![]() |
#391 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tampony...
Przede wszystkim radziłabym Ci się rozluźnić i nie spieszyć się. Wydaje mi się,że Twoje problemy wynikają z tego,że wkładasz tampon w nieodpowiednie miejsce. Pamiętam swoje nieudane przygody z aplikacją, jak się irytowałam,kiedy nie mogłam wsadzić tamponu do środka i starałam się go wepchać na siłę(oczywiście wiadomo z jakim rezultatem...) Bardzo pomocne okazało się lusterko. Musisz popróbować,kiedyś na pewno się uda.
#392 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#393 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja bez aplikatora tez nie umiem wlozyc, a pierwszy raz udalo mi sie wlasnie z aplikatorem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#394 |
Przyczajenie
|
Dziękuje skorzystam z każdej z tych rad
![]() Wiem, wiem zadaje głupie pytania, ale wolałabym wiedzieć niż kombinować na wszystkie sposoby. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#395 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#396 |
Rozeznanie
|
Ja też używam tamponów i tylko bez aplikatorów. Pierwsza próba była denna i trochę się zniechęciłam do tamponów, ale potem postanowiłam spróbować jeszcze raz. Na początku tampon jest odczuwalny i to raczej naturalne. Ale u mnie po kilku minutach szybko o nim zapominam i czuję się tak, jakbym nie miała wcale okresu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#397 |
Raczkowanie
|
ja uzywam TYLKO tamponow... nie pamietam keidy osoatnio uzywalam podpaski, serio... nie umiem juz... łeee... no i jedynie wkłądki higieniczne... a dzieki tamponom nie czuje ze mam okres... gdyby nie one to bym cierpiala z podpaskami i niewygodą dalej...
|
![]() ![]() |
![]() |
#398 |
Rozeznanie
|
W nocy też zakładasz? Ja się boję o zespół wstrząsu toksycznego, bo u mnie spanie trwa więcej niż 8 godzin...
|
![]() ![]() |
![]() |
#399 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
Konto usunięte
|
Zawsze tampon, w nocy też i nigdy nie używałam z aplikatorem. Za pierwszym razem źle włożyłam i go czułam ale potem już dobrze zaaplikowałam i do dziś żyję w nierozłącznym związku z tamponem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#401 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#402 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zakładajcie podpaski przynajmniej na noc! Tampon nie pochłania skrzepów, one zostają w Waszym organizmie, który nie może się dobrze oczyścić.
Dbajcie o swoje zdrowie, proszę Was. |
![]() ![]() |
![]() |
#403 |
Konto usunięte
|
Wszelkie gluty zawsze wyłażą jak zmieniam tampona, bo zawsze wtedy korzystam też z wc i sobie wylatuje
|
![]() ![]() |
![]() |
#404 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#405 |
Zadomowienie
|
[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;12719489]Wszelkie gluty zawsze wyłażą jak zmieniam tampona, bo zawsze wtedy korzystam też z wc i sobie wylatuje[/QUOTE]
Nie byłabym tego taka pewna, że "wszystko" wylatuje.
#406 |
Rozeznanie
|
Ja tamponów nie zawsze używam, więc mi by nie groziły te 'skrzepy' ...
![]() A jaką tampona o jakieś chłonności najlepiej użyć na noc? Ja zawsze kupuję normal... |
![]() ![]() |
![]() |
#407 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to fakt, radziłabym używać na noc podpasek. Jakos wydaje mi się to zdrowsze. I jak nie ubieram niczego obcisłego, to w ostatnie dni też noszę już raczej podpaskę. Eh, ja na tym wątku zaczęłam swoją przygodę z tamponami i już nigdy się z nimi nie rozstanę ![]() Edytowane przez mychamycha Czas edycji: 2009-06-12 o 09:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#408 |
Zakorzenienie
|
[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;12719489]Wszelkie gluty zawsze wyłażą jak zmieniam tampona, bo zawsze wtedy korzystam też z wc i sobie wylatuje[/QUOTE]
Zdziwiłabyś się. |
![]() ![]() |
![]() |
#409 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Nie mam problemów ze skrzepami i nigdy nie miałam, powtarzam. Jedynie czasem jakiś malutki glut wylezie i ,jak nawet jeszcze pamiętam, przy używaniu podpasek wyglądało to tak samo i w takiej samej ilości, tyle że teraz od razu to ląduje w ubikacji i tyle |
|
![]() ![]() |
![]() |
#410 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#411 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#412 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#413 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#414 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale najlepiej sprobowac z aplikatorem, bo aplikator wkladasz prosto, a potem to juz samo wejdzie nie musisz zbytnio kombinowac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#415 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Co do tej "instrukcji" w opakowaniu to przestudiowałam ją już tysiące razy i niewiele to dało.Niczego nowego się nie dowiedziałam. ![]() Jeśli chodzi o aplikatory to słyszałam wiele negatywnych opinii i chyba nie skorzystam. Obawiam się ich jeszcze bardziej niż samych tamponów. ![]() Chcę jednak spytać o coś jeszcze. Otóż skończyła mi się miesiączka i na kolejną będę musiała długo czekać.(w moim przypadku nawet 38 dni) Nie chcę tak długo czekać z kolejną próbą aplikacji (tak to się chyba poprawnie nazywa ![]() Myślicie, że to dobry pomysł z taką próbą gdy nie mam okresu? Zdaję sobie sprawę, że może to być bardziej bolesne dlatego się waham. Nie chciałabym niepotrzebnie jeszcze bardziej zrazić się do tamponów. Czekam na odpowiedzi. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#416 |
Zakorzenienie
|
w3r, właśnie abyś nie zraziła się do tamponów radziłabym poczekać, bo aplikacja i potem wyjmowanie tamponu będzie bolesne... Warto poczekać.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#417 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#418 |
Wtajemniczenie
|
lepiej nie wkladac "na probe".
dla mnie samo wyciaganie podczas okresu jest dosyc nieciekawe, a co dopiero na sucho. brrr... mozesz sie tylko zrazic do tamponow wtedy. Edytowane przez Zielone_korale Czas edycji: 2009-06-15 o 11:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#419 |
Realistka
|
to prawda nie ma co "na probe wciskac" mozna sie podraznien nabawic
![]()
#420 |
Przyczajenie
|
Spodziewałam się takich odpowiedzi.
![]() I zrobię tak jak mi radzicie - poczekam, choć jestem prawdziwym niecierpliwcem i będą to dla mnie istne katusze. Napisze wam dziewczyny czy mi się udało czy nie,( rany na samą myśl brzuch mnie zaczyna boleć i pomyśleć, że tak będzie cały miesiąc ![]() chyba, że w między czasie przyjdzie mi do głowy jeszcze jakieś pytanko, co w moim przypadku jest bardzo prawdopodobne, więc tak szybko się mnie nie pozbędziecie. ![]() Dzięki za te wszystkie rady , przydadzą się. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:11.