, że Ela coś takiego właśnie miała na myśli - może być cały z koronki, nie tylko nią obrębiony. Planujesz jakiś diadem? Masz jakiś pomysł na fryzurę? Strasznie mnie zaciekawiłaś swoim pomysłem! Jest jakby żywcem wyjęty z marzeń małej dziewczynki. Bardzo mnie to ujęło Ja wprawdzie mam zupełnie inną koncepcję swej sukni, ale zupełnie nie przeszka mi to kibicować Tobie

Edytowane przez elsi
Czas edycji: 2006-05-19 o 20:05
elsi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-05-19, 19:52   #1812
Agniesia~
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Malwens
Jeśli chodzi o kolorki to będą podobne ale raczej zrezygnuje z błękitnego gorsetu i zastąpie go beżowym no i nie chce tej kokardy na rękawie a reszta będzie taka sama.

Teraz juz jestem pewna, ze Twoja suknia bedzie piekna
Masz racje z kolorem gorsetu.
Doczytalam sie tez, ze material inny, wiec na pewno nie bedzie ciezka.
Wiesz, ja mierzylam jedna z sukien z tafty(moja tez z tafty,tez drapowana-szeroka!), ale ta miala tyle warstw, ze czulam, ze jest za ciezka
Zle sie w niej poruszalo
Co do welonu- to musi byc dluuuuuuuugggi i jak jedna z dziewczyn napisala, wykonczony koronka. Inaczej sie "zgubi" przy takiej sukni.
Jezeli jestes wysoka, to ten typ jest dobrym wyborem
Stary 2006-05-19, 20:17   #1813
pescik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agniesia~
Co do welonu- to musi byc dluuuuuuuugggi
TAK, TAK!! JESTEM ZA!!!!
Stary 2006-05-20, 15:28   #1814
Malwens
Raczkowanie

GG do Malwens

Cytat:
Napisane przez elsi
Malwens z tego co widziałam, Twoja dama (czyżby królowa Wiktoria?) ma z tyłu welon. I taki właśnie pasowałby najbardziej. Zresztą myślę, że Ela coś takiego właśnie miała na myśli - może być cały z koronki, nie tylko nią obrębiony. Planujesz jakiś diadem? Masz jakiś pomysł na fryzurę?
Jest to cesarzowa Elżbieta Bawarska (sisi) ale byłaś blisko. Pomysł z koronkowym welonem jest fajny. Co do diademu to zastanawiam się nad nim ale na razie żaden mi się nie spodobał. Właśnie co do fryzurki to nie mam żadnego pomysłu. Musiałaby współgrać z suknią ale jak na razie nic odpowiedniego nie znalazłam
Stary 2006-05-20, 15:51   #1815
Opiumalfa
Zakorzenienie

malwenes co skloniło Cie do wyboru własnie takiej sukni?jestes wielbicielką historii??bardzo mnie to ciekawi
Stary 2006-05-20, 16:21   #1816
katrina
Rozeznanie

GG do katrina

Cytat:
Napisane przez Malwens
Jest to cesarzowa Elżbieta Bawarska (sisi)
Czyli ja trafiłam! Ha! mój post jest na poprzedniej stronie

mała rzecz a cieszy
Stary 2006-05-20, 16:27   #1817
Malwens
Raczkowanie

GG do Malwens

Owszem jestem. Całe życie byłam tą historią otoczona więc w końcu nią nasiąknełam. Kiedy zaczełam rozglądać się za suknią i przymierzyłam ich wiele( ok 100 napewno było) doszłam do wniosku że w sumie to nic mi się nie podoba. W tym samym czasie córka znajomej robiła pracę o cesarzowej Elżbiecie a ja jej troszkę pomagałam i ta suknia sama wpadła mi w ręce, jak ja zobaczyłam to wiedziałam że to jest ta jedyna.
Stary 2006-05-20, 16:57   #1818
Nikula5
Zadomowienie

GG do Nikula5

Cytat:
Napisane przez Malwens
Owszem jestem. Całe życie byłam tą historią otoczona więc w końcu nią nasiąknełam. Kiedy zaczełam rozglądać się za suknią i przymierzyłam ich wiele( ok 100 napewno było) doszłam do wniosku że w sumie to nic mi się nie podoba. W tym samym czasie córka znajomej robiła pracę o cesarzowej Elżbiecie a ja jej troszkę pomagałam i ta suknia sama wpadła mi w ręce, jak ja zobaczyłam to wiedziałam że to jest ta jedyna.
kiedy zdążyłas te sto przymierzyć? jestem w szoku !!!!!!!!ja mam ślub w pażdzierniku 21 dokładnie i nie zmobiliowałam się jeszcze do żadnej przymiarki na razie się waham w wyborze oglądając zdjecia po przymiarce pewnie będzie inaczej...
Nikula5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-20, 17:02   #1819
Nikula5
Zadomowienie

GG do Nikula5

waham się między tymi :
strasznywybór... tylko jedna sukienka na tyle mozliwych

Edytowane przez Nikula5
Czas edycji: 2007-02-04 o 17:45

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-05-20, 17:07   #1820
Nikula5
Zadomowienie

GG do Nikula5

Cytat:
Napisane przez Malwens
Cóż ja do małych kobiet nie należę (173cm wzrostu i rozmiar 40), nie sądzę żeby mnie zakryła.
Kurczę ja mam podobnie 172 i rozmiar 40 ale byłam przekonana aby unikać mocno rozbudowanych , drapowanych , falbaniastych sukien mysląc , że mnie to jeszcze powiększy ... jak widać niekoniecznie ... podziwiam za odwagę naprawdę ...suknia piękna ...ale ja bym chyba nie dała raDY
Stary 2006-05-21, 09:13   #1821
Kasica 1982
Raczkowanie

GG do Kasica 1982

Cytat:
Napisane przez Nikula5
waham się między tymi :
strasznywybór... tylko jedna sukienka na tyle mozliwych
Ja na drugi dzień wesela szyję sobie tą drugą sukienke tylko w kolorze cappucino (w końcu zdecydowałam) i tą na Twoim miejscy bym wybrała. Jest śliczna
Stary 2006-05-21, 11:29   #1822
Malwens
Raczkowanie

GG do Malwens

Cytat:
Napisane przez Nikula5
kiedy zdążyłas te sto przymierzyć? jestem w szoku !!!!!!!!
Siostra i przyjaciółka zaciągały mnie do wszystkich możliwych salonów mody ślubnej. Nawet jeśli mi się nic nie podobało to one potrafiły znaleźć kilkanaście sukienek w których, ich zdaniem, będę ładnie wyglądać. Czasem na przymiarkach spędzałam bite 3h. I tym sposobem się uzbierało.
Stary 2006-05-21, 14:55   #1823
Opiumalfa
Zakorzenienie

Nikula 5-pamietam ze wklejalaś suknie Very Wang-nie iwesz jakie sa koszty takiej kiecki??

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-05-21, 20:36   #1824
Saksana
Przyczajenie

Witam jestem tu nowa ale pochwalę się moją suknią (a co!)... niesety w internecie nie ma jej zdjęć więc musza być moje z cyfrówki Ja podobnie jak wy dziewczyny mam 175 cm i rozmiar 38... spora ze mnie sztuka zaś luby 189 cm i 68 kg wagi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mmk.jpg (36,7 KB, 210 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mmm.jpg (35,2 KB, 135 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mmmm.jpg (36,5 KB, 169 załadowań)
Stary 2006-05-21, 20:40   #1825
Kikaro
Raczkowanie

Witam Was dziewczynki.Jestem ciekawa jaka jest wasza opinia na temat tej sukni.Bo ja się chyba w niej zakochałam.
http://www.marietta.pl/php.php?main=galeria&id=18
Kikaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-21, 20:45   #1826
Saksana
Przyczajenie

jak dla mnie niby wszystko ok ale te rękawki sa jakies nie hallo... koronka i fason nie do końca trafione... a tak poza tym to fason przypominający pronoviasowe hity
Stary 2006-05-21, 20:57   #1827
papryczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Saksana
Witam jestem tu nowa ale pochwalę się moją suknią (a co!)... niesety w internecie nie ma jej zdjęć więc musza być moje z cyfrówki Ja podobnie jak wy dziewczyny mam 175 cm i rozmiar 38... spora ze mnie sztuka zaś luby 189 cm i 68 kg wagi
hm... 38 to normalny rozmiar! nie wie czemu piszesz, ze jestes spora
moze tak ci sie wydaje, bo narzeczony taki chudziutki...
a sukienka bardzo fajna.
papryczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-21, 21:39   #1828
Nanya
Raczkowanie

Saksana... Ta suknia jest PRZEPIĘKNA! Właśnie czegoś podobnego szukam, jestem podobnego wzrostu i postury jak Ty, ale mój TŻ ma 194cm i 103kg Czy możesz mi zdradzić gdzie znalazłaś to cudo?
Nanya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-22, 10:26   #1829
Saksana
Przyczajenie

oczywiście w Warszawie na jana Pała salon Promesa suknia firmy Villais... co do moich gabarytów to mówiąc ze jestem duża miałąm na myśli małe porównanie z lubym...
Co do mojej sukni to jest to trochę zabawne ale do tej pory podobno tylko dwie (?) dziewczyny ją zamówiły... reszcie się nie podoba gnieciona jedwabna organza i cena która mnie też optymizmem nie napawa...
Nanya ale uważam ze warto ją przymierzyć... ach ten tren
Stary 2006-05-22, 10:27   #1830
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kikaro
Witam Was dziewczynki.Jestem ciekawa jaka jest wasza opinia na temat tej sukni.Bo ja się chyba w niej zakochałam.
http://www.marietta.pl/php.php?main=galeria&id=18
tak, te rękawki nie pasują
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości