![]() |
#2941 |
Zadomowienie
|
Dot.: 100dniówka'05
A ja jestem przeciwna gorsetom i długim spódnicom. Wynika to raczej z tego, że większość dziewczyn tak właśnie chodzi na studniówki i zaczyna mi się to nudzić
![]() ![]() W tamtym roku na studniówce mojego TŻ większość dziewczyn miało gorsety, wyglądały mocno przeciętnie, podobnie do siebie nawzajem, czuły się nieswobodnie. No ale to kwestia gustu ![]()
#2942 |
Rozeznanie
|
Dot.: 100dniówka'05
wiem, ze chce gorsecik i spodnice to na 100% tylko nadal zastanawiam sie jaka spodnice, czy dluga rozszerzana na dole czy jakas do pol lydki ale jak taka to czy tulipan czy tyl dlugi a przod krotszy. w koncu to jest studnoweczka mojego TŻ.. wygladam dosc powaznie na moj wiek (rocznik '90) mam straszliwy dylemat.. a musze isc do krawcowej powiedziec co chce, w koncu to za 2 miesiace
|
![]() ![]() |
![]() |
#2943 |
Raczkowanie
|
Sylwester + Wesele
Cześć dziewczyny
Pomóżcie mi, co mam ubrać na wesele do koleżanki idę w Sylwestra. Czy wypada iść w czarnych spodniach i jakimś extra gorsecie. Co Wy byście ubrały. Pozdrowienia i czekam na jakieś rady |
![]() ![]() |
![]() |
#2944 |
Rozeznanie
|
Oceńcie mój projekt sukienki na studniówkę!
Dość dużo czasu zajęło mi przegladanie zdjęć sukienek i sprecyzowanie konkretnego pomysłu na studniówkową kreację.Połaczyłam wszystkie moje pomysły i wyszło coś takiego... <Wiem, że jakość nie bardzo, ale mam nadzieje że pomysł mniej wiecej widać.>
Chciałam wybrac coś co byłoby w opozycji do zestawu- gorset+podpinana spódnica+ wielki kok+ tipsy+ buty z wielkim czubem + solarium ![]() Projekt podoba mi się, ale mam pewne wątpliwości. Wczoraj miałam pierwszą próbe poloneza, dziś drugą <łacznie 4 godziny!> i zdałam sobie sprawe, że to jest takie trochę pompatyczne, napuszone itd i nie wiem czy moja kieca nie będzie sie prezentować tak za skromnie <mój partner do tańca tez uważa że za skromna> no i nie wiem... Chcialam postawić na naturalnośc, dziewczęcość i myśle że taka własnie jest, ale nei wiem czy nie będe sie w niej czuła szaro wśród odwalonych panienek. Dodam, że ma być z takiego troche błyszczącego materiału w kolorze jasno lawendowym a wstążka w talii ma być ciemno fioletowa <strasznie mi sie taki zestaw kolorystyczny podoba, ale nei wiem czy pasuje...> Jak myślicie? Bardzo prosze o pomoc! Ostatnia chwila na zmiany! |
![]() ![]() |
![]() |
#2945 |
Zadomowienie
|
Dot.: Oceńcie mój projekt sukienki na studniówkę!
Mi się bardzo podoba Twój pomysł. Chociaż swoją studniówkę miałam daawno temu, to wydaje mi się ,że taka kiecka będzie bardzo odpowiednia na taką imprezę. Z przerażeniem oglądam zdjęcia ze studniówek gdzie panny mają rożne wymyślne gorsety, mega wielkie spódnice itp, a to wszystko tak przekombinowane ,barokowe. Większość w takiech sukniach wygląda po prostu komicznie .Nie bój się , na pewno nie będziesz wyglądać "szaro" .Postaw na bycie sobą
![]() Ps.mam podobną sukienkę , byłam w niej na weselu jakiś czas temu, gdzie także było wiele pań w sukniach z gorsetami.kiedy one siedziały przy stolikach bo te suknie uniemożliwiały jakąkolwiek zabawę , ja bawiłam się świetnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2946 |
Zakorzenienie
|
na rysunku sukienka kończy się tuż za kolanem, może trochę dłuższa, ale żeby nie dochodziła do pół łydki? bo taka krótka wygląda poprostu jak letnia sukienka.
i pamiętaj, żeby nie przypominała koszulki nocnej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2947 |
Zakorzenienie
|
bardzo mi się podoba Twój projekt. na pewno będziesz ślicznie wyglądała w takiej sukience
#2948 |
Rozeznanie
|
Dzięki!
![]() Podniosłaś mnie troche na duchu! ![]() Twoja sukienka chociaż inna jest w podobnym stylu - takim delikatnym, no i wstazeczka! ; ) Bardzo fajna! ![]() Na pewno pasowała w sam raz na wesele <zgaduje że jakoś w lecie>, ale na studniówkę zimową, gdzie wszyscy beda w ciemnych kolorach raczej, błyszczacych napuszonych kiecach nie wiem czy nie wypadne w tej mojej za blado... ![]() Powiedzcie jak to jest z kolorami! Będzie pasował taki "niestudniówkowy"? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2949 |
Zakorzenienie
|
na kasecie z mojej studniówki, rzeczywiście jasne sukienki wypadły wręcz niewidocznie w morzu czerni. a może zrób odwrotnie: ciemny fiolet sukienki i lawendowa wstążka?
PS jak oglądam kasetę to płaczę ze śmiechu ![]() to było prawie 6 lat temu i od tamtych czasów tak wiele się zmieniło! |
![]() ![]() |
![]() |
#2950 |
Rozeznanie
|
Heh ja własnie myślałam, że jasne "w morzu czerni" się wyróżniają!
![]() <dużo bywa w innych kolorach niż ciemne bordo, czerń, granat?> |
![]() ![]() |
![]() |
#2951 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2952 |
Przyczajenie
|
hello!Bardzo fajny projekt. teraz zostaje w sumie kwestia koloru i materialu...fakt , ze kiecuszka nie moze wygladac na studniowce jak halka , albo jakis letniaczek.
nie mam zdjecia mojej studniowkowej kiecy , ale byla tez skromna : prosta , za kolano , na cienkich ramiaczkach z doszywana materialowa roza u gory. kolor : zlota (tafta ). u mnie w sumie nie bylo problemu z kolorkiem , bo mam typ urody a la Ania z Zielonego Wzgorza i wiedzialam , ze bedzie cos z brazu albo zlota. niezla sztuka jest potem fajnie dobrac dodatki , czyli kolczyki , i jakies wisiorki ![]() jaki masz typ urody? |
![]() ![]() |
![]() |
#2953 |
Zakorzenienie
|
Podoba mi się Twój pomysł, jestem zwolenniczką "prostych sukienkek" (w sensie nie balowych
![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2954 |
Rozeznanie
|
![]() Jeśli chodzi o ryzyko "efektu halki, koszuli nocnej albo letniej sukienki" to faktycznie nad tym myślałam i zamierzam kupić materiał taki sztywniejszy i grubszy <zeby dół odstawał>, ale sie nie znam na materiałach w ogule wiec nazwy nie podam <no wiecie jaki ![]() ![]() Jeśli chodzi o "negatyw" który proponujecie - też o tym myślałam : ) Nie jestem pewna czy nie wyglądałabym za blado w ciemnym fiolecie poza tym chciałam się troche wyróznić a gdzieś tu na wizażu czytałam ze wszystkie ciemne kolory w słabym świetle jakie panuje na studniówce zlewają się w czarny! Zreszta chciałam zeby mi kontrastowały włosy troche ; ) Myśle, że pomysł nie jest zły za wyjatkiem tych dwóch aspektów, więc jeśli bym sie zdecydowała zamienić kolory to całość nie mogłaby być juz raczej ciemnym fioletem <co najwyzej czymś pośrednim zeby było wyrażnie widać, że nie jest czarna>, poprostu nie chcialam zeby była za ciemna! Jeśli chodzi o typ "urody" <często mam watpliwości czy takowa występuje ![]() ![]() ![]() Nie wiem może jestem zimą? To zdjecie było robione na pustyni więc mam trochę ![]() Ogólnie jest dość jasna bardziej wpadajaca w oliwkowy niż różowy. Włosy jak widac na zdjeciu <tylko troche krótsze i bardziej kręcone> Oczy zielone <co ładnie podkreśla kolor fioletowy jak wiecie ![]() Może przy okazji powiecie czy taka się nadaje do mojej budowy? <jak widać nie mam zbyt obfitych kształtów ![]() Dzięki za wszytskie odpowiedzi, które padły do tej pory! Jesteście kochane! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2955 |
Zakorzenienie
|
a ja powiem tak:
[nie czytałam wypowiedzi innych, więc sorki jeśli sie powtórzę] na mojej studniówce było kilka dziewczyn w krótkich sukienkach, sukienki owszem, podobały mi się, ale jakoś tak nie bardzo pasowały do poloneza... jak sama powiedziała polonez jest taki bardizej dostojny, pompatyczny, a wg mnie te sukienki nei pasowały do tego a co do czicia się szaro - w mojej szkole było pełno odwalonych panienek, fryz na głowie, makijaz nr 10 [to nic, ze wszystkie poszły do jednego salonu i wszystkie miały na sobie ten sam zestaw kolorystyczny [nie ważne czy pasujący do typu kolorystycznego] i dokładnie taki sam makijaz - ważne było, że są pomalowane przez "profesjonalistkę" :| ], ja nie bardzo chciałam iść na 100-dniówkę, no ale poszłam, nie starałam się wcale z makijażem ani fryzurą i ani trochę nie czułam się szaro, grunt to zawsze czuć się dobrze ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama miałam kupić brązowo-miodowy kolor no ale niestety w sklepie materiału zostało za mało, do tej pory żałuję ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2957 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
EDIT teraz zobaczyłam Twoja fotkę, powiem tak: sukienka z Twojego projektu będzie pasowała do Ciebie jak najbardziej, nawet jeśli byś się nei zdecydowała na nią, to radzę kupić.uszyć coś zwykłego, prostego, jak najmniej falbanek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2958 |
Rozeznanie
|
Dzięki KasiuKatarzynko za rady!
![]() Co do długości... no własnie też tak pomyślałam po dzisiejszym polonezie, ale chyba jednak nie zmienie zdania! Polonez trwa kilka minut a ja chce się bawić całą noc i nie musieć się optykać z długą kiecą! ![]() Racja że nie pasują krótksze, ale wg mnie mniej nie pasują krótsze do poloneza niż bezy do całej imprezy<HA!>! ![]() Jesli o to chodzi: "ne zastanawiaj się nawet nad tym czy kolor pasuje, kup jaki się Tobie podoba, nie patrz na trendy studniówkowe, bo wiadome jest, że 90% będzie tak ubrana - wtedy dopiero blado byś wypadła -zagubiona w morzu innych podobnych..." to w sumie racja! ![]() No a co do moich "gabarytów" ![]() ![]() Jeśli chodzi o długość to chyba nie ma ryzyka, że mnie bardzo skróci i wyjdzie, że mam strasznie krótkie nogi<bo taka długość chyba własnie takowe ryzyko za sobą niesie>? |
![]() ![]() |
![]() |
#2959 |
przyczajona tygrysica
|
![]()
Na studniówkę chcę pójść w dosyć prostej sukience (czarnej na ramiączkach) i żeby urozmaicić strój (i także z powodu Poloneza...) muszę mieć coś białego. Pomyślałam o białym żakiecie. Tylko tu właśnie pojawia się problem. Bo nie mam pojęcia jaki sobie uszyć...
Jeśli macie jakieś zdjęcia białych (ew. w innych kolorach - chodzi mi głównie o fason) żakiecików to bardzo proszę - WKLEJAJCIE ![]() Przeszukałam forum, ale nic nie wpadło mi w oko... |
![]() ![]() |
![]() |
#2960 |
Zadomowienie
|
Podobna sukienka była w innym wątku postaram się znaleźć linka- tak są kolorki- a mała czarna to już nie za fajny pomysł- może mała złota albo żółta...
![]()
![]() |
#2961 |
Rozeznanie
|
bardzo podoba mi się Twoj projekt
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2962 |
Raczkowanie
|
Dot.: Sylwester + Wesele
Jasne,ze wypada tylko gorset naprawde musi byc super.Jesli lepiej czujesz sie w spodniach to po co przywdziewac kiecke.
Wazne:dopasuj do siebie partnera swego... |
![]() ![]() |
![]() |
#2963 |
Zakorzenienie
|
też mi się wydaje, że jeżeli lepiej będziesz czuła się w spodniach, to załóż je. fajne eleganckie spodnie + odpowiednio dopasowany gorset też mogą wyglądać fajnie
![]()
#2964 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Biały żakiet
biały mam tylko taki ale może coś innego
#2965 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za rady. Nie lubię chodzić w sukienkach i to by była dla mnie niezła mordęga. Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2966 |
Zakorzenienie
|
Podoba mi się projekt
![]()
#2967 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do sukni na kole ![]() ![]() a co do optycznego skrócenia nóg - jeśli ubierzesz odpowiednie buty an wysokim obcasie wtedy ryzyko optycznego skrócenia nóg odpada, grunt to dobrze dobrać ubranie, buty i dodatki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2968 |
Rozeznanie
|
Dzięki! Zdaje się, że pomysł kiedy nie jest tak dokońca zwalony!
![]() Zresztą mi się tam od początku podobała! Tylko nadal zastanawia mnie to, czy nie będzie za skromna? ![]() Jeśli chodzi o buty to będe miała na niskim obcasie <góra 5cm> bo mój partner jest nie wiele wyższy, poza tym na większym by mnie nogi bolały. Mam nadzieje że mimo tego mnie nie skróci <i tak mam dość długie nogi>. Jeśli chodzi o sukienki <a właściwie spódnice >na kole to może się to wydać dziwne, ale takie coś jest na serio uzywane ostatnio! ! ! Moja koleżanka taka miała! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2969 |
Zakorzenienie
|
Ja miałam na studniówce sukienkę do połowy łydki alla lata 50. i byłam bardzo zadowolona.Nie lubię długich kiecek i źle bym się czuła w takiej kreacji,za to moja była idealna.Prosta i czekoladowa
![]() ![]()
#2970 |
przyczajona tygrysica
|
Dot.: Biały żakiet
Dzięki paula za odpowiedź! Naprawdę nia macie więcej zdjęć białych żakietów...?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:10.