![]() |
#2461 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Praca jako au-pair
Dzwonili, wczoraj koło 22.00
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2462 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2463 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2464 |
Konto usunięte
|
no super, super, a teraz zakladajcie blogaski
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2465 |
Zakorzenienie
|
A gdzie dokladnie jedziesz bo zapomnialam? Do Niemiec?
#2466 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2467 |
Raczkowanie
|
Do mnie dzwoniła wczoraj babka z Hiszpanii, z Madrytu. To jest Niemka, która ma jedną córeczkę i chce kogoś kto rozmawiałby z nią po niemiecku. Jak dla mnie idealnie, bo studiuję niemiecki, teraz kończę licencjat, a bardzo chciałabym się nauczyć hiszpańskiego. Myślicie, że to dobry pomysł, żeby tam wyjechać na rok?
Wszyscy znajomi odradzają, rodzice też, bo twierdzą że mnie tam ktoś "zbałamuci" ![]() Potrzebuję obiektywnych opinni ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2468 |
Zakorzenienie
|
tasiemiec ,. chyba warto wyjechać na rok. Bo rozumiem, że po niemiecku nawijałabyś tylko do dziecka? A z matką mogłabyś rozmawiać po hiszpańsku. Więc fajny układ, tak mi sie wydaje. I jeszcze jak nie widzisz problemu w razłące z rodziną to jeszcze lepiej.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2469 |
Raczkowanie
|
Kasiu,strasznie mi przykro
![]()
#2470 |
Raczkowanie
|
no po niemiecku i z matką i z córką...wczoraj nawet gadałam z ich operką, która jest Niemką. Ogólnie zrobiły na mnie spoko wrażenie, ale i tak chciałabym je jeszcze w jakiś sposób sprawdzić, może przez kogoś z Madrytu. Miałabym 2 w jednym, bo miałabym dobrą praktykę w niemieckim i zrobiłabym sobie kurs hiszpańskiego...
W sumie nie wiem...strasznie mnie to kusi, a po studiach już nigdy nie wyjadę... Każdy znajomy mi odradza, mama się boi że już tu nie wrócę i nie skończę studiów:/ Ale wiecie jak to jest, jak się trochę pobędzie za granicą ![]() Mam jeszcze 2 tygodnie czasu, żeby się namyślić:/
![]() |
#2471 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Ty tym bardziej już studia zaczęłaś i jedziesz właśnie po to, aby rozszerzyć swoje umiejętności w tej właśnie dziedzinie. A też wydaje mi się, że jak sie spędzi czas za granicą, bedąc właściwie samą to potem nic nas już nie zabije ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2473 |
Raczkowanie
|
Nie wiem jak w Niemczech,ale u nas mozesz go kupić na abonament lub na kartę(ale wtedy jest bardzo drogi) lub po prostu na allegro(wielu ludzi przedłuza umowe i bierze iphona wlasnie na sprzedaz).Jeśli zdecydujesz sie na allegro,szukaj kogoś,kto kupił go w 2009 roku w Erze,bo od stycznia w Erze sprzedają iphony bez simlocka.I wtedy masz normalnie gwarancję i wszystko jak trzeba.
Moim zdaniem dowiedz się,ile chcą za niego w orange(zapewne strasznie duzo)i poprzegladaj aukcje na allegro ![]()
#2474 |
Zakorzenienie
|
Czy na aupair-world.net jak się zlikwiduje konto, to można się potem jeszcze raz na nim zalogować? To znaczy założyć nowe konto, ale np. na ten sam email itp.? A Wy zlikwidowałyście swoje konta? Ja jeszcze sie trochę boję, więc poczekam jeszcze parę dni, aby zorientować się czy hostka zdania nie zmieni.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2475 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2476 |
Konto usunięte
|
ja deaktywowalam czy jak to sie nazywa a nie usuwalam bo potem problemy z zalozeniem by byly znow
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2477 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wiecie co...
moja hostka nie daje znaku życia. Hostka 2 która mnie chciała od lutego teraz szuka au pair. Dzwoniła do mnie dziś ale nie mogłam odebrać i pyta się czy chce przyjechać. Też mieszka w centrum Londynu nie wiem dokładnie która strefa ale oferuje dobrą kase. Ja wysłałam wczoraj smsa do hostki 1 ale zero odzewu. Ani na smsa(y) ani na maile ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2478 |
Konto usunięte
|
niedobrze
![]() ![]() nie wiem co bym ztobila. a zadzwon do Hostki 1 moze? |
![]() ![]() |
![]() |
#2479 |
Zakorzenienie
|
ale ona nie reaguje na nic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2481 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tamta 2 Helen się nazywa ma dwójke dzieci ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2482 |
Zakorzenienie
|
sanrioo, ja bym brała tą drugą rodzinę. Dziwne, że ta 1 sie nie odzywa. Już tyle pisałaś, więc chyba lepiej dłużej nie zwlekać i umówić się po prostu z tą Helen. Bo szkoda by było, gdybyś została z niczym.
Przez przypadek deaktywowałam swoje konto. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2483 |
Zakorzenienie
|
no właśnie tylko jak tamci się akurat zorientują że może wypada zadzwonić to zostaną na lodzie ... ale głupia sytuacja. no nic zobaczymy jak się to rozwinie
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2484 |
Konto usunięte
|
ciezka sprawa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2485 |
Zakorzenienie
|
kurdi mol znowu mi napisała maila:
Hello Annia, I am very glad that you want to come to uk, I like you to know that my family and my boy is very playful and we are always smiling.We need you to be very friendly and smile most of the time and We will like to pay you £90 a week for the first 3 months until Thania is 10 months then we will increase your pay. We will be your brother and sister and our children will be your younger on= es as we are a very friendly Christian family. Nathan attend nursery about 3 minutes walk from our house for 3 days a week from 8am to 6.30pm. and he will be at home for 4 days.Thania is growing fast now and she is a very quiet baby 8 months who will not bother you much.All we need you to do for us is to give Nathan a shower in the morning and before bed at night, take him to nursery and bring him home,feed the children, change their nappies and play with Nathan and take care of him and baby when we are not at home. take them to the park and be their sister. we will also expect you to do some housework, wash plates,and cleaning and washing the childrens clothes in the machine. You can watch tv with the family or on your won when you are free and we have a internet which you can also use for free. Myself and David are very friendly and we will like you to be like ourfamily for up to 1 year if you like . You will have 2 days off every week and we will decide together what days they are.Please let me know how regularly you want to go home for holiday or visit Poland I know you will have a good time in London with us and you Can learn English, find another part time job or study as you like.We hope to hear from you soon as We need our Au pair to start in immediately .Love HELEN, DAVID,THANIa AND Nathan masakra. |
![]() ![]() |
![]() |
#2486 |
Zakorzenienie
|
Sanrioo, a ile już nie odzywa się Twoja rodzinka? (sorry jeśli gdzieś przeoczyłam)
|
![]() ![]() |
![]() |
#2487 |
Konto usunięte
|
rodzina wydaje sie byc wporzo.
z londynu sa? |
![]() ![]() |
![]() |
#2488 |
Zakorzenienie
|
Tak oni są też z Londynu.
Tamci francuzi milcza od 12 maja. Z nimi w ogóle ciężki kontakt jeden mail na 2 tygodnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2489 |
Konto usunięte
|
aha...no ja bym zaryzykowala, no trudno, ale nie moga cie bez odpowiedzi i znaku zycia i kontaktu zostawiac no to nie fair
|
![]() ![]() |
![]() |
#2490 |
Raczkowanie
|
Kasia- wspolczuje,przykro mi..
Dziewczyny jestem juz na miejscu..z dzieciakiem na pewno zlapie dobry kontakt bo jest fajny i madry sie wydaje,rodzice tez sa ok ![]() Kobitka mnie odebrala z lotniska i przyjechalysmy do domu,a ona mi wyskakuje,ze moze pojdziemy na basen do sasiadow (tam sie maly bawil)..a ja jej na to,ze 3 godziny spalam i zmeczona jestem no i sie zmylam..moze glupio wyszlo ale kurdeee.Poza tym jestem glodna i pic mi sie chce ![]() Drozja strasznie mi sie ta twoja rodzina nie podoba,wiedza jak zdefiniowac au pair ze swojej perspektywy ale zapominaja niestety,ze au pair nie pracuje 10 godzin na dzien i,ze nie jest niewolnikiem!!chyba juz wiem dlaczego nigdy nie byli zadowoleni z au pairki:-/olej ich bo bedziesz miala przerabane. Sanrioo,zdecydowalabym sie na tych drugich,dziecko dzieckiem ale bez przesady,ty masz juz bilet a oni maja to gdzies i cie stresuja. Edytowane przez nowinka Czas edycji: 2009-05-27 o 17:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:28.