|
|
#2551 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: studniówka
Cytat:
|
|
|
|
|
#2552 |
|
Raczkowanie
|
studniówka
Wiem, że takich postów jest teraz bez liku- ale ja też mam pytanko. Czy mogłabym założyć taką sukienkę na swoją studniówkę?
Nie wiem czy nie jest za bardzo krzykliwa i czy to wypada? Prosiłabym o rady.
Edytowane przez kruszyna17 Czas edycji: 2005-12-04 o 01:31 |
|
|
|
#2553 |
|
Raczkowanie
|
Jeżeli tak się ubiorę to czy profesorowie mogą patrzeć na mnie krzywym okiem?
Bo bardzo mi się na podoba- ale nie wiem czy wypada?
Edytowane przez kruszyna17 Czas edycji: 2005-10-05 o 16:04 |
|
|
|
#2554 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: sandałki a rajstopy
eh wszystkie Panie mowia to samo...nie pasuje a ja pania nie jestem (wrecz przeciwnie
) i nie mam pojecia czemu tak sadzicie. jak najbardziej pasuja, mi sie taki zestaw bardzo podoba (oczywiscie nie jakies grube rajty bo to mogloby by byc smieszne) nie wiem w sumie dla kogo chcesz ladnie wygladac czy dla kobiet czy dla mezczyzn (ja zawsze jak wogole patrze sie w lustro to po to aby miec pewnosc ze plec przeciwna pomysli o mnie pozytywnie) ale jakby co to mezczyzna mowi ci LUZ...jak najbardziej cool zestaw
|
|
|
|
#2555 |
|
Przyczajenie
|
a chcialem tylko dodac ze nie patrze na jakies tam trendy (okropne slowo) czy inne bzdety w modzie tylko na swoj dosc wrazliwy estetyzm
bo aptrzenie na mode jest dla mnie z natury poronione...rok temu kazda pani musiala miec buty z takim czubkiem: > i tylko to bylo piekne a dzis tylko taki czubek: ) . chyba tylko czubki sie do tego stosuja albo ludzie ktorzy kompletnie nie maja swojego gustu ani stylu....sorki za takie wtracenie w tym temacie ;-)
|
|
|
|
#2556 |
|
Raczkowanie
|
Myślę, że możesz założyć rajstopy. Gołe nogi o tej porze roku mogą bardziej razić i zwracać uwagę. Kabaretki mogą lekko "gryźć" się z tak cienką i delikatną sukienką. Ja bym stawiała na maksymalnie cienkie, cieliste rajstopy z lycrą bez wzmocnień na palcach. Rajstopy mają też różne szwy na palcach, więc kupując, zwróć uwagę, aby były jak najcieńsze. Nakładając rajstopy spróbuj umieścić szew pod palcami stóp, tak aby nie było go widać. Powinno wyglądać OK.
A tak w ogóle to optowałabym za tym, żeby na ślub pójść w czymś innym, a później się przebrać. Nie wiem tylko, czy będziesz miała do tego odpowiednie warunki np. czy będziesz samochodem, w którym możesz schować przebranie itp. |
|
|
|
#2557 |
|
Zadomowienie
|
Hmmm... Rzeczywiscie sukienka jest krzyklikwa i wyzywajaca, zarowno ze wzgledu na kroj, jak i na kolor. Jest tez bardzo ladna. Z jednej strony profesorowie moga patrzec nieprzychylnym okiem, a z drugiej studniowka to Wasza noc
Na Twoim miejscu sprobowalabym jednak znalezc inna sukienke, rownie ladna, seksowna, ale mniej wyzywajaca.
|
|
#2558 |
|
Rozeznanie
|
ale kup sobie tę sukienkę na bal maturalny już po maturze
![]() a sukienka śliczna... może być jednak uważana za wyzywającą... po co się narażać komuś... wiesz, różni są Ci nauczyciele... a taka sukienka zawsze w domu się przyda
|
|
|
|
#2559 |
|
Wtajemniczenie
|
sukienka śliczna,zwłaszcza jeśli ktoś ma super figurę będzie wyglądała rewelacyjnie
ale na studniówkę zarówno kolor jak i krój sa chyba nieodpowiednie... w sumie to nie Twoi nauczyciele poprawiają nową maturę,ale zostało jeszcze 100 dni
|
|
|
|
#2560 |
|
Rozeznanie
|
Ladna i sexowna sukienka, ale mysle, ze nie bedzie dobra na studniowke...
(to samo pytanie moglas zadac w pierwszym watku poswieconym wlasnie sukienkom....) pzdr. |
|
|
|
#2561 |
|
Zakorzenienie
|
za bardzo krzykliwa?? nieee
![]() u mnie jedna dziewczyna byla w sukience z takim samym dekoltem (tylko bez tego polaczenia, wiec czasem jej biust wychodzil ), plecow w ogole nie miala - kontynuacja sukienki zaczynala sie lekko nad tylkiem i co? i nic tanczyla poloneza z dyrektorem szkoly. z drugiej strony chodzilam do baaaardzo tolerancyjnego liceum, wiec to juz zalezy od twojej szkoly
|
|
|
|
#2562 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2563 |
|
Zakorzenienie
|
ja już chcesz dużo odłaniać to wybrałabym raczej odsłonięcie pleców...poza tym moim zdaniem sukienka niezbyt pasuje na studniówkę.Po pierwsze kolor-nie pasuje na taką uroczystość,a po drugie krój-tym bardziej,że potem nauczycieli, którzy cię tak widzą spotkasz w komisji na ustnej.
|
|
|
|
#2564 |
|
Rozeznanie
|
Wybierz taką sukienkę żebyś sama nie czuła się skrępowana. Nie będziesz się dobrze bawiła w sukience myśląc czały czas co powiedza nauczyciele czy koledzy. Musisz czuć się w niej swobodnie.
|
|
|
|
#2565 |
|
BAN stały
|
Ja na studniówce miałam taką sukienkę, nieststy na tym zdjęciu nie widać jej całego uroku. 1 zdjęcie to zbliżenia materiału. Sukienka rozszeżała się ku dołówi. Z dołu wystawała czarna siateczka. mi się ogólenie bardzo podobała skromna i delikatna.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2566 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W tym przypadku, do takiego stroju, rajstopy nie pasują, kabaretki tym bardziej (za delikatna kreacja). Lecz jeśli naprawdę nie bedziesz miała wyjścia, to wybierz rajstopki jak najmniej widoczne, a na weselu zawsze możesz je ściągnąć.
|
|
#2567 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystko zalezy od Twojej szkoły, sama musisz ocenić, czy wypada, czy nie.
W moim liceum była napradę duuuża tolerancja jeśli chodzi o stroje i fryzury, więc ja nie miałabym oporów, żeby się w nią ubrać. Jeśli masz się źle czuć, z powodu nieprzyjemnych komentarzy ze strony nauczycieli (i kolezanek?), to wybierz coś innego.
|
#2568 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sama czulabym sie chyba skrepowana, to zalezy od Ciebie, ale tez od stosunku nauczycieli Twojej szkoly do takich spraw. Ja wiem, ze u mnie w szkole raczej profesorowie by sie nie czepiali, ale juz w szkole u mojej kolezanki napewno tak.
|
|
|
|
#2569 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mogłabyś zdradzić czy była szyta czy w jakimś konkretnym skepie kupiona?? ja chciałabym właśnie sukienke skromną ale jednoczesnie elegancka i uroczą w takim style, tylko jeszcze nie wiem gdzie szukać takich sukienek :/
|
|
|
|
|
#2570 |
|
Raczkowanie
|
Zgadzam sie z poprzednimi komentarzami. Wydaje mi sie, że na studniówkę nie bardzo się nadaje, choć uważam, że jest ładna. Osobiście czułabym się skrępowana. To jednak w pewnym sensie oficjalna impreza. No i faktycznie sama musisz sobie odpowiezieć na pytanie czy Twoja szkółka jest tolerancyjna. Moja nie była! Koleżanki w odważniejszych sukienkach usłyszały niefajne komentarze od kilku nauczycielek.
|
|
|
|
#2571 |
|
BAN stały
|
Sukienkę kupiłam w sklepie CAMAIEU. Nie chciałam szyć, ponieważ nie wiedziałabym do końca jak będzie końcowy efekt. Wolę coś jak od razu widać, niż tak troszkę kupywać kota w worku
|
|
|
|
#2572 |
|
BAN stały
|
A to jeszcze jedno zdjęcie mojej sukienki. Troche lepsze niż te wcześniejsze
|
|
|
|
#2573 |
|
Zakorzenienie
|
a ja uwazam, ze kazda sukienka pasuje na studniowke - w koncu to tylko studniowka, dla mnie nie byla niczym wyjatkowym
u mnie na studniowce bylo bardzo roznorodnie: byly balowe suknie, skromne sukienki, spodnice + bluzki, a nawet 2 dziewczyny ubraly sie w sukienki jak z epoki (takie jakby skromne sukienki ze sredniowiecza - taki byl ich styl). niestety nie mam na kompie zdjec , a chetnie pokazalabym ze studniowka to nie tylko powazna suknia, a na prawde fajne, roznorodne kreacje bardziej i mniej wystrzalowe jezeli masz pewnosc, ze nie zostaniesz przez kolezanki zjechana z gory na dol ze wzgledu na stroj to smialo wybieraj co ci sie tylko podoba. u mnie w szkole panowala szeroko pojeta tolerancja - na codzien bylo kolorowo i niebanalnie, wiec studniowka nie mogla sie roznic
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2574 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chciałam taką czekoladowa ale ostatnio wszyscy chcą mieć czekoladowe więc chyba zrezygnuje z tego koloru ![]() a mozesz mi jeszcze powiedziec, kiedy zaczęłaś polowanie na sukienke?? zastanawiam sie kiedy w sklepach bedzie sie można spodziewać sukienek tego typu
|
|
|
|
|
#2575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet żadnej znośnej sukienki... A co tu mówić o wymarzonym fasonie, kolorze itp.
|
|
|
|
|
#2576 |
|
Przyczajenie
|
nie Kavala to nie ON. pisze pierwszy raz i juz zaluje...zawsze uwazalem kobiety za ignorantki ale mailem nadzieje ze sie myle. moze bys przynajmniej nie byla taka "bystra" i odrazu z gory moglabys nie uznawac swoich domyslow za prawdziwe (tak wiem kobiety wszystko wiedza najlepiej i maja ten instynkt....) poprstu albo trzeba przytakiwac albo zostawic Was w waszym ograniczonym swiecie (nie chodzi mi tu o jakies ograniczenie umyslowe tylko pogladowe)...przkre...i szkoda, ale uczestniczac w forach meskich cieszymy sie jak kobieta zabiera glos...widac kobiety maja inaczej
|
|
|
|
#2577 |
|
Wtajemniczenie
|
Luxek, nie uogólniaj! Ja szanuję Twoje zdanie i zawsze bardzo chętnie czytam wypowiedzi mężczyzn na tym forum. Także Luxek, chyba nie pozwolisz, żeby jeden post aż tak znichęcił Cie do dalszej dyskusji?
|
#2578 |
|
Zadomowienie
|
ja tez chętnie bym poszła jece raz na studniówke
.... ja miałam taką sukienke ta niższa dziewcyna to moja kumpela..większość lasek miała gorsety i do tego spódnice ...
Edytowane przez natalli Czas edycji: 2005-10-05 o 21:11 |
|
|
|
#2579 |
|
Rozeznanie
|
Natalli sliczna mialas sukienke... ta wstazka nadaje jej takiej delikatnosci i kobiecosci... sliczna... moze kiedys wykorzystam
![]()
|
|
|
|
#2580 |
|
Raczkowanie
|
Hey! Dzięki za rady
. W końcu mam jeszcze dużo czasu, nie? Ale dzięki za wszystkie komenty
Edytowane przez kruszyna17 Czas edycji: 2005-10-05 o 23:40 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:03.

Na Twoim miejscu sprobowalabym jednak znalezc inna sukienke, rownie ladna, seksowna, ale mniej wyzywajaca.

Nawet żadnej znośnej sukienki...
A co tu mówić o wymarzonym fasonie, kolorze itp.