|
|
#2251 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Praca jako au-pair
nie anuluj bo moi chodza do niemieckiego xD
dobrze ze tylko przedszkola :P |
|
|
|
#2252 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie U nas w Pl. Wniebowstapienie tez bylo w czwartek (wlasciwa data) ale chyba od 2004 roku obchodzone jest w pierwsza nd. po wlasciwym czwartku - ustalenia naszego kochanego rzadu Nie wiem, dlaczego tak zrobili... moze ze wzgledu na zbyt duza ilosc wolnych dni od pracy? Wniebowstapienie jest swietem ruchomym i nastepuje chyba 40 dni po sobocie Wielkanocnej ![]() Boze Narodzenie obchodza tak samo jak my, pozostale swieta koscielne raczej tez
.:: Czysta logika jest ruiną ducha ::. Edytowane przez elfik5 Czas edycji: 2009-05-23 o 17:10 |
|
|
|
|
#2253 |
|
Zakorzenienie
|
Kinia właśnie patrzyłam na mapę Niemiec i nieźle Cię wywiało, pod samą granicę
Jedna z moich upatrzonych rodzin mieszka też pod samą granicą, ale niemiecko - holenderską.Kinia, a Ty brałaś udziała w tym weselu czy zostałaś z dziećmi w domu? |
|
|
|
#2254 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A, tego to niestety nie wiem ![]() To przedszkole bedzie strajkowac juz trzeci tydzien!!!
|
|
#2255 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A w sumie powinnam już mieć bilety, bo to niecały miesiąc został.. ![]() Tak trochę chyba nie zauważacie ostatnio moich postów, ale napiszę wam.. ![]() Wyskrobałam maila do rodzinki, odnośnie pieniążków napisałam im tak: Cytat:
![]() Milej się chyba nie da, a odpuszczać nie warto, bo może jednak mi dadzą więcej.. Jak nie dadzą i się obrażą, no to cóż, trudno.. Pojadę na windsurfing do chałup.. |
||
|
|
|
#2256 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie mart sie, dasz rade, znajdziesz inna rodzinke jesli ta nie zechce wprowadzic zmian dot. kieszonkowego, czy tez ilosci godz. pracy Do dziela malenka ![]() ![]()
|
|
#2257 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak teraz też myślę, może to jakaś pomyłka w godzinach, czy coś? W pierwszym mailu mi napisali : 'As regards the money we stricktly follow the advise determined by Aupair world organization, and we foresee to give 60 eu of pocket money per week.' No to sorry, co do pieniędzy to oni tak STRICTLY follow, bo im to pasuje, a co do godzin to już nie?! ![]() |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2258 |
|
Zakorzenienie
|
Drozja mi też wydaje się, że sprawnie to napisałaś. Konkretnie, ale uprzejmie. Może coś ich ruszy
|
|
|
|
#2259 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kwestia wynagrodzenia byla dla nich istotna, wiec ja sprawdzili ale istnieje tez mozliwosc, ze nie spojrzeli na przewidziane godz. pracy Au-pair bo bylo to dla nich juz mniej wazne i w ogole na to nie wpadli... (?)Sama nie wiem.
|
|
#2260 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ogólnie to szukałam czegoś o nich w goglach, nic konkretnego nie znalazłam, oprócz kolesia który jest dyrektorem ds. marketingu w jakiejś firmie od ekologicznych opakowań, mieszka w Barcelonie i nazywa się tak samo jak mój host. Może to on.No i jeszcze hiszpański ambasador USA tak samo się nazywa, ale to raczej nie on..xD W zeszłym roku mieli laskę z Kanady.. Ciekawe czy jej zaproponowali tyle samo kieszonkowego.. Może tyle mi zaproponowali, mając nadzieję że się zgodzę, ale są przygotowani do negocjacji? Oby. ![]() A jak zapytają ile bym chciała dostawać to ile powiedzieć? Albo może zaproponować, że zostanę przy tym samym kieszonkowym, ale nich mi kupią bilety? Może mi dadzą więcej, bo w sumie już niewiele czasu do poszukiwań zostało, a wydaje się że są na mnie zdecydowani. Jeszcze im napisałam część tego ostatniego maila, dotyczącą dzieci, po hiszpańsku, żeby mieli pojecie na jakim poziomie jestem (swoją drogą to nie jest tak źle, użyłam trzech różnych czasów.xD) ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Cytat:
![]() Już prędzej bym powiedziała, że te godziny pracy tak strasznie wyglądają, bo zakładam sobie że będę musiała wstawać koło 8 i zajmować się dziećmi. A może oni leniuchują do 12? ![]() Poza tym hości pisali, że dzieci wyjeżdżają na jakieś obozy, więc nie będę miała ich wszystkich 3 razem przez cały mój pobyt. Pisali też, że dzieci (dwóch starszych) grają na instrumentach, więc też pewnie chodzą na jakieś lekcje (a jak będę chciała mieć chwilę dla siebie, to każę im ćwiczyć..xD)No i jest jeszcze ta hiszpańska poobiednia siesta, podczas której nikt nic nie robi, może hości wracają do domu na ten czas? Wszystkiego się dowiem w kolejnym mailu.
Edytowane przez Drozja Czas edycji: 2009-05-23 o 18:01 |
||
|
|
|
#2261 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A teraz z innej beczki: dziewczynki, to jak z tym wklejaniem fotek, o ktorych byla wczesniej mowa? adka, kinia - jak Wasze warunki mieszkaniowe? Jestescie zadowolone? Moze powrzucamy kilka fotek naszych malych, prywatnych czterech scian? Co Wy na to?
|
|
#2262 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moje dzieciaki są śliczne.
|
|
|
|
|
#2263 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A ja nie mam bloga Hmm... powinnam chyba zalozyc bo tak sobie mysle, ze masz racje co do tego Tylko, ze nie wiem jak to bedzie z moim pisaniem... raczej kiepsko... ale coz, damy rade ![]() Gdzie najlepiej zalozyc bloga? Miala kiedys na wp ale sama nie wiem, co radzicie?
|
|
#2264 |
|
Zadomowienie
|
Ja założyłam przedwczoraj na blogger.com i jak na razie jestem zadowolona.
![]() Pisze notkę, także jak chcecie zobaczyć moich hostów, to wbijajcie za kilka minut.
|
|
|
|
#2265 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ok
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2266 |
|
Zakorzenienie
|
No Drozja rodzinka wydaje sie fajna.... A host trochę przypomina tego aktora co grał z Carrey'em w "głupi i głupszy"
|
|
|
|
#2267 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jedyne czego teraz pragnę, to zdać klasę, żeby host zaproponował mi lepsze warunki i żeby rodzicie pozwolili mi jechać. (wciąż z nimi nie gadałam, a czas goni.:/) |
|
|
|
|
#2268 |
|
Zakorzenienie
|
Drozja, fajnie skonstruowałas wiadomosc do hostów. Trzymam kciuki aby pozytywnie to rozpatrzyli!!!
lol a ja Wam powiem o moim pokoju jest taki jak moja łazienka u mnie w domu- czyli ze 2 m szerokosci (na szerokosc miesci sie w nim łozko i malenki stolik na lapa i tyle wlasciwie) wiec jak sie ODSUWA drzwi to robi sie krok i juz łózko jest. na długosc- łozko moje zajmuje całą długosc pokoju. szafka? hm mam u góry nad łózkiem. i z boku jakies półki. Mysle, ze ten pokoj był przystosowany wczesniej na jakies pomieszczenie gospodarcze. Pamietam jak płakałam w nocy ze to jakas klitka ze klaustrofobii sie nabawie, gdy widzialam pokoje kolezanek zazdrosciłam...no ale cale szczescie hosci sa tak fajna rodzinka ze nawet nie siedze w swoim pokoju w ciagu dnia, tylko ewentualnie z nimi albo mnie nie ma
|
#2269 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tez bym tak chciała. Pokój nie jest najważniejszy.
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2270 | |
|
Organizatorka
|
Cytat:
z tym, ze ja mialam 1m na 1 w ogole male mieszkanie maja rodzice wiec stad to ![]() ale skoro mowisz, ze masz rodzinke fajna no to super to tak naprawde tylko noce spedzasz w pokoju![]() ja zamierzam kupic bilet w tym tygodniu, ceny poszly w gore bo jak patrzylam jakies pare dni temu to mozna bylo kupic za 580 teraz ponad 700 stoja ![]()
|
|
#2271 |
|
Zakorzenienie
|
Aerith, nie pamietam jak to po francusku leciało, ale na nasze cos w stylu "pokoik górski" czy cos...w sensie, ze w kazdym domku/domu/mieszkaniu w górach jest taki malenki pokoik na sprzet np narciarski, ktory tam akurat musi byc w posiadaniu kazdej rodziny.
heh no nie narzekam. Kochana, a czym lecisz (jaka linia) i cena ktora napisalas ...masz na mysli w dwie strony czy 1???
|
#2272 |
|
Zakorzenienie
|
Cały dzień nie wychodzą mi pasjanse, dopiero jak z ciekawości zadałam pytanie, czy rodzinka mnie weźmie, to wyszedł
a zaraz potem znowu mi nie wychodziły i teraz też nie chcą się układać. Dobra wróżba, nie ma co
|
|
|
|
#2273 |
|
Organizatorka
|
roux watpie, zeby w moim pokoju sie zmiescil sprzet narciarski
jak rozlozysz lozko to ledwo noga mozna ruszyc ale to tez wina lozka ![]() pewnie ja zle szukam, pierwszy raz bede leciec. wiec po prostu wpisuje w google loty francja paryz, znajduje mi jakas stronke, gdzie po porstu wybieram, gdzie chce leciec i kiedy - no i wowczas wyswietla mi kilka linii. a chce bilet w obie strony, no bo hostka powiedziala, ze 27 juz sobie moge jechac tzn nie doslownie
Edytowane przez Aerith Czas edycji: 2009-05-23 o 19:32 |
|
|
|
#2274 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kochana, do Paryżewa z tego co wiem napewno lecą wizzair (ale na takie zadupie paryza...), airfrance- w cholere drogi, lot...(lol...), transavia i easyjet..... w ogole powiedz mi z jakiego lotniska chcesz leciec ( z Polski) to Ci powiem jakimi liniami mozesz i cos znajdziemi w rozsądnej cenie..
FoodSenses Jedzonko fit i absolutnie nie fit FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood Edytowane przez roux666 Czas edycji: 2009-05-23 o 19:40 |
||
|
|
|
#2275 |
|
Zakorzenienie
|
Drozja myślę że nieźle to napisałaś,trzeba być konkretnym bo przecież to nie ma być zajęcie niewolnicze
Edytowane przez windykatorka Czas edycji: 2009-05-23 o 19:55 |
|
|
|
#2276 |
|
Zadomowienie
|
he .. moj pokoj jest dosc spory. wrzucilabym zdjecie ale nie umiem
mam duzeee czewone loze duza szafe komode telewizor, extra wierze kompa z netem i stolik. a dom w ogole wypas ... 3 pietra i pelno szkla xD a z nudow mimo ze mam wolne wzielam moja ksieznicze do siebie i malowalysmy sobie paznokcje i op buzi kredka do oczu xD Edytowane przez adka0401 Czas edycji: 2009-05-23 o 19:42 |
|
|
|
#2277 |
|
Organizatorka
|
dla mnie najlepiej to albo wroclaw albo warszawa
bo tak egzamin ostatni mam 24.06 no i jestem w Toruniu, wiec jesli lecialabym z Warszawy, to juz tu zostane i podjade do W-wy tylko.Natomiast ogolnie to jestem z dolnegoslaska, wiec jesli znalazlabym fajne polaczenie z Wroclawia, to wowczas bym zjechala do domku. Z tym, ze jak patrzylam na polaczenia LOTu, to z wroclawia mialam przesiadke w Warszawie- dziwne to jakies chociaz ja sie nie znam, wiec nie wiem ![]() dziekuje roux za pomoc jestescie kochane![]() edit - adka moglas zdjecia zrobic i nam tu wkleic !!
Edytowane przez Aerith Czas edycji: 2009-05-23 o 19:43 |
|
|
|
#2278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zatem potrzebuje informacji takich jak: od kiedy do kiedy konkretnie Ci szukac lotu i... hm nie no to tyle ;> i zaraz Ci napisze co i jak ![]() (heh w wyszukiwaniu i kombinowaniu mam juz wprawe - ale sobie słodzę ochh- )
|
|
#2279 |
|
Organizatorka
|
ja bym leciala 1 lipca no i powrot 27 sierpnia
|
#2280 | |
|
Raczkowanie
|
drozja - rodzinka wyglada na calkiem sympatyczna a dzieciaczki sa slodziutkie
![]() Cytat:
Klikasz na "odp." tak jak zwykle gdy chcesz napisac posta. Potem pod oknem masz ikonke "zaawansowane dodawanie zdjec" (chyba) - klikasz. Otwiera sie nowe okno. U gory masz ikonki dot. miedzy innymi zmiany tekstu itd. Znajdz ikonke ze "spinaczem" i kliknij. Otwiera sie okno. Klikasz przegladaj i szukasz na kompie zdjecia, ktore chcesz wrzucic. Klikasz w wybrana fotke i automatycznie Ci wskakuje. Jesli chcesz dodac wiecej fotek to powtarzasz czynnosc "przegladaj". Potem klikasz ikonke zaladuj a na koniec w okne, gdzie wpisujesz wiadomosc, klikasz "wyslij odp." Czekamy na fotki
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:10.

U nas w Pl. Wniebowstapienie tez bylo w czwartek (wlasciwa data) ale chyba od 2004 roku obchodzone jest w pierwsza nd. po wlasciwym czwartku - ustalenia naszego kochanego rzadu
Nie wiem, dlaczego tak zrobili... moze ze wzgledu na zbyt duza ilosc wolnych dni od
Wniebowstapienie jest swietem ruchomym i nastepuje chyba 40 dni po sobocie Wielkanocnej 

Ogólnie to szukałam czegoś o nich w goglach, nic konkretnego nie znalazłam, oprócz kolesia który jest dyrektorem ds. marketingu w jakiejś firmie od ekologicznych opakowań, mieszka w Barcelonie i nazywa się tak samo jak mój host. Może to on.![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

jestescie kochane