![]() |
#271 |
Raczkowanie
|
Dot.: Szukam pracy jako AU-PAIR
jak to nie lata. jest połaczenie Kraków Shannon
|
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
Rozeznanie
|
Dot.: Szukam pracy jako AU-PAIR
a, masz racje, przepraszam
![]()
#273 |
Rozeznanie
|
Pracowałaś jako au pair?Podziel sie swoimi uwagami i radami !!!
Witam,
W te wakacje rozpoczynam prace jako au pair.Nie mam jeszcze wybranej rodziny,ale mam juz kilka propozycji.Zastanawiam sie czym kierowac sie przy wyborze.Lepiej zeby dzieci były starsze czy młodsze?Lepiej grupka dzieci czy może jedno..? Zawsze wyjazd do Anglii był moim marzeniem i postanowiłam,ze zaraz po maturze to zrobie.Jednka boje sie,ze nie dam rady.Doświadcznia z dziecmi nie mam jekiegoś specjalnie wielkiego,ale już pracowłąm jako opiekunka. Jezeli któraś z was pracowała już jako au pair,prosze podzielcie sie wrażeniami.Na co powinnam najbardziej uważać a o co powinnam być spokojna? bardzo prosze o porady.... pzdr |
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pracowałaś jako au pair?Podziel sie swoimi uwagami i radami !!!
wyjeżdżasz z jakiegoś biura?? Też nie mam doświadczenia i nie wiem skąd wziąść referencje. Również jestem po maturze, nie mam pomysłu na studia więc postanowiłam zrobić sobie rok przerwy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Zakorzenienie
|
jest taki wątek o pracy au pair, skorzystajcie z wyszukiwarki, nie raz opisywałam tam swoje doświadczenia ze Stanów
|
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
Rozeznanie
|
Moja historia z au pair rozpoczełą sie tak,ze zostwiłąm na stronie internetowej ogłoszenie,ze podejmę sie pracy jako opekunka w Anglii.Przysyłali mi rozne oferty pracy.DOstałam m.in do opiekowania sie osobą starszą i kilka agencji au pair też reklamowało swoje biura.NIe decydowałam sie ,ponieważ koszt zapisania sie do takiej agencji wynosił 600-800 zł (była to opłata którą trzeba było zapłacić w zasadzie za znaleznie rodziny) +opłata za przelot.Wtedy zadzowniło do mnie inne biuro.Powiedziano mi,ze możliwe jest bezpłatne zapisanie sie do agencji,jezeli tylko prześle wszytskie dokumenty do konca kwietnia.Udało sie.Musze jeszcze dosłąć tylko referncje na temat charakteru (daje je wychowawca,ksiadz itp.) i zaswiadczenie o niekaralnośći 9trzeba sie pofatygowac do sądu).Wczesniej przesłałam im formularz z moimi danymi,list do rodziny,zdjęcia,referencj e,zaswiadczenie od lekarza,ksero paszportu i dowodu oraz certyfikaty wszytskich kursów.Troche sie nalatałam,ponieważ dzwonili do mnie pod koniec kwietnia. Po tym jak przesłałam dokumenty zadzwoniła do mnie Pani z agencji i przeprowadziła rozmowe po ang,zeby sprawdzic moja znajomość.Określiła go jako dobry.
Za dobrą znajmość angielksiego mogę pracować jako au pair plus,czyli możliwość pracowania ok.30 godz tyg,za około 90 funtów za tydzien. (normalna au pair dostaje 60 funtów za 25 godzin w tyg). Zaraz ma do mnie zadzwonić rodzina.Mamy przeprowadzić nie zobowiązującą rozmowe-dla mnie tez to bedzie dobry trening przed ustnym angielskim. Wczesniej nie byłam pewna czy chce wyjechąc,ale teraz jestem juz prawie zdecydowana,bo matura nie poszła mi tak dobrze jak myślałam.... |
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Wtajemniczenie
|
mi też nie poszła najlepiej dlatego chcę ją poprawić za rok.
Zamierzasz wyjechać na rok? Mogłabyś mi napisać na PW adres tej agencji?? Wolałabym przez agencje, bo zawsze to pewniej... |
![]() ![]() |
![]() |
#278 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Rok temu 3 miesiace bylam w anglii, teraz za 2 tygodnie lece do belgii- tez na 3 miechy. pozdrawiam ![]()
![]() |
#279 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Rozeznanie
|
no potrzebują, kogos na dluzej, od wrzesnia, albo nawet tak od kolo20 sierpnia
![]() ![]()
#281 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Praca jako au-pair
jeżli bym wyjeżdzała to na pół roku, bo muszę kiedyś tą matuire poprawić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
Rozeznanie
|
poprawic?? przeciez Ty jeszcze nie wiesz,ze jakos zle zdalas
![]()
#283 |
Wtajemniczenie
|
oj wiem, wiem
![]() Poza tym nie mam pomysłu na studia i może przez ten rok coś mi przyjdzie do głowy. Dobrze mówisz po ang? Dużo rozmawiałaś z rodziną w tym języku?? |
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Rozeznanie
|
mowie dosc dobrze, poziom CAE, ktory zdaje w grudniu. A czy duzo? no dosc duzo, caly czas mailujemy
![]()
#285 |
Zadomowienie
|
ja też zmykam już za 51 dni
![]() moja przygoda życia czeka i zaprasza, nie mogę się doczekać! ![]() jasne, są wątpliwości, będę tęsknić, teraz dużo fajnego zaczyna się dziać w moim życiu, ale wyjazdu nie mogę się doczekać! |
![]() ![]() |
![]() |
#286 |
Wtajemniczenie
|
Ja również mam wątpliowści, przede wszystkim jeśli chodzi o rodzine na którą trafię i o mój ang. ale zdaję sobie sprawę, że może to być przygoda życia. A jak pojade to w październiku więc do tego czasu zrobie jakiś kurs ang. i liczę, że będzie w porządku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Zadomowienie
|
mi z ang najwięcej daje teraz pisanie maili i gadanie na skypie z rodziną.. a oni są fajni strasznie
![]() w każdym razie taki kontakt daje więcej niż ang, któy mam na uczelni ![]() będziesz szukać sama czy przez agencję? |
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Wtajemniczenie
|
zamierzam szukać przez agencje. Chyba przez agencje "koncepcja" bo u nich wydaje mi się najtaniej. Tylko zastanawiam się skąd wziąść referencjie, bo nigdy z dziećmi nie siedziałąm
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Zadomowienie
|
a nie może Ci ktoś z rodziny/znajomy napisać ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#290 |
Wtajemniczenie
|
No właśnie chyba tak zrobie
![]() Dziewczyny!!! Powiedźcie mi coś, żebym nie zrezygnowała z tego pomysłu!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Zadomowienie
|
no, ale to Twoja decyzja
![]() więc co tu dużo mówić... jak będzie źle to zawsze możesz wrócić.. |
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Raczkowanie
|
U mnie juz od dawna wszystko ustalone z rodzinką, no ale... nadchodzi powoli czas odlotu i zaczynam sie stresować. Po pierwsze nie wiem, co podarować im jako prezencik z Polski. Doradźcie coś, co jest w zwyczaju? Po drugie już czuje, ze ciężko będzie się z nimi dogadać,ach ten angielski... I w ogóle nie wyobrażam sobie pierwszych dni, to jest w pierwszy dzień po przylocie zajmuję się dziećmi, a zaraz potem weekend i nie mam pojęcia jak to będzie, czy oni sie mna zajmą i pokażą trochę okolicy, czy sama się sobą będę musiała zająć. Jak to było u was?
|
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny, mój TŻ jest w Irlandii i cały czas namawia mnie na wyjazd, ja również tęsknie za nim jak diabli
![]() Mój angielski nie jest super poza tym Ajriszów ciężko mi zrozumieć ale jakoś sobie radzę. Czy wszystkie au-pair muszą mieć prawo jazdy?? Ja nie posiadam niestety. Wyjechałabym do Irlandii, żeby być z blisko niego (TŻ oczywiście)
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie musi, niby jest to wymagane i jak kogos pytam (jakas Au pair) to nie posiada, ja tez prawka nie posiadam....a np ruskie Au perki i tak nie moga jezdzic bo musza zdac jeszcze dodatkowe
![]() |
#295 |
Raczkowanie
|
Ja jadę do Irlandii i nie posiadam prawka. Hostowie będą mnie wozić autkiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi
![]() Podniosłyście mnie na duchu ![]() Zalazłam parę fajnych Irlandzkich rodzinek, mailujemy itd ![]() napiszcie proszę jak wyglądał wasz przylot, czy rodzinki czekały na lotnisku czy jak? Mam coraz większy stres ale czego się nie robi w imię miłości ![]()
![]() Króliczki ![]() Edytowane przez MonkaIska Czas edycji: 2008-06-14 o 14:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#297 |
Zadomowienie
|
Dziewczynki znowu Wam pozawracam głowę, czy jest możliwość całkowitego braku kieszonkowego dla au pair
![]() Czy zawoziłyście jakiś prezent dla dzieciaków? Kurcze boje się problemów z dogadywaniem moja Irlandzka rodzinka ma strasznie niezrozumiały akcent.
![]() |
#298 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() 1) czy 16 lat to nie za mało na au pairkę? 2) czy warto zarejstrować się na au-pair world, czy są też jakieś inne strony ![]() czy łatwo i szybko szuka sie rodziny na w.w stronie? 3) Z jakim wyprzedzeniem trzeba zacząć "poszukinania" |
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Rozeznanie
|
MonkaIska, kieszonkowe MUSI byc, i dodatkowo miniumum jest scisle okreslone- mozna to znalezc na aupairworld, dla poszczegolnych krajow
![]() ![]() Charlize, to zdecydowanie za malo. 17 to tez ciezko, ale juz bardziej mozliwe- ja rok temu pojechalam jako 17sto latka. aupairworld jak dla mnie jest najlepsze, inne str probowalam, i ta zdecydowanie przoduje. Wyprzedzenie.. heh, nie wiem;D to zalezy.. ja rok temu miesiac wczesniej znalazlam, teraz jakies 2.. to zalezy od szcezsia ![]() buziaki w Belgiiiii;D
#300 |
Raczkowanie
|
Kochane aupairki, ponieważ mój przylot do rodzinki zbliza sie wielkimi krokami, zastanawiałam się, jak należy zwracać się do rodziców: po imieniu? pan/ pani? Mr John byłoby ok? Jak wy sie zwracacie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:50.