Praca jako au-pair - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-27, 09:43   #391
kruszynka1985
Zadomowienie

Dot.: Praca jako au-pair

Cytat:
Napisane przez MonkaIska Pokaż wiadomość
elfik5 - dzięki wielkie, dobra kobieto
okazało się, że mam loty do Bristolu (2,3 razy bliżej niż z Lądka) więc jest super
teraz czekam jeszcze na maila potwierdzającego zaproszenie i kupuje bilet na 9.11.
teraz dopiero zaczynam się stresowac
pozdrawiam
hej! w jakim miescie bedziesz? bo ja mieszkam niedaleko bristolu
Stary 2008-10-27, 11:52   #392
kasia_no87
Zakorzenienie

GG do kasia_no87 Send a message via Skype™ to kasia_no87

Ja tez znalazlam moja pierwsza rodzine na tej stronie, ale nie bylo zadnych rozmow przez tel. tylko 'mejlowalismy', ja jestem w Londynie, jakbys tu przyjezdzala to bym byla w stanie ci pomoc dotrzec do rodziny. Ja bylam w malym miasteczku i po wlasnym doswiadczeniu radze wybierac wieksze miasta. Nie ma problemu z dojazdem do szkoly, na zakupy itp. w malych miasteczkach zazwyczaj jest daleko wszedzie, nawet do szkoly dzieci trzeba wozic.

exAparatka
góra: 30.06.2010 - 8.04.2013
dół: 4.08.2011 - 8.04.2013
kasia_no87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-27, 17:07   #393
MonkaIska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kruszynka1985 Pokaż wiadomość
hej! w jakim miescie bedziesz? bo ja mieszkam niedaleko bristolu
hej będę na samym wybrzeżu 15 km od Plymouth w wiosce Downderry :roll eyes:

Kasiu dokładnie tak jak napisałaś miałam zmartwienia czy jest daleko ale szkoła jest niecałe 500 metrów od domu, plaża 2 km i blisko na autobus.
Właściwie będę wstawać po 7 mej, nakarmie dzieciaki, przyszykuje i zaprowadze do szkoły. Potem coś odkurze (mały dom więc się uwinę). Dzieciaki przychodzą ze szkoły o15:15, rodzice o 17:30 najpóźniej i mam luzy.
Tylko nie wiem co ja na tej wiosce będe robić w wolnym czasie :/ chyba zaczne surfing uprawiac
Mam nadzieję, ze nie rozczaruję sie niemiło.
Póki co czekam na to 100% zaproszenie, bo coś cichutko na mailu

Wiecie co mnie wkurza? Jak rodzinki mają w profilu napisane odnośnie wymagań au pair "little english" a potem w mailu piszą "english very well"

Króliczki
MonkaIska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 19:04   #394
ufola
Raczkowanie

siema kobity

jesli ktoras szuka rodziny w uk piszcie na maila: aupairhelp@wp.pl pomagaja za darmo, sprawdzaja rodzinki pzdro!
ufola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 20:10   #395
blanca7
Raczkowanie

Dot.: Szukam pracy jako AU-PAIR

Cytat:
Napisane przez sylwiawszafie Pokaż wiadomość
Host rodzina nie kupi Ci biletu?? :/ moim zdaniem skoro nie placa agencji za znalezienie aupair (to nie bylyby takie male pieniadze) to przynajmniej znalezionej przez siebie dziewczynie powinni kupic bilet :/ w innym wypadku znaczy ze sa poprostu skapi :P
ja bym tego zaraz nie nazywala skapstwem. ja zanlazlam swoja rodzine bez agencji i sama zaplacilam sa bilet,ale oni za to placa za moje bilety wstepu,jedzenie itp. gdy jade gdzies z nimi,chociaz moglabym za to sama placic. Punt widzenia zalezy od punktu siedzenia.Po drugie wazneijsze od kupienia mi biletu bylo to jacy oni sa i jak ja sie z nimi dogaduje.
blanca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-07, 08:57   #396
sandrunia83
Raczkowanie

Witajcie,
właśnie przymierzam się do wyjazdu do UK jako au pair poprzez agencję baby care, myslę, że jak na pierwszy raz jest to o wiele bezpieczniejszy wariant. I tutaj mam pytanie do wszystkich dziewcząt przebywających w UK: na co właśniwie starcza to kieszonkowe? Na waciki? <żart> Nie byłam nigdy w tym kraju i nie wiem jakie są tam ceny... czy wystarczy to na jakis ciuch... kosmetyk.. czy moze w rqazie potrzeby lekarstwo? Podajcie prosze jakies przykładowe ceny... Bo jak mam miec na tydzien powiedzmy 55 funtów a gdzies przeczytałam że biltem metrem kosztuje 8.... to halo?
P.S. Czy ktoś wyjezdzał poprzez baby care?
Stary 2008-11-07, 10:21   #397
MonkaIska
Zadomowienie

Totalna załamka
Miałam jechać do tej Anglii, byliśmy dogadani na tip top, kupiłam bilet na 12 listopada do Bristolu, wczoraj mi facet napisał czy mogę mu podać numer konta to zwróci mi pieniądze. Miałam być ich pierwszą au pair, nie wiem co się stało czy stchórzyli ale napisali mi, że dziećmi się zajmie babcia :/
Trzeba szukać dalej.

Króliczki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-11-07, 12:37   #398
kasia_no87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sandrunia83 Pokaż wiadomość
Witajcie,
właśnie przymierzam się do wyjazdu do UK jako au pair poprzez agencję baby care, myslę, że jak na pierwszy raz jest to o wiele bezpieczniejszy wariant. I tutaj mam pytanie do wszystkich dziewcząt przebywających w UK: na co właśniwie starcza to kieszonkowe? Na waciki? <żart> Nie byłam nigdy w tym kraju i nie wiem jakie są tam ceny... czy wystarczy to na jakis ciuch... kosmetyk.. czy moze w rqazie potrzeby lekarstwo? Podajcie prosze jakies przykładowe ceny... Bo jak mam miec na tydzien powiedzmy 55 funtów a gdzies przeczytałam że biltem metrem kosztuje 8.... to halo?
P.S. Czy ktoś wyjezdzał poprzez baby care?
Hmmm przejazd metrem nie kosztuje 8f. nie wiem jak to jest dokladnie ale chyba jak sie przejezdza przez pierwsza strefe to ok 2f a jak przez reszte to 1,5 -1f jak masz karte oyster, jak nie placisz ok dwa razy tyle. zalezy tez o ktorej godzinie.

55f to by ci starczylo na powiedzmy jakis ciuch (zalezy w jakim sklepie, w jednym spodnie kosztuja 15f w innym 40f np zara), kosmetyki, metro, no nie wiem. Ja dostaje 100f tygodniowo a za ok 150 mozesz juz kupic np. aparat fotograficzny.

Dlaczego tylko 55f Bedziesz w londynie? gdzie dokladnie?

Cytat:
Napisane przez MonkaIska Pokaż wiadomość
Totalna załamka
Miałam jechać do tej Anglii, byliśmy dogadani na tip top, kupiłam bilet na 12 listopada do Bristolu, wczoraj mi facet napisał czy mogę mu podać numer konta to zwróci mi pieniądze. Miałam być ich pierwszą au pair, nie wiem co się stało czy stchórzyli ale napisali mi, że dziećmi się zajmie babcia :/
Trzeba szukać dalej.
hmm to dobrze ze ci za bilet zwracaja. ale i tak porazka. nagle zrezygnowali dwa tygodnie przed twoim wyjazdem.... ;/ rozmawialas z nimi przez telefon?

exAparatka
Stary 2008-11-07, 12:42   #399
MonkaIska
Zadomowienie

Rozmawialiśmy dwa razy przez telefon, raz głownie z hostem, szczegóły odnosnie wyjazdu, pytałam o rzeczy, które powinnam zabrać (pociel, reczniki i takie tam) a drugi raz głownie z dziecmi, tzn ja głownie pytałam one odpowiadały> Zadały mi tylko pytanie czy potrafie grac w piłkę. Myślałam, że wszystko bedzie dobrze. no cóz. Chociaz dzieciaki pewnie wolą babcie i nie dziewie się. Szkoda, że nie wpadli na ten pomysł wczesniej

Króliczki
Stary 2008-11-08, 23:54   #400
sandrunia83
Raczkowanie

Kasia_no87 dziekuje za odzew. Wiesz podałam tylko przykład, wiem ze 55 to minimum, ale ja przeglądając aupair world.com nie spotkałam się ze stawką wyzszą niz 80 funtów, mozna oczyiscie sobie dodatkowo dorobic. Chyba jednak nie wyjezdzam przez agencje, zdzierają kase a slyszalam na ich temat kilka nieprzychylnych opinii.... Powiedz czy uczysz sie angielskiego, jezeli tak to kto płaci za lekcje? 320 funtow na miesiac to chyba nie jest zle?

MonkaIska Kurcze fatalnie ze odwolali ci wyjazd, dobrze ze chociaz oddali za bilet...
Stary 2008-11-10, 12:15   #401
kasia_no87
Zakorzenienie

Cytat:
Kasia_no87 dziekuje za odzew. Wiesz podałam tylko przykład, wiem ze 55 to minimum, ale ja przeglądając aupair world.com nie spotkałam się ze stawką wyzszą niz 80 funtów, mozna oczyiscie sobie dodatkowo dorobic. Chyba jednak nie wyjezdzam przez agencje, zdzierają kase a slyszalam na ich temat kilka nieprzychylnych opinii.... Powiedz czy uczysz sie angielskiego, jezeli tak to kto płaci za lekcje? 320 funtow na miesiac to chyba nie jest zle?

MonkaIska Kurcze fatalnie ze odwolali ci wyjazd, dobrze ze chociaz oddali za bilet...
Tak chodze do szkoly i placilam sama 120f od wrzesnia do grudnia, jak bede chcicala isc dalej to chyba znowu tyle samo bede musiala zaplacic. 320f to 80 na tydz. to ok. ja u mojej pierwszej rodziny dostawalam 50f tygodniowo. Znalazlam rodzine na londynek.net ale nie angielska jak ci wszystko jedno.

exAparatka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-13, 10:46   #402
sandrunia83
Raczkowanie

hej, mam rodzinke która sie zdecydowała na mnie, mieszkają w Norwich. Dwoje dzieci, 10 i 14 lat. Po opisie na au pair world stwierdziłam ze nie szukają nianki, nie tylko wymagają ale i dają cos od siebie, prócz kieszonkowego...
Tylko to jest moj pierwszy wyjazd, nie wiem jak z ubezpieczeniem, oni twierdza ze nie potrzebuje dodatkowego ubezpieczeni bo jestesmy przeciez w UE, ale ja mam watpliwości.... a jak zachoruje? jest ktos moze z Norwich?
Stary 2008-11-13, 13:38   #403
kasia_no87
Zakorzenienie

Cytat:
hej, mam rodzinke która sie zdecydowała na mnie, mieszkają w Norwich. Dwoje dzieci, 10 i 14 lat. Po opisie na au pair world stwierdziłam ze nie szukają nianki, nie tylko wymagają ale i dają cos od siebie, prócz kieszonkowego...
Tylko to jest moj pierwszy wyjazd, nie wiem jak z ubezpieczeniem, oni twierdza ze nie potrzebuje dodatkowego ubezpieczeni bo jestesmy przeciez w UE, ale ja mam watpliwości.... a jak zachoruje? jest ktos moze z Norwich?
hmmm mozesz sobie wykupic ubezpieczenie euro26 czy cos takiego. nie wiem chyba 60zl kosztuje i jest wazne przez jeden caly rok czyli bys miala do grudnia.

exAparatka
Stary 2008-11-18, 11:10   #404
sandrunia83
Raczkowanie

Dzięki kasia za info. Ok to juz postanowione, wyjezdzam w styczniu. To bedzie moj pierwszt lot samolotem, pierwsza tak dluga rozłąka z najblizszymi, troche sie denerwuje jak to bedzie u obcych ludzi... Na początku pewnie bedzie ciężko, kurcze ja nawet nie wiem co powinnam zabarac ze soba a czego nie, ile moge zabrac bagażu? gdzie najlepiej rezerwowac bilet? Wyjezdzam do Norwich
Stary 2008-11-24, 15:34   #405
Buena Dzidzia
Wtajemniczenie

W tym roku skończyłam studia (pedagogika), mam 25 lat. Pracy w zawodzie niestety znaleźć nie mogę. Wczoraj znajomy dał mi numer do Polki pracującej u irlandzko-włoskiej rodziny we Włoszech, która w grudniu po ponad 2 latach pracy u nich wraca do Polski. Napisałam do niej smsa i dziś do mnie zadzwoniła. Sprawa wygląda tak: mogę do nich jechać i zająć jej miejsce. Praca polegać ma na opiece nad trójką dzieci (ona tego nie wiem czemu au pair nie nazywa) przez 6 dni w tygodniu (niedziela wolna) praktycznie od rana do wieczora bo ich rodzice wracają wieczorami. Dzieci jak sama określiła nie należą do bardzo grzecznych. Wynagrodzenie jakie ona mi podała to plus minus 1000 euro. Bez sprzątania napewno bo od tego jest inna osoba. Przede wszystkim chcą kogoś na dłuższy okres czasu.
No i teraz na czym polega mój problem - dawno nie maiłam takiego dylematu.
Nie wiem czy jechać. Z jednej strony fajnie, zobaczyć nowe miejsca, nauczyć się języka itd. Z drugiej brak życia prywatnego (sama mi powiedziała to ta dziewczyna), jak to ona określiła bycie "drugą mamą" dla tych dzieci, bo rodzice rzadko w domu - oboje mają własne firmy. No i fakt, że gdybym miała z 20 lat to chyba prędzej bym się zdecydowała, niż teraz gdy mam 25 i taki wyjazd byłby dla mnie jakąś stratą czasu. Sama już nie wiem...
Muszę się zdecydować do środy, proszę o jakieś rady. Wiem, ze trudno jest się postawić w czyjejś sytuacji.
Stary 2008-11-25, 09:21   #406
sandrunia83
Raczkowanie

hej! Ja też jestem tegoroczną absolwentką tyle że ekonomii, również mam 25 lat i wcale nie uważam żeby taki wyjazd był stratą czasu.... Otóż wręcz przeciwnie. Ja wyjeżdzam głównie po to żeby nauczyć się języka, bo słaby język obcy nie pozwala mi obecnie znalezc dobrej pracy w Pl, a wyjazd jako au pair to doskonała okazja aby udoskonalic język. Bo nie wiem czy wiesz ale jednym z założen tego programu jest to iż au pair uczestniczy w kursie językoweym ( jezeli sama chce). natomiast z tego co piszesz ta rodzina tego Ci nie umożliwi. Zalezy również czy lubisz dzieci, ja np nie wyobrażam siebie z trójką siesfornych dzieciaków przez... nie wiem ile miesięcy, po jednym dniu bym spakowała walizki i uciekła Daltego ja jadę jako au pair do UK, za fakt mniejsze pieniadze, bo nei jade tam w celach zarobkowych, ale mam pewnosc ze rodzina nie szuka nianki.. bo dzieci to dwie dziewcyny w wieku 10 i 14 lat. Więc przemyśl sprawę, wyjazd tak, au pair jak najbardziej ale... czy ten wyjazd Cię rozwinie, poszerzy horyzonty? Nie sądze skoro zamkną Cię w domu z trójką dzieci a oczy trzeba mieć dookoła głowy. Polecam stronę www.aupair-world.net ja właśnie tu znalazłam swoją host family, do której lecę już 24 stycznia Pozdrawiam P.S. 1000 E za opiekę nad 3 dzieci to niewiele

Tak się zastanawiam co z ubezpieczeniem zdrowotnym.... Skoro zwolnię się z pracy to nie będę ubezpieczona, do rodziców tez nie mogę się dopisać bo nie jestem na ich utrzymaniu, nie mam tez statusu studenta już... i co zrobic w takiej sytuacji? Czy tam mnie ubezpieczą? A jezeli nie? koszty leczenia w UK są gigantyczne a kto wie co moze się stac... A moze cos w rodzaju karty IYTC?

Edytowane przez sandrunia83
Czas edycji: 2008-11-25 o 10:57
sandrunia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-28, 10:35   #407
tyczka000
Przyczajenie

Czesc, nazywam sie Iza, po skonczeniu szkoly (w 2010r) chcila bym wyjechac do usa jako au-pair., pzegladam po trochu ten watek i zauwazylam ze kiedys jakas osoba proponowala prace w irlandi jako niania,
i chcilalam zapytac czy sa tu jakies osoby ktore mieszkaja za granica i potrzebuja na wakacje niani? (tylko ze w ich domu mozna mowic po polsku) poniewaz niezbyt znam ang. byla bym chetna na taka prace
to moj mail spooks_izfunia@o2.pl
tyczka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-28, 13:28   #408
sandrunia83
Raczkowanie

Poszukaj na stronie www.aupair-world.net zdarzają się ( wiem że napewno w UK) rodziny polskie, możesz tez skorzystać z biura pośrednictwa jeżeli chcesz do USA bo to już grubsza sprawa, trzeba wiże załatwiać itp.
Stary 2008-12-08, 16:22   #409
beacia440
Raczkowanie

sorki ze pytam tu ale oczy mnie juz bolą od klikania i szukania tego co chce na tych 14 stronach :P
która z Was była au pair na okres wakacji ? Szukałyscie przez jakas firme czy na wlasna reke ??
Jakie obowiązki wtedy do Was należały? Bo wiadomo, szkołe sie ma w ciagu roku :P
pozdrawiam i czekam na odpowiedzi
beacia440 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-08, 17:28   #410
sandrunia83
Raczkowanie

wpisz w google au pair i znajdziesz odp na twoje pytania bez najmniejszego problemu
Stary 2008-12-08, 19:56   #411
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

cześć dziewczyny miło się was czyta. ja właśnie rozważam decyzje o wakacyjnym au pair na okres jakiś 2 miesięcy. Tylko zastanawiam się czy to jest opłacalne?
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-09, 09:19   #412
sandrunia83
Raczkowanie

Hej,
zależy co jest celem twojego wyjazdu... jeżeli priorytetem jest dla ciebie kupa zarobionej forsy to raczej nie polecam au pair. Rodzina goszcząca zapewnia Ci wyżywienie, mieszkanie i dostajesz kieszonkowe na drobne wydatki, nie da się z tego odłożyc jakiejś ogromnej sumy. Natomiast jeśli chcesz przezyć w swoim życiu coś nowego, poznać nowych ludzi, kulturę a przede wszystkim podszkolić język to jak najbardziej au pair jest dla Ciebie. Tylko pytanie czy dwa miesiące to wystarczająco długo?
Stary 2008-12-09, 13:12   #413
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Cytat:
Hej,
zależy co jest celem twojego wyjazdu... jeżeli priorytetem jest dla ciebie kupa zarobionej forsy to raczej nie polecam au pair. Rodzina goszcząca zapewnia Ci wyżywienie, mieszkanie i dostajesz kieszonkowe na drobne wydatki, nie da się z tego odłożyc jakiejś ogromnej sumy. Natomiast jeśli chcesz przezyć w swoim życiu coś nowego, poznać nowych ludzi, kulturę a przede wszystkim podszkolić język to jak najbardziej au pair jest dla Ciebie. Tylko pytanie czy dwa miesiące to wystarczająco długo?
hm tak sobie myślałam, że można by po maturze pojechać na rok podszkolić język i startować na filologie angielska byłoby mi zdecydowanie łatwiej tak myślę. Jeśli chodzi o jakąś wielką kasę to aż tyle nie wymagam. Mimo wszystko chciałabym odłożyć cokolwiek i nie dokładać do interesu, że tak powiem.
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-12, 10:43   #414
kaszellek
Zadomowienie

GG do kaszellek

Norwich jest super W Norfolk jest ślicznie, chociaż jak to moi Angole mówią- middle of nowhere Ale na Norwich nie powinnaś narzekać!!

Moja rodzinka będzie szukać kogoś na rok od połowy czerwca, są świetni i sprawdzeni, jak coś możecie pisać na maila bo rzadko tu zaglądam- kaszellek@poczta.fm albo GG 4516406

mija moje 5.5 miesiąca... rok to dobry czas, zwłaszcza, że w obcym kraju gdzie wszystko jest nowe czas pędzi 10 razy szybciej.. też się obawiałam, że to taka dziura w życiorysie, strata czasu, w moim wypadku przerwa w studiach rok przed ich skończeniem.. ale każdego dnia tutaj utwierdzam się w przekonaniu, że było warto..
kaszellek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-30, 23:11   #415
outentyczna
Raczkowanie

hey dziewczyny! czytając wasze wypowiedzi zachęciłyście mnie do zarejestrowania się na stronce www.Aupair-World.net. mam jednak problemy. niby założyłam poprawnie konto, jednak pokazuje się informacja, że jest niekompletne. czy administratorzy owej stronki wysyłają link z potwierdzeniem na maila? proszę o szybką odpowiedź .
outentyczna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-31, 09:27   #416
Ashlee_
Zadomowienie

hmm niedawo zakladalam tam konta i tak - mail z potwierdzeniem dostalam, wiec moze sporobuj jeszcze raz

wymyslilam sobie, ze poszukam pracy jako aupair na wakacje - miloby bylo podszkolic jezyk lub sprobowac nauki nowego .. zastanawiam sie tylko czy latwo bedzie znalezc rodzine na 2-3 miesiace :/

雪が歌う夜に君を憶うよ
凍りついたこの部屋で
憧れた未来を待ち望むように
孤独を生きて…

Ashlee_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-31, 13:32   #417
outentyczna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ashlee_ Pokaż wiadomość
hmm niedawo zakladalam tam konta i tak - mail z potwierdzeniem dostalam, wiec moze sporobuj jeszcze raz

wymyslilam sobie, ze poszukam pracy jako aupair na wakacje - miloby bylo podszkolic jezyk lub sprobowac nauki nowego .. zastanawiam sie tylko czy latwo bedzie znalezc rodzine na 2-3 miesiace :/
moim zdaniem znajdzie się taka, ponieważ niektóre rodziny potrzebują opiekunek tylko na okres wakacyjny. tak bynajmniej wynika z tego co pisały nasze poprzedniczki. ja niestety nie otrzymałam linku, więc byłabym wdzięczna gdybyś napisała mi krok po kroku jak założyć konto. z góry przepraszam za to, że jestem taka nieporadna, ale pogubiłam się w tym całym rejestrowaniu. aha i może orientujesz się jak w ogóle usunąć konto. bardzo bardzo dziękuję i przepraszam za zawracanie główki.
Stary 2008-12-31, 18:03   #418
Ashlee_
Zadomowienie

wiec tak tojest bardzo proste, wchodzisz w Register as Au pai [po lewej] i wypelniasz wszystkie pola, te z * sa obowiazkowe, klikasz Countinue, czytasz dokladnie i zaznaczasz wszystko ladnie .. pod koniec powinno Ci sie pojawic ze juz sie zarejestrowalas i mozesz sie zalogowac. aha, tam trzeba podac email, wiec podaj email moze z yahoo.com lub gmail.com , bo te chyba sa najpewniejsze i powinnas dostac bardzo szybko emaila: Welcome to the AuPair World .. moze trafic takze do spamu, wiec poszukaj go wszedzie .. nie wiem nic o usuwaniu konta, po prostu zaloz nowe na nowego maila, mysle ze bedzie ok ^^ powodzenia!

雪が歌う夜に君を憶うよ
凍りついたこの部屋で
憧れた未来を待ち望むように
孤独を生きて…

Ashlee_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-01, 17:06   #419
K!nguśś
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to K!nguśś

Ja planuje po maturze wyjechać do USA jako au pair, ale nie wiem co z tego wyjdzie.

Kiedy się czegoś pragnie, wtedy cały wszechświat sprzysięga się, byśmy mogli spełnić nasze marzenie.

Paolo Coelho
K!nguśś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-01, 19:49   #420
outentyczna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ashlee_ Pokaż wiadomość
wiec tak tojest bardzo proste, wchodzisz w Register as Au pai [po lewej] i wypelniasz wszystkie pola, te z * sa obowiazkowe, klikasz Countinue, czytasz dokladnie i zaznaczasz wszystko ladnie .. pod koniec powinno Ci sie pojawic ze juz sie zarejestrowalas i mozesz sie zalogowac. aha, tam trzeba podac email, wiec podaj email moze z yahoo.com lub gmail.com , bo te chyba sa najpewniejsze i powinnas dostac bardzo szybko emaila: Welcome to the AuPair World .. moze trafic takze do spamu, wiec poszukaj go wszedzie .. nie wiem nic o usuwaniu konta, po prostu zaloz nowe na nowego maila, mysle ze bedzie ok ^^ powodzenia!
dziękuję bardzo za pomoc założyłam drugie konto i tym razem otrzymałam link ale trochę za późno, gdyż przy logowaniu się do profilu dostaję wiadomość, że przekroczyłam czas. eh do trzech razy sztuka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości