wizażanki ze SZKOCJI!!! - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-08-06, 10:42   #391
X-LADY
Przyczajenie

GG do X-LADY
Dot.: wizażanki ze SZKOCJI!!!

Oj Moniś szok przezyjesz to na pewno szczególnie jak nie znasz języka, bo tez szkocji akcent przypomina niemiecki bełkot...Ale szybko się z tym oswoisz, jedziesz do pięknego miasta gdzie czeka ukochany ,głowa do gory będzie dobrze Aha i szczera rada, ucz się jezyka ba tutaj bez znajomosci języka człowiem nie czuje się najlepiej no i z praca wtedy drudniej.
Pozdrawiam
X-LADY jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-06, 12:42   #392
Anja15
Raczkowanie

Dziewczyny z Glasgow, chodzicie tu do fryzjera? Możecie polecić jakiś salon (byle nie taki, co mi budżet zruinuje) Chciałabym zmienić kolor włosów, a nie chcę robić tego sama, bo potem wizyta u fryzjera byłaby już konieczna
Pozdro!

You already have everything you need to be happy, right here and right now
Anja15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-10, 10:06   #393
Shandusia
Wtajemniczenie

GG do Shandusia

Cytat:
Napisane przez mundziolek Pokaż wiadomość
a ja w Dundee (szkocja)... w sezonie pracy nie ma tutaj neistety;(
no niestety wiem cos o tym mam jakas dorywcza [prace ale i tak za 2,5tyg wracam..na pobyt bilety zarobilam takze nic nie stracilam a bawie sie swietnie mieszkam z przyjaciolka i kolegami jej szwagra,ktorzy pracuja w ochronie w wiekszosci imprez takze wstep mamy za free wiec korzystamy
Shandusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-10, 11:25   #394
Lori22
Raczkowanie

GG do Lori22

Cytat:
Napisane przez hathayoga Pokaż wiadomość
Ale mamy "lato"... nie, dziewczyny? Chociaz lzej sie pracuje, jak nie ma upalow (musze sie jakos pocieszac).

Od wrzesnia poszukiwac bede mieszkanka dla 5 osob, wzglednie pokoju dla siebie Moge sie dosztukowac do juz zamieszkalej fajnej wizazanki lub kolezanki wizazanki. Mile widziane centrum miasta lub prawie centrum.
Jesli macie jakies namiary - bede wdzieczna

Lori, zgubilam jednak Twoj numer, kochana. Przepraszam. Zgadamy sie jakos na PW?

Hatha napisalam do ciebie na priva
Mam do ciebie pytanie, za tydzien jade na urlop, co wiaze sie tez z zalatwieniem paru spraw. Znasz dobrego dentyste w Bialymstoku?
Moze ktoras z was polecilaby mi dentyste, bede tez ponad tydzien w Lublinie, wiec w gre wchodza te dwa miasta.
Pozdrawiam
Lori22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-11, 19:30   #395
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:
Napisane przez Anja15 Pokaż wiadomość
Dziewczyny z Glasgow, chodzicie tu do fryzjera? Możecie polecić jakiś salon (byle nie taki, co mi budżet zruinuje) Chciałabym zmienić kolor włosów, a nie chcę robić tego sama, bo potem wizyta u fryzjera byłaby już konieczna
Pozdro!
Podpinam sie Staram sie "robic"wlosy w Pl, ze wzgledu na ceny tutaj, ale ostatecznie odzalowac moge bo bol spawia mi patrzenie w lustro A serio piszac to mozesz sporobowac w salonie na Paisley Road West -nie pamietam nazwy , obok a wlasciwie na przeciwko Morrisons, tego gdzie bus 55 firsta skreca juz z Paisley RW. Kolezanka z pracy [Szkotka] zawsze chwali sie fryzurami od nich, podobno dobre fryzjerki. Ceny jak wszedzie. Ja jeszcze nie probowalam. 17 wrzesnia lece do PL, wiec fryzjer murowany Ale na przyszlosc dobrze bylyby wiedziec co i jak

____
Apropo pogody, dzis znowu leje i mam serdecznie dosyc bo kolejny weekend spedzam w domu :/

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-12, 12:39   #396
mundziolek
Zadomowienie

GG do mundziolek

Cytat:
Napisane przez Shandusia Pokaż wiadomość
no niestety wiem cos o tym mam jakas dorywcza [prace ale i tak za 2,5tyg wracam..na pobyt bilety zarobilam takze nic nie stracilam a bawie sie swietnie mieszkam z przyjaciolka i kolegami jej szwagra,ktorzy pracuja w ochronie w wiekszosci imprez takze wstep mamy za free wiec korzystamy
ooo to ja bym zostala jak najdluzej ze wzgledu na imprezki;-p no ale coz....wiadomo kase tez trezba mniec bo za darmo nic nie ma;(
Stary 2007-08-13, 09:43   #397
Shandusia
Wtajemniczenie

GG do Shandusia

a w jakiej okolicy |Dundee mieszkasz?? ja na Cardean Street,ulica obok Albert st...10 min.piechota do wellgate
Shandusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-08-13, 16:02   #398
marriana
Przyczajenie

Hej, widze,ze jedziesz do Stirling. Ja wprawdzie mieszkam w Londynie od dwoch lat,ale jade do Szkocji za dwa tygodnie i prawdopodobnie bede tez w Stirling. Jestem bardzo ciekawa jak tam jest, to w koncu male miasteczko z 42tys. mieszkancow. Napisz koniecznie o swoich wrazeniach!!Pozdrawiam.
Stary 2007-08-13, 17:34   #399
madarynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marriana Pokaż wiadomość
Hej, widze,ze jedziesz do Stirling. Ja wprawdzie mieszkam w Londynie od dwoch lat,ale jade do Szkocji za dwa tygodnie i prawdopodobnie bede tez w Stirling. Jestem bardzo ciekawa jak tam jest, to w koncu male miasteczko z 42tys. mieszkancow. Napisz koniecznie o swoich wrazeniach!!Pozdrawiam.
ja mieszkam tymczasowo niedaleko Stirlinga i moge polecic to miasteczko, typowo Szkockie jak dlamnie, ma zamek z williamem wolesem na wzgorzu krolujacym nad miastem, do okola typowe brytyjskie domki, w centrum glowna ulica i dosc duze centrum handlowe jak na takie miasteczko, ogolnie polecam

madarynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-13, 18:00   #400
muron
Zakorzenienie

Stirling było kiedyś stolicą Szkocji, jeszcze przed Edynburgiem, a zamek to 2 co do wielkości

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-14, 13:09   #401
marriana
Przyczajenie

Kochane jestescie! dziekuje za blyskawiczna odpowiedz! Super,ciesze,ze miasteczko jest bardzo ladne,ale jak znam siebie to i tak bede pewnie w szoku,ze ludzie mieszkaja tam cale zycie.
Madarynka-tez jestem z Wroclawia! a teraz mieszkam w Londynie i porownianie Stirling do milionowej metropolii naturalnie mija sie z celem. Jestem przyzwyczajona do ciaglych tlumow, huku, biegu, pogoni nie wiadomo za czym i stresu. Ahh, przyda mi sie pobyt na lonie natury.Nie moge sie doczekac!!
Na pewno podziele sie swoimi wrazeniami odnosnie Szkocji,bo jade tam poraz pierwszy i zajrze tez do Edynburga,no i takze Highlands odwiedze.Ahh,cudnie!!
Pozdrawiam kolezanki!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-08-15, 10:00   #402
olka_222
Zakorzenienie

a powiedzcie mi czy newcastle upon Tyne to jest już szkocja czy nie??
Stary 2007-08-15, 15:00   #403
Paulinaaa_
Zakorzenienie

GG do Paulinaaa_

olka, nie
Stary 2007-08-16, 09:10   #404
muron
Zakorzenienie

Granica przebiega zaraz pod Edynburgiem-Bathagate i takie tam.

Stary 2007-08-16, 10:16   #405
Lori22
Raczkowanie

GG do Lori22

Sa jeszcze Borders. Z newcastle juz niedaleko do Szkocji

http://www.mojairlandia.pl/polityka/pscomapa.php
Lori22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-08-16, 15:50   #406
muron
Zakorzenienie

z Newcastle tyle co z Glasgow do Edi. Ja jeszcze tylko 3 tyg. Telewizor juz sprzedałam;-)

Stary 2007-08-17, 22:37   #407
Anja15
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
Podpinam sie Staram sie "robic"wlosy w Pl, ze wzgledu na ceny tutaj, ale ostatecznie odzalowac moge bo bol spawia mi patrzenie w lustro A serio piszac to mozesz sporobowac w salonie na Paisley Road West -nie pamietam nazwy , obok a wlasciwie na przeciwko Morrisons, tego gdzie bus 55 firsta skreca juz z Paisley RW. Kolezanka z pracy [Szkotka] zawsze chwali sie fryzurami od nich, podobno dobre fryzjerki. Ceny jak wszedzie. Ja jeszcze nie probowalam. 17 wrzesnia lece do PL, wiec fryzjer murowany Ale na przyszlosc dobrze bylyby wiedziec co i jak
Dzeki madziaS, ja tak planuje, planuje i wybrac sie nie moge Nie wspomne juz o braku konkretnego pomyslu, co chce miec na glowie

You already have everything you need to be happy, right here and right now
Anja15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-29, 16:34   #408
różowiutka
Zakorzenienie

Wiecie co, nie rozumiem za bardzo zachwytow ludzi co do Edi. Wole 100 rzy Glasgow, ale moze to tylko dlatego, ze w Glasgow spedzilam 2 miesiace a w Edi 1 dzien ;p
Jakie jest Wasze zdanie?
różowiutka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-29, 18:38   #409
muron
Zakorzenienie

w Edynburgi mieszkam rok, niecierpie Glasgow (poza sklepami;-) W Edi chodze nca po ulicach i sie nie boję. W Glasgow niepewnie czuje się nawet w dzien.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-08-29, 19:16   #410
madarynka
Zadomowienie

ja tam pod wzgeldem wygladu wole edynburg, sterling i inne tym podobne dawno wybudowane miasta a nie zurbanizowane, szare glasgow
za to nie wiem jak sie zyje w tych miastach, ale z checia bym w nich zamieszkala

Stary 2007-08-30, 13:46   #411
magdziaS
Podróżniczka

Zgadzam sie co do tego, ze miasteczka jak Edi czy Stirling sa ladniejsze, maja swoj urok, ale i Glasgow nie mam nic do zarzucenia. Szczegolnie tego, ze nalezy sie bac chodzac po ulicach [ Muron ] Juz kiedys tutaj poruszalysmy ten temat. kazda z nas ma swoje zdanie, i raczej wyrobione tylko i wylacznie po pobycie - im dluzej przebywamy z jednym miejscu tym bardziej przyzwyczajamy sie do niego, zmieniamy zdanie na jego temat. Poza tym nie nazekam na miejsce, w ktorym dobrze mi sie zyje i ktore daje mi dom i pieniadze Co nie znaczy, ze gdybym dostala propozycje pracy w Edi, ze bym sie nie przeniosla :-P

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-03, 21:35   #412
muron
Zakorzenienie

a ja zegnam sie z watkiem bo od czwartku nie bedę juz wizażanka ze Szkocji. A sama watek założyłam....Bylam tu ile zalozylismy. Bardzo sie cieszę, ale smutno mi z powodu pary przyjaciol, ktorych zostawiam i tego, ze znow lektor będzie przeszkadzał na filmach!!!Zyczę Wam dziewczyny powodzeniaw Waszych wyborach. Bo zycie na obczyznie łatwe nie jest.

Stary 2007-09-04, 19:16   #413
hathayoga
perfumove love

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
a ja zegnam sie z watkiem bo od czwartku nie bedę juz wizażanka ze Szkocji. A sama watek założyłam....Bylam tu ile zalozylismy. Bardzo sie cieszę, ale smutno mi z powodu pary przyjaciol, ktorych zostawiam i tego, ze znow lektor będzie przeszkadzał na filmach!!!Zyczę Wam dziewczyny powodzeniaw Waszych wyborach. Bo zycie na obczyznie łatwe nie jest.
Trzymaj sie cieplo i powodzenia

Kosmetyki

Wish
hathayoga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-05, 00:48   #414
muron
Zakorzenienie

do zobaczenia na innych watkach. dzis mi bardzo smutno, szczegolnie kiedy kolezanka brala rzeczy, ktorych szkoda bylo wyrzucic-zarelko itp. Dziwnie...

Stary 2007-09-06, 10:28   #415
dziunia1010
Przyczajenie

inverness, to tam gdzie loch ness! a widzalas potworka? hehe, ja w kazdym razie mam pytanie czy ktos byl w greenock to calkiem na zachodzie szkocji, moze sie tam wybiore ale zastanawiam sie jak tam jest i czy w ogole cos tam jest bo to takia mala miejscowosc ale do glasgow niedaleko jak by co.... pozdrawiam wszystkie polskie szkotki, aha moj chlopak koooocha szkocje wlasnie ze wzgledu na pogode(no nie wiem) i krajobrazy.....
dziunia1010 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-06, 11:51   #416
X-LADY
Przyczajenie

GG do X-LADY

Różowiutka mi również Glasgow bardziej się podoba a bywam w Edim tak samo czesto jak w Glas. Kazdy kto mieszka w Edynburgu powie ze nie lubi Glasgow taki lokalny patriotyzm Kazde z tych miast jest piękne na swój niepowtarzalny sposób.
X-LADY jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-06, 19:22   #417
Motylka
Raczkowanie

Hej Dziewczyny! Ja z moją drugą mamy zarezerwowany lot z Wrocławia do Glasgow 30 września. Jesteśmy na etapie wyboru miasta. Waham się właśnie, czy wynająć pokój w Edim czy w Glasgow ale czasu jest co raz mniej i zdaje się, że wybór padnie na Glasgow. Mam nadzieję, że to rozsądny wybór i łatwiej tam będzie znaleźć pracę.

Boję się emigracji i jednocześnie chcę zaryzykować - oby Glasgow przyjęło nas cieplutko
Stary 2007-09-06, 19:53   #418
dziunia1010
Przyczajenie

no i nie ma chyba nikogo kto moglby mi powiedziec co z tym greenock! jak tam jest czy jakies nasze rodaczki tam mieszkaja czy bede moze jedyna?
dziunia1010 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-07, 13:05   #419
madarynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dziunia1010 Pokaż wiadomość
no i nie ma chyba nikogo kto moglby mi powiedziec co z tym greenock! jak tam jest czy jakies nasze rodaczki tam mieszkaja czy bede moze jedyna?
polacy sa wszedzie, wiec sama pewnie nie bedziesz jesli chodzi ci o nasz narod :P

Stary 2007-09-07, 23:43   #420
91584e3a0ddee98d7bf35013566e27d0b839b1c7
Konto usunięte

ja jak przyjezdzalam do szkocji to mialam nadzieje ze nie spotkam zadnych polakow. Niestety (stety) jest ich tutaj mnostwo, however nie utrzymuje kontaktu z zadnymi poza 2 kolezankami z mojego miasteczka.
A powiedzcie mi co sądzicie o Szkotach?? Czy tylko ja zaczynam mieć o nich coraz gorsze i gorsze zdanie?
91584e3a0ddee98d7bf35013566e27d0b839b1c7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości