Praca jako au-pair - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-23, 17:08   #2251
adka0401
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to adka0401
Dot.: Praca jako au-pair

Cytat:
Napisane przez cu.Kinia Pokaż wiadomość
Anuluje pytanie, moja mala chodzi do Francji do przedszkola.
nie anuluj bo moi chodza do niemieckiego xD
dobrze ze tylko przedszkola :P

stylishtravlr
adka0401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-23, 17:09   #2252
elfik5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mychamycha Pokaż wiadomość
UUuu to będzie się działo u Ciebie, nie ma co. A bo Niemczech przeważa luteranizm, tak? Dziwnie się tak czyta "Wniebowstąpienie" jak w PL człowiek zdązy już zapomnieć o świętach A np. Boże Narodzenie to też inna data?

Nie U nas w Pl. Wniebowstapienie tez bylo w czwartek (wlasciwa data) ale chyba od 2004 roku obchodzone jest w pierwsza nd. po wlasciwym czwartku - ustalenia naszego kochanego rzadu Nie wiem, dlaczego tak zrobili... moze ze wzgledu na zbyt duza ilosc wolnych dni od pracy? Wniebowstapienie jest swietem ruchomym i nastepuje chyba 40 dni po sobocie Wielkanocnej
Boze Narodzenie obchodza tak samo jak my, pozostale swieta koscielne raczej tez

Edytowane przez elfik5
Czas edycji: 2009-05-23 o 17:10
elfik5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-23, 17:13   #2253
mychamycha
Zakorzenienie

Kinia właśnie patrzyłam na mapę Niemiec i nieźle Cię wywiało, pod samą granicę Jedna z moich upatrzonych rodzin mieszka też pod samą granicą, ale niemiecko - holenderską.
Kinia, a Ty brałaś udziała w tym weselu czy zostałaś z dziećmi w domu?
mychamycha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-23, 17:14   #2254
elfik5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cu.Kinia Pokaż wiadomość
Wszystkie przedszkola w Niemczech strajkuja nie daj Boze?:O

W sumie to tyle ze szczegolowych relacji, ciagle laduje na jakiejs wiosze. Ale to juz dwa tygodnie jak mnie nie ma, a wydaje mi sie, ze to tydzien. Szybko, naprawde szybko mi czas mija.

A, tego to niestety nie wiem
To przedszkole bedzie strajkowac juz trzeci tydzien!!! Zastanawiam sie jak dlugo maja jeszcze zamiar to kontynuowac...

Stary 2009-05-23, 17:23   #2255
Drozja
Zadomowienie

GG do Drozja

Cytat:
Napisane przez elfik5 Pokaż wiadomość

Oj, masz calkowita racje Moj podopieczny tez nie moze ogladac TV i musze przyznac, ze to naprawde utrudnia troche prace ale przywykniesz
No jeszcze nie wiem czy przywyknę, bo nie wiem czy jadę..
A w sumie powinnam już mieć bilety, bo to niecały miesiąc został..

Tak trochę chyba nie zauważacie ostatnio moich postów, ale napiszę wam..
Wyskrobałam maila do rodzinki, odnośnie pieniążków napisałam im tak:

Cytat:
I don't want to be rude, but are you sure that pocket money you offered me are enough?
I know that you'd like to follow the rules from Aupair world and it is written that in Spain aupair should get 50-70€ per week, but they also say that she shouldn't work more than 30 hours.
If I understand everything rigt I'll work for about 40-50 hours per week (because you are at work to 18:30) and I'll have to take care of three children.
I've got few friends who are aupairs and most of them have 60€ of pocket money for taking care of one children, for about 30h per week. (Others have more money or other benefits)
Please think about it.
Co myślicie? Może być, czy macie inne pomysły?
Milej się chyba nie da, a odpuszczać nie warto, bo może jednak mi dadzą więcej.. Jak nie dadzą i się obrażą, no to cóż, trudno.. Pojadę na windsurfing do chałup..
Drozja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-23, 17:32   #2256
elfik5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Drozja Pokaż wiadomość
No jeszcze nie wiem czy przywyknę, bo nie wiem czy jadę..
A w sumie powinnam już mieć bilety, bo to niecały miesiąc został..

Tak trochę chyba nie zauważacie ostatnio moich postów, ale napiszę wam..
Wyskrobałam maila do rodzinki, odnośnie pieniążków napisałam im tak:

Co myślicie? Może być, czy macie inne pomysły?
Milej się chyba nie da, a odpuszczać nie warto, bo może jednak mi dadzą więcej.. Jak nie dadzą i się obrażą, no to cóż, trudno.. Pojadę na windsurfing do chałup..
Mysle, ze jest ok Nie mart sie, dasz rade, znajdziesz inna rodzinke jesli ta nie zechce wprowadzic zmian dot. kieszonkowego, czy tez ilosci godz. pracy Glowa do gory!!! I nie miej wyrzutow sumienia bo nie ma powodu To im powinno byc wstyd, ze proponuja prace na warunkach niezgodnych z przepisami
Do dziela malenka

Stary 2009-05-23, 17:41   #2257
Drozja
Zadomowienie

GG do Drozja

Cytat:
Mysle, ze jest ok Nie mart sie, dasz rade, znajdziesz inna rodzinke jesli ta nie zechce wprowadzic zmian dot. kieszonkowego, czy tez ilosci godz. pracy Glowa do gory!!! I nie miej wyrzutow sumienia bo nie ma powodu To im powinno byc wstyd, ze proponuja prace na warunkach niezgodnych z przepisami
Do dziela malenka
Dzięki za wsparcie, ale jak z tymi mi nie wyjdzie, to chyba odpuszczam.
Tak teraz też myślę, może to jakaś pomyłka w godzinach, czy coś?
W pierwszym mailu mi napisali :

'As regards the money we stricktly follow the advise determined by Aupair world organization, and we foresee to give 60 eu of pocket money per week.'

No to sorry, co do pieniędzy to oni tak STRICTLY follow, bo im to pasuje, a co do godzin to już nie?!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-23, 17:44   #2258
mychamycha
Zakorzenienie

Drozja mi też wydaje się, że sprawnie to napisałaś. Konkretnie, ale uprzejmie. Może coś ich ruszy
Stary 2009-05-23, 17:47   #2259
elfik5
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki za wsparcie, ale jak z tymi mi nie wyjdzie, to chyba odpuszczam.
Tak teraz też myślę, może to jakaś pomyłka w godzinach, czy coś?
W pierwszym mailu mi napisali :

'As regards the money we stricktly follow the advise determined by Aupair world organization, and we foresee to give 60 eu of pocket money per week.'

No to sorry, co do pieniędzy to oni tak STRICTLY follow, bo im to pasuje, a co do godzin to już nie?!
A moze po prostu nie doczytali info. dot. godz. pracy ? Kwestia wynagrodzenia byla dla nich istotna, wiec ja sprawdzili ale istnieje tez mozliwosc, ze nie spojrzeli na przewidziane godz. pracy Au-pair bo bylo to dla nich juz mniej wazne i w ogole na to nie wpadli... (?)
Sama nie wiem.

Stary 2009-05-23, 18:00   #2260
Drozja
Zadomowienie

GG do Drozja

Cytat:
Drozja mi też wydaje się, że sprawnie to napisałaś. Konkretnie, ale uprzejmie. Może coś ich ruszy
No ja mam nadzieję że ich ruszy.. Ogólnie to szukałam czegoś o nich w goglach, nic konkretnego nie znalazłam, oprócz kolesia który jest dyrektorem ds. marketingu w jakiejś firmie od ekologicznych opakowań, mieszka w Barcelonie i nazywa się tak samo jak mój host. Może to on.
No i jeszcze hiszpański ambasador USA tak samo się nazywa, ale to raczej nie on..xD

W zeszłym roku mieli laskę z Kanady.. Ciekawe czy jej zaproponowali tyle samo kieszonkowego..
Może tyle mi zaproponowali, mając nadzieję że się zgodzę, ale są przygotowani do negocjacji? Oby.
A jak zapytają ile bym chciała dostawać to ile powiedzieć?
Albo może zaproponować, że zostanę przy tym samym kieszonkowym, ale nich mi kupią bilety?

Może mi dadzą więcej, bo w sumie już niewiele czasu do poszukiwań zostało, a wydaje się że są na mnie zdecydowani.
Jeszcze im napisałam część tego ostatniego maila, dotyczącą dzieci, po hiszpańsku, żeby mieli pojecie na jakim poziomie jestem (swoją drogą to nie jest tak źle, użyłam trzech różnych czasów.xD)

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Cytat:
A moze po prostu nie doczytali info. dot. godz. pracy ? Kwestia wynagrodzenia byla dla nich istotna, wiec ja sprawdzili ale istnieje tez mozliwosc, ze nie spojrzeli na przewidziane godz. pracy Au-pair bo bylo to dla nich juz mniej wazne i w ogole na to nie wpadli... (?)
Sama nie wiem.
Nie sądzę, bo godziny pracy bardziej się rzucają w oczy i są przed wynagrodzeniem. Z resztą sama zobacz. http://aupair-world.net/index.php/visa/spain/

Już prędzej bym powiedziała, że te godziny pracy tak strasznie wyglądają, bo zakładam sobie że będę musiała wstawać koło 8 i zajmować się dziećmi. A może oni leniuchują do 12? Poza tym hości pisali, że dzieci wyjeżdżają na jakieś obozy, więc nie będę miała ich wszystkich 3 razem przez cały mój pobyt. Pisali też, że dzieci (dwóch starszych) grają na instrumentach, więc też pewnie chodzą na jakieś lekcje (a jak będę chciała mieć chwilę dla siebie, to każę im ćwiczyć..xD)
No i jest jeszcze ta hiszpańska poobiednia siesta, podczas której nikt nic nie robi, może hości wracają do domu na ten czas?
Wszystkiego się dowiem w kolejnym mailu.

Edytowane przez Drozja
Czas edycji: 2009-05-23 o 18:01
Stary 2009-05-23, 18:02   #2261
elfik5
Raczkowanie

Cytat:
No ja mam nadzieję że ich ruszy.. Ogólnie to szukałam czegoś o nich w goglach, nic konkretnego nie znalazłam, oprócz kolesia który jest dyrektorem ds. marketingu w jakiejś firmie od ekologicznych opakowań, mieszka w Barcelonie i nazywa się tak samo jak mój host. Może to on.
No i jeszcze hiszpański ambasador USA tak samo się nazywa, ale to raczej nie on..xD

W zeszłym roku mieli laskę z Kanady.. Ciekawe czy jej zaproponowali tyle samo kieszonkowego..
Może tyle mi zaproponowali, mając nadzieję że się zgodzę, ale są przygotowani do negocjacji? Oby.
A jak zapytają ile bym chciała dostawać to ile powiedzieć?
Albo może zaproponować, że zostanę przy tym samym kieszonkowym, ale nich mi kupią bilety?

Może mi dadzą więcej, bo w sumie już niewiele czasu do poszukiwań zostało, a wydaje się że są na mnie zdecydowani.
Jeszcze im napisałam część tego ostatniego maila, dotyczącą dzieci, po hiszpańsku, żeby mieli pojecie na jakim poziomie jestem (swoją drogą to nie jest tak źle, użyłam trzech różnych czasów.xD)
To tez jest mozliwe, opcji jest wiele, tak wiec pozostaje tylko cierpliwie czekac na ich odpowiedz

A teraz z innej beczki: dziewczynki, to jak z tym wklejaniem fotek, o ktorych byla wczesniej mowa? Mysle, ze to swietny pomysl i warto go zrealizowac

adka, kinia - jak Wasze warunki mieszkaniowe? Jestescie zadowolone? Moze powrzucamy kilka fotek naszych malych, prywatnych czterech scian? Co Wy na to?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-23, 18:08   #2262
Drozja
Zadomowienie

GG do Drozja

Cytat:
To tez jest mozliwe, opcji jest wiele, tak wiec pozostaje tylko cierpliwie czekac na ich odpowiedz

A teraz z innej beczki: dziewczynki, to jak z tym wklejaniem fotek, o ktorych byla wczesniej mowa? Mysle, ze to swietny pomysl i warto go zrealizowac
Ja mogę wkleić fotki, ale raczej zrobię to na blogu, jak naskrobię jakąś notkę, bo tutaj nie będę mogła usunąć w razie czego.
Moje dzieciaki są śliczne.
Stary 2009-05-23, 18:15   #2263
elfik5
Raczkowanie

Cytat:
Ja mogę wkleić fotki, ale raczej zrobię to na blogu, jak naskrobię jakąś notkę, bo tutaj nie będę mogła usunąć w razie czego.
Moje dzieciaki są śliczne.

A ja nie mam bloga Hmm... powinnam chyba zalozyc bo tak sobie mysle, ze masz racje co do tego
Tylko, ze nie wiem jak to bedzie z moim pisaniem... raczej kiepsko... ale coz, damy rade
Gdzie najlepiej zalozyc bloga? Miala kiedys na wp ale sama nie wiem, co radzicie?

Stary 2009-05-23, 18:20   #2264
Drozja
Zadomowienie

GG do Drozja

Ja założyłam przedwczoraj na blogger.com i jak na razie jestem zadowolona.

Pisze notkę, także jak chcecie zobaczyć moich hostów, to wbijajcie za kilka minut.
Stary 2009-05-23, 18:25   #2265
elfik5
Raczkowanie

Cytat:
Ja założyłam przedwczoraj na blogger.com i jak na razie jestem zadowolona.

Pisze notkę, także jak chcecie zobaczyć moich hostów, to wbijajcie za kilka minut.

Ok

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-23, 18:38   #2266
mychamycha
Zakorzenienie

No Drozja rodzinka wydaje sie fajna.... A host trochę przypomina tego aktora co grał z Carrey'em w "głupi i głupszy"
Stary 2009-05-23, 18:44   #2267
Drozja
Zadomowienie

GG do Drozja

Cytat:
No Drozja rodzinka wydaje sie fajna.... A host trochę przypomina tego aktora co grał z Carrey'em w "głupi i głupszy"
Dziękuję.
Jedyne czego teraz pragnę, to zdać klasę, żeby host zaproponował mi lepsze warunki i żeby rodzicie pozwolili mi jechać. (wciąż z nimi nie gadałam, a czas goni.:/)
Stary 2009-05-23, 18:45   #2268
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Drozja, fajnie skonstruowałas wiadomosc do hostów. Trzymam kciuki aby pozytywnie to rozpatrzyli!!!

lol a ja Wam powiem o moim pokoju jest taki jak moja łazienka u mnie w domu- czyli ze 2 m szerokosci (na szerokosc miesci sie w nim łozko i malenki stolik na lapa i tyle wlasciwie) wiec jak sie ODSUWA drzwi to robi sie krok i juz łózko jest. na długosc- łozko moje zajmuje całą długosc pokoju. szafka? hm mam u góry nad łózkiem. i z boku jakies półki. Mysle, ze ten pokoj był przystosowany wczesniej na jakies pomieszczenie gospodarcze. Pamietam jak płakałam w nocy ze to jakas klitka ze klaustrofobii sie nabawie, gdy widzialam pokoje kolezanek zazdrosciłam...
no ale cale szczescie hosci sa tak fajna rodzinka ze nawet nie siedze w swoim pokoju w ciagu dnia, tylko ewentualnie z nimi albo mnie nie ma

FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood
roux666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-23, 18:59   #2269
Drozja
Zadomowienie

GG do Drozja

Cytat:
Napisane przez roux666 Pokaż wiadomość
Drozja, fajnie skonstruowałas wiadomosc do hostów. Trzymam kciuki aby pozytywnie to rozpatrzyli!!!

lol a ja Wam powiem o moim pokoju jest taki jak moja łazienka u mnie w domu- czyli ze 2 m szerokosci (na szerokosc miesci sie w nim łozko i malenki stolik na lapa i tyle wlasciwie) wiec jak sie ODSUWA drzwi to robi sie krok i juz łózko jest. na długosc- łozko moje zajmuje całą długosc pokoju. szafka? hm mam u góry nad łózkiem. i z boku jakies półki. Mysle, ze ten pokoj był przystosowany wczesniej na jakies pomieszczenie gospodarcze. Pamietam jak płakałam w nocy ze to jakas klitka ze klaustrofobii sie nabawie, gdy widzialam pokoje kolezanek zazdrosciłam...
no ale cale szczescie hosci sa tak fajna rodzinka ze nawet nie siedze w swoim pokoju w ciagu dnia, tylko ewentualnie z nimi albo mnie nie ma
Szczęściara. Tez bym tak chciała. Pokój nie jest najważniejszy.
Stary 2009-05-23, 19:08   #2270
Aerith
Organizatorka

Cytat:
Napisane przez roux666 Pokaż wiadomość

ten pokoj z Twojego opisu roux przypomina mi moj pokoj z tym, ze ja mialam 1m na 1
w ogole male mieszkanie maja rodzice wiec stad to
ale skoro mowisz, ze masz rodzinke fajna no to super to tak naprawde tylko noce spedzasz w pokoju

ja zamierzam kupic bilet w tym tygodniu, ceny poszly w gore bo jak patrzylam jakies pare dni temu to mozna bylo kupic za 580 teraz ponad 700 stoja w ogole hostka mi nie odpisuje od paru dni i tez tak jakos dziwnie..

zamówienia zagraniczne

Nie wiesz, nie wiesz, nie rozumiesz nic.
Aerith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-23, 19:10   #2271
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Aerith, nie pamietam jak to po francusku leciało, ale na nasze cos w stylu "pokoik górski" czy cos...w sensie, ze w kazdym domku/domu/mieszkaniu w górach jest taki malenki pokoik na sprzet np narciarski, ktory tam akurat musi byc w posiadaniu kazdej rodziny.
heh no nie narzekam.

Kochana, a czym lecisz (jaka linia) i cena ktora napisalas ...masz na mysli w dwie strony czy 1???

Stary 2009-05-23, 19:16   #2272
mychamycha
Zakorzenienie

Cały dzień nie wychodzą mi pasjanse, dopiero jak z ciekawości zadałam pytanie, czy rodzinka mnie weźmie, to wyszedł a zaraz potem znowu mi nie wychodziły i teraz też nie chcą się układać. Dobra wróżba, nie ma co
Stary 2009-05-23, 19:30   #2273
Aerith
Organizatorka

roux watpie, zeby w moim pokoju sie zmiescil sprzet narciarski jak rozlozysz lozko to ledwo noga mozna ruszyc ale to tez wina lozka jakies takie niewymiarowe jest

pewnie ja zle szukam, pierwszy raz bede leciec. wiec po prostu wpisuje w google loty francja paryz, znajduje mi jakas stronke, gdzie po porstu wybieram, gdzie chce leciec i kiedy - no i wowczas wyswietla mi kilka linii.

a chce bilet w obie strony, no bo hostka powiedziala, ze 27 juz sobie moge jechac tzn nie doslownie

zamówienia zagraniczne

Edytowane przez Aerith
Czas edycji: 2009-05-23 o 19:32
Stary 2009-05-23, 19:37   #2274
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
Cały dzień nie wychodzą mi pasjanse, dopiero jak z ciekawości zadałam pytanie, czy rodzinka mnie weźmie, to wyszedł a zaraz potem znowu mi nie wychodziły i teraz też nie chcą się układać. Dobra wróżba, nie ma co
heh tez tak czasem robie :P

Cytat:
Napisane przez Aerith Pokaż wiadomość
roux watpie, zeby w moim pokoju sie zmiescil sprzet narciarski jak rozlozysz lozko to ledwo noga mozna ruszyc ale to tez wina lozka jakies takie niewymiarowe jest

pewnie ja zle szukam, pierwszy raz bede leciec. wiec po prostu wpisuje w google loty francja paryz, znajduje mi jakas stronke, gdzie po porstu wybieram, gdzie chce leciec i kiedy - no i wowczas wyswietla mi kilka linii.

a chce bilet w obie strony, no bo hostka powiedziala, ze 27 juz sobie moge jechac tzn nie doslownie
yh to wiem juz co masz na mysli....z tym pokojem;P

Kochana, do Paryżewa z tego co wiem napewno lecą wizzair (ale na takie zadupie paryza...), airfrance- w cholere drogi, lot...(lol...), transavia i easyjet.....
w ogole powiedz mi z jakiego lotniska chcesz leciec ( z Polski) to Ci powiem jakimi liniami mozesz i cos znajdziemi w rozsądnej cenie..

Edytowane przez roux666
Czas edycji: 2009-05-23 o 19:40
Stary 2009-05-23, 19:40   #2275
windykatorka
Zakorzenienie

GG do windykatorka

Drozja myślę że nieźle to napisałaś,trzeba być konkretnym bo przecież to nie ma być zajęcie niewolnicze

Edytowane przez windykatorka
Czas edycji: 2009-05-23 o 19:55
windykatorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-23, 19:41   #2276
adka0401
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to adka0401

he .. moj pokoj jest dosc spory. wrzucilabym zdjecie ale nie umiem mam duzeee czewone loze duza szafe komode telewizor, extra wierze kompa z netem i stolik.
a dom w ogole wypas ... 3 pietra i pelno szkla xD

a z nudow mimo ze mam wolne wzielam moja ksieznicze do siebie i malowalysmy sobie paznokcje i op buzi kredka do oczu xD

stylishtravlr

Edytowane przez adka0401
Czas edycji: 2009-05-23 o 19:42
adka0401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-23, 19:41   #2277
Aerith
Organizatorka

dla mnie najlepiej to albo wroclaw albo warszawa bo tak egzamin ostatni mam 24.06 no i jestem w Toruniu, wiec jesli lecialabym z Warszawy, to juz tu zostane i podjade do W-wy tylko.

Natomiast ogolnie to jestem z dolnegoslaska, wiec jesli znalazlabym fajne polaczenie z Wroclawia, to wowczas bym zjechala do domku.

Z tym, ze jak patrzylam na polaczenia LOTu, to z wroclawia mialam przesiadke w Warszawie- dziwne to jakies chociaz ja sie nie znam, wiec nie wiem

dziekuje roux za pomoc jestescie kochane

edit - adka moglas zdjecia zrobic i nam tu wkleic !!

zamówienia zagraniczne

Edytowane przez Aerith
Czas edycji: 2009-05-23 o 19:43
Stary 2009-05-23, 19:43   #2278
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
Napisane przez Aerith Pokaż wiadomość
dla mnie najlepiej to albo wroclaw albo warszawa bo tak egzamin ostatni mam 24.06 no i jestem w Toruniu, wiec jesli lecialabym z Warszawy, to juz tu zostane i podjade do W-wy tylko.

Natomiast ogolnie to jestem z dolnegoslaska, wiec jesli znalazlabym fajne polaczenie z Wroclawia, to wowczas bym zjechala do domku.

Z tym, ze jak patrzylam na polaczenia LOTu, to z wroclawia mialam przesiadke w Warszawie- dziwne to jakies chociaz ja sie nie znam, wiec nie wiem

dziekuje roux za pomoc jestescie kochane
ojj nie ma za cooo
zatem potrzebuje informacji takich jak:
od kiedy do kiedy konkretnie Ci szukac lotu
i...

hm nie no to tyle ;>
i zaraz Ci napisze co i jak

(heh w wyszukiwaniu i kombinowaniu mam juz wprawe - ale sobie słodzę ochh- )

Stary 2009-05-23, 19:45   #2279
Aerith
Organizatorka

ja bym leciala 1 lipca no i powrot 27 sierpnia

zamówienia zagraniczne

Stary 2009-05-23, 19:51   #2280
elfik5
Raczkowanie

drozja - rodzinka wyglada na calkiem sympatyczna a dzieciaczki sa slodziutkie

Cytat:
Napisane przez adka0401 Pokaż wiadomość
he .. moj pokoj jest dosc spory. wrzucilabym zdjecie ale nie umiem mam duzeee czewone loze duza szafe komode telewizor, extra wierze kompa z netem i stolik.
a dom w ogole wypas ... 3 pietra i pelno szkla xD

a z nudow mimo ze mam wolne wzielam moja ksieznicze do siebie i malowalysmy sobie paznokcje i op buzi kredka do oczu xD
No to Ci pomoge Klikasz na "odp." tak jak zwykle gdy chcesz napisac posta. Potem pod oknem masz ikonke "zaawansowane dodawanie zdjec" (chyba) - klikasz. Otwiera sie nowe okno. U gory masz ikonki dot. miedzy innymi zmiany tekstu itd. Znajdz ikonke ze "spinaczem" i kliknij. Otwiera sie okno. Klikasz przegladaj i szukasz na kompie zdjecia, ktore chcesz wrzucic. Klikasz w wybrana fotke i automatycznie Ci wskakuje. Jesli chcesz dodac wiecej fotek to powtarzasz czynnosc "przegladaj". Potem klikasz ikonke zaladuj a na koniec w okne, gdzie wpisujesz wiadomosc, klikasz "wyslij odp."

Czekamy na fotki

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości