|
|
#271 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Gdynia i okolice kursy ,szkolenia ,szkoły
dziekuję za wasze odpowiedzi.
|
|
|
|
|
#272 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: gdzie najlepsze szkoły wizażu, stylizacji, charakteryzacji
dzieki. a co myslicie o szkole Anity Floran? czy jest warta polecenia?
|
|
|
|
|
#273 |
|
Raczkowanie
|
Nie jest warta polecenia !!!!Jak chcesz wiecej informacji to moge wyslac na wiadomosc prywatna .Wejdz na strone obejrzyj dokladnie wszystkie zdjecia tylko prosze dokladnie...Jezeli zadowala Cie ten rodzaj estetyki... To oczywiscie Twoj prywatny wybor.Wiesz ta szkola nie jest darmowa ... A chyba kazdy chce uczyc sie od Mistrza.No chcialam powiedziec ,ze nie tak wyobrazam sobie MISTRZOW.Nie sugeruj sie prosze tym co osobie ludzie wypisuja na swoich stronach -napisac mozna wiele... Patrz na ich prace i weryfikuj! Badz krytyczna jezeli chcesz byc w przyszlosci wizazystka z artystycznym zacieciem a nie pacykarka -rzemieslniczka...
|
|
|
|
|
#274 |
|
Raczkowanie
|
Chodzi zapewne o Pania Anite Folaron a nie Floran...
|
|
|
|
|
#275 |
|
Raczkowanie
|
Podłączę się pod ten wątek, z tym że mnie interesują kursy stylizacji, analizy kolorystycznej itp. Mam zrobione dwa stopnie wizażu, ale chciałabym poszerzyć swoją wiedzę w tych kierunkach. Bardzo proszę o opinie na temat różnych szkół w Polsce, które w ofercie mają właśnie w/w kursy.
|
|
|
#276 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ,poszukajcie w archiwum ,temat byl walkowany 100 razy.
|
|
|
|
|
#277 |
|
Przyczajenie
|
Niedawno zrezygnowałam (po 3 miesiącach nauki) ze szkoły Wizażu i Stylizacji we Wrocławiu .Prawie niczego się tam nie nauczyłam ,straciłam jedynie czas i pieniądze .Rezygnacja również nie była łatwa .
Teraz chciałabym jak najszybciej zrobić sobie kursy związane szczególnie z makijażem teatralnym gdyz w lutym jade do Szwajcarii i tam będe malować w operze (a nic jeszcze nie potrafie aaa..aa...). Proszę o odpowiedz ,jeśli ktoś jest po takim kursie i mógłby mi szczerze polecić (Najlepiej w okolicach Wrocławia ).
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#278 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: SZKOLY< KURSY WIZAZU I STYLIZACJI
Sprobuj moze pojsc do opery w swoim miescie i poprosic o jakies bezplatne praktyki .Istnieje duze prawdopodobienstwo,ze zostaniesz wprowadzona w ten sposob w tajniki charakteryzacj operowej.
|
|
|
|
|
#279 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: CZASTKOWE WYNIKI
kurs u Jolanty Wagner to największa fuszerka w której miałam wątpliwą przyjemność brac udział.
|
|
|
|
|
#280 |
|
Raczkowanie
|
Poszukałam i niestety znalazłam tylko jeden. Chciałabym się dowiedzieć czegoś na ten temat od osób, które ukończyły takie kursy, bo w necie każdy swoje zachwala, a jak jest naprawdę? Zależy mi na tym, bo mało to nie kosztuje, a nie chciałabym potem znowu stwierdzić, że wyrzuciłam pieniądze w błoto.
|
|
|
#281 |
|
Przyczajenie
|
Oprócz chęci zrobienia kursów związanych z makijażem teatralnym (w okolicach Wrocławia) zastanawiam się nad szkołą na ul.Kościuszki 65 , narazie słyszałam same pozytywne opinie na temat tej szkoły .Jeśli ktoś uczeszcza tam na zajęcia prosiłabym bardzo o podanie skali nauczania od 0-10 i w miare możliwości napisania kilka zdań o szkole
|
|
|
|
|
#282 |
|
Raczkowanie
|
A ja jestem w trakcie nauki w szkole beauty art
polecam goraco!!!!!
|
|
#283 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A ja sie z tym niezgadzam! widocznie mialas zajecia w innej szkole co ja. Ja mam bardzo wymagajaca nauczycielke i wiele sie nauczylam! Bardzo mi sie podoba. Oczywiscie kazdy ma swoje zdanie, jednak wydaje mi sie ze jest to naprawde dobra szkola
|
|
|
#284 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bylam nia zainteresowana mozesz napisac ile tam biora za ta szkole? I jak tam w ogole wyglada?
|
|
|
#285 |
|
Przyczajenie
|
szukam szkoły
Mam prośbę. W tym roku kończę szole średnią i chciała bym uczyć się dalej w kierunku związanym z kosmetyką. chciała bym dowiedzieć sie o programie nauki, sposobie rekrutacji,koszcie nauki i ogólnie czegoś o takich szkołach.czekam na propozycje.Najbardziej interesują mnie szkoły w centrum Polski(Lódz,Warszawa)
|
|
|
|
|
#286 |
|
Przyczajenie
|
szkoła wizażu
Witajcie. Od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie szkoła wizażu jednak znalazłam tyle ofert i nie wiem na którą się zdecydować. Czy m ogłybyście doradzić mi, może znacie jakies dobre? dzięki z góry
|
|
|
|
|
#287 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: szkoła wizażu
a z jakiego jestes miasta?
i czy interesuje cie sam wizaz czy charakteryzacja? ja z wlasnego doswiadczenia wiem ze szkola niewiele daje, owszem wskazuje rozne narzedzia ale wiele technik ktorych ucza praktycznie wcale sie juz nie stosuje (ale dobrze je znac i umiec) nieporownywalnie wiecej daje praktyka praktyka jeszcze raz praktyka dobrze jest tez asystowac komus no i praktycznie nigdzie w branzy nie pytaja o szkole z tego co zdazylam zaobserwowac |
|
|
|
|
#288 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#289 |
|
Przyczajenie
|
Czesc, czy ktos moglby doradzic mi cos na temat szkol wizazu w krakowie? myslalam o Artystycznej Alternatywie, jezeli ktos ja skonczyl lub ma jakies info, bardzo chetnie poslucham,co ma do powiedzenia. A moze wiecie cos na temat kursow lub studiow bodypaintingu, bo to w sumie interesuje mnie najbardziej?
z gory dzieki za odp. Ps.Isemena, cos jest z Twoja stronka nie tak, nie da sie na nia wejsc. |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#290 |
|
Przyczajenie
|
mieszkam niedaleko Wawy, wiec chciałabym cos na mazowszu. Chodzi mi o wizaż. Wiem ze najważniejsza jest praktyka ale od czegoś trzeba zacząć wiec dlatego myslę o szkole lub kursie.
|
|
|
|
|
#291 |
|
Raczkowanie
|
A ja mam pytanie dotyczace kursow makijazu. Jestem pelnoletnia, ale nie jestem jeszcze studentka dlatego chcialabym skonczyc jakis kurs makijazu, a potem isc na studium wizazu i stylizacji. Jestemz Krakowa, ma ktos jakas orientacje gdzie najlepiej sie zapisac?
|
|
|
|
|
#292 |
|
Raczkowanie
|
nie no pewnie ze warto pojsc do szkoly, ale pamietajcie zeby nie wierzyc slepo w 'zasady' jakich was nauczaja tylko nauczyc sie ich jako narzedzia i sie nimi inspirowac
chodzilo mi o nastawienie ![]() no i kierujac sie wyborem szkoly upewnij sie ze zapewniaja praktyki jesli chodzi o Wawe to w sumie najwieksza popularnoscia cieza sie szkoly charakteryzatorskie typu ASTTiF (mam nadz ze dobrze napisalam nazwe) z naciskiem na wizaz jest np KozlowskaVisage, ale znowuz jest tez caly semestr stylizacji co nie kazdemu moze pasowac, jednakze sa wymagajacy i zaszczepiaja wiele przydatnych nawykow higienicznych, no i praktyki (ale tez warto przymrozyc czasem oko bo bardzo rozne style malowania rozni wykladowcy maja najlepiej podpatrywac i 'dodac' pozniej cos swojego) z Krakowa kojarze Artystyczna Alternatywe (ale niewiem jak tam jest) no i sama dawno temu chodzilam do Francuskiej Szkoly Makijazu Profesjonalnego (ale to raczej jako kurs mozna potraktowac) |
|
|
|
|
#293 |
|
Zadomowienie
|
Ja uczę się w szkole Makijażu Profesjonalnego i Stylizazji Anity Folaron w Skórzewie pod Poznaniem.W sierpniu byłam tam na bezpłatnym (finansowanym przez EU) kursie make up i tak mi się spodobało że zostałam
Jestem bardzo zadowolona, podejście w pełni profesjonalne, praktyki w tv i agencji modelek. Kosmetyki Kryolan. Szkołę moge spokojnie polecić jednak jeśli samemu się nie ćwiczy w domu to nawet najlepsza szkoła nic nie da.
|
|
#294 |
|
Przyczajenie
|
Witam
właśnie zakończyłam szkolenie w LAUREL. Ostrzegam przed przekroczeniem progu tej niby "Międzynarodowej Akademii Estetyki LAUREL" .Uwaga naciągacze !!!! Warunki nauczania jak w Średniowieczu -stare lakiery ,brak sprzętu ,łyse pędzle,brak higieny ( jeżeli chcesz pracować w rękawiczkach musisz je kupić), pamiętaj również aby nie narażać "Akademii " na koszta i myj po sobie papierowe pilniki!!!! Trzeba również uważać aby nie zadawać Pani " Instruktor" pytań na które nie potrafiła by odpowiedzieć,bo może pczuć się głeboko urażona i uwali cię na egzaminie!! |
|
|
|
|
#295 |
|
Raczkowanie
|
Ja zaczynam w przyszłym tygodniu kurs wizażu w Beauty-Box Agaty Świeckiej więc będę mogła się wypowiedzieć dopiero po jakimś czasie. Ale... miałam już okazję uczestniczyć w kilku przygotowaniach u Agaty Świeckiej do różnego rodzaju imprez i przyznaję, że współpraca była bardzo miła i p. Agata jest profesjonalistką. Co ważne- chce przekazywać swoją wiedzę innym.
|
|
#296 |
|
Raczkowanie
|
A czy ktos wiem moze czy sa ajkies kursy makijazu dla osob pelnoletnich, nie chodzi mi o studuim, a normalne kursy, obojetnie czy platne czy nie., Chodzi mi o Krakow
|
|
|
|
|
#297 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Kursy w Laurel, Cosmax, Select w Warszawie
Witam
właśnie zakończyłam szkolenie w LAUREL. Ostrzegam przed przekroczeniem progu tej niby "Międzynarodowej Akademii Estetyki LAUREL" .Uwaga naciągacze !!!! Warunki nauczania jak w Średniowieczu -stare lakiery ,brak sprzętu ,łyse pędzle,brak higieny ( jeżeli chcesz pracować w rękawiczkach musisz je kupić), pamiętaj również aby nie narażać "Akademii " na koszta i myj po sobie papierowe pilniki!!!! Trzeba również uważać aby nie zadawać Pani " Instruktor" pytań na które nie potrafiła by odpowiedzieć,bo może pczuć się głeboko urażona i uwali cię na egzaminie!! |
|
|
|
|
#298 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kursy w Laurel, Cosmax, Select w Warszawie
COSMAX nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeee
konczyłam te kursy 6-7/?/lat temu kurs kosmetyczny-3mies chyba wekendy niepamietam dokladnie,jedyne co naprawde dobrze mnie nauczono to masaz twarzy-babka super/potem w szkole kosm mialam identyko/a po nauce tegoż masazu poprostu niezła mówiąc naprawde ładnie kaszana, jakieś pierdu śmierdu o maseczkach na twarz i tyle ,poprostu żenada do potęgi n-tej.Naszczeście rozłożyłam sobie zapłatę na raty ,wpłaciłam tylko 1/3 kwoty.Potem dzwonił do mnie sam właściciel ,że mu wiszę kasę i że jak nie zapłace to spotkamy się w sądzie -ja na to,że bardzo chętnie i to był jego ostatni telefon do mnie. Aha zrobiłam jeszcze wczesniej czy równorzędnie kurs wizażu/wekendowy hehe tzn pt.sob.niedz/250zł na tammte czasy to kasa wyrzucona w błoto.Pt-teoria,sob-obserwacja wizażystki jak maluje,potem jakis makijaż,niedz -ślubny i karnawałowy obserw+wykonanie makijażu.W sumie dwa wykonane makijaże na kursie.Dyplomu ukończenia kursu wizażu nawet nie odebrałam bo na ścianie w toalecie jedynie go można powiesić. Generalnie ODRADZAM!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! Ukończyłam dwuletnie studium kosm /każdy wekend /i jestem dyplomowaną kosm o specjalizacji wiaż tipsy i zdobienie paznokci i śmiało mogę powiedzieć ,że dokształcam się cały czas bo świat idzie do przodu i nigdzie w UE kosmetyczka nie oczyszcza twarzy mech/tj wyciskanie pakuszkami/bo to jest ingerencja w ciało i to należy do lekarza dermatologa.W 21 wieku stosuje sie już calkiem inne sposoby i to czego mnie nauczono dwa lata temu częsciowo jest nieaktualne.Dlatego odradzam wszelkie kursy szybkiej nauki szczególnie zawodu kosmetyczki bo po kilkudziesiędziu godz nauki można zrobić jedynie klientce dużo krzywdy,szczególnie że klientki maja jakieś pojecie o kosmetyce i zadaja pytania na które należy umieć odpowiedzieć /a wiec musisz miec takze pojecie o dermatologi anatomi fizykoterapi/itd itd temat rzeka.................... ..
|
|
|
#299 |
|
Zadomowienie
|
Ach. Fajnie tu sobie poczytać o tych szkołach. Ja też chciałabym jakoś spożytkować swoje umiejętności. Lubią malować, lubię przebieranki, fotografuje, robię grafiki...Ostatnio przez ponad miesiąc robiłam pokaz zdjęć dla mojego męża. Stylizacja objęła 16 odsłon. Byłam tam m.in: baleriną, księżniczką, uczennicą, business woman, pielęgniarką, hazardzistką i jeszcze wiele innych. Do każdej sesji sama przygotowywałam stroje, makijaż, fryzury, robiłam fotki, a potem podkładałam muzykę i robiłam cała kompozycje. Wiele osób mi mówi, że mam ciekawe pomysły i że powinnam jakoś to spożytkować
Moja najlepsza kumplela skończyła jakąś szkołe we Wrocławiu ale też nie była zachwycona. pamiętam, że byłam jej modelką na egzaminie końcowym. teraz wyjechała za garnice i nic z tym nie robi. Ja nie chciałbym poprzestać tylko na "arenie domowej", dlatego chyba zacznę coś myślec nad szkołą??? |
|
|
|
|
#300 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wybór szkoły wizażu zajął mi wiele czasu. Nie chciałam się "naciąć", a wiem, że jest wiele szkół, które w swojej ofercie zawierają abstrakcyjne oferty. Rozmawiałam z wieloma wizażystkami i wybrałam w końcu szkołę Beaty-Box Agaty Świeckiej beauty-box.pl. Zaczynam kurs w tym tygodniu, ale jak już pisałam wcześniej, współpracowałam z panią Agatą i uważam, że jest godna polecenia! Tak więc, jeśli lubisz malować (tak jak ja ) i chcesz wykorzystać swój talent, zapisz się do niej. Kurs według mnie (tak jak porównywałam inne szkoły) nie jest taki drogi.'Pozdrawiam serdecznie.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:04.

ewa