W CO SIĘ UBRAĆ NA ŚLUB I WESELE???????? - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2005-10-02, 22:38   #2551
_dagusia_
Raczkowanie

Dot.: studniówka

Cytat:
Napisane przez M_ija
wiem ze to jeszcze za wczesnie na podejmowanie decyzji o studniowkowej sukni
ale mam do Was pytanko czy pasuje ubrac taka sukienke na studniowke
wszyscy mi mowia ze jest ekstra i bedzie pasowac akle ja boje sie ze tak balowa suknie bede miała tylko ja
błagam pomózcie !!
piekna ta kiecusia . AM-ija, czy to jest suknia znaleziobna w necie czy mzoe kupiona gdzies w sklepie, albo uszyta. odp prosze@@@@@ moje gadu (zawsze niewidoczna) to 7406834
_dagusia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-02, 23:54   #2552
kruszyna17
Raczkowanie

studniówka

Wiem, że takich postów jest teraz bez liku- ale ja też mam pytanko. Czy mogłabym założyć taką sukienkę na swoją studniówkę?
Nie wiem czy nie jest za bardzo krzykliwa i czy to wypada?
Prosiłabym o rady.

Edytowane przez kruszyna17
Czas edycji: 2005-12-04 o 01:31
kruszyna17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-02, 23:57   #2553
kruszyna17
Raczkowanie

Jeżeli tak się ubiorę to czy profesorowie mogą patrzeć na mnie krzywym okiem?

Bo bardzo mi się na podoba- ale nie wiem czy wypada?

Czas edycji: 2005-10-05 o 16:04
Stary 2005-10-03, 01:47   #2554
luxek
Przyczajenie

Dot.: sandałki a rajstopy

eh wszystkie Panie mowia to samo...nie pasuje a ja pania nie jestem (wrecz przeciwnie ) i nie mam pojecia czemu tak sadzicie. jak najbardziej pasuja, mi sie taki zestaw bardzo podoba (oczywiscie nie jakies grube rajty bo to mogloby by byc smieszne) nie wiem w sumie dla kogo chcesz ladnie wygladac czy dla kobiet czy dla mezczyzn (ja zawsze jak wogole patrze sie w lustro to po to aby miec pewnosc ze plec przeciwna pomysli o mnie pozytywnie) ale jakby co to mezczyzna mowi ci LUZ...jak najbardziej cool zestaw
luxek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-03, 01:55   #2555
luxek
Przyczajenie

a chcialem tylko dodac ze nie patrze na jakies tam trendy (okropne slowo) czy inne bzdety w modzie tylko na swoj dosc wrazliwy estetyzm bo aptrzenie na mode jest dla mnie z natury poronione...rok temu kazda pani musiala miec buty z takim czubkiem: > i tylko to bylo piekne a dzis tylko taki czubek: ) . chyba tylko czubki sie do tego stosuja albo ludzie ktorzy kompletnie nie maja swojego gustu ani stylu....sorki za takie wtracenie w tym temacie ;-)
Stary 2005-10-03, 08:35   #2556
euphemia
Raczkowanie

Myślę, że możesz założyć rajstopy. Gołe nogi o tej porze roku mogą bardziej razić i zwracać uwagę. Kabaretki mogą lekko "gryźć" się z tak cienką i delikatną sukienką. Ja bym stawiała na maksymalnie cienkie, cieliste rajstopy z lycrą bez wzmocnień na palcach. Rajstopy mają też różne szwy na palcach, więc kupując, zwróć uwagę, aby były jak najcieńsze. Nakładając rajstopy spróbuj umieścić szew pod palcami stóp, tak aby nie było go widać. Powinno wyglądać OK.

A tak w ogóle to optowałabym za tym, żeby na ślub pójść w czymś innym, a później się przebrać. Nie wiem tylko, czy będziesz miała do tego odpowiednie warunki np. czy będziesz samochodem, w którym możesz schować przebranie itp.
euphemia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-03, 08:44   #2557
aleksandra_119
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez MSN do aleksandra_119

Hmmm... Rzeczywiscie sukienka jest krzyklikwa i wyzywajaca, zarowno ze wzgledu na kroj, jak i na kolor. Jest tez bardzo ladna. Z jednej strony profesorowie moga patrzec nieprzychylnym okiem, a z drugiej studniowka to Wasza noc Na Twoim miejscu sprobowalabym jednak znalezc inna sukienke, rownie ladna, seksowna, ale mniej wyzywajaca.

aleksandra_119 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-03, 09:29   #2558
manila.sosil
Rozeznanie

ale kup sobie tę sukienkę na bal maturalny już po maturze
a sukienka śliczna... może być jednak uważana za wyzywającą... po co się narażać komuś... wiesz, różni są Ci nauczyciele...

a taka sukienka zawsze w domu się przyda
manila.sosil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-03, 09:34   #2559
Shandusia
Wtajemniczenie

GG do Shandusia

sukienka śliczna,zwłaszcza jeśli ktoś ma super figurę będzie wyglądała rewelacyjnie ale na studniówkę zarówno kolor jak i krój sa chyba nieodpowiednie... w sumie to nie Twoi nauczyciele poprawiają nową maturę,ale zostało jeszcze 100 dni
Shandusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-03, 09:47   #2560
Roxy
Rozeznanie

Ladna i sexowna sukienka, ale mysle, ze nie bedzie dobra na studniowke... (to samo pytanie moglas zadac w pierwszym watku poswieconym wlasnie sukienkom....) pzdr.
Roxy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-03, 10:50   #2561
lain
Zakorzenienie

za bardzo krzykliwa?? nieee
u mnie jedna dziewczyna byla w sukience z takim samym dekoltem (tylko bez tego polaczenia, wiec czasem jej biust wychodzil ), plecow w ogole nie miala - kontynuacja sukienki zaczynala sie lekko nad tylkiem i co? i nic tanczyla poloneza z dyrektorem szkoly. z drugiej strony chodzilam do baaaardzo tolerancyjnego liceum, wiec to juz zalezy od twojej szkoly
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-03, 11:21   #2562
Kavala
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez luxek
eh wszystkie Panie mowia to samo...nie pasuje a ja pania nie jestem (wrecz przeciwnie ) i nie mam pojecia czemu tak sadzicie. jak najbardziej pasuja, mi sie taki zestaw bardzo podoba (oczywiscie nie jakies grube rajty bo to mogloby by byc smieszne) nie wiem w sumie dla kogo chcesz ladnie wygladac czy dla kobiet czy dla mezczyzn (ja zawsze jak wogole patrze sie w lustro to po to aby miec pewnosc ze plec przeciwna pomysli o mnie pozytywnie) ale jakby co to mezczyzna mowi ci LUZ...jak najbardziej cool zestaw
Czy to nie nasz znajomy specjalista od damskich rajstop z poprzednich zamknietych już wątków. Uparty jest.
Kavala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-03, 11:47   #2563
Hisoka
Zakorzenienie

GG do Hisoka

ja już chcesz dużo odłaniać to wybrałabym raczej odsłonięcie pleców...poza tym moim zdaniem sukienka niezbyt pasuje na studniówkę.Po pierwsze kolor-nie pasuje na taką uroczystość,a po drugie krój-tym bardziej,że potem nauczycieli, którzy cię tak widzą spotkasz w komisji na ustnej.
Hisoka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-03, 12:16   #2564
Kavala
Rozeznanie

Wybierz taką sukienkę żebyś sama nie czuła się skrępowana. Nie będziesz się dobrze bawiła w sukience myśląc czały czas co powiedza nauczyciele czy koledzy. Musisz czuć się w niej swobodnie.
Kavala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-03, 12:23   #2565
dzindrzej
BAN stały

Ja na studniówce miałam taką sukienkę, nieststy na tym zdjęciu nie widać jej całego uroku. 1 zdjęcie to zbliżenia materiału. Sukienka rozszeżała się ku dołówi. Z dołu wystawała czarna siateczka. mi się ogólenie bardzo podobała skromna i delikatna.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg JA.jpg (21,9 KB, 77 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg JA1.jpg (11,7 KB, 235 załadowań)
dzindrzej jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-10-03, 12:26   #2566
ewka.mnk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez euphemia
(...) A tak w ogóle to optowałabym za tym, żeby na ślub pójść w czymś innym, a później się przebrać. Nie wiem tylko, czy będziesz miała do tego odpowiednie warunki np. czy będziesz samochodem, w którym możesz schować przebranie itp.
Też myślę, że to byłoby najlepsze wyjście.
W tym przypadku, do takiego stroju, rajstopy nie pasują, kabaretki tym bardziej (za delikatna kreacja). Lecz jeśli naprawdę nie bedziesz miała wyjścia, to wybierz rajstopki jak najmniej widoczne, a na weselu zawsze możesz je ściągnąć.

ewka.mnk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-03, 12:33   #2567
ewka.mnk
Wtajemniczenie

Wszystko zalezy od Twojej szkoły, sama musisz ocenić, czy wypada, czy nie.
W moim liceum była napradę duuuża tolerancja jeśli chodzi o stroje i fryzury, więc ja nie miałabym oporów, żeby się w nią ubrać.
Jeśli masz się źle czuć, z powodu nieprzyjemnych komentarzy ze strony nauczycieli (i kolezanek?), to wybierz coś innego.

Stary 2005-10-03, 13:14   #2568
gaga87
Zakorzenienie

Ja sama czulabym sie chyba skrepowana, to zalezy od Ciebie, ale tez od stosunku nauczycieli Twojej szkoly do takich spraw. Ja wiem, ze u mnie w szkole raczej profesorowie by sie nie czepiali, ale juz w szkole u mojej kolezanki napewno tak.

etorebkowy kod się zmył
gaga87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-03, 13:15   #2569
pannaM
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dzindrzej
Ja na studniówce miałam taką sukienkę, nieststy na tym zdjęciu nie widać jej całego uroku. 1 zdjęcie to zbliżenia materiału. Sukienka rozszeżała się ku dołówi. Z dołu wystawała czarna siateczka. mi się ogólenie bardzo podobała skromna i delikatna.
śliczną miałaś tą sukienkę mogłabyś zdradzić czy była szyta czy w jakimś konkretnym skepie kupiona?? ja chciałabym właśnie sukienke skromną ale jednoczesnie elegancka i uroczą w takim style, tylko jeszcze nie wiem gdzie szukać takich sukienek :/
pannaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-03, 13:38   #2570
nicedream
Raczkowanie

Zgadzam sie z poprzednimi komentarzami. Wydaje mi sie, że na studniówkę nie bardzo się nadaje, choć uważam, że jest ładna. Osobiście czułabym się skrępowana. To jednak w pewnym sensie oficjalna impreza. No i faktycznie sama musisz sobie odpowiezieć na pytanie czy Twoja szkółka jest tolerancyjna. Moja nie była! Koleżanki w odważniejszych sukienkach usłyszały niefajne komentarze od kilku nauczycielek.

nicedream jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-03, 13:39   #2571
dzindrzej
BAN stały

Sukienkę kupiłam w sklepie CAMAIEU. Nie chciałam szyć, ponieważ nie wiedziałabym do końca jak będzie końcowy efekt. Wolę coś jak od razu widać, niż tak troszkę kupywać kota w worku
Stary 2005-10-03, 16:24   #2572
dzindrzej
BAN stały

A to jeszcze jedno zdjęcie mojej sukienki. Troche lepsze niż te wcześniejsze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ja w sukience.jpg (6,1 KB, 289 załadowań)
Stary 2005-10-03, 19:38   #2573
lain
Zakorzenienie

a ja uwazam, ze kazda sukienka pasuje na studniowke - w koncu to tylko studniowka, dla mnie nie byla niczym wyjatkowym u mnie na studniowce bylo bardzo roznorodnie: byly balowe suknie, skromne sukienki, spodnice + bluzki, a nawet 2 dziewczyny ubraly sie w sukienki jak z epoki (takie jakby skromne sukienki ze sredniowiecza - taki byl ich styl). niestety nie mam na kompie zdjec , a chetnie pokazalabym ze studniowka to nie tylko powazna suknia, a na prawde fajne, roznorodne kreacje bardziej i mniej wystrzalowe jezeli masz pewnosc, ze nie zostaniesz przez kolezanki zjechana z gory na dol ze wzgledu na stroj to smialo wybieraj co ci sie tylko podoba. u mnie w szkole panowala szeroko pojeta tolerancja - na codzien bylo kolorowo i niebanalnie, wiec studniowka nie mogla sie roznic
lain jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-10-03, 19:46   #2574
pannaM
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dzindrzej
A to jeszcze jedno zdjęcie mojej sukienki. Troche lepsze niż te wcześniejsze
jeszcze raz powiem - jest sliczna, mam nadzieje ze w tym roku znajde coś podobnego chciałam taką czekoladowa ale ostatnio wszyscy chcą mieć czekoladowe więc chyba zrezygnuje z tego koloru

a mozesz mi jeszcze powiedziec, kiedy zaczęłaś polowanie na sukienke?? zastanawiam sie kiedy w sklepach bedzie sie można spodziewać sukienek tego typu
pannaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-03, 21:29   #2575
allicjaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pannaM
a mozesz mi jeszcze powiedziec, kiedy zaczęłaś polowanie na sukienke?? zastanawiam sie kiedy w sklepach bedzie sie można spodziewać sukienek tego typu
Ja w zeszłym roku w grudniu byłam na polowaniu i nic nie było w sklepach Nawet żadnej znośnej sukienki... A co tu mówić o wymarzonym fasonie, kolorze itp.
allicjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-04, 02:10   #2576
luxek
Przyczajenie

nie Kavala to nie ON. pisze pierwszy raz i juz zaluje...zawsze uwazalem kobiety za ignorantki ale mailem nadzieje ze sie myle. moze bys przynajmniej nie byla taka "bystra" i odrazu z gory moglabys nie uznawac swoich domyslow za prawdziwe (tak wiem kobiety wszystko wiedza najlepiej i maja ten instynkt....) poprstu albo trzeba przytakiwac albo zostawic Was w waszym ograniczonym swiecie (nie chodzi mi tu o jakies ograniczenie umyslowe tylko pogladowe)...przkre...i szkoda, ale uczestniczac w forach meskich cieszymy sie jak kobieta zabiera glos...widac kobiety maja inaczej
Stary 2005-10-04, 10:33   #2577
ewka.mnk
Wtajemniczenie

Luxek, nie uogólniaj! Ja szanuję Twoje zdanie i zawsze bardzo chętnie czytam wypowiedzi mężczyzn na tym forum. Także Luxek, chyba nie pozwolisz, żeby jeden post aż tak znichęcił Cie do dalszej dyskusji?

Stary 2005-10-04, 18:20   #2578
natalli
Zadomowienie

GG do natalli
Talking Dot.: studniówka

ja tez chętnie bym poszła jece raz na studniówke .... ja miałam taką sukienke ta niższa dziewcyna to moja kumpela..większość lasek miała gorsety i do tego spódnice ...

Edytowane przez natalli
Czas edycji: 2005-10-05 o 21:11
natalli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-04, 21:21   #2579
Roxy
Rozeznanie

Natalli sliczna mialas sukienke... ta wstazka nadaje jej takiej delikatnosci i kobiecosci... sliczna... moze kiedys wykorzystam
Roxy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-05, 14:06   #2580
kruszyna17
Raczkowanie

Hey! Dzięki za rady Wiecie- jednak nie pójdę w tej sukience na studniówkę. Znalazłam inną, chyba bardziej odpowiednią . W końcu mam jeszcze dużo czasu, nie? Ale dzięki za wszystkie komenty

Czas edycji: 2005-10-05 o 23:40
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości