W CO SIĘ UBRAĆ NA ŚLUB I WESELE???????? - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2005-08-24, 15:03   #2251
anestet-ka
Wtajemniczenie

Dot.: Kupiłam taką sukienke, co myślicie o niej??

mi sie bardzo podoba wcale nie jest ciezko wprost przeciwnie jeszcze wysokie obcasy i bedzie pieknie naprawde bardzo bardzo mi sie podoba
anestet-ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-24, 16:08   #2252
kariera85
Wtajemniczenie

GG do kariera85

ta sukienka jest boska!!
wyglądasz w niej bajerancko, tak młodo świeżo i zwiewnie
to właśnie z transparentną albo delikatną atłasową cieńszą na dodatek kokardą wyglądałaby jak koszula nocna!!
ja na Twoim miejscu nie dawałabym broń Boże skórzanej torebki, ale powlekana atłasikiem do rączki, albo na łańcuszku, wtedy trzeba by było dopełnić stylizację chyba i założyć podobne w klimacie buty- na szpileczce koniecznie, z takim wycięciem u szczytu palcy(palców?) w kształcie literki v, odsłaniającym końce palcy(palców?)
albo leciutkie sandałki na obcasie i mikro-torebeczkę, suto ozdabianą jakimiś niewidocznymi z pozoru cekinkami

ponoc nosi się kontrastowe torebki do butów, więc: jasne buty+czarna torebunia wyszywana, albo czarne buty+jasna torebunia
to by przy tej sukience wyglądało akuratnie, żeby nie zawalić czarnymi dodatkami

nie chciałabym się jednak wymądrzać, bo nie mam pojęcia o stylizacji
kariera85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-24, 16:15   #2253
czuczenka
Zakorzenienie

Ładna sukienka, ale ta czarna wstęga Cie poszerza niestety jestes niska i ta wstazka jeszcze bardziej siebie skracasz Wyjmij ta wstazke a bedzie o niebo lepiej takie jest zdanie mlodej stylistki
czuczenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-24, 16:19   #2254
różowiutka
Zakorzenienie

moim zdaniem sukienka by sie lepiej prezentowała na tobie gdyby była do kostek (może doszyj jakieś ładne falbanki?)albo mini. Bo taka 3/4 to rzeczywiście nie bardzo pasuje ale ogólnie jest ładna
różowiutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-24, 16:23   #2255
Nierika
Zadomowienie

Mi sie ta sukienka podoba, tylko mysle, ze za bardzo zlewa Ci sie z kolorem skory. Przy nieco bardziej opalonym cialku wygadalaby lepiej .

Nie kąp się na plaży niestrzeżonej. Nikt nie zauważy twojego utonięcia.

Edytowane przez Nierika
Czas edycji: 2005-08-24 o 17:21
Nierika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-24, 16:31   #2256
tweetbosa
Raczkowanie

GG do tweetbosa

tasiemka jakas a nie kokarda powinna byc :P moim zdaniem )
tweetbosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-24, 16:32   #2257
Cartil
Raczkowanie

według mnie ślicznie wyglądasz w tej sukience Jednak czarna kokarda jest zbyt mocnym akcentem i to ona przytłacza całość Myślę że zamiast kokardy powinnaś wszyć albo aksamitny pasek w takim kolorze jak sukienka albo zrobić ozdobny pasek na szydełku i wszyć w miejsce kokardy Hmm ale to tylko moje wizje
Cartil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-24, 16:44   #2258
agateczka
BAN stały

dzieki dziewczyny, a co do wyprucia kokardy to naprawde nie da sie jej wypruć bo ona nie jest naszyta tylko wszyta i w jej środek jest wszyta reszta materialu, a co do koloru skóry to ozłoce sie w solarium nie jestem zwolenniczka solarium ale raz na okazje można
agateczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-24, 17:01   #2259
różowiutka
Zakorzenienie

moim zdaniem kokardka jest oki dodaje uroku.. jedyne co mi nie pasuje to długość tej sukienki Ale cóż każdy ma inny gust
różowiutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-24, 17:09   #2260
emurulez77
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do emurulez77 GG do emurulez77 Wyślij wiadomość przez Yahoo do emurulez77

a mi sie podoba. Wyglada dziewczeco i elegancko jednoczesnie i wiedz, ze dlugosc do kolan lub lekko za prezentuje sie fantastycznie na zgrabnych nozkach. Wygladasz promieniujaco! Korzystaj z umiarem z konczacego sie sloneczka, by faktycznie lekko dodac kontrastu, a bedzie jeszcze lepiej!!! I tak jak wizazanki wspominaly, bron Boze skorzana torebka!! 3maj sie!
emurulez77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-24, 17:28   #2261
borOwa
Raczkowanie

GG do borOwa
co na wesele ??

Witam !! wiem, że podobnych wątków do moich jest mnóstwo ale jakoś nie mogę znaleźć nic podobnego do mojego problemu Otóż za miesiąc idę na wesele i kompletnie nie wiem w co się ubrać i jak się uczesać. Mam 17 lat i nie chcę wyglądać jak stara baba Myślałam i jakieś spódnicy i tunice albo sukience. Sama zresztą nie wiem. Noszę rozmiar 42/44 więc w sumie trudno dla mnie coś znaleźć .... Może lepiej będzie jak sobie coś uszyję ??? Liczę na Waszą pomoc. Załączam moje zdjęcie. Pozdrawiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bler.jpg (68,8 KB, 158 załadowań)
borOwa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-08-24, 17:39   #2262
agateczka
BAN stały

dziewczyny, dziekuje za wszystkie porady napewno wkleje zdjecie z koncowym efektem
agateczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-24, 17:59   #2263
borOwa
Raczkowanie

GG do borOwa
Dot.: co na wesele ??

nikt mi nie pomoże ???
borOwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-24, 19:13   #2264
qwerka
Przyczajenie

Dot.: studniówka

chciałabym mieć takie problemy jak wy... jaki dekolt, odsłonięte plecy, a ja mam na pleckach blizny po trądziku niektóre czerwone uzywam od niedawna acne derm i widze poprawę ale już się boję jak ja sę ubore nawet na półmetek (idę teraz do 2 kl. LO) odsłanianie nawet tych tylnych części ramion to nie dla mnie spaliłabym się ze wstydu gdzyby ktokolwiek się tym dowiedziła a co dopiero zobaczył!!) tyle jest pieknych sukienek! ale ja nie moge się pokazać z pleckami pewnie zrozumieć mnie może tylko osoba która ma podobne problemy bo przecież syty głodnego nie zrozumie a to jest dla mnie WIELKA udręka i kompleks..w ogóle nie noszę bluzek na ramiączkach ;(
qwerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-24, 19:28   #2265
futas84
Raczkowanie

WEsele

Czesc dziewczyny. Zaproponujecie moze dla mnie jakas sukienka czy cus na wesele. mam 169wzrostu i 54 wagi. Jak bede miala fotke to wezme "podrzuce". A wesele jest w pazdzierniku
futas84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-24, 19:38   #2266
froggie
Zakorzenienie

qwerko wiem co czujesz , ja co prawda nie miałam problemów z plecami a z nogami, nie mogłam chodzić w spódnicach! koszmarny upał - a ja w spodniach, gorąco mi było niemiłosiernie. Problem tkwił w moich łydkach, które de facto mogłabym ukryć pod długą spódnicą, ale tychże nie cierpię Dopiero w te wakacje odważyłam się założyć spódnice (długość w kolanko ), gdyż stan moich łydek sie poprawił
Wierzę ,że Tobie też się uda, tylko pamietaj o systematyczności!
Ja pleckom do sukienek robiłam makijaż bo zazwyczaj były w krostkach, gdyż byłam tuż przed okresem(a wtedy mnie super wysyfia), i tak na każdej "imprezie"
Stary 2005-08-24, 19:57   #2267
natii4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez qwerka
chciałabym mieć takie problemy jak wy... jaki dekolt, odsłonięte plecy, a ja mam na pleckach blizny po trądziku niektóre czerwone uzywam od niedawna acne derm i widze poprawę ale już się boję jak ja sę ubore nawet na półmetek (idę teraz do 2 kl. LO) odsłanianie nawet tych tylnych części ramion to nie dla mnie spaliłabym się ze wstydu gdzyby ktokolwiek się tym dowiedziła a co dopiero zobaczył!!) tyle jest pieknych sukienek! ale ja nie moge się pokazać z pleckami pewnie zrozumieć mnie może tylko osoba która ma podobne problemy bo przecież syty głodnego nie zrozumie a to jest dla mnie WIELKA udręka i kompleks..w ogóle nie noszę bluzek na ramiączkach ;(
Ja profilaktycznie nie zdecydowałam się na odsłonięte plecy,bo zawsze mi tam coś wyskoczy,ale za to miałam dekold dość odsłonięty Na dekoldzie też coś wyskoczyło przed studniówką,wiadomo nerwy,ale było OK.Zawsze możesz coś uszyć,będzie idealne dla Ciebie i zakryje to co ma zakryć,a pomysłów na kieckę szukaj tu.Wizażanki mają kolekcje zdjęć z rozmaitymi sukienkami

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

natii4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-24, 20:56   #2268
KASIAAO
Raczkowanie

GG do KASIAAO
Wink Dot.: WEsele

HEJ!! moje propozycje ponizej , ale obawiam sie ze moze za za lekkie jak na pazdziernik ale moze beda sie podobały pozdrawiam serdecznie i udanego zycze wesela!!
KASIAAO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-24, 20:58   #2269
KASIAAO
Raczkowanie

GG do KASIAAO
Wink Dot.: WEsele

i jeszcze jedna
KASIAAO jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-08-24, 21:00   #2270
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ksiezycowa_pyza
No wlasnie, sukienka mi się bardzi podoba, ale watpie, że przeszlaby w mojej szkole. Ja sobie upatrzylam takie cos...
ta jest super....gdybym mogla cofna czas do mojej studniowki na pewno bym takja wybrala!
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-24, 22:22   #2271
kaliope01
Raczkowanie

Może taki zestaw: ciemna spódnica, np. w długości za kolano (będziesz ją mogła ubrać potem na inne okazje) i do tego zamiast tuniki, która może Ciebie optycznie powiększyć, kup jakąś ładną bluzeczke na ramiączkach, może być błyszcząca dla urozmaicenia. Ja też nie mam idealnej figury i właśnie tak się ubieram na wesele kuzyna. Na wierzch zakładam białą marynarkę i jestem gotowa na zabawę. Pozdrawiam Poza tym to zależy co chciałabyś zakryć, a co pokazać.
kaliope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-25, 00:48   #2272
onentka
Raczkowanie

ta bajkowa sukienke bym odradzała - dobra do zdjecia a'la marylin monroe.
ale ogólnie przesadzacie z tym mówieniem o klasyce, skromności i czerni z bielą. nie te czasy, trzeba sie dostosowac do swojej szkoły. w mojej szkole, na 700 osob tylko jedna dziewczyna ładnie zaadaptowała klasykę - zauważyli ją i zapamiętali wszyscy. pozostałe dziewczyny się podublowały i pozlewały - bo co z tego ze miały rozne sukienki - jak obie miały gorset (czarny) i spodnice do kostek (czarna)? wyglądały nudno, a na gorsety narzekały (chodziły do toalety pooddychac ).
sukienek, ktore zapamietalam bylo sporo, ale dwa dobre pomysły, warte polecenia to:
-biała koszula pod sukienke, nie mam zdjecia, bo to musi byc odpowiednia sukienka, ale dziewczyna zgrala to swietne (skromnosc w dobrym stylu)
- sukienka, rozówa (!!!!), w dosyc jasnym rózu, z lejacego się szyfonu, w stylu lat 20 - z perłami zawiazanymi w supelek, strasznie dlugimi, delikatnymi obcasikami, i koczkiem
Ponadto jesli chcecie byc oryginalne to odradzam te wszystkie sukienki za kolano i bez ramiaczek co sa sliczne, i co je tu powklejałyscie - u mnie masa tego była...
i jeszcze - unikałabym swiecidelek, brylancikow, zazwyczaj wygladaja strasznie tandetnie. Jesli wam pasuja załozcie perły, dodają klasy.
I dobrze sie bawcie
onentka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-25, 07:04   #2273
futas84
Raczkowanie

Dot.: WEsele

Dzieki za fotki. Zielone sa ladne i ta ostania. czekam na wiecej propozycji ) a wesele powinno byc oki tz mam taka nadzieje

Edytowane przez futas84
Czas edycji: 2005-08-25 o 08:47
futas84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-25, 08:12   #2274
kaliope01
Raczkowanie

Może coś takiego...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sukienka3.jpg (16,5 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (17,1 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 43rwt6.jpg (37,3 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1079.jpg (37,5 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 148422.jpg (49,6 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg NMT0CAJ_mh.jpg (7,3 KB, 12 załadowań)
kaliope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-25, 08:36   #2275
manolita
Zakorzenienie

Sukienka calkiem ladna
Do tego czarne szpileczki , np. sandalki i inne czarne dodatki, i bedzie super

mój blog http://umanolity.blogspot.com/
manolita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-25, 08:44   #2276
madla
Rozeznanie

Sukienka jest bardzo ładna. Wyglądasz w niej nawet nieżle tyle tylko, że mam jedno małe ale...
Być może to takie złudzenie, być może się mylę... myślę, że powinnaś pomyśleć o cieniutkim, przezroczystym szalu, najlepiej w koloże zbliżonym do kokardy. Dlaczego? Wydaje mi się, że masz szerokie ramiona, który taki dekold uwypukla. Poza tym szal nadałby Tobie zwiewności, zmysłowości i elegancji.

To taka moja drobna sugestia.

Pozdrawiam
Stary 2005-08-25, 10:19   #2277
Mroofcia
Rozeznanie

Thumbs up Dot.: studniówka

PIĘKNA JEST TA SUKNIA, SZCZERZE MÓIĄĆ JA BYM SIĘ NAWET NIE WACHAŁA CZY JĄ ZAŁOŻYĆ, BO JEST PO PROSTU PRZEŚLICZNA

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-08-25, 10:32   #2278
Apiska
Zakorzenienie

JUż jest taki temacik ja go założyłam, może looknij tam
Ślub
: 28.09.2013r

41/40
Apiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-25, 10:42   #2279
Apiska
Zakorzenienie

Sa juz takie tematy...
Ślub

41/40
Stary 2005-08-25, 10:46   #2280
Apiska
Zakorzenienie

Dot.: Jaki strój na wesele?

Mam podobny zestawik w domku, ale jednak chciałabym sukienkę
Niebawem moze w mojej rodzinie pojawi się kolejne wesele i będę miec juz strój

Wydrukuje sobie te dwie sukieneczki, krótkie i pójdę do krawcowej i zobaczymy
Aa zapomniałam dodać że wesele jest 26 wrzesnia
Jak coś jeszcze znajdziecie to dajcie, interesują mnie tylko krótkie i niezbyt wydekoltowane
Aaaa czy będa pasowac butki na niskim obcasie? Nie chcę sie meczyć na wysokim :P
A chciałabym jeszcze dodać iż nie jestem zbyt szczupła w biodrach, natomiast talie mam wąską, dziwnie to wyglada. Załącze może swoje zdjęcie

http://img355.imageshack.us/my.php?image=ide4fh.jpg
Ślub

41/40

Edytowane przez Apiska
Czas edycji: 2005-08-26 o 15:33
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości