W CO SIĘ UBRAĆ NA ŚLUB I WESELE???????? - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2005-10-11, 18:59   #2641
takasobieania
Zadomowienie

GG do takasobieania
Dot.: Kolorystyczne wersje studniówkowych kreacji ;D

Cytat:
Napisane przez Cinderela
Hej dziewczyny a co myślicie o tych sukienkach, słyszałam że dziewczyny były w niebieskich i różowych sukienkach ale było ich mało ( przynajmniej sie wyrózniały ). Nie wiem czy wypada pójść w takiej żółto- złotej na studniówke ewentualnie podoba mi sie ta różowa. Nie chce mieć bordowej czy czarnej z gorsetem jak cała sala co o tym myslicie?
u mnie na studniówce było duużo sukienek złotych, a jak sie okazało - mało czarnych. W mojej klasie (30 dziewczyn) tylko 1!

moje obrazki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=117813
takasobieania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-11, 19:15   #2642
czarownicagosia
Zakorzenienie

GG do czarownicagosia

Cytat:
Napisane przez takasobieania
u mnie na studniówce było duużo sukienek złotych, a jak sie okazało - mało czarnych. W mojej klasie (30 dziewczyn) tylko 1!
Zdziwilam sie

czarownicagosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-11, 20:31   #2643
usmiechaj_sie
Przyczajenie

Tunika+spodnie=studniówka ?

Widzę, że jest wiele studniówkowych tematów, ale nie znalazłam nic, co by zaspokoiło moją ciekawość. Szukam oczywiście pomysłu na studniówkę.
Nie ukrywam, jestem gruba i niewysoka (167cm, ok 70 kg- podobno nie widać tej wagi :P ). Nie mam pojęcia, jakie sukienki, zestawy byłyby najlepsze dla mojej "figury". Nóżki, do najszczuplejszych raczej nie należą (chociaż podobno proporcjonalne do reszty ciała)... Z doświadczeń innych koleżanek wiem, że długie, balowe suknie, może i ładne, ale sprawdzają się tylko podczas poloneza. Pomyślałam więc o spodniach... Wiadomo, że muszą być połączone z czymś, co "nadrobi" brak sukienki. Lubię nosić tuniki, nie wyglądam w nich najgorzej (:P)... Naprawdę nie mam pojęcia czy to dobry pomysł, tym bardziej, że nie znalazłam wielu eleganckich tunik (czy sukienek, które można nosić jako tuniki). Jestem ciekawa waszych komentarzy i opinii...
usmiechaj_sie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-11, 20:32   #2644
M@yk@20
Zadomowienie

GG do M@yk@20

....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg suk1.JPG (6,4 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg suki2.JPG (10,8 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sukienka!.jpg (17,1 KB, 28 załadowań)
Stary 2005-10-11, 20:43   #2645
Ivon.a
Wtajemniczenie

GG do Ivon.a

Cytat:
Napisane przez Cinderela
Hej dziewczyny a co myślicie o tych sukienkach, słyszałam że dziewczyny były w niebieskich i różowych sukienkach ale było ich mało ( przynajmniej sie wyrózniały ). Nie wiem czy wypada pójść w takiej żółto- złotej na studniówke ewentualnie podoba mi sie ta różowa. Nie chce mieć bordowej czy czarnej z gorsetem jak cała sala co o tym myslicie?
Oczywiście że wypada. I to bardzo. Ja swoją studniówkę miałam chyba7-8 lat temu, wtedy nawet nie było słychać o jakichś spódnicach z gorsetami. Panowała wszechobecna czerń i granat.Tylko jedna dziewczyna była bodajże w czerwieni. Ja miałam czarną ,koronkową sukienkę.Żałuję że nie zaszalałam, ech
Dla mnie różowa bomba. Zresztą wszystkie są super.
Stary 2005-10-11, 20:44   #2646
Queen_Mary
Raczkowanie

Smile Dot.: Tunika+spodnie=studniówka ?

Nie widzę złej strony w tym pomyśle! To ma szanse być w dodatku oryginalne!
Queen_Mary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-11, 20:47   #2647
takasobieania
Zadomowienie

GG do takasobieania

Cytat:
Napisane przez M@yk@20
....
żółta wyszła suuper

moje obrazki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=117813
takasobieania jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-10-11, 21:53   #2648
natuska17
Zakorzenienie

Dot.: studniówka

No właśnie, biała może się kojarzyć ze ślubem. Próbuję sobie wyobrazić tę kieckę w innym kolorku, ale wydaje mi się, że w żadnym innym nie będzie tak fajna. Może jakiś blady, brudny róż? I pewnie problem ze zdobyciem materiału by był. Nie wiem
Chicka, ta Twoja jest boska, no ale ten rozporek trzebaby przykrócić choć to on najwięcej uroku tym sukienkom dodaje. Przy okazji dorzucam pare perełek jakie znalazłam w necie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Albania.jpg (17,2 KB, 152 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Colombia.jpg (18,3 KB, 110 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Peru.jpg (16,8 KB, 121 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Philippines.jpg (16,4 KB, 140 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SouthAfrica.jpg (14,9 KB, 134 załadowań)

natuska17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-12, 10:39   #2649
allicjaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chicka
Oj..ja nie znosze jak coś sobie upatrze w sklepie, a ktoś mi to wykupuje!heh.
Co do rozporka to właśnie wiem że duży troszkie szczerze to ja nie lubię wogle długich sukienek,a co dopiero jakby miała być długa i bez rozporka jeszcze ale coś pomyślę żeby go zmniejszyć troszkę ;> no chyba, że inną sukienke wypatrze gdzieś zdecydowanie nie chce w sklepie kupować, bo jak przyjdę na studniówkę i zobaczę na kimś taką samą..................... ehh
Hih, teraz mam pewność, że pozostałych 10 dziewczyn w mojej klasie nie miałoby takiej samej, bo to była kurczę jedna jedyna A tak przynajmniej to jedno miałabym z głowy... gdyby wisiała u mnie w szafie...
allicjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-12, 10:58   #2650
usmiechaj_sie
Przyczajenie

Dot.: Tunika+spodnie=studniówka ?

Znalazłam wczoraj na forum taką sukienkę: http://www.wizaz.pl/forum/attachment...hmentid=184005
Może nieźle wyglądałaby tunika na ten wzór (trochę krótsza) z czarnymi spodniami..?
Stary 2005-10-12, 11:09   #2651
Masza_20
Raczkowanie

Znalazlam cos takiego w watki ze strojami wizytowymi. Nie wiem czy akurat o cos takiego ci chodzilo, ale moze bedzie inspirujace. Pozdrawiam i zycze powodzenia.
Masza_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-12, 17:45   #2652
kamolek
Raczkowanie

Karamba... mi tez sie kwiatki duzo duzo bardziej podobaja, ale nie musisz z nich rezygnowac, ani tez placic kupe kasy za ich malowanie od czego sa pasmanterie? W pasmanterii na pewno znajdziesz duzy wybor roznych roznistych wzorow kwiatowych (gotowych do przyklejenia, przyszycia, przyprasowania). Musisz tylko tam zajrzec powodzenia!
kamolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-12, 17:48   #2653
karamba
Rozeznanie

W pełni rozumiem Twoją niechęc do bordowych/czarnych spódnic typu beza i gorsetów z których wszysko się wylewa!
Myśle, że pomysł innego arantu kolorystycznego jst jak najbardziej dobry!
Hmm no dziewczyny mówiły, że u nich pojawiały się różowe sukienki, ale przyznam że ja ni słyszałam o żółtych !
Miałabyś 100% pewność, że nikt nie będzie miał nawet podobnej
Kolor rzeczywiście nietypowy i dlatego proponuje, żeby sama sukienka była raczej prosta i skormna jesli byś się na taki zdecydowała!

Jeśli chodzi o tą kieckę która jest zamieszczona na początku watku<moja wymarzona > to wiem, że kilka z Was było nią też zainteresowamych!
Kontaktowalam się już z krawcową i powiedziała, że może mi ją uczyć ze zdjęcia za okoła 60-70zł co mnie mile zaskoczyło musze powiedzieć!
Oczywiście dochodzi jeszcze kwestia materiału, ale nie mam pojęcia ile taki może kosztowac... 150- 200zł? Jak myślicie?
Lepiej sie odezwijcie, bo nie dam wykrojów!
karamba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-12, 18:13   #2654
karamba
Rozeznanie

Jeszcze odnośnie kwestii żółto-złotej sukienki: myśle, że fajnei by pasowała osobie o ciemniejszej karnacji<ale tu jak wiadomo można zawsze coś pokombinować > i ciemnych włosach<w każdym razie nie bardzo jasnych blond>!

Hmm no fakt Kamolek! Jakoś o tym nie pomyślałam!
Wolałabym żeby ni nie było przyszyte na materiał <bo będzie taki gładki, błyszczący> no i szkoda by mi było ją popsuć <wiesz zawsze jakieś ryzyko jest ze sie źle przprasuje albo głupio będzie wyglądało ;/>. Ja nie mam żadnego doświadczenia w tej kwestii <!!!>, ale skoro mówisz, że jest taka opcja to na pewno przy pierwszym spotkaniu z krawcową spytam się co by mi w tej kwestii doradziła!
Czy jesli czegoś sie dowiem aprops kwiatków to mam mówić?
Któraś z Was jest tak na poważnie rozważa tą sukienkę?

Jeszcze mam trzy pytania nie koniecznie związane z nazwą wątku, ale mam nadzieje, że mimo wszystko mi odpowiecie!
1) Jaką figurę powinna mieć dziewczyna, która chce się zdecydowac właśnie na taką sukienkę<lub ogólnie tego typu>?
wysoka, szczupła, długie nogi chyba najlepiej...?

2) Wznawiam pytanie o kwiatek we włosach! Badzo pasuje do stylu całego ubioru i bardzo mi się ten pomysł podoba, ale nie wem czy pasuje na studniówkę i czy bym nie wyglądała śmiesznie przy dziewczynach w misternych kokach obwieszonych kilogramami połyskującej biżuterii?

3) Wznawiam pytanie o paletę kolorystyczną dostępnych materiałów! Może my tu tak gadamy a okaże się, że mamy np.5 kolorów do wyboru?!

Z góry wielkie dzięki za odpowiedzi
karamba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-12, 18:32   #2655
Cinderela
Przyczajenie

Karamba ok 200 zl -spoko! Ja własnie też najbardziej chce tą pierwszą
sukienke pewnie w sklepach takich nie ma, wiec będę musiała uszyć Ja mam raczej jasna karnacje i włosy blond (takie złote), ale ta aktorka też ma jasne włosy i bardzo jej to pasuje. Tylko 3 razy pójde na solarium troche brązowego pudru na ramiona i będzie dobrze bo inaczej to będe wygladać blado Aha właśnie do tego pasowałaby jasna biżuteria np. perły czy czarna np. kolia ?? A i do jasnych włosków jakie spineczki?? Dla kontrastu np. czarny kwiat czy jasne kwiatuszki?? Mi sie najbardziej podoba ta fryzurka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Hair6.jpg (77,9 KB, 22 załadowań)
Cinderela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-12, 19:37   #2656
Fasolka87
Raczkowanie

Natuska17... A mnie ta pomaranczowa perełka wpadła w oczko....Jush niestety nie licze ze bede miała ta fioletowa sukieneczke ktora sobie wypatrzyłam i ktora jush wam pokazałam...A co myslicie o tej pomaranczowej?? Tylko moze w innym kolorze??:P...W jakim?:PP Ja chyba oszaaaleje i nic nie znajde dla siebie Ale niepoddajemy sie....szukamy dalej
Fasolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-12, 19:43   #2657
Fasolka87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez M_ija
Ja jestem z tej samej szkoły co ta dziewczyna w fioletowej sukience (moja kumpela)
tez mam w tym roku styudniówke i nie wiem co założyc .
Ta fioletowa jest fajna, ona ją sobie szyła ale duzo zapłaciła za materiał. ?
Mam pytanko....bo chyba za bardzo sie nato sukienke uparłam:PP Czy ta twoja kolezanka ma ja jeszcze?:P Bo ja KCEEeeee ja miec:P Jakbys mogła to spytaj sie czy by mi jej nie odsprzedała:P Moje gg jak cosik to 2 6 7 1 0 3 8 ... :PP Z gory dziekuje za odp
Fasolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-12, 21:18   #2658
natuska17
Zakorzenienie

Mi też się ta pomarańczowa najbardziej podoba, zaraz za tą białą. Tylko znowu nie mam pomysłu na kolor. Tych to niby tak dużo jest, ale dlaczego musimy wybierać pomiędzy czarnym i czerwonym

natuska17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-13, 11:26   #2659
Edddytek
Raczkowanie

GG do Edddytek
Cool Dot.: studniówka

Wszytsko zależy od tego gdzie będziesz ową studniówkę miała, ja miałam w Hotelu forum w Warszawie i miałam suknię balową, coś podobnego do tego co masz na zdjęciu, z gorsecikiem ciemno zieloną. Pięknie było heh..do tego kok, bucik i niczym królewna. Taka noc jest tylko raz

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-10-13, 11:28   #2660
Edddytek
Raczkowanie

GG do Edddytek
Cool Dot.: Kolorystyczne wersje studniówkowych kreacji ;D

ja miałam ciemnozielona i wcale nie uważam, że ciemne kolory sa nudne i ciężkie, kazdemu co innego pasuje..
Stary 2005-10-13, 11:31   #2661
Edddytek
Raczkowanie

GG do Edddytek
Cool Dot.: Tunika+spodnie=studniówka ?

no nie jest to zły pomysł ale wg mnie sukienka jednak wymiata no ale każdy jest inny i ma inny gust
Stary 2005-10-13, 11:43   #2662
Mikeyla
Raczkowanie

GG do Mikeyla

Ja osobiście uważam, że swoją studniówke ma się tylko raz w życiu i każda z nas chce sie wtedy czuć jak księżniczka I jesli własnie w takim stroju tak sie właśnie będziesz czuła, to się nie zastanawiaj!! Pozdrawiam
Mikeyla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-13, 14:09   #2663
usmiechaj_sie
Przyczajenie

Dzięki wielkie za opinie, nie liczyłam, że będzie jakiś szybki ozew, a tu niespodzianka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-10-13, 14:19   #2664
natii4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mikeyla
Ja osobiście uważam, że swoją studniówke ma się tylko raz w życiu i każda z nas chce sie wtedy czuć jak księżniczka I jesli własnie w takim stroju tak sie właśnie będziesz czuła, to się nie zastanawiaj!! Pozdrawiam
Ja myślałam,że na swoim ślubie chcemy się czuć jak księżniczki

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

natii4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-13, 14:36   #2665
allicjaa
Zakorzenienie

Na ślubie też
allicjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-13, 14:43   #2666
Roxy
Rozeznanie

Ja mysle, ze dobrze by bylo gdybys ubrala sukienke. I nie przejmuj sie swoja figura. Napewno kazda dziewczyna bedzie w sukience. Ja uwielbiam nosic spodnie, rzadko kiedy mam na sobie spodniczke, czy sukienke, ale bardzo chce wlasnie na studniowke ubrac sie w elegancka i najladniejsza jaka tylko moze istniec sukienke
Roxy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-13, 17:04   #2667
zalika
Rozeznanie

Ja znalazłam jeszcze taką foteczkę:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1328557.jpg (21,9 KB, 49 załadowań)
zalika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-13, 17:23   #2668
MarciaM
Raczkowanie

GG do MarciaM
KtÓrE bUcIkI wYbRaĆ? :>

Heyka Kochane! Mam ogromny dylemat a mianowicie podobają mi się buciki na niżej załączonych zdjęciach...Które byście wybrały? Czy takie buciki nadają się na studniówkę?? Dodam, że nie bedę tańczyła poloneza, ponieważ moja osoba towarzysząca nie ma szans uczestniczyć w próbach, a znikim innym nie chcę tańczyć :P Buciki mają obcasy - 2cm, 5cm, bądź 6cm. Chciałabym podkreslić, że kryte buty nie będą absolutnie pasowały do mojej sukienki, więc chciałabym odkryte, zresztą ślicznie takie wyglądają. Aha i wiem, że nawet klapeczki potrafią być wygodne i nie "klapać" przy chodzeniu. Takie jakie załączyłam trzymają się stópki solidnie Błagam Was Kobitki...pomóżcie....Dzi ękuję i pozdrawiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 67264066.jpg (36,2 KB, 136 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 67264252.jpg (7,7 KB, 99 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 67264508.jpg (39,7 KB, 82 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 67264795_1.jpg (8,1 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 67265694.jpg (7,1 KB, 119 załadowań)
MarciaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-13, 17:30   #2669
RENCIK
BAN stały

Dot.: KtÓrE bUcIkI wYbRaĆ? :>

Rzeczywiście butki są sliczne, wszystkie, ale odradzam na stódniówke. Z doświadczenia wiem że wtedy jest na maxa zimno, po za tym pewnie bedziesz miała rajstopy, a sama wiesz chyba jak wyglądają rajstopy do odkrytych palców....pozatym bedzie ci sie ślizgać stopa. pozdrawiam
RENCIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-13, 17:31   #2670
asiaa16:):)
Przyczajenie

GG do asiaa16:):)
Dot.: KtÓrE bUcIkI wYbRaĆ? :>

mi osobiscie podobaja sie te pierwsze i ostatnie ale jakbym miala wybierac to te pierwsze....[QUOTE]
asiaa16:):) jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości