![]() |
#1711 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Praca jako au-pair
Cytat:
![]() Czy na aupair-world można też dokładac lub zmieniać regularnie zdjęcia? Czy jak już się jakieś da przy rejestracji, to nie da się zmienić? Edytowane przez mychamycha Czas edycji: 2009-05-15 o 19:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1712 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1713 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja sie wybieram :d w piatek za tydzien xD Aaa! ![]() a dzis do mnie napisala 1wsza operka z rodziny do ktorej jade he ciesze sie bo widac ze im zalezy skoro jej o mnie mowia i kaza wesprzec (?) na duchu Cytat:
![]() przeciez rodzina nie wybiera cie po wygladzie tylko po charakterze ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Londynie wlasnie leje ![]() ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- cu.Kinia widze ze jestes, napisz cos wiecej, jakie obowiazki masz i jak dzieci. Dwojka sie opiekujesz? Ile maja lat? Nic sie nie podzielilas.
![]() |
#1715 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1716 |
Raczkowanie
|
[quote=adka0401;12319549]
ja sie wybieram :d w piatek za tydzien xD Aaa! ![]() a dzis do mnie napisala 1wsza operka z rodziny do ktorej jade he ciesze sie bo widac ze im zalezy skoro jej o mnie mowia i kaza wesprzec (?) na duchu łooo do Berlina faajnie masz;p duże miasto i w miare blisko ;D a jak znalazłaś swoją rodzinke? aupair-world;> i w ogóle na ile jedziesz?
przychodzi taki czas w życiu, kiedy niczego nie można być pewnym. To, co się wiedziało wcześniej, wydaje się błędne lub niezrozumiałe. To wszystko wali się, całe moje jestestwo, bycie, kruszy się, rozpada i nie można pozbierać kawałków" http://www.lastfm.pl/user/mooonis90 Edytowane przez mooonis90 Czas edycji: 2009-05-15 o 20:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#1717 |
Zakorzenienie
|
No ostatnio juz dawno nie padalo. U mnie teraz jest 20:11
![]() |
#1718 |
Wtajemniczenie
|
[B]Adka[B], przyznam, ze angielski mam bardzo dobry, nie idealny wprawdzie, ale mature zdalam dobrze, nie boje sie mowic, wszyscy mowia, ze jest ok, wiec daje rade.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1719 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1720 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
jade na rok ale mysle ze na tym sie nie skonczy bo nie chce potem wracac do Polski, planuje jechac do angli potem nauczyc sie angola i potem do hiszpani po hiszpanski ![]() Cytat:
No i w gimnazjum i liceum bylam na wymianie w niemczech mimo iz mowilam tylko po niemicku, poza tym bedzie ze mna na poczatku ich byla au pair z polski wiem mam nadzieje ze dam rade ![]() ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1721 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moje obowiazki, to dogladanie malych, zabawa z nimi, 2x w tygodniu babysitting, 2x w miesiacu w weekendy od 8:20, ale wtedy mam mniej babysittingu. W sumie wychodzi mi zawsze po 35 godzin w tygodniu. Przedwczoraj hosci pojechali do Stanow i bylam od jakiejs 13 z malymi, bo przede mna przychodzi taka niania, co je odwozi do przedszkola ( starsza ), zajmuje sie mlodsza itp. a od tej 13 ja jestem z malymi, klade je spac itp. Jutro i pojutrze beda u dziadkow, wiec mam zarazem wolne, a host wraca w poniedzialek i od tego momentu lece normalnie z zajeciami. ![]() Mam dwie dziewczynki - Indie ( 4 ) i Olimpie ( 3 ). Co do fotek, to troche glupio, ale zapomnialam kabelka i nie mam jak ich zgrywac na biezaco. ![]() Dziewczyny. przeziebienie mnie zlapalo i sie zle czuje troche. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1722 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A przeziebienie ci na pewno przejdzie, ja za pierwszym razem jak jechalam to w ciagu 3 miesiecy bylam 4 razy przeziebiona ![]()
![]() |
#1723 |
Wtajemniczenie
|
W nocy jestem z nimi ja.
![]() Mam nadzieje, bo wiesz, u mnie jak choroba, to jesli sie w miare szybko nie zainterweniuje, to od razu grypa i tydzien z zycia wyciagniety. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1724 |
Organizatorka
|
moze tez sie przeziebilas, bo organizm troszke oslabiony przez ten nadmiar emocji ...
![]()
#1725 |
Wtajemniczenie
|
Bardzo mozliwe, pewnie jestem teraz jeszcze bardziej podatna. Ale w sumie tu w domu jest zimno i jak siedzialam, to troche zawiewalo, wiec moze to tez przez to.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1726 |
Organizatorka
|
to goraca herbate, kolejna dawke rutinoscorbinu
![]() ![]()
#1727 |
Wtajemniczenie
|
Juz tyle w siebie tego wlalam, ze oszaleje.
![]() ![]() Pozdro dla Was wszystkich, odezwe sie jutro, bo bede wolna. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1728 |
Konto usunięte
|
ja sie martwilam glupia a Hostka kręciła przez cały tydzien po prostu ten serial
![]() ale ja glupia ![]() ![]() teraz wystarczu czekac az kupi bilet ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1729 |
Raczkowanie
|
No widzisz,na drugi raz tak sie nie denerwuj!Ach to życie aktorki...
![]()
#1730 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1731 | |
Organizatorka
|
Cytat:
![]() ciesze sie, ze wszystko ok ![]() ja musze czekac, az moja do mnie napisze, bo nie mam jej maila... ![]()
![]() |
#1732 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, kto chce do Francji??
Patrzcie co znalazłam: Cześć, w te wakacje miałam wyjechać do Francji jako au pair. Na początku stycznia znalazlam rodzinę francuską, ale troszke się skomplikowalo i nie moge niestety wyjechac do nich (3 miesiące-od konca czerwca do konca wrzesnia). Rodzina jest bardzo sympatyczna i w porzadku (kontaktowalam sie z innym au pair, które pracowały u tej rodziny). Nie chcialabym teraz zostawić ich " na lodzie", wiec może któraś z Was byłaby zainteresowana taką pracą. Prosze o kontakt: aneczka022@interia.pl, gg:2766818, tel:694242260. Osobom zaintersowanym udziele szczegółowych informacji o rodzince ![]()
#1733 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Też się cieszę, że te nerwy okazały się niepotrzebne. ![]() Aerith, a nie możesz go zdobyć ze strony na której szukałaś rodzinki, tak jak radziły dziewczyny? Bo trochę lipa, zwłaszcza, że ostatni mail był od niej.. A u mnie ostatnio coś ruszyło, rodzinki zaczęły mi wysyłać pozytywne odpowiedzi. ![]() Jedna wczoraj do mnie napisała, mieszkają gdzieś pod Barceloną, z trójką dzieci co prawda, ale w wieku 11, 7 i 5, więc chyba bym dała rade, bo przy takich dużych, to nie trzeba pilnować cały czas. Dwóch chłopców i dziewczynka. Tylko problem w tym że oni chcą kogoś od 15 czerwca, a ja kończę szkołę 19. Te ostatnie dni szkoły mogłabym opuścić, ale moi rodzice wyjeżdżają do Egiptu 5.06 i wracają 19.06 i nie sądzę, żeby się zgodzili na to, żebym wyjechała w tym czasie.. No ale napisałam rodzince maila, jaka to ja jestem och ach i jaki jest problem, może odpuszczą te 4 dni. Oby. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1734 | |
Organizatorka
|
Cytat:
![]() ![]() więc pozostaje mi jedynie czekać.... wpisywałam różne też kombinacje na google... isabelle, beziers etc... ale na smierc zapomnialam nazwiska ![]() Drozja życzę Tobie powodzenia, aby rodzinka zgodziła się na te 4-5 dni później. Byloby super ![]() ![]()
![]() |
#1735 |
Zakorzenienie
|
Aerith a kto ostatni do kogo pisał?? bo jesli oni do Ciebie to moze hostka teraz czeka na waidomosc od Ciebie i sie denerwuje...?hmm miejmy nadzieje, ze szybko sie odezwie.
a szukalas ich jakos na skype czy facebooku?
#1736 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#1737 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
na pewno Ci odpuszczą te 4 dni.. co to dla nich ![]() tylko np. mi sie udało.. bo babka jest nauczycielką i wyjezdza na jakąś wycieczke szkolną i potrzebuje kogoś od zaraz.. tzn wyjezdza 25, a ja moge najwcześniej być 24. i jej to pasuje.. Kuurde, ale im bliżej mojego wyjazdu tym bardziej sie bojee ![]() podziwiam Cie adka0401 ,że zdecydowałas sie wyjechać na rok ![]() ja po powrocie zaraz zaczne studia.. tylko teraz sie zastanawiam jak ja to zrobie z podaniami ;o może pozwolą mi wrócic na tydzień do Polski, zebym mogła wszystko spokojnie załatwić yhh coraz bardziej mi sie odechciewa.. ![]()
przychodzi taki czas w życiu, kiedy niczego nie można być pewnym. To, co się wiedziało wcześniej, wydaje się błędne lub niezrozumiałe. To wszystko wali się, całe moje jestestwo, bycie, kruszy się, rozpada i nie można pozbierać kawałków" http://www.lastfm.pl/user/mooonis90 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1738 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A nie sądzę, żeby moi rodzice się zgodzili. Mam wielką nadzieję, że w ogóle się zgodzą na taki wyjazd jeżeli coś mi się uda załatwić, bo oni jeszcze o moich planach nie wiedzą. A podczas ich nieobecności to nawet ja bym nie chciała. Kto by mnie spakował, odwiózł na lotnisko i ucałował na pożegnanie? ![]() ![]() No może rodzinka się skusi, najpierw im opisałam w bardzo zachęcający sposób jaka jestem, co robię, co zamierzam robić, co mogę robić z ich dziećmi, napisałam o moim hiszpańskim, że nie jest zbyt dobry i boję się mówić, ale dużo rozumiem i że angielski umiem dużo lepiej (z resztą mój mail był bardzo długi, więc to też o czymś świadczy. ![]() ![]() Na końcu dopiero wspomniałam o problemie z datą (stwierdziłam, że jak napisze o tym na początku, to się zniechęcą ![]() Może odpiszą. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1739 |
Zakorzenienie
|
no Drozja mysle ze "rozegrałas" to najlepiej jak można było
![]() ![]()
#1740 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj założyłam kontona aupairworld, ale z moich kryteriów czasowych 1-3 misiące miałam tylko jakieś trzy strony do wyboru. Nie wszystkim też wysłałam wiadomości, bo mi nie pasowali... Eh chyba będę musiała się porządnie zastanowić, czy warto zaczynać studia w tym roku, czy nie lepiej wyjechać po prostu na dłużej... Ale ja nawet nie wiem, jakbym zniosła taką półroczną czy roczną rozłąkę z rodziną. Z drugiej strony, dopiero jak się wyjeżdża na dłużej można rozpocząć kurs języka w szkole,bo przecież w trzy miesiące go nie zrobię...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:17.